Правят черен списък на пациенти, които бият лекари

За първите 6 месеца са регистрирани 25 нападения над медици, каза председателят на БЛС Венцислав Грозев. Пациенти агресори ще влизат в черен списък.

Обратно в новината

Коментари - Правят черен списък на пациенти, които бият лекари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не са нужни никакви регистри и подобни излишни глупости. Един министър и комисар на МВР, които не могат да се справят с побоищата на полицаи и лекари са неадекватни, и трябва да си ходят. Всичко друго е прах в очите.

Павлова хитро е пропуснала да признае, че немалък процент на недоволство, поради фатален край за пациента е огромната некомпетентност на лекаря! Това нещо все се премълчава! Още няма реално осъден лекар, затова и не се страхуват да ни броят като овце.

лекарската индустрия е единствената в която можеш да се осереш тотално и да не те уволнят....

Това са глупости, които дори няма смисъл да се коментират. Но нали трябва да занимават с нещо деградиралата паплач в този бантустан.

И какво от това? Какво значение има този списък след като лекарите ще отидат на съд, включително и в Хага, за отказ на медицински услуги, гарантирани от конституцията и международното право? Нека си посочим истинските виновници за нападенията над лекарите - корумпиран и несправедлив съд политиците, които защитават нахалното хулигантство на роми и българи. Защото на лекари посягат и българите!

Някак естествено тоз материал се допълва с ето този: http://dnes.dir.bg/news/pirogov-ministar-zdraveopazvaneto-alexandrovska-nikoli-petrov-26397474?nt=4

два трябва да са списъците - за агресивни пациенти и некадърни и мързеливи лекари и съответно бързо праоизводство, но в основата е онкоболната здравна система, която е меко казано средство за убиване на болни хора и метод за корупция при лекарите до санитарките, пълно безхаберие, вътрешна нечистоплътност и вяра,че колегите ще прикрият престъплението, необходимо е веднага да се смени системата на лечение и всички болници да са с еднакъв статут,без такива като правителствена, военна и т.н., защото всеки постъпил там е пациент и всеки такъв трябва да се лекува отговорно, а не да се създава дискриминация...

Кога ще има черен списък за лекари убийци? Това е важно?

браво,но и списъци эа лекари които не лекуват хората а се расправят с тях

услуга която не се ползва да не се заплаща, дисциплинарно уволнение за тези лекари, а също така и конфискуване на имуществото им.

КАТО НЕ МОЖЕ ДА ЛЕКУВА, ДА не става лекар! ЩОМ НЕ Е ИЗЛЕКУВАЛ ПАЦИЕНТА СИ, ЗА КАКВО ИСКА ПАРИ ТОГАВА! ПАЦИЕНТ КОЙТО НЕ Е ИЗЛЕКУВАН, ДА НЕ ПЛАЩА! ЛЕКАР, КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА ЛЕКУВА И СИСТЕМНО ИЗБИВА ПАЦИЕНТИТЕ СИ, Е ПРЕСТЪПНИК, И УБИЕЦ, А НЕ ЛЕКАР! ЩОМ НЕ МОЖЕ ДА ЛЕКУВА, ДА СЕ МАХА! ИЛИ ЛЕКУВА, И ТОГАВА МУ СЕ ПЛАЩА - ИЛИ СЕ МАХА, ЩОМ НЕ МОЖЕ ДА ЛЕКУВА! Даже чистачката ако не си върши работата я уволняват! Щом не могат да лекуват и не си върпът рабутата - ВЪН ! ВЪН ! ВЪН! ИЗБИЙТЕ ЛЕКАРИТЕ, ДА ТА МОЖЕМ ДА ОЦЕЛЕЕМ НИЕ, ПАЦИЕНТИТЕ!

ОСНОВНА ПРЕЧИНАЗА НАСИЛИЕ НАД ЛЕКАРИТЕ - НЕКАДЪРНОСТ КОМБИНИРАНА С БРУТАЛНА АРОГАНТНОСТ! ФИНАНСОВИ ЗЛОУПОТРЕБИ, ВПОСЛЕДСТВИЕ УМРЕЛИ ХОРА, ПОГУБЕНИ ЖИВОТИ! НЕ ЩЕМЕ НЕКАДЪРНИ ЛЕКАРИ ДА НИ ИЗБИВАТ И ТОВА ДОРИ ДА МИНАВА КАТО ЗАКОННО ЛЕЧЕНИЕ! ИЗБИЙТЕ ЛЕКАРИТЕ, ДА ТА МОЖЕМ ДА ОЦЕЛЕЕМ НИЕ, ПАЦИЕНТИТЕ! Абсолютно подкрепям саморазправата - не защото не уважавам закона, но защото дофтурята са арогантни убийци на които им пука само от сухото в ръката им, и за да го имат, дрогират и поробват пациентите си, а и директно ги избиват, ако нема да има сухо! СМЪРТ И ПОБОИЩА НАД НЕКАДЪРНИ ДОФТУРЯ, И МИ СЕ ВИЖДА МАЛКО, ПРЕДВИД КОЛКО ХОРИЦА БЕХА ИЗБИТИ ПОД ГРИЖАТА ИМ!

Според публикуваната на сайта извадка от експертизата, точка 4 от заключението й гласи, че "поради проведените реанимационни мероприятия, включващи аспирация и обдишване с амбу, е невъзможно с категоричност при морфологичното изследване да се определи дали плодът е извършвал дихателни движения,т.е дали е живороден". ..ембрионът се дави в околоплодните води, преди да се роди. Нямало е шансове да оживее", заявява доц. Христов... 2: Ами грехота е. Ами ти, какво правиш, ти. 1: Толкоз жизнено, иска да живее ли. 2: Е па ние, ние пак не му даваме никакъв шанс. Кво да ти кажа. На никъде не знам кво да правя ся. Сега обади ли се на.. ще ни направят на маймуни. Отвсякъде вестниците, ама пък и другата страна пък. 1: Е, дали пък, нали, ако поговорим с тях, който дойде. Защо пък да. Къв интерес има да ни... 2: Абе, боже, какво да говориш с тях. Те са идиоти. Де да знам какво да правиме. Ей в такваз ситуация не сме изпадали. 1: То си е живо и здраво, тъй ли? 2: Да бе, бах маа му. 1: То си е още живо, тъй ли? 2: Е сега не знам във момента дали още е живо. Трябва да звъннем. Ама той сега ми позвъни кво става с туй бебе и т. н. почна. .. именно приятелю. Много си прав. Лекарите са го смятали за живо, слагали са го в кувьоз. Защо ще го слагат и ще му правят аспирации и прочие, ако е било под 600 грама и в 22 седмица и е мъртво родено. Тези техни разговори са пределно ясни. А шибаните експерти казват че не могат да определя със сигурност дали е било живо. Поради аспирации и прочее били настъпили разкъсвания в белия дроб и не могат да кажат дали е дишало. Как така бе. нали от самите разговори между лекарите ясно се разбира

А кога такъв и за гаврещи се, биещи и пускащи доноси и анонимки за учителите? А кога и за бити артисти и музиканти? А за нападения и грабежи над жени и по домовете ни? А за автоджамбази и подвизите им? Леле, ако стане, ще заприличаме на другарска заупокойна жалейка.

Шо не напраят черен списък на дипотати и политици де крадат от народя

А черен списък на лекари, които нарочно осакатяват и убиват хора, ще има ли? Или това може?

По-лесно ще е да се направи бял списък от лекари, защото черният ще е доста дълъг, а да се описват 99 процента от тях е безсмислено....

Не мога да кажа, че 99% от лекарите нарочно осакатяват и убиват пациентите. Напротив, повече са свестни, учтиви и добронамерени. (Макар че голям процент от лекарите имат поведенчески проблеми и не са научени да работят с хора). Платените, вербувани сектанти и сатанисти сред лекарите не са много, сигурно около 5% - но са ключови позиции! И грижливо пазените некадърници, които убиват хора, ако са около 15-20%. Значи предстои сериозна работа на лекарското съсловие. Но не вярвам, че имат достатъчно морал и интелигентност, за да я свършат. Това означава, че сами избират правилата на джунглата и не трябва да се оплакват.

Вместо е затвора в списък. Ето това е велико българско изобретение

Всички мангали да се включат в тоя списък. Всъщност те изобщо да не се допускат до никакви здравни заведения, защото не плащата здравни осигуровки...

Спешната ни помощ е оле-мале. Има достатъчно основателни причини да мисля, че черният списък с биещи лекари ще нараства.

В Германия някой много ако се дърви като дойде линейката или полицията, се вика полицията и му се щракат белезниците и нощува в килия или в психиатрията вързан. Иначе като ми домъчнее за БГ.... отварям дир-а и чета коментарите. (поглеждам си и фиша със заплатата де) Като спре да ми се драйфа от коментарите - значи е дошло време да се връщам, ама всеки път се убеждавам, че е далече тоя момент.

като дойде линейката, лекар или в болницата имах предвид (линейките по правило са само със санитари, лекарите са скъп лукс и рядко тичат с линейките)

В БГ санитарите могат само да мият, чистят, носят храна, придружават пациенти до някой кабинет.

Цитат от труд на Хипократ: "Трябва впрочем да знаеш, че болните по правило не познават благодарността. Болните в началото са почтителни и скромни, но по-късно хитри и неблагодарни. Колкото до богатите, когато са болни, се разтапят от обещания, а после се извиняват под претекст, че още не са придобили своите доходи. Нищо ново от 2500г.

Колегата все едно работи в нашата болница.

Като излекувате болния, тогава и благодарността. Иначе, че си ми опразнил джоба, благодарност ли искъш бе мръсник.

Едно предложение! да се съставят шпиц команди във всички градове под върховното командване на роксана!!! трепе се наред-лекари,мед.сестри санитари и др.медицински лица! след това да се изгарят в пещите на ТЕЦовете,баре да има някаква файда от тези "гадове"!!! сетне се чакат професорите,доцентите и лекарите от Африка,Афганистан ,Ирак и други цветущи места!!!те обикновено лекуват с пеницитрационно анална терапия като ви разпорят гъзовете няма да се сещате ни за високо кръвно, ни за травматични увреждания ни за други болежки!!! Хайл роксана!!!роксана,роксана юбер алес!!! смърт на всички медицински гадове!!!!!!!!!!!!!

а кога черен списък на лекарите които убиват пациенти?

БЛС да не се правят на божи кравички, защото имат най-голяма вина за бъркотиите в здравеопазването. Причиняват вреди както на лекарите, така и на пациентите.

Мафията в бяло да прочете зкона! не в черен! в цветовете на дъгата да направят списък, закона задължава да се отзове спешна помощ на адрес, без значение в кой списък е ! ако не променете закона! освен това преди черния списък, направете бял списък, за всички убити от бялата мафия ! няма да стигне хартията във всички печатници ! ще видите витите за 5 години 400 "медици" как ще бледнеят пред 400 000 убити от немарливост, незнание, некадърност на "медици"! мен ако ме бият на работата , ше я сменя... кръвопийци

За щастие, София-Ниш са само 150 км. Лошото е, че не идват линейки от там, но може да се наеме частна от тук. Иначе имат чудесни частни клиники и кабинети.

Съгласен съм, нека да има черен списък на пациенти биещи лекари. Кога обаче ще има черен списък на лекари, които УБИВАТ пациенти, дали с действия или с бездействия? Кога ще излязат колегите им и ще се отрекат от тях? Няма случай на осъден лекар и на такъв с отнети права от Българския лекарски съюз освен когато става въпрос за криминални деяния нямащи нищо общо с професията. Не ми се вярва нашите лекари никога да не грешат и винаги да са прави, но според правосъдната ни система и според БЛС е така.

На д-р Маджунов един сервилен здравен министър му отне правата преди съдът да се произнесе,само защото кралят-слънце така искаше.

За малкото не разбрали , не сблъсквали се с нашите лекари - случката с човека пред "Пирогов" трябва да ги е убедило защо са били нападнати. Като цяло отношенията на хората на някаква по-висока позиция или единия зависещ от другия е изключителна отвратителна. Морален упадък накратко. Мангаляка с безплатните грижи трябва да се отстрани , след което всички лекари с шашмите по здравната каса. И тогава по-дребните НЕ толкова наложителни работи. За тия побойници ще се погрижи ВЕЛИКАТА ни прокуратура.

Наистина ще е черен... или поне мургав.

Какъв черен списък бе , тия нормални ли са. Директно в панделата за 1 година и обществено полезен труд за да си изкарва за престоя там. Списък ще ми правят , после кво Бойко ще им раздава медали ли ?

Проучване на БЛС отчита, че едва 5% от пациентите одобряват здравната система, а необходимостта от доплащане за здравни услуги е сред основните причини за недоволство на пациентите. Като т.нар. "доплащане" е стигнало до 50 %!!! Не са точно лекарите на терен за бой, ама БЛС със сигурност! Защото и те активно участват в писането на здравното законодателство - безумната Наредба 25 например, както и в сформирането на % доплащане, както и в безумието наречено болница - търговско дружество и лекар - ЕТ!

И министерството, и НЗОК, даже предимно те, защото те свирят музиката, другите щат-не щат, играят по нея. Няма опция да не играят.

Да се облекчи режима за внос на лекари. От Виетнам ако трябва. Разбирате ли, че селски магьосник е по квалифициран от тия, които се наричат лекари тук?! А пък като им чуя квиченето за пари се замислям, че едно Джи-Пи прави минимум 4 000 лева месечно. А какво ще кажете за официална заплата 80 000 лева месечно? Да, да, в България. Да, на лекар в София.

Какви 80 000 лв,бе пухлек.В болниците хайдакат денонощно за 800 лв.Като не ти харесва върви се лекувай безплатно във Виетнам!

Правят черен списък на пациенти, които бият лекари То и тези пациенти са леко черни.

Преди да направите списъка , направете списък на тези които нямат осигуровки . 90% от тях са мангали без един ден работа . Преди години вкарах един мой познат в болница - заради това ,че дължеше около 500 лв .(но той не разполагаше с тези пари) , казаха ми че до другият ден до обяд ако не ги внесе го изхвърлят . Човека имаше 28 год трудов стаж , а лекаря, който ме накара да го вкарам в болницата ми кажа ,че може да живее макс.още 5 дни ! човека и до днес си е жив и здрав. За кава здравна рефорфма говорим за какви 5 лв. - реформата е само за мангалите ,да се лекувт на наш гръб !

Че съм набрал нещо. Отивам при JP с ЯМР и категорична диагноза - асептична некроза на бедрена става. Има там един шанс /минимален/ да стопирам процеса, трябва ми направление, чел съм, наясно съм. Тъпата патка ми предлага хомеопатия!!! Вие наясно ли сте що за шамани за повечето ни лекари ?!?! Хомеопатия за износена тазобедрена става! Не юмрук, патерица ми идваше да и набия в тъпата кифла! Тази получава от мен пари всеки месец!

Съгласен! Но и черен списък с НЕкадърни, Невнимателни, БЕЗсърдечни и държащи се като милиционери!

Правим списък на лекари, които са ти вземали парите 30 години предварително, но когато настъпи време да свършат услугата ЗА КОЯТО СИ ПРАТИЛ, се оказва, че са немърливи, мързеливи или просто неквалифицирани!!!

Нямаш представа, колко уместно предложение, браво. Нужна е организация на събирането на данни, има и пациентски организации... Действай, така се прави. Ще помогне повече от боя.

30 г ти е вземала парите касата-върви се лекувай там!

А Черен списък на медици разболели или дори убили от нехайство, некадърност или алчност пациенти ще има ли?

МВР Болница във хирургията има доста лекари за биене.Прескачат се един през друг и нищо не правят.Болните излизат още по-болни ,а някой и не излизат .

Така е! Защото в МВР болница назначават само връзкари. С връзки са влезнали да учат медицина, с връзки са си изкарали изпитите и с връзки мама и тате са ги уредили на работа. Това е истината!!!

За какво е този черен списък като на лицата в него няма да се отказва домашно посещение? Че нали при домашното посещение докторите ядат бой! Или за да се знае, че доктора отива при побойник и да си слага ламаринените гащи! Простащината дебне отвсякъде! Време е Неотложната помощ да мине към МВР, както е било преди Девети.

Голяма част от лекарите са си пълни боклуци, така че боя им най-доброто което може да им се случи!

Защо ще очерняте още пациентите - не им ли стига това, че са мургави?

много лекари които са некадърни измамници и шарлатани са за бой и даже трепане. те законно избиват хора и копче не можеш да им кажеш

Винаги съм се чудел лекарите не се ли питат защо има толкова негативни мнения за тях?

1. Има и много положителни. 2. Системата третира лекарите като търговци. Не се изненадвайте, че някои от тях се държат като такива. 3. Малоумно е да отидеш уж за помощ при лекар, а да му диктуваш диагноза и лечение. А като не си доволен, да изпростяваш. 4. Всичко това на фона на дългогодишно учене, ниско заплащане и силни изкушения от чужбина.

КАКВО М УЕ ПОЛОЖИТЕЛНОТО ДА ИДЕШ НА ЛЕКАР И ДО 3 ДНИ ДА ПУКНЕШ? И БОЛЕЗНЕНА ИСТИНА! ЩО БЕБЕТА ИЗБИХА, ЩО РОДИЛКИ, ЩО ВЪЗРАСТНИ ХОРА - КОГА ШЕ ИМ ПОТЪРСИМ ОТГОВОРНОСТ, НА ЗАКОННИТЕ МАСОВИ УБИЙЦИ В БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ! ИЗБИЙТЕ ЛЕКАРИТЕ, ДА ТА МОЖЕМ ДА ОЦЕЛЕЕМ НИЕ, ПАЦИЕНТИТЕ!

КАТО НЕ МОЖЕ ДА ЛЕКУВА, ДА не става лекар! ЩОМ НЕ Е ИЗЛЕКУВАЛ ПАЦИЕНТА СИ, ЗА КАКВО ИСКА ПАРИ ТОГАВА! ПАЦИЕНТ КОЙТО НЕ Е ИЗЛЕКУВАН, ДА НЕ ПЛАЩА! ЛЕКАР, КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА ЛЕКУВА И СИСТЕМНО ИЗБИВА ПАЦИЕНТИТЕ СИ, Е ПРЕСТЪПНИК, И УБИЕЦ, А НЕ ЛЕКАР! ЩОМ НЕ МОЖЕ ДА ЛЕКУВА, ДА СЕ МАХА! ИЛИ ЛЕКУВА, И ТОГАВА МУ СЕ ПЛАЩА - ИЛИ СЕ МАХА, ЩОМ НЕ МОЖЕ ДА ЛЕКУВА! Даже чистачката ако не си върши работата я уволняват! Щом не могат да лекуват и не си върпът рабутата - ВЪН ! ВЪН ! ВЪН! ИЗБИЙТЕ ЛЕКАРИТЕ, ДА ТА МОЖЕМ ДА ОЦЕЛЕЕМ НИЕ, ПАЦИЕНТИТЕ!

А "черен списък" на лекари - кога, уважаемо МЗ?

Такъв списък е напълно смислен, с нищо не противоречи на никакъв закон и е лесен за съставяне и поддържане. Именно така лекарите трябва да си помогнат сами, когато системата не ги защитава, докато работят. Въпросът е как да се процедира с биячите в списъка. Не би трябвало да им се отказва преглед, но само с присъствието на охрана. Домашните помещения отново само с охрана на лекарите. И в двата случая - пациентът заплаща охраната отделно и предварително. Ако не го плати - не се преглежда. Това е форма на самопомощ на лекарското съсловие и аз ги поздравявам, дано го направят.