Първи папа от Америките - защитник на бедните и най-уязвимите

Световните агенции отбелязаха, че новоизбраният папа - аржентинският кардинал Хорхе Марио Берголио, има вече три първи и едно второ място.

Обратно в новината

Коментари - Първи папа от Америките - защитник на бедните и най-уязвимите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не желая нищо на никого, тъй като въпросният човек не ми е никакъв.

Няколко часа след избирането му за папа , в южна Флорида се появява облак , който прилича на ангел с разперени криле и обграден с блясък .Вижте снимката в интернет !

Голям праз..А на Бузлуджа се е появил нов крали Марко в образа на Сергей,който трепе със сърп и чук в желязната си левица,пълчищата на мрака императорската гвардия на бойко.

"Първи папа от Америките - защитник на бедните и най-уязвимите" - по йезуитски

Много ми е чудно, защо мнозинството от крадинали, които имат право да избират папа, са италианци, а избират или поляци, германци или аржентинци... Значи, от централата в Ленгли обръщат внимание на глобализацията.

Вчера слушах кратката първа реч на папата. Всички очакваха някаква високопарна тирада, а човекът говори просто, ясно, разбрано и най-важното - по човешки. След това по италианската телевизия направиха кратко представяне на новия папа - живее в скромен малък апартамент, ходи на работа с градски транспорт и други подобни. Дано има повече такива хора с висок морал по света!

Папата: "Нека се погрижа за бедните и най-уязвими, докато държа тоя 2 килограмов кръст от чисто злато!" Амин, отче!

Българската тъпота е ненадмината. Беше съобщено, че новия папа носи кръст от ЖЕЛЯЗО и не признава златните атрибути, характерни за други прелати, пък и за православните владици.

Споко! Те само заплатите за швейцарската гвардия са колкото да издържаш нашите депутати. Швейцарските гвардейци пазят "светите хора" от народа...

Сега вече съм убеден че,Цвцв ще си раздаде 6-те апартамента на бедните!!

"Напълно заслужава името на Свети Франциск от Асизи, който е известен с това, че загърбва охолството и тръгва да разпространява Евангелието из народа. Бедността и милосърдието са двете основни ценности на Францисканския орден, посочват анализаторите." Е това в църквите е рядко срещано явление!

Според класацията на великия Маркс, църквата е един от петте опори на властта в десните държави. Следователно папата по никакъв начин не може да е опора и на бедните, защото няма бедни с десни убеждения. Мимикрията на църквата е отвратителна гавра с милиони бедни същества и в Америка. През 1961-63 година бях свидетел на преврати в Бразилия, на вълнения и събуждане на беднотата там. Църквата в нито един момент не призова богаташите да проявят милост и национална отговорност - точно както това става днес в колониална България. Побеснели десни банди, озлобени лумпени и опасни извратеняци търсят опора в кръста, в който не вярват. Лъжата властва със страшна сила и не предвещава нищо добро на народите.

Нашия папа Сергиск 1 е пък от двете Русии-защитник на пенсионерите и айдуците! Всяко лято ,той застава на сцената пред пролетарската катедрала-тиган на централният площад ,,Свети Ленин" на Бузлуджа и миропомазва пенсионерското войнство с кебапчета,жълта лимоната,алва и рахат локум на аванта! Надъхани от правата вяра те потеглят на нов комуняроносен поход срещу неверниците на Бойко!

и Президента ,и Премиера да ги сваляме, и да си вземем от Аржентина двама такива мъже ! И от футбол сигурно разбират повече , и неа да се бият като Ицата по стадиовите? баба Тодорка

още не е късно да го покаим са Президент-премиер и Шеф на БФС! Положението не търпи отлагане!