Всички пътници от заседналия руски кораб са спасени (снимки)

Китайският хеликоптер "Сюзин-12" (Снежен орел), базиран на ледоразбивача "Сюелун", евакуира всички пътници от заседналия в антарктическите ледове руски кораб "Академик Шокалски".

Обратно в новината

Коментари - Всички пътници от заседналия руски кораб са спасени (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Размаха на двете крила е 88,4м

що не пратиха от мощните си подводници да ги прибере

Ето руснаците си имат още една база на полюса

Група учени решават да отпразнуват Нова година като предлог е била смъртта на техен колега и за техния кеф се ангажираха самолети,вертолети,ледоразбивачи и много хора,които вместо да посрещат празника,бяха извикани по спешност.Такива са учените.Само проблеми създават.

Браво Гарга.Право в десетката на "любовчиите".Напомняш ми филма Бродягя.Ми аджута е джапани...Джапанките ми японски,панталоните английски,шапката ми е френска,а сърцето ми китайско.

Снежен орел от "Камов" ))))

А бе то добре че бяха англичаните от Лондонското сити, че му дадоха втори живот, че по време на перестройката украинците го бяха заебали.

толкоз печени тия от ситито що не построят самолет а??? ама то от кръвосмешение вече само двигатели правят в...все още ...за самолети само мечнаят...))))

Ми няма как в Canary Wharf само кинти шумолят там технологии няма.

Не се косете. Руснаците от време оно си крият успехите. Съобщават ги чака като всичко приключи успешно. Сега вече вие ясно, че освен руския кораб, китайския е произведен в Украйна, хеликоптера също е руски. Цялата операция беше забавен защото нямаха толкова много гориво за хеликоптера които беше донесен от австралийския пишман ледоразбивач. Този последния Аурора аустралис може да носи провизии насам на там но само през 1,5 м лед.

Всъщност "Академик Шокалский" е построен през 1982 г. във Финландия, а в момента се експлоатира от австралийска круизна компания Aurora Expeditions - link

Е само този не го проверих. Ама те толкова го спрягаха за руски та руски. Е поне екипажа му може да е руски

Евакуирали са пътниците, екипажът остава на кораба, така както трябва да бъде. Не виждам нищо странно в това.

един вапрос???булгарски тир катастрофира в европа!!!почваме коментари:тир-ат може да е булгарски но не е булгарски защото е немско производство и т.н.!!!глупави коментари но предполагам че не са глупаци тези които ги пишат???навремето комунистите коментираха по сащият начин-всичко западно е боклук.ако се мислиш за поне малко европеец и толерантен не бади партиен простак!!!миналата година имаше проблеми и сас пасажерски западни кораби вав антарктида и то без да има лед но руският е боклула!!!оставате си малки партиини душички, колкото и да подскачате че сте демократи!!!Това е втора поредна година, в която цлеля ии става жертва на сериозни инциденти по време на плаванията си край Антарктида. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Вертолета може и да е издялан в Русия, но е с китайски екипаж !

Да де, за мен е ясно, ама защо да отричаме качествата на руската техника и тенденциозно да се крие каква е машината, след като и американците признават качествата им?!

Гаргамел

НИКОЙ НЕ ГИ ОТРИЧА...НАДЯВАМ СЕ ОЩЕ СИ НА МОСКВИЧ...ОТ ЛЮБОВ КЪМ РУСКАТА ТЕХНИКА

Камов КА32А11ВС

Стига сте писали глупости! Китайския вертолет дрън дрън. Много ясно се вижда, че вертолетът е руски и даже си пише Камов на него!

ОТ СССР Е...ПОГЛЕДНИ ПО ХУБАВО...БРЕЖНЕВ СЕ ВИЖДА

На черното не може да се каже бяло и онази, която не ходи по гората не може да се скрие!

Той Путин не е слънце да огрее на всякъде. Без него пияните руснаци са за никъде.

!

Руснаците пак се осПаха, ама сега ще обвинят, че някой е прАднал наблизо. Имало и будали, които са се качили на този Москвич заради купона. Ама такива самоубийци има навсякъде - дори и в БГ гинат по планините.

В какво точно се усПаха, че не става ясно в "задълбоченото" ти мнение?

даите европеиска ,американска новина.новогодишните палежи в холандия и франция!!!горящите влакови композиции в usа !!!

Стига ни писахте за тези хорица дето трябваше да ги спасяват Австралия и Китай, но собствената им държава Русия ги заряза да мръзнат като кучета по празниците.

"На борда му има 74 души, сред които туристи и австралийски, британски и новозеландски учени." И къде са тръгнали с руски кораб ? Защо не си ползват техни?

Ами дебилчо, има хора които биха помогнали на други хора дори да са от друга националност. Само българи би оставил друг да умре само защото не е шоп.

Бълагаринът в подобна ситуация не би помогнал само при 2 положения: 1. Ако другите не са българи. 2. Ако другите са българи. При всички останали се хвърля с главата надолу и дава всичко от себе си1 !!!!

Този кораб е отдаден на австралийците и плава под техен флаг като круизен кораб!

Стига с тия руснаци ни занимавахте.

Наканец , академик Шикалси понял и разбрал, че само с маскофските студьенки може да се шикалкави!

"Учьония" на фотото се храни САМО с мед ? Секи ден драйфа на леда, но ще живее до +147 ЧЕТЕТЕ ТРУДОВЕТЕ НА ПРОФ. ЙОНКОВ- МЕРДЕРСКИ !

Имаш ли представа колко си жалък?

Да се чуди човек как това пробито корито е стигнало чак до там... :)))

Корабът, който е показан на снимката е оранжев и има площадка за кацане хеликоптер.В новината се коментира, че се подготвя площадка на леда.Кое е вярно г-да от Дир-ът.На снимката кой е корабът руския или китайския.

Китайския кораб само името му е китайско Xue long. Кораба обаче е строен в Украйна. Няколко пъти е презаваряван и надстрояван, за да замяза на ледоразбивач за жалките 1,5 м лед. Обаче на Лиойдс явно им стига, за да го обявят за такъв.

НА ВИДЕОМАТЕРИАЛИТЕ СЕ ВИЖДА ЧЕ Е ВСЪЩНОСТ РУСКИ ВЪРТОЛЕТ КА 27 Камов Ка-27 (NATO reporting name Helix) е многоцелеви хеликоптер предназначен за нуждите на ВМС на СССР. Хеликоптерът е разработен от КБ Камов. В момента Ка-27 е на служба в армиите на Русия, Украйна, Виетнам, Южна Корея, Китай и Индия. .... ТОЛКОВА ПО ВЪПРОСА ЗА КИТАЙСКИТЕ ХЕЛИКОПТЕРИ :))))

НА ЦИВИЛНИЯ ВАРИАНТ НА КА 27 МУ ВИКАТ КА 32 :))))

МУ ВИКАТ "ЩАНГИСТА", ОТКАКТО ОТЛЕПИ ОТ ЗЕМЯТА ПРЕМИЕР С "НОЖНИЦА" НА БОРДА

И китайския ледоразбивач е строен Украйна

Поздравления за китайците, подават заявка да са сериозна икономическа сила.

А на правителствения "Кугърр", перките замръзваха още във ангара. Затова Строителната с Първия, поръчваха шейна с елени 4х4

jingiby

За любопитните една проста сметка от две новини по темата: На "Академик Шокалски" има 74 пътници - учени и туристи, мнозина от тях австралийци. Екипажът от 22 души е руски... След като 52-мата пътници се озоват на борда на "Сюелун", ще бъдат прехвърляни по море на групи от по 22 души на австралийския ледоразбивач "Аурора Аустралис". Значи екипажът остава на кораба!

ми да ве на туристите отпуската им свърши, а учените трябва да отидат на работа в университета. Таксиметровия шофьор да си вика пътна помощ и да си оправя щайгата, а дето не може да кара съобразно пътните условия КАТ ще му направят акт.

Браво дир! Голяма напредък, от "Орора острелис" корабът вече стана "Аурора Аустралис". Все пак един превод никога не може да бъде само с лингвистично напасване на буквите, но и смислово исторически. На български столицата на САЩ не е Уашингтън, а Вашингтон, както и крайцерът Аврора не е Аурора. Поздрави на преводачите от дира, още повече усмивки и ЧНГ!!

Бравос!Много качествени снимки...Ако и Вие желаете да направите подобни снимки,ползувайте руски кораби и фото апарати-made in China.Приятно плаване!

Бе да беа спасили и некой "Учен", или професор, Да ни расмива по телевиията с ябълки и моркофчета? Я Генка и нейното момче, как се зарадваха, Като им каза, че до + 120 години ще ни радват от екрана?

А няма ли да ги оставят хората там на кораба, за да не признаят после, че някой им е помогнал?!

Две велики държави - Русия и Китай си помагат. Знаменателно!!!

Ама,не знам защо,като чета,заглавието-ме напушва на смях/от радост,може би/?!

Като четеш коментарите, те наляга тежка мъка...

Само руски кораб и китайски вертолет могат да стигнат до такива места ))

На някои снимки кораба е син, а на други е оранжев.

Посинял е от студ

Хамерикански хеликоптер не може да лети до Антарктида. Замръзват им крилата

ей това ако беше руски хеликоптер досега да се беше напълнило с десетки мнения в стила "само руснаците могат да го направят, руската техника е най-добрата, братушките са най-велики" и т.н. и т.н. а истината е, че руснаците освен, че се осират постоянно в желанието си да се покажат колко са велики, не им дреме за вас господа русофилчета, а по-младите от тях даже и не знаят къде се намирате на картата :)

Това да не ти е хамерикански Кугър, дето не може да лети през зимата в България. Камо ли на полюса ...

Не че е нещо важно, ама Кугарите са европейски... С подобен кацнаха на Еверест преди някоя друга година (общо взето бяха му сложили по-широки лопатки на витлата за да може да се справи с разредения въздух и при подходящо време литнаха до върха)

Аааа, ти си от ония дето мислят, че само американската техника си заслужава хвалбите ? Точно тия като тебе са мнозинството в коментарите под новини в които се споменава за руска техника - как руското било скапано, как работели на въглища (от автомобили до космически ракети) и т.н.

Разбира се, че е руски. Китайците не произвеждат американски хеликоптери...

Не разбирам защо всеки ден трябва да има новини за тоталната некадърност на руските скотове!

За да могат дебили като тебе да пишат коментари мислейки, че са пичове плюейки и цвилейки по всичко дето не е маде ин Булгериа/САЩ

Не се излагай душко. Това да попадне кораб в леден капан не се случва за първи път. Ако ще и междугалактически да е кораба.

Не е ли лято от "долната" страна на Земята? Хич не мога да проумея как стана тази работа през лятото? Ако сами са се набутали в леда е друга бира, Все пак този кораб е сериозен обект и не може да се изостави просто така.

Понятието "лято" там е условно. Същото е като през "лятото" на Северният полюс.

"Все пак този кораб е сериозен обект и не може да се изостави просто така" може, може, и още как! едно време великая исползваше тези кораби на института по океанологя за прокарване на подводници през гибралтар. сега путя няма пари - всио на олимпяду, и не му пука за няклоко туриста и бракувана научна апаратура от брежневската епоха. пуст другие платят, а я рубашку рву!

А кой каза, че ще го изоставят??