17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Юристите да кажат дали този политически борд може да има правна сила.

макар че ако се приеме, то след няколко месеца у парламента няма да има никой.

със партиише в БГ не става.Лошото е че все още не се е родил българин за да му се гласува доверие за Президенска република.Спасение няма......

Кирето президент и прави каквото си иска без абсолютно никакъв контрол???

Не се връзваме на подобни противоконституционни номера пробутани в главата на Яне директно от Путин цел да разруши държавното устройство на България Ние имаме конституция в която това ясно е записано че е невъзможно

Още малко и Конституцията ще промените с тия идиотски въпроси по медиите чувам оня онова руско чучело и подлога Янев Стефан Янев искал да прави бутнат партиите който да контролира от партиите тоя Чува ли се какво говори бе това по цял свят го няма Той е измислил нова формула на държавно устройство някакъв си дето няма представителство в парламента дето подгласници на Путин иска да разруши цялата държавна система с някакви измислени от него само в неговата болна глава идеи Айде стига сте лансирали противоконституционни номера и предложения в дира щото ставате за посмешище и за вярно за пета колона в България

Такъв е капацитета на военната хунта от зелени чорапи, която ни управлява от известен брой години. Мозъци колкото стафидка. Тука е така.

Ако не друго, от тази статистика става ясно поне какъв процент от българите са склонни към предателство - 7.5%. Като число - не е чак толкова много, но това обяснява защо въпреки силния дух и непримирима воля сме били 200 годи под ромейско, 500 години под турско и 45 години под съветско иго... За мен 7.5% са прекалено много!

ДПС управлява, чрез балансиране на мнозинствата с между 7 и 11 % през целия преход. Не им трябва повече. По ръба на бръснача е цялата работа.

Подкрепям, но е неприложимо за нашата политическа система. Тук се гласува на ниво партия. Няма отделни мнения на депутати за каквото и да е.

Аз нещо не разбрах: този борд на НАТО ли ще бъде или на еврейското лоби в Ню Йорк? Зеленски ще участва ли?

Като се замисли човек това което предлага Янев има резон ! Оценката на избиратели е ясна ! Броя на гласували показва , че политиците отдавна са загубили доверието на избирателите си !

То депутатите вече само се подчиняват на шефа на партията си. Единственият борд за депутата може да са избирателите му, ако избирателите му гласуват недоверие. Но за това се изисква мажоритарен вот. Нещо за което уж всички са навити, но го забравят щом дружно с партията си вземат властта.

Вицът на деня. Поредният специален натовски генерал щял да прави морален борд...

Ако си зареже партията - да. Но някакъв "борд" на натовеца Янев,!?! Хахахаха! Идиот!

Разбирам , че искат да направят някакъв коректив ! Все пак те се избират от хората и би трябвало ако загуби доверието на избирателите се тогава да напусне НС !

Как ще определите дали е загубил доверие на кого доверието??????? Като влизаш в листите , хората ли питат???? Никога не питат хората! Ако го направите, ЩЕ ОТВОРИТЕ ВРАТА НА ОПОЗИЦИЯТА ДА ГИ ПУСКАТ ПО ПЪРЗАЛКАТА ЕДИН ПО ЕДИН. 80 ПРОЦЕНТА СА НЕГОДНИ ЗА СЛУЖБА ТАМ! НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО!!!! НО СА ТАМ

И В ПОЛИЦИЯТА Е ТАКА И В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И В ПОЖАРНАТА....

Когато кандидатствах за полицията без връзки, МИ КАЗАХА: ЧЕ КУЛТУРИСТИ НЕ ИСКАЛИ!!!!!!!!! А ЗАКАЧАЛКИ С ВРЪЗКИ

И как по-точно ще се измерва дали е загубил доверие или не? Значи на изборите гласуваме за партии-повечето от гласуващите дори не познават тези депутати. Така че как по-точно ще изчисляваме дали точно този депутат е загубил нечие доверие? Поредната пунта мара като с директното избиране на полицейски шефове прокурори и съдии. Аз лично не познавам нито съдии нито прокурори-Как по-точно мога да преценя дали си вършат работата???? Честно казано и полицаи не познавам и не знам каква работа са свършили.

този "морален" борд ми прилича на СЕМ, ще обслужва управляващите, ами да забраним изборит и сталинската групичка да определя "достойните", Янев иска да си гарантира послушание, но не е това начинът, какви ли още приумици ще измисли.

по-скоро трябва да се разделят броя избиратели, на броя депутати. Например 2.4 млн избиратели на 240 депутати, това прави 10000 избиратели на депутат. Когато няма събрани 5001 гласа , невлиза депутат в Народното събрание. Да прилича на мажоританрен вот, но трябва да е просто и да се разбира от хората. Не е нужно да храним 240 деп. плюс още групите около тях, при положение, че лъжат мажат и имат интерес да е ниска избирателната активност. Трябва и те да имат интерес да е висока. и срещу всеки депутат като поеме "щафетата" записна заповед за мин. 10% от имуществото си или мин 100 хил. лв. в полза роду, че ако не съвърши 50% от поетите ангажименти в срока или се откаже от деп. място ще бъде санкциониран с тази сума.

Подкрепяме ама никога няма да стане. Хората които го решават няма да го приемат. Само да си чешем езиците няма смисъл. Дете се за една партия чиито депутат е напуснал след скандал. Даже отстранените плачат и съда ги връща. Няма чест няма поемане на отговорност няма ред.

НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙТЕ С ГЛУПОСТИ, А ЗАПОЧНЕТЕ С ПРОСТОТО - Без такива простотии, като "напуснал парламентарната група и станал "независим" - Който напуска парламентарната група - шут в гааза и вън от парламента ... Па да се явява като "незавидим" на следващите избори ...

Е баш така се отглеждат послушковци които не смеят дума да кажат. Купуваш един лидер и цялата група изпълнява.

Гласуваш за партията.

Що за птица е това " независим депутат"? Той нали е избран в листите на някоя партия. Като не му утърва и хоп напуска партията и става независим....Неее, напускайки партията трябва да напусне и парламента. Така няма да има номадство. Той по принцип не е избран мажоритарно, така че ВЪН!

Всеки депутат трябва да си има район. И да познава хората в района. И те да го познават и контролират.

Една от най-неотложните поправки в сегашния парламентарен правилник (или каквото е там) трябва да бъде : Депутат, отцепил се от партията си, автоматично трябва да напусне парламента и да бъде заменен със следващия в листата. Това произтича от факта, че изборите не са мажоритарни и там се гласува за партия, а не за определен човек. Така, че няма никакво основание напусналият партията си депутат да остане в парламента, като независим.

Че то ще остане ли дУпетат в парламента???? Боклуци колко щеш. Мястото им е на бунището

дали някой депутат е загубил доверие може да се разбере само на избори и то мажоритарни, този "морале

А как е въпроса с депутатската неприкосновеност? Кои са тези морални съдници и кой ги е упълномощил. Защото са учени или синдикалисти, та да се считат над народа? Ами тогава да си върнем царя и готово!?. Депутати, които заявят, че излизат от парламентарната си група излизат и от парламента, а партията им ги заменя с други. Това е. Ние сме с партийна/пропорционална система. Другото е шашма.

Въпросът е поставен неправилно и да се чете: Ако депутат загуби доверие към ръководството на Партията му, назначила го за депутат в НС, да напуска ли Народното Събрание?

Или да го заменят с някой друг, по-послушен, който ще изпълнява нарежданията на Боса?

При мажоритарни избори няма да вкарате и двама депутати в Народното ни Събрание, а това ще означава моментално напускане на Американският Европейски Съюз и Нато. Така че, налягайте си прцалките и да не ви чувам мученето, че вече сте писнали до болка на хората и скоро ще ви пращаме по тодните американски поля в дивия запад!

Въпросът е тъп! Т.Е. Заден от тъпк. Да загуби доверие на кого? На един избирател на двама, на дир.бг? на БНТ БНР в.ЧукЧук? На партията? с голямо П?

Това няма как да се приеме, нито да се съгласят изобщо да го обсъждат. По-голямата част от българския народ не вярва на правителството си, нито на депутатите. Също така, всички знаем, че политиците лъжата я нямат за нищо. Един Кирчо например. Това означава непрестанна ротация на депутати, понеже те не спират да лъжат. Не, че това ми е проблем. Но няма да се случи, просто защото няма да го разгледат.

Абе... тия анкети от руското посолство в София ли ви ги спускат бе??? Демокрацията не работи така. Въпросът е глупав... меко казано. Няма отговор "ДА" или "НЕ". Не може да кажеш "Подкрепям!" или "Не подкрепям!" Все едно да ви питат: "Всички убийци да бъдат вкарани в затвора" - подкрепяте ли? Или обратното: "Всички убийци в затвора да бъдат пуснати на свобода" - подкрепяте ли? Не се ли усещате как ви пързалят по нанадолнището?! Депутат, който загуби доверие? А как ще се определя за всеки депутат поотделно дали е "загубил доверие"? И какво доверие точно е "загубил" този депутат??? ИЗВОД: На тъп въпрос тъп отговор: Отговарям със "ДЕ". (ДЕ = средно аритметично между "ДА" и "НЕ".)

препоръчвам да прочете Конституцията на Република България, не на САЩ! Кучките вън от България! Отивайте да лаете в Америка!

На мен леля ми е професор по Конституционно право. Дъщеря и е също юрист и работи в Народното Събрание. Чичо ми и той беше юрист но почина.

И как се представяте, че тази малоумна идея може да се осъществи?

И аз не знам. Питай другарката Митрофанова. Тя знае сигурно.

Какво означава да загуби доверие? Въпроса е подвеждащ! В България не се гласува за хора, а за партии. Доверие се мери на избори. Кой ще реши и ще измери доверието към конкретен човек преждевременно, че и да го загуби? Може би се визира оттегляне на доверието към депутат от страна на партия, но за това въпроса е друг... а макар, да се гласува за партии, изобщо не е ясно кои хора "добавят" и кои хора "дърпат" доверие в/от една партия. Същото е и с шоуто на слави - някои гости му правят реклама, на други той прави реклама.

Анджек! За туй си говорим!

В България избирателната система е пропорционална, т.е. депутатите се избират заради партийна принадлежност. Избират се партии, които са поставили някакви хора като кандидат депутати. Да, има някакви опити да се изберат конкретни хора, номпак от листите на пртиите. Това означава, че щом депутат се напрегне да се "пренасочи" към друга партия, то напуска Парламента и да прави какво си иска. На негово място идва следващ от листата! Точка. Така до въвеждане на мажоритарни избори, когато ще се гласува не за партии, а за конкретни личности!

Макар да не съм изцяло съгласен, че партията прави депутатите, съм съгласен, че при напускане на партия трябва да се излиза от парламента. И да, мажоритарна система смятам, че е по-добре от пропорционална партийна. Тя дава възможност за твърда индивидуална изява, което е добре.

Въпросът не беше такъв. Не те питат за мажоритарна система ли си, а дали си съгласен че ако някой (Кой?) реши, че Иванчо от партия "Нашите" че е загубил доверие, да му бият шута от Народното Събрание. И да го заменят евентуално с друг, по-послушен. Това е въпросът.

Ако е такъв въпроса, съм съгласен. Т.е. да се забранят независимите в партийната система. В партийната система доверието се управлява от и в партиите. Не ти харесва - излизаш от парламента. Искаш в друга партия? Ок, ама изчакай до народните избори.

Че да бъде загубено.

Не подкрепям, защото тази уж добре звучаща новост ще бъде изкривена и употребена от мафията за натъкмяване на желани мнозинства и за удар по неудобни депутати. Не сев и зъмнявайте, че медийната машина в комбинация с мапината за компромати могат да сринат всеки. Само им дайте формално право да сменят депутати 2 дни след изборите. Така не хората ще се възползват , а скритата власт. Нека всеки депутат има минимума време през което да се докаже. А редовните промени в НС можем да ги направим през 2 години както са в САЩ с частичните им избори. На гражданите ни е достатъчно ако: а) спазвате гражданските и човешките ни права б) осигурявате честно провеждане на избори в) спазвате принципа за мандатност и провеждате изборите в срок г) уважавате правото ни на протест и натиск, когато не сме доволни.

ㅤ

Че ако гоним всеки един, загубил доверие, кой ще остане да работи? Май само чистачките...