Мисията ни в Афганистан достига 300 военни

До 30 български военнослужещи да бъдат изпратени за участие в операцията ISAF в Афганистан, реши правителството.

Обратно в новината

Коментари - Мисията ни в Афганистан достига 300 военни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нещастнико, тебе талибаните никога няма да те гръмнат, защото си си гръмнат по природа!!!.. Че кога сме били застрашени от световния тероризъм, създаден от САЩ, бре реститутче неграмотно, а? Не забървкай възродителния процес по татово време - тогава ни заплашваше турската разведка и ЦРУ, а сега.....само ЦРУ!!! А илюзията тероризъм е само за баламурници като теб, да....ама плащаме ние!!!

Haide, stiga ste se oplakvali. Ako ne sa amerikanzite da biat talibanite, otdavna da sa vi gramnali. Kajete edno goliamo blagodaria na amerikanzite , che pokrai tehnite ,sastitavat i vashite interesi !

Управляващите не си правят сметка, че изпращането на контигенти в чужбина за да слугуван за американците си подготвят собствената гибелт.Тези момчета ще свикнат да са убийци и за това да получават много пари.Един ден те ще се върнат в България , ще останат на улицата, ще изхарчат спечеленото и ще станат или школувани бандити или наемни убийци, или ще направят преврати и ще изземат мангизите на грабливите управляващи, независимо от каква партия са.А може и да е по-добре, защото само военна диктатура може да наложи ред вече у нас, но няма съответно образованите военни, а тези наемници са опасни защото са се обучавали за главорези.Тези идиоти политици не разбират ли , че с окупационна войска , не може да се сломи волята на един народ.Примери в историята в това направление има безброй.

Дедо Йоцо си гледа и си вижда екстра. И си говори верно и точно. И си му е жал за българчетата там, в камънаците и за българите тук, от чито залък ще крадат, за да воюваме за Америка. Дупедавство висша степен. Характеристична особеност на т.н. български политици.......Приве дедо Йоцо. Бъди здрав.

На гол корем, чефте пищови, казва народната ни мъдрост.Точно това се случва и с обрания бостан-България с пъдар г-н Борисов.Само това ни липсва да продължаваме да ръсим милиони народна пара за американски интереси.Братя българи, нека само да си помислим какво до сега са ни дали големите ни приятели и руснаци и германци и сега американци.Ако някой може аргументирано да ми покаже нещо , което да сме получили от тях до сега даром, дори и минемално, ще си отегля думите назад.Дори , ако се върнем години назад в историята, ще видим че германците са ни дали някогашните исконни български земи.Разбира се и те сас и правили сметки, че не могат сами да ги управляват.Дойдоха руснаците и отново политиката им беше съвместно с тази на пиандето - Гошо Тарбата т-нар. Герой от Лайпциг, който беше подпалил навремето Райхстага и ни отнеха всичко подарено от германците.През 45-годишното комунистическо иго, руснаците ни грабеха.Тогава имаше следната мъдрост: кое е най-голямото животно у нас.И отговорът беше свинята, защото главата и ушите бяха в България, а тялото в СССР.За такъв виц , вкарваха в Белене, но продължаваха да ограбват страната ни.Сега дойдоха управляващи, които ни насочиха към американците.Какво грабят ?Грабят най-свидното ни -мозъците и младите ни момчета, като ги изпращат пушечно месо да защитават тяхните интереси.В същото време унишожиха ни цялята икономика и структура на образование и живот.Докарват ни тяхните военни база, като по този начин насочват ударите на техните противници срещу народа ни.И нищо насреща.Но тези боклуци забравят едно.Българите са уручасани да провалят в международен мащаб тези, с които са се хванали в съюз.Това , което е най- близко в исторически план-хванахме се в съюз с Германия - загуби войната.Хванахме се в съюз със СССР и другите соц.страни - разруши се цялата система.Сега тази орисия започва и с американците.Хванах ме с тях -започна криза най-напред от тях, обхваща и света в който те имат влияние и очаквам в най- скоро време и пълен крах на Америка и техните подъдръжници у нас.Амин.

Спрете Българи с тази война ! Спрете да се продавате на Америка !

Спрете Българи ! Спрете да се продавате на Америка !

Тея наемници с чужди униформи защо са с българско знаме?????

В момента на експертно ниво се водят преговори каква част от финансирането ще бъде от НАТО и каква част от нас, - ми от нас парите от НАТО х-й отзад то е ясно...ама ний се кефим де...и вазелин ще раздават на докторите -месце за там

С наемници държава не се защитава с наемници може да се води само такъв вид война . Тикаш им една камара пари и ги пращаш на майната си да защитават нечий интерес много е спорно дали този интерес е и наш . Дано не се налага на родината да чака защита от тези наемници .

До: военен (30.12.2009 г. 14:12ч.) Да, жалката истина е точно такава. За трети път се хващаме на погрешната страна. Абе, то вече сме колония....

като знам военинет колко са умни , ще ги дадат по 15 хил лв за тенекии , а след 2 години ще им почнат проблемите със здравето както синдромите от ирак и т.н доста уранови бомби се изпразниха и познайте каков ще стане .Шо неме статискита са върналите се от мисии дали имат болежки нещо синдроми в щатите излязоха филми поне тях грледайте преди да се абонирате за мисия и да вземете некой лев да ви е чистит , на фона на мизерията в българия 300 семейства ще са добре а 8 мил българи зле .

знаете ли че по 300 мил ни струва на година тази мисия с тези пари ще напарвим за 3 години и метрото и част от пътищата . докато сме балъци ще никрадат и ще ни мачкат .

хора трябва да отепат някой че да махнат мисията и хората да скомат както блеше за ирак . стига сме хачили пари на народа за измислени мисии които лапат по 200 - 300 мил това са пари за 2-3 завода с по 500 работинка - до кога ще търпим това . трагедия ли трябва да стане за да се събудим и да спрем това пилеене на бедните бължарски хора за 300- 400 семейства , като това са пари които ще нахранят поне 5 хил семейства ако не ги даваме за тези ненужни мисии

Ако тия военни си прибират няма да има нужда от Българската коледа. Президента като патрон на инициативата да вземе да направи предложение за прибиране на контингента и пренасочване на средствата. Ще направи и той нещо полезно тая година.

Браво на Миротворец! Много остроумно!

пари за инвалидите няма,а за тия натовски печалбари които тероризират афганистанците как така се намират???

Във Виетнам американците са убивали на всеки един военен виетнамец - по трима цивилни. Във Виетрак и във Виетганистан, американците утрепват на всеки един военен - по четирима цивилни. Ако застреляш човек в САЩ, ще те осъдят на смърт. А ако застреляш цивилни граждани, не американци, извън САЩ, ще те наградят с орден.

nasha vzov vardi toaletna u kabula :)

Много интересно се получава - рота в Афганистан - 300 души, армия в България - 35 000 с кучетата. Защо поне не върнат названията от средновековието, за да няма объркване. Не са умрели тези които са ходили войници, знаят колко е числеността на пехотна рота, оборудване и въоръжения. Ако Николайчо не е запознат да му зачислят двама, трима полковници или генерали, да го съветват и въвеждат ред в названията. Усилената ни рота, клони към батальон, а както сме тръгнали може и легион да стане. За съжаление не в България!

Никаква полза от тези мисии!Ако срещу същите пари момчетата ни се включат в работа по метрото,по магистралите или на друга нужна и достойна работа,нямаше да тънем в мизерия.

Предлагам следното: 1. Прибираме си контингента, с което се отърваваме и от потенциални жертви, и от сериозни разходи 2. Изпращаме ББ който набива аборигените, печели всички избори и става вожд, шейх, молла и Мис Афганистан 3. В България настава всеобща радост

Нищо не печелим! Само още един гол отзад и няколко милиона в разход за защита на американските интереси.

Деде, мани, мани...чака ни и Йемен вече...а келявото НАТО не може да се оправи и с шепа неграмотни сомалийски пирати, ама....плащай и не разчитай на помощ!!!... Господарят оттатък локвата да е доволен!!!

А какво печели държавата от пращането на войници и техника там? Нямам предвид що отиват там - те са си доброволци пък и тва им е работата. Питам специално за нас като държава кво печелим. Нали затова се ходи на война - за да убиеш противника и да му вземеш ресурсите или да си опазиш своите. В случая няма такива неща. Само харчене на милиони левове на вятъра.

Е, чакайте де, няма нямаше пари за нищо. Значи за нищо няма, но за чуждите интереси има. Май по-наведено правителство от това не сме имали.

Голяма армия няма що, а в БГ 60 000 полицаи не могат да се справят с престъпността.

NAEMNI UBIICI A NE MISIONERI EGA NE SE VARNAT

Ето къде е зарита томахавката, в съседната статия министър Младенов плаче, че армията ни е в критично състояние, нямаме пари за нищо, а ще увеличава контингента в Афганистан ? От къде ще дойдат парите за неговата издръжка? Ами вижте в новия бюджет на правителството, военните имат най-голямото перо разходи в него, повече от разходиздраве и образование взети заедно. Плюс, че военния бюджет ще се увеличи няколкократно с готвената приватизация на огромната социална база на военните.( само ако тези пари държавната хазна?). Явно е ,че Младенов ще трябва да прави войната на чичо Сам в Афганистан, за това новия американски посланик да е изпратен у нас ,за да следи по-изкъсо харчлъка на сателитите си. Американците се готвят за нова война в Афганистан, но нямат пари, затова изстискват сателитите си и особено тези, които са най близко разположени до Афганистан. Младенов ще трябва да прави войната на чичо Сам в Афганистан, но с парите на българските данъкоплатци. В замяна на това американците обещават на поредния клон от новата мутрогенна буржоазия, управляващ сега България, че техните военни бази в България ще ги пазят от народа им, независимо че активно ще участват във войната с излитащите бомбардировачи от оборудвани по последна мода военни бази . Ние не виждаме разлика между Младенови предишните му колеги, плюс че произлиза от най крадливата новобуржоазна групичка на СДС и закърмен с нейните Сороски идеи и няма да бъде чудно в бъдеще, той да бъде изправен пред народна съд, както и предишните му колеги.ideyazabulgar

ВСЕКИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ЗНАЕ , ЧЕ ТАЯ ВОЙНА Е ЗАГУБЕНА, ОТ ПУСТО В ПРАЗНО, СЪЩО КАТО В ИРАК.

А утре ако ни нападнат резняци, за нищо ли да дойде някой да ни брани?