Американците в Анево са работели по договор за Сирия

Посолството на САЩ в София съобщи, че американците, станали жертва на взрива в Анево, са работели по договор за Сирия.

Обратно в новината

Коментари - Американците в Анево са работели по договор за Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тук ли ще ги обучават? Кого ще обучават?

опозицията на опозицията кои бъха в Сирия и те ли плащат най-много на американците за оръжия произведени в България, че съвсем се обърках

"умерените" са тези, които не режат глави. Само крайници.

Как само звучи "умерените бунтовници". Бунтовници, но умерени...Всичко, що се подкрепя от САЩ е умерено, добронамерено, непреднамерено, демократично, идеалистично и прилично. Радвам се да съм демократ, като моя идол САЩ. Дори когато въоръжават, те го правят в интерес на демокрацията! Да живей!

В Сирия от край време мирно, непостиснато живеели различни религиозни концесии. Представете си какво ще стане, ако Асад загуби властта. Там ще стане масова касапница и не само на християнско население.Масови хорски трагедии ние ги виждаме вече на други територии обсебени от ИГИЛ и САЩ, които създали тази страшна ситуация,тъй като живеят много далеч от нея и не ги пука, цинично и нагло продължават поддържат и въоръжават, уж, умерените джихадисти. Кръвна проба ли им правят за да определят,че са били умерени? Те колят, режат, бесят, насилят,затриват градове и културни ценности, но тъй като те са срещу Асад значи били умерени и дори демократи, щом свалят диктора Асад. И самия дяволът на американците им е демократ,тъй като и той помага на кървавати им престъпления в борбата им за световното господство. 25 години разрушават мир и спокойствие на планетата Земя.

САМО СОРОСОИДИТЕ СА СЛЕПИ

и тях си вижда

ЕЙ ЧЕ СТЕ ГЛУПАВИ,УМЕРЕНИ ,ЗНАЧИ ,ДОБРИ ДЖИХАДИСТИ

Мисис Райс плаче за отзоваване.

Цялата върхушка плаче за измитане. Само войни палят и се правят на демократи.

е, че в руски сайт прочетох новината, че от посолството на САЩ в Бг. са казали, че "инцидента" се е случил по време на рутинна проверка на военен завод :):)

Тези мръсници обучават "умерени джихадисти" в България!? Маа м долна престъпна! разследване и каторга за всички свързани с тази афера!!!!

За съжаление само тази статия ще остане. Нищо повече няма да се чуе. Демокрация е все пак. Хахахахаа

Винету: - Моят голям американски брат май настъпи "Розовата Лопата" - два пъти!

Управляващите са за Народен съд. Днес приеха тихомълком и FATCA. Попокараха се малко, че съвсем сме си изгубили суверенитета, но нали си имаме болшинство, няма проблеми.

"умерените бунтовници". Тези не се чуват какво приказват!

Да, сега очакваме и други просветлени мисли и определния- като например "кротки бунтовници"- защо не, след като има и умерени????

Аз от сутринта се опитвам да намеря информация какво се е случило с останалите свидетели на инцидента: "По време на инцидента тримата подизпълнители обучавали ДРУГИ СЛУЖИТЕЛИ НА КОМПАНИЯТА". Къде ги тези други служители? В България ли са или и те в Рамщайн?

Тримата убийци наети с договор от Държавния департамент и/или Пентагона са в Рамщайн. Обучаваните от тях са неизвестни засега. Кой знае от какъв произход са.

болница са, единия частично са му ампутирали ръката. Съдба човешка, едва ли от добро са тръгнали да "тестват" тридесетгодишни боеприпаси. Повечето снимки на убитите в Ирак американски войници са на цветнокожи и латиноамериканци. Просто начина да идеш безплатно в колеж е да служил в армията пред това. Или да получиш гражданство.

Според г-жа Райс загиналият и двамата ранени са служители на ЧВК, които са обучавали служители на организация, която е администрирала .... и т.н. Тоест не са били военни. Не пишат дали "организацията" е американска. Изобщо това комюнике от посолството предизвиква повече въпроси, от колкото дава отговори.

Отдавна, от години, парите, които САЩ даваха на наемниците си, стигат само за един семестър, затова се отказват от армията що-годе нормалните американци. Войниците ги набират в повечето случаи от уличните банди. Това е и причината за зверствата на американски войници над мирни иракчани.

Чорапчето около взрива над Анево се разплита , разплита smile emoticon Но да не си помислите,че нашенските прокурорчета, политичета, министърчета , президентчета са се окумили да си свършат работата, за която им плащаме !? Подобно жалко подобие на администрация не е способно на подобен подвиг. Една румънска прокурорка им се изсмя/изплю в очите , като им каза ,че и един Прокурор стига за начало .... От посолството на САЩ благоволиха да (из)спуснат още информация за взрива. Още веднъж - информацията не идва от оторизираните български органи , а от гаулайтерството. И се потвърди точно това , което написах в първия си пост - изпитваното оръжие е за ИДИЛ и/или Украйна. Украйна въпреки ускорената демократична разруха вероятно все още е способна и сама да произвежда гранатомети и муниции за тях smile emoticon Но за ИДИЛ такава способност не се предвижда засега. Ще им помогнат , ако не се еманципират прекалено от господарите си . И така - България е въвлечена, насилена в поредната незаконна сделка - Сирия е ембаргова държава и то с ембарго наложено от САЩ. Но на САЩ никога не им е пукало за национални или международни нормативни ограничения. Правото на най-силния, какви ти демократски небивалици. На всичкото отгоре частните контрактори на САЩ поизложили се с боравенето с неособено технологично оръжие се оказаха обучители на терористи и изпълнители на мръсни операции. Такива като тях доведоха до обстрела със снаряди с химически бойни вещества в Сирия. Или до едновременното избиване на Беркутци и протестиращи на Майдана. "В изявление, изпратено до Ройтерс, американското посолство в София казва, че подизпълнителите са служители на базираната в САЩ фирма "Пърпъл шовъл" (Purple Shovel), спечелила договор с Командването на въоръжените сили на САЩ за специални !!! операции.

Фирмата била наета, за да подпомага организация, администрираща американската правителствена програма за обучение и въоръжаване на умерените!!!! опозиционни сили в Сирия." А бе и тези в посолството са се ошашавили или просто имат сериозно текучество в редиците . В първото изявление, цитирано от Ройтерс на 6 юни ставаше дума за контрактори на Държавния департамент. Още не е изтрито smile emoticon А може би са контрактори и на двете и още терористични ведомства ?! Обърнете внимание на евфемизма от Новговора - Умерени опозиционни сили. Това е поредния псевдоним на онова канцерогенно образование наричано доскоро Сирийска свободна армия. Състоящо се от всевъзможна измет рекрутирана от САЩ и други желаещи да се облажат . От тези наемници се пръкна и ИДИЛ. Но за това вече е писано, писано... САЩ открито признават деяние инкриминирано от ООН - те открито и чрез подставени лица - България поддържат страна в гражданска война срещу законно избрано правителство и президент в суверенна държава. Вероятно частните наемни убийци окепазили се на полигона в Анево имат добро оправдание за предизвикания международен скандал. Все пак те се занимават със специални, тоест особено мръсни операции. И следователно не боравят винаги конвенционално с оръжията. Да припомня - частните военни армии много сериозно присъстват във всички агресии и мръсни операции на САЩ по целия свят. Такива високоплатени убийци на почти държавна служба охраняваха дори казармите на окупационната армия в Афганистан и Ирак. Това е особено опасна приватизация . И характерен признак за степента на разлагане на поредната Империя. Но да се върнем към съобщението от посолството - има една особено интригуваща информация ""По време на инцидента тримата подизпълнители обучавали други служители на компанията", се казва в изявлението на посолството, но не уточнява в какво точно се е състояло обучението."

Ало , уж българските служби , ало прокурорчето, ало Ненчев, Вие спахте ли досега ? Нали ни баламосвахте , че тримата наемни убийци, нетърговци на оръжие и двама българи били само на полигона. Аз колко пъти питах този преводач на кого превежда - на канадец и американци или уведоямва шофьора за прищевките им. На какъв език е превеждал от английски преводача ? Льоловци, заслужавате да Ви скъсаме пагоните на площада и да Ви наложим с поне по 100 камшика за назидание. Че бадева харчите народната пара не подлежи на съмнение ! Не Ви позволяват да си вършите работата ?! Така ли мижитурки!? А от терористичната компания "фирмата Purple Shovel са отказали коментар". Това да не е концерт по желание. Призовавате директора , УС и ги разпитвате. Изисквате от САЩ екстрадиция на заподозрените , ако откажат . Ясно ли е? Пак питам - нещо неясно по заповедта на Суверена !? Действайте ! И този път - резултати , прошльовци ! Иначе не ни се мяркайте пред очите и оставките на масата !

Случайно попаднах и бях потресен от снимки на зверства на ИДИЛ в християнско училище в Сирия.Не ми се описва........!!!!!Няма оправдание и прошка за всеки който пряко или косвено, в името на съмнителни геополитически цели подържа опозицията срещу режима на Асад-единствения естествен враг на откачалките

християни, избиват и мюсулмани, избиват всички, които не могат да се защитят. В тубата има клипове как се радват и християни, и кюрди, и язиди на войските на Асад защото за тях това значи спасение. Интересно какво ли си мислят тия хора за нас, дето снабдяваме "умерените" ИД с оръжие.

Оставка на президента! Освен тероризъм нищо друго няма да получим от неговото президентстване!

За мен това че ги пратиха в Рамщайн говори повече за кого са работили, отколкото разни декларации.

Те в същата болница прехвърлят и с болестта КУРУ, която се появява само при канибали. Първо тези от "свободната армия" ги лекуват в Турция, след това ги пращат в Рамщайн. Излекувани няма. Май няма информация тези американски граждани тъмнозелени ли са, с опашки ли са? Освен това не знаем броя на пребиваващите на полигона в момента. Разбрахме само колко са пострадалите. Някъде посочено ли е, че точно загиналият е обучаващия ги.

В Рамщайн, защото нямат вяра в нашата медицина. Кой чужденец, претърпял някакъв инцидент на наша територия не си го прибират на минутата! И цялата тази "дискусия" не ви е нито по "информацията" която уж имате, нито по акъла, нито по образованието. Не съм виждал по-големи простотии, нито по-голямо извъртане на факти, нито по-голяма манипулация! Макар, че по принцип Dir е само за лузъри, простаци и малоумници

Това обяснява присъствието ти. Да не те бамнаха от Дневник за простотия и ниско интелектуално ниво?

Умнико, радвам се че си такъв, българското следствие ще има ли достъп до немската болница??? Те и израелците си прибраха и непострадалите веднага след атентата. Нашите си играха с роботи, скалъпени снимки и трябваше Цветанов да му набият канчето в сащ и да си дойде с "обоснованото си предположение".

Американците в нашите т.н. съвместни съоръжения ако убият близките ти, веднага си заминават за сащ. Те не са под българска юристдикция. И сега те манипулирам, нали? Е такива ги дробят нашите продажници.

Г-да журналисти, нещо си траете по въпроса, чакате да се рамине, да се забрави и тогава да говорите общи приказки. Чакаме интервюта с г-н подлогата външния министър и с г-н Продажника Плевнелиев, очакваме и вожда да се произнесе по въпроса. Моля да организирате референдум на тема: Да забраним ли на г-да партньорите да влизат в страната ни.

ама само говорите, нали? Преди нямаше право и да помислиш да изгониш съвецките боклуци, защо тогава не правихте референдуми, а? Колкото и референдум за излизане от НАТО и ЕС направихте

Се тая щом са боклуци да ги изгоним. Иначе и у нас ще започнат терористични атаки.

А бе мошморок! Колко пари още да ти преведа? Купи си машинката с педалите- самое.ачката. Ми върти си педалите и се усмихвай щастливо! Стига си писал глупости. Хората ще помислят, че не си добре и с главата

Ха, Ха не знам дали инцидента е случаен, но ако е трябвало да е таен, мисля, че вече не е. Съжалявам за загиналия американец, мир на праха му, дано другите се оправя. ПИТАМ СЕ ЗАЩО И ДЕМОКРАТИЧНИТЕ АМЕРИКАНЦИ НЕ СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ НА АГРЕСИВНАТА ВЪНШНА ПОЛИТИКА НА СТРАНАТА СИ. Тези войници са техните деца не им ли стигна Виетнам.

им стиска се противопоставят. И то не е лесно да не мислиш, да те пребият до смърт с полицейски палки и после да праят репортажи по медиите, че група клошари се сбила с полицията.

Мисля, че е време да поискаме обяснения от военния министър, Президента който обещава наляво и на дясно и от великия г-н Борисов какво става в нашата държава. Моля да ни отговорите защо ние въоръжаваме ИДИЛ? МОЛЯ ДА НИ ОТГОВОРИТЕ, КАКВО ОЩЕ СЕ ОБЕЩАЛИ, ПРОДАЛИ на г-да американските ни съюзници. Готовите сте майките си да продадете за власт и постове. Аз лично ще гласувам наказателно, защото Вие г-да политици предизвиквате пълно омерзение.

"партньри" така е правилния цивилизован термин. Някак си по-авторитетно звучи, може простия матрял да се върже пък. Относно за какво са ни продали - Роско мухльото се надява след края на мандата да му дадат службица в Брюксел в НАТО-то. Нещо секретар, помощник или дори заместник на Столтенберг, такива пачи като него с осрано компрометирано минало и корумпирано офшорно настояще се котират щото са лесно управляеми и заменяеми. Боко пък се надява след още един мандат да г назначат от Вашингтон за президент на протектората България.

МРАЗЯ САЩ ТЕ СА ЛОШИ!

ПОЛУЧИХА СИ ГО !!!

отменят изборите и референдума, само пари се харчат за лудо. Ясно е, че сме американски протекторат управляван от т.нар. посолство на САЩ в България. По евтино, бързо и честно ще е от там да си назначават министри, кметове, съдии и прокурори.

определено ще са и по-качествени.

по-кочествени подлеци и предатели от сегашните министри, президент и премиер. Но кой знае наистина.

"Работата" вече се размириса. Нещата не отиват на добре за нас - обикновенните българи. Май пак идва време "разделно". Ама след раздялата с "политическата" ни проституция да мислим после не КОЙ или КОГО, а КАК да озптяваме власт имащите и КАК да им държим юздите изкъсо за да не правят повече золуми. А тези които вече са сторили золумите - жална им майка ...

Само неусетно и полека да не станем и ние участници в jade helm 15

Ние просто играем за "картата на полковник Петерс" . И в тази игра има изгледи да го изиграем смачкани мравки, невлизащи и в американските статистики.

Не знам как става, но в дъното на всяка лай...на история стоя краварите! Тези супер демократи и борци за човешки права - хахахахаха! Хайде сега Ненчев да им се скара, дето не са спазили правилата! Най-много някой от нашите хора да изкарат виновни.

виж статията Пат Бюканън: Имперското пренапрягане на САЩ от днеска е, дава отговори

Значи какво излиза? Купуват краварите българско оръжие, препродават го на главорезите (бунтовниците) от ИД и после като ги хванат, обвиняват Б-я, че продава оръжие. Нали вече е тръгнала такава "проверка" дали Б-я не продава оръжие на бандитските ислямски групировки. Сега тук е моментът да дойде оная американска подлога Фил. Димитров и да заяви, че ние няма да продаваме оръжие на терористи (имаше предвид Ирак, Палестина, Фронтовите държави от Африка и т.н.) и затова разпердушини, наряза и продаде на янките нашият държавен военно-промишлен комплекс, от който Б-я печелеше милиарди. На нашето място веднага се намърдаха чехите, белгийците и американците! Каква идилия само - Б-я винаги е страдала от предателите си! Цялата наша многострадална история е белязана от предателства! Жалко, но факт!

янките са купили нашия военно промишлен комплекс???? Ти наясно ли си как стоят нещата в световен мащаб? Какво ще купят от нас?

да го купят, нали продажните твари в правителството им го дават да го ползват безплатно.

Извинявайте, Сирия не е ли суверенна държава ? Случващото се на нейна територия не са ли вътрешни работи за страната ? Нормално ли е, външна държава да въоръжава и обучава опозицията ?!?!

ами чудя се, какво е становището за терорусите в Украйна, а?

Не знам ти какво се чудиш, но едно от доказателствата, че Русия била доставяла оръжие било, че проруските бунтовници използвали руско оръжие. А сега виждаме как американски военни специалисти тестват и обучават други да използват точно такова оръжие. Дали пък американците не снабдяват от една страна бунтовниците в Украйна с оръжие, а от друга - правителството на Яценюк с долари за да продължава военния конфликт ? И без това имат да избиват едни $5млрд. Щом може да го правят в Сирия, що да не го правят и в Украйна ?

А по какво се различават терорусите в Украйна от теросирийците в Сирия ? Освен по това кой ги подкрепя. И това ли вече е дефиницията за терорист ?

А бе мошморок! Колко пари още да ти преведа? Купи си машинката с педалите- самое.ачката. Ми върти си педалите и се усмихвай щастливо! Стига си писал глупости. Хората ще помислят, че не си добре и с главата

Драги мои, гласоподаватели на бсп и на хер болен, тази новина се нарича свобода на словото! Тя злепоставя по някакъв начин България, като страна и нашите партньори в НАТО- САЩ. Не толкова за подкрепата в Сирия, колкото за тоталната неграмотност, когато се борави с боеприпаси. Ние имаме поне опит в тази посока, та предполагам сме се показали, като истински професионалисти в ситуацията след злополуката. И все пак...това стига до нас...Свобода на словото. Ние може сами да преценим, кое е истина и кое не.

тази твоя дитирамба за "свободното слово" каква "ценност" била си я заври с едно РПГ и граната реколта 1984-та нали знаеш къде? И после запали фитила. Кой български журналист, коя българска медия, кой български министър, прокурор, говорител на ДАНС честно призна за какво става въпрос? Това, че в агенция Ройтерс се е намерил честен репортер и редактор не е никаква, ама никаква илистрация на "свободното слово" в България. Най-малкото защото досега трябваше да има поне три оставки и изгонени американци от въпросната фирма със забрана доживот да влизат в България, като трафиканти на оръжие срещу страна, с която ние сме в дипломатически отношения.

дир е българска медия. Да видим, дали ще я затворят сега, а?

Ако не беше цъфнала кофата на един американски инструктор и кофата на друг американски инструктор не беше надупчена от шрапнели, щеше да видиш "свобода на словото" га цъфнат портите на Роженския манастир. Не се прави на по-елементарен, от колкото си в същност!

опорната ви точка, че "умерената" ИД в Сирия искала само избори, пък неумерената искала само да реже глави не фърфи просто сменете я. И Мюсулмански брята в Египет искаха избори и ония изроди от Ал-Кайда в Бенгази и те. Само две години по-късно обаче и египтяните и либийците проумяха какво значат техните "избори" и ги подгониха с тоягите. Кажете си честно поне - ще лижем и ще мажем каквото и колкото ни поръчат от Вашингтон, ще снабдяваме убийци и фанатици с оръжие, още Алеко е казал - "Ако някой се поклони ниско, аз ще с поклоня още по ниско, ако някой целуне ръката, аз ще целуна скута, ако целуне друго място, аз на още по-друго място". Другото за вас е без значение нали продажни твари?

всеки противник на христиандемократическите ценности ще бъде смазан. Ислямска държава, северна корея и раша. Като не ти изнася...отивай в иран, маймуно комуноидна...!!!

не ми се отваряй, защото скоро и ти, и другите подобни на теб отново ще се пребоядисате и ще станете от верни, по-верни на новата власт. Това сме го виждали вече. Иди сега заедно с пребоядисаните подлизурки Росица Плевнелиева комсомолката с баща номенклатурен дерибей и Ива Инджева комунистическата кариеристка и доносница да правите панахида за падналия герой от ЦРУ-то в името на християн-декорацията. И не се бой ние няма да ви изгоним от България, по-добре мърши като вас да стоят тук за пример, пък и да не ни срамят по света. Достатъчно лошо се говори и мисли там българите.

От моя гледна точка всички мъртви са отишли при бог - т.е. на по-добро място! Аз не съдя никого!Но българският народ казва: кой каквото е търсил си го е намерил!

че Свети Петър ги е пуснал при Бог. За такива има друго място, с дълбоки казани.

един кораб с мухлясала царевица пак няма ли да изпратят, така да покажат, че ценят "партньорството" ни и за компенсация дето ни изложиха пред света като доставчици на ИД и Ал-Кайда?

sawo

Много бързо махнахте новината от главната страница :) Американците са въоръжавали сепаратисти, не са работели по договор за Сирия - използвайте собствените си термини :)

Ирак, Авганистан, а сега и Сирия. Американците печатат долари, с тях купуват калашници, а после тези калашници по техните глави. Една и съща грешка я повтарят и потретват вече няколко деситилетия.

Явно не е "грешка", тогава, а целенасочено действие.

ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО СЕ ОКАЗАХА САЩ В КРАЙНА СМЕТКА. ПОГОВОРКИТЕ СЕ ОКАЗАХА ВЕРНИ - УБИЕЦА ВИКА ДРЬЖТЕ УБИЕЦА.

Вероятно и руснаците ще ни питат, а джеба за какво иде реч? Не можем не задаться вопросом, какие цели преследовали граждане США, непосредственно участвовавшие в испытаниях частной военной компанией на территории Болгарии экземпляра вооружения советского образца. Заставляет задуматься и значимое отсутствие каких-либо комментариев американских официальных лиц на этот счёт, - приводит РИА Новости данные источника.

Достатъчно е да видят снимките Роско пачата как се хили и кланя на Кери, как големия мъжкар Бочко се умилява, че му казали били "Конграчулейшънс".

че България вече не е суверенна и независима страна, а американски протекторат.

се гърчи от злоба, че това което от три дни всеки го разбра че ЦРУ снабдява ИДИЛ с българско оръжие, със съдействието на българското правителство го признаха и от американското посолство. Гадно нали соросоиди, публично да ви сочат, че публично чорбаджиите ви направиха съучастници и партньори на ИДИЛ?

Се га очаквам нов скандал около някоя майка дето си е набила или изоставила детето и да се забрави историята с оръжията

В Сирия се опитват да направят това, което направиха в редица арабски страни, с така наречената "арабска пролет".... Нека видим примерно Либия и Кадафи. Какво се получи там ???? Да, свалиха режима на Кадафи, избиха се хиляди цивилни и какво представлява сега Либия ????? Либия беше богата държава, с голяма социлана политика, с невероятна инфраструктора, с перфектен туризъм....А сега е пълна разруха, сбирщина от въоражени разбойници, ежедневни атентати.... тотално затриха този район... Същото се получи и с Ирак.. и редица други арабски държави...с една единствена цел - икономически изгоди, петрол и т.н.... За Либия и Кадафи, вижте примерно видеото: "Истината за Кадафи! Това което няма да видите по медиите!" Има го в youtube-a...

либия никога не е било държава в истинския смисъл няколко племена на които беше наложена силата на оръжието това което се случи беше де факто война между различни племена срещу племето на кадафи

ходи да си получиш новите опорни точки от "Посолството" преди да пишеш. Господарите ти нещо закъсняха с инструктажа днес.

Да така е. Същата ситуация като при Аспарух, а по късно и при Борис I при нас. ТЪрябва диктатор, за да се обединят. иначе разпад

Преди там да се намеси "Запада" и ние барабар Петко със ръждясалото си белгийско корито "Дръзки".

Е,това се казва коментар.Когато човек е запознат ,лесно се коментира.И на преден план излиза,че всеки се грижи за благоденствието нанацията си.Така правят САЩ.А ние не знаем какво вършим.Имаме ли военен министър и ако имаме за какво ни е?

Сега сирийците у нас каква опозиция са? Да ги въоръжаваме ли да гърмят по българите? Чакаме инструкция от САЩ, дано този път да не стане поредната издънка, защото досега нищо хубаво не се е получило по инструкция от Америка.

Заглавието на материала не е коректно - американците не са работели "по договор за Сирия" , а както се разбира от текста " по програма за обучение на умерената опозиция в Сирия". Моля, редактори от dir.bg, не въвеждайте читателите си в заблуждение. Дано не е нарочно!

ид няма нищо общо с опозицията опозицията съществува много отдавна била е на власт и сирия е била нормална държава имало е християни МП в опозицията има християни учени нормални хора не се и опитвайте дори :) бесни кучета сте :) с пяна на устата

Забрави да напишеш "да живее Америка, ГЕРБ, Бойко, Плевнелиев".

..

Много знаят американците, коя е умерената опозиция, това е за пред хората!

Добре че нещо гръмва, та да се разбере в тази държава кой за каква опозиция се бори (лобира), кой с коя опозиция се бори и пр.. Абе, изобщо някой знаели какво става в държавата ни?

Как започна всичко? Сега е ясно, че свободна армия и идил са едно и също. Както винаги истинската причина се крие в откриването на нови находища на природен газ около районите на Тартус и Латакия двата големи пристанищни града, които са аналози на Бургас и Варна в Сирия. Понеже съм работил по въпроса става дума за т.нар. Левантийски басейн, който по предварителни изчисления има потенциал за 3.5 трилиона кубични метра природен газ, както и на най-малко 1.7 милиарда барела нефт. Втората причина е получаването на т.нар. Шиитски полумесец между Иран, Ирак и Сирия. Иранците започнаха проект, чрез който тръбопроводите минават през Сирия и оттам излаз за Средиземноморието. Иранците сключиха и сделка с Пакистан така тръбопроводите достигат директно до Китай през пакистанска територия. Това сериозно нарушава интересите на САЩ и техните васали Саудитска Арабия, Катар, Турция и Кувейт. Не е чудно, че те са основните спонсори на бунтовниците, нали? Бунтуват се единствено консервативно и радикално настроените сунити, т.е. ислямистите хора, симпатизанти на Мюсюлманските братя, които бяха враг номер едно на светския режим на Асад. Това са все хора от по-бедните квартали и градове в страната характеризират се с висока раждаемост, ниска грамотност и съответно са лесноконтролируеми. Свободната армия всъщност представлява общо название на десетки ислямистки въоръжени групировки като почнем от Ал-Нусра, минем през Ал-Фарук, и стигнем до Ахрар Ал-Шам и десетките подобни. Две трети от тях дори не са сирийци, а нещо като талибаните вкара ислямисти от Либия, Афганистан, Пакистан, Чечения, С. Арабия и т.н. Точно както се случи в Афганистан преди време.

Перфектен пост. По-добре няма как да се опише ситуацията, а вече има минуси. Само да допълня и нарастващия проблем с Кюрдите.

по-ясно от това не може да се обясни По минусчетата се преброяват платените тролчета, на които не им се вързва с инструкциите.

Като прочетох поста"защо Сирия", ако на някой му е интересно да прочете "Геополитиката зад войната в Йемен " на Красимир Иванджийски. Отново "цивилизовано" кръвопролитие. На нас ни се поднася статистика на загиналите и зверствата. Едни се бият с едни други. А истината за всички конфликти вече ни боде очите.

Абе, на луди ли се правите? НЯМА ВЕЧЕ "опозиция". Дори СЛУЧАЙНО да е имало "умерена опозиция", вече я няма. " въоръжаване на умерените бунтовници " обяснява защо армиите на 2-3 държави не могат да се справят със 'спонтанно възникналата' ИДИЛ. Както и защо ИДИЛ имат калашници....

в Египет искаха избори келеш. Само, че там се намери един истински генерал, а и самите египтяни разбраха грешката си.

От кадрите по телевизията виждам, че тия "бунтовници" са и с многобройни нови камионетки Тойота, които както и оръжията сигурно са им паднали от небето. В тия страни няма оръжейна индустрия и едно ембарго върху боеприпасите и оръжията бързо би ги приземило, но явно няма воля за това.

Направи ли ви впечатление, че искат ембарго за руски оръжия за България, а няма такова за районите със войните на ИДИЛ. Само се чудя за какво руско оръжие у нас говорят, като те го нарязаха, а след "дружбата" със Щатите и виждайки, че тука американците разглобяват и изучват руските технологии се съмнявам Русия да ни даде да купим нещо "ново" и качествено.

точно така нали искахте да разберете разликата между ИД и опозицията ИД искат да отделят части от сирия опозицията иска свободни избори ето ви я разликата

но и двете фракции режат глави

Дори не е точно така. Онези, които започнаха войната с Асад и бяха подкрепяни от "Приятели на Сирия" се прекръстиха на ИДИЛ. Някаква опозиция, която да се бори за някакви "демократични ценности" в Сирия въобще няма.

Абе пич, скоро имаше избори там! А дали има разлика межди ИД и опозицията е трудно да се каже! И двете формации се въоражават от големия брат и работят за сваляне на режима на Асад!

кой опозиция? тази подкрепяна от САЩ ли? Това не са ли Кюрдите, които скоро ще станат сепаратисти, защото и те си нямат собствена държава

САЩ са единстваната държава ,която е използвала някога на земята атомно оръжие срещу граждани ,в това число срещу жени и деца .Имаше призиви САЩ да използват ядрени оръжия срещу Русия от американски политици.Не разбирам какъв боклук трябва да си за да защитаваш такава държава.

Сега разбирам къде грешката на бунтовниците в Донбас! Трябваше да се нарекат умерена опозиция. Това са вълшебните думички, която отваря пътя за открита подкрепа и въоръжаване!