Оттеглянето на папа Бенедикт XVI: Шок и благодарност за службата му

Новината за оттеглянето на папа Бенедикт XVI шокира премиера на Италия. Европейски лидери изразиха уважение и благодарност за работата му.

Обратно в новината

Коментари - Оттеглянето на папа Бенедикт XVI: Шок и благодарност за службата му | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Комунисти, религии, вярвания все начини за контрол върху масите и всичко е един театър за задоволяване на нечие болно самолюбие.

ТУК ГОВОРИМ ЗА МАСОНИ, КОИТО ДЪРЖАТ ТАЙНИТЕ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ !! ПРОБЛЕМЪТ Е В ТОВА, ЧЕ ТЕ СА ОТ ДРУГАТА СТРАНА, ОТ СТРАНАТА НА ДЯВОЛА !! И ТЕЗИ, КОИТО СЕ РАЗКАЙВАТ ИЛИ ГИ УБИВАТ (КАКТО СЕ СЛУЧВА В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ) ИЛИ ГИ ОТСТРАНЯВАТ !!

Моментът на "подаване на оставка" от папата е жесток удър върху католицизма: обвинения в педофилия, подкрепа на гей-браковете, мащабно настъпление на исляма... Папата не е прост чиновник за да се "пенсионира". Лицемерие е да му се възхищават за поведението. Или има скрит натиск/изнудване от вътрешни политики свързани с мафията и заплаха за скандал, или просто е един страхливец с разклатена вяра в бога, мислещ повече за своето здраве и спокойствие. И в двата случая е абсурд. Между другото, какво стана с нашите избори за патриарх, май отново християнството се излага със службогонство и интриги. А това налива вода в протестантските среди.

Папата е пълен боклук, бивш член на Хитлерюгенд, затова пък ние си имаме Цар Киро, който краде заедно с ЕВН Чети в 7plus7. net

достоен човек

Абе шок си е! Сега докато се разпределят новите позиции, "божии блага" и мазни баници шъ има обърквация и недоволни. Шъ трябват и пари да се запушат нечии усти... Шъ трябва и прах да се хвърля в очите на хората ( и той не е без пари). Абе неприятна ситуация. Напряво шок - с главно Шъ!

хора когато погледнете към нощното небе ,не приемайте звездите като светещи точки,а като отделни слънца с възможни планетни системи ! Дали там е Бог или това сме ние хората. Бъдещето ще покаже!!!

ами да, малко кофти се получава, ще трябва да поживеят известно време в това деликатно положение, а може да опитат директен контакт... с Бога... става, не е невъзможно....

И все пак земята се върти!!!!!!!!!!!

и никой не може да я спре, ивън дъ ю ес ей:)))

and no one can stop it !!!

Сакън,не ги предизвиквай да ти докажат,че могат.

ако си честен искрен и набожен, мястото ти не е в българската православна църква, ако си доносник пе..раст и нагаждач мястото ти е там. Ако са толкова честни защо търпят началниците си, а... нали всичко опира до морал

въобще не съм чела ни статията, ни kоментарите, само видях снимката с мазната физиономия на меркел. отврат. някои хора срама нямат!

Голям праз!!! Какво би помогнал един ПАПА ние Българите да заживеем по добре? Въпрос-кой е бог ,и къде е? БОГ НЕ СЪЩЕСТВУВА.

извиняваите ,но вашето и на които и да е друг заявяване и отризание на Bог не означава че отменя неговото саществувание ,това означава че отричате саществуването на всичко заобикалящо ви като вселена ,а отричате и самото ваше саществуване ,и знаите че независмо че сега него виждате защото тои творезат на всемира е толкова велик и живее в непристапна светлина от святост ,един ден всеки един от нас ще застане пред него ,и днешното решение за приемане или отхварляне в онзи ден ще е определящо каде ще прекара човек вечноста ,защото Iсус Xристос самят жив Bог доиде преди две хиляди години за да информира човечеството и да даде изходен пат на всеки които вярва в него които с огромната си лубов застана на краста заемаики нашето място,така че няма човек на земята които и да е било папи патрярси и тем подобни религиозни институзии които да заменят Bог ,така че прекят и главен посредник между човек и бог е Iсус Xристос а не някаква институзя

Кавито и да са съображенията му, изключително доблеснта постъпка и морал!

Само един достоен мъж, може да се откаже доброволно от такъв пост в името на институцията. На църквата е нужен деен, активен лидер и водач и Папата съобразявайки се с възраста си и възможностите си се оттегля. ДОСТОЕН!

ти пъ що реши или некой ти каза, че си умен/умна:))) да не говорим за притурката ти сс? и за това не ставаш сестро/брато:))))

В нашата страна има един изключително начетен, образован,обаятелен и невероятно всеотдаен представител на католическата църква. В България монсенъор Христо Пройков е достоен да оглави мястото на бъдещ папа. Какво излъчване и съвършенство има в този земен човек! Господ го е дарил с всички човешки добродетели.! Възхищавам се на този божи служител.

are you ok, мойто момиче:)

pompai

Тоя папа за да се оттегля и света не е изненадан значи само 1 Болен е човека.

Възможно ли е момче на 16-17 г.да е ефрейтор от SS ?Папата е роден 1927година.

Съвсем възможно. В последните месеци на войната са мобилизирани децата-членове на Хитлерюгенд и много от тях са изпозвани в битката за Берлин. А може би съзнателно не си прочел тази интересна част от биографията на "светия отец".

А знаете ли защо знае и иврит?

wenci

Единственото, което разбирам от тази новина, е че разпада на западното общество е в разгара си (финасови, политико-икономически и религиозни системи) и папата взема преднина - евакуация. Защото предстоящите разкритията за манипулации на историята с 2000-летна давност предстоят и едва ли ще понесе гнева на масите. Радвам са на края на тази рептило-масонска мафия.

големи глупости пишеш, савземи се малко, не знам от какав зор си марлена от сс, но истинската и достоина малрена дитрих не беше от сс и се бореше за демокраця, през воината замина за usa, чети повече, марленче

Какво шокиращо и важно има в пенсионирането на един SS ефрейтор-нацист, интригант и хейтър, оглавяващ криминална организация продаваща лъжа повече от 2000 години, който при бошуващата СПИН епидемия в Африка отиде да прокълне хората, че ползвали презервативи? Че ако обществото беше нормално този щеше да е неизвестен метач на гара или шофьор на такси в малък немски град.

Истината за този папа и "малко по-друга"! Поинтересувайте се... 2012 беше подготовката, така да се каже; събитията започват от тази год. и вперьод. Онзи ден в един англ. сайт цитираха Обамата да казва, че може и да не завърши мандата си!...П.П. Тази оставка цели всъщност да се изпреварят/предотвратят някои събития, които биха попречили за реализацията на съществуващите планове...

пиши ми на скайп raika_zaika искам да те питам нещо, моля

лелеее к'ви неща знаетеее

Iosiff Beluga

Браво, един който знае. Скоро ще има доста новини, при това доста неприятни.

То е хубаво да си Папа, ама без жени и пиене трудно се издържа. Не му е понесло това въздържание на човека. След 28-ми ще си оте*е.

Едно плюсче, шеф, че форумците пак се взеха на сериозно:))))

папката Му е дебела

Един член на Хитлерюгенд - младежката нацистка организация в Германия по времето на Третия райх - напусна поста "папа". Няма такова чудо по света! Апостол Павел направо би се обърнал в гроба. Амин!

Това у нас не може да се случи

че си "сънувала краят на света и че не е толкова страшен"- много се успокоих! Това е най-голямото предсказание, което бях чувала от Самонадеяна, Самозвана, Непросветена и в глобален мащаб Несравнимо Неизвестна- Марлена SS ! Ама понеже си "нахъсано директна " и аз ще си позволя "право куме в очи": Има още мноого хляб да ядеш, мноого книги да прочетеш и дъъълъг път да извървиш- до Познанието и Себепознанието!! Но, имаш време! Надявам се!

Разбира се. То е следствие от управлението на ГЕРБ и лично на ББ :))) До къде докараха щом и на Папата посегнаха...! Ваш любим Гей, Сер-Гей! :))

гаргамел, как си?

Виждам, че имаш нужда от психолог, та от време на време ти пиша да ме обиждаш. Ама, простотията, явно, не се лекува. Като гледам при теб мерките на слабоумието са 191/195 - 191 куб. см. празна тиква и 195 куб. см. пълен стомах. Интересни са ми такива патологични случаи - хем това, което пиша са факти и става в действителност, хем има същества, които упорито се съпротивляват на действителността.

Знаете ли че в архива на Ватикана има списъци за около 50 милиона изгорени по време на Инквизицията? Тази деноминация и сега твърди, че понеже е наследница на апостол Павел, е номер 1 в християнството. Е, който е чувал за Никейския събор през 325 год. знае коя религия е истинската. А сега какво е- секти, секти, секти...

"истинска религия" ????? WTF?

А при вас в Мека колко има..поне 100 милиона, стъпкани от тълпата..

Както се казва и в един митничарски виц, валиден за абсолютно всички канцеларии: не е важно каква е истината,важното е какво пише в декларацията. Едно време първата работа на кръстоносците е била ЗАРАВЯНЕТО на БЪДЕЩИ артефакти

Стига си писал под постовете ми, бре, ограничен мозък! Няма ли помощни училища за теб?!!!

pop,s jewish ancestry

hidron - странен си бе човек.... ???? можеш да четеш български а бръщолевиш на инглиш Имаш беден речник и ти е по лесно на английски или кво???

Ако не знаеш, комунизмът, както и капитализмът, са "рожба" на Запада. Тъй че, не ни занимавай с тея немислени идеологии! Учи се да четеш, да пишеш, да спортуваш! Ако не се научиш, твоя си работа.

Аз съм потресен Уважавам избора на човека, не на Папата. Не съм католик, но съм православен и уважавам институцията Папа!!!! Притесняваме факта, че се променя необичайно галвата на католическата църква, който е олицетворение на духовенството с тази вяра и то не по познатия за последните 300 години начин - а имено смърт на папапта! може и да греша

Аман от простотии! Такива глупости не бях чел досега. Който не е за налудничавите ти идеи, е комунист. Бре, няма такова ограничено мислене. То това си е вид недъг. Както писах, недъзите личат през думите.

ПРАВОСЛАВЕН СЪМ И НЕ СЕ ВЪЛНУВАМ ОТ ПАПАТА. КАТО СТРАНИЧЕН НАБЛЮДАТЕЛ ТОЗИ ПАПА НЕ ДОНЕСЕ НИЩО ДОБРО СЪС СЕБЕ СИ. ПРЕДИШНИЯТ БЕШЕ ЛИЧНОСТ. ЖАЛКО ЧЕ ТОГАВА ЗА ОПИТА НА УБИЙСТВОТО МУ НИ НАБЕДИХА. ТОЙ САМ СИ ГО ПРИЗНА, ЧЕ СМЕ БИЛИ НАБЕДЕНИ И НИ ПОДАРИ ЦЪРКВА В РИМ, КОЯТО МИНАЛАТА ГОДИНА НИ ОТКРАДНАХА НАСЪСКАНИТЕ ОТ НОВИЯТ БИВШ ПАПА ДРЕБНИ РИБИ. НЯМА ДА МИ ЛИПСВА.

popov

Приятел, прави разлика между компетентно и импотентно изказване. Църквата в Рим, тая при Фонтана ди Треви ни беше дадена от папа Иоан Павел втори за извършване на богослужения, а не за сергия. Печалбарите около плейбойчето Климент я превърнаха от музей в дюкян, което наложи да бъдат натирени от там. Тарикатите ни по света ги имат за простаци, а не за отворковци. А ако се поинтересуваш ще разбереш, че с малки изключения във всички европейски държави българската църква ползва точно католически храмове...и сега по времето на Рацингер.

аз не съм "шокиран" :)

Айде лелчиното да вземеш да се пробваш да почетеш още малко :- ) За загрявка почни със забранените евангелия - например на Юда, Кумранските ръкописи, нещо за есеите почети :-))))

Вярно е, че наистина трябва да не си прочел и ред, за да се бъдеш от тоя род "истински просветени". Защото с всеки прочетен ред се запознаваш все по-подробно с невежеството си.

Ей, че кеф... Да се вдигнат всички вярващи християни и всички вярващи мюсулмани... айде да не дискриминираме никого - да се вдигнат всички религиозни, независимо в кой добитък вярват... Да се замъкнат... да речем в Сахара, всеки с по една сопа, и да си организира една война - всеки срещу всеки, и докато не се изтрепят до крак, да не спират. За всички ще е по-добре, и света ще прочистят от себе си, и пустинята ще наторят...

Прав си.Но и да се добави че в знанията на религиозните хора има и много дълбоки,човешки истини, забравени от технократското ежедневие, бит и дребнотемие. Лошо е че религиозните ползват мъдростта, като се възползват от нея

Мизантроп

Кажи една!

Следващия папа : Питър Търксън.

Все ми е тая.В 21век се занимаваме с царе,папи,патриарси??!

Май от писане по форумите не ти е останало време да почетеш из дебелите книжки! Чети, момиченце,чети, па дано разбереш за какво говорим!

От край време католическата църква, в лицето на Ватикана, е съсредоточила в ръцете си много финансова, икономическа и политическа власт. Манипулирането в тези области стана начин на живот в лоното на католиците! Направил е гаф и е стиснат за гушата от някой пострадал. Бъдете сигурни че това е най-малкото, милиарди ще потекат към успелия да компрометира папата, защото църквата не жали пари да прикрива престъпните си деяния! Бъдете сигурни - оттеглянето на папата е върха на айсберга! Политическите реакции са чиста демагогия!

Едва ли. По-скоро им трябва един по-млад и по-енергичен човек. Ще разберем дали е така като изберат новия папа.

Напълно поддържам мнението ти. Църквата има много финансова власт и е един от най-големите акционери в много доходоносни индустрии.

Я пък не сум шокирАн ! Б.х го о папардако....

Предполагам твоите "предци" са били в Младежката комунистическа организация (ако има такава). Щото дори тук е нямало и истински комунизъм, а опортюнизъм. Неграмотността ти, простотията и, предполагам, физическите ти недъзи са компенсирани от един смешен псевоним. Хан-Путко - не хан, а п..ка...

Никакви папи, патриарси и други смрадливи и крадливи попове не са ми нужни за да съм част от света, вселената и Създателя. Не ми трябват посредници, не ми трябват църкви. Това е и идеята на богомилите. Те започват реформаторството в Европа след като са прогонени от България. И за да не развалят доходния бизнес на Църквата е създадена инквизицията да се разправи с техните последователи - катарите. Избиват всички - дори жени и деца. Ето това е посредника ни с бога.

През 1996г. издадоха "Разговори с Нострадамус" на Долорес Кенън в 3 тома.Написаното в тези книги тогава звучеше много странно.Там папа Йоан Павел бе наречен "папа слънце" заради многото му пътувания и желанието му да обедини религиите. Свидетел съм на идването му в България- нещо немислимо преди него и неслучвало се през последните 1000г., поради забраната източно православни и католически свещенници да служат заедно. В книгите пише,че следващият папа (Бенедикт ) ще заема престола съвсем за кратко време.Причина за оттеглянето му ще бъде блиъзк до него кардинал, който го е шпионирал и изнасял информация. Дали е вярно предстои да видим. Предстои да видим и "брадата звезда" на небето ,което ще бъде потвърждение,че е дошло времето да бъде избран Последният папа. Според Нострадамус- това ще е тъмен мъж, със сини очи, с духовни корени в Бургундия.Служейки на Антихриста той ще изнесе тайни от Ватикана пазени столетия, като по този начин ще разклати устоите на католическата църква. И тази информация,прочетена през 1996г. :-))))))

тои католицизма и без това винаги е куцал, не виждам като се разклати повече какво сте баде - инвалиден стол??????

О, сега Папата ли се оттегля...не беше ли иранския посранник. А Сергей кога се оттеля...никога ли?