Поне 15 цивилни са убити от американски дрон в Афганистан

Най-малко 15 цивилни бяха убити и 13 - ранени, при атака на американски дрон в Източен Афганистан, съобщи Ройтерс, като се позова на ООН.

Обратно в новината

Коментари - Поне 15 цивилни са убити от американски дрон в Афганистан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето от какво бягат афганистанците в Европа - ако не ги убият талибаните, то ще е "по погрешка" от американците.

Афганистанците, сирийците, иракчаните, либийците, суданците, сомалийците и т.н и т.н..трябва да умират с песен, и усмивка на уста...Защото биват убивани от демократичните бомби и ракети на лудите кравари....най-демократичните бомби и ракети в света!!!!!

Абе друго си е да трепе хората "демокрагичен,приятелски "огън...Някак драго му става на човек,че терорист1 в света - фащ е благоволил да го убие...

Ама не се вдига чак толкова шум като при "зверските руски бомбардировки" ... Оня ден взривиха десетина полицая, днес 15 цивилни (още толкова ранени).

Ами цивилните са си виновни -кво са търсели там?!

американците като кучета убиха трима българи в Ирак,след три дена казаха че е приятелски огън.Калпава прехвалена американска техника,дано бог ги накаже.

АМИН дай боже!

До редакторите на Дир.бг: Уважаеми господа, с цел облекчаване на вашата работа и избягване на еднообразни съобщения, представям на вниманието Ви следото предложение: Вместо почти всеки ден да ни занимавате със съобщенията за цивилните жертви на американската некадърност, по-добре да пишете съобщения тагава, когато няма цивилни жертви.

Човешко е да се греши. В жестоката борба със световният тероризъм понякога падат невинни жертви, но техните потомци ще могат да живеят безгрижно в едно демократично общество огряно от евроатлантическите ценности

Голям си шегобиец!!!!!

Алоо,дир-ниците, що се наврете на американския президент в дир-ника!!!

Щото руският е там!

"когато американцте направят подобен гаф, веднага си признават и обещават разследване" Е, то остава да не си признаят?! Тов в Афганистан няма други самолети. Ако имаше поне 1 руски - надали щяха да признаят. Що не си признаят за конвоя на ООН в Сирия? Там е имало наблизо амер.дрон, обаче никой не признава че той е стрелял, а твърдят че са руснаците. А е нямало руски самолети наблизо.

Защо руснаците не си признаят зверството?Американците са ги следили!Тях и сирийците! И знаеш ли каква е разликата между сирийският пилот и рускокосмическия?Сириеца знае английски и реагира на предупрежденията,а алкаша продължава вперьод докато му забучат ракетата в ауспуха!

за съжаление това няма как да го припишат на руснаците, щото в Афганистан има само америк.самолети. Сега обаче не се вдига врява, както за Алепо. Що такъв двоен аршин, бе?

след който събираш труповете на семейството си! Ноооооо, целта оправдава средствата - девизът на американския жандарм!

От САЩ с любов: "Oops, we did it again!!... Sorry, sorry..." Естествено, НЯМА "световен отзвук и реакция", всичко е нормално! Ама, сигурно утре, пак Путин и Русия ще са виновни, естествено...

Какви приятели бе? Най-подлите хора! Най-добре заедно с тях да не воюваш, а против тях. Поне си наясно, кой ти е врагът!

Sorry!

Някой може ли да ми опише, каква точно е униформата на джихадиста, за да се ориентирам този на леглото какъв е, джихадист или цивилен. И още един въпрос - цивилният въоръжен с калашников какъве - цивилен или войник?

Цивилният полицай въоръжен с калашников какъв е - цивилен или полицай?

Путеноиди как върви работния ден....по тази тема доста копейки ще има , ама надали изпитвате съчувствие за загиналите.

Щерев, време е да звънна на 112, да изпратят екип от лудницата.

А ти бе, лайногризец храбър! Как ще коментираш "новината", която всъщност отдавна се е превърнала в навик и патент на краварите?!... Или нещо май нямаш, какво да кажеш... освен, че пак руснаците са ти виновни...Кажи бе, недоклатена маймуно! Защо мълчиш и се скатаваш?!

Хамериканци тръгнали на свещена война за пари и власт.... ....я си цъкам със жойстика тука на климатиче, плазмичка, шукар анатомично столче и си стрелкам некви мургави извънземни от планетата Афган....

Всеки, убит от демократична, цивилизована и миротворческа бомба, умира щастлив. Не е ли мечта на всяко човешко същество, да умре щастливо?

Едно е ясно: По-добре е да имаш такива врагове, от колкото съюзници.

Дрона се е бъгнал Президента им също Между другото сигурно ли е че жертвите са цивилни Там всички ходят с чаршафи и шушляци

Такива случаи по време на война има предостатъчно. Тук интересното е друго, а то е, че винаги когато америте направят подобен гаф, веднага си признават и обещават разследване, докато ръшите никога не признават своите гафове :)

Любопитно ми е ти как би приел извинението на някой, който сбъркал и избил цялата ти фамилия. Ще обърнеш и другата буза, може би?

Дали аз ще му приема извинението е отделен въпрос. Важното е, че той го поднася и дава обещание, че ще се опита да направи нещо. При русняците това го няма. Путин винаги е прав, дори когато съгреши! :)

А ти си признай нещо, което не си извършил! Я кажи, че си подлец

Подлец е тоя, дето съм му сложил партретчето за аватар! :) Много точно съм написал всичко, но на вас, мурзилките, това не ви изнася. Истината е кофти нещо, нали?

Лъжеш!!! BlackWater кой ли не ги снима в Украйна, но американците не признаха, че са там. Толкова за истината.

Шило

То остана и да не си признаят. Други не летят над Афганистан. Дано наистина да спрат грешките, че войните на практика се водят срещу цивилни.

както казах и по долу - не се коси, Путин е виновен. То бива промит мозък, ама ти братле ще направиш революция в науката "психиатрия". Ако взимаш някоя стотинка на пост по бих те разбрал.

А имаш ли идея колко са американските "гафове", за които ти дори не позираш... И въобще как можеш въобще да наричаш избиването на невинни хора като на електронна с думата "гаф"-това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!! А знаеш ли това ПРЕСТЪПЛЕНИЕ наречено от американците "война срещу тероризма с безпилотни самолети" от кога съществува или просто ти плащаш яко да пишеш глупости...аман от тъпи платени тролове!!!

доблестната армия на САЩ, виновно е детето което си е играл с "някаква" компютърна игра.

Пак ли нарочно, такова...по грешка...без да искат? Тъпи кравари!!!

по същия начин бил атакуван. Винаги идав Видовден!!!

В Алепо е работа на руснаците, защото, ако бяха американците веднага щяха да си признаят грешката, да се извинят за загубите, да започнат разследване и въобще... както си му е реда, по американски! А по руснашки е - никога не признавай, ако ще и на калъп да те хванат!

те гони? Ако си тъп, прост и нищо не знаеш, то трай и не отваряй устата си въобще! някой да е имал разследване и плащане след техните грешки в Виетнам, Панама, Мексика, Хавай, Либия, Ирак, Сърбия, Сирия?

Ама ти не са ги "убили",а просто са ги демократизирали и приобщили към атлантическите ценности!

САЩ просто си бомбардират когото си искат и не им пука. Трябвало е още след Втората Световна да им забраня да произвеждат оръжие, а сега трябва НАТО да се рзпусне и американците да нямат право на рамия.. Агресивната външна политика на САЩ е породена от особенностите на икономиката им, която е базирана на боенната промишленост.

И кой трябваше да им направи всички тия забрани на американците? И то след ВСВ? :))))

От американците по-големи варвари и терористи няма!Тая нация трябва да изчезне от лицето на земята,за да има мир!

Коя от нациите там?

бъркаш малко, първо американците не са нация колкото и да се пънат, второ типичния американец, говоря не за неграта и латиносите, са много готини пичове но малко ограничени /абе направо тъпунгери/ но виж правителството което е оправлявано от жидовските кръгове и големите корпорации са тумора на света и те си играят на големите господари, та за това Русия и Китай са им трън в очите защото не им играят по свирката, ви наш плювлю знае само уес и как да не сме готини, живях 8 години в сащ знам за какво говоря, но тук е пълно с подлоги и подлизурковци

че това не е вярно. Някой се мъчи да злепостави американската армия!

Като с химическото оръжие във Виетнам ли?

Сатирик си ти, сатирик!

не сващат иронията ти, милите ми блъгарчета!:-)

Както вече писах американците ще направят разследване,ще накажат виновните и ще обезщетят роднините!Но руснаците в Алепо нарочно хвърлят бомби за разрушаване на бункери.За да могат да проникват и до мазетата и да избиват жените и децата които главно се укриват там!Както се разбра нарочно бомбардират и водоизточници и електростанции!Болниците отдавна са им приоритет!На тях и на, ,законно иьбраният''касапин Асад!Но путлераската сволоч възхвалява некадърноста и злобата на руските пишман космически войски които ползват тактики от ВСВ!Путин прави всичко възможно да увеличи бежанската криза!

Абе ти нормален ли си....???

Той е нормален, ама тия, дето ръкопляскате и прайте теманета на късото... едва ли!

неправилно сравняваш най-великата нация с Русия. Както каза г-н Обама, Русия е с регионално значение, и че той вярва в изключителността на амер. нация. Счита, че сравнението ти е напълно неудачно. Все едно да оправдаеш елита на нашата нация Бойка, че е откраднал нещо, с оправданието че всеки циганин го прави! Не е редно нали?

не си осведомен, а глух и сляп

Почни да пишеш комедии! Много те бива! А на разследването на хамериканците, май само ти би повярвал... Представи си, влизам в школото, пребивам сина ти и си отивам поживо, поздраво дома. Като се дигне данданията по вестниците, аз гордо заявявам, че ще направя разследване и ще накажа жестоко побойника, дръзнал да навреди на детето ти... Знаеш ли какъв щще ми е докладът? "Домашно насилие! Да се потърси строга отговорност от родителите, отнесли се с такава жестокост към едно нещастно дете! Да се отнеме детето и да се настани в институция! Родителите да отговарят пред съда за жестокото насилие над детето..." и все в тоя дух. Продължавай да си вярваш.

имат да обезщетяват роднини на над 100 хиляди убити. За линч над Саддам Хюсеин и откраднати над 1 милиард долара няма да споменавам даже...

когато те свалиха граждански самолет над Червено море - то офицер е бил произведен в по-високо звание. Да си чур кравари да обещитиха семейството от Горна баня ,на което му разбиха къща. Долна подлога - това си ти

Машенка, а ти къде го чу, че това семейство с разбития покрив на къщата не е било обезщетено? Я стига пляскахте простотии!

А ма оу?!Когда свалили и сразу уведомил,а в Донбас когда руские свалили глупости их командири говорили! А за хиенизма на руските солдати йоито ограбиха убитите и изпратиха, ,карточките"на роднини да теглят пари от банкоматите на Русия?А?А хилядите убити цивилни в Сирия след безразборните бомбардировки?Кога ще си признаете?

Боя се че сега е много веротно близките и роднините на загиналите да се радикалзират и да "хванат гората", което по никакъв начин няма да способства за свободата и демокрацията.

Борба и трафик на наркотици, какво да се прави !

Е тетова не го очаквах! Как можеш да кажеш, че америк. армия се занимава с това?

А до сега само в Сирия вече има хиляди цивилни избити от руските бомби. Отделно пътническия самолет и убитите в Украйна при руската инвазия. Ама сега че е станала неволна беля с американците е хранилка за руските тролове....ама нали и сайта си е наполовина руски..

Тук пише "Американски дрон" Това че едните са убили не извинява другите.

Щерев, руснаците и Путин са виновни. За всичко - всемирния потоп, земетресения, наводнения, войни, атомните бомби над Япония, инвазията в Ирак и всичко останало. Сега можеш да спиш спокойно.

Чудя ти се ти като един верен син на България, който е бил свръх срочно служещ ефрейтор във Великата Българска армия, как можеш да сравняваш една мижава държава като Русия, с най-великата на света? Не е редно да оправдаваш великите, с действията на някакви плебеи. Нали?

г-н Щерев, От доста време чета "публикациите" ти без да те закачам. Защо си мисля, че и ти си на мнението на повечето пишещи, ама само ги провокираш.

убити в Сърбия, Грузия, Украина, Сирия, Афганистан заради органи, за да станат мъртви донори на скъпите органи. В Грузия с това непосредствено се занимавала съпругата на Саакашвили - Сандра Рулофс.

Абе тия май цялата "имириканска" нация требе да ги пратят на очен лекар бе! То не бяха болници, то не бяха сватби, то не бяха погребения, то не бяха булдозерии ръчни колички то не би ... А най ми е чудно как пък по-погрешка не вземат да си хвърлят по една атовмна бомба по Бялата колиба и една по онзи петохуйник от дето натискат спусъците "виртуално" ;)

избили ги ама хуманно, не като лошите руснаци - безразборно и хладнокръвно. Плюс това ако ежедневно убиваш вече не ти ги броят, ама ако стане инцидент с други - те тогава е вече подло.

е па голям праз...

Върви си човечеца към нивата...Или е седнал на вечеря със семейството си...И БУМММММММММММ!!!!!!!!!! Върху тебе пада краварска ракета, и прави всички на кайма ... В горящата къща е месиво от вътрешноси, черва, ръце, крака..а по стените е размазан мозък!!... После как да не обичаш лудите крави?! Да не ти се прииска да хванеш в ръка един верен и надежден АК-47, и да отидеш да пръскаш мозъците на лудите крави!!! Дааааааа, така се става джихадист! Това е пътя на новия ислямист, изпълнен с омраза и гняв към Запада и Краваристан!!! Пък после защо в Краварника и Гейсъюза стават атентати! Странно защо ли....Да се чуди човек!

Болезнено вярно.

Това е US армия. Могат да си избиват когото и където си поискат.

ФАШ:ние не сме виновни -> дронът беше.....

Не се притеснявайте това е само демо-версиЯ. За пълната програма може да се разплатите с всяка съществуваща електронна карта, биткойн или опиум. Плюс това 3ципио беше прекалкулирал че има 99% шанс някой от пострадалите да е разполагал с пряка информация за нелегална търговия с наркотици.

Според мен, руснаците са откраднали дрона и сега злепоставят великата американска армия. Да живее дружбата между братските народи на България и USA. Вечна дружба! Вечна дружба!

Убили са ги, но са ги убили демократично и хуманно, нали така, мили сороси? Ако бяха руски самолетите, щяхте да обърнете кочината в която ви държат. Сега скромничко мълчите. Защо?

сега се чудете защо се увеличава потока от афгаци

Със съюзници като тези.....Човек няма нужда от врагове!ФАКТ!!!!

15 мигранти в Република България по-малко!

Правилното заглавие е" Американски военни оператори убиха 15 цивилни с дрон" Дронът е само инструмент. Не може да се хвърля вината на него, зад всяко убийство стоят хора.

...по заповед от Пентагона, санкционирана от Белия дом...

На всички е ясно, че идилци не могат да съществуват без радушния прием и силната подкрепа на цивилните. Така че....

Ни мой да бъди, туй ша съ рашките.

Путин?????? Брях, аз си мислех ,че човека в Кремъл сиди - крои тъмни планове. А той виж то - с калашника по Афганистан притичва.

не-не-не! американците изобщо не можете да ги обвинявате, че стрелят в населени райони, за разлика от пияните снине руснаците! просто е станала малка грешчица. иначе всичко е ОК! какво толкова?!?

OOOps! - това им е отговор

Колко му е да преоблекат убитите, и да ги представят за цивилни. Лесна работа.