Съдът поиска дипломите на Доган, той не се яви

Върховният административен съд задължи Ахмед Доган да предостави доказателства за извършената от него работа по проекта Цанков камък, след като даде ход на делото срещу него.

Обратно в новината

Коментари - Съдът поиска дипломите на Доган, той не се яви | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да, да се проверят дипломите на всички ДПС-ри!!!! Май само с ДС дипломи ще излезат?!?!

да адвоката на евродепутатката първанова - еманацията на българската политическа класа : и аз забравих нещо ! Хонорарът на първанова за консултации към Калиман или Търговска лига , който беше публикуван в пресета беше около 130 000 лева . За сведение точно по това време курсът беше подобен на сегашния . Това прави 6-7 000 евро месечно . По онова време заплатите бяха по 300 лева . Който ми разправя дивотийте за образованието по медицина и ролята му в консултантските услуги на големи дистрибутори на лекарства явно ме смята за идиот . Все пак теоретично да допуснем че няма конфликт на интереси и упоменатото като пример лице си е заслужило парите . Ами проверете бе хора ! Чрез прокуратурата . Точно както проверявате Доган ! Учудвам се че не го правите при положение че имате властта а първанова направи всичко възможно да провали желева в европейския парламент .

Лекар ЕУ, и аз съм лекар, но не политическо лице. Първанова е била лекар, когато е взела хонорара и политическо лице- депутат в НС и член на ВС на НДСВ, държавник. Ето къде се крие "конфликта на интереси". Но и Доган и Първанова си свирукат, понеже знаят, че по този закон не може да ги осъдиш, защото законът е направен НЕдоностче, без наказания и де факто НЕ работи. И Бъди сигурен, че вземането на хонорари от тях и от всички депутати и политически лица във властта ще продължи с пълна сила и гьонсу ратлък! Настоящият процес е също гьонсуратлък на обединената олигархия от всички партийни цветове с политически обвързаната с тях прокуратура и съдебна система. Поздрави от д-р Чакъров, Идея за България- алтернатива на статуквото.

Ако разбираш от медицина колкото от политика погребалните агенции ще те позлатят.

Абе тия от съда слънчасали ли са или са просто тъпи и жалки едноклетъчни организми.Каква диплома какви пет лева бе.Хората си решават кои да им е консултант и кои не.Дипломата не прави човека,а това дали го може или дали не го може.Колко ги има с дипломи които не стават за нищо.Умния човек занимаващ се със всякакъв бизнес е универсално умен и за такива проекти.И всеки достатъчно умен би се обърнал към него а не с чичкото със съсухрената българска диплома.Тъпанари.По добре да не се заиграват за такива глупусти с ДПС.Като сте големите дипломи всички съдии що няма почти един нормален,а обществото ви смята за некомпетентни и повредени.Ако си мислете че ще си вдигнете актива чрез Доган по такъв начин много се лъжете.

Алоо, ТОВА Е АБСУРДНО! Не е въпрос за големината на хонорара на Доган, а е въпрос е за това- че той го е взел като политик, макар не пряко във властта, а като председател на партия, член на нейното ръководство. Същото се отнася и за Първанова !Това се счита за огромна политическа корупция в старите членки на ЕС и развити демокрации, Също то антикорупционна законодателство е заложено в правилника на Европейския парламент при избора на ръководство и еврокомисарията. За това във всяка европейска страна действа т.н- закон за конфликт на интереси, който фактически е ЧЕТВЪРТОТО РАЗДЕЛЕНИЕ НА ВЛАСТИТЕ и отделя корпоративните интереси от властта и политиката, не позволява да се ражда олигархия, парите/капитала /корпорациите да не управлява държавата. В западна Европа ЧЕТВЪРТОТО РАЗДЕЛЕНИЕ НА ВЛАСТИТЕ действа от 60 години, наложен е като обществена надстройка. Но не е заложено в САЩ за това САЩ и Европа имат различни обществени и политически модела. В САЩ партидния модел е корпоративен, в Европа не е корпоративен, а партиите са ГРАЖДАНСКИ. България се движи по корпоративния модел на САЩ, така ни заложи Отворено общество на Сорос, който управлява сега. Закона за конфликт на интереси на западноевропейците съди политик за 200- евро рушвет( или взел комисионна) или за 200 евро нанесъл ущърб на държавата с държавническите си решения и лошо управление и съди жестоко- минимум 200 000 евро глоба, години затвор, без правото да работи в държавната сфера повече. Но те имат работещи деполитизирани съдебни система които съблюдават изпълнението на закона. У нас закона за конфликт на интереси го нямаше цели 20 години, а ние пред това време разкървавявахме и нямахме нито законодателство за политиците ,нито работеща съдебна система, за това се извърши този страшен грабеж на държавна собственост. Едва миналата година по искане на ЕС у нас бе приет закона за конфликт на интереси, но по предложение на Тотяна Дончева БСП, с одобрения на всички партии в Парламента, законът се направи НЕработищ, без наказания. За това сега Доган е сербез , знае че няма да бъда осъден повече от 3000 лева глоба и самият процес срещу него, Масларова и другите са ПОКАЗНИ понеже се съдят по закона за конфликт на интереси по който не може да се накаже никой. Идея за България- алтернатива на статуквото.

ИБ , престанете с този ваш просташки маниер Алооо...Безпардоността и неграмотността надминават тези на берлинска зарзаватчийка. Никаква алтернтива не можете да бъдете . Ако бяхте алтернатива досега щяхте да сте грабнали сто пъти сърцата на народа. Вие сте само едно потвърждение на статуквото, нищо повече. Учени пък прости!

Забравих да спомена,че по медицина преди се учеше и философия,икономика и политика на социалзма и капитализма през всичките стадии,демокрация като принцип на организация +предклиничните естествени науки,фармакология и всички клинични области с приложение на медикаментозно лечение и контрол в здраве и болест,и на обекти и селища ...за пускане в експлоатция с оглед отговаря ли на критерии и стандарти за безопасност по много критерии и функционалност ...НО ЗА ДА СТАНЕ КОНСУЛТАНТ НА НЯКОЛКО ПРОЕКТА ОТ ХИДРО-ИНЖЕНЕРСТВОТО,ТО ЧОВЕКЪТ ТРЯБВА ДА ИМА НЕ САВО УНИВЕРСИТЕТСКО ОБРАЗОВАНИЕ ПО ХИДРО-ИНЖЕНЕРСТВО,КОЕТО Е ТРЕТИЧНО ОБРАЗОВАНИЕ,НО И ЧЕТВЪРТИЧНО АКАДЕМИЧНО И ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ -направете си справка как става

Доган взел 2.000.000 лв , защото бил политик, а истинският специалист в тази област е взел 50.000 лв ... Има ли смисъл да се коментира как се крадат ' законно ' парите от джоба на българския данъкоплатец ? Доган знае ли въобще колко водород има във водата, за да ' консултира ' по хидросъоръжения ?

Сравнението е неправилно ,тъй като ако си лекар,знаеш,че при изучаване на медицина се учи не само чистата наука фармакология,но и химия,биохимия,физика,клинична фармакология и приложна фармакология във всички медицински дисциплини -вътрешни болести,педиатрия,хирургия,АГ,инфекции,т.е. в крайна сметка медицината е приложно-научна област на фармацията т.е. компетентна е ...,да не пропусна,че се изучава и политика и икономика в обществото с оглед обществено здравеопазване и устройство,функциониране...Но в случая с г-н Доган,той не е компетентен и няма униреситетско образование или стаж по хидро-гео-инженерство,С КОЕТО ГРУБО Е ПРЕВИШИЛ ПРАВОМОЩИЯТА/ПРАВАТА СИ И ПРЯКО ТАКА НАРУШАВА ПРАВАТА НА ДРУГИТЕ ОТ ОБЩЕСТВОТО И НА ЕКСПЕРТИТЕ -ТОВА Е ПО ОНЗИ ЧЛЕН ОТ ХАРТАТА ПО ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА,КЪДЕТО СА ОПИСАНИ ОГРАНИЧЕНИЯТА С ОГЛЕД ДА НЕ СЕ НАРУШАВАТ ПРАВАТА НА ДРУГИТЕ -в чужбина това са съдебни дела,в които такива нарушители се санкционират с цялата строгост на закона не само финансово,и затова там има толкова световно компетентни професионалисти,както и качество и високи ефективни технологии.Ако човек консултира нещо ,за което пък има специалност,но това го знаят и е включено в компетентността и на по-широки с по-ниска степен квалификация,то той или тя няма право да получи заплащане като консултант в ЮАР например

ха ха прости хорица си сме щом вярваме , че нещо ще излезе.....то за убийство не влизат в затвора....ха ха ей... се сбудете .....

По дипломите май ще стигнем до институционалната рамка. В смисъл, че се говори, че г-н Доган е сключил договор, а изготвянето на проекта го е поръчал на бедни специалисти. И ако законът не фиксира някои подробности по проектите, ще четем пак заглавия с модалности. Мжеду другото, няма ли да прочетем и как този проект от 200 милиона е набъбнал до 460. Пише, че част от сумата се предвижила от АЕЦ към хидрологията. Но и дори и да е нямало такъв динамизъм, на базата на скромните си позанния съм убден, че героите са горе-долу кокото в една старогръцйака драма. Барабар с хора.

Уважаеми колеги ! Моля да възприементемнението ми безпристрастно и по същество ! Струва ми се че трябва да има еднакъв аршин за всички ! На съд е Доган за 1,5 милиона хонорар , които са му изплатени от частни фирми . ДОбре ! Може ли някой ми каза , защо депутатката , а сега евродепитетката Антония ПЪрванова получи в ПЪРВАТА си депутатска година хонорари за "консултантски услуги" от фармацефтична фирма , ако се не лъжа Търговска лига или Карлиман , при положение че тя даже специалност няма ! Това беше публикувано най-официално по вестниците и лекарите тогава останахме като гръмнати ... После се замълча а всички научихме че същата още преди да яхне царската тенденциа "направила" в Англия 400 000 паунда , което е пълен ташак ... Та мисълта ми е - давам само един пример - защо с тоя - така , а с оная - онака ? Защото е турчин ли ?

Ако доган отлети в затвора и до първанова ще се стигне.

Добре бе лекаре, кой да го направи този единен аршин. сега няма добри закони, трябва да се създадат такива, също и работеща съдебна система Кой да ги направи- ТЕ самите ли? Кой властник ще си дръпне САМ стола на който седи? Кой се самонаказва сам? Ти чул ли си някой подобен случай в човешката история? Ами вижте какъв нов законопроект за избирателна система се предлага. Нищо ново, само козметични промени и прах в очите на народа. Фактически с него се бетонират старите крадливи партии във властта завинаги и крадците в техните редици вечно да крадат?! За да се направи единен аршин, трябва да се смени статуквото цялото- до дупка. Да не се допуснат старите партии във властта, сиреч в НС. Това да стане с нови партии- истински КОНКУРЕНТИ на старите, които да им отнемат избирателите и по мирен път там в парламента да създадат единните аршини, да ги въведат по законодателен път, като по този начин приложат железните обществени правила на истинската /реална демокрация. По такива пътища, от 60 години, без войни, Европа променя статуквото и това е единствения легален път. Нови Бастилии, кървища, военни и фашистки режими и прочее в Европа са минало и далечен спомен, нито нов Пиночет ще се допусне. Но за този път се иска АКЪЛ да създадеш такава силно идейна и програмно въоръжена партия с чисти лица начело, която по естествен начин да измести старите партии, с ДОБРОВОЛНИЯ ВОТ на избирателите. Дали има този акъл нашия народ сега ? Сегашният народ в България е напълно лумпенизиран от престъпните властимеещи и ПРЕДАВА БЪЛГАРИЯ !!След 10 години България няма да я има дори на картата на Европа. Идея за България-алтернатива на статуквото

Ами няма да се яви, хич не му пука на Доганя, той е умен философ, който знае, че няма закон по който да се бъде осъден. Закона за да конфликт на интереси, по който се съди Доган и могат по принцип да се осъдят държавниците крадци в 20 години преход и пайдушко крадене, е направен нарочно с максимална наказание глоба от 3000 лева , да не работи въобще и е приет такъв миналата година от БСП с поддръжката на всички останали партии в НС . А ГЕРБ, който не направи нищо да го промени, показа че е издание на предишните, прилича си с тях и по сурЯтя. Другари и другарк, процеса срещу Доганя е една голяма игра на обединената партийна олигархия от всички цветове там в НС-БСП, ДПС, СДС, ГЕРБ( НДСВ).Бай Доган отдавна има общ бизнес както със БСП, така и със ГЕРБ и останалите партийни цветове. Олигарх олигарху око не вади! Д-р Г.Чакъров, Идея за България- алтернатива на статуквото.

За следващото дело да му сложат "сейковците" и да го доведат под стража!

Ха-ха, сигурно ще се окаже, че е толкова философ, колкото и хидроинженер;) От ДС добре са му спретнали легендата, но май са забравили да му направят дипломи;)

Не мога да разбера защо депутати които не ходят на работа, не биват уволнявани ?!?!? Редно е да поискаме това да бъде въведено . Отсъстваш безпричинно - вън от парламента.

Ей олигофрени, стига плюхте най-образованият човек в България! Млъкнете, завинаги! Доган е умен, учен, и търпелив Човек! Е, не е пожарникар и не е спортист, но цялото управление е нищо пред него! Примирете се- ДОГАН Е ЛИЧНОСТ! И няма нищо общо с онези 500 години! Не ги бъркайте със сегашната 1- тя беше по-зла от Турското робство, минало преди повече от 100 години! Всеки ден бой в полицията, че Турското е било цвете пред това ГЕРБерско робство!

Доган просто плаче за затвора заедно с онези мошеници от БСП!

Учен? Да си покаже дипломата! Може да има глупак с диплома, но не може учен без.

Може пък кравата на село да му я е изяла;)

Ами няма да се яви, хич не му пука на Доганя, той е умен философ, който знае, че няма закон по който да се бъде осъден. Закона за да конфликт на интереси, по който се съди Доган и могат по принцип да се осъдят държавниците крадци в 20 години преход и пайдушко крадене, е направен нарочно с максимална наказание глоба от 3000 лева , да не работи въобще и е приет такъв миналата година от БСП с поддръжката на всички останали партии в НС . А ГЕРБ, който не направи нищо да го промени, показа че е издание на предишните, прилича си с тях и по сурЯтя. Другари и другарк, процеса срещу Доганя е една голяма игра на обединената партийна олигархия от всички цветове там в НС-БСП, ДПС, СДС, ГЕРБ( НДСВ).Бай Доган отдавна има общ бизнес както със БСП, така и със ГЕРБ и останалите партийни цветове. Олигарх олигарху око не вади! Д-р Г.Чакъров, Идея за България- алтернатива на статуквото.

България е една особена страна, където ако имаш една диплома за завършено висше образование с 3 (може и с 5-6 - все едно, може и да си я закупил от някъде с тлъсти рушвети и връзки), дори и да не си се усъвършенствал по-нататък в дадената сфера в продължение на години, дори и да не си изобретил нищо и да си имал само една синекурна чиновническа работица - пак можеш да минаваш за много "велик" и най-вече - за КОМПЕТЕНТЕН по всички въпроси?! Фактът, че животът е най-добрият учител и поставя също някаква оценка на хората, че всичко тече бързо и се развива, а също така и че отличниците от училището вчера не са сред най-креативните днес, повечето от тях нямат склонност към самостоятелност на мисленето и действието, не предпиемат рискове, предпиемачество или каквато и да било инициатива за нещо, а имат склонност предимно към чиновничество се премълчава. Много от тях даже не могат да се изкажат по даден въпрос или да боравят както трябва с интернет... А освен това е факт, че на талант никой никого не е успял да научи ни няма да успее! Дори и Господин Доган да има дипломи за нещо, той не е работил по специалността си години на ред и вече отдавна не е такав. Поне ако беше учил за лекар например - аз никога не бих отишъл да се лекувам при него, дори и да ми плащат за това!

Кой знае,може би сега ще ги намерят в разкопките за метрото в София?А може би тях търсят?София цялата та ка е разкопана,че може и да ги намерят!

Абе как може тоя селски терикат да го изкарват наголемия политик и наймъдрия философ?.Ахмед Доганов дори трудно говори.

Недоумявам . Това с дипломите на сериозно ли се взема? Мамааа. Ако е така, значи това ни ПРАВО /вероятно от СУ дано/ си е живо черво за жалост. Ние взехме да се излагаме без някой да иска това.

големо му е ромското. САМУЧУВСТВИЕТО как ще доиде. пък нали не е и длъжен

Призовавам да не вземат съдиите да се объркат и да му вземат "законния" хонорар на селския хитрец....пък и както се оказа, че максималното наказание било 3000 (три хиляди) лева!!?!! Ами направо ще го вкарат във финансова криза човечеца.....

...ДА СЕ ВЪРНАТ "КРУМОВИТЕ" ЗАКОНИ!!!(Крумовите закони били насочени към създаване на строги норми в българското общество за защита на частната собственост, предпазване от разоряване на обеднялото население, против клеветниците, лъжесвидетелите, лъжците, крадците и техните съучастници. Новото законодателство е доказателство за настъпилите промени в социалната структура на обществото - продължаваща социална диференциация, начеваща феодализация и др. Писаните закони: регламентирали правото на частна собственост и защитата и от посегателство, предвиждали различни видове наказания срещу клеветниците и други провинения, несъмнено последица от съставените закони била юридическото изравняване на славяни и прабългари като по този начин двата народа получавали равни права в една обща държава, изкореняване на лозята, за да бъде възпряно пиянството сред народа, помощ на безимотните и нуждаещите се от страна на имащите, за да се преодолее обедняването на значителен слой от населението.)

Този елемент има дипломи за ченге,за взривове,атентати,за подигравка с народа,а също и диплома за ТРОЙНА ПРОСТОТИЯ с БСП,ДПС и НДСВ.Защо му вярват "правоверните"?

Руменчо Еленски, ти като бивш разузнавач не се свениш да си защитаваш сътрудника, твой или на колегите, дори да е доказан двойник-тройник, предател... Не те е срам да вземаш пари от него, това са народните пари, от хонорарите за Цанкъв камък, за който Доган е направил консултация от типа Дървено желязо. Ей, мама му стара, срам за професията сте.

Доган е завършил 8 клас.Всички други дипломи са му купени и подарени.Бг е страна не е държава .Няма демокрация.Няма един референдум .В коя цивилизована държава има такова нещо.За какво ни са толкова депутати трябва да са максимум 55-60.Вижте законите има ли един свястен.Такова ни е и правосъдието.Съдиите трябва да се избират.Решенията трябва да се вземат от заседатели избрани също а не както е при нас.Затова нищо няма да направят.

Доган живее като падишах сред обръчи от фирми там в сарая, а избирателят му сиромах се чуди как да свърже двата края. МЪДРОСТ ТРЯБВА НА ДЪРЖАВНИЦИТЕ НАШИ! МЪДРОСТ! ТА ДОРИ ДА СА БИЛИ АПАШИ!

Дори и да си затворим очите пред жалките ти напъни за поезия, извода "МЪДРОСТ ТРЯБВА НА ДЪРЖАВНИЦИТЕ НАШИ" е абсолютно погрешен. Според мен мъдрост е необходима на гласоподаваделя несретник.

Доган е над закона. И на предишното обвинение за имотите не се явяваше. И накрая се оказа, че нямал нищо. Сега ще се окаже, че не е необходимо да имаш диплома, за да консултираш.. Всичко е цирк. Гарван гарвану око не вади. Не мисля, че изказването му, което изстреля ББ в абсолютната власт, не беше случайно.

Е, ще ги представи дипломките...само да му ги напечатат...

Този наистина се подиграва най-нагло с цялата държава. Той явно стои над всичко и над всички.

ПРЕДЛАГАМ АКО НЕ ГО ОСЪДЯТ ДА ЛИНЧУВАМЕ СЪДИИТЕ И НЕГО САМИЯ! ТОЙ И ТЕ СЕ ГАВРЯТ С НАС ВЕЧЕ ДЕСЕТКИ ГОДИНИ! ДА КАЖЕМ СТИГА!

Как се допуска едно човече да разиграва цяла държава и 6,5 милиона жителибарабар с всичките институции и властници, който и да стои зад него? Толкова ли е всесилен вече този малък хитрец, че никой не може да му надвие на масрафа? Перфектен пример за младите - към какво да се стремят, ха-ха-ха.

Aми ако е с четвърто отделение тогава н а к ъ д е???? щом не е дошел е гузен и е "първолак"!!! E, браво на избирателите дори...