Коментари - Над 7 млн. лева е превела АЕЦ „Козлодуй” на „Уестингхаус”? | Днес.dir.bg

Над 7 млн. лева е превела АЕЦ „Козлодуй” на „Уестингхаус”?

В петък късно следобед от АЕЦ „Козлодуй” са били преведени над 7 млн. лева на „Уестингхаус”, съобщи Агенция „Фокус”.

Обратно в новината

Коментари - Над 7 млн. лева е превела АЕЦ „Козлодуй” на „Уестингхаус”? | Днес.dir.bg

Коментари

и как ли точно се казват щото: WESTING ['westi] 1. n мор. курс на запад 2. разстояние, изминато на запад ако е така защо изминават разстояние на изток ... да не би пък да са руснаци ;) :)))

тея пък не успяха ли да си намислят накакво по творческо име ... уестинг_хаус ... ще настъпи хауса като дойдат ....

Браво бе! Оревахте орталъка за по левче на калпак към сметката за месеца.

Има ли някой в Българи,да не е разбрал,че това правителство както и предишните се поставят само за ДАЛАВЕРАТА и за ЗАМИТАНЕТО на следите?! ВИНОВНИТЕ пак ще бъдат скрити зад "партиите" ,и парите пак ще бъдат ОТКРАДНАТИ! ВИНОВНИ пак няма да има! Нали така господин -другарю "МИНИСТЪР- ПРЕДСЕДАТЕЛЮ"???

Що за държава е тази, в която някой си може тайно да шитне накъдето си иска 7 млн. държавна пара?!

Ами как каква - ег.ти и държавата. Казах ви го още преди две десетилетия, ама вие си избирате политиците, сякаш си избирате любими футболисти.

А познайте кой е най-вярното американско мекере! Неговите пуделчета хем угаждат на "братята" американци, хем вадят Боко от неудобството да продължи проекта, след като направи високопарни изявления. И вицепремиерът Захариева - ни чула, ни видяла! Сигурно е спала. Продажници!

светотатство .. кой се осмелява да нарече превод към амер. фирма кражба ... ужас .. те янките само доброто ни мислят

Мерзавци! За едни нищо и никакви 7 милиона, залагат на карта братската дружба.

Националния предател Росен Плевнелиев, след като НС отказа да му делегира права да разпродава България продължи изменническата си политика в ощърб на България. Чрез него най бедната държава да плаща на единственната в този свят използвала атомни бомби за убийство на хора, която цинично строи паметник на загинали американски летци бомбардирали София и хвърляли детски играчки със вградени адски маши, които бяха свалени от кап. Списаревски с цената на живота си да защити БЪЛГАРИЯ. Този президент е за съд! - ако още я има България...

изключително си тъп дори за атакаджия. кво общо има президента с аец, че нещо не е ясно. и доколкото си спомням пелтека задвижи нещата с уестингхаус, а той май беше министър на любимото ти бсп/дпс. колкото до паметника, чети история, ние сме обявили война на съюзниците, така че на война като на война. а не виждам да си написял нещо за паметника на окупационната съвеЦка армия, която ни окупира, въпреки че ние вече сме обявили неутралитет.

мн сте готини с тая окупация ... значи можеш четири години да си съюзник с Хитлер докато трепе руснаците ... и когато ти дойдат на вратата обявяваш неутралитет и стават окупатори ... хитро ... ама на руснака не му пука

ааа не, не не така.. освен, че ще бъдат наказани с уволнение превеждащите наши пари на разни изнудвачи, си искаме и парите назад. след като видим договорите, дали те са полезни изобщо с нещо, дали има някаква полза от тях и за нас, и когато му дойде времето - тогава ще видим. нещо неясно. няма. против - също няма.

Още някой урод от ВРЕМЯНКАТА на проф.Близашки си е решил доживотно финансовите проблеми на фамилията!

Ой " машала" явно майкати е родила тролски урод!!! Ако са преведени тия 7 милиона то е извършено от заекващия,когато лъже - МЕ - МЕ - МЕНИСТЕР НА ОРЕШАРСКИ, злобен трол!!!

може ли да ми преведете и на мен няколко милиона, ей така, по грешка. аз после ще ги върна. а може и да не ги върна, знам ли колко са ми силни адвокатите. и за какво, всъщност им плащат ?

как е възможно да се преведат толкова пари без знанието и съгласието на министър. Доста гнило ми се чини

С парите които плащаме за "консултаций", за проучвания" и за "независими" оценки досега АЕЦ Белене щеше да е построен и работещ!!! А с парите дето ни вземат за ВЕИ-тата досега щеше и пътищата и учелищата и болниците да позакърпим!!! Цял свят ни се смее колко сме тъпи и продажни ... ама така ни се пада като дружин с крадци и си избирам управляващи които ги командват от чужди държави и финаносви интереси.

Леле колко е изненадано "катето" - все едно имаме не един, а петдесет АЕЦ-а и е трудно да се следи дали има плащане към него ! Грозна кражба от слугите на прокопиев - плевнелиев и бЛизашки ! А тези 7 млн. са капка в морето в сравнение с преведените стотици милиони от НЕК към ВЕИ-тата на цветелинка и прокопиев - защо долната журналя не пише за тях ? Напишете колко милиона се преведоха веднага по нареждане на новото ръководство на ДКЕВР на фирмичките на цветелинка и прокопиев - стотици милиони са, не са само 7 млн. !

Мазника премиер почна да плаща за нов гъол. КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ЛЪЖЦИ И КРАДЦИ, НЕ Е ЖЕРТВА, А СЪУЧАСТНИК. Дж. Оруел

Какъв народ сме, каква държава? На изчезване. ГОСПОД да накаже ВСИЧИ отговорни за тава ,от най- дребния крадец до най- големите предатели на род и Родина. Молихме се да Ги вразуми, вече се молим за наказание на целите им родове!

Кучето си лае, Козлодуй си върви ! ! ! ! Ба си държавата......

А моята пенсийка гласят да намалят от 220 лева на 190 лева...

те нали затова сега ще правят ново изчисляване на пенсиите - с цел намаляване. щото трябват пари за уестинхаус, Д-р Хаус ли беше , кво там.. от моя джоб в другия.

Трябва да започнем да наричаме нещата с истинските им имена. Онзи пелтек Драго Лъжеца да излезе и да обясни. Веднъж излъга ,че нищо няма да се плаща.

Г-н Плевнелелиев, г-н Близнашки, г-н Щонов, г-жа Тодорова, ЗАЩО КОПАЕТЕ ДУПКА В ЕНЕРГЕТИКАТА? СКОРО ЩЕ ПАДНЕТЕ В НЕЯ.

Същата работа беше и с АЕЦ Белене, при спрян проект, някакъв директор беше правил плащания за милиони, освен това, трябваше ли изобщо да се подписва договор с Уестингхаус. Кой беше казал "нелепа държава".

Да , единствената промяна е че ще плащаме повече , за по лош реактор.И ще бъдем зависими от сащ а не от Русия.И комисионните ще отиват другаде.Това е разликата !

ДДД, просто са ми смешни безумни коментари, като твоя! А това, че имаш куп "плюсчета" само показва, колко много хора в БГ изобщо не мислят. Да, реакторът на "Уестингхаус" е по-скъп, но е в пъти по-добър,икономичен, безопасен и т.н. от руския. Просто едното е "Запорожец", а другото "Мерцедес S". Съвсем друг е въпроса, имаме ли пари за "Мерцедес". Но и "Запорожец" никой нормален човек няма да си купи в наши дни.

Не съм карал нито запорожец, нито мерцедес, но виж ВВЭР-1000 съм виждал от много близо. Ще ми кажеш ли предимствата на АР-1000!

Уважаеми Аз, а какво ще правим с отработеното ядрено гориво(разбирай касети) от"Мерцедеса S"? От "Запорожеца" Русия и сега си ги прибира и ги преработва(разбира се срещу заплащане), но пък и отпадъците не ни връща. А ние какво - ще превръщаме страната си в гробище?

"Уестингхаус" е по-скъп, но е в пъти по-добър,икономичен, безопасен и т.н. от руския." Всичко това може и да е верно, ама надали! До сега в света няма нито един такъв реактор в действие!

Доста келав коментар без никакви аргументи. Кое му е по-сигурното на хамериканския реактор - само това, че е проектиран и произведен от Тошиба, които са реалните собственици на Устингхаус - регистрирано в офшорна зона търговско дружество? Някой-някъде видял ли е такъв реактор в действие? Не, всички приказки колкое е хубав и безопасен са само на хартия, т.е. реклама и нищо друго. Що не си кпиш новия модел на S-класата, без да си го видял, без да е започнат да се произвежда? Но и това сравнение не е добро - ако S-класата е неуспешна, ще страдаш само ти. А тук става дума не за 1 човек, а за цяла България и цяла Европа, т.к. последствията биха могле да бъдат катастрофални за огромни територии. А дали руския реактор е Запорожец можеш да разбереш от заключенията на всички световни експерти, че това е най-добрия действащ реактор в момента в света! Да не говорим, че двата руски струват по-марко от един хамерикански! А ако погледнем и отработеното гориво - какво правим с американското такова? Няма да си го взимат за неутрализиране, значи трябва да плащаме и на някой друг да върши тази изключително скъпа операция... Е, "анадънмо", Хамерикански гъзолизецо?

хммммм.. Белене номер 2. Ще видите че нищо няма да се построи, но паричките ще си текат към Уестингхаус.

Най после стъпка напред в освобождението ни от руско робство. Този реактор ще позволи изключването на руските реактори и ще погребе завинаги Белене и руските домогвания към България. Защото руските реактори са скъпи, произвеждат скъпа енергия, освен това и са опасни - да си припомним Чернобил, а на всичкото отгоре и руснаците използват ядрените си технологии за изнудване. Да живее свободна България

Напротив ! Руските реактори са най надеждни в момента и изобщое не произвеждат по скъпа енергия.Ти , както и жалкия сбирщайн наречен РБ колкото и да повтаряш едно и също за да стане истина, ще ти кажа че народа помни как куневица закри без никаква причина 2 блока на Козлодуй за да лапне комисионна от Париба.Смешен си !

Ти си пълен ИДИОТ,докато съществуват такива идиоти като теб няма оправяне.

отработеното гориво, руснаците си го вземаха обратно , сега ще трябва да строим хранилища за него . А дали по-надежден реактор е американския си пролича на Фукошима .

Пръмовице, ти ли си? Я това за хубавите хАмерикански реактори върви да го кажеш във Фукошима, да мидим с колко шева ще ти закърпят дупарата. Второ душицо простичка, вземи се информирай какво е предизвикало аварията в Чернобил - човешка грешка, а не проблем със самия реактор.

В петък късно следобед от АЕЦ Козлодуй са били преведени над 7 млн. лева на Уестингхаус,БОЙКО идва за да прибере комисионните!

САЩ, какво са виновни , че са им превели 7млн.? Преведе и на мен, моля... Ще имам да връщам

След посещението на Драгомир Стойнев в САЩ, а преди него и това на шефовете на ДАНС и МВР Владимир Писанчев и Цветлин Йовчев гръмна новината, че Козлодуй 7 ще се изгражда с технология на Уестингхаус, без да бъде провеждан конкурс. АФЕРА разкри, че като представител за Уестингхаус в България се гордее шеф във Фондацията на Сорос у нас Отворено общество Свилен Спасов. ( Свилен Спасов- екзекутора на Варненската корабостроителница вчера беше награден във варна- Почетен знак на кмета с лента получи днес Свилен Спасов създател и председател на клуб Отворено общество във Варна. За мен е изключителна чест и удоволствие да връча този знак на г-н Спасов. Използвам случая най-сърдечно да го поздравя и с неговия юбилей. Искрено му желая здраве, щастие и много добри дела за Варна, заяви кметът Иван Портних.

Да пита веднага новия директор,нали те си го назна4иха преди няколко дни!!!

Pesh0

Нали оня министър на БСП то , ни уверяваше , че с нищо не ни е ангажирал , това било само заявление за евентуален договор , ако следващо правителство реши . Сега като има направено плащане , Вестингхаус могат да претендират , че договора е влязъл в сила .

Това вече не е държава, дори и територия не е, защото е разграден двор, в който се разиграва ежедневно националният спорт кой ще гепи по-голям келепирец.

Койчовците къде са сега? Защо ги няма и Кои са те или по-точно кои бяха? Защо не питат сега Кой? Продажни чукундури научили на английски как да плюят всичко руско и разпродадоха и осраха държавата.

да влагат и други дейности да вършат, ние не можем да ги спрем. Нали ви е ясно? Нашият вариант е масово да не плащаме. Ама отде тоз кураж в това робско население?

Нито лев данъци на шибаната държава!!!

Много мръсна и миризлива партенка,....но другари путенофили споко и да е вярно то "Уестинхаус" не е американска а японска, а обслужващата банка е руска, така че другари споко всичко е в сигурните ръце на другаря путя!

Вместо да пишеш глупости по-добре се заинтересувай за връзката на американските корпорации с реакторите на Фукушима, защото упорита се мълчи по темата и не се споменава в медиите.

Ами, мълчи се, мила путинке, защото такава връзка просто няма.

Абе някой изобщо нае ли какво се прави в тази държава??? Как може да се преведат 7 мил. лева без разрешение? Или статията е написана левашки или цари пълна бъркотия по високите етажи.....нешо от рода нова 89та...

нещо да каже по въпроса??? Сигурно някакви руски граждани имат пръст, а? Браво на тази Екатерина. Дано не и свият перките до няколко дни.

В ТАЯ ДЪРЖАВА САМО ДАЛАВЕРИ СЕ ВЪРТЯТ ,ТИ НА МЕНЕ АЗ НА ТЕБЕ !СВАЛЕТЕ РЪЦЕТЕ ОТ ТАЯ ДЪРЖАВА !

Да са живи и здрави новите ни "приятели"! В чест на демокрацията Аз се отказвам от гнусният ток идващ от АЕЦ-а, построен ни от тоталитарна Русия и започвам да ползвам само този от ТЕЦ Марица-Изток1 и 3. Молбата ще я подам лично в Американското посолство.

българският народ ще бъдем "търпелив"??????-както беше казал другарят Т. Живков

Докато последният българин напусне територията, наречена България. После няма да има кой да търпи.

И какво ще ги накажете тия разсипници на народните пари-ще ги потупате по дупето ли? Или ще ги накажете жестоко с мъмрене-мър, мър? Колко ли живота на болни хора биха могли да спасят тия пари? Или колко детски сълзи биха пресушили? Престъпници и предатели мръсни. Един Пиночет би решил завинаги проблема с вас.

В случая, за добре свършена работа, с потупване по рамото и запазване на поста (най-малко) при новото правителство. А ние нека да си мислим, че Захариева е била на Марс, когато 7-те милиона...

Когато се изнасят нелегално едни милиони за нещо неясно, то това е: - принос за демокрацията ако преводът е за САЩ, - олигархични кръгове ако преводът е към Русия. Бедата е, че и в двата случая, нашите пари изтичат в чужди джобове. Интересно също, че когато е за Русия, си имаме Протестна мрежа да ни защити, но ако е за САЩ разбираме в най-добрия случай постфактум.

Разликата е, че ако в щатите хванат някого, че е изнесъл нелегално пари оттук или другаде ще го затворят. В Русия ще получи я процент от откраднатото, я повишение в йерархията.

за България, няма разлика. Освен, може би, че за САЩ изтичат повече, а получаваме военни бази и гей паради.

Значи, ако не се чуе, че в САЩ са наказали някой за българските 7 милиона, то те не са изнесени нелегално и Захариева послъгва.

Ако това е истина, трябва някой да бъде публично разстрелян!

Ако почнем с разстрелването на целия руски слугинаж тук няма да сбъркаме. Може да те позасегне пряко ама няма да боли, може би за малко де... Отде се навъдихте разбирачи какво е трябвало да бъде платено кому и какво не, нали е документирано плащането, знае се кой го е наредил и т.н. Руските слуги такъв вой нададохте за нещо дето ако е престъпление то вече е хванато и ще си отиде по реда. Гьолът в Белене е погълнал милиарди, не милиони - още не съм видял разстреляни за това руски слуги, не че не бих искал да видя.

каква Русия те гони, бе, келеш. Докога с Русия ще се оправдавате - не че са цъфнали ама това е нахалство.

Аз го казах преди месец Този и ХристозоФФФФФ в затвора!!!!! Същата схема са приложили и в Мариците и в АЕЦ Козлодуй. 143 млн. лева са загубите на една от Мариците, но в управлението й са набутани една банда старозагорски ченгета, които печелят добри пари, въз основа на загубите, които трупат ТЕЦ-овете, но всички тези загуби ги плащаме всички ние заедно. Та и тук е така

то и ония в горни лом си плетяха тихо мрежата :))) да не гръмне сега фабриката за атомни бомби в козлудуи? :)))

Не думай ,че този руски самовар миналата година три пъти завря и изпуска някакви неща........ но пак скриха като 1986 Чернобил

А някой пита ли колко бяха преведени на фирмите на Манчев срещу едно голямо нищо? И ако Westinghouse е създал цяла плеяда от ядрени реактори, то фирмите на Манчев досега просто обраха данъкоплатеца в БГ.

Стига с това размиване на отговорности и измиване на ръце, правилата трябва да важат за всички!

Изненадите след БСП, ДПС и Атака тепърва започват.

Да ни е честита БЕЗКОРИСТНАТА дружба с братският народ от САЩ (освободил ни от турското ПРИСЪСТВИЕ).....

Тези ли, дето до ден днешен не знаят къде е България и коя е столицата ѝ, но Априлското въстание ги "трогнало", та ни "помогнали" да се освободим от турското робство?

Добър вечер, цацарофф. Спиш ли?!

Не спи. Яде. От стрес. Като Пеевски. Братя са.

Все пак успяхте да ме разсмеете - с въпроса и с отговора. Защото и аз съм в стрес, но от прииждащите новини. Много "плюсчета" и за двата поста!

"Не считам, че е редно служебното правителство да поема ангажименти за важни дългосрочни стратегически проекти"... Не че нещо, ама защо тогава предприехте стратегия за изтребителите в армията? Вярно, че Миг-овете, които имаме са стари и поддръжката им е много скъпа, но никой не спомена тези, които ще купим колко са стари и тяхната поддръжка каква ще е... Та такива ми ти работи...

а фокуса откъде знае за това??

Едно птиченце му казало.

Коментари - Над 7 млн. лева е превела АЕЦ „Козлодуй” на „Уестингхаус”? | Днес.dir.bg

Над 7 млн. лева е превела АЕЦ „Козлодуй” на „Уестингхаус”?

В петък късно следобед от АЕЦ „Козлодуй” са били преведени над 7 млн. лева на „Уестингхаус”, съобщи Агенция „Фокус”.

Обратно в новината

Коментари - Над 7 млн. лева е превела АЕЦ „Козлодуй” на „Уестингхаус”? | Днес.dir.bg

Коментари

и как ли точно се казват щото: WESTING ['westi] 1. n мор. курс на запад 2. разстояние, изминато на запад ако е така защо изминават разстояние на изток ... да не би пък да са руснаци ;) :)))

тея пък не успяха ли да си намислят накакво по творческо име ... уестинг_хаус ... ще настъпи хауса като дойдат ....

Браво бе! Оревахте орталъка за по левче на калпак към сметката за месеца.

Има ли някой в Българи,да не е разбрал,че това правителство както и предишните се поставят само за ДАЛАВЕРАТА и за ЗАМИТАНЕТО на следите?! ВИНОВНИТЕ пак ще бъдат скрити зад "партиите" ,и парите пак ще бъдат ОТКРАДНАТИ! ВИНОВНИ пак няма да има! Нали така господин -другарю "МИНИСТЪР- ПРЕДСЕДАТЕЛЮ"???

Що за държава е тази, в която някой си може тайно да шитне накъдето си иска 7 млн. държавна пара?!

Ами как каква - ег.ти и държавата. Казах ви го още преди две десетилетия, ама вие си избирате политиците, сякаш си избирате любими футболисти.

А познайте кой е най-вярното американско мекере! Неговите пуделчета хем угаждат на "братята" американци, хем вадят Боко от неудобството да продължи проекта, след като направи високопарни изявления. И вицепремиерът Захариева - ни чула, ни видяла! Сигурно е спала. Продажници!

светотатство .. кой се осмелява да нарече превод към амер. фирма кражба ... ужас .. те янките само доброто ни мислят

Мерзавци! За едни нищо и никакви 7 милиона, залагат на карта братската дружба.

Националния предател Росен Плевнелиев, след като НС отказа да му делегира права да разпродава България продължи изменническата си политика в ощърб на България. Чрез него най бедната държава да плаща на единственната в този свят използвала атомни бомби за убийство на хора, която цинично строи паметник на загинали американски летци бомбардирали София и хвърляли детски играчки със вградени адски маши, които бяха свалени от кап. Списаревски с цената на живота си да защити БЪЛГАРИЯ. Този президент е за съд! - ако още я има България...

изключително си тъп дори за атакаджия. кво общо има президента с аец, че нещо не е ясно. и доколкото си спомням пелтека задвижи нещата с уестингхаус, а той май беше министър на любимото ти бсп/дпс. колкото до паметника, чети история, ние сме обявили война на съюзниците, така че на война като на война. а не виждам да си написял нещо за паметника на окупационната съвеЦка армия, която ни окупира, въпреки че ние вече сме обявили неутралитет.

мн сте готини с тая окупация ... значи можеш четири години да си съюзник с Хитлер докато трепе руснаците ... и когато ти дойдат на вратата обявяваш неутралитет и стават окупатори ... хитро ... ама на руснака не му пука

ааа не, не не така.. освен, че ще бъдат наказани с уволнение превеждащите наши пари на разни изнудвачи, си искаме и парите назад. след като видим договорите, дали те са полезни изобщо с нещо, дали има някаква полза от тях и за нас, и когато му дойде времето - тогава ще видим. нещо неясно. няма. против - също няма.

Още някой урод от ВРЕМЯНКАТА на проф.Близашки си е решил доживотно финансовите проблеми на фамилията!

Ой " машала" явно майкати е родила тролски урод!!! Ако са преведени тия 7 милиона то е извършено от заекващия,когато лъже - МЕ - МЕ - МЕНИСТЕР НА ОРЕШАРСКИ, злобен трол!!!

може ли да ми преведете и на мен няколко милиона, ей така, по грешка. аз после ще ги върна. а може и да не ги върна, знам ли колко са ми силни адвокатите. и за какво, всъщност им плащат ?

как е възможно да се преведат толкова пари без знанието и съгласието на министър. Доста гнило ми се чини

С парите които плащаме за "консултаций", за проучвания" и за "независими" оценки досега АЕЦ Белене щеше да е построен и работещ!!! А с парите дето ни вземат за ВЕИ-тата досега щеше и пътищата и учелищата и болниците да позакърпим!!! Цял свят ни се смее колко сме тъпи и продажни ... ама така ни се пада като дружин с крадци и си избирам управляващи които ги командват от чужди държави и финаносви интереси.

Леле колко е изненадано "катето" - все едно имаме не един, а петдесет АЕЦ-а и е трудно да се следи дали има плащане към него ! Грозна кражба от слугите на прокопиев - плевнелиев и бЛизашки ! А тези 7 млн. са капка в морето в сравнение с преведените стотици милиони от НЕК към ВЕИ-тата на цветелинка и прокопиев - защо долната журналя не пише за тях ? Напишете колко милиона се преведоха веднага по нареждане на новото ръководство на ДКЕВР на фирмичките на цветелинка и прокопиев - стотици милиони са, не са само 7 млн. !

Мазника премиер почна да плаща за нов гъол. КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ЛЪЖЦИ И КРАДЦИ, НЕ Е ЖЕРТВА, А СЪУЧАСТНИК. Дж. Оруел

Какъв народ сме, каква държава? На изчезване. ГОСПОД да накаже ВСИЧИ отговорни за тава ,от най- дребния крадец до най- големите предатели на род и Родина. Молихме се да Ги вразуми, вече се молим за наказание на целите им родове!

Кучето си лае, Козлодуй си върви ! ! ! ! Ба си държавата......

А моята пенсийка гласят да намалят от 220 лева на 190 лева...

те нали затова сега ще правят ново изчисляване на пенсиите - с цел намаляване. щото трябват пари за уестинхаус, Д-р Хаус ли беше , кво там.. от моя джоб в другия.

Трябва да започнем да наричаме нещата с истинските им имена. Онзи пелтек Драго Лъжеца да излезе и да обясни. Веднъж излъга ,че нищо няма да се плаща.

Г-н Плевнелелиев, г-н Близнашки, г-н Щонов, г-жа Тодорова, ЗАЩО КОПАЕТЕ ДУПКА В ЕНЕРГЕТИКАТА? СКОРО ЩЕ ПАДНЕТЕ В НЕЯ.

Същата работа беше и с АЕЦ Белене, при спрян проект, някакъв директор беше правил плащания за милиони, освен това, трябваше ли изобщо да се подписва договор с Уестингхаус. Кой беше казал "нелепа държава".

Да , единствената промяна е че ще плащаме повече , за по лош реактор.И ще бъдем зависими от сащ а не от Русия.И комисионните ще отиват другаде.Това е разликата !

ДДД, просто са ми смешни безумни коментари, като твоя! А това, че имаш куп "плюсчета" само показва, колко много хора в БГ изобщо не мислят. Да, реакторът на "Уестингхаус" е по-скъп, но е в пъти по-добър,икономичен, безопасен и т.н. от руския. Просто едното е "Запорожец", а другото "Мерцедес S". Съвсем друг е въпроса, имаме ли пари за "Мерцедес". Но и "Запорожец" никой нормален човек няма да си купи в наши дни.

Не съм карал нито запорожец, нито мерцедес, но виж ВВЭР-1000 съм виждал от много близо. Ще ми кажеш ли предимствата на АР-1000!

Уважаеми Аз, а какво ще правим с отработеното ядрено гориво(разбирай касети) от"Мерцедеса S"? От "Запорожеца" Русия и сега си ги прибира и ги преработва(разбира се срещу заплащане), но пък и отпадъците не ни връща. А ние какво - ще превръщаме страната си в гробище?

"Уестингхаус" е по-скъп, но е в пъти по-добър,икономичен, безопасен и т.н. от руския." Всичко това може и да е верно, ама надали! До сега в света няма нито един такъв реактор в действие!

Доста келав коментар без никакви аргументи. Кое му е по-сигурното на хамериканския реактор - само това, че е проектиран и произведен от Тошиба, които са реалните собственици на Устингхаус - регистрирано в офшорна зона търговско дружество? Някой-някъде видял ли е такъв реактор в действие? Не, всички приказки колкое е хубав и безопасен са само на хартия, т.е. реклама и нищо друго. Що не си кпиш новия модел на S-класата, без да си го видял, без да е започнат да се произвежда? Но и това сравнение не е добро - ако S-класата е неуспешна, ще страдаш само ти. А тук става дума не за 1 човек, а за цяла България и цяла Европа, т.к. последствията биха могле да бъдат катастрофални за огромни територии. А дали руския реактор е Запорожец можеш да разбереш от заключенията на всички световни експерти, че това е най-добрия действащ реактор в момента в света! Да не говорим, че двата руски струват по-марко от един хамерикански! А ако погледнем и отработеното гориво - какво правим с американското такова? Няма да си го взимат за неутрализиране, значи трябва да плащаме и на някой друг да върши тази изключително скъпа операция... Е, "анадънмо", Хамерикански гъзолизецо?

хммммм.. Белене номер 2. Ще видите че нищо няма да се построи, но паричките ще си текат към Уестингхаус.

Най после стъпка напред в освобождението ни от руско робство. Този реактор ще позволи изключването на руските реактори и ще погребе завинаги Белене и руските домогвания към България. Защото руските реактори са скъпи, произвеждат скъпа енергия, освен това и са опасни - да си припомним Чернобил, а на всичкото отгоре и руснаците използват ядрените си технологии за изнудване. Да живее свободна България

Напротив ! Руските реактори са най надеждни в момента и изобщое не произвеждат по скъпа енергия.Ти , както и жалкия сбирщайн наречен РБ колкото и да повтаряш едно и също за да стане истина, ще ти кажа че народа помни как куневица закри без никаква причина 2 блока на Козлодуй за да лапне комисионна от Париба.Смешен си !

Ти си пълен ИДИОТ,докато съществуват такива идиоти като теб няма оправяне.

отработеното гориво, руснаците си го вземаха обратно , сега ще трябва да строим хранилища за него . А дали по-надежден реактор е американския си пролича на Фукошима .

Пръмовице, ти ли си? Я това за хубавите хАмерикански реактори върви да го кажеш във Фукошима, да мидим с колко шева ще ти закърпят дупарата. Второ душицо простичка, вземи се информирай какво е предизвикало аварията в Чернобил - човешка грешка, а не проблем със самия реактор.

В петък късно следобед от АЕЦ Козлодуй са били преведени над 7 млн. лева на Уестингхаус,БОЙКО идва за да прибере комисионните!

САЩ, какво са виновни , че са им превели 7млн.? Преведе и на мен, моля... Ще имам да връщам

След посещението на Драгомир Стойнев в САЩ, а преди него и това на шефовете на ДАНС и МВР Владимир Писанчев и Цветлин Йовчев гръмна новината, че Козлодуй 7 ще се изгражда с технология на Уестингхаус, без да бъде провеждан конкурс. АФЕРА разкри, че като представител за Уестингхаус в България се гордее шеф във Фондацията на Сорос у нас Отворено общество Свилен Спасов. ( Свилен Спасов- екзекутора на Варненската корабостроителница вчера беше награден във варна- Почетен знак на кмета с лента получи днес Свилен Спасов създател и председател на клуб Отворено общество във Варна. За мен е изключителна чест и удоволствие да връча този знак на г-н Спасов. Използвам случая най-сърдечно да го поздравя и с неговия юбилей. Искрено му желая здраве, щастие и много добри дела за Варна, заяви кметът Иван Портних.

Да пита веднага новия директор,нали те си го назна4иха преди няколко дни!!!

Pesh0

Нали оня министър на БСП то , ни уверяваше , че с нищо не ни е ангажирал , това било само заявление за евентуален договор , ако следващо правителство реши . Сега като има направено плащане , Вестингхаус могат да претендират , че договора е влязъл в сила .

Това вече не е държава, дори и територия не е, защото е разграден двор, в който се разиграва ежедневно националният спорт кой ще гепи по-голям келепирец.

Койчовците къде са сега? Защо ги няма и Кои са те или по-точно кои бяха? Защо не питат сега Кой? Продажни чукундури научили на английски как да плюят всичко руско и разпродадоха и осраха държавата.

да влагат и други дейности да вършат, ние не можем да ги спрем. Нали ви е ясно? Нашият вариант е масово да не плащаме. Ама отде тоз кураж в това робско население?

Нито лев данъци на шибаната държава!!!

Много мръсна и миризлива партенка,....но другари путенофили споко и да е вярно то "Уестинхаус" не е американска а японска, а обслужващата банка е руска, така че другари споко всичко е в сигурните ръце на другаря путя!

Вместо да пишеш глупости по-добре се заинтересувай за връзката на американските корпорации с реакторите на Фукушима, защото упорита се мълчи по темата и не се споменава в медиите.

Ами, мълчи се, мила путинке, защото такава връзка просто няма.

Абе някой изобщо нае ли какво се прави в тази държава??? Как може да се преведат 7 мил. лева без разрешение? Или статията е написана левашки или цари пълна бъркотия по високите етажи.....нешо от рода нова 89та...

нещо да каже по въпроса??? Сигурно някакви руски граждани имат пръст, а? Браво на тази Екатерина. Дано не и свият перките до няколко дни.

В ТАЯ ДЪРЖАВА САМО ДАЛАВЕРИ СЕ ВЪРТЯТ ,ТИ НА МЕНЕ АЗ НА ТЕБЕ !СВАЛЕТЕ РЪЦЕТЕ ОТ ТАЯ ДЪРЖАВА !

Да са живи и здрави новите ни "приятели"! В чест на демокрацията Аз се отказвам от гнусният ток идващ от АЕЦ-а, построен ни от тоталитарна Русия и започвам да ползвам само този от ТЕЦ Марица-Изток1 и 3. Молбата ще я подам лично в Американското посолство.

българският народ ще бъдем "търпелив"??????-както беше казал другарят Т. Живков

Докато последният българин напусне територията, наречена България. После няма да има кой да търпи.

И какво ще ги накажете тия разсипници на народните пари-ще ги потупате по дупето ли? Или ще ги накажете жестоко с мъмрене-мър, мър? Колко ли живота на болни хора биха могли да спасят тия пари? Или колко детски сълзи биха пресушили? Престъпници и предатели мръсни. Един Пиночет би решил завинаги проблема с вас.

В случая, за добре свършена работа, с потупване по рамото и запазване на поста (най-малко) при новото правителство. А ние нека да си мислим, че Захариева е била на Марс, когато 7-те милиона...

Когато се изнасят нелегално едни милиони за нещо неясно, то това е: - принос за демокрацията ако преводът е за САЩ, - олигархични кръгове ако преводът е към Русия. Бедата е, че и в двата случая, нашите пари изтичат в чужди джобове. Интересно също, че когато е за Русия, си имаме Протестна мрежа да ни защити, но ако е за САЩ разбираме в най-добрия случай постфактум.

Разликата е, че ако в щатите хванат някого, че е изнесъл нелегално пари оттук или другаде ще го затворят. В Русия ще получи я процент от откраднатото, я повишение в йерархията.

за България, няма разлика. Освен, може би, че за САЩ изтичат повече, а получаваме военни бази и гей паради.

Значи, ако не се чуе, че в САЩ са наказали някой за българските 7 милиона, то те не са изнесени нелегално и Захариева послъгва.

Ако това е истина, трябва някой да бъде публично разстрелян!

Ако почнем с разстрелването на целия руски слугинаж тук няма да сбъркаме. Може да те позасегне пряко ама няма да боли, може би за малко де... Отде се навъдихте разбирачи какво е трябвало да бъде платено кому и какво не, нали е документирано плащането, знае се кой го е наредил и т.н. Руските слуги такъв вой нададохте за нещо дето ако е престъпление то вече е хванато и ще си отиде по реда. Гьолът в Белене е погълнал милиарди, не милиони - още не съм видял разстреляни за това руски слуги, не че не бих искал да видя.

каква Русия те гони, бе, келеш. Докога с Русия ще се оправдавате - не че са цъфнали ама това е нахалство.

Аз го казах преди месец Този и ХристозоФФФФФ в затвора!!!!! Същата схема са приложили и в Мариците и в АЕЦ Козлодуй. 143 млн. лева са загубите на една от Мариците, но в управлението й са набутани една банда старозагорски ченгета, които печелят добри пари, въз основа на загубите, които трупат ТЕЦ-овете, но всички тези загуби ги плащаме всички ние заедно. Та и тук е така

то и ония в горни лом си плетяха тихо мрежата :))) да не гръмне сега фабриката за атомни бомби в козлудуи? :)))

Не думай ,че този руски самовар миналата година три пъти завря и изпуска някакви неща........ но пак скриха като 1986 Чернобил

А някой пита ли колко бяха преведени на фирмите на Манчев срещу едно голямо нищо? И ако Westinghouse е създал цяла плеяда от ядрени реактори, то фирмите на Манчев досега просто обраха данъкоплатеца в БГ.

Стига с това размиване на отговорности и измиване на ръце, правилата трябва да важат за всички!

Изненадите след БСП, ДПС и Атака тепърва започват.

Да ни е честита БЕЗКОРИСТНАТА дружба с братският народ от САЩ (освободил ни от турското ПРИСЪСТВИЕ).....

Тези ли, дето до ден днешен не знаят къде е България и коя е столицата ѝ, но Априлското въстание ги "трогнало", та ни "помогнали" да се освободим от турското робство?

Добър вечер, цацарофф. Спиш ли?!

Не спи. Яде. От стрес. Като Пеевски. Братя са.

Все пак успяхте да ме разсмеете - с въпроса и с отговора. Защото и аз съм в стрес, но от прииждащите новини. Много "плюсчета" и за двата поста!

"Не считам, че е редно служебното правителство да поема ангажименти за важни дългосрочни стратегически проекти"... Не че нещо, ама защо тогава предприехте стратегия за изтребителите в армията? Вярно, че Миг-овете, които имаме са стари и поддръжката им е много скъпа, но никой не спомена тези, които ще купим колко са стари и тяхната поддръжка каква ще е... Та такива ми ти работи...

а фокуса откъде знае за това??

Едно птиченце му казало.