Донорската среща за Афганистан набра $15,2 милиарда помощи

Международните донори обещаха на конференция в Брюксел да отпуснат 15,2 милиарда долара помощ за Афганистан през следващите 4 години, предадоха ДПА и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Донорската среща за Афганистан набра $15,2 милиарда помощи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отиват ФАЩ в Афганистан, избиват когото могат, насират всичко. Юрва се поток мигранти към Европа, и за да се оттърве от тях, Европа става...донор???

Какво дири нашия фръцльо на тази "донорска" среща. Сигурно пак де е изхвърлил и държавата ни ще се набута в допълнителни разходи.

Я да те попитам. ( към по-долу коментиралия) Когато Русия ( СССР) е бил там, как са живели тези хора? Имали ли са Училища, болници, заводи? И ако да, то защо сега нямат? "39 ( нерегистриран ) 06.10.2016 07:21 . Явно и ти финансираш Афганистан и то в това направление. Понеже си тролче, да те питам - Русия подпомага ли Афганистан, защото и те доста се осраха там ? "

Алоо Европа, не искам с парите от нашите данъци да се плаща за развитие на радикален ислям.

Европа започна да действа като мафия. На ти тези пари, прави това, не правиш това няма пари, на ти опозиция... а законите?!

Американците серат, а европейците им плащат!?

Това е като да си поръчаш забулена проститутка, плащаш пък после ... ми ще видим. Авганистанското правителство контролира мизерна част от територията на страната, а навсякъде си е практически шериат.

Давайки пари на потенциални убийци и терористи само ги правят по-силни и престъпни. Изобщо даването на пари на престъпници е престъпление. Да не би да стана по-добре като давахме пари на Турция? Афганистанците трябва да се оставят да си правят държавата както искат и да не им се позволява да я напускат. Като станат нормална държава тогава може да се общува и с тях.

ХАМЕРИКАНЦИТЕ БЪРКАТ ЛАЙНАТА- НИЕ ПЛАЩАМЕ ПАРИТЕ- ДА ВИ ТАКОВАМ НАТОТО И ЕС...СТИГА ТОЛКОЗ-ВЪН!

4 мил.,това е цената на дрогата която купуват от Афганистан годишно:)))

"преди дни Кабул подписа споразумение да приеме обратно своите икономическите емигранти" А после ББ заплаши, че ако не стане, че изтегли нашите войски оттам. Значи е знаел предварително и само играе театър. Аман от евтини селски номера.

500 милиарда да им дадат и после да очакват цял Афганистан да се мресели в Европа! Разликата между европейците и мюсюлманите е, че ние имаме 5% неграмотни, а те 5% грамотни, но и при нас и при тях управляват тези 5% Тежко ни!

Няма ли кой да ИЗБИЕ ПРОДАЖНАТА ЕВРОПЕЙСКА "управа"?

Продължават инвестициите в оръжейната промишленост,но това са нашите пари ...печалбите обаче не са за нас

"ред които укрепване на демокрацията и съдебната система, борба с корупцията и мерки за засилване на икономиката." Това не ли звучи мнооого познато?

вместо да плащате трябваше да ги натиснете тези афганистански б...ци и да им върнете на мига два кораба с народ. Сега пак европейците ще плащат сметката на политиците

С две думи - боевете продължават.

в световната история..е това стана ЕС! Сам плащана унищожилите си ! То това е не идиотско, ми не знам какво..думи нямам!

младежите им са много добри.няма за какво да се върнат там.нуждаем се от тях

Това "главен донор", не ми звучи много гордо. САЩ бърка... манджата в Афганистан, по света и у нас, пък после ние "даряваме".

Да извиняваш но в по новата история рушняците са които забъркаха кашата там по времето на товарищ Брежнев.

И как още тогава са я забъркали? Като защитаваха светската държава от талибаните ли? Не помниш явно пропагандния филм Рамбо и как помагаше на талибани и ислямисти срещу руснаците. Филма беше дори забранен в Русия, но явно младежите не знаят как американската пропаганда винаги работеше за ислямистите и един ден исляма ще управлява света... или поне тази част, която е опозиция на американците. Света се движи към еднополюсния модел на Биг Брадър и САЩ в главната роля.

еврогеювете, най-голямата измет на световната политическа сцена. касичка за източване към обръчи и прости и неграмотни орки. на светлинни години от идеите на жан моне, робер шуман и конрад аденауер. лицемерни подлоги, некадърни бюрократи и те са тези, с които мутрата проста и неграмотна, най-тъпий измежду премерите в цялата галактика и всички млечни пътища, които лично ще асфалтира, се гордее, че е приятел. с такива приятели враговете пият кафенце и бичат карти. апропо, тиква, нещо да коментираш развоя на избора на генсек на ООН. правилото е устойчиво, до каквото приматът-илитерат се е докоснал, то не се е сговнило, националния предател и солташак на неоосманисткия ермангал. приятен ден

... премиерите в цялата галактика...

След Казахстан, Узбекистан и незнам си какъв -стан, вече е време УЕФА да включи и Афганистан, Пакистан, а после и Нова Зеландия...

Глупостта на политиците, както всяка друга глупост, струва скъпо.

какво се казва, когато нечия "глупост" е за твоя сметка!?

Демокрация!

За нас един , явно сме по-долни и от третия свят!

мислите на помияр

О, защо се наричаш така себе си? Много лошо име са ти дали!

Няма лошо! Обаче поне четвърт от тях трябва да дойдат при нас в България, щото при нас авганистанското население расте не с дни, а с часове!

15,2млрд... За какво??? Какъв ще ефектът??? Пак ли ще хвърлят едни пари на вятъра???

Едни пари, дето ще минат и заминат през Афганистан към когото трябва.

За Афганистан бяха планирани 7 милиарда долара. Но понеже там режимът бил много корумпиран, увеличиха ги на 15,2 милиарда. Да живее корупцията, спонсорирана от ЕС!

откачалки след толкова години и милярди долари откраднати там не се научиха ....

Хайде сега сичкото сиган обратно !

Точно тъй ши стани дъ знайш.

От пусто в празно.

А-а-а... ето защо са гледали лошо миграторите!...

Като знам,че под "помощ" тея на запад разбират "кредит".... Явно там не всичко е заробено на 100%...Ще увеличават маковете полета сигурно.

В Афганистан се разработиха огромни макови полета за опиум !Явно не са достатъчни и отпускат нови пари да ги увеличават?

Явно и ти финансираш Афганистан и то в това направление. Понеже си тролче, да те питам - Русия подпомага ли Афганистан, защото и те доста се осраха там ?

ЕС нищо не казва за мака, него какво ще го правят, или за него има кой да се грижи ?

Мака не ги интересува, а виж опиума дето го изваждат от мака е собственост на пентагона.

европата дава на афганистан, а те "какво дават обратно"? и там има мафиоти и крадци за сметка на бедните!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Sm3hurk0

Произвеждат наркотици за европа.