България иска ”Уестингхаус” да участва с 49% в АЕЦ

Искаме от "Уестингхаус" да е стратегически инвеститор със свежи финанси, без държавни гаранции и да има дял от 49%, без да го продава скоро.

Обратно в новината

Коментари - България иска ”Уестингхаус” да участва с 49% в АЕЦ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

продажници!

така ще е докато сме в ЕС и НАТО разни нашенски продажни чиновници ще изпълняват команди отвън под формата на "искане" от българите! така и Плевнята все скача на Русия без да му пука, че руснаците все повече се осъзнават като единна нация и с лекота ще ни организират един бойкот от който туризма ни ще закъса яко. да беше се погрижил да намери туристи от други места ама то това нали трябва работа и акъл - не е като да крадеш червени пари с куфар

Никакви такива 49%. Да се обяви тотална разпродажба на каквото е останало. Закриваме държавата наречена България и оставаме Свободна Балканска Територия .

Първия мандат на Боко Тиквата - гласувах за него, за втория му мандат загрях, че съм допуснал ОГРОМНА ГРЕШКА, а на следващите избори ще гласувам за ТУРСКАТА ПАРТИЯ - ДПС!

val55

Е, що се дърпате?! Та досега ни яхаше малко! единият брат, а сега много! другият, че то сега му е ред. Дано няма повече, но знае ли се?! Няма независимост не само при нас, а и в света. Има само налагане на мнение и решения, къде повече, къде по малко, а ние сме от първите. Частичният ни суверенитет приключи с влизането в ЕС, а пълният такъв в НАТО. Така става особено с държавите, които са на кръстопът или граница с нещо си.... Е, когато се появи новото мислене тогава може би суверенитета ни, ще се върне па бил той и то частичен. Само, че това едва ли ще стане скоро. Все, още действа мисленето от преди столетия, а някои само си мечтаят за пълен суверенитет, а пък ние поне за частичен, но кой вече, ще ни го даде, кото вече ни е отнет. Виж, при положение, че армията и икономиката ни не ги бяха/ме разрушили това можеше и да стане. Сега вече всичко забравете до следващите промени след десетилетия, защото то, ще се отнася за тогавашните живи....Борба винаги трябва да има, за да се държи правият път, а в момента трябва да се обърне сериозно внимание на лева и да се рестартира държавният сектор в икономиката с нови вид управление, като се вземат крути мерки затова... Това, което става, и ще стане с еврото и долара беше предречено преди време. Следващото, което пряко ни засяга е вниманието към нашият лев, иначе...????!!!!

някои от управляващите през последните 25 години в бг да е направил нещо добро за отечеството ни, или си мислят , че ограбваики ни , ще ни стане по-лек товара на мизерния ни животец ????как бг е родила толкова некадърни егоисти( долни крадци), къде остана бълг. патриотизъм???не може да бъдем европеици , ако се откажем от бг, защото всички ще се превърнем в бяло-зелено-червени х л е б а р к и!!! не ви ли стига срамът , че дори крадливите румънци ни надминаха , или толкова сте свикнали да ви потъпкват , че сте претръпнали вече!!?????

Тази продажна МУРВА ако иска краварите да я таковат прав и пътНа нея няма да и трябва виза защото тя иска на Обонгобанана да и влиза!!!

Аз пък искам 49% от Уестингхаус.

И АЗ.

Всеки бивш политик ТРЯБВА ДА СЕ БИЕ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ДЕНОНОЩИЯ БЕЗ ДА МУ СЕ КАЗВА, ТОЙ СИ ЗНАЕ ЗАЩО!!!!!!!!

а настоящите?

Когато беше въпросът да се откажем от руския реактор и договора, носиха от 9 кладенеца вода, за да докажат, че България ще се санира и ще намали потреблението, че имаме свръхпроизводство, че цената на фотоволтаиците вече е стигнала цената на енергията от атома, че без конкурс е подписано нещо,.... сега същите хора вършат съвсем други неща. Школовката на БКП, доразвите от ББ и "демократичните" си казва думата.

България и мнозинството българи не желаят Уестингхаус или който и да е било друг Хаус да строят каквото и да е било, още повече атомна централа! България иска да се пуснат вече построените и безопасни 3-4 блокове на АЕЦ Козлодуй!

изказване на тази госпожа е тотална антитеза на изискванията на устингауз, това пък как да се разбира....:))))

Чухте ли, Че нови Цънкови камъни щели да строят по поречието на Горна Арда. Ако се строят те ще бъдат още по- неизгодни и от яз Цанков камък. Трябва Турция да ги инвестира, да се спрат високите води в Одринско. Само Турция има интерес от това.

Американци не се бавете, народа ви очаква с хляб и сол, мизерниците нека лаят.

И с музика-''Камъните падат''.Да е по-весело.

И С ГЬОСТЕРИЦИ!!!!!!!!!

Теменужке ,недей подписва договори ,защото от такива като теб България загива.Недей прави нищо ,което изглежда ,че ще е полезно за България на пръв поглед ,защото американците унищожиха държавата и сега искат да сме зависими от тях ,като принуждават недоразумението за икономически министър на подписва и да дупчим Черно море ,недоразумението за финансов министър да вкарваме еврото и да се кефиме на ужасяващата инфлация ,която ще погуби безработните ,недоразуменитео за правен министър ,което не пита ,чуждите компании ,които късат живо месо от българската държава ,недоразуменитео за културен министър ,което остави Шипка почти без охрана и съкрати маса народ и какви ли не още недоразумения.

И омразата е движеща сила. Само че за гробището. Не зная кой ще е починалия. Може би Земята.

А мен питахте ли ме ,дали искам

К...ата на Европа и УСА искала. Аре малко по-сериозно. Ккави сте вие, че да искате. Вие изпълнявате каквото ви наредят. Дори не сте ку..а, вие сте педал.

Който иска това да се случи? Нешо като: България реши!- при Биг Брадър, или по-точно някой друг реши вместо "България?!

Европейци помнете как индианците пуснаха американците в страната си. В Деня на благодарността президентът подарява живот на една пуйка, а туземците които са нахранили с пуйки заселниците са избити до крак. Това е връх на цинизма ! Има ли американец, който да покаже, че прадядо му е купил 1 м2 зема с нотариален акт ???? Има да питате.....

Руските сатанисти изнасяха отработеното гориво,а американските ангелчета,искат да го копаем тук!Демократачета,защо така,малко ли шистови пустини си имате?

Еничари,за това ли затворихте 3-ти и 4-ти блок?!Да се пържите в ада!

Премиерът искаше да строим коли в България ,тези хора ,как не разбраха ,че за България е предвидено да бъде роб на запада ,да нямаме икономика ,банкова система ,валута ,природните ресурси да се изнасят непременно и народа да живее зле.Това е целта на Америка ,как не го разбраха не знам.Директно им го казват ,че са американски подлоги ,те рупат ли рупат.Не няма как ,затова е Бойко ,да се кланя и да вика YES на каквото заръчат американците.Те нареждат да нарежжем 1 и 2 блок на Аец Козлодуй ,да затворим 3 и 4 блок ,а тази разправя ,че ще строим ,в планевете на Америка и на колониалния съюз няма НИЕ ,има унищожители и унищожени.Дано отново има спасение и то да бъде Русия.

БОРИСОВ ПРИКАЗВА ПО ИНЕРЦИЯ, ЗА ДА СЕ ХАРЕСВА НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ. ТОЙ Е ПОЕЛ КУРС ДА СТАВА ПРЕЗИДЕНТ И СЕ ЧУДИ КАКВИ ГЛУПОСТИ ДА ПЛЕЩИ.

Трябва да има референдум ,въобще дали американците ,които ги знаем що за стока са трябва да строят каквото и да било тук ,камо ли да се месят в енергетиката.Аз лично съм против ,а Теменужка въобще да не се изказва от името на България,какво искала и какво не.Защото за нейноко калпаво правителство ,командвано от американските изроди ,не съм гласувал.Каквото пробутва ,да знае ,че или само Русия ще строи тук атомни централи или няма да имаме такива.Както и като унищожиха зорлем 1 и 2 блок ,затвориха 3 и 4 ,ще правят 7 то няма 1 и 2 тя 7 .Просто нямам думи тази се е взела ,че света зависи от нея.

Американски инвестиции и веднага се сещам за ТЕЦ Марица изток-1 и 2 и за централите дето правят ток от вятър и мъгла с най- скъпия ток.

Дир, престанете да триете най-добрите коментари! Форумът ви е най-голямото предимство!

Нито го искаме Уестингхаус, нито ще го плащаме!!! Германия се отказа от ядрените си централи заради огромните нестихващи протести против складирането на ядрените отпадъци на немска територия! Сега и нас ни очаква същото- България ще стане ядрен погреб! Примерът на германците - всички - на улицата! Неделя, 12ч, Президентството!

България ще се превръща в склад за ядрени отпадъци ,затова режат 1 и 2 блок на Аец Козлодуй ,здрави работещи ,а те ги унищожават ,проклетниците ,защото американците така нареждат и тези американски марионетки в правителството изпълняват.

ДИР, сменете заглавието - коректното е "Кабинетът Борисов-2 иска...и т.н". Защото никой не е питал българите искат ли американска АЕЦ, два пъти по-скъпа от "Белене" - за която (Белене) уж нямаше пари, а за по-скъпата - има? Ще публикувате ли колко е процентът на комисионната от американците - може би това е причината за избор на проект без търг?

На кому е нужно това? Без търг? Без сблъсък на интереси? България да плати на някой, за нещо: което не е негово, не е изпробвано никъде, и ще ни струва колкото цялата АЕЦ Белене (или много по-скъпо). Изобщо не коментирам робския договор сключила Българската мафия със САЩ за изграждането...

В Интернет може да намерите цената - $13 млрд, базова комплектация, при това без съпътстващата инфраструктура (разпределителна уредба, канали за дунавската вода, пътища, хранилище за отработеното гориво), с която цената ще набъбне с още поне 3-4 млрд евро! А, да не забравя - лицензирането на този реактор трябвало да е наше (!?) задължение - т.е. още около 100-150 млн. евро, ако изобщо стане...

Кой го иска това?! АЗ НЕ ГО ИСКАМ!!!

А така. На туй вече му се вика демокрация. Построяваме централата, плащаме си заема 50 год. и подаряваме на американците 49% за да ни позволят да я строим.

Искаме и шистов газ. По възможност навсякъде в страната ни и най-вече в Добруджа. Исками и шистов нефт.

искаме и шистов хляб! искаме демократични екзекуции за всички комунисти антиамерикански (всички които не ни харесват) в българия, шистови дериватни екзекуции, искаме и шистови шисти, и шисти със шистови шисти със раундъп и гмо, също и шистово гмо с шисти и шистш със шисти и шисти с роундъп, шисти с гмо раундъп шисти.

Забравяш, че искаме и ГМО-цигани, и още шисти!

Българите не искат кръвопийците от Уестингхаус. Мръсни продажни к*пелета...

България иска?! Стига сте говорили от името на България, вие не сте България, а продажни чиновници, готови на всичко за някой лев! Какъв Уестингхауз, какви 49/%, стига сте се дупили на всякакви далавераджии. В Чехия така се подлъгаха, оказа се, че не става горивото им за нашия тип АЕЦ Само създавате проблеми, самоуверени и некадърни самозванци! Тая работа ще стане като БГА Балкан, накрая - без наионален превозвач. Това ли е целта? Да продадем всичко, щото сме малоумни и не можем да управляваме това, което бащите ни са построили!

Тя тази партия за това е направена след като синята мъгла загуби властта трябва друг национален предател.

България иска цялата да стане собственост на краварите,даваме се без условия.Целите.Какви нищожества сме.

Така...значи за сделка за около 50 000 лева по ЗОП съм длъжен да обявя търг, иначе ще ми съдерат гащите по всички параграфи. А при сделка за $8-9 млрд - може и така, по "приятелски"!? А тази кифла на снимката случайно да е правила (или да е поискала) икономическа обосновка на проекта - първоначални вложения, експлоатационни разходи, разходи за гориво, отчисления за погребване и т.н, и т.н.? Ние сме някакъв уникум - никой по света не строи само един блок, защото не е икономически ефективен; никъде по света на една площадка не се строят реактори по различни технологии; нормалните държави преди да купят такова "чудо", искат референции - а този прословут АР-1000 никой и никъде не го е видял дали работи, включително и в САЩ! От министерството но енергетиката до АЯР са две крачки - пък да отиде там, да попита колко ще ни струва съхранението на отработеното гориво? Като някаква база за сравнение - съхранението на един тон отпадъци с ниско и средно ниво на радиоактивност струва около $10000 на година - а за високоактивните (отработеното гориво) е в пъти повече, при това цената на хранилището може да стигне 25% от цената на блока само като първоначална инвестиция, а пък къде ще се направи - никой не знае, защото според изискванията на МААЕ на територията на РБ такова място просто няма...въпроси, въпроси...

Те бяха 5 млрд , после станаха 8 , утре не се знае 15-20 млрд за тоя "неотразим невидим свръх "модерен" реактор"

Тоя реактор от една чашка въздух целия ток за България за една година напред ще произведе.

Никога България не е страдала от такъв ''подем''-магистрали,енергетика,саниране,финанси (раздел заеми),кво ли не щеш.А да може би мизерия не щем,ама то било производна на растежа.

Чух, че т.нар "Уестингхаус" е българска далавера.

Уж държавата нямаше да дава пари???

Кой го каза?Той винаги на ''уж'' говори.

ПУТИН

Бойко Коврата ! Ама неговата дума 2 лева не струва!

Теменужке, Теменужке не знам кой и с какво те полива но от енергетика и финанси виждам че си много гола вода ,не подписвай с никого щото накрая ти ще си виновна и обичана като Р.Овч и И.Костов за които рано или късно ще има съд .........

В този хипотетичен реактор (доколкото разбрах никъде няма в експлоатацията от този тип) ще могат ли да се зареждат руски/френски/канадски касети с гориво? Нали все плямпате да диверсификация на енергоносителите, дайте малко светлина по въпроса.

Може, може! Друг е въпросът дали ще работи, де... Възможно е и какалашки да го заредим, нали е по супер технология, гори всичко! А ако напъхаме вътре ИФ, ББ и ЛП, безплатната енергия за десетина години ни е сигурна!

не може

Смърт на тиранина! Свобода или смърт! Вън, веднага или завинаги в тази земя!

Тази тиквоидната ще спечели,но ние ще плащаме.

И това се нарича Пазарна Икономика?!?!?!

Ам'чи как да не е пазарна ? ДемокраДичният дУпедатин се продава на тоя , който плати повече , на пазарлък .

Ще вкарат дявола сама-само да не е Русия, независимо, че тя има голям световен престиж в тази област и строи АЕЦ-ове в целия свят. В Украина преди време едва не станала трагедия в АЕЦ поради използване на ядрено гориво на Уестингхаус, което несъвместимо с руските реактори. Елементите на ядрено гориво започнали да се изкривяват (наричат това банановия ефект) и губи херметичност.Можеше да стане катастрофа сравнима с чернобилска. Спрели навреме. Сега в БГ искат да закупуват касети за руския реактор от Уестингхаус.Това е безумие заради идолопоклонството пред САЩ.

Не е само Украйна - па същия начин и пак с такова гориво "изгоряха" и унгарците, и чехите - не с много, само с по нЕкъде към $130 милиона...

Това е герп.

тока също с 49 проца или направо с 60 а със 100 още по добре Те и без АЕЦА С ДВАТА ТЕЦА НИ ШИБАТ В ГЪ,,,ЦА

Вчера са МОЛЕХМЕ, днес ИСКАМЕ, утре ще НАСТОЯВАМЕ. А кога ще започнем да БИЕМЕ ?