Коментари - МВнР остро осъди поругаването на ”Альоша” | Днес.dir.bg

МВнР остро осъди поругаването на ”Альоша”

МВнР категорично осъжда поредния вандалски акт, извършен върху паметника "Альоша" в Пловдив, при което са използвани нацистка символика и антисемитски лозунги.

Обратно в новината

Коментари - МВнР остро осъди поругаването на ”Альоша” | Днес.dir.bg

Коментари

Асенгеновци си имат работа за десетилетия напред - след поругаването на паметниците на съветската армия ги чакат паметниците на Александър Втори, който ще нарекат окупатор на България. Александър Невски също ги чака, Това е робска психика - преди наричаха Съветска Русия освободителка, а сега Русия изобщо я считат за окупатор. Така се промиват мозъците на младото поколение под давление на Запада.

Вече свастиката стана символ на смелост и доблест. Лозунги като "Левски или смърт" или подобни футболни непременно се "подсилват" със свастика, тук в късни доби някой също се е проявил като юнак ( ако само беше написал .УР на училището нямаше да е интересен, ама така става герой ). Анти-руската истерия вече явно реабилитира фашизма и хитлеризма, "Майн Камф" се продава в книжарниците в луксозно издание. Знам едно: през Втората Световна българската армия не е посмяла да даде и един изстрел срещу Съветската, защото все пак сме имали малко разум в главите, а сега за армия трудно може да се говори.

Самият памтник на Съветската армия, наименуван паметник на армия - Освободител в Бълфария СЕ ГАВРИ С И ПОРУГАВА ИСТОРИЧЕСКАТА ПАМЕТ НА ЖЕСТОКО ИЗСТРАДАЛИЯ ОТ СЪВЕТСКОТО ИГО БЪЛГАРСКИ НАРОД И ДЕСЕТКИТЕ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ - ЖЕРТВИ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ СТАЛИНОВ ТЕРОР И БЛИЗКИТЕ И РОДНИНИТЕ ИМ, КАКТО И НА МИЛИОНИТЕ РЕПРЕСИРАНИ, КРАДЕНИ И МАМЕНИ ТОЛКОВА ГОДИНИ МИЛИОНИ БЪЛГАРИ!!! И тези поражения от РУСКОТО ИГО СА ТОЛКОВА ГОЛЕМИ, С ТОЛКОВА ОГРОМНИ ПОРАЖЕНИЯ, ЧЕ ДОРИ И 30 ГОДИНИ СЛЕД ОФИЦИАЛНОТО ФОРМАЛНО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА РУСКОТО РОБСТВО В България ТЕЗИ ПОРАЖЕНИЯ СА ОЩЕ МНОГО СИЛНИ И ВИДИМИ В ЦЯЛОТО БЪЛГАРСКО ОБЩЕСТВО! Т.н. путинофили, русофили и изобщо цялата тази пасмина от платени и заблудени руски мекерета в България, наречена Пета колона Е САМО ЕДНА, МАКАР И ОТ НАЙ-УРОДЛИВИТЕ, ПРОЯВИ И ИЗРАЖЕНИЯ НА ТЕЗИ ПОРАЖЕНИЯ И ЖЕСТОКО НАСЛЕДСТВО! Ще трябва да минат още години, още дълго време ЗА ДА ЗАРАСНАТ РАНИТЕ, КОИТО ИМПЕРСКА КОВАРНА И ЖЕСТОКА, ОТВРАТИТЕЛНА И КРАДЛИВА МОСКВА ПРИЧИНИ НА БЪЛГАРИЯ И НА БЪЛГАРИТЕ, НА НОРМАЛНИТЕ ОТ ТЯХ! И говоря най-вече за отнетата им история и идентичност, за морал, съзнание и ценностна система!

Ревльо, защо се оплакваш от отнети морални ценности? Твоето семейство е незасегнато, защото никога не е имало такива ценни активи

.... и Левски е бил терорист, заловен от полицаите, справедливо осъден и убит. Ботев е бил терорист, защото е отвлякъл кораб. Хайдутите са били терористи, защото се биели със законната власт на султана. Знаем я тази ваша фалшива история на България. Дойде Русия и освободи България от турското робство, развали рахата на евреите от турско-еврейското робство. А да вземем да сравним двете Българии преди и след 1989 г. Първата беше космическа държава, собствена мощна армия, с икономика развита и да не изреждам. Сегашната държава е разрушена бананова държава, американска колония. Да изреждам ли на какво прилича? Все ми се струва, че по време на съветското влияние, имаше силна и здрава държава. Днес, по време на американската окупация, имаме една разрушена държава. Тъпо и дегенерирало същество, кого си тръгнал да лъжеш и мамиш? Ти подиграваш ли се на нас, българите?

Не са две неща, едно и също е но с две имена. Единствената, но съществена разлика е, че фашистите никога не са посягали на частната собственост.

МВнР ДАДЕ ЗАПОВЕД ЗА ТОЗИ ВАНДАЛСКИ АКТ НА ФАШИСТКИТЕ ОЛИГОФРЕНИ

Се изока един червен олигофрен... МВнР си е БЪЛГАРСКО и МОЖЕ ДА ДАВА КАКВИТО СИ ИСКА ЗНАЦИ НА БЪЛГАРИ В БЪЛГАРИЯ, и ТОВА НЕ Е РАБОТА НА РУСКИ ПЕДЕРАСИ И ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ, ясно!

Каква толерантност към тези окупатора на държавата ни ,вие министерство на България ли сте или на русия ,тъпаци такива?

Никсане, питай баща си, дядо си: виждали ли са руски войски след 1950, служили ли са в руската армия, директорът на завода руснак ли беше, ... не се излагай безплатно. А сега си направи справка как е и хващай пушката срещу реалната окупация.

Жалки сте вече в тези отчаяни опити да спасите неспасяемото - тоест ЛЪЖИТЕ И МАНИПУЛАЦИИТЕ, И ЛЕГЕНДИТЕ ПРЕЗ ВСИЧкИТЕ ТЕЗИ ГОДИНИ И ДЕСЕТИЛЕТИЯ ЗА "БРАТЯТА 0 РУСНАЦИ" И КАК НИ БИЛИ ОСВОБОДИЛИ, А НЕ ПОРОБИЛИ НА 9 СЕПТЕМВРИ 1944 ГОДИНА! А и сте много прости, иначе щяхте поне да знаете, че през такова пречистване, Голгота и преоценка на историята си и мядтото на варварска Сталинова Москва в нея ОТДАВНА МИНАХА ОСТАНАЛИТЕ БИВШИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ДЪРЖСВИ, като Унгария, Чехия, Полша,... И между другото тов го пише човек, който е И инженер, И ТО ИСТИНСКИ, А НЕ ИЗМИСЛЕН, ЯСНО, ЧЕРВЕН БОКЛУК!

МВнР категорично осъжда вандалските актове на паметниците, но МВР едва ли ще хване нарушителите, а ако ги хване прокуратурата няма да ги накаже. А за спасяването на нашите евреи истината е доста по различна, с което лично съм запознат - колко и какво са изтърпели в нашите концентрационни лагери, за конфискацията на имуществото им и т.н..Така, че има истина в това ,че Червената армия ги е спасила! Ако някои демократ не вярва в това да се порови в историята ни, която малко българи познават.

Тоя пък, остро осъдил.... А къде е полицията, която да патрулира по улиците, нямаааааа, ами да им дадем големи заплати, дрехи, обувки, та да седят по кафенетата и да се чешат по време на дежурство.

Общата атмосфера в обществото - изказванията на външната министърка, ръководството на управляващата партия, медиите, доскорошния директор на НИМ, всичко поощрява, направо зове за тези вандалски прояви. И желаещи се намират !

които могат сигурно да се подписват, но не могат да четат. Тук един ни препоръчва "чупката в САЩ". Ами чупката е направила са синът си вашата непогрешима Нинова - абе как я търпите - преватизира Техноимпекс за себе си и прати с парите от него синът си в САЩ да учи в най-скъпия държавен университет - Бъркли. Сега синчето ѝ работи в НюЙорк за големи пари в банка на Ротшилд. А вие гледайте тъпо и гласувайте а нея.

Преди месец и половина беше направен погром над еврейските гробища в София.В България в момента има антисемитизъм - това не е тайна за никого,но е тема "табу".От както Патриотите са във властта се започна отначало с хитлеристките поздрави,премина се през "големия майтап" в Бухенвалд за да се стигне до антисемитски лозунги в центровете на големите градове на европейска България,която се гордее,че е спасила своите евреи от депортация.Кой има полза от това?Защо никой не коментира "лозунга" на паметника в София,а коментира думите на Иво Христов?

Паметната плоча на цар Борис III и царица Йоанна да бъде махната от Българската гора край Ерусалим реши в неделя Израелският национален фонд, който се занимава със съхраняване на културното и историческото наследство на еврейската държава. Плочата бе поставена преди две години в чест на българския монарх и съпругата му като държавници, спасили хиляди евреи от нацистките лагери на смъртта. От мемориалната гора ще бъдат махнати и паметниците, изразяващи благодарност към българската църква и към покойния зам.-председател на Народното събрание Димитър Пешев, чиито заслуги за спасяването на българските евреи не се оспорват. Вместо това ще бъде издигнат друг паметник, носещ имената на 11 343 евреи от Беломорска Тракия, Вардарска Македония и Западните покрайнини, пратени през 1943 г. в газовите камери на Хитлер, предаде Би Би Си. В. "Аарец" публикува вчера снимка на сърдечно ръкостискане на цар Борис III с Хитлер, която придружава информацията за препоръката на специална арбитражна комисия начело с бившия съдия от Върховния съд д-р М. Бейски за премахване на паметната плоча на покойния монарх.

да остане всичко както е било - нали са ни освободили - ама и съветски богатири - без нито един изстрел и ни освободили. Ами тогава що не остана бул Витоша - бул. Сталин, гр.Варна - гр.Сталин. Връх Мусала - връх Сталин,Първа мъжка гимназция - София - Първо единно училище - Сталин. можеше и бул Евлогии Георгиев да се нарича още бул.Хитлер - стар помнещ софиянец - смешни сте.

ако оная от Русия не беше говорила нагли лъжи нямаш да има подобно нещо. Това е работа на младежи, които не търпят несправедливост. Питам някога поругаван ли е Докторския паметник в Докторската градина или руския паметник в София. Младите са като мембрана - не търпят от най високите места в София и Пловдив да им се заканват с шмайзер. Да се махне този войник от паметника на Червената армия, как се премахна червената петолъчка от бившия партиен дом - а леле-е, и тогава беше едно реване от червените!!!

човек да бъде патриот без да бъде простак? Аз самият смятам, че трябва да гледаме първо българските интереси без значение от държавата с която се договаряме, но никога не бих обиждал опонента си, особено ако е дама! В противен случай ще се наложи мнението, че патриот и простак в България е едно и също.

ще решат могат ли да останат или не. Нито Външно, нито Вътрешно.

В центъра на София, вместо паметник на Ч.армия- монумент на майка България. А за Ч.армия- в Борисовата градина, до другия антифашистки мемориал.

"Днешната тема значи е - "окупатори" или "освободители"!". жертвите винаги са били освободители, защото така са ги убеждавали управляващите, които в същност винаги са били окупаторите. и днес е така. властта е окупирана, а жертвите са данъкоплатците. т.е. онез, които осигуряват охолството на властимащите и това трябва да бъде разбрано най-сетне.

Най-добрия начин за прекратяване на поругаванията на паметници е въпросните такива да бъдат преместени в музея на социалистическото "изкуство". Само тези "паметници" ги "поругават". Тогава ще настане спокойствие по тази тема а и в центъра на София ще се освободи една доста голяма площ, която може да се използва за нещо полезно.

от кога паметника "альоша" е в центъра на сафия бе троле соросоиден?

kerelov@poshta.net

Грамотността не е порок, дори е необходимост за да можеш де четеш, да разбираш какво е написано и ти самият да пишеш.

е това полезно нещо? Да се бетонира по стара наша традиция и да се издигне небостъргач?

ще отворят повече место за гей-паради. най-голямата ценност на приватизиралите "територията" за един пробит долар.

Понеже тези повтаряши се истории все повече ни вредят, всяват излишно напрежение и раздори между нас (явно са планирани отвън), си мисля че трябва да оградим паметниците и да насочим прожектори към оградата, като към граница. Ако трябва и доброволци да ги пазят. Символиката ще е точна, а и другият изход е демонтаж, за който сега е трудно да се намери консенсус. Едно е ясно, натрапена любов не може да има.

"Миньор е моят татко..." от времето на социалистическия реализъм,написано от верен другар-поет и недебил. "Дебил е моят татко. дебил ще съм и аз. Ех,само да порастна, пък вижте ме тогаз. Ще пръскам аз със спрея пред съветски паметник ще си куфея. Ще цапам със боичка, да дразня товарищ Захарова- тази плоска руска пичка. Ще къртя като татко, червената скала и петолъчката,сърпа и чука, ще се разхвърчат по градчета и села. Автор: проф.Дебил Христофф

Няма как да се отрече , че този "поетически " напън , може само да е предизвикал бърза поява на хемороиди

дело на дебилни седерасти умни и красиви

Моля, публикувайте следните данни. Колко хора е избил Хитлер и колко е избил Сталин.

Има разлика. При Хитлер убийствата са били превърнати в индустрия - след унищожението на хората труповете са били "обработвани".Отделяни са косите,от които са се тъчели платове,отделяна е кожата и са произвеждани фини кожени изделия,изваждани са златните зъбни коронки и накрая останалата част от труповете е изгаряна и превръщана в изкуствен тор.Да не говорим за детските трупове,от които са правили фин сапун,да не говорим за онези нещастници върху които са правени медицински опити.Като прибавиш и целенасочения геноцид нещата са несравними.За разлика от Сталин Хитлер не е бил просто убиец...

stan_posta@

Откъде ги четохте тези глупости ? Страданията на еврейския народ не се нуждаят от такива измислици. Няма никакви документални или материални свидетелства да потвърждават тези примитивни измишльотини. Грозно е и непочтително към паметта на жертвите.

Смърт на болшевизма, свобода - на изстрадалия руски народ!

Ако някой смята, омаскаряването на паметници за голямо геройство, нека публично да го направи, а не да се крие като мишка.

Никакви осъждания, особено пък на наше мини-стерство, могат да променят реакцията на народа ни - фалшиви паметници,измислени от тъпите комунисти,нямат място на наша земя! Който е минал през наша териториа,той е бил единствено ЗАВОЕВАТЕЛ !

се вижда, че за някои в тази страна Альошата е баща и майка на ротата, която ни храни и повива да не настинем. Срещу скромни годишни вноски в руския бюджет.

Време е протестърската либерастка завера от по пет-шест нещастника в няколкото по-големи града у нас да се осъзнае - с цапане на паметници и писане на идиотизми по форумите никой не е постигнал нищо положително досега. Лумпенчета недоносени, вижте какво натвориха тези, които ви сипват в копанката - в Сирия, в Украйна, в Ирак, в Либия. Ако тук не ви харесва, избирайте си някоя от тези дестинации и чупката. Може и в Щатите, точно там имат неотложна нужда от такъв материал като вас - за отстрелване и взривяване. Поне няма да сте в тежест на българите и да не ви берем срама занапред.

Чупката е по-скоро за продажници като теб, винаги готови да полегнат на Матушката си. Цървул болшевишки, без да подкрепям цапането на паметници, не си ти този, който ще гони българи от Родината им или пък ще ги отстрелва и взривява! Ако пък не ти харесва, че все повече хора тук не споделят вижданията ти за страната си, ти също си свободен да заминеш за Русия. Ама интересно защо никой от вас не го прави.

Ама вие май винаги си намирате оправдание - било за мазането по паметници, за горенето на книги или за избиването на деца. Има какво да научат талибаните от вас.

Глобалетата са бесни. Атакуват всичко руско, което могат. Засега по възможностите са им както винаги местното населениие, чиито мозъци биват непрекъснато информационно малтретирани, но атакуват също руски дипломати, говорители, политици, журналисти, публицисти, както и всичко в Донбас (но предимно училища, детски градини и пенсионери); а още спортистки (в смисъл на занимаващи се със спорт пълноценни жени, а не някакви класифицирани като жени, неженствени трансформъри продуцирани от американската медицина и хранени от Монсанто с лечебни добавки от американската фармацевтика) и спортисти (спортуващи мъже с относително добро здраве, без букети от тежки хронични заболявания изискващи употребата на кофи американски фармацевтични препарати и не стремящи се да отнемат медалите на спортистките, укривайки със съвременни 'хуманитарни' трикове, наличието на Y хромозоми). Далеч по-отблъскващо е че не се свенят да кощунстват спрямо спортистките и спортистите с реални, трайни увреждания от пара олимпийските игри и дори с паметниците на воювали с фашизма геройски загинали войни. Да неприятно и отблъскващо, и най-антихуманните прояви трябва незабавно да бъдат пресечени, но колко още по-лошо би било, ако сега Запада хвалеше Кремъл и Путин? За какви ли огромни отстъпления би било това индикация и какви трагедии, медийно тихи, но по адски ужасни, биха разигравали сега зад отстъпените рубежи? Все пак да се надяваме, че въпреки всестранния натиск, руските и сирийските военни все така успешно, ще продължават да млатят терористичната сган в Сирия, превръщайки в близкоизточен прахоляк, дългогодишните планове и психопатичните фантазии на глобалетата и ционистите за района и че след освобождаването на Деир Езор, ще бъдат освободени Рака (където наскоро бе сменена терористичната вахта с преименувана такава), както и всички останали територии на Сирия, за да бъдат върнати на народа ѝ.

какви по-големи глобалисти от болшевиките? "Пролетарии от всички страни, съе...динявайте се!" Ленин: "Плюя аз на Русия, защото съм болшевик!"

тоя АлИоша? АлИоша, та АлИоша. Да не би това да е бил некой руски къркач, обявил ни война на 5.9.44.

Българи русофоби няма ! Русофоб ли е ,не е Българин ! По това се познават най лесно душманите !

80% от българите са дебили!

значи е непоправим случай от Карлуково.

Абе вдигнете паметник на Хитлер и на Сюлейман паша , че да мирясате ! Хем до края на живота си ще чистите , защото милиони Българи ще ги препикават !

2 ГОДИНИ Раша и Хитлер са били СЪЮЗНИЦИ!!!

Натовска България е в съюз , с пет вековния си поробител , срещу освободителя си ! Никой не е питал Българите , но срама ще остане завинаги !

Не са били съюзници а са подписали договор за ненападение, който Хитлер е нарушил.

Издването на 2900 смъртни присъди от Народния СЪд - с което избиват елита на България генерали политици, На тяхно място идват едни малумни колхозници. Даването на вардарска Македния на югославия.Изучаването на македонски език във пиринска Македония и подготва за преминаване към Югославия. Каква да е за мен Червената Армия освен окупатор.

С всеки изминал ден се убеждавам, че смъртните присъди на Народния съд са били твърде малко, много измет е останала.

Напротив - цялата смрад която изплува с идването на т наречената демокрация -е от вашите другари.

с всеки изминал ден положението ти се усложнява.

като точно тази измет е издавала присъдите

Естествено,че е окупатор,след като България е победена страна,а не победител!Кой я е приобщил на страната на Германия?Там търси виновниците!

А СССР-то не беше ли първа дружка с Хитлер?

не вярвам това да е причината да си неграмотен.

До пишещите по долу турци русофоби ! Вдигайте паметник на Сюлейман паша ! Щом Русия е окупатор ,Турция е освободител за вас! За Българите не е така ! Б :)

Браво! Най- накрая пуснаха опорната точка! Час и половина соросоидите се въртяха като в небрано лозе, незнаейки какво да пишат и поради тази причниа бълваха само простотии и цинизми. Днешната тема значи е - "окупатори" или "освободители"! Браво, добър избор! Нека пълненето на паничката с грантове да почне СЕГА!

В 1812 г., кога бяха минали руските войски в България и бяха достигли до Шумен, от една страна, Русия издаде прокламация на български език (печатана в Букурещ) и възбуждаше Българите да станат против Турчина, а от друга страна, гореше градищата и селата им и насила прекарваше няколко си хиляди челяди през Дунава! В тех времена са изгорени от Русите Разград, Арбанашко велико село, Свищов, Русчук и други много градове и села, които развалини и разсипни още до днес се виждат!Много же старци помнят и проповядват с кървави сълзи тях времена. В 1828 г., когато Дибич премина Балкана и достигна до Одрин, пак същото последва. От една страна, подбудиха някои си Българи да вземат участие в боя и да се смразят с Турци, а от друга немилостивите Руси си свършиха работата, опустошиха като скакалци тия места, отдето поминаха, отвлякоха пак няколко хиляди домородства Българи в пуста си Русия.! Множество от тях разорани села в Руманя* (Романя, Руманя Тракия, Южна България, Румелия. Бел. ред.) и от тая страна на Стара планина се още и до днес се виждат в бурен и трънак обрасли! В 1854 г., пак щом минаха Силистра, не забравиха да издадат прокламация, подписана от Паскевича, и искаха да побуждат Българите да се дигнат против Турчина, а от друга страна, бяха приготвили и закони, по които да владеят Българя, ако черна съдбина бе я покорила тям. Но щом се видяха победени, не забравиха да се ползуват от обичайния си лов и тъй отвлякоха пак със себе си тринайсет хиляди домородства в Бесарабия.

Всякога проклета Русия, когато е имала бой с Турция, лъгала е бедните простодушни Българи, че уж тях иде да освободи! Но нейната цел всякога е била да им разори милото Отечество и да ги преселва малко по малко в земите си. Нейната злобна политика се познава твърде отдавна и от това, щото тя ни в един си договор с Турция нищо добро не е споменала за Българи, ако и да е имала най-добри удобства за това. Тя всякога е само своята политика гледала, а собствено за завладетелните си планове е имала грижи, как по-добре да ги приложи в действие. На това тя, освен лукавщини, безбожно е употребявала за оръдие и православната вяра и ползвала се от по-набожните и простодушните Българи, които в тях времена са гледали на нея като на един спасител!

Много евтин опит за подмяна на действителността чрез манипулация на истината! Като внушението на малоумника Плевньо, който приписваше несъществуващи мисли на Левски! Почеркът е много познат с повей от Скалистите планини, но е разчетен за чалгарска ширпотреба. Но все още не всички сме чалгари!

За някои съв.армия е освободител, за други окупатор. В интерес на истината, вторите са прави. Махат паметниците, както сами си махнаха тези на Сталин и въпроса приключва цивилизовано !

За мен съветската армия е освободител - ето, ясно ти го казах.

може да е освободителна армия от роби?

За мен съшо съветската армия е освободител, както и ца всеки нормално мислещ български гражданин.

Ако нямаш раздвоение в главата, говори само и единствено от свое име. Така е правилно.

Разбрах най-после как им спускат опорните точки на мурзилчетата от"ПОСЕРАНО" 20.Червеното дупе е входа на опорната точка,бърка се в него,че да стигне до мозъчните центрове на червените чугунени глави.

80% си прав, шори!

Ти си точна дефиниция на "дебил"!

Махнем ли съветските паметници много хора ще се завърнат е родината.

товарищ Захарова пак да си покаже циците ,сега заради "Альоша"-та.Много им се стъжни работата последно време.Все брифинги свиква,а за България,я за ,Черна гора,я за Македония и Заев,я за НАТО,я за САЩ.Що така,бе всички мразят товарищ Захарова и Русия.А те как са се загрижили за всички съседни и по далечни държави и знаят всичко какво става вътре в тях и гледат все да "помагат".

За всеки българин е ясно че няма място за паметници на съветската армия окупатор донесла на ОТЕЧЕСТВОТО ни реки от кръв десетки хиляди българи убити разорени и затворени в лагери и затвори

Кво речи,че не ти се разбира?Нахвърлял си наведнъж всичко възможно,образно казано като излята мръсна вода от кофа.Каква опорна точка търсиш?Те я спускат само от "Посерано" 20 и от белокаменна МАсква.За да може вие"недебилите" да се опрете на нея.Прав си.Получи се обратен ефект.Според някои твои колеги-недебили,дебилите сме станали вече 90%.Намалявате,намалявате всекидневно "недебили".

Май някой ти бръкна в дупето, а?

стана с жалбата по опорни точки, вместо обиди, псувни и другите ви обичайни средства?

Ти май сериозно си се припознал в 80-те %!Е, за соросоид това е някакъв напредък все пак!

Кой въстана срещу нашето свещено дело съединението на Южна със Северна България? Кой караше турците да навлязат в България и да пуснат малко кръвчица на братушките? Кой отчисли българския княз от редовете на армията си, за да го опозори и омаскари, когато той се намираше на границата срещу неприятеля? Кой си дръпна от нашата войска офицерите, които хрантутехме като просяци с единствена адска цел да ни съсипе войската, когато тя се намираше в път за бойното поле? Кой насъска сърбите да ни нападнат откъм гърба, когато ние бяхме въз друга страна? Кой настояваше най-много да се пратят турските комисари в Южна България? Ами я кажете, кой ни открадна княза от Софийския палат в това време, когато на неговата глава не бяха изсъхнали още лавровите венци от Сливница? Кой даваше честно и благородно слово, че ако си отиде тоя княз, то и съединението ще бъде пълно, и правата на България ще да си останат непокътнати, и конституцията ще си бъде в сила, с една реч, България ще да цъфти и вирее?Така ли излезе? Кой изпрати подир няколко дена подлия Генерал Каулбарс да развращава, подкупва, лъже, бунтува и беснее? Кой подучи пичовите и вагабонтите да вдигат бунтове в Бургас, Сливен, Силистра и Русе, да леят кръв и въвеждат анархия, щото по тоя начин да се отвори път за чужда окупация? Кой унизи и се подигра с България като й препоръчваше за княз един развратен черкезин Мингрели? Кой прибра под свое крило всичките чапкъни в България, а законните власти, в това число и В. Н. Събрание, за незаконни с единствена цел, да се продължи още в България безредицата, да се отчая и омаломощи българският народ и да каже: Дойдете и ни спасете Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв!Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!

Публ. във в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51 Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии. Тя отне земите на колонистите, подложи ни със сичката своя неясна строгост и подлост под законът на общата повинност и, когато ние пожелахме да оставим пепелищата на ногайските татаре, които трудолюбивата българска ръка преобърна на рай, и да са върнем в своето старо отечество, испроводи няколко черни български души за да ни отвърнат от това намерение. Но това, което не можиха да направат устата на продадените блюдолизци, направиха казаците със своите сулици и камшици и с копитата на своите коне, направи правителството със своите темници, със своят Сибир и със своите 25 по гърбът. Вие няма да повярвате, ако ви кажа, че в едно село казаците извързаха сичките старци, мъже и ергене и, като ги испроводиха куда Макар телят не голял, не оставиха не една жена необезчестена, ни една мома неразвалена и ни едно дете неизнасиловано. Тие испокрадоха имането и покъщнината на селяните, испоклаха им птиците и добитакът и сичкото това премина ненаказано от страната на правителството. На мяста даже и кръв са пролея!

ли слагате минуси, продажни безродници? А нали комунист го водехте толкова години

Тази "статия" с този цитат съществува единствено и само в блога на Иво Инджев, откъдето някой, вероятно самия Инджев, е пуснал този "цитат" в Уикипедия! Тази"статия"е за консумация само на тъпи папагали като теб!

че я криха толкова години, не значи, че я няма. Просто никой не е питал за нея. Част от манипулирането на масите е скриването на истината. А за папагалите - помним как ни карахте да скандираме тъпи лозунги, ама не сте успели да ни увредите, както много ви се искаше.

Никак не е редно да се оскверняват войнишки паметници-тъп вандализъм. Считам,че е краейно време,да се организира общо-държавен Референдум за съдбата на Паметника на СА в София,този на"Альоша" и др.тем подобни.Народът да каже-имат ли те място в днешна България,охранявани за наша сметка ли да бъдат,така щото бандитските набези да спрат.....или да заминат към музейни дворове,или към този на Посолството на РФ.Според мен,второто е по-нормално.Само че,преди това,американците,тихомълком да си приберат техният човек,с перката,бомбардирал София.

80% дебили да решават? Ти добре ли си?

са 0,0558 % от цялото население, няма разбивка по етноси :). Това е факт. Който твърди друго е лъжец

Някой ще ми обясни ли какво им става на соросоидите в последно време? Преди поне пускаха по някоя опорна точка, по която евентуално можеше да се води дискусия, но в последно време се държат като шизофреници в поредния пик на психозата! Никакви опорни точки, само каруцарски псувни, кълнене, обиди, несвързани фрази, липса на всякаква мисъл, злоба в чист вид и животинска омраза! Продължавайте, продължавайте така! Постигате точно обратния ефект на това, което искат от вас и за което ви плащат господарите ви! Да не ви изритат много скоро обаче!

слуги на товарищите, не бъдете егоисти! Съберете пари от червените барони и вдигнете паметник на Баязид Светкавицата! А и Василий Българоубиеца да не забравите. Както казвате - история

Че ние вдигаме паметници само на освободители, а вие на поробители.

те също са смятали, че ни освобождават. Василий Втори е ослепил 15 000 български войници, а комунягите още през 1944 убиха 30 000 българи. Ще излезе, че е по-добър

Проблемът е, че Русия е окупатор, а не освободител. Как си позволява една "пикла без цици" да прави забележки ?!

... еблю без топки...

Зависи от гледната точка. Ако си турчин за теб Русия е окупатор, ако си българин е освободител.

Браво,вече и "младите копелдаци" разбраха що е комунизъм и социализъм,червен фашизъм.Едно време дядовците им са лепели позиви и излизли в гората след 1944 год.срещу обичаната"народна власт", а сега внуците ползват по съвременни оръжия - спрейове и иронизиране на физическите и моралните мъчители на техните дядовци и прадядовци.Хвала на такава"дебилна" младеж.Едно време по късни доби комундетата с кофа и баданарка в ръка можеха да цапат с червена боя по къщи и здания/били борци за свобода/,а сегашните били дебили.Да ви имам червената комунистическа лексика и говор.

Някой тихичко ни маже ските... Да, има проблем с паметниците на Съветската армия в България. Хората чувстват лицемерието в тях. Защото колкото тази армия е освободителка на Източна Европа от хитлеризма (респект към жетвите ѝ), толкова е и окупаторка и носителка на един не по-малко тираничен режим, какъвто е комунизмът (респект и към неговите жертви). Монетата има две страни, но руските петоколоници упорито се опитват да ни накарат да забравим за обратната. И за да постигнат целта си, драскат свастики и пишат антисемитски лозунги по тези паметници. Демек задействат "активно мероприятие", което трябва да ни каже: "ето ги фашистите от които Съветската армия ни освободи, това са техните наследници днес". И, разбира се, наливат обилно вода в мелницата на руската пропаганда.

Коментари - МВнР остро осъди поругаването на ”Альоша” | Днес.dir.bg

МВнР остро осъди поругаването на ”Альоша”

МВнР категорично осъжда поредния вандалски акт, извършен върху паметника "Альоша" в Пловдив, при което са използвани нацистка символика и антисемитски лозунги.

Обратно в новината

Коментари - МВнР остро осъди поругаването на ”Альоша” | Днес.dir.bg

Коментари

Асенгеновци си имат работа за десетилетия напред - след поругаването на паметниците на съветската армия ги чакат паметниците на Александър Втори, който ще нарекат окупатор на България. Александър Невски също ги чака, Това е робска психика - преди наричаха Съветска Русия освободителка, а сега Русия изобщо я считат за окупатор. Така се промиват мозъците на младото поколение под давление на Запада.

Вече свастиката стана символ на смелост и доблест. Лозунги като "Левски или смърт" или подобни футболни непременно се "подсилват" със свастика, тук в късни доби някой също се е проявил като юнак ( ако само беше написал .УР на училището нямаше да е интересен, ама така става герой ). Анти-руската истерия вече явно реабилитира фашизма и хитлеризма, "Майн Камф" се продава в книжарниците в луксозно издание. Знам едно: през Втората Световна българската армия не е посмяла да даде и един изстрел срещу Съветската, защото все пак сме имали малко разум в главите, а сега за армия трудно може да се говори.

Самият памтник на Съветската армия, наименуван паметник на армия - Освободител в Бълфария СЕ ГАВРИ С И ПОРУГАВА ИСТОРИЧЕСКАТА ПАМЕТ НА ЖЕСТОКО ИЗСТРАДАЛИЯ ОТ СЪВЕТСКОТО ИГО БЪЛГАРСКИ НАРОД И ДЕСЕТКИТЕ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ - ЖЕРТВИ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ СТАЛИНОВ ТЕРОР И БЛИЗКИТЕ И РОДНИНИТЕ ИМ, КАКТО И НА МИЛИОНИТЕ РЕПРЕСИРАНИ, КРАДЕНИ И МАМЕНИ ТОЛКОВА ГОДИНИ МИЛИОНИ БЪЛГАРИ!!! И тези поражения от РУСКОТО ИГО СА ТОЛКОВА ГОЛЕМИ, С ТОЛКОВА ОГРОМНИ ПОРАЖЕНИЯ, ЧЕ ДОРИ И 30 ГОДИНИ СЛЕД ОФИЦИАЛНОТО ФОРМАЛНО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА РУСКОТО РОБСТВО В България ТЕЗИ ПОРАЖЕНИЯ СА ОЩЕ МНОГО СИЛНИ И ВИДИМИ В ЦЯЛОТО БЪЛГАРСКО ОБЩЕСТВО! Т.н. путинофили, русофили и изобщо цялата тази пасмина от платени и заблудени руски мекерета в България, наречена Пета колона Е САМО ЕДНА, МАКАР И ОТ НАЙ-УРОДЛИВИТЕ, ПРОЯВИ И ИЗРАЖЕНИЯ НА ТЕЗИ ПОРАЖЕНИЯ И ЖЕСТОКО НАСЛЕДСТВО! Ще трябва да минат още години, още дълго време ЗА ДА ЗАРАСНАТ РАНИТЕ, КОИТО ИМПЕРСКА КОВАРНА И ЖЕСТОКА, ОТВРАТИТЕЛНА И КРАДЛИВА МОСКВА ПРИЧИНИ НА БЪЛГАРИЯ И НА БЪЛГАРИТЕ, НА НОРМАЛНИТЕ ОТ ТЯХ! И говоря най-вече за отнетата им история и идентичност, за морал, съзнание и ценностна система!

Ревльо, защо се оплакваш от отнети морални ценности? Твоето семейство е незасегнато, защото никога не е имало такива ценни активи

.... и Левски е бил терорист, заловен от полицаите, справедливо осъден и убит. Ботев е бил терорист, защото е отвлякъл кораб. Хайдутите са били терористи, защото се биели със законната власт на султана. Знаем я тази ваша фалшива история на България. Дойде Русия и освободи България от турското робство, развали рахата на евреите от турско-еврейското робство. А да вземем да сравним двете Българии преди и след 1989 г. Първата беше космическа държава, собствена мощна армия, с икономика развита и да не изреждам. Сегашната държава е разрушена бананова държава, американска колония. Да изреждам ли на какво прилича? Все ми се струва, че по време на съветското влияние, имаше силна и здрава държава. Днес, по време на американската окупация, имаме една разрушена държава. Тъпо и дегенерирало същество, кого си тръгнал да лъжеш и мамиш? Ти подиграваш ли се на нас, българите?

Не са две неща, едно и също е но с две имена. Единствената, но съществена разлика е, че фашистите никога не са посягали на частната собственост.

МВнР ДАДЕ ЗАПОВЕД ЗА ТОЗИ ВАНДАЛСКИ АКТ НА ФАШИСТКИТЕ ОЛИГОФРЕНИ

Се изока един червен олигофрен... МВнР си е БЪЛГАРСКО и МОЖЕ ДА ДАВА КАКВИТО СИ ИСКА ЗНАЦИ НА БЪЛГАРИ В БЪЛГАРИЯ, и ТОВА НЕ Е РАБОТА НА РУСКИ ПЕДЕРАСИ И ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ, ясно!

Каква толерантност към тези окупатора на държавата ни ,вие министерство на България ли сте или на русия ,тъпаци такива?

Никсане, питай баща си, дядо си: виждали ли са руски войски след 1950, служили ли са в руската армия, директорът на завода руснак ли беше, ... не се излагай безплатно. А сега си направи справка как е и хващай пушката срещу реалната окупация.

Жалки сте вече в тези отчаяни опити да спасите неспасяемото - тоест ЛЪЖИТЕ И МАНИПУЛАЦИИТЕ, И ЛЕГЕНДИТЕ ПРЕЗ ВСИЧкИТЕ ТЕЗИ ГОДИНИ И ДЕСЕТИЛЕТИЯ ЗА "БРАТЯТА 0 РУСНАЦИ" И КАК НИ БИЛИ ОСВОБОДИЛИ, А НЕ ПОРОБИЛИ НА 9 СЕПТЕМВРИ 1944 ГОДИНА! А и сте много прости, иначе щяхте поне да знаете, че през такова пречистване, Голгота и преоценка на историята си и мядтото на варварска Сталинова Москва в нея ОТДАВНА МИНАХА ОСТАНАЛИТЕ БИВШИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ДЪРЖСВИ, като Унгария, Чехия, Полша,... И между другото тов го пише човек, който е И инженер, И ТО ИСТИНСКИ, А НЕ ИЗМИСЛЕН, ЯСНО, ЧЕРВЕН БОКЛУК!

МВнР категорично осъжда вандалските актове на паметниците, но МВР едва ли ще хване нарушителите, а ако ги хване прокуратурата няма да ги накаже. А за спасяването на нашите евреи истината е доста по различна, с което лично съм запознат - колко и какво са изтърпели в нашите концентрационни лагери, за конфискацията на имуществото им и т.н..Така, че има истина в това ,че Червената армия ги е спасила! Ако някои демократ не вярва в това да се порови в историята ни, която малко българи познават.

Тоя пък, остро осъдил.... А къде е полицията, която да патрулира по улиците, нямаааааа, ами да им дадем големи заплати, дрехи, обувки, та да седят по кафенетата и да се чешат по време на дежурство.

Общата атмосфера в обществото - изказванията на външната министърка, ръководството на управляващата партия, медиите, доскорошния директор на НИМ, всичко поощрява, направо зове за тези вандалски прояви. И желаещи се намират !

които могат сигурно да се подписват, но не могат да четат. Тук един ни препоръчва "чупката в САЩ". Ами чупката е направила са синът си вашата непогрешима Нинова - абе как я търпите - преватизира Техноимпекс за себе си и прати с парите от него синът си в САЩ да учи в най-скъпия държавен университет - Бъркли. Сега синчето ѝ работи в НюЙорк за големи пари в банка на Ротшилд. А вие гледайте тъпо и гласувайте а нея.

Преди месец и половина беше направен погром над еврейските гробища в София.В България в момента има антисемитизъм - това не е тайна за никого,но е тема "табу".От както Патриотите са във властта се започна отначало с хитлеристките поздрави,премина се през "големия майтап" в Бухенвалд за да се стигне до антисемитски лозунги в центровете на големите градове на европейска България,която се гордее,че е спасила своите евреи от депортация.Кой има полза от това?Защо никой не коментира "лозунга" на паметника в София,а коментира думите на Иво Христов?

Паметната плоча на цар Борис III и царица Йоанна да бъде махната от Българската гора край Ерусалим реши в неделя Израелският национален фонд, който се занимава със съхраняване на културното и историческото наследство на еврейската държава. Плочата бе поставена преди две години в чест на българския монарх и съпругата му като държавници, спасили хиляди евреи от нацистките лагери на смъртта. От мемориалната гора ще бъдат махнати и паметниците, изразяващи благодарност към българската църква и към покойния зам.-председател на Народното събрание Димитър Пешев, чиито заслуги за спасяването на българските евреи не се оспорват. Вместо това ще бъде издигнат друг паметник, носещ имената на 11 343 евреи от Беломорска Тракия, Вардарска Македония и Западните покрайнини, пратени през 1943 г. в газовите камери на Хитлер, предаде Би Би Си. В. "Аарец" публикува вчера снимка на сърдечно ръкостискане на цар Борис III с Хитлер, която придружава информацията за препоръката на специална арбитражна комисия начело с бившия съдия от Върховния съд д-р М. Бейски за премахване на паметната плоча на покойния монарх.

да остане всичко както е било - нали са ни освободили - ама и съветски богатири - без нито един изстрел и ни освободили. Ами тогава що не остана бул Витоша - бул. Сталин, гр.Варна - гр.Сталин. Връх Мусала - връх Сталин,Първа мъжка гимназция - София - Първо единно училище - Сталин. можеше и бул Евлогии Георгиев да се нарича още бул.Хитлер - стар помнещ софиянец - смешни сте.

ако оная от Русия не беше говорила нагли лъжи нямаш да има подобно нещо. Това е работа на младежи, които не търпят несправедливост. Питам някога поругаван ли е Докторския паметник в Докторската градина или руския паметник в София. Младите са като мембрана - не търпят от най високите места в София и Пловдив да им се заканват с шмайзер. Да се махне този войник от паметника на Червената армия, как се премахна червената петолъчка от бившия партиен дом - а леле-е, и тогава беше едно реване от червените!!!

човек да бъде патриот без да бъде простак? Аз самият смятам, че трябва да гледаме първо българските интереси без значение от държавата с която се договаряме, но никога не бих обиждал опонента си, особено ако е дама! В противен случай ще се наложи мнението, че патриот и простак в България е едно и също.

ще решат могат ли да останат или не. Нито Външно, нито Вътрешно.

В центъра на София, вместо паметник на Ч.армия- монумент на майка България. А за Ч.армия- в Борисовата градина, до другия антифашистки мемориал.

"Днешната тема значи е - "окупатори" или "освободители"!". жертвите винаги са били освободители, защото така са ги убеждавали управляващите, които в същност винаги са били окупаторите. и днес е така. властта е окупирана, а жертвите са данъкоплатците. т.е. онез, които осигуряват охолството на властимащите и това трябва да бъде разбрано най-сетне.

Най-добрия начин за прекратяване на поругаванията на паметници е въпросните такива да бъдат преместени в музея на социалистическото "изкуство". Само тези "паметници" ги "поругават". Тогава ще настане спокойствие по тази тема а и в центъра на София ще се освободи една доста голяма площ, която може да се използва за нещо полезно.

от кога паметника "альоша" е в центъра на сафия бе троле соросоиден?

kerelov@poshta.net

Грамотността не е порок, дори е необходимост за да можеш де четеш, да разбираш какво е написано и ти самият да пишеш.

е това полезно нещо? Да се бетонира по стара наша традиция и да се издигне небостъргач?

ще отворят повече место за гей-паради. най-голямата ценност на приватизиралите "територията" за един пробит долар.

Понеже тези повтаряши се истории все повече ни вредят, всяват излишно напрежение и раздори между нас (явно са планирани отвън), си мисля че трябва да оградим паметниците и да насочим прожектори към оградата, като към граница. Ако трябва и доброволци да ги пазят. Символиката ще е точна, а и другият изход е демонтаж, за който сега е трудно да се намери консенсус. Едно е ясно, натрапена любов не може да има.

"Миньор е моят татко..." от времето на социалистическия реализъм,написано от верен другар-поет и недебил. "Дебил е моят татко. дебил ще съм и аз. Ех,само да порастна, пък вижте ме тогаз. Ще пръскам аз със спрея пред съветски паметник ще си куфея. Ще цапам със боичка, да дразня товарищ Захарова- тази плоска руска пичка. Ще къртя като татко, червената скала и петолъчката,сърпа и чука, ще се разхвърчат по градчета и села. Автор: проф.Дебил Христофф

Няма как да се отрече , че този "поетически " напън , може само да е предизвикал бърза поява на хемороиди

дело на дебилни седерасти умни и красиви

Моля, публикувайте следните данни. Колко хора е избил Хитлер и колко е избил Сталин.

Има разлика. При Хитлер убийствата са били превърнати в индустрия - след унищожението на хората труповете са били "обработвани".Отделяни са косите,от които са се тъчели платове,отделяна е кожата и са произвеждани фини кожени изделия,изваждани са златните зъбни коронки и накрая останалата част от труповете е изгаряна и превръщана в изкуствен тор.Да не говорим за детските трупове,от които са правили фин сапун,да не говорим за онези нещастници върху които са правени медицински опити.Като прибавиш и целенасочения геноцид нещата са несравними.За разлика от Сталин Хитлер не е бил просто убиец...

stan_posta@

Откъде ги четохте тези глупости ? Страданията на еврейския народ не се нуждаят от такива измислици. Няма никакви документални или материални свидетелства да потвърждават тези примитивни измишльотини. Грозно е и непочтително към паметта на жертвите.

Смърт на болшевизма, свобода - на изстрадалия руски народ!

Ако някой смята, омаскаряването на паметници за голямо геройство, нека публично да го направи, а не да се крие като мишка.

Никакви осъждания, особено пък на наше мини-стерство, могат да променят реакцията на народа ни - фалшиви паметници,измислени от тъпите комунисти,нямат място на наша земя! Който е минал през наша териториа,той е бил единствено ЗАВОЕВАТЕЛ !

се вижда, че за някои в тази страна Альошата е баща и майка на ротата, която ни храни и повива да не настинем. Срещу скромни годишни вноски в руския бюджет.

Време е протестърската либерастка завера от по пет-шест нещастника в няколкото по-големи града у нас да се осъзнае - с цапане на паметници и писане на идиотизми по форумите никой не е постигнал нищо положително досега. Лумпенчета недоносени, вижте какво натвориха тези, които ви сипват в копанката - в Сирия, в Украйна, в Ирак, в Либия. Ако тук не ви харесва, избирайте си някоя от тези дестинации и чупката. Може и в Щатите, точно там имат неотложна нужда от такъв материал като вас - за отстрелване и взривяване. Поне няма да сте в тежест на българите и да не ви берем срама занапред.

Чупката е по-скоро за продажници като теб, винаги готови да полегнат на Матушката си. Цървул болшевишки, без да подкрепям цапането на паметници, не си ти този, който ще гони българи от Родината им или пък ще ги отстрелва и взривява! Ако пък не ти харесва, че все повече хора тук не споделят вижданията ти за страната си, ти също си свободен да заминеш за Русия. Ама интересно защо никой от вас не го прави.

Ама вие май винаги си намирате оправдание - било за мазането по паметници, за горенето на книги или за избиването на деца. Има какво да научат талибаните от вас.

Глобалетата са бесни. Атакуват всичко руско, което могат. Засега по възможностите са им както винаги местното населениие, чиито мозъци биват непрекъснато информационно малтретирани, но атакуват също руски дипломати, говорители, политици, журналисти, публицисти, както и всичко в Донбас (но предимно училища, детски градини и пенсионери); а още спортистки (в смисъл на занимаващи се със спорт пълноценни жени, а не някакви класифицирани като жени, неженствени трансформъри продуцирани от американската медицина и хранени от Монсанто с лечебни добавки от американската фармацевтика) и спортисти (спортуващи мъже с относително добро здраве, без букети от тежки хронични заболявания изискващи употребата на кофи американски фармацевтични препарати и не стремящи се да отнемат медалите на спортистките, укривайки със съвременни 'хуманитарни' трикове, наличието на Y хромозоми). Далеч по-отблъскващо е че не се свенят да кощунстват спрямо спортистките и спортистите с реални, трайни увреждания от пара олимпийските игри и дори с паметниците на воювали с фашизма геройски загинали войни. Да неприятно и отблъскващо, и най-антихуманните прояви трябва незабавно да бъдат пресечени, но колко още по-лошо би било, ако сега Запада хвалеше Кремъл и Путин? За какви ли огромни отстъпления би било това индикация и какви трагедии, медийно тихи, но по адски ужасни, биха разигравали сега зад отстъпените рубежи? Все пак да се надяваме, че въпреки всестранния натиск, руските и сирийските военни все така успешно, ще продължават да млатят терористичната сган в Сирия, превръщайки в близкоизточен прахоляк, дългогодишните планове и психопатичните фантазии на глобалетата и ционистите за района и че след освобождаването на Деир Езор, ще бъдат освободени Рака (където наскоро бе сменена терористичната вахта с преименувана такава), както и всички останали територии на Сирия, за да бъдат върнати на народа ѝ.

какви по-големи глобалисти от болшевиките? "Пролетарии от всички страни, съе...динявайте се!" Ленин: "Плюя аз на Русия, защото съм болшевик!"

тоя АлИоша? АлИоша, та АлИоша. Да не би това да е бил некой руски къркач, обявил ни война на 5.9.44.

Българи русофоби няма ! Русофоб ли е ,не е Българин ! По това се познават най лесно душманите !

80% от българите са дебили!

значи е непоправим случай от Карлуково.

Абе вдигнете паметник на Хитлер и на Сюлейман паша , че да мирясате ! Хем до края на живота си ще чистите , защото милиони Българи ще ги препикават !

2 ГОДИНИ Раша и Хитлер са били СЪЮЗНИЦИ!!!

Натовска България е в съюз , с пет вековния си поробител , срещу освободителя си ! Никой не е питал Българите , но срама ще остане завинаги !

Не са били съюзници а са подписали договор за ненападение, който Хитлер е нарушил.

Издването на 2900 смъртни присъди от Народния СЪд - с което избиват елита на България генерали политици, На тяхно място идват едни малумни колхозници. Даването на вардарска Македния на югославия.Изучаването на македонски език във пиринска Македония и подготва за преминаване към Югославия. Каква да е за мен Червената Армия освен окупатор.

С всеки изминал ден се убеждавам, че смъртните присъди на Народния съд са били твърде малко, много измет е останала.

Напротив - цялата смрад която изплува с идването на т наречената демокрация -е от вашите другари.

с всеки изминал ден положението ти се усложнява.

като точно тази измет е издавала присъдите

Естествено,че е окупатор,след като България е победена страна,а не победител!Кой я е приобщил на страната на Германия?Там търси виновниците!

А СССР-то не беше ли първа дружка с Хитлер?

не вярвам това да е причината да си неграмотен.

До пишещите по долу турци русофоби ! Вдигайте паметник на Сюлейман паша ! Щом Русия е окупатор ,Турция е освободител за вас! За Българите не е така ! Б :)

Браво! Най- накрая пуснаха опорната точка! Час и половина соросоидите се въртяха като в небрано лозе, незнаейки какво да пишат и поради тази причниа бълваха само простотии и цинизми. Днешната тема значи е - "окупатори" или "освободители"! Браво, добър избор! Нека пълненето на паничката с грантове да почне СЕГА!

В 1812 г., кога бяха минали руските войски в България и бяха достигли до Шумен, от една страна, Русия издаде прокламация на български език (печатана в Букурещ) и възбуждаше Българите да станат против Турчина, а от друга страна, гореше градищата и селата им и насила прекарваше няколко си хиляди челяди през Дунава! В тех времена са изгорени от Русите Разград, Арбанашко велико село, Свищов, Русчук и други много градове и села, които развалини и разсипни още до днес се виждат!Много же старци помнят и проповядват с кървави сълзи тях времена. В 1828 г., когато Дибич премина Балкана и достигна до Одрин, пак същото последва. От една страна, подбудиха някои си Българи да вземат участие в боя и да се смразят с Турци, а от друга немилостивите Руси си свършиха работата, опустошиха като скакалци тия места, отдето поминаха, отвлякоха пак няколко хиляди домородства Българи в пуста си Русия.! Множество от тях разорани села в Руманя* (Романя, Руманя Тракия, Южна България, Румелия. Бел. ред.) и от тая страна на Стара планина се още и до днес се виждат в бурен и трънак обрасли! В 1854 г., пак щом минаха Силистра, не забравиха да издадат прокламация, подписана от Паскевича, и искаха да побуждат Българите да се дигнат против Турчина, а от друга страна, бяха приготвили и закони, по които да владеят Българя, ако черна съдбина бе я покорила тям. Но щом се видяха победени, не забравиха да се ползуват от обичайния си лов и тъй отвлякоха пак със себе си тринайсет хиляди домородства в Бесарабия.

Всякога проклета Русия, когато е имала бой с Турция, лъгала е бедните простодушни Българи, че уж тях иде да освободи! Но нейната цел всякога е била да им разори милото Отечество и да ги преселва малко по малко в земите си. Нейната злобна политика се познава твърде отдавна и от това, щото тя ни в един си договор с Турция нищо добро не е споменала за Българи, ако и да е имала най-добри удобства за това. Тя всякога е само своята политика гледала, а собствено за завладетелните си планове е имала грижи, как по-добре да ги приложи в действие. На това тя, освен лукавщини, безбожно е употребявала за оръдие и православната вяра и ползвала се от по-набожните и простодушните Българи, които в тях времена са гледали на нея като на един спасител!

Много евтин опит за подмяна на действителността чрез манипулация на истината! Като внушението на малоумника Плевньо, който приписваше несъществуващи мисли на Левски! Почеркът е много познат с повей от Скалистите планини, но е разчетен за чалгарска ширпотреба. Но все още не всички сме чалгари!

За някои съв.армия е освободител, за други окупатор. В интерес на истината, вторите са прави. Махат паметниците, както сами си махнаха тези на Сталин и въпроса приключва цивилизовано !

За мен съветската армия е освободител - ето, ясно ти го казах.

може да е освободителна армия от роби?

За мен съшо съветската армия е освободител, както и ца всеки нормално мислещ български гражданин.

Ако нямаш раздвоение в главата, говори само и единствено от свое име. Така е правилно.

Разбрах най-после как им спускат опорните точки на мурзилчетата от"ПОСЕРАНО" 20.Червеното дупе е входа на опорната точка,бърка се в него,че да стигне до мозъчните центрове на червените чугунени глави.

80% си прав, шори!

Ти си точна дефиниция на "дебил"!

Махнем ли съветските паметници много хора ще се завърнат е родината.

товарищ Захарова пак да си покаже циците ,сега заради "Альоша"-та.Много им се стъжни работата последно време.Все брифинги свиква,а за България,я за ,Черна гора,я за Македония и Заев,я за НАТО,я за САЩ.Що така,бе всички мразят товарищ Захарова и Русия.А те как са се загрижили за всички съседни и по далечни държави и знаят всичко какво става вътре в тях и гледат все да "помагат".

За всеки българин е ясно че няма място за паметници на съветската армия окупатор донесла на ОТЕЧЕСТВОТО ни реки от кръв десетки хиляди българи убити разорени и затворени в лагери и затвори

Кво речи,че не ти се разбира?Нахвърлял си наведнъж всичко възможно,образно казано като излята мръсна вода от кофа.Каква опорна точка търсиш?Те я спускат само от "Посерано" 20 и от белокаменна МАсква.За да може вие"недебилите" да се опрете на нея.Прав си.Получи се обратен ефект.Според някои твои колеги-недебили,дебилите сме станали вече 90%.Намалявате,намалявате всекидневно "недебили".

Май някой ти бръкна в дупето, а?

стана с жалбата по опорни точки, вместо обиди, псувни и другите ви обичайни средства?

Ти май сериозно си се припознал в 80-те %!Е, за соросоид това е някакъв напредък все пак!

Кой въстана срещу нашето свещено дело съединението на Южна със Северна България? Кой караше турците да навлязат в България и да пуснат малко кръвчица на братушките? Кой отчисли българския княз от редовете на армията си, за да го опозори и омаскари, когато той се намираше на границата срещу неприятеля? Кой си дръпна от нашата войска офицерите, които хрантутехме като просяци с единствена адска цел да ни съсипе войската, когато тя се намираше в път за бойното поле? Кой насъска сърбите да ни нападнат откъм гърба, когато ние бяхме въз друга страна? Кой настояваше най-много да се пратят турските комисари в Южна България? Ами я кажете, кой ни открадна княза от Софийския палат в това време, когато на неговата глава не бяха изсъхнали още лавровите венци от Сливница? Кой даваше честно и благородно слово, че ако си отиде тоя княз, то и съединението ще бъде пълно, и правата на България ще да си останат непокътнати, и конституцията ще си бъде в сила, с една реч, България ще да цъфти и вирее?Така ли излезе? Кой изпрати подир няколко дена подлия Генерал Каулбарс да развращава, подкупва, лъже, бунтува и беснее? Кой подучи пичовите и вагабонтите да вдигат бунтове в Бургас, Сливен, Силистра и Русе, да леят кръв и въвеждат анархия, щото по тоя начин да се отвори път за чужда окупация? Кой унизи и се подигра с България като й препоръчваше за княз един развратен черкезин Мингрели? Кой прибра под свое крило всичките чапкъни в България, а законните власти, в това число и В. Н. Събрание, за незаконни с единствена цел, да се продължи още в България безредицата, да се отчая и омаломощи българският народ и да каже: Дойдете и ни спасете Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв!Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!

Публ. във в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51 Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии. Тя отне земите на колонистите, подложи ни със сичката своя неясна строгост и подлост под законът на общата повинност и, когато ние пожелахме да оставим пепелищата на ногайските татаре, които трудолюбивата българска ръка преобърна на рай, и да са върнем в своето старо отечество, испроводи няколко черни български души за да ни отвърнат от това намерение. Но това, което не можиха да направат устата на продадените блюдолизци, направиха казаците със своите сулици и камшици и с копитата на своите коне, направи правителството със своите темници, със своят Сибир и със своите 25 по гърбът. Вие няма да повярвате, ако ви кажа, че в едно село казаците извързаха сичките старци, мъже и ергене и, като ги испроводиха куда Макар телят не голял, не оставиха не една жена необезчестена, ни една мома неразвалена и ни едно дете неизнасиловано. Тие испокрадоха имането и покъщнината на селяните, испоклаха им птиците и добитакът и сичкото това премина ненаказано от страната на правителството. На мяста даже и кръв са пролея!

ли слагате минуси, продажни безродници? А нали комунист го водехте толкова години

Тази "статия" с този цитат съществува единствено и само в блога на Иво Инджев, откъдето някой, вероятно самия Инджев, е пуснал този "цитат" в Уикипедия! Тази"статия"е за консумация само на тъпи папагали като теб!

че я криха толкова години, не значи, че я няма. Просто никой не е питал за нея. Част от манипулирането на масите е скриването на истината. А за папагалите - помним как ни карахте да скандираме тъпи лозунги, ама не сте успели да ни увредите, както много ви се искаше.

Никак не е редно да се оскверняват войнишки паметници-тъп вандализъм. Считам,че е краейно време,да се организира общо-държавен Референдум за съдбата на Паметника на СА в София,този на"Альоша" и др.тем подобни.Народът да каже-имат ли те място в днешна България,охранявани за наша сметка ли да бъдат,така щото бандитските набези да спрат.....или да заминат към музейни дворове,или към този на Посолството на РФ.Според мен,второто е по-нормално.Само че,преди това,американците,тихомълком да си приберат техният човек,с перката,бомбардирал София.

80% дебили да решават? Ти добре ли си?

са 0,0558 % от цялото население, няма разбивка по етноси :). Това е факт. Който твърди друго е лъжец

Някой ще ми обясни ли какво им става на соросоидите в последно време? Преди поне пускаха по някоя опорна точка, по която евентуално можеше да се води дискусия, но в последно време се държат като шизофреници в поредния пик на психозата! Никакви опорни точки, само каруцарски псувни, кълнене, обиди, несвързани фрази, липса на всякаква мисъл, злоба в чист вид и животинска омраза! Продължавайте, продължавайте така! Постигате точно обратния ефект на това, което искат от вас и за което ви плащат господарите ви! Да не ви изритат много скоро обаче!

слуги на товарищите, не бъдете егоисти! Съберете пари от червените барони и вдигнете паметник на Баязид Светкавицата! А и Василий Българоубиеца да не забравите. Както казвате - история

Че ние вдигаме паметници само на освободители, а вие на поробители.

те също са смятали, че ни освобождават. Василий Втори е ослепил 15 000 български войници, а комунягите още през 1944 убиха 30 000 българи. Ще излезе, че е по-добър

Проблемът е, че Русия е окупатор, а не освободител. Как си позволява една "пикла без цици" да прави забележки ?!

... еблю без топки...

Зависи от гледната точка. Ако си турчин за теб Русия е окупатор, ако си българин е освободител.

Браво,вече и "младите копелдаци" разбраха що е комунизъм и социализъм,червен фашизъм.Едно време дядовците им са лепели позиви и излизли в гората след 1944 год.срещу обичаната"народна власт", а сега внуците ползват по съвременни оръжия - спрейове и иронизиране на физическите и моралните мъчители на техните дядовци и прадядовци.Хвала на такава"дебилна" младеж.Едно време по късни доби комундетата с кофа и баданарка в ръка можеха да цапат с червена боя по къщи и здания/били борци за свобода/,а сегашните били дебили.Да ви имам червената комунистическа лексика и говор.

Някой тихичко ни маже ските... Да, има проблем с паметниците на Съветската армия в България. Хората чувстват лицемерието в тях. Защото колкото тази армия е освободителка на Източна Европа от хитлеризма (респект към жетвите ѝ), толкова е и окупаторка и носителка на един не по-малко тираничен режим, какъвто е комунизмът (респект и към неговите жертви). Монетата има две страни, но руските петоколоници упорито се опитват да ни накарат да забравим за обратната. И за да постигнат целта си, драскат свастики и пишат антисемитски лозунги по тези паметници. Демек задействат "активно мероприятие", което трябва да ни каже: "ето ги фашистите от които Съветската армия ни освободи, това са техните наследници днес". И, разбира се, наливат обилно вода в мелницата на руската пропаганда.