Христо Пимпирев носи българското знаме на Южния полюс

Проф. Христо Пимпирев и монголският проф. Лхамсурен Дугержав заминават днес в 14:00 часа, по маршрута София – Фракфурт – Сантияго де Чили – Пунта Аренас – Южния полюс.

Обратно в новината

Коментари - Христо Пимпирев носи българското знаме на Южния полюс | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От 20 години, Пимпирев ходи на екскурзии на наш гръб. Печалбата на България от тия "експедиции" е....0 лева! ДЪРТ МОШЕННИК!!!

вИДЯЛА жабата, че подковават вола и тя вдигнала крак...

А дори да има(което е НЕДОКАЗАНО), от ЧОВЕШКАТА ДЕЙНОСТ ли е причинено?

А всъщност ИМА ЛИ глобално затопляне???

правиш бе? Хайде сега изследвали ли са защо шкембето не е шкембе без чесън и люта чушка! Щото едни учени изследваха защо носа на елена е червен! Наука от класа!

браво пим пирев. ти не си луд. луди са тези, които те финансират за тази разходка вав ввремето на криза и мизерия.

Добре де, носи флага там, ама как така е първия българин отнесъл знамето там? Нали имаме една къщурка (полярната ни база), там флаг не е ли имало толкоз години вече?

Файда

Чудесно е, че българската наука намира своето място в тази експедиция! Желаем успех и всички да се приберат живи, здрави! Минусът при подобни начинания е, че медиите спестяват на обществото информация за резултатите от изследванията на нашите учени.

защото няма! Сега медиите ви виновни! Ето казват хората! Ама нашия щял да носи флага! Това са резултатите! Ще забие флага, ама преди това ще се разходи из Южна Америка. По долу някакъв Марков ли, Марко ли ми говори глупости за наука и за шкембето! Първо науката трябва да е приложна, да открие колелото, компютъра и топлата вода, та чак после, когато обществото е потребило резултатите от тази наука, да си развяват перчема по полюсите! Ако имаше голям интерес съм сигурен, че всяка една частна фирма, щеше да се надпреварва да финансира проекта! И да не ми говорят за наука, защото при толкова хвърлени пари, няма нито едно значимо научно откритие! Даже не могат да открият научно как БГ да стане Швейцария!

Неграмотният си ТИ, и колко нагъл само!!!! АРКТИКА е районът около северния полюс, а АНТАРКТИКА (от гръцкото АНТИ - срещу, от другата страна + АРКТИКА) Е РАЙОНЪТ ОКОЛО ЮЖНИЯ ПОЛЮС С ПРИЛЕЖАЩТИТЕ ПЕИРФЕРНИ МОРЕТА И ОКЕАНИ. А континентът се казва АНТАРКТИДА!!! СЛЕД ТАКОВА КРЕЩЯЩО НЕПОЗНАВАНЕ НА ФАКТИТЕ И ПРЕТЕНЦИИ ДА СЕ ПОУЧАВАТ ДРУГИТЕ ТИ ЛИ СИ ИНСТАНЦИЯТА, КОЯТО ИЗОБЩО МОЖЕ ДА СПЕКУЛИРА "КАК ЩЕ СЕ РАЗДЕЛЯ БАНИЦАТА" И КАКВО БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПОЛУЧИ ОТ НЕЯ!!! Коментарът определено намирисва на платена пропаганда с политически привкус!

ние загубихме нашите концесии в Либия и Ирак, тоя тръгнал към полюсите! Защо, защо? Какво изследва? Аааа, ще дадат на БГ да добива нефт, на голяма дълбочина! Смях, смях! Като е толкова важно, да си намери частен спонсор, а не да ходи с държавни пари!

На всяко гърне - меродия, та и на Северния полюс, България няма нищо общо с това, Пимпирев да си гледа студентите и да не шава много! Нахалник!

Едиствената полза е за така наречените "антарктици", които си живеят на гърба на данъкоплатеца скрити зад високопарни думи за гордост и разни други такива. То да са само те. Влезте в сайта на БАН да видите какви Институти има там, по колко тарикат учени-паразити, никому ненужни. Науката се прави ако има някой нужда от нея и този някой си плаща за нея. И всичкоя паразитизъм е скрепен със Закон за БАН. И то да беше само БАН. То са асоциации, агенции, федерации, организации, институти и т.н. и т.н. Какъв е отговорът на данъкоплатеца - сещайте се сами.

Аре пак комунистически изпълнения! Вместо да иде в САЩ да понаучи барем нещо, тоя червенушко ще ми троши народни пари да ходи с някакво монголченце на ... южния полюс! А колко деца можеха да се нахранят с тия пари, а? На колко талантливи българчета можеше да им се плати образованието? Е, няма да се оправим!

Ако Пимпирев си беше татуирал светлият лик на Вожда и беше обещал да построи на Антарктида параклси с избрани снимки от житие/битието Му, както и някоя друга орязана лента - нямаше да пЦуваш тъй ядно, нали?

Успех на всички в експедицията.

Особено с подкрепата на монголски професор,смях!...

интересно колко ще струва на българския данъкоплатец тази разходка до южния полюс??

Едва ли много повече от 10-ина хил $/глава. Така или иначе все са си данъкоплатски пари в коша.

Пожелаваме им успех. Ние ще ги гледаме тука: South Pole Station Webcams. На живо.

тия пък тия шашавите D D D D D D D D D D D D D D D

Придворният учен на Гоце-др.Пимпирев се скъса да си развява задника,без никаква полза,разбира се,на гърба на българския данакоплатец!

Завиждам на професор Пимпирев на смелоста му на националното му чувство за отговорност към България за това че с неворятни мъки и финонсови лишения , успя да нареди България към страните участващи в един грандиозен проект от който ще зависи бъдещето на света . Пожелавам на професор пимпирев годините на орела и парите на някоя малка банка за да осъществи както свойте така и Българските мечете да сме между водещите страни в света в едно изключително трудно изследване на най трудната част на света . Поклон дълбок поклон пред професор Пимпирев. Трябват ни още много такива човеци като професор Пимпирев.

1. 300 000 лв. годишно държавата дава за "експедициите" на г-на Пимпирева, срещу които пари: 2. Следва едно голямо мотаене из мегаполисите на Южна Америка - Рио де Жанейро, Буенос Айрес и Сантяго де Чили, посещенийца на водопадите Игуасу, ледника Перито Морено и др. обекти - т.е. въпросните "учени" си ходят на собствени "екскурзийки" на гърба на данъкоплатеца; 3. След като все пак наемат кораб, преди да се стигне до антарктическата база се прави един чудесен "круиз" из южните чилийски острови, до нос Хорн (за около седмица), и чак тогава се стига до базата; 4. Сигурно поради липса на достатъчно гориво ли, какво ли, за да се греят, членовете на експедицията през престоя си там да изпиват колосални количества концентрирана течност, като между другото излизат из околността с шейните да се "поохладят" веднъж или два пъти седмично; 5. Липсват каквито и да било сериозни измервания, да не говорим за анализ на резултатите, публикации и т.н., но в отчетите на проекта се пишат "велики" неща, говори се на едро за огромните постижения на всяка една такава експедиция; 5. След всяка една експедиция се леят крокодилски сълзи, че парите са малко и крайно недостатъчни за великите изследвания и "важността" на една такава "мисия". 6. Преди 1989 г. тогавшният гл. ас. Пимпирев си пътуваше много свободно по експедиции (до Хималаите, до Виетнам, до Антарктида - все пак "за сметка" на англичаните, и в Колумбия 1991 г.- най бедната за България година) - на такива "мероприятия" се ходеше или с "връзки", или по партийна "заръка"! Моля модераторите да публикуват настоящия критичен материал, защото фактите лесно могат да бъдат доказани.

ще те пратя на северния полюс:).

грешка на южния там е по -екстремно:) до -85

Може ли някой накратко да ми обясни каква е ползата за Бълагрия от поддържане на полярна станция близо до Южния полюс.Питам, защото в България няма тюлени.Каква е практическата полза от тези изследвания и не е ли по- добре парите /които и без това са малко/ да отидат за други проекти.Ако някой си мисли, че ще ни дадат парче от Антартика да бъде сигурен, че това няма да стане.

Защото,човек тъка е устроен ,че се стреми и гледа към хоризонта ,а не само в паничката си.

Съгласен съм, че човек не трябва да гледа само в паничката си, а да изследва космоса моретата и океаните.Но след като уникална обсерватория (РОЖЕН) за много милиони се разсипва от години и тази година едва не затвори заради липса на средства.Питам изследването на глобалното затопляне върху тюлените или пингвините не е ли само с рекламна цел.

Ами да не гледаме и към космоса и към морските дълбини и към нищо, което не е свързано с паничката ни днес, така ли? Това е наука, драги, неизследвани земи и феномени и трябва да сме горди, че имаме такъв учен, който нарежда България сред откривателите и записва името и в Историята. Бюджетните средства за тази му дейност са символични и почти всички сериозни разходи са от дарения и спонсорство. Вместо да се оглеждаш в нео виж колко много български професори тихомълком харчат много повече държавни пари за "конференции" и "симпозиуми" или просто си живуркат и си пълнят гушите от проекти, които съществуват само в техните глави и които никога няма да видят бял ден.

Обективната полза е единствено в световната научна общност да се говори, че България е "антарктическа страна". Не знам прагматично ли е това - все едно Бай Ганьо да си купи с последните парички сравнително нов модел мощна кола и да се фука с нея из улиците.

тъпо...