Готвят национален протест срещу ”Белене” на 1 юни

Гражданският комитет против АЕЦ "Белене" предупреди, че ще организира национален протест в София към 1 юни, когато трябва да бъде подписан договорът за централата.

Обратно в новината

Коментари - Готвят национален протест срещу ”Белене” на 1 юни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А бе, Станчев! Като те е страх да не би Русия да обсеби НЕК, я ми кажи в този момент чии са токът, водата и телефонните оператори в България? Чии са българските митници? Български ли са? Лицемер!... Значи има пари за Япония, а няма пари за наш си АЕЦ. И нека някой да се опита да закрива ТЕЦове, енергоблоковете в Козлодуй и други енергийни доставчици у нас! С парцалите ще го изям! Стига вече! Изпозакрихте и унищожихте всичко в тия 20 и кусур години! Искам да се прави, а не да се разваля!

това е хубава ноовина.. в политиката , медии и целия бизнес е пално с идиоти и ако народа не се противопостави ще стани много лоша за хората

Хора на тази истрадала земя, Ако имате шанс да видите какво е останало от централата в чернобил след врива състоял се преди 25 години, ще Ви се изправи косата! Това е един лунен пейзаж който в близките 300 години няма шанс да се промени. Това е една територия колкото четвърт България завинаги в пустош. Това ли искате да оставите на идните поколения в тази земя? Не мога да кажа че е държава ,защото ако беше такава народа и нямаше да пише тези глупости по форумите. Това което е в чернобил не трябва да става с България, дори и по бедно да се живее в нея. Ако не дай си боже стане нещо в Козлодуй изчезваме половината от страната.Но не се знае тези които останат колко дълго ще живеят.Прочетете в сайтовете колко народ е загинал до сега в Европа от редиацията от чернобил. И МИСЛЕТЕ С ГЛАВИТЕ СИ, А НЕ ПОПУЛИСКИ!!!!

Бих подкрепила протеста с удоволствие защоне наравите някаква подписка в Интернет, очакваме сайта Ви поне за сега незнам дали има такъв, искаме да си кажем мнението не искаме да заробваме внуците си, да не говорим за вероятността от нов Чернобил за когото освен със здравето си днес заплащаме и с пари за нов саркофаг.

Красен Станчев е председател на т.н. Институт за пазарна икономика,юридическо лице с нестопанска цел. Целият "институт" се помещава в един апартамент на адрес бул. "Патриарх Евтимий" 22, ет.3. За да се разбере за чии интереси лобира Красенчо и ръководеният от него "институт" трябва да се знаят източниците му на финансиране, а също и юнаците,които са на хранилка в него. Познайте от три пъти без да налучквате кой е благодетелят на "института". Правилно - затвореното общество на Сорос,а където е той,там е и Държавният департамент на САЩ. Сред членовете на УС на "института" са или са били /от по-известните на обществото личности/ Мартин Заимов,Левон Хампарцумян,Яна Костова /щерката на Ив.Костов/,Калин Христов и др. В надзорния съвет е и печално известният на българското общество Ричард Ран. Имайки предвид тази информация,повечето от вас събирайки две и две ще разберат безпроблемно за какво иде реч и какви са целите на т.н. Граждански комитет против АЕЦ Белене на Красен Станчев...

Даваш много съществена информация за отворената Соросова шайка, която през цялото си съществуване върши само предателство и защита на антибългарски интереси. Всеки честен човек, който няма тази информация, трябва добре да прочете твоя текст и да го запомни. Лошото е, че медиите преливат от отворенци и така се налага вредно за България обществено мнение.

парво да се саберат пари за евентуалният саркофаг за ,,белене,,пак после и да строят руското ядрено лаино

Няма нужда от нова АЕЦ в България. Белене е далавера за енергийната руско-българска мафия-скъп ток за българското население и евтин за износ. Кой българин има полза от това?- Само мафиотите.

ако наистина някои направи шествие от свищов до белене против аец белене,крав ще се лее.бадете сигурни.това е последната надежда на този западнал краи да се саживи.беленчани са за аец белене.твардо

Изглежда, че такава е целта на гражданския комитет и "националния" протест - кръв да се лее. Това е специалитета на Сорос навсякъде по света.

Умници, утре, когато навлязнат масово електроколите, с какво ще ги карате? С тройно по-скъпия ток от ТЕЦ-овете продадени от Костофф?? Защо подлогата Кр. Станчев не рева така и срещу американските военни бази?

kgb777kgb

Мисля , че логиката е проста , щом някой финансиран от Сорос казва да НЕ строим АЕЦ , значи трябва да построим ДВА броя !!!

Логиката ти е много добра! Нека има референдум, и ако резултата от него не е маниполиран, то ще стане ясно че българите си искат АЕЦ "Белене"! Само шайка негодници са против и се опитват да настроят общественото мнение, но това няма да стане, докато има мислещи хора в тая държава!

Този анализ е направен от Института за пазарна икономика (Красен Станчев, директор) и струва 15 хил. долара, платени от институт Отворено общество на Сорос. За дейността на Джордж Сорос по света и у нас, търсете в гуугъл и ютюб! Не, че нямам въпроси към политиците относно "Белене", но няма да участвам в делата на световния спекулант Сорос.

ако сте у всеки град и всяко село да се направи атомна централа булгаристанеца пак сте пласта наи скъпия ток в света !

абе тедка нали централите в япония са строени от американци и превурнаха цяла дърява в лунен пеизаж...

не става въпрос за руски или американски, или занзибарски реактори, а не на нова ядрена централа въобще....нуждите на малка българия, чието население ежедневно намалява поради глад, болести. безпаричие и имиграция до които ни докараха комунистите, се покриват от козлодуи, а всичките тези милиарди могат да се инвестират в соларни и вятърни паркове и друга алтернативна енергия......нашата работа е на гол г.з чифте пищови...поредното комунистическо безумие

Ех, каква злоба пръскаш, по-леко ще получиш инфаркт, дедка. Яд те е че ще има нормална работа за българите и евтин ток, а българомразецо.

Теди,от твойта далечна американска камбанарийка явно не си успяла да видиш,че до този хал ни докараха не комунистите,а демоКРАДИзаторите на Сорос и Ран,организирали цветната революция / Синята идея!/,довела на власт шайка безродници,съсипали впоследствие промишленост,селско стопанство и каквото се сетиш!

Платени сте вие родоотстъпници, които защитавате руските интереси в България. Воните във форума, безродни продажници. Явно е какви инструкции сте получили от Позитано! Дерзайте. Купувате централа от Русия, а пращате децата си да учат на Запад. А какви марки коли карате, къде ходите в командировки, злобни манипулатори. Крушата не пада надалече от корена си, та нали сте наследници на деветосептемврийските главорези!

АЕЦ Белене е европейска в по-голямата си част - 30% френско-немска и 30% българска. Така че 60% европейска, така че марш да лижеш на Уорлик, знаеш какво.

Явно "главорезите" не са стигнали до твоята глава!

кач пара бута гювеч Франсатом и Арева....пък нямали пари и било криза...)))))

НЕ НА АЕЦ? Каква е тази радиация в България в храните в момента, защо мълчат пак? Много хора умряха под въздействието от Чернобил и все още умират, предимно от рак.

то бомби с обденен уран от демоКРАДЦИТЕ от Наглата Американска Организация щото хич нямаше в съседство с територията БГ ))))))

Японците дето са светлинни години пред руснаците допуснаха ядрена катастрофа, какво остава за руснаците ???? Малко оффтопик Кажете ми самолетно световно изложение от последните години където да не се е разбил руски самолет ???? Сега по темата: Централа не ни трябва , трябва ни нови договори за износ на ток-а и да се разсектретят договорите ни с Турция и Гърция. И тези който са ги подписвали да се разтрелят за дръжавна измяна. Изнасяме ток за по 2-3 стотинки,а го плащаме по 18 и още толкова ненужни такси. Зелени енергии и глупости разни , който трябва да е най евтиния ток,а го плащаме като най скъпия.

Това не е вярно. Продаваме на 9 ст. Ние купуваме на 8.5 стотинки, но с данъци, такси и пренос стават 16-18 ст. Проблема е, че Белене ще вади над 16 ст. цена (вероятно 25;). А 4000 МВт от АЕЦ при консумация от 2500 е недопустимо, освен ако няма договори за износ, а такива няма. Износа е сезонен и не представлява постоянна компонента, каквато изискват АЕЦ

Ако тока от АЕЦ Белене струва, както казваш, 25 ст/кВч, нека посмятаме: 16 милиарда кВч/годишно по 0.25 лв/кВч е равно на 4 милиарда лева годишно приходи. За текущи нужди 300 милиона и остават 3.7 милиарда лева. Това означава, че АЕЦ Белене ще се изплати за три-четири години, и след това ще работи на чиста печалба. Т.е. 56 години по 3.7 милиарда лева прави 207.2 милиарда лева чиста печалба и то без да смятаме неизбежното качване на цената на тока поради ескалация. Така че защо да се отказваме от 207.2 милиарда печалба, престъпление спрямо народа е да се отказваме от такава печалба. Кажи ДА на АЕЦ Белене.

Точно обратното - японците в ядрената енергетика са пълна нула и са на светлинни години в тази област от руснаците. Тук да вмъкна,че авариралите им реактори са 30-40 годишни, американско производство! Съответно,толкова са далеч от руснаците и в самолетостроенето.Като стана дума за световни самолетни изложения,я ми кажи защо американците не правят демонстративни полети,когато в тях вземат участие руски изтребители,особено тези на Сухой? Или поставят условие на организаторите,че ще вземат участие,само ако не допуснат демонстрации на руснаците! Обяснението на за познавачите на авиационната техника,а и за обикновените зрители е,че в сравнение с възможностите на руските самолети по отношение на висшия пилотаж,американските са като ютии...

Тези зеленчукови изроди ще ни разорят окончателно. Нали не вярвате, че им пука за България? Че им пука за нещо освен за спонсорите с 'фотоволтаиците'?

Има ли значение, дали руснаци, американци, германци, австралийци или суданци приватизират българската икономика, след като стандартът на живот за гражданите все повече се понижава?! Държавните заеми и чуждите инвестиции непрекъснато ни заробват с бъдещи плащания. Това си е чиста държавна политика на НЕсуверенна държава. За демокрация и собствена икономика не може да се говори.

А защо трябва да се разваля договора за АЕЦ Белене, който ще дава ток на пазарна цена (около 7 ст/кВч, а да не се откажем от договора на Костов с американците за ТЕЦ Марица Изток, пти колко трябва задължително да им изкупуваме тока на двойна цена. Неустойките които ще платим, за спиране на ТЕЦ Марица Изток ще са много по-малко отколкото те ще откраднат с тези надпазарни цени.

Защото. Цената не е 7 ст., а 7 ЕВРОЦЕНТА, т.е минимум 14 ст. ЗАщото без ТЕЦове не можем. Повече от 6 месеца дредната консумация е между 2000 и 2500 МВт, АЕЦ не може да се спира, а ТЕЦ може. При 4000МВт остават поне 1500 МВт, които няма какво да правим и ситемата ще гръмне (не АЕЦа). Нещата не са толкова прости колкото си мислите.

Ето такива "граждански" сдружения съсипаха държавата 20 години. 20 години що завод и предприятие имаше се рушеше, защото то било по-лошо от чуждите, то като чуждите ще сме направили. То бива да се обслужват чуджди интересии, ама това е национално предателство и трябва прокуратурата да се намеси.

прокарването на този загробващ и ненужен енергиен проект и то със скъпа, остаряла,опасна и ненадеждна руска технология е в интерес единствено на другарите от българската и руска мафия и ще доведе до поредната национална катастрофа.......надявам се,че все още има останали трезво мислещи българи -патриоти които да спрат това безумие ......изоставените градове около чернобил са градове призраци като от лунен пеизаж и с все още с високо ниво на радиация в околната среда-на това ли искате да заприлича българия-въпрос към така наречения"министър-председател"....

Както виждаш патриотите са из USA и Европа. Останалите тук се делим на русофили и русофоби, като на нито едните, нито на другите им пука за самата България. Едните викат: щом е руско, значи е добро; другите: щом е руско е зло. А истината е, че то е в сферата на точните науки и няма националност и политическа ориентация. И съвсем точната истина е, че абсолютно никой не разбира и една йота от тези неща, а мнението на всеки зависи от това коя пропаганда е надделяла в него. Просто погледнато нямаме нужда от енергетика, защото няма кой да я потребява, няма как да процъфти индустрия. Нямаме дух, как да имаме каквото и да било друго?

Мила /и Теди,въпросът според г-н Станчев е екологически,защото атомът бил опасен.Разбира се по тази плоскост обсъжданията биха били в сверата на "ако"се случи това или онова природно събитие.Но всъщност прозира политика,защото ако бяха друго производство а не руско щяха да бъдат положително приети......мисля,че някой бе писал,че в Япония гръмнаха щатски реактори,но не и японски.Всички с "възхита" четем Русофилските ти пледоарии всеки път,но те правят уязвим всеки твой пост,защото не е подплатен с нищо ново....

Национален протест срещу Белене трябва да се прави не от Соровците, а от редовите българи. Соровците в лицето на Отворено общество само изпълняват политиката на САЩ у нас против Русия и обединението и с Европа. Белене не е нужна на този етап за България, защото заема ще дойде от руско-български олигарси награбили и изнесли български капитали, ще се връщат от целия български народ, ще остане в ръцете на руско-българскката политическа мафия, ще се превърне в нова частна бомба на територията на България и единствената в Европа.

Подкрепям аргументите ти, макар че в случая е все едно кой оглавява националния протест, важното е народът да каже НЕ на Белене. И президентът да не се помайва, а да предизвика РЕФЕРЕНДУМ по въпроса.

Референдумът представлява информиран избор. А кой в България ще предостави достоверна и достатъчна информация на хората, за да преценят своите ползи? Според мен, съоръжения като АЕЦ не трябва да са в частни ръце никъде по света. Частникът има интерес само за своя капитал и не се интересува от интересите на обществото и човечеството. У нас, при липсата на контрол, разцъфтяваща корупция и прескачащи се лобисти трябва да е забранено, дори!

Не само за "Белене"! Аз съм против цялостната 20 годишна политика, която е вредна за българската икономика, но е изгодна за всеки чужд инвеститор, който лобира добре пред политиците. Така че, въпросът е политически по начало.

Добре ве хора , имам един въпрос за размисъл. Преди 20 години и повече, когато все още имаше заводи а не както сега спомен от книгите. Произведения ток е стигал на държавата и е имало за износ. Сега фабрики и заводи няма,а се спекулира с недостиг на ток. Нека да преразгледат договорите за износ на ток и да се преподпишат на по адекватни цени,а не народа да покрива загубите с надути сметки. За справка: Себестойноста на произведения ток от ТЕЦ Варна е около 4.5 стотинки на КВ/Ч , а на АЕЦ Козлодуй около 2,5-3 стотинки КВ/Ч (не са в мен документите и цената я казвам на изуст но съм 100% сигурен,че е под 3 стотинки). После къде ще се строи централата ???? ....до Вранча, пресен пример е още по новините за възможен инцидент.

Аз не искам атомна енергия, притеснявам се от това, което стана в Чернобил а сега и в Япония. Така че ако ме питате, моето мнение е твърдо НЕ.

Тебе никой не те пита. И да те питам нещо като си толкова страхлив, като пресичаш улицата, страх ли те е накой да не те блъсне ?? Ами тогава защо я пресичаш?? Сигурно ще ми кажеш, че ти се налага понеже отиваш на работа, ами да те питам и друго, да не работиш в предприятие което не ползва ток ???

Защо пък него никой да не го пита ? Това е въпрос от жизненоважно значение не само за нас българите, но и за съседите ни. Така че всеки има право на мнение, на глас и на протест. Аз съм против нови ядрени реактори на Балканите. Светът и в частност науката се развиват, разработват се по-БЕЗОПАСНИ методи за получаване на електроенергия. Или ти споделяш приниципа - след мен и потоп ?

Според американските статистики, рискът за човек да загине или увреди в следствие на автомобилна катастрофа е 50 000 пъти по-голям, отколкото това да стане от авария с АЕЦ. Нима не те е страх от автомибил. Трябва да си стоиш само в къщи, но и там рискът да се срути къщата в по-голям отколкото рискът от АЕЦ, така че какво правиш тогава?

какъв тец варна той си заминава до 2-3г.а за марица знаем костов и тия плямпала да кажат за далаверата им там.

Заминава си 1-ви блок ,може би и 2-ри 3-ти заради изтекла хомологация. 1-ви и 2-ри блок са пуснати през 1966 година (единия в началото другия в края на годината), 3-ти блок е пуснат през 68-та година. ЧЕЗ имаха проект да ги събаря и да строи нов блок на тяхно място , но само на проект.До преди 2 години трябваше да се построят сероучиски за намаляване вредните емисии в димните газове,но и те си останаха на проект и документи.Няма какво да им се сърдим, дошли са печелят,а не да строят.Унгарците ги изгониха ,а ние ги приехме едва ли не с хляб и сол.

Нека заповядат господа сукалчетата от соросовото общество в региона - най-беден поради заканата и последвалите действия на Иван Костов да го превърне в такъв. Може да им се случи същото като на свидетелите на Йехова в Бургас, защото вече не се изтрайва.

Ако реакторите бяха американски или френски едва ли някой щеше да се замисли да протестира!

Една шайка от платена чужда агентура не може да направи национален протест, ха,ха. Национален протест може да има в името на истинския интерес на България, а той е "за" Белене. Тия откровени българофоби лижат чужди задници и само малцинство себеподобни могат да им пригласят.

Този корумпиран икономист се опитва да бъде компетентен. Да каже колко декара обработваема площ са необходими за изграждането на фотоволтаици, които да достигнат 2000 мегавата. Този е луд и му личи, но явно тези които са имали търпението да го изслушат са по луди от него. Един алчен икономист може да изкара майка си длъжница за това, че по време на раждането му се е наложило да излезе гол на бял свят. На такива като тоя смешник, трябва да им се отнемат дипломите, ако имат такива, неможе един ненормален човек да упражнява специалността си, дори да не е на държавна работа. Ако се обръща внимание на психично болни като този случай съм сигурен, че Булгария никога няма да се оправи.

А защо трябва да е обработваема? Ще садите ли компир с тиквата? Май около 4-5 000 дка, това много ли е?

Да така е трябват декари "плодородни" ПОКРИВИ. Ей тъпаци скрийте се.

Такива централи никой не строи от миналия век още. Дори руснаците не строят такива - строят по стари модели или по-нови. Китайците строят към двайсет реактора и няма нито един Руски. А и цената на строителството е с по 30% по евтино. Цена от 2 млрд долара е цената на Блокове с реактори тип АР1000 с много по висока степен на сигурност, много по-малки размери. При цена от 1500$ на кВт производствената цена на кВтчас е 3 цента. Белене е с цена около 5000$ на кВт което е над 11 цента на кВтчас, което е над 16 ст. Изобщо не влизат другите разходи. Който е за Белене да се строи сега е национален предател и иска да подари БЕХ на руснаците. До 6 години АР1400 ще доведе до цени под 1500 долара на кВт. Така че ако искат руснаците да строят трябва да свалят цената под 4 млрд. долара, а не да я надуват. В пролетно летния сезон консумацията е около 2000 МВт. Какво ще правим ще спираме едната АЕЦ ли? Това е невъзможно. Така че строеж на Белене убива Козлодуй. Заменяме 2000 мегавата за други с 3-4 пъти по-високи цени. Без ТЕЦовете не може. Те са точно за да се обере пиковото потребление, като лесно се включват и изключват.

Не си наясно с темата, момче. Не е вярно, че китайците нямат руски реактори. Цените на американските са поне два пъти по-големи от тези на руските. Производствената цена на тока от АЕЦ Белене е 4 ст/кВч, а не 11. Предател е който е против АЕЦ Белене, а иска американските ТЕЦ МИ 1 и 3, които Костов продаде на американците с договор да им изкупува всичкия ток на тройна цена. Вместо да се откажем от договора за АЕЦ Белене, трябва да се откажем от договора на Костов с американците и ще спестим десетките милиарди, които те се канят да източат от българския джоб.

Нещо чавка ти е изпила акъла. Знаех че си прост, но че си изключително тъп не предполагах. Р.Петков дори ти каза че цената ще е 6 ЕВРОЦЕНТА -12 ст. Но това не е вярно ще е над 16 ст. без да включваме застраховки, аварии, извеждане и отглеждане на ядр. отпадъци. Произв. цена от Козлодуй е 4.5 ст но като платиме застраховките и включиме фондовете за затравяне, ще мине 7 ст. ТЕЦ М1 е италианска и продава на 6.5 ст. в момента, а ние изнасяме на 9 ст. Т.е. носи печалби и е гъвкава за разлика от АЕЦ. Костов не е подписвал изкупуване на каквато и да е цена и само пълен тъпак може да говори глупости. Доказателството е Енел и 6.5 ст кВтчас. Белене е задължително да се откажем освен, ако не намалят цената на 3 млрд.евро, което ще смъкне цената на около 9 ст. кВтчас. ТЕЦ няма алтернатива. Само с ТЕЦ, Газови и ВЕЦ можем допълн. 4000 мВт за да покрием пиковите натоварвания. ТОВА С АЕЦ НЕ СТАВА. АЕЦ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПИРА и ПУСКА ПО ЖЕЛАНИЕ, докато ТЕЦ могат. 4000 МВт при поне 6 месечно потрбл. на 2-2500 МВт е недопустимо. Няма къде да ги денем тези 1500 МВт.

Красен Станчев и подобни, които са платена Соросова агентура за деморализиране и ликвидиране на българите и България, отдавна са известни на всички, които се тревожат за събитията в страната. Тези жалки мерзавци не се спряха да развращават и да съдействат на всяко антибългарско дело в угода на западните им господари. А ние, нормалните българи казваме - ДА на АЕЦ "Белене", Да на България и НЕ на гнусните предателски червеи, в чийто джобове се леят пари на смъртните ни врагове.

Най-хубаво си написал това за смъртните врагове. Роналд Рейгън - враг 1 на Тутраканската селищна система! Мерзавци и червеи такива!

когато си на страната на продажните, гънещи се червеи и прикриваш мерзостта си с пранословна заядливост.

Да, на българчетата им се готви голяма руска тесла - тежка и скъпа. Ще плащат и внуците им. Дядо ви Иван скоро ще се разхазяйничи съвсем, не че досега не ви управлява де...

Според ЦРУ във всеки народ може да се намерят поне 10% предатели.У нас май са повече и Станчев, СДС,ДСБ и някои други са в тия проценти.

Е, СДС/ДСБ са към 4%, ако не са поднали по-долу след тези антибългарски изяви. А Сорос не вярвам да има 6% агенти. Така че може би все пак мекеретата не са повече от 10%.

Най големият предател на България беше Министър Председателят и 1990 година Андрей Луканов.Той еднолично спря изграждането на ЕАЦ"Белене",пренебрегвайки и отнемайки функциите на Народното събрание.АЕЦ "Белене' е Национален обект ,започнат с Решение на Народното събрание.Същият този икономист Красен Станчев,да не се прави сега на ощипана кокошка.Той тогава имитира протести в Свищов като ръководител на "Екогласност" и вместо да изясни как стоят нещата,се задоволи с парафа на Андрей Луканов върху Протокола на "Екогласност" за спиране работата по изграждането на АЕЦ"Белене".Това беше абсолютно незаконен акт,който, ако не беше сътворен,сега да си я имаме АЕЦ"Белене"на много пъти по ниска цена.С тоя акт се позволи разграбване и прикриване на толкова разграбени неща.За мен Красен Станчев е Нацонален Предател,който трябва да бъде подведен да отговаря за тогавашните му действия и подпомагане предателството на бившият Министър Председател Андрей Луканов.Стоя зад всяка своя дума,ако има въпроси.

Този тиквеник Красен Станчев има нужда от психиатрична помощ и по-често трябва да си пие предписаните му медикаменти! Атомната енергия няма алтернатива и това всеки го знае, без въпросните персони защитаващи разбойниците от ТЕЦ Марица исток 1 и 3, които ни продават тройно по-скъп ток!

Абсолютно сте прав !

Комплекса .Марица-Изток,Разполага, С,Собствени,Находища,На,Лигнитни, Въглища,Които,Захранват,Трите,Тец, Какво,Ви,Говори,Това,За,Пълна,Независимост/ А,Въглища,Има,За,Още,40,Години,+. Това,Трите,Теца,Имат,Сероочистни, Инсталации?????

Как да ти вярваме,когато даже не можеш да пишеш нормално!! И каво ни топли това че имало запаси за 40 г. и за 100 да са,когато ти продават тока тройно от там- все тая. Явно не знаеш за договора с американците за този ток. Знаеш само колко кюмюр има.

ТЕЦовете в Марица бяха продадени от Костов на американците с договор държавата да им изкупува тока на тройна цена. Така бедните българи ще дотират с десетки милиарди американската икономика и семейния бюджет на гщн Костов. Но АЕЦ Белене ще дава евтин ток и ще им попречи на плана. Затова са и всичките мероприятия срещу АЕЦ Белене от страна на Уорлик, Сорос и Костов. Все пак изкат да ни окрадат с десетки милиарди евро.

И изхвърля в пъти повече радиация от АЕЦ.

Г-н Станчев,да напиша ли в коя банка у нас получавате преводи,и от коя държава са те,или сам ще си признаете ? Може и да сте икономист,но не и в полза на България !

Пиши де, нека знаят хората.

Кротките овце да си рупат тревица и да не пишат по форумите .За протести си има други хора !

Добра организация са си направили с която да се изявяват по медиите позабравени политици.Нека всички прочетат тяхната стратегия да се рехабилитират старите ТЕЦ-ве и се удължи срока им на работа с 15 години.Около 2025 дори и рехабилитирани отпадат ТЕЦ-Варна,ТЕЦ-Русе,ТЕЦ-Марица,ТЕЦ-Бобов Дол,след още 5 години и АЕЦ Козлодуй трябва да спре иска не иска.Тогава какво правим господа неискащи Белене,минаваме на газени лампи или нашият приятел който все още няма да е в ЕС през 2025 Турция ще започне да ни изнася ток по 20 евроцента.ДАЛИ НЯМА ДА ЗАВИСИМ ОТ ТУРЦИЯ???????те до тогава ще са построили 3 АЕЦ-а с обща мощност около 10 000 МВ!!!!!!!!!!!!!!Не забравяйте че след 2015 ТЕЦ-вете започват да плащат допълнителни вредни емисии.Потреблението след 2030 неминуемо ще се покачва нали ще караме електромобили вече.Цената на тока непрекъснато ще се покачва мили организатори.Защо не кажете нещо по въпроса във вашият пасквил??Да ремонтираме нещо старо и отживяло за около 15-20 години а да не си построим нещо ново за срок от 60 години отговорете на този въпрос?

Тука едни комисионни трябва да се разпределят, това е простата истина, а на 14 млрд са си доста. Всички на протеста, а на изборите да ги накажем крадливите гербери

Толкова си умен,че си способен да се изплюещ на собственото си лице. кка го направи? Май освен че получаваш цветни смс-и от своя партиен-друго не знаеш. Тази централа когато е започната-герб даже не е бил в мечтите ти. Така че не знам кой колко е крал през годините в този проект.

Единственото нещо, което могат да правят "братушките", освен суровините, са водката и туристите, а ти ми говориш за ядрени реактори... то москвичи и лади вече май само в Куба се продават, а ние им разрешаваме да ни строят реактор. А че цената ще е висока е ясно, без значение какви ще са реакторите, и кой ги е строил, но аз на москвич в ХХI-ви век неискам да ме возят :)

Ами подай си молба до ЕРП да ти продават 100% ток от "мерцедеси" т.е фотоволтайци. Тогава ще се фраскаш пред приятели, че те возят на мерцедес. Предполагам, че горепосочените няма да ти откажат

Българският народ настоява за пълна прозрачност за Белене.Искаме всички олигархически апетити да излязат наяве.Ние трябва да печелим от централата-не Русия,не олигарси,не родни продажници.АЕЦ е на наша територия и по-добре да я няма.Една ни стига.Тъй като апетитът е голям ние трябва да се противопоставим и те да си търсят друг народ-от когото да печелят-от нас не разрешаваме.НЕ НА АЕЦ!

Какъв си ти, та ще говориш от името на народа?! Ходи и се скрии някъде!

Ами такъв, като "гражданския комитет".

Господа протестиращи срещу атомната енергия, я вземете и се сскриите в миша дупка. Комшиите да не са по глупави от нас, те предвиждат ядрени мощностти под носи ни, а вие великите "учени" се занимавате с глупости. Обричате с по-високата цена на тока от другите източници на окончателно спиране на ИКОНОМИКАТА ни. Кой ще е конкурентно способен с цена на тока над 50 ст за киловат час. Опомнете се бивши комсомолчета и сега всевдо демократи

Абсолютно сте прав !

Тези номера минаваха преди години, когато 100 човека се опитваха да свалят правителства. Проблемът е ,че точно на такива платени лаячи им се дава прекалено голяма трибуна. ТЕ НЕ СА БЪЛГАРИЯ!

Но снимката е хубава! Изкривил се е от злоба! Иван Кръстев, Красен Станчев и Огнян Шентов все директори на центрове, прехранващи се без всякакво прикритие на соросовите ясли и тичкащи през месец-два във Вашингтон да рапортуват каква са я свършили

Струва ми се, че ако АЕЦ Белене се строеше от някоя западна държава, изводите на "гражданския" комитет щяха да са противоположни, и вместо протест щеше да има митинг в подкрепа на построяването и, ако ще и да струва 20 милиарда.

Точно така!!!

А после ще виете и пищите от високите ви сметки за ток???атомната енергия няма алтернатива все още безродници такива!!!...вижда се че няма спасение за тоя бантустан населен с овчи заблуден народ..

еи амън от предатели дето някой им плаща да защитават чужди интереси. Но най интересното е от къде им идват парите за да правят такава организация? но този въпрос никой не го задава