Прокуратурата потвърди за енергийни злоутреби, засега няма обвинени

Прокуратурата потвърди, че са били извършени сериозни злоупотреби в енергетиката, включително и опити за унищожаване на документи, свързани с плащания след спирането на проекта за АЕЦ "Белене".

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата потвърди за енергийни злоутреби, засега няма обвинени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съдът да потвърди, че има злоупотреби и то в надлежна форма-дълги, напоителни, ефективни присъди. Иначе това подобие на новина да се превежда като :Поредният прокурор, болен от логорея, успя да получи мялко медийно внимание.

ЩЕ Е КАТО ОНАЯ.......С БЮЛЕТИНИТЕ.Липсва ми ДУДУКА да я съобщи с патос и вълнение.ЖАЛКО,ЧЕ И ОТ ТВ7 ГО ИЗГОНИХА.

А, защо журналистите не обърнат внимание за глобата, която грози България за неизпълнение.... или пране на пари заради тази тъпа АЕЦ-Белене? Защото, нанесат ли ни глобата... надс 1 милиард, всички ще го усетим, а министрите ни ще се пекат на слънце на Хаваите?

Виновни няма и да има. Пари няма да се върнат. Това е 100% сигурно. Най-много някоя условна присъда...

Щях да се учудя ако има.С Кремиковци кво стана?

Енергийните злоупотреби са от началото на прехода/секретните договори/заложени в план РАН-ЪТ на Лукановото правителства.Питайте,ако не вярвате,Р.Овч.

Не може ли да питаме друг мафиот?

Цаца най после да им облече на герберите крадливи раираните костюми

Уникални работи успяха да свършат Бойко неговите министри-няма спор. Успяха да откраднат толкова колкото други не успяха за 10 години

Разбира се. Пеевски и Бареков го доказват ежедневно.

ГЕРБ показа, че може да краднеш в минимални срокове, стига да имаш нужния потенциал

България е райска градина...........за мафиотите!

за 3,5 години тази пария постигна уникални резултати - в разсипията на Държавата

Р.Овч. е най компетентен фъф енергетиката.За разследване е!

Прокуратурата да не спи, защото ББ не е спал а е действал

Действал е да направи от територията наречена България - държава. Никога няма да му го простят другарите.

Цялата прокуратура в затвора,без разследване!

Поредната порция герберски далавери видя бял свят

Но обвинени няма. Защо ли? Всъщност този въпрос е твърде сложен за теб. Пиши там каквото то наредят. Сребърниците също са пари...

Сутринта писах, че това е пушилка на БСП да отвличат вниманието от кабинета Орешарски. И прокуратурата отново беше въвлечена в техните игри. Само Бареков го нямаше, а се оказа че и договорите са подписани от тройната коалиция...Големи лъжци и крадци...

Крадецът вика "дръжте крадеца!"..

В Русия съм...в Русия съм...

МИР НА ПРАХА И НА ТАЯ ДЪРЖАВА.

ЕС и особено Холандия носи Отговорност за РБългария, защото Вие ни приехте в ЕС, а не Ние Вас.Цялата власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.Правото на "Свобода на Словото" е над Всичко - защото това е Началото и след това идва Действието, а след него Резултатът.Гражданите Управляват чрез своите политици, а не Обратно! Следователно - за да е Вярно това твърдение, трябва да има Постоянна Обратна Връзка и Проверка - Задължително над политиците трябва да има Пълен, Постоянен и Прозрачен Контрол от страна на Гражданите - в противен случай, Демокрацията е Безсмислена! Лошо живеят тези, които Смятат, че ще живеят Винаги.Който Изгуби Честността си, не може повече Нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат Само законите там, където няма Нравственост? Отначало ли е нищо - и нататък Нищо.Всичко само се Изменя и нищо не се Губи.Усмихвайте се...Утре ще бъде по-зле.Докогато това е истина,това ще е Истината!

У Нас има ли Демокрация? Буквалното значение на думата Демокрация е Народовластие.У нас е представителна демокрация!- гласоподавателят избира свои представители, които се събират в законодателни или изпълнителни органи.Там те могат да извършват функции, за които гласоподавателят не ги е натоварил директно: участие в специални комисии, подготовка на проектозакони и гласуване на закони, Но по Собствено Усмотрение в Съгласие със Собствената им Съвест.Този тип демокрация е Безсмислена днес у нас, но е най-добрият Начин за Манипулация, използван от политиците до Сега.Докато у нас не бъде Приета Пряка Демокрация, която е лесно осъществима в 21 в. чрез електронните комуникации и идентификация, всичко Безсмислено, което е до Сега, ще се повтаря Отново и Отново. Единственият начин да има Демокрация у нас, това е Пряката Демокрация!Във Властта и по Конституция на РБългария е Гражданите да Наложат Пряка Демокрация.Защото Пряка Демокрация означава, че политиците и не само те, ще Подлежат на Постоянен, Пълен и Прозрачен Контрол от страна на Гражданите!Животът без свобода-пряка демокрация е нищо,както е тук и Сега.У Нас демокрация няма!

Прав си в едно, че ни задържат ниски заплатите! Но и производителността ни е ужасно ниска! Това падане на геРЪб е било планирано! Няма нова няма стара партия, всичките са в услуга на господарите на тази държава! 3,5години при криза, в България продължаваха да се илюпват нови милионери! В държавния сектор само администрацията видя пари, от геРЪБ, защото са част от репресивния апарат! На всички други, които изкарват пари в държавни фирми и то много /има такива, без да ти цитирам/ заплатите им бяха замразени! Как да искат Боко тиквата? Никога повече! Ще видим дали олигарсите ще разрешат на тази нова тройна, да помръднат нещо, защото средния ешалон, който им изкарва парите, вече не може да търпи никого!!! Ето ти истина, другото може да го каже само платен драскач, но и той не може да ми е на нивото, нито на интелекта, а дори и на финансовото!

ЗЛОУПОТРЕБИТЕ В Бг ,..ВЪВ ВСИЧКИ СЕКТОРИ НА ИКОНОМИКАТА ----ПРОДЪЛЖАВАТ С ПЪЛНА СИЛА! КОРУПЦИЯТА,ДАЛАВЕРИТЕ ,ТЪРГАША И ПРЕСТЪПНАТА БЕЗНАКАЗАНОСТ ,..СЪЩО ПРОДЪЛЖАВАТ ! ВСИЧКО В Бг ,...Е ---ШМЕНТИ-КАПЕЛИ ---,УДОБНО ЗА ОЛИГАРСИТЕ ,КОИТО ИСКАТ И ПРАВЯТ ДАЛАВЕРИ ,С ПОСТОЯННА СМЯНА НА ВЛАСТТА И НАПРЕЖЕНИЕ ПО УЛИЦИТЕ! Това е изпитам метод,..номерата на --ДПС/БСП,...А СЕГА НА ---ДПС/ЕВРОРОМА! БСП се оказа отново слуга на ДПС ,НО СЕГА И НА ---ЕВРОРОМА !

Гражданите искаха ли, да ги управляват БСП с АЕЦ "Белене", ДПС с "Цанков Камък", Румен Овчаров и Росен Плевнелиев с "Марица Изток 1", и "Марица Изток 3", и постоянно източване чрез "възобновяеми енергийни източници"? Всичко това, ако се случи или продължи да се случва ще струва на българите над 42 милиарда лева. И ще се плати през сметките за ел.енергия. Белене е спряна, но БСП иска да я реанимира. Двете "Марици", Плевнелиев ги брани със зъби, нокти, наглост и коварство. ДПС далаверите, даже не се обсъждат. Източването на ДДС, корупцията и контрабандата с акцизни стоки няма спиране! Последното голямо "перо" за източване на пари от криминалният елит.Който има подкрепата на административния елит - полиция, прокуратура, съд. А този елит има подкрепата на политическия елит.

България е на първо място в света по намаляване на населението, на първо място в Европа по смъртност, на 229-то място от 232 държави в света по раждаемост, на първо място в света по самоубийства, включително детски самоубийства, на последно място в Европа по доходи.Страховитата демографска катастрофа в която се намира България дава основание за потвърждение,че пенсионната система няма да издържи и днешните работещи на практика да останат без пенсии.Повече от 60% от разходите за пенсии в момента се финансират от данъци,а не от осигуровки и пенсионната система ще рухне в следващите 1 десетилете и хората ще останат без осигурени достойни старини.А огромното Вътрешно министерство ще продължава да бълва млади,неосигурявани до скоро пенсионери,поради неимоверно раздутия щат.Какво допринесе неолиберална социално-икономическа система? Отговорът е един -нищо. С 300 млн. са увеличени средствата за сектор "Сигурност", 20 млн. се отделят от първи януари за щастливи прасета, за щастливи кокошки, но не и за децата на България.

Затова трябва незабавна реформа първо в съдебната ни система.

Пенсионната система в България е класическа финансова пирамида, при която първите печелят, защото все още има достатъчно хора, които да дават пари, а тези, които очакват да получат своя дял на един по-късен етап, са неприятно изненадани, защото в един момент свършват глупаците, които да вливат свеж ресурс в системата и за тях не остава нищо.Структурните проблеми са няколко ранното пенсиониране, използване на пенсионната система за социални плащания и огромния брой работещи на бюджетна заплата, които не генерират БВП и не правят реални вноски за пенсии, но след това съставляват една не малка група от пенсионерите.В доклада на НОИ се посочва, че средната възраст на пенсиониране в България през 2012г. е била 56,2 г.За да се постигне такава средна стойност при възрастта на пенсиониране, означава, че има огромни групи от хора, които ползват преференции.Има много служители на МО и МВР, които реално работят в условията на трета категория труд, а се пенсионират на възрастта на кадрови войник или патрулиращ полицай.Необходимо е драстично намаляване на групите, които право на ранно пенсиониране.Огромен е проблема с работещите в бюджетната сфера, чиито пенсии се финансират от данъците на всички.В момента в България има над 769 хил. души, които взимат заплати от бюджета и не генерират БВП при около 2.09 млн.работещи.

Съгласен съм с теб! Но я ми кажи когато си започвал работа и примерно си избирал такава с неблагоприятни условия /а не само така да се води/ и имаш необходимия стаж 10 год за първа и 15 за втора и сега след още 15 години ти казват - "е*си майката от 2014 нямаш категория" защото не ти стига стаж ... защото си учил, мамка му... ти ако си как ще се чувстваш? Няма ли да е като окраден? 33 години не съм си спал в леглото всяка 4 - та нощ и е нямало празник и делник за мен и ти ще ми кажеш, че сме изживели един и същи живот ли? Това е кражба най-бруталната - на живота ми, на лишенията, да не съм бил със семейството! Тази държава мрази народа си! Тя е мащеха, а не майка!

Другари, не може така държавни пари да се източват от олигарха Манчев, който не свири на нашата свирка, затова другари му спретнахме тоя театър, а консултанския договор ще бъде пренасочен да се плаща на наш човек. Простия народ иска зрелища да има- след известно време всичко ще се забрави другари.

В България правителството инвестира най-много в полицията, която е един процент от цялото население на страната. Но не мислете, че тази полиция се бори с престъпността, не, самата полиция е корумпирана, съдебната им власт също, за политиците им да не говорим. Полицията им е гарант за сигурността на корумпираната върхушка, за това, че всеки дори и плах опит за протест и търсене на отговорност, ще бъде смазан и потушен чрез физическа или ментална манипулация. Благодарение целенасочената политика на потъпкване и опростачване на българският народ, той е почти обречен на изчезване. По-голямата част от знаещото и можещо население е емигрирала, ромите са оставени сами на себе си като безнаказаността им е пословична, а страхът у българите неописуем.

И в кое не беше така? На предишните ли на по предишните ли! Ето че и ти даже не си визирал кое точно! Аз пък ще ти кажа, че по мое време точно в началото на демокрацията/емиграцията - 89 -9 0 година емигрираха най-големите неудачници, които нямаха нито образование нито професия! Да! Нещата се промениха! Сега учат и остават навън! Това за какво говори? Че тази държава "бизнеса" тук нямат нужда отучени хора! А от роби! И не ти е виновна някоя определена партия , а "бизнеса" който плаща на партиите днес!

Когато в едно общество процесите зависят от Пропагандата, главното винаги се Подминава.Източването на ДДС, корупцията и контрабандата с акцизни стоки няма спиране! Последното голямо "перо" за източване на пари от криминалният елит.Частният дълг вече гони големината на БВП и представлява над 57 милиарда долара.Казано на ясен български език, капиталистите (колонисти-банкери) и техните слуги - представителните политици, и идианците с пера (административният елит - полиция, прокуратура, съд и др.) и журналистите след като разграбиха ресурсите на страната, вече са създали и над 5 пъти по голям дълг в сравнение с 89 год.Брутният дълг,който представлява държавен плюс частен, показва, че България е толкова зле колкото и Гърция, но с една разлика, Гърция има действуваща икономика, България има разрушена и ограбена икономика.Нищо добро не я очаква България в близките десетки години.Доброто е само едно.Това състояние не може да продължава и трябва да се коригира, а ограбилите народа и страната трябва да си получат заслуженото.

Прокуратурата потвърди за злоутребите в енергетиката Същата прокуратура "потвърди" и за опита за фалшифициране на изборите с Костинбродските бюлетини, но това "потвърждение" се разтяга като локум вече четири месеца и още не е влязло в съда.

Генерала май е недосегаем

От 2005 г. се вижда, че енергийната система колабира. Енергийната система ще колабира от крадене. Изправени сме пред опасността да генерираме дълг, който децата ни ще плащат в бъдеще, защото някой е крал. Хората се вдигнаха, излязоха на масови протести, но все още никой не е подведен под отговорност за кражбите в енергетиката. Политиците яхнаха протестите, някой ще бъде ли подведен под отговорност! Оказва се, че ако НЕК фалира, много скоро ще се наложи държавата ни да тегли кредит, за да покрие тези пари. Много хора през годините са крали, за да прехвърлят сметката накрая на българските граждани. Тези наглеци знаят, че енергетиката и не само тя, не може да фалира, може да бъде одържавена. Затова нагло са крали през годините.А тези от които зависи и упражняват контрол са просто съучастници с безумното си "бездействие" в това нагло бандитско разграбване. Другите Държави си имат Мафия,а у нас Мафията си има Държава.

Реформата в съдебната власт е проста, както представителните Ви политици. Суверенът може да предаде управлението на целия народ или на по-голямата част от него, така че гражданите - магистрати да бъдат повече от гражданите-обикновени частни лица. Тази форма на управление се нарича демокрация.Това означава, че в една демократична държава административния апарат трябва да бъде не само под контрола на гражданите, но трябва да бъде устроен така, щото при определени условия всеки гражданин да може да участва в работата на административните органи.Народът по силата на необходимостта ще състави прости и ясни закони, разбираеми за всеки, така че да се прилагат без проблеми. Ако един народ непрекъснато се нуждае от помощ при тълкуване на законите, то тези закони са лоши, защото са неразбираеми. В една държава има законност, когато гражданите познават законите, а не когато има хиляда адвокати, които само те да познават законите.Как може гражданите да спазват хиляди закони, които даже не познават, ето го Безумието на сегашната фасадна съдебна власт.

Реформата в съдебната власт е проста, както представителните Ви политици. Целта на реформата в съдебната система трябва да бъде само една: постепенно увеличаване правомощията на съдебните заседатели.Да се въведе мандатност за упражняващите съдебната власт и да се премахне несменяемостта като основен принцип на съдебната система.Да се въведе изборност в съдебната система.Това означава, че съдиите, прокурорите и следователите трябва да се избират пряко или чрез жребий, а не да се назначават от определени лица. Така ще се прекрати намесата на изпълнителната и законодателната власт в съдебната.Инспекторатът на съдебната власт да не се назначава от министъра на правосъдието, а да се избира чрез жребий, защото не е правилно представител на изпълнителната власт да контролира съдебната.Да бъде извършена децентрализация на следствието и прокуратурата. Трябва да се даде възможност за алтернативно следствие и независим прокурор, за да не може определени лица да се произнасят еднолично по определени случай, тъй като никой човек не е идеален.

Тия мутро - милиционери от герб разсипаха държавата , окрадоха Народа , направиха нина луди а сега пак драпат за власт -Нещастници .... Само съд и затвор за престъпниците от тзаи клоака , наименувала себе си партия

Съд и пълна конфискация на заграбените от народа милиарди на кръвожадната Червена Буржоазия да 9то коляно-синове,внуци,правнуци и пра-правнучета...... Смърт за вас бесни кучета.........

Всички прокурори са беззъби и безсилни жертви на престъпления - с избито семейство, с отровени роднини, с извадени очи и чакаш от тия жертви справедливост - чакаш за престъпленията срещу теб да има възмездие. Всички прокурори са психично болни.

Същото трябва да се направи със "Софийска вода", сметосъбирането и топлофикацията!

Ей сега е момента прокуратурата да си свърши работата, да одруса виновните длъжнстни лица като гладен циганин зряла джанка - кой от шефовете колко се е замогнал (и той и роднините до 9-то коляно), с целия цирк по отнемане на незаконно придобито имущество и накрая по едни долни гащи както о Пурко в края на филма да ги набута в панделата при манафите където им е мястото...

Като няма прокопсия.... Плюл съм в тази орисия! ВЕНСЕРЕМОС ТАВАРИЩИ ЧЕРВЕНОБУРЖОАЗИ....

ТОВА СИ Е РАБОТА ,НА ....СЕРГЕЙ КРАДНИШЕВ!

Боце ЗАБърсов не отстъпва

Жалка картинка сме ! Излиза ,че в България само се краде и се правят далавери.А ни говорят за икономика , за ръст на доходите,за по-добър социален статус - но как ?! Затова ли е тази жажда за власт ? Трябва да има осъдени , трябва да им се отнемат милионите,трябва да има национализация - така ще нахраним децата си , така ще осигурим лекарства за болните,така ще задържим младите хора в България.Да се спре това безумно богатеене на хайка лешояди на гърба на народа.

А ние се чудим как се пръкват елитни бизнемсени и богаташи, които карат лукс возила последен модел. И се чудим как расте цената на тока и си бъркаме в носоветве си траеме.

що ми ползваш ника(прозвище) бре????

И това сега е доказателство, че гарван, гарвану око не вади, който и както може гепи! Предишните гепили комисионните от милиарди, следващите намират едни 13 млн/ засега/ дето откраднали тези преди тях и така до ...като може, пък то "може" вече колко години? Едни и същи са и ние, кой тиква кой куманоид, само драскате тук, и повечето сте платени, но и вас ви "клатят" като останалите! Оставка, утре нова, и после какво? Пак ни е у ..."там където слънце не огрява" ... на ВСИЧКИ! Мизерници сме,продажници, за 30 сребърника си продаваме душите и трябва да свикнем с това!!!

Е и!? По тоя проект май и костов ни цоца и царя ни цоца и доган ни цоца и сергея ни цоца и явно май май и борисов и тои ни е цоцал! Епа досега не съм видял някой да е обесен за това! Така, че драги смехурковци кото и да пишем тука е се тая, ние си ревем те ни го набутват все по-навътре и все по-четвъртит! Който не му харесва абе друго тука явно засега нема ама май и нема и да има!

Още доста години ще плащаме задължения и лихви на Тройната коалиция, а на кабинета Орешарски за новия заем дето го взеха "за всеки случай да има пари"още 18 години. Вервайте ми...

Господин Министър, Само да Ви напомня, че все пак въпреки обиските и арестите вземете да пуснете едно ПРЍЕДИЗВЕСТИЕ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ на тоз прословут договор, да не земете да забравите в патакламата че ще стане адски интересно ако ..па продължи плащането ама към друга фирма. ..само напомняме, де.

Щом ГЕРБ по време на управлението си не е спряла тези договори за стотици милиони и даже не са споменавали за тях - значи са били вътре в цялата далавера.

и баба ти щом не споменавала за това - и тя е вътре

И цялата ти комуноидна рода :)

Пък вие тикви, те не знаете майките си, да не говорим кои са ви бащи!