Ню Йорк забрани пушенето и на открито

Общинският съвет на Ню Йорк прие забрана за пушене в паркове, на плажа и на други места на открито в града, като решението бе приветствано от кмета Майкъл Блумбърг.

Обратно в новината

Коментари - Ню Йорк забрани пушенето и на открито | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що не си .......... майката

Егаси кефа! Този кмет е пич!

Това показва в каква първобитна държава живеем все още.

аз пък живея в Сан Франциско,и тук има цигари по три и педесе...до шест-седем,осем долара...ако си в центъра,абранено е да се пие на улицата,но аз си пия,по същия начин ще е и в ню йорк-ще пушиш,и като видиш копс,фърляш... глупаво е да се забраняват такива неща,и виждам че се опитват да отнемат демокрацията бавно...макар на ченгетата много да не им пука,иначе досега да са ме глобили-а не само да ми изливат бирата...глупаво е-защото тази логика изисква и забраната на ядене на макдоналдс и други видове отрови,коки коли на публични места-защото пък те пропагандират неправилен начин на хранене,да направят барове-за пушачи,и такива за непушачи,толкова ли са тъпи че не могат да се сетят за това,а в обществените сгради-да не се пуши на разстояние да речем десет метра от сградата...тук също е забранено да се пуши в заведенията-но за сметкана това смърди на трева и на пикня,и пикаят по улиците,а после спат по тях...освен това-дори да те глобят в америка-не е много сигурно дали ще платиш глобата...освен ако не земаш по-голяма заплата...тъпото е че ако си в бар-и искаш дас пушиш вън с питието-не може,а то тогава ми се губи кефа...за това,стойте си в къщи и не ходете по американски барове,пушачи...

живея в NYC и съм супер доволен че никаде не се пуши... странното е че и пушачите които трябва да излезнат на улицата да пушат, вече не харесват цигарния дим в затворени помещения... следващата забрана ще е да се спре пушенето по тротуарите... и ще го направят... така един пушач вместо да пуши по една кутия на ден пуши по 4-5 цигари и наистина много хора са принудени да се откаят от този гнусен навик... да не говорим че цената на един пакет е вече $12 :) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ха-ха, в градове като Ню Йорк димът от цигарата е като свеж планински въздух. Пушачите, приятел, са ти най-малкият проблем...

ами то и без това тук пушач не може да се види..........аз поне от приятелите ми и познатите един пушач нямам......а познавам доста хора.....цигарите в щатите са отживелица....а в бг ходим само лятото по външни кафенета иначе се издушаваме от смрадня

Както казва Менкен за сухите режими в САЩ - и това е демокрация, демокрацията ни дава възможност демократично да се откажем от всичко - от свободата си, от правата си и от самата демокрация. В онези години шумните пропагандатори на моралната чистота се нахвърлят върху много неща, от които днес ние най-ярко си спомняме забраните за алкохола. И отново както Менкен отбелязва многократно такива рицари намират най-лесно последователи в хората, които по една или друга причина се възприемат като незалужено приемани за долна, по-примитивна каста от истински или въображаеми други. В крайна сметка маниите за укрепване на морала, здравословния начин на живот и в крайна сметка всички шумни кампании и настроения за отърване от пороци са били винаги характерсика на комплексирания и на хората, които дълбоко в себе си се възприемат като обречени да бъдат обикновени завинаги.

"Кметът Блумбърг, който е ревностен враг на цигарите ....." Използване на служебното положение за избиване на лични комплекси. То е ясно, че непушачите се водят от омраза към пушачите, а не от всякакви "благородни" подбуди, но този нещастник направо се оля.

а защо не ги забранят направо?! и другото което е, цигарите са легални за продажба, от всеки пакет голям процент отива директно в хазната, но пушачите почти нямат никакви права и особено в усато ги гледат все едно са престъпници?, може ли да попитам с какво дима от една цигара наоткрито е по-вреден от дима на един 4000 кубиков пикап примерно?

Именно! Толкова други фактори замърсяват въздуха, че това с подгонването на пушачите ми изглжда на лов на вещици и евтин популизъм. Хайде някой да каже нещо за сухият закон в САЩ от 1929-та? Хайде някой непушач тук да си представи че му забраняват ракийката към салатата, защото е за негов добро и за добро на околните....

Пушачите да го духат, и то без цигарен дим! И да си мият преди това зъбите!

Друго правивпечатление тук, 36 "за" и 12 "против", не пише има ли въздържали се, но като се съберат, прави 46. СОС е с над 70 общински съветници. Ню Йорк е доста по-голямо и по-добро място от София :), въпросът е: " защо са ни в София толкова много съветниците? "

Ами то и полицаите им са сами, а нашите по едно време бяха по трима в кола. И като питаха един началник защо е така, той отговори, че единият знаел да кара колата, другият да чете и пише, а третият обичал да се движи в културна среда...

до пушачите: колкото и да се пените водите загубена битка. време е да се премирите с неизбеjното.

От 9г - браво! а сега и на открито. Затова са първата нация в света!

Не само заради това. Водещи са почти във всичко.

Сега и в България.

Скиф,тия и паркова полиция имат!Ама,кви са тее ора,бря?

Това са хора, а не примати.

Правилно, щом другите наркотици не могат да се употребяват на публични места и цигарите също.

"Статистиката не лъже, пасивното пушене убива и никой не трябва да вдишва цигарен дим, докато се разхожда в парка или на плажа" АХАХАХАХА - е неее, само малоумник може да повярва на това твърдение и само човек, който има интерес да приравни цигарите с наркотиците може да каже подобна глупост. НЯМАМ ДУМИ!!!

А кво са цигарите бе, тикво....щот са легални та не са наркотик, нали.....офффф'кай си и си пуфкай колкото искаш, ц!

Медицината в твоя случай е безпомощна - няма лек за тъпаци и простаци!

Споко, пич! Всеки има право на неинформираност и лош вкус.

Накрая ще стане като в Холандия-навсякъде можеш да пушиш трева, но никотинови цигари е забранено.Абсурд!Навсякъде ходят нахилени и напушени-това ли е целта?Ако е това,та казват направо,да легализираме леката дрога и да приключваме с това!

Къде ги видя тия нахилените?

коку

Ако баба ти не беше пушила, щеше да почине на 120 години, не на 96...

Ползването на кристални кълба и техники от спиритизма е незаконно. Нарошават правата на починалия. Хахахахаха Откъде го изтърси това и стакава обеденост незнам просто.

коку

проста статистика... но не и за дрогирани мозъци...

АМИ ПРЕДЛОЖЕТЕ ДА СЕ СПРЕ ПРОИЗВОДСТВОТО И НА ОРЪЖИЯТА КАКЪВТОИ ДА Е И ТОГАВА НЯМА ДА ИМА БУНТОВЕ СТРЕЛБИ УБИЙСТВА И НАМЕСИ В ДРУГИТЕ СТРАНИ ТОГАВА ЩЕ ИМА ЧИСТ ВЪЗДУХ А НЕ С ОПИТИ О Т БОМБИ

За първи път започвам да съжалявам че станахме "приятелчета" със САЩ и ги следваме във всичко. Някой може ли да го нарече това демокрация? Абсолютен тоталитаризъм! Там отдавна имат такива болни напъни като сухият режим от 1929-та. Това е поредната абсолютна глупост! Колко ще е съдържанието на тютюнев дим във въздуха на открито че да пречи на здравето на непушачите? Особено пък и по плажовете, където винаги духа вятър. Тези янки съвсем ли са изперкали? Лошото е че ЕС се равнява с тях и вкарва и тук техните простотии.

коку

Един наркоман никога няма да разбере, че някой се опитва да му помогне, а не да му навреди... Забраната за пушене на открито е с цел да се намали пушенето като цяло, а не да не се вреди на непушачите. Ние и сега заобикаляме на по 3м всеки такъв наркоман, независимо на открито или закрито. Да не говорим, че има тотално дрогирани, които излизат от дома си и дори не изчакват да излязат от сградата, а палят в асансьора. После асансьора смърди на цигари още 2 часа...

Приятелю нали не си толкова наивен и глупав, че да си мислиш, че някой се е загрижил за здравето на пушачите? Или може би греша?

Коку, мерси - не искам хубост насила, а това с ограничаването на правата на пушачите си е точно такова. А относно това, че на някои хора не им достига култура, възпитание и съобразитетлност и пушат и в асансьора както казваш - това си е съвсем отделна тема. Такива хора правят и много други нередности, дразнещи обществото. Но далеч не всички пушачи са такива.

Едно от малкото неща, които ми харесват. Крайно време е да свърши диктатурата на пушачите, време е като влезем в заведение да видим и другият край на помещението, а не кълба от дим.

БРАВО....!!! Да се свърши с нарушаването на правата ми...!!!

А моите права?

Пуши си в къщи, ако ти разрешат.

ИЗВРАТЕНИ АМЕРИКАНЦИ . Преди ходехме в гората на чист въздух, а сега-да пушим.Ще се крият из шубраците, като партизани? Тея хора кога ще ни стигнат-след 40, 60, 80 год.

има хора които аше искат да стигнат тапите американци. като целият свят иска да спира цигарите ,ами да им спре производството.нали селта е да се вкара марихоаната-боклуци *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Браво!!! Наистина никога няма да ги стигнем, тези хора са на светлинни години пред нас не само икономически. И на мен ми писна докато се разхождам по улицата разни пушачи да ми димят в лицето като се разминаваме. Браво на американците.

Загниващият капитализъм, ей.. Хората мерят с колко се увеличила продължителността на живота. В "социална" България мерят какви са загубите на бизнеса! На всички коментари от пушачи - вие хора не можете да разберете че нарушавате елементарни права на останалите - правото на чист въздух!

Който пуши да ... спре да пуши.

И Бойко иска да въведе по-строга забрана, но се отказва- ох, ще ми падне рейтинга.

Така се прави, браво! Пазарът на дрога ще се разширява все повече, празно място няма. Като няма цигарка, що да не смръкнеш едно кокаинче или по-евтинко, някое хапченце. Американските другари вървят към нещо подобно на "сухия режим" и кой ще спечели както винаги, ами мафията а покрай нея и правителството.

Бедните промити мозъци! Въздухът в Ню Йорк е замърсен не от цигарите, фоновото облъчване от нагъсто разположените антени съсипва всяка клетка в тялото, храната им е отрова, но сега като спрат цигарите ще цъфнат. Болна нация, и тютюнът е последната причина за това!

Това, че дишаш отрови от колите и ядеш боклуци не е оправдание да дишаш още отрови съвсем доброволно ! Свикнете с мисълта, че цигарите наистина са адски вредни и безумно ненужни ! И повярвайте ми, повечето американци живеят 100 пъти по-добре от повечето българи, затова по-скромно с коментарите и съветите. Първо да оправим чалгизираната си държавица, после ще помогнем и на американци, руснаци, китайци да влязат в правия път :)

То и за телевизията важи и за редица други неща, но ти не виждаш причина да се откажеш от тях нали. Предполагам, че няма да се откажеш от козметиката нито от ходене наплаж независимо, че причинява рак на кожата все пак не са жижнено необходими, а са по скоро лично предпочитание. И последно щом не харесваш пушачите, никой не те заставя да си в тяхната компания нали така, намери си приятели непушачи и точка.

Когато и в България основният проблем опре до "фоновото лъчение", тогава си позволявай да даваш диагнози на другите нации!

Когато поживееш година-две в Ню Йорк, тогава си позволявай да сравняваш качеството на живот и здравословното състояние на американци vs. българи, Жана. Повярвай ми, Голямата ябълка е МНОГО прогнила. Цигарите са последния проблем

Чудесно, пушачите, като втора ръка хора трябва да бъдат натикани в ъгъла. Да се благодарят, че още не е взето решение за евтаназирането им.

коку

Е, не. В САЩ поне има достатъчно клиники за наркомани. Със сигурност могат да им помогнат да се оттърват и от тази наркотична зависимост срещу сумата, която наркоманите дават за цигари в рамките на 3 години...

А клиники за вманиачени индивиди,които искат непременно да натрапват на другите собственото си виждане по някой въпрос и са досадни до безумие има ли?

Тука какво се чудят, да ги забраняват, никаква полза няма от тях.

БРАВО!