Ципрас поиска съпричастност и разгорещи Европарламента

Гръцкият премиер Алексис Ципрас обвини за кризата предшествениците си и еврозоната и поиска съпричастност от ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Ципрас поиска съпричастност и разгорещи Европарламента | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Референдум в България: Искате ли да НЕ ви бъдат опростени заемите или драстично да НЕ ви се намалят лихвите по кредите, които сте теглили години наред? ДА? НЕ? Е, какъв ще е резултата?

Нагли и безскрупулни византийски акробатики

Ципрас е изключително нагъл,хитър популист. Свика референдума, за да оправдае своята безпомощност с волята на народа. Голям лъжец

Точно така-разгорещил продажници,като нашият Капут!...

Бареков бил пляскал на Ципрас. :D Че кой трябва да е изненадан.

"Получихме мандат да удвоим усилията си за постигането на социално справедливо решение, без да повтаряме грешките от миналото, които съсипаха гръцката икономика с наложените бюджетни ограничения. Отговорът на гръцкия народ бе смел, въпреки огромния натиск и медийния терор" Точно заради такива изказвания гърците не заслужават съчувствие.Точно с такива изказвания затвърждават репутацията си на хитреци.Гърция е демокрация,нали! Проглушиха ушите на света,че те са "майката"на демокрацията.В продължения на десетилетия-много години и много правителства водиха такава финансова политика.Гръцкият народ ги е избирал!И е бил информиран.Така,че да не излизат с номера "други са виновни"!Ципрас и гласоподавателите му и народът гръцки са жертви,така ли.Пак хитруват,дори в този момент на разголената истина пак хитруват!

"Джани Питела заяви, че Европа е немислима без Гърция. Никога няма да приемем напускането на Гърция," , но можем без България и без това е най-бедната и само ни излага !

Добавката ти за България е предназначена за сънародниците ти, които смяташ за маолумни, може би?

на вниманието на всички икономически неграмотни драскачи-в икономиката има една аксиома която гласи-платежоспособното търсене развива предлагането.Нейното прилагане е изход от кризата.Защо и как-въпрос с повишена трудност за неуките.

Като ти гледам "грамотния" български... Страх ме е да мисля за икономическата ти грамотност.

Тухли. Ще строят тухларен завод в Гърция по здрав крайно -левичарски образец, че да има къде да си набутат да бачка народецът. Да, имат много острови, но аналогията с Белене не е подходяща. Тези острови не са за всеки, а тухларната е за избралите я 97 %

Яко и и куул! Ама да не клекнете сега да ни заобяснявате разни нещица с/у скромна такса от 50000 Евро на час. Ние ги знаем...

Ситуацията става все по-драХматична.

Павилно ли прочетох, че някой еврочиновник се е осмелил да спомене беднотията в България? Тези хора май си мислят, че лесно могат още веднъж да напомпат финансово бездънната каца Гърция! Ще ни накарат да се вдигнеме на бунт! Хората около мене не могат да повярват, че Европа помага на малаките да си запазят нереалните доходи! Можеби това е моментът ние да се събудиме!

Да... ама защо толкова много мекам??? ... вдигнемЕ, събудимЕ... Аз пишем на диалект... говоримЕ като у Софията :)

българия може и да е бедна като държава,но народът й е несметно богат,не си знаят имотите,парите в банките,не плащат данъци,затова и държават е бедна,но не и хората(ако това могат да се нарекат хора),и точно обратното е доходите в българия са нереални,не може да не си си мръднал пръста,един хляб през живота си да не си изработил и да поличаваш безбожно високи заплати,да ти пращат пари от чужбина, с нищо не заслужени или мислите,че те ще са безвъзмездни,само защото не фигурират в банкови отчети и прочие,не,ще ги връщате и то с пот и кръв,нещастни търтеи,скоро ще дойде и вашият ред,сметката ще ви се представи безмилостно,така както вие нямате милост към никого на този свят,ще ви се плати със същата монета,може да сте избегнали човешките закони,но природните няма да можете,тежко на народ като вашия ,който яде хляб,неизработен от него,скоро,много скоро ще ви гледаме сеира,все пак в природата има справедливост

Не забравяйте, че лъжеца-популист Алекси дойде на власт с обещанието, че няма да се пипат пенсиите и заплатите! Че няма да се уволняват хора! Отватителен лицемер и демагог! Достойнство...дрън дрън! Нищо достойно няма в това ДА ПРОСИШ ПАРИ за основните пера в държавата! А най-гнусното е, че проси с манипулации, изнудване и наглост! Ама като знае колко камъни го чакат в Гърция...Тая кратка власт ще му излезе през носа!

Гърция трябва на всяка цена да остане в ЕС. България не е толкова бедна, колкото я описват.

педалче, България е много по-бедна отколкото мислиш. Изгореха ни душите и даже не ни пука дали ше я бъде....

Гърция може да фалира може и да не фалира нищо не се знае.Едно обаче е сигурно България ще си остане най бедната страна в ЕС.ЗАВИНАГИ

Не се заблуждавайте, Гърция има алтернатива в лицето на БРИКС, докато ЕС не може да си позволи да изпусне Гърция!

Гърците сигурно са си умрели от щастие, че няма да са в съюз с Англия, Франция и Германия, а с азиатските екзотики!

Не знам дали гърците ще си умрат от радост, но винаги е добре когато имаш избор...

дали наистина Гърците искат да постигнат 'стандарта' на която и да е от 'тухлите' ? ;)

Каквото и да говорите в тая умряла Европа се намери кои най-после да хвърли камък в блатото. И сега да видим какво ще стане. Помощ от приятел?

Винаги съм се чудел, дали съществува "Чудовището от Лох Нес" А, то било просто- Хвърляш едно камиче и то я изплува, я не, но ако изплува ядосано и не сме готови....лошо, много лошо!

Който е гледал видеото към статията, е забелязал, че Ципрас държи речта си на гръцки. Още един признак за национално самочувствие и достойнство, докато нашите политици-ганьовци в подобна ситуация си кълчат езика с калпавия си английски и се излагат...

То и немеца дето го направи на нищо,си говореше на немски... Страшно достойнство,няма що...и вече реве за пари(достойно обаче)

"политиците" ни демонстративно говореха БЪЛГАРСКИ с руски акцент!?

Де сега е Ципрас с големия, да го вади, до го сучи, да го удря у ЕСа?

ЕС се разпада, разпада, разпада. Загнива и отива на долу, на долу на долу. Елате в Путинландия където всичко върви на горе, и цените и рублата... дори спрямо Еврото.

СЕГА ША СА ЮРНАТ ПУТИНОИДИТЕ, ХАХАХА

Вероятността да е разпадне ЕС е право пропорционална на това да поумнееш.

ПЛАЧАТ ЗА РАЗПАД НА ЕС, ПРОСТЕНО ИМ Е НА ПУТИНОИДИТЕ, ДЪРТИ СА, НЕ ПОМНЯТ, ЗАБРАВИХА РАЗПАДА НА СССР, ХАХАХА

БРЦК

Китай е казал ,че ако Гърция не е в ЕС веднага би и дал 300м при 1.7% лихва.

аз па давам 400м вита баница и 4 паници с боб. без лихва.

БРЦК

Да бе , ама ти си никой , а Китай е Н1 икономика в света. Има интернет - потърси какво е казал китайския президент Си !

МАЙ СЕГА ГО ИЗМИСЛИ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ТИ ТИКВА, ХАХАХА

говориш за тези китайци чиято фондова борса се срина с 25% са 3 седмици измислихте нов Китай? :)

... и им взима пак няколко пристанища...

Искат съпричастност..а ние какво да кажем с нашите зпалти и пенсии

ами кажи го на комунетата дето превъзнасят ципрата...

А гърците ли ни ги взеха, или МВФ/СБ чрез планът Ран-Ът?

като не си чел доклада на Петър Младенов на Декемврийския пленум на ЦК на БКП от 1989 г.? Или Петър Младенов е бил агент на МВФ/СБ?

"Моралът изисква да си плащаш дълговете" -това е много хубава мисъл,но само мисъл,защото тогава Германия ще излезе най-неморалната страна!Германците от 1919 г.насам никога не са си плащали дълговете пред другите страни докрай-винаги са им ги опрощавали!Затова има и друга много хубава мисъл -"Договорите са за това,да ги изпълняват по-слабите"/най-вече България ,а и Гърция са добър пример за това/,а който е против го наричат популист и други обидни имена!Затова пък един такъв популист -Путин-казва-"Трябва да сме силни ,защото слабите просто ги бият"Е,не казва ,че това вкъщност е англо саксонската практика!Сега в Европа паднаха маските и се видяха едни озъбени вълчи физиономии,което,разбира се,не отменя нашенските кусури и простотии!Но животът продължава..Life goes on..-пее Шърли Беси/Shirley Bassey/-много хубава песен и ще видим кой кого!

КОЙ КОГО, СПОМНИ СИ СССР И ЩЕ СЕ СЕТИШ, ХАХАХА

би ли ни дал 2 такива примера за това твое твърдение: "Германците от 1919 г.насам никога не са си плащали дълговете пред другите страни докрай-винаги са им ги опрощавали!" нали се сещаш че като кажеш А трябва да кажеш и Б.

Тоя има пред вид военните репарации, което е нещо съвсем различно.

Дълговете именно на нацисткото правителство от периода 1933 до края на войната към САЩ, са опростени от САЩ.

аз ще ти дам пример и цитат за това че са си плащали дълговете. Ти можеш ли да дадеш такъв за твоето "НИКОГА". Ето моя: "Germany On Oct. 3, 2010, Germany finally paid off all its debt from World War One. The total? About 269 billion marks, or around 96,000 tons of gold."

Нормален човек не би написал толкова глупости и лъжи. Комунист - да.

Гръцката музика и море ..маслини ..изи лайв..но много марзеливи..на на с ни е даоста по -трудно а не плачем в европарламента

Щото сме много работни, честни и си плащаме данъците ;))) а, и ни управляват неподкупни и родолюбиви политици. Затова ще да сме толкоз зле.

БРАТЯ ПУТИНОИДИ, ДА ПОМОГНЕМ НА ГОРДИЯ ЦИПРАС, ДА ОТКРИЕМ БАНКОВА СМЕТКА И ДА ПРАЩАМЕ ПАРИ НА ГРЪЦКИТЕ КОМУНЕТА. РУБЛИ НЕ СЕ ПРИЕМАТ.

Спокойно тъпчо, когато базата в Крит стане Руска ционистите от МВФ ще дадат нов заем на България при 4.7% лихва, а Юнкер ще гепи 3% рушвет като шеф. Този кенеф наречен ЕС трябва да се ликвидира.

МАЙ НЕ ЩЕШ ДА ДАВАШ, ХАХАХА

ще ликвидирате както СССР ликвидира САЩ. за малкото си съществуване СССР успя да ликвидира само себе си. Нищо че просперираше и всичко вървеше нагоре и наред, а загнилия капитализъм се разлагаше и валутата им миришеше... нали така другарю с каскета?

Чета по-долу написаното и не мога да повярвам колко тъп , посредствен и злобен народ пише на кирилица, а може би това са плужеците-тролове, готови за стотинки да омърлят и майка си и баща си ! Забравихте ли 16 милиарда съвсем наскоро бе, прошляци ??

А ТИ ЗАБРАВИ ЛИ СССР, ХАХАХА

И още по-бедни ще ставаме ,благодарение на ЕС и НАТО

бяхме при Виденов (преди членството ни в ЕС и НАТО)!

Моралът изисква дълговоте да се плащат, но моралът изисква и това, т.нар. тройка, след като се е убедила, че предишните й дългови инструменти не са дали резултат, да признаят това, и да не вкарват Гърция (а и нас след някоя друга година) в нова дългова спирала. Когато налагаш неизпълними условия, и очевидно, такива, които само ще вкарат страната в още по-тежка ситуация, явно целиш нещо друго, а не погасяване на дълга.

Битката на Гърция е битка на всички народи срещу световната финансова олигархия. НИЕ СМЕ В ПОЛОЖЕНИЕТО НА ГЪРЦИЯ ОТ ПРЕДИ 5 ГОДИНИ. Със заемът, който ни накараха да подпишем че ще вземем, който е 16 млрд и нито ни трябва нито ще можем да го върнем. За това трябва да има прецеденти на омразен дълг. И мошенниците лихвари да им приседне.

Никой не ни е карал да вземаме заем. Заеми взеха тъпанарите Боко и Орешарски! Въпросът е - като ги взеха къде са?

НАКАРАХА ББ, конкретно. Орешарски взе 1 млрд., а не 16 млрд. И даже почна да го връща този милиард, да припомня. А после ситуацията стана странна. Западняка почна да клати властта и торпилира банките. И дойде ББ, който , странно, взе накуп 16 млрд. ДАЛИ НЕ СА ГО НАКАРАЛИ, А?

Ципрас не мисли за гръцкия народ, а за поста си. Измисли референдум за да не падне от власт и да спечели малко време. Вече 3-ти ден не прави НИКАКВИ предложения, а моли само за пари, отстъпки, гратисен период. Наистина е много нагъл, лишен от елементарно достойнство, заблуждава гръцкия народ, шикалкави. Един достоен президент би се изправил пред тях и би казал всичко, но той - не! На Европа вече и писна и този път ще му покажат червен картон. И Европа ще го направи, защото всички европейски държави ще ревнат за пари. Ципрас може да е добър оратор, но е смешен, нагъл, имам усещането, че върви надупен само и само да вземе пари, при това без явни и конкретни реформи.

Шило

Посочи ми държавници, които мислят за народа си, а не за капитала.

Ципрас направи предложение да се опрости част от дълга на Гърция. Защо - ами защото очевидно е неизплатим и откак почнаха да "помагат" дългът само се УВЕЛИЧАВА като стойност и като % от БВП. Оттам нататък тирадата ви е несъстоятелна.

Това да не са твоите чорбаджии ИК и ББ бе ахмак?

е си наглото племе

Има тука един чугунен мозък, който повтаря "банката на БРИКС почва да дава кредити". Да, ама капиталът на тая банка е 100 млрд.дол. Гърция дължи 450 млрд. Какво нещастие е да си с чугунен мозък...

Целта на тази банка е не да дава кредити, а да купува капитали.

Шило

Нали разбираш, първо, че банката не държи кеш пари, т.е. началният капитал не е този, с който на практика може да разполага, а и на второ място, те са се пучили от грешките на Европа и няма да наливат току-така пари. Не се намират в някакви отношения с Гърция, та да ги подпомагат. В тази работа няма сантименти.

E да де, ама нали виждаш, какво всъщност е твърдението? Обясни го не на .... а на "Чугуна"!

Абе простако бегейски, тъп си като задника на Меркел. Новият МВФ е с регистрационен капитал 100 млрд. В България ООД се регистрира с капитал 5 000 лв. Има регистрационен капитал ,има и капитал на дружеството. Марш в юса говедарника...

А освен с капитала, с какви други активи разполага БРИКС? А като регистрираш дружество с 5000 лв, как ще дадеш заем за 2 милиона?

банката събере пари и почне да работи ще мине около година..

Шило

Колега, днес банките не работят като лихварите в миналото.

Гърците извиват ръце на финансовите терористи, който си печатат пари и си покриват дълговете с хартийки, а на Гърция не дават. А българите като са глупави, освен затягане на колани, могат да затегнат и тиранти.

Айде Гърция да излиза от ЕЗ и ЕС и да почва да си печата, каквото си иска! :D Ама дали ще има някой да им даде кредит за хартия?

И аз мисля като господин Легутко /Европ. консерватори/, че Гърция разиграва театър. Гърция нито е фалирала, нито ще фалира. Напротив , има една от най-развитите икономики в Европа. Просто гръцкото правителство реши, че няма да плаща дълговете, взети от други преди тях, понеже този номер все минава, пиеш и не плащаш! Сега да е честито на банката на БРИКС!

Еврохайдуците ще направят всичко, което Гърция каже.Иначе ще ядат американски шутове.Защо ? Обонго като си представи, че най-голямата база в Средиземно море става Руска, ще побелее като швед.

Ципрас щял да удължи банковата ваканция до събота, а в неделя щели да почиват.

Шило

Те си почиват от петък...До понеделник по обяд.

следващия вторник ще обявят следващата ваканция - ами лято е и всички си гледат отпуските.

Много нагла лъжа е, че никъде не били толкова тежки мерките и че те били лаборатория. Това на фона на техните предишни заявления, че не искат български заплати на брюкселски цени.

продукти от първа необходимост за най бедните.Който му даде пари му става съучастник.

Не мога да поздравя Ципрас за идеята му, която е водеща в неговото изказване. А тя е - други вземаха парите, други ги дадоха - те са виновните. Да ударим гъбата и наново да започнем. Дайте сега едни 50+ милиарда евро, с голям гратисен период и всичко ще е ОК. Пък след 10 години, като си потърсите парите, бъдещият премиер ще Ви каже - аз тези парим не съм ги взимал и подписвал, дайте да ударим гъбата и да започнем на чисто. Обаче и дайте едни 100 милиарда, че ми трябват спешно, естествено с 10 годишен гратисен период. На Ципрас преди 10 години как дадохте.

Шило

Не е съвсем лъжа. Те наистина са от пет месеца, а "спасителния план" действа от 5 години.

Ами няма да върнат взетите с измама и корупция пари. При това даващите заемите отлично знаеха, че заемите са неизплатими - и ще бъдат робска верига. ТОВА Е.

Правилният начин тогава, е да не се взимат заеми. А защо са се наточили да опукат още 51 милиарда евро тогава.

Ципрас не е взел стотинка.Парите ги гепиха шкембетата Караманлис, Самарас и Папандреу.Ще ги бесят пред Акропола, а тлъстият Мартин Шулц ,Юнкер и Меркел на Айфеловата кула.Те взеха проценти от отпускането на всеки заем.Европейските пари за България ? ХА ХА Внасяме 1 млрд., взимаме 600 млн. и то с лихви 4% и процент за хадуците комисари на ЕК.

нахално по-нахално най-нахално нагло комунде

Aко, напиша цинизъм,...ще ме изтрият! 3а това, ще пиша за любов! Bлюбих се във Mаика ти! Cтрастно си я пожелах!! хихихихихихи...;)) да не ме разбереш, че те псувам?? Hеееее,...Bсички го правят, ама аз не! Cамо съм влюбен...xaxaxaxaxa..

нахално по-нахално най-нахално нагло комунде гръцко комунде Варуфакис Ципрас

НАГЛИ КОМУНЯГИ !

Бивши хитлеристи да дерат по десет кожи от другите народи!! Време е да пишем пак писмо до дядо Иван! И тоя път без Германия на картата!!

Баш мехлюзите на Балканите са българите ! Номер 1 са ! Ашкоолсун!

Айде меметчо хващай си феса и набегом в Азия, където ти е мястото!

Меркел е бивша комунистка, бе, комунде путенистанско!

Шило

Като в България ;)

е дъщеря на Хитлер!!!

Тъпанар, гърците не са писали навремето никакви писма а са се борили и са се освободили от турско!

Може би са се борели както сега правят? А ние що си траем?

Да,бее, освободили се....???!!! Само че ги освободиха англичаните и французите, бягай да четеш малко, преди да плямпаш глупости!

Гореща новина от Уфа: Банката на БРИКС ще започне да отпуска първите си кредити през април на 2016г.

Лошоооо, какво ще манджарим до тогава???

Каквото и след тогава - сороски подаяниица срещу обслужване на гей-паради.

Категорично отнемам правото на този Манфред Вебер , или Мана.ф Вълчи да говори от името на България. Тежкото положение на България е предизвикано на 80% от МВФ/СБ. За това всеки удър срещу тези световни тумори е добър за България. Да живее Гърция! Ще кажа сега.

Чували ли сте израза "Нагъл като комунист"? Тяхната наглост няяяма край!

От вчера влезе в действие новият МВФ на БРИКС.Честито !

В Гърция има богати корабособственици, които не плащат данъци. Имат големи приходи от туризъм. В банките им има депозити над 100 милиарда. За няколко месеца ЕЦБ им е наляла още около 80 милиарда. До сега са им опростени повече от 100 милиарда дългове. Живеят охолно. Имат най-много държавни служители. Наемат си слуги от други държави. Въпреки това гърците хитруват. Правят се на бедни и болни, като лисицата от приказката болен здрав носи. Не искат да си плащат. Искат да им се опрощава още дългове. Искат другите европейци да ги носят. Време е европейските лидери да проумеят византийските им хитрости и да им кажат, край или си плащайте или вън! В евросъюза има много по-бедни и нуждаещи се държави от Гърция. Византийците не заслужават нови пари, защото най-нахално лъжат! С една дума имат достатъчно скрити пари, но искат още, за да може след като ги изритат от ЕС поне няколко години да си живеят с тях.

Проблемът не е Гръцки.Проблемът е Европейски. Защо ? Последните 5 години чифутските лихвари не са вкарали в Гърция 1 цент.-Не преструктуираха дълга а задоволиха частните немски и френски банки.Но как ? С 2-3%% печалба. Сметнете за да видите каква сума е това. Колкото до БРИКС, нашите слугинажни медии не споменават, но президентът на Китай даде изявление, че Гърция е член на ЕС и НАТО.Ако не е, то на секундата и даваме сумите за опрощаване на целия дълг при лихва по Сингапурската борса 1,7%. Ето я разликата ! МВФ и ЕК дават заемите на 4%, взимат от Швейцария на 1.7-2.0 %%. Затова, тези лихвари ликвидираха отлично замислена евроорганизация и я принизиха до нивото на ортодоксален вмирисан юса ционистки лихвар.

++++++++++++++++++++++

Hа висок стил написано! браво и Bярно! 1000+! HO,.. не е за ганю,.. тои няма да го разбере! 3а него е само, китаиският чесън! :))

много мъки,но продължаваме да се справяме! Като съм с близките си,денят ми става по-хубав!

БРАВО ЦИПРАС !!! Изцицай ги ,изцицай ги ! :))))))))))))

избиратели в Гърция? От референдума излиза че имат 61% комунисти?

Aми, където отиде сдс.....при Kостоффф,....в небитието??!! ;))

Гърчолята са родени комунисти - просто идеологията на комунизма - да се скатаваш, да си недостоен, мързелив, мерзавец и да живееш за сметка на "лошите" капиталисти - идеално пасва на гръцкия манталитет, така че там не 60, ами и 90 % да гласуват за комунистите, няма да е изненадващо!!

Тук не става въпрос за комунисти и антикомунисти. Тая мантра само в БГ хваща дикиш. Става въпрос за това да се отстояват правата на нацията. Не комунист, марсианец да е, важното е да се сложи край на това безумно положение, в което изпадна Гърция след въвеждането на еврото. Той и ЕС беше организация с идеална цел, почти като комунизма - за свободно движение на стоки, на основата на равенството между културите и т.н. и т.н., а какво се оказа? Че е една голяма финансова пирамида, която набутва пари, настоява за орязване на права и си иска парите в кратък срок с баснословна лихва, досущ като нашите бюра за бърз кредит. Взимаш 500 и след пет дни се оказва, че трябва до 1 час да върнеш 20000. Кви комунисти ви гонят? Не виждате ли, че света не може да продължава да съществува по този начин?

Гръцкият премиер Алексис Ципрас обвини за кризата предшествениците си и еврозоната и поиска съпричастност от ЕС. В отговор на това Меркел отговорила , че на калпавата ракета космоса и е крив.

Браво на Алексис Ципрас.Точно в десятката. Защо се бърка в Емропа МВФ? А ? Чий го търси ? Тук е заровено кучето ! Тлъстия задник на Народняшката фалшива партия да се измита от европарламента.Изказването му е на мошенник.Но такава е и партията му. Планът Маршал е американския чатал превърнал Емропа в абсолютен васал.