САЩ: Ким има желание и възможност да ни удари

Пхенян скоро ще се сдобие с балистична ракета с ядрена бойна глава, каза пред сенатска комисия най-висшият американски военен.

Обратно в новината

Коментари - САЩ: Ким има желание и възможност да ни удари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Историята познава и други фанатизирани идиоти с претенции. Това, което е помогнало на човечеството да просъществува след тях е, че технологиите във въоръжаването не са стигали днешните висоти. Но на фона на днешното въоръжение ... Прогнозите, като че ли няма как да са в нечия полза!

Тъпите соросоиди не мислят така ..те са велики безсмъртни и насрани.

не става въпрос ДАЛИ ким пречи на САЩ, Той пречи на демократичния свят, вкл и на мен и на жена ми. Защото е малоумен идиот с атомни бомби. Докато останалите, които имат стом не са малоумни. Капиш? Пречи ни с липсата на сиво вещество, също така ни оречат тези дето не разбират този факт, защото и те явно няма мозък.

треперете кравари!!!! даже си направете пълнометражен филм по случая....

Въпросът е: "С какво ви пречи Ким?" Мъти ви океана ли, хваща ви рибата ли, какво?

С това, че застрашава хегемонията им.

Ако попитате какъв грях спрямо СКорея имат САЩ едва ли 5 човека могат да дадат смислен отговор! А истината е само една - основният грях на САЩ е жизненият стандарт на "заробената" от тях Ю Корея - стандарт неизмеримо по-висок от този в СКорея. Това веднага изтъква некадърността на ръководителите на С Корея и ги унизява. Същото е и с източна и западна Германия, така беше и с Хонг Конг и Китай - смачкания от английския империализъм имаше и има стандарт на живот многократно превишаващ този в Китай.

До минусчията: аз съм написал моите аргументи, ако имаш други дай ги насреща. Но аргументи, не лозунги от типа :" долу мръсните империалисти" те показват липса на интелект.

ти чувал ли си за Корейската война? Отвори и прочети, но по възможност някоя от по-старите книжки, по-обективни са. Тогава може и да разбереш какви са греховете на САЩ конкретно спрямо този народ.

На краварите просто не им стиска - Северна Корея има ядрено оръжие и възможности за използването му. Даже технологично в някои отношения са по-добри от китайците.

Един разумен човек а не фанатик.

Никой не драска минуси на воина сигурно е прав.

САЩ имат желание да ударят Северна Корея вече 60 години.

Това може да го напише само един непоправимо увреден мозък.

О, ужас! Северна Корея ще се сдобият с оръжие за масово поразяване на фона на хилядите такива, с които разполага Фащ. Колко несправедливо. Фащ трябва да ги накажат, щото са кравари, пардон каубои.

Всеки има право на мнение и правото да го изразява но искам ти да ми кажеш какво точно на теб лично са ти направили "краварите"?Ама дирекно на теб не на света.Щото си мисля че ако се бяха намесили в Сирия от рано сега нямаше да е пълно с човекоподобни в Европа.

Бай Кольо, не знам на кой свят живееш, но много неща са минали покрай теб, без да ги видиш. Краварите лично на мен са ми виновни, защото: заради техния контрол на политиците ни сме бедна държава и моят стандарт на живот е нисък(навярно и твоя), разполагат военни бази в страната ми и сега сме мишена на руски ракети и т.н. А са Сирия, приятелю си тотално объркан. Ситуацията в Сирия я СЪЗДАДЕ САЩСам щеше да се досетиш ако беше проверил къде по света има нефт и къде САЩ водят войни.

Тои не ги превасхожда но иска да ликвидира солкото са те да има равнопоставеност.

Всъщност съществува теоретическата вероятност едно шимпанзе, поставено пред компютър да напише "Война и мир". Така че, погледнато по-широко съм склонен да чета и такива работи.

Глупакът е най-опасният тип личност. Той е по-опасен от бандита. Целта на един обикновен бандит е проста преход на имуществото от един човек у друг. Идеалните бандити обичат стабилността. Пример онези дълбоко корумпирани общества, където бандитите изземат по-голямата част от благата, а окрадените граждани търсят своето, несъблюдавайки много-много законите. Но всички са заинтересувани от една обща стабилност и достигнат ред. Когато на сцената излизат глупаците, системата влиза в неравновесие. Благата не се преливат, а направо се унищожават, обществото обеднява и това често води до кървави конфликти. Всички са губещи. Историята подтвърждава, че във всеки период едно общество прогресира тогава, когато на власт се намират достатъчно умни хора почтени или не, които да сдържат активните глупаци. Обратно когато глупаците намерят обществено призвание, то регресът вследствие на разрушителната им нелогичност, е неминуем. Или както е казал Шилер: Срещу глупостта са безсилни дори боговете.

Каквито и глпости да ти говорят...истината е една - ПАРИ ! Още като встъпи в длъжност Трамп изрече сакралните думи... Държавите които са наши сателити тряюбва да си плащат за това че ги "пазим" , но и трябва и сами да се пазят... Увеличете си военните разходи в бюджетите... Така ще сте по спокйони и на нас ще ни е добре ! Естествено голяма част от въоръжението ще се закупи от САЩ ...така застоялото оръжие ще се реализира и ще ръждясва някъде там в Европа , Азия, Африка... Всичко е търговия и пари ! Трамп е прагматик- търговец - еврей ! Затова парадира с икономиите които прави сам ( пример президентския самолет ) и цялата му политика е чист търг...прилъгване, заплашване с несъществуваща опасност .. и хоп зайчето е уловено! Стари еврейски трикове !

Отново си измисляте причини, за да нападнете първи.

Който сее ветрове ,жъне урагани

За кой става въпрос...кравите раздухват планетата !!!

новият враг на американците... ИКОНОМИЧЕСКИЯ ВЪЗХОД в Далечния изток! след като Европа бе разклатена с играта с Русия и залята със зомбита от Африка и Близкия изток..... е време Китай, Корея и Япония ДА БЪДАТ ПОДЧИНЕНИ!! Ким е перфектния повод!

новият враг на американците... ИКОНОМИЧЕСКИЯ ВЪЗХОД в Далечния изток! след като Европа бе разклатена с играта с Русия и залята със зомбита от Африка и Близкия изток..... е време Китай, Корея и Япония ДА БЪДАТ ПОДЧИНЕНИ!! Ким е перфектния повод!

скоро северна корея ще бъде изравнена със земята дано ким го хванат и обесят на площада като садам

"Пентагонът подкрепя предприетите от Държавния департамент дипломатически и икономически усилия за уреждане на кризата около КНДР" А какви са мерките? - Санкции , военни маневри, провокации по границата, дрънкане на оръжие, обиди и заплахи в ООН ! Тези съвсем са изпяркали от безнаказаност! Ще трябва да прихванат и севернокорейски синдром освен виетнамския... Там се посраха тотално, но мина доста време и са позабравили .. май им трябва повторение ...

Лъжеш американски терорист.... Ако се случи няма да плача за вас маерикански престъпници....Вие сте бактерия която не може да живее без война . 700 окупациони бази имате по света включително и в България. Много имате да плащате

МОЛЕТЕ СЕ НА КИМ ДА НЕ МУ ДАДАТ ЧЕТЕЖИТЕ НА РАКЕТНИТЕ ДВИГАТЕЛИ ЗА МБР САТАНА - МОДЕЛ 1965 ГОДИНА .... ЦЯЛ МОСКВИЧ МОЖЕ ДА ПУСНЕ НАД НЮ ЙОРК .. А КВО ОСТАВАТ ЗА 7 МЕГАТОНА :))

дали чертежите по заповед на лудия гном в Кремъл

Добре де нали имат противоракетен щит. И ще свалят всяка ден ракета. Какъв им е проблема тогава? Да не излезе, че този щит май основно е за нападение, а за защита не върши много работа.

АКО ВЗРИВИШ 300 КИЛИОТОНА НА 300 КМ НАД СИАТЪЛ : - ПРО НЕ ГО ЛОВИ - НЯМА РАДИАЦИОННИ ЖЕРТВИ - ПРОГРАМИСТИТЕ В МАЙКРОСОФТ ЩЕ ПОЧНАТ ДА ПИШАТ С МОЛИВИ КАТО УДРИ ЕЛЕКТРОМАГНИТНИЯ ИМПУЛС :)))

Пълни глупости пишеш!Очевидно е ,че нищо не разбираш от противоракетната система на САЩ.Въпреки,че не е тествана никога се предполага че може да свали паралелно до 100 ракети,а радиацията приятельо въпреки че ще я има ще е преди всичко в океана и нищожна в сравнение със стандартна детонация....А едно време казармата предлагше основни познания по балистика....

Проблема на Ким е, че когато изстреля единствената си ракета тя ще бъде унищожена дълго преди да достигне американска територия,а полигонът от където е изстреляна както и скривалището на Ким ще са унищожени от американски ракети!

Имат... за пред избирателите и данъкоплатците, иначе истината може да е малко по-различна...

Абе или я сънувам или вие нещо ни ебавате?Къде и кога е казал това генерала и то днес?Всеки ден ги четем тея новини по CNN и FOX и такова изказване не съм виждал.Нещо май глупости пишете,а?

А стига бе някой бил имал желание да удари Америка. Не това не е възможно. Америка е добра със всички.... БЪЗИНГА както казва Шелдън Купър.

То Америка и аз имам желание да я ударя, ама нямам възможностите на Ким... Та той ако пропусне, значи е луд!

Как светът не проумее, че е необходим МИР и парите, които се ринат за въоражаване могат да се използват , за да бъдат щастливи хората - нахранени, стоплени, ...

И къде ще е тръпката тогава? По-добре направо да легнем в хранителните казани и да влизаме в Матрицата - поне там да си правим войни и да има все пак някакъв съспенс...

ГЕНЕРАЛА КАЗА ЧЕ И ДЯДЯ ИВАН ИСКАЛ ДА НИ ДУМКА , ЗАЕДНО С КИТАЙЦИТЕ И ИРАНЦИТЕ :)) ... ВЪОБЩЕ ОБИЧАЙНИТЕ ЗАПОДОЗРЯНИ :)))

Не бе, той е казал за американците, спокойно! Във врачанско няма да падат ракети.

Упоритостта на Америка да си печели неприятели напоследък е изумителна.Цялата им външна политика в последно време съдържаща санкций към кого ли не в посочване на врагове в изграждане на стени води до напрежение в целия свят.Вижда се очевидно дори и съюзниците им от Стара Европа вече не им пригласят в хор а по скоро говорят за отделна отбрана и сигурност.

Нещо за препинателни знаци да си чувал?

А дали има дума в българския език, която в множествено число завършва на "й"? Като "санкций", например... Прилича ми на името на римски патриций, или на химичен елемент от Менделеевата таблица.

Да бе!И затова ли им налагат на американците санкции и ги изолирот от достъп до финансови пазари в рубли както и достъп до нови технологии за добив на нефт и гад или за технологии с двойно предназначение?

Пишете до различни неща. - Единия mel неграмотний пише за накой си СанкциЙ, известен римски сенатор, около II век предполагам. - А другия мел пише за санкции, множественото число на санкция. :)

Ако в щатите са убедени, че Ким може да ги удари с ядрено оръжие е просто неизбежно да го ударят първи просто защото оня заявява, че иска да ги удари. Кой би стоял с ръце в джобовете при такава заплаха ако има възможност - все едно каква - да я предотврати.

но Тръмп в речта си пред общото събрание на ООН заяви ясно, че ще унищожи цялата Северна Корея.

Това се нарича политика приятельо.Американците не искат да са първи,защото не са токова тъпи като оня пъпеш с пролетрската прическа.Има и други страни които биха били засегнти от еветуални удари,а именно другите две най-нощни армии на Китай и Русия.Китай вече заяви,че ако Сев.Корея изтреля ракети с сами срещу САЩ,но ако янките изпростеят и ударят първи,ще ги подкрепят.

За Ирак може да е имало съмнения дали имат или нямат химическо оръжие но за С Корея е 100% сигурно че имат ядрени бомби. С времето ще стват все по нахални и не бих се учудил ако някоя от тези бомби попадне в ръцете на терористи . По добре е ако бъдат смачкани сега защото с времето ше имат само повече и по мощни ядрени бомби . Групов залп от Кораби , Самолети и Подводници и ако нещо отцелее значи така е било писано.

снабдява с оръжие терористи.

Ами, те и Израел имат, ама кво от това?

Ирак имаше химическо оръжие. Сега Северна Корея всеки момент можела да нападне САЩ и за това спешно трябва да бъде унищожена. Американски кретеноизъм в действие. Същото като с химическото оръжие в Ирак. Дето се оказа само повод за нападение. Но този път корейците имат ядрено оръжие. И е твърде неприемливо САШ да почват ядрена война. Както това е неприемливо за Русия и Китай в съседство да се води война. Обявиха, че няма да го допуснат.

Съвсем същото, даааа. И Садам като Ким демонстрираше ядрени взривове и пускаше над Япония ракето собствено производство, съвсем съвсем същото. Отде ви изравят бе.

"Химическото" оръжие на Ирак се оказаха няколко пожарни на въглероден окис, предназначени да гасят огън от петролни продукти.

Химическото оръжие на Ирак отпътува за Сирия, през времето докато разрешат на комисията да инспектира обектите. Заключението на комисията е "не е открито", което не означава , че няма! България и тя има!

май не е далеч деня ,в който много хора ще си плащат сметки и грехове . започвам да се замислям сериозно за моите ,пък другите да правят каквото могат .

НЕ Е УЧУДВАЩО, ЧЕ КИМ СЕ ДЪРЖИ НЕАДЕКВАТНО. ПО ИНТЕРЕСНО Е, ЧЕ И ТРЪМП МУ ОТГОВАРЯ В СЪЩИЯТ ТОН.

Има да,Садам щеше да ви мори с газ.

....131 МИЛИАРДА долара....

Япония вече е готова да разтвори кесията за оръжия от САЩ и да започне бързото си въоръжаване. Южна Корея също, тази година ще закупи оръжия за 131 милиона долара...така че смрадливата червена тлъста топка ким ще бъде изпържен в собствената си лой...но едноклетъчните мозъчета на червените гниди бълнуват за някакви удари по САЩ има доста да чакате...просто дебелият тлъст врат на комунистическият изрод ще опита острието на самурайският меч!!!

Външната политика на САЩ е агресивна.Пхенян знае това.Тя е за създаване на контролиран хаос по света.-Сирия,Ирак,Ливан ,Либия,Афганистан,Пакистан.Цветни революции-Украйна,Грузия,Египет.После предлагат себе си като тихо пристанище на капиталите им и това работи.Печелят от войните . На тях им е необходим враг.Северна Корея не вижда път в разоръжаване.Американците действат по пътя на агресията.Оръжието на СК им е необходимо да избегнат лош сценарий,да отстояват своята независимост,самостоятелно развитие.Военни бази има в ЮК и в Япония и военният морски флот непрекъснато снове наоколо и в Тихият океан.Политиката е в това ,че да се защитят по време на удар.В природата се наблюдава това явление-Бодлите на таралежа ,служат за защита от хищници.

Когато се подготвяха да атакуват Садам, пред същите тези комисии едни други хора се кълняха, че той имал химически оръжия. По-късно се оказа, че няма, ама САЩ си изиграха играта. Сега даже не се и опитват да излъжат, че С. Корея вече има бомби. Сега само на база на някакви неясни прогнози в бъдеще време си намират предтекст. И пак минават пред комисия, за да се размие отговорността.

няма никакво време за губене ами бай Тръмп да приключва с дебелака Ким и после може да дезинфектира с напалм ...тъй че червените умирисани бантускотове тука да бягат при Ким да не изтърват церемонията

Какво са се разхленчили. Всеки американски презиент съсипва поне по една държава от всв насам. Да си прибират пипалата обратно в америка и никой няма да ги удря.

нещо символично в това как ким уби брат си по най-жесток начин. Това показва че е готов да затрие целият корейски народ ако трябва само и само да остане на власт. И тук толкова много екземпляри на простотията му се възхищават. Същите които мечтаят за в България да бъде подвластна на путин сега аплодират един психопат.

...ти американците да не би да ги наричаш "миротворци " ?!?...проумеи една базова истина ...по -големи подпалвачи на воини по целя свят от американците няма !!!

Рано или късно, Америка ще отнесе ядрената бухалка на Ким, точно такъв човек трябва да се изправи срещу Америка!

ХАХАХААААААААААА РИЖЛЬОТО БИЛ ГОТОВ ЗА ВОЙНАААААА, ХАХАХААААААААААА ТО ГОЛЯМ СМЯХХХХХХХХХХХ , ТИЯ КРАВИ САМО ПОСМЕШИЩЕ СААААААААААААААА

Русия изпробва система за пробив на ПРО на НАТО. Дано говедата се сетят за какво става дума.

Най много рашаните да усигурят коридор за ракетите на Ким Чен УН през "непробиваемия" им щит!

Господ бави но не забравя, когато американците пуснаха атомната бомба над Хирушима и Нагасаки....дойде време сега върху тях да се стовари ядрения товар на "човека ракета"!

ОБИЧАМ ЛИТЕРАТУРНИТЕ ИМПРЕСИИ И ТОВА СИ Е. ПРЕПОРЪЧВАМ Я И НА ВАС. ТОВА Е БАСНЯТА НА КРЫЛОВ СЛОН И МЪНИЧЕ.

Никоя страна, която има атомно оръжие няма желание да удря когото и да било. Даже САЩ нямат никакво желание. Атомното оръжие не е за "удряне". Особено когато имаш 5-6 бойни глави. То е за сдържане. Защото когато знаеш, че ще има дори 1 ответен удар няма смисъл да нанасяш първи удар, дори да имаш 1350 заряда, както ги имат САЩ. В този смисъл САЩ повече от ефективно сдържат и Сев.Корея, и другите големи ядрени сили. Проблемът е друг. Че изтърваха корейците и до 18 месеца, както казва генералът, те вече ще могат да нанесат ответен удар. И тогава ще могат да са напълно независими от САЩ. Американците ще трябва да го приемат. Няма какво да направят.

САЩ имаха желание да ударят Япония и още как.

stan_posta@

И я удариха. Защото Япония нямаше с какво да им отговори. Сега С.Корея има. И няма да я ударят. Може всичко да казват за сев.корейците, но не са глупави.

stankow--харесвам умните хора,като теб.И аз съм на твоето мнение-и САЩ и Русия имат ядрено оръжие,но няма да го използват едни срещу други-то е за "сдържане".Но при Ким--той трябва да бъде спрян,защото е издигнал-"култ към личността и иска да прилича на Мао".

Ким също няма да удари пръв, защото това би означавало унищожаване на КНДР. Но ако САЩ го нападнат - ще натисне копчето без съжаление и даже с доза злорадство.

Е не бе, ще ви чакат вас вие първи да ги ударите!

ДА ЖИВЕЕ КИМЧООООООООООООООО, СМЪРТ НА КРАВАРИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

Американците отново ще направят някоя инсценировка за да не се покажат като агресори. Защо отново ли? Проучете влизането им в ПСВ, Пърл Харбър и т.н. ; )