Пхенян обвини САЩ, че готвят превантивен ядрен удар

Северна Корея обвини САЩ, че готвят превантивен ядрен удар, след като Вашингтон съобщи, че ще разположи стратегически бомбардировач Б-1 в Тихия океан.

Обратно в новината

Коментари - Пхенян обвини САЩ, че готвят превантивен ядрен удар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ким, стреляй не в морето, а през него. Тогава ще спрат да ти досаждат.

няма нищо по-нагло и лъжливо от комунистите, избиват собствения си народи роднини, готови са да избият целия свят

Само демокраДите са по-нагли от комунистите. Всички наблюдавахме колко се убиваха преди и сега. Колко се крадеше преди и сега.

Има няма, и СК изкарва разни декларации. Пак ще просят нещо на Запада, и подготвят терена.

А какво им е дал Запада, че не се сещам нещо? Един по-голям поздрав.

Тия цървули нямат късмета да си общуват с Роналд Рейгън. Просто отдавна щеше да им е пуснал ракетите и да ги е сринал, както си му е реда. В интерес на истината редно е Китай да получи ембарго заради подкрепата си за Северна Корея. Западът погази принципите на демокрацията и безпринципно даде пари и технологии на Китай , а сега получава закани и северно корейски атракции.

Забравяш един факт, че СК има военния потенциал да затрие ЮК, Япония и всичката соросоидна паплач в региона за седмица. След това САЩ и да затрият СК, то от лакейте им нищо няма да е останало.

Нямат никакъв потенциал да направят това, затова се мъчат с пълна сила да го постигнат.

Какъв потенциал има Северна Корея, която не може 40 години да направи танк, който да е по-сериозен от Т62 МВ? Я пак ?

А ти забравяш или не знаеш за чудесата на гпс-а и цивилните му приложения който ни е подарък от американската армия която подържа и мрежата от сателити!Та искам да кажа,че американските ни съюзници на нас българите са в състояние в реално време да следят всичко и всеки!И го правят!Щом разполагат тхаад значи има за какво!Но едва ли дебелият психясал касапин ще се престраши да прави повече от провокации и да трепе роднини и приближени!Или да тероризира още народа си!

Ясно.....ориза свърши, глада почна и почнаха типичните им изказвания. Що не реват след като американски самолети летят над Сев. Корея и хвърля чували с ориз и друга храна ???

Изглежда,че нЕкой от тези чували,падна направо върху кратуната ти........

Провокация между ядрени сили е пагубно. САЩ не спират да нарушават баланса. Да разположат едно Б1 срещу Полша, че използва северно корейци под наем от Ким?! Що за двойни стандарти и лицемерие... Това и Путин не го прави дето му е нужна безплатна работна ръка из руско-китайските потоци за пертол и газ...

Провокациите тъпунгер са от Северна Корея. Оттам стрелят непрекъснато с ракети и директно заплашват с ядрено унищожение южна Корея.

Това,че САЩ са разположили самолет във своя база на хиляди километри от С.Корея не би трябвало да безпокои дебелия Ким!

Някой да се сеща какво направиха на 6 и 9 август 1945 година демократичните сащ в Хирошима и Нагазаки?

Сещаме се! Прекратиха една война и спасиха над 2 милиона човешки живота.

Наглец, безочлив. А във Виетнам колко спасиха. А газовите камери се полваха за дезинфекция нали!

Прочете "Премълчаваната история на САЩ" и после ще продължим разговора.

Глупости! С капитулацията на хитлеристка Германия всичко беше приключило.Въпрос на време беше Съветския съюз и САЩ да приключат с Япония и то не с цената на 2 милиона жертви.Тия цифри откъде ги извади?С тази теза американците оправдават своята жестокост пред света.Защото са гузни! Изглежда само ти не знаеш защо бяха хвърлени бомбите. Хари Труман искаше да покаже на Съветския съюз/Сталин/ кой ще командва света.Сметката платиха японците. Колко хора са загинали мигновенно и по-късно вседствие на радиацията;направи си справката сам. При това безсмислени жертви!

sps_hrsf@abv.bg

баф мамаму! за първи път, от тебе чувам, че атомните бомби прекратяват войни.... стана ми ясно, че заличеването на живота на земята с изстрелването на 3000 ядрени бойни глави, всъщност ше прекрати войната.... МИРОТВОРЕЦЪЪ!

Кой пък ги бръсне за слива тия Севернокорейски кресльовци... Всъщност много по-вероятно е това да е в отговор на апетитите на Китай в Южнокитайско море.

В началото на август могат да се очакват такива работи от янките.

за щастие на южнокорейците ООН не загуби от русия и китай за нещастие на севернокорейците ООН не победи русия и китай нещата са очевидни

Очевидни са я!! Очевидни,но не точни!! Имаш ментални проблеми... Какви точно и на какво се дължат,можем само да гадаем.....

"местните хора" около "китайските морета" се надявт само на сащ срещу империализма на китай "местните хора" около "китайските морета" наскоро осъдиха китай за действията им срещу тях виетнамците мразят китай и като цяло харесват сащ виетнамците са били роби на китай 1000 години четете история и фактология не пропагадата на русия и китай!

Сигурен съм че виетнамците харесват САЩ - колкото поляците и чехите СССР.

сссре ги няма що се свениш да напишеш - русия?! поляците мразят русия не ссср аз съм говорил с виетнамци много мразят китай освен хилядолетното робство в момента китай събира реките в язовири и обезводнява виетнам измъчват виетнамски рибари превземат земи преди 2 години бяха пред война виетнамците бяха били китайци във виетнам дори май имаше смъртни случаи

Виетнамците обичат САЩ....боже...боже...ти требе последните 50 години да си живял на марс

Ами иди в САЩ, щат Калифорния и виж, че е пълно с виетнамци, дори има цял град, който е напълно виетнамски. Нарича се Малкият Сайгон. Е, щом толкова много маразят САЩ, защо са там и продължават да се заселват, въпреки строгите ограничения за миграция. Да не говорим за стотиците стоки, които са сеткет, че са направени във Виетнам. Само да се говори на базата на пропагандна инфо, не е достатъчно. Просто иди и виж или попитай някой, който е бил там.

Като цяло - предпочитат САЩ пред Китай или русия. Ама с червени очила не се вижда. А на марс "червената планета" май си живял ти

Пхенян и таласъмите панелни явно не знаят, че Б-1Б е изваден от триадата от преди има-нема 10 години. Разполага само с конвенционални оръжия.

Ударът ще е срещу Китай! Ликвидноста ,която създаде тази държава заплашва капиталовия пазар и САЩ пряко! Китай ,който натрупа колосални доларови резерви в отношенията си със САЩ и подпомагаше американската икономика за сметка на своята,принуди китайската държава да приеме курс на девалвация,довел до унищожителен удар по американската и без това задлъжняла икономика и на световните борси! Китай пусна обратни смекчения за 1 трилион долара! Невероятното генериране на ликвидност в Китай вървеше с огромни темпове! За всяко тримесечие се създаваха капитали като за по една нова Русия! До края на 2015 година Китай имаше по вече пари от колкото САЩ и ЕС взети заедно! Модернизирането на китайската икономика се разви с епични темпове и размери!

По нататъшното развитие на китайската икономика и допълнителното създаване на ликвидност,заплашва самото съществуване на САЩ! Затова Китай ще трябва да бъде заличен с помощта на американската военна машина!

Никой няма да заличава никой от картата поне да се надяваме че няма. Принципно сте прави че завишеното военно присъствие на САЩ в региона е основно заради Китай а не поради това че поредната ракета-самодялка на Ким е успяла да отлепи от площадката този път. Но на този етап тези действия са за налагане на политически натиск. Никой не иска война между ядрени сили. Дори умниците от Дир дори и ако не го осъзнават в момента.

Само дето китайската икономика е в невероятна рецесия!

Не знам дали си наясно, колко от произведеното за експорт в Китай е по поръчка на САЩ фирми. Над 30% са !

Китай миналта есен въведе закони за ограничение на инвестициите в чужбина - максимума им вече е $10 млрд. месечно (това и на частниците, там частниците се контролират от държавата). Този максимум бе наложен от ръководството на страната с цел ограничаване на риска (защото целия останал свят стана изключително рисков), а Китай напротив, постоянно генерира и съответно има все повече излишъци и има все повече възможности да поема рискове. С доста неща от Китайската действителност би ми било извънредно трудно да свикна, ако се наложи да живея там, но има и друга гледна точка - в 6 от най-населените държави на света живее 50% от световното население. Китай е не само най-населената държава на света (18%), но и най-икономически силната. Вероятно и технологично вероятно и военно, или поне е сред първите 5. Останалите най-населени държави са обикновени мaнгaлckи коптори. В днешната реалност това изобщо не е добра държава, но всичките около 250 останали са по-зле, много по-зле или изключително зле. Явно тези около 800-900 години дето са по-стари от нас си имат значение ... Чисто и просто това е световния лидер днес. Това, че не палят войни по целия свят или не заливат с някоя от религиите си някой континент е просто израз на тяхното виждане, че не света е техен (като при едни други познати ни раси и религии), а че имат точно определено място в него. Абсолютно гнусни, нагли нагаждачи са (както може да свидетелства всеки, правил бизнес с тях), което е и неразривно свързано с това точно в този исторически момент да са на върха. Ще отмине, да се надяваме по-бързо от предните няколко лидера.

Червените гноми ако рразбираха от икономика(или от каквото и да е) световната валута щеше да бъде рублата! Но не разбират!И е факт,че в Руската Федерация и бившите и сателити истинската национална валута е ДОЛАРА! Така,че на тези псевдофинансови анализи няма кой да се хване!

Гуем страх го мъчи прасчо - сакън да не изтърве робите

Абе какво ни занимавате с луди хора поставяни начелео за да не можем да си живеем живота. Тоя си плаши народа за да го слуша и да може и внук му да го яха все така. Американците пък от 50-60 години ги сърбят ръцете къде да хвърлят някоя голяма бомба, ама да им е надалеч. Руснаците пък нямат такива скруполи, хрълиха тяхната на собстевтвена територия и върху собствената си армия. Живеете в лъжа, не разбрахте ли . :) Само си чешете езиците, че по-малко боли.

че светът се е препълнил с параноици, шизофреници и пълни психари на ръководни, тролски и медийни позиции.

да ги изпреварят корейчетата с атаката

Ни не думай, че щи спрат Самсуня!

онова слънчасалото севернокорейско прасе си мисли, че всички него дебнат да му изпекат трътката

Какво правят хамериканците в Китайските морета? И плашат местните хора с някакъв допотопен стратегически бомбардировач? Китайците ще го ударят още преди да е излетял.

Хе-хе, първо се образовай къде са "Китайските морета", а после разбери къде е Тихия океан. Аман от некомпетентници!

Ха! Тия морета са много повече Филипински, Виетнамски, Индонезийски и т.н. отколкото Китайски... По-скоро питай, защо китайците се бутат в акваторията на тези страни!

аре сега подробности, китайски, корейски, катарски, все с "к" започват, все са там някъде

Никой няма намерение да обстрелва някого. Журналистически измислици.

Прав си! А също така никой никого не коли и не вика междувременно А-А. Всички да вярваме на единствената истинна 'агенция' Дойче Веле!

Колкото и да се пънете да мажете , НЕ МОЖЕТЕ да скриете истината . А тя ( истината ) беше казана на висок глас не от кого да е , а тъкмо от Силвио Берлускони : "... Най големия провал на САЩ и Запада беше този , че допуснаха военен съюз между Русия и Китай ..." ! А доказателството за неговото съществуване е , че днес в Китай УДАРНО се произвеждат Руски бойни самолети на генеричен принцип ! А бройките произведени такива вече сигурно са милиони ... Така , че който си помисли да пипне Китай , със сигурност ще си има работа с Братска Русия и обратно ! Пробвайте се , ако НЕ ВИ е мил живота ...

Да, ама НЕ! Ходил ли си Китай, да видиш за какво иде реч? Ама щом така твърди Сидер Ага, значи е вярно и не подлежи на коментар!

от Уики-то.B1 Е бил създаден да нанася ядрени удари в дълбочина на СССР!

От викито сте чели за B-1A: първоначален вариант на самолета който не влиза в продукция и е много по близък до руския Ту-160 като характеристики отколкото до днешния B-1B.

"НЕ БИЛ ВЛЯЗЪЛ В ПРОДУКЦИЯ" - ПИЧ ТИ ЯВНО СИ МАЛОУМЕН ........ КАЗВА СЕ ... НЕ Е ВЛЯЗЪЛ В СЕРИЯ . АМАН ОТ ИДИОТИ .

Че къде да го използваме, ако не в Северна Корея! Чичко Тръмп си каза, някой знае ли, колко от ядрените ни единици са годно и кои са негодни! Време е това да се разбере.

За Ограничена термоядрена война не съм чувал,да се говори напоследък. За ограничени конвенционални войни-примери дал господ! Тотални войни-2! Тази каква ще бъде?

Ограничена термоядрена война - в рамките на Земята, разбира се. То и на Слънцето постоянно се води такава, затова ни топли и ни свети.

Китайци и корейци пак ще бият хамериканците.

На белот ли?

Глупаво е да произвеждаш ядрено оръжие и да не го използваш!

Ако не използват ядрено оръжие,американците посмъртно немогат да бият жълтурите.

Само северните жълтурски номади - монголи и тюрки са доказани воини! Другите жълтури силиците им стига да се бият едни други на селски борби.

Всъщност тюрките и монголите, макар че на нас ни изглеждат жълтури, доста се различават расово от останалите азиатци...

И Японците!

Американците ги очаква нова катастрофа в китайските морета. Но няма да се размине само с това. Този път Възмездието ще достигне и територията на САЩ

Нова катастрофа казваш, а кога е била предишната? Великанът САЩ само мачка по пътя си.

Днес, отново, са давали беплатен вазелин и драскачите са се намазали.

Предмети с червен цвят: - Пионерската връзка - Партийната книжка на путинчетата - Съветското знаме - Китайското знаме - Севернокорейското знаме - Мозъка на дрогарите - Дамския тампон

Забрави хибридния отбор!!!!!!

Духач, има и червено Ферари

Свирчо, задника на павиана също е червен . Като твоя... Му-хахаха

И г..зът ти,когато твоят сомалиец приключи с него!! Айде с`Я кукло,смени си тампона и продължавай...:):)))))))

Леле колко си тъп.....Ами Родшилд, Кока-Кола, Роза, вино, кръв, мартеница, Червен кръст, флага на любимата ви ( допреди 2 седмици) Турция, половината флаг на САЩ. То и за манипулатор трябва акъл, да знаеш!

Всъщност САЩ изпращат там самолети и ракети,заради китайците,но това май,само от журналистите в България не се разбра!

Пак ли с този ЧЕРВЕН ЗАГУБУНЯК ни занимавате.

Червен,червен,ама ако видим,че има лапачка при него,може и "Нобел" за мир да му пуснем,разбираш ли.... Известни сме с това,че не сме кой знае колко морални и лъжем когато видим пачките!!:):))))))

Американците да не пропускат факта, че Китай е наблизо. Иначе ще си спомнят злощастните събития от 1953 год, когато 300 000 китайска армия разпердушини до крак 50 000 американски десант. А нови 30 Миг 15, с руски пилоти, унищожиха за един месец целия американския въздушен флот. Американците загубиха 287 бойни самолета, а руснаците - 3. На практика американските ВВС бяха унищожени, а генерал Голдуотър - уволнен от президент Хари Труман. Та добре ще бъде, американците да си припомнят минали събития

300 000 са само китайските жертви срещу 50 000 американска армия. Китайците влизат с милион! Успяват да спасят Ким, но не успяват да завладеят цяла Корея. Даваш ли си сметка, ако САЩ също бяха ударили с 1 милион?

Духач, духаш в неправилната посока и на неправилното място

Ivan Ivanov

а ти даваш ли си сметка че ако америка беше използвала . 1 000 000 то китайците тогава биха играли тази игра с 50 000 000 всички знаем че те са прекалено много :) за да може някой да ги превземе без да загуби 99 % от армията си ... :)

Браво ! Най-после се намери форумец с ИСТИНСКИ и исторически доказани познания !

Именно заради Китай са там тези самолети,но тука няма кой да каже.....:):)))))

В много интересен свят живеете. МиГ-15 наистина се представят чудесно във войната. Особено в първите няколко месеца докато се изправят срещу техника от ВСВ и изтребители P-80. Но след това нещата горе долу се изравняват. ВВС на САЩ търпи сериозни загуби да но нищо което и да се доближава на 100 км от тотално унищожение. И руснаците със сигурност са загубили повече 3 машини.

МиГ 15 се появяват по молба на Пхенян и действат само един месец. ТАКАВА Е БИЛА ДОГОВОРЕНОСТТА

B1 "Lancer "(копиеносец ) на Rockwell- една легенда, от която азиатците треперят. Преди това имаше и други с свръхмодерна за времето си техника и красиви имена: Старфайтър, Фрийдъмфайтър, Супер сейбър, Стратофортрес и т.н. Прочее, де го ПАК-ФА Т50 на рашките, нямащия аналог по света и т.н. , що ли го нема поне на парада тази година ?!

"Бай Иречек",може и да си е променил ника,но не и акъла...:):)))) "Красивите имена",не печелят битки,нали...:):)) Пък и F - 35 нещо е изчезнал от полезрението,но това не е защото името му не е "красиво"...:)))))А,защото са събрали всички произведени бройки, модернизират ги и провеждат тестове!:):))))) Относно "легендите",прочети по нещо за военна история и технология,за да можеш да ги различаваш от "легените"...:):)))))

Т- 50 е подготвен да прави парад на други ширини и дължини

Ай стига моля ти съ с путински простоти пропаганди!F-35 се произвежда и е вторият модел самолети пето поколение на САЩ! Изпънлняват се и поръчки за Австралия,Холандия,Турция,Израел и Норвегия чиито изисквания към самолета са да може да брани дългото и крайбрежие и прилежащите и води! А ПАК-ФА-то....скоро няма да, ,ще" стане!

Затова ли Ф 35 го наричат хартиения самолет? Цената му е фантастична, подръжката също, а ефективноста я няма. Тези държави купиха някакъв проект на този самолет още докато беше на чертожните дъски. Но платиха предварително и така помогнаха на американската икономика да избегне икономически проблеми. Та много е хубав този самолет на хартиика.

Айде бе баджанак,прочети отново какво пиша за американския самолет... Някъде да съм писал нещо против него?Просто пиша,че се модернизира!Имал е известни проблеми - сега ги отстраняват и е перфектен... Аман от вас бе мои тролове,аман! Капка акъл нямате бе - превантивно ги пишете простотиите...:):)))))

А бе тоя B1B бил голям дзвер бе!Характеристиките му са впечетляващи,а възможната комбинация от оръжия включително и крилати ракети които могат да носят ядрена бойна глава са докарали разстройство на дебелия Ким и той се е изходил... На, ,братушките"Ту-чкото сравнено с B-то на, ,краварите'' изглежда като Заз-ка сравнена с. ....да речем, ,Камаро''! Няа ко а съ лъжим!Еваларка на американците и Слава Богу,че са на наша страна!

Братушките от 60-те година само копират американците... На нашите едно време им дали задача да копират американски машини, ама с руска електроника. Резултатът - ту работи, ту не работи, най-често стои... това дрогарят Добричлия го нарича "наши разработки". Между другото - гаспада дрогари - Правец, Мавец - все крадена от американците електроника!!!!

Отново, B-1B НЕ Е създаден да бъде ядрен бомбардировач. За това търсете B-52H и, ако на някой му се хаби мноооого пари, B-2. Моля да не споменавате старфайтъра (F-104) заедно с легенди като F-100 и F-5. Малко обидно е към тях да бъдат сравнявани с най-голямия гаф в историята на американското ВВС. Иначе и рашките си имат страхотни машини спокойно и ПАК-ФА си летеше екстра на миналогодишния парад пък и е доста чест участник в разнородни авиошоута нищо че е още прототип.

Колкото и да плюете по КНДР , историческите ФАКТИ говорят достатъчно красноречиво. Акогато фактите говорят , дори и Боговете мълчат ! Щото никой , никъде и никога НЕ Е нанасял такъв съкрушителен удар на САЩ , какъвто им беше нанесен тъкмо в Севернокорейскоро небе на 30 Октомври 1951 година. Денят е известен като Черният Вторник на Американската авиация и за него Е ЗАБРАНЕНО да се говори в целият ВАСАЛЕН ( пардон демократичен) свят. Тогава 21 от свръхтежките бомбардировачи на САЩ " Суперфотрес" биват буквално направени на пух и прах от чисто новия тогава МИГ 15 ! Нито един от Американските "крепости НЕ СЕ завръща обратно в базата си ! Този факт ВЕДНАГА бива ЗАСЕКРЕТЕН от правителството на САЩ и остава такъв до ден днешен. Бесният Хари Труман звъни по червения телефон директно на Йосиф Сталин и иска обяснение защо не е предупреден , че СССР ще участва с най-новите си изстребители . А Йосиф Виссарионович му отговорил съвсем вежливо , че той също НЕ Е бил предупреден от Труман за Американските бомбандировачи , и поради тази причина НЕ ДЪЛЖИ обяснение никому ... От този момент нататък стартира чудовищната пропагандна война срещу КНДР , а този модел бомбардировачи е приземен от правителството на САЩ завинаги ...

Така е ,само дето на МИГ-овете са летели руснаци.

Така ли ? А на "Суперфотресите" да не би случайно вместо Американци , да са летели Угандийци ???

Ако не беше онзи скапано левичар евреин да даде на Сталин атомната бомба... Абе хубаво че я е дал, че и ний като вярно московско куче щяхме да ручаме Големия едрен Чичосамов!

Тези ,,исторически''факти не съответстват на, ,историята"!Севера напада внезапно Юга с големи сили и с материалнаи всякаква подкрепа на СССР и Китай!Войските на ООН начело със САЩ спират инванзията и отблъскват нападението!Немските реактивни самолети, ,Месершмид"довършени на спокойствие от немските конструктори във съветски плен получават името МИГ-15,но не са много ефективни.Понасят големи загуби!Също и тактиката на човешката вълна която изчолзват комунистите претърпява провал.Гинат милион атакуващи.Макар,че никой не ги е чел!И нападащите са изтласкани на старите граници!Не виждам къдее тук , ,победата" на Севера и СССР и Китай над Юга САЩ, ООН?! А да сравняваме двете Кореи и развитието им и да твърдим,че севера е победил е равно на тежко ментално увреждане от про...йловска пропаганда от з0-те и 50-те години на миналия век която Путин съживи!

Аааааа ха ха ха ха ! Миг 15 пич , няма нищо общо с Месершмит !

Kакво обвиняват, да почват да ги пердашат.Kраварите и без това отдавна си го търсят.

Един B-1 е достатъчен да прекрати цялата ядрена, ракетна и комунистическа проограмна перспектива на КНДР (Корейска Народна ДЕМОКРАТИЧНА Республика)!

достатъчно б-1 е да ти влезе в кухия мозък,дето го нямаш.

FuckTheEU

Силно се съмняват щатите да ударят СК преди да са ударили Русия и Китай, защото това би отвързало ръцете на Русия и Китай да заличат щатите за няколко часа с една обща координирана атака, те си го просят отдавна и без това.

Само в Болните червени мозъци САЩ ви удря по инсулта! Русия - регионална сила без световно значение. Китай - основен търговски партньор. Кой си удря основния търговски партньор?

Русия "регионална" сила ли ??? Ааааааа ха ха ха ха ха ха ха ! Я сега да уточниш плийс: ЗА КОЙ ТОЧНО регион иде реч ?

"Кой си удря основния търговски партньор?", питате! Ами мутрите, а САЩ са световните мутри!

Нито Америка ще удря когото и да било, нито Русия и Китай пък и КНДР ще удрят когото и да било! В ничий интерес не е това, поне така си мисля! За сега, а и за в бъдеще това са и ще бъдат само словесни игри!

Пхенян пак се зъби на САЩ. Значи малкия има проблеми вкъщи и му трябва малко пропагандни подсилване за пред народа. Ама поне да си беше научил домашното като хората. Кокълът (B-1B) в момента не може да носи ядрено оръжие. Неговата основна цел е да доставя ОГРОМНИ количества конвенционални муниции с ниска вероятност да бъде засечен. Помня че преди няколко години САЩ планираха да разработят нова крилата ракета с ядрена бойна глава която да може да се качва на B-1B, но дори ако е готова едва ли ще я прахосват за С. Корея...

B-52 пази света от комунизъм 60 години! :D B-17 скърши военната машина на Хитлер. B-52 спря комунизма от разпространение. B-1 скърши гръбнака на CCCРусия. B-2 пази света от фантазьори като Путин.

Но никой не може да те опази от микроенцефалията, от която страдаш.

Никаква военна машина на Хитлер не са скършвали нито B-17, нито B-24. Англичаните преди това здраво се опариха от немската ПВО и започнаха само нощни бомбардировки. Предупреждаваха за това и американците, когато и те най накрая решиха да се включат. Обаче не, те корназ - дневни бомбардировки. А немците отдолу с Флак-88, които правят всеки танк на хвърчащи тенекета напарво им разказаха играта. Сваляха ги като зрели круши.

Американците много военен опит 41ва може да не са имали, но са имали индустрия за чудо и приказ, която и до ден днешен си има. Индустрия, която за две години завладява целия свят - самолетоносачи, бомбардировачи, танкове :) САЩ воюват в Целия Тих Океан, в Африка, в Южна и Западна Европа, снабдяват през цялата война Великобритания и СССР с техника, горива и храни - ГМО!

абе за къв Б ми говориш целта му е да носи ядрена бомба .. РУ директно си ги пращат към Щатите и то 3 - 10 пъти по бързо от Б тата .. с една дума американците още с каруцата возят бомбите ;) пълна трагедия са ... а докато си играеха на завоеватели на луната .. Ру тогава толкова спътници с ядрени глави изкараха че ми е мъка за Америка :) хахаха

Не знам давате ли си сметка, че ако някой употреби ядрено оръжие на границите на китай и русия, те определено няма да седят със скръстени ръце. И няма никакво значение кой ще бъде пръв. Дали американците или севернокорейците. Това просто ще бъде началото на ядрения апокалипсис.

Не знам даваш ли си сметка, че САЩ няма да са тези, които биха употребили ядрено оръжие срещу Северна Корея! Няма никакъв смисъл да поставят под заплаха собственото си благоденствие и просперитет. На такава крачка би се решил само този, който няма какво да губи, човек с хазартно мислене или някоя държава-пролетарий, според концепцията на Маркс. Предположенията, как, видите ли някой ще употреби ядрено оръжие за превантивно(?!) нападение срещу Великата Сила Ка Не Дере и това ще ядоса Китай и Русия има чиста проба инфантилно-спекулативен характер!

корпорациите няма да се спрат пред такива наивни скруполи

Ако беше така, американците изобщо нямаше да стоя там. И между другото точно американците са единствените, употребили ядрено оръжие срещу друга страна. Прекалено много подценяваш каубойското им мислене.

Много си прав, но много хора не си дават сметка за това. Един от най-големите проблеми на човека генерално, по принцип, е че той много рядко се опитва да се постави на мястото на другия, да се опита да погледне от гледната точка и положението на другия. Или другояче, твърде малко са добронамерените и толерантните хора в България, а и по света. А това е свързано и с мирогледа, и с образованието, тоест и със стандарта на живот, с липса и на желание и възпитание, но и на умения, които са следствие на останалото, разбира се. И понеже в природата и живота няма вакум за дълго време, точно в това пространство на неглижирането или неразбирането нахлуват недобронамерени сили и интереси, и с лъжи и манипулации спекулират с неразбирането и незнанието на хората. С други думи - да го кажа просто, че всеки да може да го разбере - НАЙ-МНОГО ИМА КАКВО ДА ГУБЯТ И ДА РИСКУВАТ ТОЧНО ОНЗИ И ОНЕЗИ, ... НАЙ-МНОГО ИМАТ!!! Говоря за нормални събектиу, разбира се. И ако не забравяме тази очевадна истина, и прибавим и безспорния факт (и той също е свързан с много неразбиране, но и с много лъжи и спекулации, вкл, на най-високи нива), че В ИСТИНСКА ЯДРЕНА ВОЙНА ПОБЕДИТЕЛ НЯМА ДА ИМА, но ... ВСИЧКИ ЩЕ ИЗГУБЯТ, и това също е пределно ясно, с изключение на ... МАНИПУЛАТОРИТЕ И ЛУМПЕНИТЕ, КОИТО СА СЕ ПОДДАЛИ НА МАНИПУЛАЦИИТЕ И ЛЪЖИТЕ ИМ, и мисля изводът е повече от ясен! Изобщо като гледа и слуша човек колко хора, вкл. на какви високи постове говорят са потенциални опасности от локални и не само войни и опасности, с каква лека ръка и какви ги разправят и се чуди тези наистина ли не са наясно, че една съвременна голяма война (дано никога да не се случи) между или е велики сили изобщо няма нищо общо с досегашните и с представите за тях и с унищожителмната си сила и още по-унищожителни последствия ЗА ВСИЧКИ!!!

ФАЩ щели да разположат 1 (един!) стратегически бомбардировач В-1 в Тихи океан и прасчо Ун напълни потурите! Сега да очакваме декларация и на късото от кремль, с която да обвини ФАЩ/САЩ в агресивни замисли спрямо най-демократичната и просперираща миролюбива държава на планетата Земя! Щом само един В-1 предизвиква такъв страх и ужас, какво ли ще е, ако са цяла ескадрила?

И аз им съчувствам, и на кимовците, и на рашките ;-) :-)

Те ще преживеят и без съчувствието на една каменна глава като твоята която се напъва да мисли.

повечето хора ги е страх само от едно нещо - едни от В-1, други от една паднала ракета в Японски води, трети от фалит, а пък някои от един скъсан капут. :-)

Ким да не удари пръв? Явно е в паника.

У нас масово се подценяват възможностите на Пхенян. Най вече от соросоидите, които твърдят още, че С Корея е сателит на Русия. Всъщност и Русия не е в особено добри отношения с Пхенян, също с безпокойство гледа на дрънкането на оръжията там. В С. Корея може и да е див тоталитаризъм, в бръснарските им салони са разрешени 8 вида прически по образец, но си имат и собствено ядрено оръжие, собствени ракети за него, изстрелват саталити от 1998-ма, а са хвърлили око и на Луната. По технически възможности спрямо тях ние, страна в ЕС сме като аборигени.

Де ви намират руснаците такива дебили да сте им приятели или само такива дебили можете да сте им приятели! В България се разработва и произвежде електроника. В България се разработва софтуер на световно ниво. Правят се и други високотехнологични производства, въпреки че държавата и мафията не помага. В Северна Корея имат десет компютъра в Пхенян :D Големи технически възможности... батееее.... Да прав си не можем да се мерим по технически възможности, ама с ЮЖНА КОРЕЯ - оная в която има американски бази :D

LeGrandTulup

"В България се разработва и произвежде електроника" Уахахааа! :) Къде? В завода за полупроводници в Ботевград ли? Завода за компютри в Правец ли? Роботите от Берое, Ст. Загора? Или ДЗУ, пак там? Прав си, но годината не е 1983-та :)

ВЕЧЕ И ГАЛОШИ НЕ ПРАВИМ КАКВИ ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ В БЪЛГАРИЯ ТЕ ГОНЯТ?! БЕШЕ ПРЕДИ ТИ ДА СИ СЕ РОДИЛ ПО ВРЕМЕТО НА СОЦА. СЕГА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЕС ВСИЧКО Е УБИТО.

В България не се произвежда нищо, което да е значимо за страна. "Разработвания софтуер" е занаятчийска аутсорсна дейност не оставяща нищо в и за страната, а работещите са прости кодери работещи по парчета от които никога не с е получава самостоятелен продукт. Тъй като западните фирми се договориха, вече и заплатите не са високи - 1000-1800 евра на месец - суми за които работят немски чистачки и продавачки в зарзаватчийница. А колкото до "преуспяващата" Южна Корея всички сосороиди пропускате да отбележите, че всичките техни фирми са фалирали и са изкупени от американски ! 90% от собственоста в тази държава е американска !!!

Добричлиьо искаш да кажеш, че Северокорейците са много добре като роби на лудият си вожд, а ние...ех ние според путлерастите сме много зле!Макар,че сме в най силните икономически и военни съюзи на света!Или задачата е да ни внушаваш чувство за вина и безизходица от което ще ни освободи кой други ако не Путин?!Нали?

Айде намали малко. Военните възможности на С. Корея са неадекватни в сравнение със всяка друга страна в региона. Ядрената им програме все още е на много примитивно ниво: ограничени до ракети със среден обхват носещи "старомодни" атомни бойни глави. В количествено отношение имат впечетляващ военен ресурс, но от гледна точка на качеството му са повече от смешни. Ю. Корея има в пъти по впечетляващи военни сили.

Надявах се Ротшилд да постави началото на края на безкрайния ужас от унищожението на Земята, като планета, барабар с "животинското стадо". "ДА. ама НЕ!" Просто, такъв "HAPPY END" не се предвижда. От времето на "Карибската криза" 1961 година, на 4 пъти извънземният Фактор предотвратява ядрения апокалипсис ... и мъките ни ще продължават ..., но ДОКОГА?

Защо ми сложи "минус"? МОТИВИРАЙ СЕ!

Защо си решил,че Ротшилд трябва да слагат някакъв край?

Защото малоумниците четат конспиративни теории, демек конспиративна научна фантастика и я бъркат с реалността.

А ти ми кажи, защо името 1849: Гутле Шнапа, съпругата на Майер Амшел Ротшилд се трие?!

Вземи си лекарствата... пийни билковия чай... дремни си... и всичко ще е добре-е-е

Вземи си лекарствата... пийни билковия чай... дремни си... и прочети книгата "ЗАБРАНЕНАТА ИСТОРИЯ" на Деян Колев ..., ако искаш ДА СИ СВОБОДЕН.

Северна Корея има достатъчно основания да oбвини САЩ, че готвят ядрен удар, предвид че хамериканците разполагат ракети и ядрени установки по цял свят, още повече, че те са единствените непоколебали се да хвърлят ядрени бомби над големи населени места, каквито са Хирошима и Нагасаки и да унищожат стотици хиляди жени, деца и старци, докато боеспособните мъже са по бойните полета.