Всеки трети в България пуши, всеки четвърти пие рисково

Всеки трети у нас пуши, всеки четвърти пие алкохол, а над 70% от българите не се движат достатъчно, предаде агенция "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - Всеки трети в България пуши, всеки четвърти пие рисково | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БГ мъжете са пълни комплексари. Но иначе са големи мъже като седнат на масата, особено след 5 ракии.

Лекар пита пациент след прегледа: - Пиеш ли? - Не. - Пушиш ли? - Не. Лекарят се умисля за кратко. - А варени картофи ядеш ли? - Да - отговаря пациента. - В такъв случай, никакви варени картофи.

Търчете пред блока всяка сутрин,ако не ви е срам.Апнете после обилно и лягайте. Към 20ч. салатка без ракия и цигара -шоуто на Канала и в леглото до дебелата убавица дека ви издържа.

ПО ПРИНЦИП Е РИСКОВО ДА СЕ ЖИВЕЕ,А ОЩЕ ПО-РИСКОВО - В БЪЛГАРИЯ!!! ТАКА,ЧЕ НЕ ПРИЕМАМ ГОРНИТЕ "ТЕЗИ"!!! АКО ПОСТИШ И НЕ БЛИЗВАШ, ЩЕ ТИ ПАДНЕ Я ЛАМПА НА ГЛАВАТА,Я ПАРЧЕ ОТ СТЕНА НА МАГИСТРАЛАТА, ЩЕ СИ КУПИШ ОТРОВНА ХРАНА, ЩЕ ПОДИШАШ ЧИСТ СОФИЙСКИ ВЪЗДУХ, ЩЕ ТИ ВЛЕЗЕ КРАДЕЦ, ЩЕ ТЕ БЛЪСНАТ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА И ПР. УБАВИНИ!!!

Добре си го казал, но не е възпитателно за младите. Всеки сам трябва да стигне до истината, а не да я приема на доверие! Сляпото следване на споделения опит не дава добри резултати. Проблемът на днешния българин са не малкото движение, цигарите и алкохола, а нездравословното му битие: стрес, иконом. и физ. несигурност, липса на регламент в живота му (неспазване на законите), липса на перспектива и цел на съществуването (колкото и химерични да са те), т.е. безизходица!... И когато в такова състояние захапеш цигарата (а повечето пушат и надигат чашите тъкмо в търсене на изход от безизходицата посредством временното забравяне за нея) се получава ефект, който, по до болка познат начин, журналя и лекари тълкуват, разменяйки местата на причина и следствие. И с неудоволствие (и ако имат доблестта) би трябвало да признаят, че ако стоиш и само мислиш по проблемите, без да търсиш някакъв отдушник, не е сигурно кой по-дълго ще преживее: пълният трезвеник или онзи, който намира утеха по някакъв начин. (Тук обаче трябва да се подчертае, че горното се отнася до обикновения човек, а не до хора като например У. Чърчил, който е доживял до 85 г., като пурата не е слизала от устата му, а на нощното му шкафче 24 ч. е имало чаша с уиски. На него принадлежат думите в отговор на въпроса как (предвид на споменатото) е успял да доживее до такава възраст, на което той отговорил: Никога, когато съм могъл да седна, не съм стоял прав, и никога, когато съм могъл да полегна, не съм стоял седнал. Разбира се генът и личната матрица играят голяма роля в цялата картинка.)

Смятай ако беше живял здравословно с тоя ген щеше да изкара поне до 130...

Какъв е смисъла примерно да има забрана за тютюнопушене по заведенията, като тя не се спазва. Нека МЗ започне първо да проверява заведенията и да ги глобява стабилно при неспазване. Това е ужасно да се прибереш от бар или дискотека и всичките ти дрехи да смърдят на цигари. Това си е жива отрова, която я дишаме.

Такъв ни е стандартът, създаван целенасочено последните 27 години. Това е основното, а в много случаи и единственото "удоволствие", което може да си позволят мнозинството българи. Страхът дали ще си върнат заемите към банките, дали ще останат на работа, дали ще могат да купят елементарни неща за децата си и т.н, както и невъзмжността да пътуват или почиват, да вземат прилично жилище и спокойно да го изплащат, и още много други неща, кпито правят обикновените хора в Европа и света, води до всичко това.

Стандарта на живот не е толкова нисък, повярвай ми. Бил съм в Замбия и Нигерия и повярвай ми там е наистина зле положението, но няма такъв проблем със затлъстяването, така че не мисли че всичко се дължи на икономиката. Просто, българина е мързеливо животно, дори като тренира, той ходи на фитнес и се тъпчи с разни хранителни добавки, защото иска да впечатлява безмозъчни кифли с мускули вместо със знания.

Това за фитнеса е така, но се отнася за една част хора, а относно Замбия и Нигерия, сори, ама там живеят различна раса хора. Не знам как сравнявате стандарта там със страна член на ЕС. Може би Вашият стандарт е висок, но е факт , че за мнозинството българи не е , да има едни 10-15 %, които го "вдигат" , както и в банките влоговте се вдигнали с милиони, ама народът обеднява и малките спестявания масово се теглят. Така не се определя стандарт на живот.

Тия с наднормено тегло да плащат по големи здравни осигуровки.

Ами нормално. Масово народа не се движи и плющи боклуци. И стига с това "щото е беден". Като е беден, защо количките в магазина са пълни с полуфабрикати, кола, бисквити, пакетирани храни, а на касата се купува пакет цигари? Да, зеленчуците и плодовете са скъпи и стандарта на живот не е висок и е по-скъпо да се яде само здравословна храна. Но! Основното е мързела и лошата дисциплина и воля. Нима зелевата салата с цвекло и моркови е скъпа? Или цигарите и колата са "по-изгодни", а вафлите по-вкусни. Здравословното хранене и начин на житов са преди всичко начин на мислене. Да ядеш само боб, леща, грах и зеле не е скъпо, но е много по-здравословно от това да плющиш мазни банички, вафли, мекици, кола и да пушиш цигари. Просто иска повече дисциплина, воля, грижа и налагане на ограничения.

Ако ядеш само боб, леща, грах и зеле ще пърдиш като кон и около теб ще смърди по зле отколкото до най отявления пушач.

и ти на това живот ли му викаш. шото аз му викам вегетиране. ако ядеш само вегетаблес ти ставаш вегетабле

Не ги обиждай, че знаеш ли колко са чувствителни! Така, един звъннал на приятеля си вегани, слуша оня подсмърча на телефона. Попитал го: - Кво става, пич?! Случило ли се е нещо, да не плачеш?! - Да-казал веганът- плача, щот`режа лук. Пък другия се озъбил: - А бе вие веганите съвсем изтрещяхте, бе!

Вие вероятно сте жена на диета, защото мъж със салата зеле и моркови не може да се нахрани, ако не вярвайте пробвайте с вашия мъж да му сервирате за обяд една зелева салатка :)

Излиза, че да пушиш и да пиеш е най-безвредното нещо на този свят ... О, свещенна простота! ... на стотиците умрели непушачи има оше толкова стотици ХИЛЯДИ умрели пушачи!

Родителите ми живеят в обикновен панелен блок с 24 апартамента във входа. Лично познавам семействата както от техния, така и от съседния вход. Освен това, всички, включително и баща ми, работеха в едно и също предприятие десетки години и се знаехме като роднини. От общо 48 семейни двойки, само в две от тях мъжете не пушеха, а болшинството пиеха много, всяка вечер. Сред жените имаше 1 пушачка. Баща ми реши за пенсионирането, на 60-тата си годишнина, да откаже цигарите, като преди това в течение на 30 години пушеше по 1 кутия на ден и всяка вечер, до ден днешен, сяда на масата с малка стъклена чашка, в която си налива 50 мл домашна ракия. Никога през живота си не се е напивал или прекалявал по друг начин с алкохол. В един момент всички съседи се пенсионираха, но останалите мъже продължиха да пият и пушат. Защо разказвам това? Баща ми и майка ми са вече на 80 години с болежки тук и там, но на крака и за сега не се оставят старостта да им попречи да си напазарят, сготвят и изчистят. Най-важното е, че са живи! Но какво стана с останалите семейства в двата входа? Останаха само трима мъже, двамата непушачи и баща ми и с изключение на две жени, които починаха, входовете се превърнаха във вдовишки. Всички, повтарям всички мъже, които пиеха и пушиха до последно починаха или от цироза на черния дроб или от тумори само 2 до 5 години след пенсия. Жените им, които водиха живот без цигарен дим и без алкохол са си живи и здрави до ден днешен. Направете си сами изводите, но простата сметка показва, че пушенето и пиенето скъсиха живота на 93.5 % от съседите с приблизително 15 до 18 години. тютюнопушенетютюнопушене

позната картинка. така е навсякаде.

позната картинка. така е навсякаде. подкрепям ви.

... нали си мъж, покажи ни отново "геройството" на селяка, койот наричаш "моя дядо". Наквасен и вонящ на пор тъпак!

Бай Стояне, а аз имам стотици умрели от рак, и белодробни болести пушачи.

Пропусна - и още толкова непушачи. Medice, cura teipsum... колега.

Лекарю , и аз имам стотици умрели от белодробни болести , които не са помирисвали цигара през живота си.....кво правим , Лекарю ???!!!

Кажи, колко са непушачите измрели от рак?

Едно "дебело не" на освинените наши съграждани, въргалящи се като тюлени из чистите ни улици и площади! Праз социализма трудовите жени бяхме слаби като фиданки, имаше работа за всички! Стройни кранистки с цъфнала усмивка под еротичните си мустаци просляваха великата Партия и социализма! Мускулести като културистки стругарки въртяха твърдия струг в ритъма на Интернационала! В училище преди часове учителижи ученици кършехме знойни тела в по време на ведрината, която ни зареждаше не само за деня, но и за горещите нощи, прекарани с видни партийни дейци и честни другари. В социалистическите дранголници затворниците чукаха камъни по кариерите, а жените в Сливенския дояха дащни крави с голи ръце, събираха реколтата от сочни прасковки, правеха компоти из консервни фабрики от цепнати сливи и нямаха време за мерзки взаимни мастурбации, перверзни ласки и опипвания. А сега там вилнеят трътлести лесбийки, задоволяващи гнусните си страсти с краставици, ножове, брадви, та дори и търнокопи, стенейки и блъскайки се една о друга като железни решетки! Заради Герб сливнянските затворнички са керпендисали по цял ден върху наровете като "малеби-планина" и мърдат само лоясалите си ръце, хванали зраво твърдия вибратор. В парламента лоясали тюлени се въргалят към трибуната и вместо да говорят, от устата им излиза свинско грухтене. Мъже-дупетати като бременни косатки разклащат телеса, а свинските глави им се въртят като шамандури, забити направо върху лоясалите им рамена без врат. За всичко това е виновен Бойко Борисов, който принуди целокупния български народ да нагъва като него дебели филии, намазани мас, пълна с американско ГМО! Нашите погледи са вперени в спортните тела на Радев, Корнелия и Станишев, които ще стопят сланините от телата на самозабравилите се герберски моржове! БСП-БКП има богат опит не само в смъкването на няколко кожи от гърба на трудовия народ, но и в поставянето на здравословни диети с лечебен глад, познати ни до болка от Лукановата и Жан-Виденоата зима!

За Виденовата зима питай Сорос че беше инсценирано както и купонната система

Много грешиш ! Бойко е невинен за твоето дебело дупе. Путин е виновникът.

Не закачай Путин моя идеал! Той е слаб като фиданка, защото по цял ден припка, качен на високи точкета из Кремъл, язди до насита бели мечки, тигри, качен е на гърба на целия български народ и на вашите путинофилски раменца, освен това лицето му е красиво като Джокондата на Леонарда от инжектирания ботокс. Изобщо- мъж мечта за всяка девствена в главата българска социалиста!

Работи за дофторите а дофторите за гробарите затворен цикъл.Дневната доза соев протеин за мускули е 3,3 грама а го слагат в салами шоколади луканки навсякъде гарниран с ета ами то не движение трябва а летене да се изразходи всичко

Пиене, пушене и ядене на мазньочи по много - типично за ниската прослойка като нас, българите. Никакви стремежи каъм нищо друго, освен сит търбух и празни топки

И да дъни чалга ....................

Точно тези дни по всички новини излиза: само упражнения не са достатъчни да се намали теглото. Напротив, наддаваме колограмо като правим фитнес. Важно е качеството на храната. А МЗ не прави нищо друго освен да слуша Брюксел, където командва КокаКола и Нестле.

Пий чешмяна вода, едно от най-големите богатства в България. Да не ти налива някой газирано в устата? Без това колата отдавна и скапаха вкуса, замествайки половината съставки с евтини боклуци.

Да имам спокойствие и добър живот пък ме чакайте да умра от цигари. Доста еко човеци се гътнаха млади, а освен че живота им беше кратък, беше и пълен с ограничения и стрес, сметки на калории, прахови частици, никотин, алкохолни градуси, натоварвания и т.н. аре нема нужда.

Лошото е че такива като тебе (с извинение ако не си баш такъв) хич не се съобразяват с това, че околните ама никак не искат да им дишат цигарите.

Всеки си има пороците, но нещата трябва да са с мярка. Да не говорим, че при нас се прави и от гъзария...на която отдавна и мина модата. Нито е престижно да смърдиш на пепелник, нито е похвално че можеш да изпиеш едно шише ракия, нито МакДоналдс е елитно заведение, за каквото се смяташе през 90-те.

Много се пуши и пие,народът се обездвижва и загива! Трябва повече да се спортува и да се прави секс! И недейте да се хилите - никой не се е появил от въздуха.Аз например довечера ще оправя две гаджета едновременно!

sps_hrsf@abv.bg

требва да правиш мнооого робчета за имението.... това и партиата го повелява.

на полвинка мастика въ опраям и тримата

Ot 1975g. sam si tvardo G A Z A R...Gazar li si-tova si ostava za tzial zhivot. Ima i GAZARki-i te sa si ve4no gazarki

Притеснително е, че тютюнопушеното започва в ранна възраст, каза д-р Каменов. Над половината пушачи придобиват навика на 16 - 20 години. ПРИТЕСНИТЕЛНО Е ЧЕ НЯМА НИТО ЕДИН БЕЗПЛАТЕН БАСЕЙН В СТРАНАТА НИТО ЕДНА ЧИТАВА СПОРТА ПЛОЩАДКА. СЪВСЕМ НОРМАЛНО Е ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧВА, ПРОСТО ТОВА СА УСЛОВИЯТА ЗА НАШИТЕ ДЕЦА.

Условията за нашите деца са техните родители !

За басейните може да си прав, но другото е лъжа. В много квартали на София се направиха площадки за футбол и баскетбол, оградени с огради и за свободно ползване.

Смърта споделила: "Най много ме забавляват тия, които живеят здравословно".

Ovazhaemi Kolega Konfuzius, antradopologi4nia aksistens na deagoali4nata fondamintalna deavalmanazia na dialektikata kato agnostiti4na mitamorfoznost -rifligtira varno aldredati4nia Quasi- Prutagonizam.

Един умен французин (изключение) е казал: Най-ценният плод на здравето е, че ни позволява да се наслаждаваме на хубавите неща в живота.

Ако движението, т.е. гимнастиката беше полезна - пред всички блокове в Младост, Надежда и Люлин на лоста за тупане на килими и черги щеше да виси по един еврей (или арменец). Ама не висят - правете си изводите. хе-хе

да пушиш е демоде.Като помня как се криехме зад даскалото и пафкахме фасове които бяхме събирали.Сега можеш да се снабдиш по бързо с бело ,кока ,амфети ,екстази ,поста ,тревица от колкото ние можехме с фас.Щом е лесно достъпно става демоде.Няма я тръпката да се правиш на "герой" пред меркантилните пу.ки за един фас щеха свирка да отвъртят обаче тогава сви.ките не бяха на мода.

Двама приятели се срещат след 20г и единият го попитал,още ли пушиш че аз ги отказах преди 20г,и приятелят му отговаря да още пуша,и какво?и той е знаеш ли ти за тези 20г колко много пари си изпушил а???и приятеля отговаря колко?ами достатъчно за да си си купил едно ферари,замислил се приятеля и го пипитал,ами добре де,ти като не пушиш от 20г твоето Ферари къде е тогава:)

:):):):):)

браво.

Забутано село в планината: - Дядо, на колко години си? Пиеш ли, пушиш ли? - На 103 съм вече. И пием, и пушим, чедо. Инак нема умиране!

Винаги някой друг му е виновен на българина и а ако не беше трудно, той винаги би постъпил правилно. Стига да не го мързи точно в този момент или нещо друго. И когато види някой, който е по-добре от него, му е ясно, че е незаслужено, а като види някой, който е по-зле от него, му е ясно, че това е вселенска справедливост.

щом тези дето пият пушат и си хапват са толкова много значи другите умират по рано

И аз така казвам - пушете , за да сте " живи и здрави".За останалото не мислете - аз ще се погрижа.

Ти и за тия къде не пушат пак ще се погрижиш ( много ти е плоско оригиналниченето м/у другото ).

Пиенето, пушенето и затлъстяването... аааа затъпяването???

Цигарите потискат раковите клетки,така че колкото е вредно пушенето,толкова и полезно.

Като онзи виц: - Младеж пушиш ли? - Да. - А пиеш ли? - Да. - На колко години си? - На 24. - Ето виждаш ли, ако не пиеше и пушеше сега щеше да си на 12 години!

Споменахте, че интелигентните не пиете и не пушите! МОГА ЛИ ДА ВИ ПОПИТАМ, КОЛКО ОТ ВАС И НА КАКВА ВЪЗРАСТ ЗАПОЧВАТ ДА ПИЯТ ''РОЗОВИ ХАПЧЕТА'' И РЕДОВНО ДА ТЪРСЯТ ПОМОЩ ОТ ПСИХОЛОЗИ / ПСИХИАТРИ ?

Пък били бедни, я да ви пратим в Европа. Като видите цените на кафето, цигарите и пукницата ще се вталите за месец.

"проявява толерантност към този вид рисково поведение" Като няма какво смислено да кажеш, ей те такива глупости се раждат.

Никой от семейството ми не пушеше, живееха сравнително здравословно. Почти всички умряха от рак.

Има фактор наследственост, не го подценявай. Но има и много умрели от рак, които се пушили като печки.

Съболезнования, но рака може да бъде предизвикан и от много други неща, за съжаление.

Най-лошото впечатление ми правят жените, които вървят или киснат по спирки с фаса в ръка и пъпчивите дебилчета с евтините, двулитрови бири в парка. Няма по-грозно нещо.

Какво впечатлително същество си, Мони, съчувствам ти! Мразиш жените, които ходят на работа с градския транспорт!? Да не си бутиков мъж или бутикова жена?

Не, просто чоека мрази пушачките. А в момента в, който една жена захапе фаса губи женствеността си и заприличва на каруцарка. Така, че пушачка и жена са две различни неща.

Да, гадно си е. Но мен повече ме отвращават пушещите пенсионери. Гледаш го сбръчкал се като сушена слива, некрологът му се подава от джоба, ама засмукал цигарата и дърпа, като за последно... то, на някои им е за последно...

който е решил да се трови и да помпа сметките на олигарсите да не се оплаква от безпаричие.

Една първа братовчедка на баба ми почина тази есен на 95 години. Тази жена работеше всеки ден от сутрин , до късна вечер. На обяд пиеше , след обяд спеше, за вечеря пак пиеше. Вино и ракия. Работа, почивка, ядене и пиене. Всичко без прекаляване! Това е истината! Познавам още хора които живеят така до дълбоки старини! Българина е ОБЕЗДВИЖЕН това е проблема. Не алкохола.

...и стресиран.

Работела всеки ден от сутрин до късна вечер, пък междувременно, насред целия тоя безспир, му удряла един як следобеден сън.Де да можеше така, докато си в офисната каторга от сутрин до вечер, да се излегнеш да си спиш следобед....

Сърцето ми се къса, като гледам как се трови народа ни с алкохол и цигари, лошо хранене и липса на движение. Това не е от беднотия, а от отчаяние и депресия. На 60 години съм. Преди една година открих тай-чи - китайска система от упражнения, които можат да се правят от всеки на всякаква възраст, почти във всякакво здравословно състояние, навсякъде. Ефектът е огромен - чувстуваш се общо по-добре, по-скокоен си, просто си по-здрав. Ако нямаш време и къде да тичаш или ходиш на джим - прави 20-30 минути на ден в къщи тай-чи (tai-chi). Само че преди това ти трябват поне десетина урока, за да научиш основните движения. потърсете в youtube и въобще в Google - ще намерите огромно количество информация. Най-горещо препоръчвам! Братя и сестри българи, направете нещо за здравето си! Както са казали Илф и Петров - "Делото за спасяване на давещите се е дело на самите давещи се!" Пари няма откъде да дойдат, държавата едва си скоро ще се оправи, нито пък светът - нека всеки направи нещо малко за здравето си!

... прости хора, няма да те разберат, така лапнали цигара в уста и мигащи умно, като, че ли има с какво да мислят!

Глупак - хвани жена си сутрин и прави 20-минутен секс. А после си пий ракията доволен и спокоен. Не си напрягай ставите с простотии, от типа на ходене и тичане - те имат ресурс, краен. хе-хе

А-а, човек, не обичам сутрин да правя секс, не давай такива съвети.

Повече секс, по-рядка смяна на партньорите, по-малко тап..ри в управлението и въздържане от пушене е тайната на здравословния начин на живот и добрата фигура. У нас е точно обратното.

За разлика от другите държави ние, като горди наследници на безсмъртните траки пием за удоволствие, пием когато си искаме, пием, откогато си искаме и знаем как да го правим. Първо ние се подготвяме старателно. другите народи, като каруцари сядат да пият и после гледат умно като Георги Пирински сутринта! Подготвяме мезе. В това време другите народи вече само гледат. Ние сядаме да пием и на сладка приказка бодваме салатка, сипваме си чаша водичка и отпиваме сладко, после пак. Другите народи стоят в несвяст, а ние едвам започваме! Пием до 200 , хапваме салатка и почиваме с приказка, па изпушим цигарка, гледаме светещия телевизор, а бе прекарваме времето в интересна беседа за живота по света и у нас. Вече сме на 300- 350 ... Таман сме приключили с аперитива и идва яденето и пиенето. Тогава започваме да пием вино. Ама вино плътно ароматно на гора и горски плодове! Дето се вика сърцето ти да понесе душата и да яхнеш като тракиец конете, за да препуснеш през полята на крилете на вечността.....ехеее, кой ще ни стигне? По някое време почиваме и идва второто ядене, а ние сме на няколко кани вино. Няма чужденец около нас- русите са пребити в това време от жените си, финладците са омагьосани от елфите, а чехите с останалите немскоговорящи са напикани в несвяст. На масата сме останали само българи и сърби, понеже трябва да има с кой да си говорим за живота по света и у нас... Вече се зазорява, сърбинът вече спи , а ние се радваме на зората с бутилка бира в ръка и се оглеждаме за потно шкембе.. Дето се вика трябва да изхвърлим токсините и незабавно поставяме една ваксинка, както казва безсмъртния Жоро Ватев - поне 100 джин с тоник- да ни държи до обед срещу пребледняване.

от къде го преписа ...

Тридесет дни по пет лева за кутия цигари - 150 лева. Дванадесет месеца по сто и петдесет лева за цигари - 1800 лева. Петдесет години по хиляда и осемстотин лева за цигари - 90 000 лева. Повтарям за малоумните - ДЕВЕТДЕСЕТ ХИЛЯДИ ЛЕВА ЗА ЦИГАРИ. За лихвите - изчислете си ги сами, ако ви стига акъла. Освен това: - загубено време за покупка и за смъркане на никотина - загубено време и пари за припкане по доктори - невъобразимата смрад, лъхаща от пушача - никой не може да изчисли щетите, предизвикани от пожар, вследствие на не загасена цигара - и т.н. и т.н.

... освен мен. Поздрави от оня дето детето му е в математическата. Е започна да се вижда, кои са серизните хора и кои бачакторите с робошките! Пушете работници наши, здравната ни система ще се погрижи за вас добре!

"А къде е твоето шибано ферари?"

Имам съвсем скромен автомобил - в момента е в гаража.Ако се интересуваш за адреса - дай си телефона за да ти го изпратя с SMS.

В България законите се приемат и спазват само на хартия. Масово в заведенията се пушъ, въпреки забраната. И на работнте места е същото. А ако някои от служителите е непушач му се показва, че ако не иска да го уволнят трябва да търпи. Трябва да се направи кампания и за вредите от пасивното пушене. Поне като сте избрали да се тРовите, товете само себе си. Масово жените пушат, какви деца ще родят не е ясно. И затова трябва да се нпави кампания и да се обърне внимание, защото масово пушачите са егоисти и ги интереува само тяхната цигарка. Другите са длъжни да ги търпят.

Цигарите са гадост. Алкохола с мярка е враг , ако....не се движите, тоест или да работите физическа работа, или ежедневно да се занимавате физически с нещо. Ама пак казвам -ежедневно. Здрав, болен, на крак ли си да има движение. Тогава може да си пийваш. Ако не се движиш много, по-добре не пий. Най-лошия случай 4 дена в седмицата с алкохол, 3 дена почивка. Най-добрия вариант за мен е, две вечери в седмицата запой с компания, събота или неделя, после през седмицата никакъв алкохол:)

Детето ми учи в математическата, пред нея спират като мен хора с много лъскави коли. Познаваме се! Това сме хора всичките с образование, а ме не средно и не взето последните 27 години! ... та ние сме около 40 човека - нито един от нас не пуши. Децата ни също не пушат и като цяло за гимназията това са отделни случаи т.е.под 5%. Обаче, отидете пред някое т.н. "професионално училище", като за обществено хранене (ТОХ), там всички пушат - деца, родители, бебета - всички. Мислълта ми е, че колкото по-прост е човек, толкова по-лесно се подава на цигари и алкохол!

аз прост ли съм като не ми се дават излишни пари за лъскави коли? Осжен това не пия и не пуша и плюя само в канали или около некои закътан ръб! :)

... мързел - отивай да работиш. Аз да не съм ги крал! Някой да не ми ги е дал!

А пък според мен, няма нищо общо! Пак според мен, по скоро простите хора не прави разлика между поддава и подава...

Всичко е в дозата, тоест мярката. Да жулиш 3 редбула, или 5 кафета на ден е по-лошо от 50 грама алкохол и 5 цигари на ден!

Грешна ти е мисълта. Аз съм завършил елитна столична гимназия и те уверявам, че идея си нямаш какво правят децата ти.

!

Всеки с акъла си!

И ти си прав, ама и така не е...

Познавам един дето е завършил СМГ с отличие, кара 2 лъскави коли, пуши като комин, но не се смята за прост.

тази от снимката има хубави ръце! :-)

Колко хубави работи още има.....

Давайте драстично увеличение на цигарите,алкохола и храната,за да се помогне на българския народ!

И тока, и тока и парното, че много се олежаха нещо напоследък! Цяла нощ по гръб, къде дават така! Да рипат, да се топлят!!!