Американско предупреждение за руска атака по Каховската ВЕЦ и наводнение

Русия може да използва атаката по водната централа, за да прикрие отстъплението си от Херсон, твърдят щатски анализатори

Обратно в новината

Коментари - Американско предупреждение за руска атака по Каховската ВЕЦ и наводнение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Украинците умишлено ще гръмнат стената за да могат да залеят руските позиции това вече е измислено от доста време от западните държави и американците

Тази ВЕЦ ще бъде разрушена, това е 100% вярно. Целта е колкото се може повече енергийни обекти да бъдат извадени от строя. Кой ще я взриви не е от голямо значение, въпроса е да има Ескалация на напрежението и да се подпукат по-сериозно. Ще се обвиняват взаимно Руснаци и Украинци. Ще последват още удари по Енергийната Инфраструкура в Украйна и Русия, но тънкия момент е че украинците вече имат режим на тока, а Руснаците не. Тази зима в Украйна ще работят само два АЕЦа, и който е покрай тях ще има ток- останалите украинци ще тръгнат из Европата, но много повече като количество отпреди, Докато Руснаците в граничните райони ще трябва да мигирират към Сибир. На мен не ми е ясно, как може тези хора там да са живяли и управлявали заедно СССР, а сега да са смъртни врагове. Властта и парите отнемат всичко човешко.

ДА ГО НАПРАВЯТ. ТЕ ИМАТ ПОНАЧАЛО ИЗВРАТЕНО МИСЛЕНЕ. НО РУСНАЦИТЕ СА "ДРУГА БИРА".

само като се гръмнат подстанциите , високото напрежение унищовава всичко , а не централите ! всичко е свършена ,щота сама един трансформатор стуема мноо и си прави за години!!

На тези малки и злобни хорица, които са на страната на Путин пожелавам само едно: някой ден да им причинят това, което в момента руснаците причиняват на украинците!

А на теб, малкото същество джендър по душа, дребно, злобно и по еврейски отмъстително, ти пожелаваме, следващите 8 години да изпитваш на куп всичкото това, което изпитваха жителите на Донбас и Луганск. На куп да го изпиташ нацизма на гърба си. И внимавай, защото нацистите избиха огромен брой деца. Разрушаваха основно домове. За да принудят местните жители да се изселят.

3евзек

Ало, а да ти се връща тъпкано, троле руски, Разрушенията в Донбас и Луганск започнаха, след като се появиха там вашите екскурзианти, дошли с личните си гаубици и танкове. Преди това нищо подобно нямаше. Никой нормален не се кефи на разрушения, независимо от коя страна са. А ти се кефиш на руските варвари, които не просто разрушават домове, ами унищожават цели квартали и електроцентрали, ако не за друго, то за да причинят максимални щети за населението. А ти пак си трол.

Изминалите седмици и месеци показват че само укронацистите рушат мостове. Така че ще е ясно кой ще го извърши, няма нужда американците да ни втълпяват лъжи.

Може би украинците ще успеят да разрушат язовира. Но ще има реакция. И един язовир е много повече от мост.

Ало, ..., троле руски, Такава ли е крайната цел на вашата СВО, бе? Трол!

1. Орките бяха тези, които удрят по язовирни стени, така че 100% това ще е техен удар с опит да се скирят както го правят страхливците от москва. 2. Тази стена на този язовир е изключително здрава и ако някой иска да я унищожи цялата е нужен много експлозив на място. Химарсите само ще и обелят боята.

Да, укро орките 8 г бомбандираха и обстрелваха с артилерия цивилни обекти в Донбас, така че да обстрелват язовирна стена (както и ядрена централа!) си е напълно в техен стил!

3евзек

Ало, 432, троле руски, Колко язовирни стени и ядрени електроцентрали имаше обстрелвани/унищожени за 8 години в Донбас? Да не би пак да ти е забранено да казваш, понеже си трол?

Абе да не би ти да си я строи тази стена, че знавш толкова много за нея или информацията ти я снесоха от американското посолство

ама руснаците се готвят да напуснат Херсон ли?

Не точно. Изтеглят се цивилните от десния бряг. Ако украинците успеят да наводнят зоната там ще има около метър вода. Понтонните мостове няма да може да се използват. В такъв случай е възможно да отстъпят. Дай да видим какво ще стане. Единственото предимство на украинците е че имат повече войници там. Войници "доброволци" от цяла Европа.

Индивидуално преносим ядрен инженерен подривен фугас "РЯ-6" - общо тегло ок. 25 кг., променлив взривен тротилов еквивалинт м/у 200 тн. и 1 кТ .. задейства се дистанционно на разстояние до 40 км., практически необезвреждаем - снабден с 4 различни сензорни системи. Прочее, за действие с него навремето е бил обучаван личния състав от диверсионните подразделения за спец. операции към днешната 17-та украинска отделна бригада на Черноморския флот, базирана в гр. Очаков. Произведените ок. 250 бр. от изделието се водят унищожени докъм 1998-ма г. на базата международни съглашения, ма знай ли чиляк - можеш ли да имаш вяра някому в свят като днешния ..

Ако използват ядрено оръжие, утре Лвов няма да го има. А може и Киев да го последва.

Ало, руските тролове, Можете ли да обясните защо украинската армия не е взривила стената досега, ами чака момента, в който руснаците да се евакуират и да им предоставят контрола над града? Май пак не можете и то само защото сте тролове.

Сороски троле, укро фашагите (или американските наемници, опериращи в Украйна) и преди са се опитвали да ударят въпросната язовирна стена, както и периодично се опитват да обстрелват и Запорожката АЕЦ, но са подтискани от руската артилерия! Въпреки това, при по продължителен обстрел на язовирната стена, има някаква вероятност укрите да успеят да я разрушат, и затова руснаците евакуират превантивно цивилното население, за да не пострадат, ако това се случи!

3евзек

Ало, 123, троле руски, Сороски трол можеш да викаш на баща си. След като от много време обстрелват стената, защо руските власти не е вакуираха града още преди много време? Или тогава вероятност да бъде разрушена нямаше? Тъкмо до вчера се гукахте колко украински електроцентрали сте били разрушили, а сега се назландисвате за още една. Трол!

Защото не могат. Едно е да искаш, друго е да можеш. Сега имат ракети, които могат да достигнат стената. Американски ракети за убиване на украинци.

3евзек

Ало, Просто е, троле руски, Нали само до вчера постоянно се напиняхте да обяснявате как украинците сами се подлагат на ракетен обстрел. А сега не си ли малко нагъл, троле?

Русляметата веднъж го направиха над Кривой рог на река Ингулец. Ще го направят и отново. На фронта не могат, но да рушът са номер 1.

Руската Македония

и методите му са мутренски

Жерар Де Пардийо кой руски полк командва сега? Или цяла дивизия?

Нещастна Жерар е световна личност и боклук като теб не може да я коментира

защо тези нерви?

Платихте на Бандеровските фашисти 5 млрд.д.Обучухте ги,въоръжихте ги и те извършиха незаконен преврат Обявихте за коренен народ само украинците и забранихте руски и български.Сненухте имената с украински,Петър стана Петро. Донбас бе се съгласи.Нападнахтежгонс авиация и тежка артилерия. За 8 г.убихте 14000 цивилни и 500 деца. Подгитвихтеж150000 армия да влезе в Донбас но Путин ви изпревари. Вън американците от Европа

ЦРУ е изключително непрофесионално, ако продължава с лъжите, че РФ някога ще нападне Украйна....А Байдън е направо лъжец.

Забравете за водата към Крим!

че англосаксонските България клуци са най големите боклуцу

добре.

Западна лъжа!Както винаги! Днес-утре ще приключи евакуация на населението на Херсон,за да не пострадат о УКРАИНСКИТЕ ПЛАНОВЕ да разрушат язовирната стена,която укрите я дълбаят непрекъсно. Водата от язовира ще удави хиляди в Херсон.

Невидимата руска армия е най-великата руска армия! Чух че даже никога не изоставяли своите!

От Руслямистан нищо добро не можеш да очакваш.Тия са почти мюсолмани,почти фашисти и в крайна сметка са диви азиатци,нямащи нищо общо с православието и белия свят.А психясалото джудже путьо ще остане в историята като смахнатия джуджак съсипал собствената си родина.

Македонците същото говорят за българи!Е,и????

По тая абсурдна логика може да се окаже, че Украйна е нападнала себе си, за да обвини Русия, че го е направила. От вчера руснаците източват ударно язовира, като насочват водата към Кримския канал. Идеята е дори и да бъде взривена язовирната стена, да не се получи фатално наводнение. Руснаците се притесняват, че след повреждането на Антоновския мост, цялото снабдяване се извършва през понтонните, а те няма да издържат на наводнение и градът ще остане без доставки на оръжие и храна и ще е обречен. Ако няма вода, която да залее Херсон, обаче, защо би им било на руснаците да го повреждат по тая малоумна логика? Още нещо - 60 000 души от Херсон се евакуират на левия бряг на реката, за да бъдат по-добре защитени, а от вчера има указ на Путин, според който ще бъде заплатен по пазарни цени всеки дом, който бъде увреден в хода на битките за Херсон. Източник - BBC, проверете си! С други думи, това е подла американска пропаганда в стил Продължаваме промяната и Киро Простото.

няма да бъде заплатен дома. Ще се раздават до около $1600 за поразиите по дома, ако се доредиш. Проблема е че обещанието не е като даването. Иначе и аз ще дам по $10 000.

Бункерният терорист бил подписал указ, че "ще изплаща по пазарни цени всяко разрушено жилище в Херсон"? А тези в Мариупол, Северодонецк, Лисичанск и т.н. . където вече се настани Руский мир, тях ще плаща ли? Ако не си платен трол, а вярваш в подобни сказки, значи не си просто дебил, а си ултимативния, съвършен дебил.

А бе, капут, чети чужди медии и мисли малко, не чакай Козяк да ти пише предварително думичките...

ТаваришЧ, ако под "четене на чужди медии разбираш", разбираш ТАСС, РаZZия24....имам новина за теб, това не са медии, а шмиргели за полиране на мозъци на дебили, а вие задунайските ибрици на бункерния карлик сте доказателства, че точно те работят перфектно и наистина са "АНАЛагав нет".

Ало, кибик, троле руски, Ти на каква пазарна цена би си купил жилище в района на военен конфликт? Да не вземе да стане така, че накрая Путин да не изплати нищо, понеже Херсон не е руска територия? Не е ли това опит за купуване на поддръжници?

Вече разговарят с непознати само за времето. А с познатите разговарят и за закъсненията в градския транспорт.

Цинизмът на американците няма граници, тия не са световна суперсила ами световни супербоклуци

Най-големия Су-24 в Галактиката!

тя се прегрупира

Русия откога гърми, че укрите бомбят и искат да наводнят целия регион! сега Соросоидите го прехвърлят като план на руснаците!!!

че след себе си оставя само руини

Соросоидните шафрантии от ден на ден се опростачват все повече. Нищо чудно утре да кажат, че руснаците ще гръмнат ядрен вздрив в Моска и ще обвинят укрофашагите. Както си гърмят своята АЕЦ със свои войници вътре. Ебати изпростялата западна паплач.

Вярно е това, и аз го виждам. Мислех си, че само ми се струва. Обаче троловете им, до един тъпи , та тъпи. Сякаш ги подбират по кастинги за идиоти. Лъжат по най-тъпия начин. И го избиват на класическа американска демокрация. Най-прав е тоя, дето крещи най-силно. По старото американско правило, залегнало в американската народопсихология: Правия е този, чийто пистолет е по-бърз. А в случая Истината няма никакво значение.

И руснаците са най-големите войници.

Защо се учудваш? Кой, дори с малко мозък, ще каже на бялото, черно?

След мен и потоп.Явно че това важи и в наши дни.Сега първи за атака по ВЕЦ каховка заговориха руснаците.Реално Украйна няма нужда да разрушава каховка а да я превземе за да я включи в системата-липсва им електричество.Освен това Херсон е атакуван от доста време и се предполагаше,че ще падне.И сега Руснаците така и така ще отстъпят ще го наводнят така за да не могат украинците да влязат реално.

Ами нищо чудно, не случайно бързаха да евакуират своите и им пратиха СМСи май.. като пред потоп. Това орката си знае само да разваля. Виж им само мизерната държава. Ловят ги като скотове по улиците и в казана..

То и руския наместник в Крим от два месеца прехвърли семейството си в Санкт Петербург.

Днес се навършват 18 години от началото на тоталната хибридна война на русия срещу България. Горд съм че успяваме да им го връщаме тъпкано на руските боклуци и на тъпите петоколонници в България. Само така дръжте! Малко остана.

И как точно им го връщаш, Ганьо?

3евзек

Ало, Владо троле руски, Нали съвсем доскоро нямаше хибридна война, бе? Това че не можем да им отвърнем някаква нова тролска мода ли е?

Т.е. руснаци симпатизиращи на Путин са казали на сащ че ще ударят стената и ще обвинят Киев???? Све такива глупости и в старите филми за Джеймс Бонд нямаше бе Според данните на аналитиците от САЩ, поддръжници на Русия са предупредили за възможен удар по язовирната стена на Каховската ВЕЦ, за да бъде повредена в частта, която се намира на окупираната от руснаците територия, и така да се прехвърли отговорността за евентуалните щети и жертви върху Киев.

Не цъкайте минуси козяци. Вие го казвате тва.

Ами тя орката с какво друго да се похвали, с някой нов автомобил или пералня ли? Дай и да убива и да троши..

Ало, Владо, троле руски, Руснаците симпатизиращи на Путин не са казали директно на САЩ, но САЩ са разбрали какво са казали. Дали с подслушване, дали по друг начин... А ти пак си трол.

Оставете ВЕЦ, кажете какво стана с офанзивата на великата полска армия с британски участници? После кажете какво стана с петролното ембарго..нещо изчезна като информация

И димичка не остана от изказването на най-отявления путлераски поддръжник, че са глупаци ако очакват Европа да замръзне тази зима.

По сценария на цру ли така е планирано?

Големи лъжци тези американци

Големи войници тия руснаци.

Да бе, 1 месец лъгаха че Путлер ще нападне Украйна, а той взе че нападна. Докато Путлер обратното, нападна като страхливец, без да обяви война даже. И те лъжат със сигурност, но путлерстите са просто като дърти цигани в сравнение с тях.

Точно обратното ще стане ! А ЦРУ плаща на онези кифли/сливи от института да създават дезиинформация !

Успокоих са! Така ли било?

Защо лъжеш бе? Това да не ти е СССР, че стената да отвърне на удара, да взриви руснаците и да се завърне успешно в базата?

Украйна Няма Истини, А Неистини!!! /УНИАН/

путин падна жертва на собствената си хибридна пропаганда. Повярва си, че има боеспособна армия и за три дни ще превземе Киев.

Путин е глупак. Ако разбира ше от пропаганда щеше вече да е спечелил войната. Но той дори не знае какво е Интернет. И падна жертва на на пропагандата, а на щестлавието си, на това че назначаваше само хора, които да му ръкопляскат около него.

Путин е мутра. И методите са му мутренски.

се тревожете за чужди държави. Вижте за какви 240 жалки същества са гласували 30 процента чиновници и платени хорица. А сме парламентарна република! Господи, моля те слез на земята да си прибереш вересиите. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ

Да беше гласувало и ти бе говедо. Докато не гласувате, в парламента ще влизат само купувачите на гласове.

3евзек

Как да гласува, след като не е намерил кой да му плати?

тогава какво се е разревал?

3евзек

Най-вероятно защото завижда.

да еба и сатанистите... всичко на опьки показват

и руската армия е най-добрата армия в света.

Щом го казват краварите, явно укронацистите ще го направят, и ще обвинят Русия!!! Колко пъти ги изхващаха вече лъжа, и промитите мозъци и в България и на Запад продължават да им вярват?! Това е наглата провокация и манипулация на ЦРУ и ЕС и васалите му им вярват, и участват в избиването на милиони хора, и плащат затова, а САЩ на 12 000 км от всичко това, се радват на огромните печалби- и военните им корпорации/олигарси е най-точната дума/, и газовите им корпорации, които продават "демократичен" добит по най-замърсяващия метод на природата газ с най-високата съществуваща цена на малоумния ЕС, а вече прибират и европейските корпорации на своя територия с впечатляващи специални цени на същия този газ за тях!!! ПРОСТ НАРОД, СЛАБА ДЪРЖАВА!

Ало Нйшш, троле руски, Сигурно ще е същото, когато украинците сами нахлуха в Украина и обвиниха нищо неподозиращите руснаци, които провеждаха обучение край границата. Нали бе, трол?

Статия за малоумници. Може да мине сред неграмотните американци, но не и сред българите. Оляхте се в драсканиците

агресора Русия се опитва де се представи като жертва... ама кой ли и вярва 5-6 трола пишат производствено коментари за рубли но всеки нормален е наясно с това.

Крадецът вика дръжте крадеца. Малко нагло и тъпо е да се възмущаваш, че никой не ви се хваща на лъжите. Обикновен измамник си. Що не сме искали да викаме на черното бяло. Значи сме тролове. Само ингилизки тъпак може да извади такава логика.

3евзек

Ало, дааа, тролице руска, Може да не сте искали да викате на черното бяло, но точно затва ви плащат. Трол!

Значи бандерите ще го извършат и ще обвинят Дежурният виновен

Но това водохранилище е под руски контрол. Те дори започнаха контролирано източване , защото очакват диверсии от укрите.

Днес контролирано изпускане, утре контролирани взривове.

Русия уби Дугина, Русия обстрелва контролираната от нея Запорожка АЕЦ, Русия изби 18- те мирни граждани на КПП- то, чакащи да преминат от украинска на руска територия, Русия сама си взриви Кримския мост, а сега иска да предизвика катастрофално наводнение в обявената вече за част от Русия Херсонска област. Нямате ли поне малко журналистическо достойнство, бе, продажници лицемерни, спрете с тия безумни манипулации?

Няма.....!!!!! И северен поток си вздривиха и т.н. Тия и негрите им бяха роби и индийците избиха ама нищо...

Истерична глупачка. Намери си мъж. Или си толкова грозна, че никой не иска да те погледне. Нормално, с тоя плосък мозък как лъжеш елементарно, едва ли си успяла някой мъж да прилъжеш.

Каховка ВЕЦ е част от мегаструктурния проект "Малая Каховка", който е създаден, за да снабдява с вода южната част на Усрайна и Крим . Проектът е започнат преди ВСВ, но е продължил след нея по обясними причини. За по-лесното финансиране и упражняване на контрол, Крим е прехвърлен към Украйна (1954г.) Тъй като по този проект, създаден за водоснавдяване на териториите, на места има до 80 м денивелация, е изградена ВЕЦ Каховка, благодарение на който, чрез електрически помпи водата се изкачва нагоре и преодолява височините. Ако някой взриви ВЕЦ Каховка, Крим ще остане без вода. И така, кой има полза Крим да бъде без вода???

lu4ka

Няма лошо, ама да беше го поставил в кавички, защото си направил copy-paste на моя пост. Иначе, поздравления че мислиш 1:1 като мен.

Как кой, ами Русия. е след като завзеха Запорожката АЕЦ веднага започнаха да се самообстрелват. Едни военни я защитаваха, а други руски военни я нападаха. Според гениялните мислители Ингилизи, дето водят укро пиара. Сега е същото и явно Укрите се готвят действително да я разрушат и да прехвърлят вината на руснаците. Ето и статията: ВСУ могут атаковать Каховскую ГЭС морскими минами Т.е. действително укрите имат такива намерения. До момента, няма случай, при който руснаците да са направили нещо и да са го прехвърлили на украинците авторството. Докато при другите, това си е редовна практика да мамят. Просто това е стил на ингилизи, мошета, хазари. Просто имаме повторение на война от преди векове. Хазарите манипулират и използват част от руснаците и се опитват а си възстановят земите на хазарския хаганат. Това наблюдаваме. За това и използваните от тях и методи и пропаганда са хазарски и номерата им са хазарски. и управлението на укронацизма е хазарско. Самият нацизъм, идеологът му Химлер, също е хазарски, дори днес дъщеря му живее в Израел. Иначе на хазарите днес им викат евреи. Е това се случва.

3евзек

Ало, даа, тролице руска. Руснаците това го правят точно за да си помислиш ти така. Дреме им, че може няколко военни да дадат фира, веднага ще мобилизират нови.

Ооо 3евзек, тъпата патка от Ингилизкия Център за психологически операции отново е в акция. Да ни лъже и да ни промива мозъци. Ма патко, като толкова мразиш руснаците, ходи се бий с тях. Има къде. Какво по цял ден седиш по форумите и ни обясняваш колко са лоши. Ходи и ги набии. Или са ти казали шефчетата, да ни правите русофоби-откачалки като поляците и укрите и да ни метнете да воюваме с Русия. тарикатчетата ще си стоят на топло, пред копма и ръчкат будалите да се бият за тях на терен. Ма много сте хитри. Знаеш ли тъпо същество, има едни политици дежили, ПП, ДеБе, Бойко, Плевелчо, Пасито. Те са най-големите ентусиасти. Организирайте ги тях, натоварете ги на два самолета и ги пуснете на живо срещу руснаците. С тия ще имаш успех. И голяма услуга на България ще направиш. Макар и това да не ви е целта.

3евзек

Ало, даа, тролице проста, Не мразя руснаци, тъй като самият аз съм руснак. Мразя имперските амбиции на Путин и това, че като резултат във Велика Русия се живее с 5 години по-малко, оптколкото в България. Затова ми харесва повече България. Няма ли да ме посъветваш да отида там, след като толкова ми харесва? Излиза така, че аз съм повече българин от теб. А ти пак си трол. Не те е срам!

Ооо 3евзек, тъпата патка от Ингилизкия Център за психологически операции отново е в акция. Да ни лъже и да ни промива мозъци. Ами ти нито си рускиня, нито живееш в България. И защо лъжеш?

3евзек

Ало, даа, тролице проста, Бидейки с руски паспорт, реално съм около 2-3 нива над теб в йерархията, така че внимавай да не те докладвам! Трол!

Имам чувството че ни се насаждат някакви мисли че Украйна всъщност изобщо не стреля а е наблюдател над това как Русия воюва и само обстрелва собствената си армия. Ами то щом е така Украйна просто трябва да чака и безспорно ще спечели на 2000%

Още миналата седмица само в руските СМИ писаха за заловени укри, тръгнали да думкат централата. Страшно е да евакуираш град с големината на Херсон, но още по-страшни ще са последствията за нацистите за хаоса, който причиниха сред руското население.

Не пишете глупостите.Това се отнася за украинците.

Няма логика украинци да си нападат централата и да останат без ток. По добре ще е да атакуват моста за Крим та руските орки да са в капан и да ги издавят в Азовско море.. да нямат път за бягство.

Върнала си 1170 кв км. Колко е това - 34 км на 34. Големо връщане - самоковското поле е горе долу толкова, а Софийското естествени е много по-големо.

Ходи ти да го върнеш, те е6@ у дървения.

"...Института за проучване на войната (ISW)," Айде бе. Чак институт направили хората.

Можеха да направят руски културен център, ама откъде култура за център?

има има руска КУЛТ-ураааааааааааааааааааааааааааааааааа

направят. Първо военен и като се научат на култура и да не лъжат ще спретнат и културен институт.