Адвокат: Незамесени хора може да бъдат вкарани в "черния списък" по закона "Магнитски"

Необходима е задълбочена проверка, преди някой да бъде санкциониран, заяви адвокат Адриан Боянов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами, дано, всичките гадове “на прехода” в черни списъци включително и адвокатът лумпен с малоумно изражение на лицето Адриан Боянов до стената и крррррррт.

И какво да направи служебното след като герберските далавери го насадих на това краварско ''яйце'' дето се незнае по краварски каква ''помощ'' ще ни окажат като гепнат още някой и друг български актив нищо че е извън тяхната територия..Служебният кабинет не е разследващ орган за да прави ''задълбочена проверка'' докато има да изпълнява други задачи като всеки кабинет а и няма НС да обоснове някакви действия законово... Не споря че ще има много изгорели бизнеи покрай това ама като сме краварска разпоредителна територия друго няма какво да направим

За да им писне на IRS -данъчната служба на САЩ от тези червени балкански клоуни, смятай какви пари на руските олигарси са прали в САЩ Черепчето и Мамин Дебелян? Андрей Карлович Луканов бе застрелян не защото бе комунист а защото през фирмите си изнасяше на светло на Запад РУСКИЯ АЛУМИНИЙ. Руснаците го гръмнаха защото ги подкрадваше. Моя състудентка му бе секретарка и е разказвала какви рускоговорящи мутри са били постоянно в офиса на Луканов. Публична тайна в Чикаго е, че фирмата със стотици камиони AMERIFREIGHT е "собственост" на Ахмед Доган. Това ли е "български" актив, бе?

Нинова, Манолова, Антон Кутев – ето кои от БСП гласуваха за Пеевски през 2013 г.

Хора, осъзнайте се, както и авторката. Какво е това: "санкциите по глобалния закон "Магнитски". "? Това не е никакъв "глобален закон". Това си е американски закон и действа на територията на държавата САЩ. Той няма правна сила в другите държави по света. Какво е това гзооблизаване и целуване на САЩ. Веднага да сме направили черни списъци за всички, които САЩ посочил. Та това е абсурдно и гадно. Малко да се засрамят згоблизците. Имаме си български закони. И всеки е невинен до доказване на противното. Има си съд, да ги осъди и ги вкарвайте в списъци. То какви списъци, ако има присъда, ще има и последствия, за какво са нужни списъци. САЩ използва такива списъци за рекет и шантаж. Искат от включените да им платят такса спокойствие. Или да им изземат бизнеса. Това представляват подобните американски "списъци". И това те са правили многократни и не с една компания. И да се пишат всякакви глупости като тези в статията, да ти се сгади от изпълнителни послушковци. Това е най-гадната прослойка, която действа винаги пребоядисани и при руснаци и при американци и при какъвто и да е господар. Защитавайки интересите на господаря. Само че САЩ са по лапането, мръвки не отпускат. Един адвокат трябва да е наясно с правната страна.

Разбира се, дописването в списъка на САЩ, по закона "Магнитски", е част от реваншистката лудница, организирана, от руския човек Румен Радев. Там ще бъдат включени лица и фирми, които пречат на властимащинте, и които нямат нищо общо със санкционираните субекти.

И да няма правна сила, законът на САЩ, "Магнитски", има реално действие по света. Той парализира личните авоари , имущество на лицата в списъка, блокира всякакви бизнес контакти на фирмите свързани с тях, което ще рече, че и много банки по света, няма да обслужват, евентуални договори, сделки, или кредити. Системата за разплащане SFIWT няма да работи с тях. Пълен блок.

Има реалната агресия на краварите по света щом суверенни страни си траят и не кажат БАСТА на такава арогантност и наглост..ще губят бизнеси, авоари, сделки суверинитет...

Просто, това реваншистко правителство, трябва да си отиде, така, че никога да не се върне, или някое подобно на него, от БСП/ИТН,ДС,ДБ. Ние нямаме годни хора, да провеждат реформа, за утвърждаване на демокрацията. ИТН, са фенове на прокремълския и ретрограден президент, както и на ченгето Рашков, символизиращ тъмната, мракобесна ДС.

Няма начин, да не си замесен, ако си в бизнеса с намагнитезираните, тлъсти Магнитчета.

"Там ще попаднат хора, които категорично не са участвали в търговските сделки на Пеевски и Божков" И как точно адвоката предполага че това ще е възможно? Как случайни хора ще бъдат замесени към тия без да има доказателства за това? Или пък визира случайте когато лица имат неофициална връзка с търговските сделки. Като може би посредник!? Но така или иначе, документално или не това пак те прави замесен независимо от ролята ти в сделките. "Ако се установи нещо нередно, тогава всички лица свързани с тази фирма да влязат в някакъв "черен списък" Само при нередност ли? А каква гаранция ще има че лицата и фирмите без нередности няма да започнат вършан нещо "нередно" след това? Най-вече след като ще имат по малка конкуренция и повече ползи!? Едва ли имаме орган които да следи за подобни практики, нали? А и да имаме винаги може да бъде като с агенцията по пътна инфраструктура, която има експерти които могат да правят проверки, но решават да наемат чужди фирми за собствената си работа!?!

Няма незаменими хора . Особено в корумпирана България.

Съгласно публикувания списъка на OFAC има наложени санкции върху гражданска платформа на Божков "Българско лято". Тя на изборите за 45-то НС има право на 755576лв. субсидия от министерството на финансите на Р България. Въпросът ми е: какво става с тези средства и ако същата гражданска платформа участва в изборите за 46-то НС и постигне същите резултати или по-високи, които да ѝ гарантират място в НС, ще бъде ли легитимно цялото 46-то НС, тъй като в състава му ще присъства тази санкционирана гражданска платформа не само от OFAC, но и от българското правителство?

какво означава "Незамесени хора"? Когато си бил част от един бизнес, значи си замесен в него. Това дали си знаел за това, че не е законосъобразен е друга бира. Но както знаем незнанието и непознаването на закона не те освобождава от носенето на отговорност по него.

Дай юридическа дефиниция на замесени хора. Абе служебното правителство при поредната простотия и някакви тука тръгна ли да го защитават под предлог че видите ли трябвало справедливост. Жалки изпълнения. Между другото ти също си замесен, по твоята логика. Няма начин да не си си купувал билетче или нещо от лафка например. Няма начин да не си дал пари на някой от фирмите на тия дето ги обявиха американците. Значи санкции за тебе-ти си свързано лице.

Кой бизнес на Пеевси и Божков е бил незаконен? И коя продавачка в Лафка , ще предположи , че Пеевски върти незаконен бизнес? Толкова ли сте тъпи?

ЛИПСАТА НА ДЪРЖАВНИЦИ И РАБОТЕЩИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ И НЕКОРУМПИРАНИ И ОБВЪРЗАНИ КАДРИ РАДЕЕЩИ ЗА БЪЛГАРИЯ И НАРОДА..........ПАРТИЯТА СВИНЯ МАЙКА РОДИ ТРИТЕ АЛЧНИ ПРАСЕНЦА.......... И ФОРМИРА БАНДИТСКАТА ПАРТИЙНОФИРМЕНА ИНФАНТИЛНА МУТРООЛИГАРХИЯ..... КОРУПЦИЯТА..... БЕЗАКОНИЕТО...... И АРОГАНННОТО ЧУСТВО НА БЕЗНАКАЗАНОСТ ПРЕВЪРНАХА БЪЛГАРИЯ В НПО"АКЦИОНЕРНО дружество" ПРЕД ФАЛИТ ТОВА Е БЕЗПОДОБЕН ПРЕЦЕДЕНТ В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ....... ПРЕДАТЕЛИТЕ ПОДВИХА ОПАШКИ КАТО УПЛАШЕНИ ПОМИЯРИ И ОТИДОХА В АНКАРА ДА ПРОСЯТ МИЛОСТИНЯ И ПОМОЩ..... ОСТАНАЛИТЕ РУСКИ АГЕНТИ И ЗА ДЕСЕРТ САЩ НАЛАГАТ САНКЦИИ Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.....

Какво правим с Цеката? EFBET даже е спонсор на БФС и на половината отбори в лигата. Рекламите ни заливат от всякъде? Нали уж хазарта не можеше да се рекламира?Или това беше само за Божков,а не и за "кошаревския"свидетел на Гешев-Найденов?

нали не го приеха, това с рекламирането на хазарта за да не сме ощетявали рекламните агенции и спорта. пародия

Рекламите на Национална лотария ги спряха поТВ ,както и това предаване със Захари Бахаров.

е те бяха по друга рекламна линия, там целта бе убиване на конкуренция с изземане на пазарен дял.

Ако всички банки кажат " сиктир" мустафа, всички ли ще закрият? Ами Божков къде ще си получава пенсията? Смрад и безумие до откат!

аааааааа,без право на обжалване,като при Берия,псето на Сталин

Като четем историята се оказва, че При Берия започва одвобождаването от лагерите. Генерали, научни работници.... Така, че ти ти си псето! Глупак недочел!

ха-ха-ха,още малко и демократ,но интернирал милионе през 30-те,организирал "катинското клане" над полските офицери 39 и осъден на смърт за изнасилване и екзекутиран през 1953.Това псе защитаваш.

Абе тъпчо, бъркаш Берия с Ежов! Поне прочети малко, ама не на оня , как му беше името, да Суворов. Виж и как и кога започват да правят атомната бомба. Самолетите. Хайде стига де!

Глупости! Божков и Пеевски са всичко друго но не и незамесени!

Хайде вече го дакажете в съда! Стига прокурорски изцепки!

Косвените жертви също са замесени по някакъв начин. В прането на пари обикновено има замесени и чисти, нищо не подозиращи предприятия.. Е.. разбира се вътре в предприятието се знае, говори се.. тия са на божков.. ония са на пеевски и т.н. Еми според мен тези, би трябвало също да бъдат санкционирани. Те са част от системата за пране на пари.. макар и от легалната страна.

Няма нищо подобно на този закон магнитски. Всъщност така нямаме юридическо определение за свързани лица. С други думи всяко лице извън американския списък, може и съвсем законно ще осъди държавата. Сега-реално и всяко лице в американския списък може пак да осъди държавата в момента но едва ли ще се опита. За сметка на това пък сега ще се започне едно дописване на списъка с враговете на тоя или на оня. Ето един пример-лавка ако си спомняте продаваха вестници-Ами значи с чиста съвест някой може да реши всички вестници които са продавани в лафка да бъдат дописвани в списъка на свързани лица. Ето има ли са бизнеса с Пеевски! Без каквито и да било критерии дописването на тоя списък е безумие.

Държава се съди, когато действията и не са нормативно регламентирани. В случая вече имаме акт на Министерски съвет. Кой и по точно къде ще осъди държавата и с какъв мотив?

Акт на министерски съвет има силата на закон?? Когато съответният акт на министерския съвет и съответните действия на министри и правителство нарушават закона, всеки засегнат има право да съди държавата. и тъй като ние нямаме закон по който да бъде издаден този акт на министерски съвет,всеки засегнат от този акт не само може но и ще осъди държавата. И самия акт ще бъде обявен за противозаконен. значи научи разликата между закон конституция акт на министерски съвет постановление и приказки на някои недоучил министър.

значи, когато нямаме закон, няма как да е противозаконен. единствения регламент в случая е акт на МС. Противоречиш си. След като единствения регламент е акта на МС и той не противоречи не е в разрез с никакъв закон, как ще го обявят за противозаконен. Нали нямаме закон? говориш глупости. не става въпрос за йерархичната структура на нормативните актове, а за наличието им

Значи аз казвам че си замесен и поради тази причина трябва да те пратим за 10 години в затвора защото сме издали такъв акт от министерския съвет. нищо че няма закон по който да те осъдим нищо че това се явява нарушения на правата ти. Важното е че има акт на министерски съвет. Абе като въобще не разбираш от закони за какъв дявол въобще пишеш коментар??? Поръчка ли изпълняваш или какво?

разбирам, че ти се иска по някакъв начин да си защитиш собствеите мисли, но в случая нито имаме накзатално постановление, нито имам разпоредби с широкобществен обхват - приравними към закон. всъщност т.нар. санкции за свързаните лица са единствено ориентировъчен списък, за ограничаване на държавните предприятия по линия на контрагенти. Това нещо обаче не е задължително да става само с този акт на МС. Избора на контрагенти е субективен акт, за който (с изключение на обществените поръчки) не се носи нормативна отговорност. в случая никой не налага никакви ограничения на свързаните лица, а по-скоро се налагат ограничения на собстввени дружества за сключване на сделки с тях. За какъв закон, за какъв затвор гориш? Да ще произтекат негативи за тези свързани лица, но те ще са чисто икономически и то не като текущи санкции (глоби, запори и т.н.), а като бъдещи перспективи за бизнес пред тези дружества. Единственото за което биха имали основание да заведат дело е (в случай, че докажат липсата на обвързаност) за оронване на престижа и пропуснати позли.

Между другото, в списъка на Министерство на Финансите фигурира и Интралот, което е акционер в Еврофутбол и други начинания на Божков, но е реално собственост на Сократис Кокалис. Не, че нещо, но поне могат да се опитат да са точни. Концепцията за свързани и несвързани лица не е достатъчно комплексна, че да се преподава в Харвард, но все пак изисква малко здрава мисъл като за начало.

всяко лице в собствениостта или управлението на едно дружество е участвало в неговата дейност и е имало мехаизмите за корпоративно или дружествено управление (надявамсе разликата е ясна). Като изключение би могло да се търси само обезсилване на тежестта на санкциите към миноритарни собственици на публични дружества. До колкото обаче се вижда, няма сериозна опасност от засягане интересите на подобни индивиди. След като сиучаствал в бизнес, който явно е нераглемнтиран или е вънн от законовите граници, следва да си понесеш последствията такива каквито са. Всички сме наясно, че едно дружество не се управлява само от един човек,както и че облагите от това управление не се концентрират на едномясто. След като цитирания господин е бил част от групата, трябва да е солидарен и сега в санкциите, точно така, както е бил при разпределението ная дивидидента примерно. Това че има и друг бизнес, не следва да го изкарва от кръга санкциите. Тръгнемли по метода на изключването и детайлизирането,означава накрая да стигнем само до конкретни сделки на лицата от списъка, което е типично за нашата държава - да детайлизираме до безкрайностнещата с цел да се размие отговорността. Ясно е че статията и изказването на адвоката цели да защити конкретни лица, които в опитите си да се отделят от групата и продължат да съществуват по начина по който до сега, стават жалки.

Когато нямаш юридическа обосновка всяко действие може и ще бъде обжалвано и спечелено в съда. Когато нямаш юридическа обосновка на какво по-точно основание включваш хора в някакъв списък нещата са същите. поради липса на юридическа обосновка с чиста съвест може да бъде включен примерно и представителството на coca-cola в България. Щото нали се въртяли бизнеса с лавка на Пеевски?

По-голяма глупост не съм чел. Интралот е листнато дружество на фондовата борса в Гърция, което притежава под 51% от дяловете в Еврофутбол, по спомен имаха дял и в Национална лотария, но може и да греша. Божков не прави съдружие с под 51% по старо негово си правило и общо взето не може да се счита, че Интралот е контролиращото дружество. Санкциите се отнасят до компании с участието на Божков и като такава, Еврофутбол и другите юридически лица попадат в обхвата на санкциите с всички последствия за тях. Казвам, че включването на Интралот в списъка на министерството на финансите е неправилно, тъй като компанията НЕ Е под контрола на Божков, а на Кокалис. Или на по-прост език - някой чиновник се е престарал и е вкарал всичко де що е видял като компания или като юридическо лице с дял.

така трябва да е. Нали не забравяме, че за разлика от списъка магнитски, ограниченията за свързаните лица са единствено по линия на договори с държавни предприятия и ползване на бюджетни средства. Освен това ограничеията се налагат само за територията на страната, никой няма да ощети с нищо миноритарните акционери в Гърция. Тук не става въпрос за налагане на санкции на свързаните лица, а за ограничаване на тяхната дейност свързана с ползването на държавни и европейскисредства.

и само да уточня, че в корпаритвното управление ясно е дефинирано наличието на контрол ... дялове с липса на конрол се приемат т.нар миноритарни или под 10%. Примерно при 49% дял да се твърди, че има липса на контрол е несериозно, особено, когато се има предвид тежестта на 66.67% в общото събрание.

ЗАЩИТНИЦИТЕ НА МАФИЯТА - НА АМБРАЗУРАТА! БЪДЕТЕ СМЕЛИ!

Кой доказа, че са мафия? Съда? Мафията е облечена във власт! Дори мафията не закача жени и деца, и любовници, ама прокурорите , Да.

Да, току-виж някоя баба от някое родопско село и тя се озовала в списъка... Хахахаха Мижетурки !

Ок не е редно някой който не е замесен и е честен да изгори щото не знае какво прави работодателя. Та ДА за проверки. НО да не се извършват от български контролен орган а от международен....всички знаем как ще бъде извършена проверката иначе - едни пари ще сменят ръце и ще си чист като роса.

Не е редно, ама ще изгорят! И кой казва, че Пеевски и Божков са виновни? Гшефта? Този списък е подаден на Мустафа от българи. Пеевски ще се измъкне. Редно е Мустафа да отиде на консултации!

Какво ще стане с банките в които са акционери. Страшно става...

Ти са видиш! А с Цеките какво става, дето единият е изпълнителен директор, а другият съдружник.

Бурканбанк му е майката!

А защо Путин не е в списъка на този Закон? Ха ха ха ха!

Много обичаме да сме част от стадото. Някакъв американски лобист пробута т.н. "закон" на Магнитцки (този изобщо същетвувал ли е?) и ние, най-главното, без да мислим, сами се подлагаме на него, ей така, за да се харесаме на шефовете от Америка.

Какво да се прави? Страх!

Ми те банките които използваме са американски. Ако не спазват американските закони ще ги санкциониран. Кредити те ни също американски. Обещаните самолети също. Та Америка като скръцне със зъби и ние сме в нозете й и питаме що хора?

Браво! Ето това е страх! За това васалът дава сестра си на турския султан!

Пеевски пък даже не е обвиняем. Не е разследван дори!

Вече година и половина няма внесен обвинителен акт в съда срещу Божков. Година и половина! Това позволява всеки да го нарича крадец и убиец , без да е доказано в съда! САЩ не могат да са пример , защото не посочиха името , или имената на корумпираните! Без корумпирани, каква корупция?

Какво ви е.е краварски закон? В България закони няма ли,да се ръководите от тях?

викаш по добре да си живееш по свински закон от колкото по краварски. точно заради законите ни, прилагането им и контролът произтичащ от тях сме до тук ......

Ами очевадно няма, щом краварите трябва да се месят. А и те не се месят във вътрешните работи, просто ограничавап паричния поток на мафиотите. Затова е и целия този неистов писък от Боко, Доган, Пеевски и приближените им....

А Прокопиев кога?

Той и домуса ходят на море с плевньо и бойко

Стига плещи глупости бе цървул. Отдавна трябваше да ги отрежат тези крадци и убийци Само браво за смелоста

Я сега кажи кой ги определи за крадци и убийци? Прокуратурата ли, некадърна? Всичко им падна в съда. Техният съд!

наясно сме защо се стигна до атаката срещу тези хора (по точно срещу единия). И това няма нищо общо с ефектвиността на прокуратура, следствие и правораздавателна система. При ситуация в която имаше задоволеност и не се смяташе за възможно чрез политическо-държавни похвати да се отнеме бизнес, нямаше да имаме разкрития. За съжаление точно слабостта в системата ни започна сама да се разкрива с цел да се облагодетелства .... можеби не очакваха подобна развръзка, смятаха се за недосегаеми. Така, че никой никого не е разкрил уви. Много ни се иска, но всичко е скалъпено с друга цел. Не казвам, че не е вярно, но не е разкрито, защото националните ни инситуции не работят по този начин. Разкриването не е въпрос на спазване на закона, а по-скоро на личен интерес на някого. Няма как всичко да не пада в съда, след като още първоначално целта не е била да има последствия от нормативно правна гледна точка, а само от икономическа. Най-общо "разкриването" на Божков, постигна своята цел и ако някой си мисли, че ще има други последствия се лъже - от това вече нямат интерес, защото може да последва същото и за тях.

Герберската паплач пищи неистово, значи нещата вървят към по-добро...