САЩ: Отношенията ни с Русия са много сложни

Прессекретарят на Белия дом Джош Ърнест определи отношенията между Русия и САЩ като „много сложни”.

Обратно в новината

Коментари - САЩ: Отношенията ни с Русия са много сложни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя Путин ги усложнява. Ако беше истински демократ щеше доброволно да предаде националните богатства на Русия, както направи останалия демократичен свят, а той най-диктаторски отказва да го стори.

Обикновено глупавите, нагли, агресивни и престъпни хора имат сложни отношенията с останалия свят.

Четем Оливър Стоун - Не Руснаци в Крим, а Американци в Украйна. Има го тук в дир-а.

ей тук вдясно - цък!

Добре де, няма ли най-накрая да напишат в прав текст - КОИ СА ТЕЗИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КОИТО ОТКАЗВАТ ДА ПРАВЯТ!?!?! постоянно се говори за някакви задължения, ама никой не ги изрежда просто и ясно и да се види какви са, спазват ли се, до къде и т.н. Баси и простотията, освен ако не е умишлено.

Понеже линковете не излизат тук: търсете в ютуб "astronauts on trampolines"

Вижте първите опити на американците да се върнат от космоса с батути :) https://link

"Русия не изпълнява своите (НАЛОЖЕНИТЕ ОТ САЩ) задължения за решаването на конфликта в Украйна". Ще повторя част от друг мой коментар - Нека никой не си прави илюзията че може да прави каквото си иска и да не получи ответни реакции.Глобализацията кара и без друго слабите устои на страните да поемат още повече тежест. До кога? Рано, или късно, някъде нещо ще се пропука.Но корена е в imenno глобалната политика на света и поамериканчването на народите. Агресивната политика на САЩ, намесата им във вътрешните политики на други страни, солидарността на ЕУ държавите с всичко това. Нека не си мислим че ние ще правим каквото си поискаме и всички останали само ще гледат и ще приемат това с отворени обятия... "Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие."

РУСИЯ Е ВЕЛИКА СТРАНА, САЩ СА ПОДЛИ ХИТРЕЦИ, ТЕ СА КАКАВИДИ, ЛЕНТЯИ, ПИЯВИЦИ... ЧАКАТ НАГОТОВО ОТ НЯКЪДЕ ПО СИЛОВ НАЧИН ИЛИ ЧРЕЗ "УХАЖВАНЕ", А СЛЕД ТОВА?

"Ние активно си сътрудничим по много съвместни проекти, като например Международната космическа станция (МКС)" Няма как! В противен случай той Рогозин предложи да изпращат астронавтите си с батути. "Заедно ние ще продължим да правим света едно малко по-сигурно място" Какво значи заедно? То и ЕС са заедно със САЩ. Но според тях това значи "Ние предлагаме вие изпълнявате". До кога така?

Всяка държава която гледа собствения си интерес пред този на сащ е в сложни отношения с щатите. Ето сащ "демократизираха" Ирак и сега ще продават там прескъпите си танкове , а иначе не са заплаха за никого просто дайте пазарите си на сащ и ще Ви обичаме много . Първата и Втората световни войни са избухнали заради пазарите. НАТО се разширява с една единствена цел осигуряване на повече пазари.

Империализъм в действие! ...и нови кръстоносни набези...ъъъ....демократични набези вече май се казват...

Не са сложни, а благодарение на вас идиотски.

има ли смисъл да се коментира нещо такова през ден-два? Отношенията с Русия били сложни.......И това го казал прессекретарят на бялата къща. Баси новината.

Да те поправя - прессекретаря на ЧЕРНАТА къща! Бялото е просто комуфлаж за пред хората

Русия нищо не ви дължи на вас, амрикански маймуни! Тя е с почетно присъствие по всички географски карти много преди вие да се съберете от ''Горно и Долно Нанагорнище'' и да избиете местното население на Америка. Каквото е останало, сте набутали по резервати, да им се радват туристите или сте ги заробили, като мексиканците. Вие кога ще платите неустойките за собствената си агресия и престъпни действия?! Може би руснаците се учат на толерантност от вас?!

Многодобре казано, а за събитиятав Украйна главни виновници са ЦРУ и двете частни американски армии, които избиват рукнаци и украинци. Ьмерика Русия е голям залък за Вас и колкото по рано горазберете толкова подобре за Вас, който се е заигравал с Русия винаги е губел, а вие сте отдавна банкрутирала страна.

мирно седяло, не би чудо видяло !

Колко руски войници има в Северна Америка? И колко американски войника има в Европа и Азия? Дали това не е отговорът на въпроса защо са ви такива отношенията?

Не е това отговора

Не! Това е отговорът!

И двамата сте прави. Това е ЧАСТ от отговора.

последния виц: "На Южния полюс бяха открити залежи на петрол. Малко му остана на кървавия режим на пингвините!"

направо сълцичка пуснах - отношенията им били сложни... защо ли? с индианците, виетнамците, сърбите, иракчаните и т.н. отношенията им бяха по-прости - дори направо "бомбастични" в буквалния смисъл обаче с Русия тия номера не минават, тя си има ракети и изисква уважително и равноправно отношение, което за янките е много болезнено явно. това дето Америка се опитвала да прави света едно по-сигурно място е направо умилително. Това че половината земно кълбо е усетило нежната грижа на американците след която обикновено после и трева не расте не се споменава.......

И защо всички искат да са с американците, па макар и заливани с напалм( визирам виетнамците които малко след войната идваха в братска България с тениски на ,,Рамбо'' и ,,US ARMY'' а и Япония с двете атомни бомби пак на тях симпатизират и никой не ще да чуе за СССР или Русия в по-ново време...защо ли защоооо?????

те право, лажам те криво. Ей за това.

щото янките са много умели да промиват мозъците на туземците и да им продават стъкълцата си в замяна на земите и бъдещето им

Сосо, защото си идиот.

Много сте важни, но цял свят не ви обича, меко казано. Защото сте добри.

И кой точно решава кое е "задължение" на Русия? И ЗАЩО няма украински емигранти у нас! Аз лично хиляди пъти ги предпочитам пред арабите! Да дойдат в България!

Lan, явно знаеш, че от западна Украйна започнаха да атакуват чрез обещания безвизов режим Западна Европа и сега реши да ги натресеш на нас.

При над 55 процента родени бебета, на които българският НЕ е роден език и над 10 хиляди (официално) емигранти, ДА бих се радвала на емигранти от Украйна и от Русия, защото с такива съседи и приятели на моите деца ще им е много по-добре от гореизброените. Разбира се, най-много бих се радвала на българи, но поне за сега не виждам изобщо надежда в тази посока.

значи общо взето са приятели, когато им е угодно и врагове, когато им е угодно *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Дипломацията е тайна дейност и такива изявления нищо не означават.

забележете:работятпо въпроси,които "засягат наци. сигурност на САЩ" и си спомнете,че според доктрината на САЩ-нейните нац. интереси се простират от полюс до полюс и всеки несъгласен с тяхната "демокрация" е заплаха за нац. им сигурност;да не забравяме-и колкото повече ресурси има една държава,толкова по-американска трябва да бъде,пок според доктрината.Та ето тук е сложността на отношенията им с Русия-Русия не е била и НЯМА ДА БЪДЕ "американска"!Ех,алчност /не може толкова богатства да са на една държава-М.Олбрайт/ и великошовенистично заслепение...

Истината е простичка - в момента Русия с Владимир Путин начело е единствената пречка пред краварите да не се разпищолят тотално по целия свят. По времето на пияницата Елцин Русия беше удобна на американците, но откакто начело е офицерът от КГБ хамерите се скъсват от яд, че не могат да се докопат до 1/7 от земните ресурси безплатно...Не смеят все още ционистите да влязат открито в бой срещу сибирската мечка, но най-накрая и това ще стане, че колко православни за затриване има...

1/3 от земните ресурси са в Русия. Това е големият залог, заради който и ЕС, и САЩ ва банк налагат вредни и за себе си санкции.

Русия е един от важните участници в международната шесторка! A има ли не важни участници в тази "шесторка", че като гледам кои са не се сещам кой от тях е маловажен (САЩ, Китай, Русия, Франция, Великобритания и Германия)!

Светлият път на България е свързан с Русия. Българите ще просперират и благоденстват само в съюз с тази Велика държава, а руският народ е братски нам! България и Русия имат общ цивилизационен код: славяно-православният. Двата народа не могат да бъдат изкуствено разделени - преходна е временната политическа конюнктура, т.е. неотменна е духовната връзка между Русия и България! Българите са русофили по обективни причини!

истинските български Канове и Царе са набивали на кол всякаква измет от типа на атакистите - национални предатели и продажници!

Известен още като Варяжкия княз не е бил на същото разстояние по въпроса. Той е известен с това , че по поръчка на византийците напада България от север и извършва голямо клане и набива на кол българските войски. Негова мечта е била да се установи в Плиска. Руснаците пък обещават на Румъния нашата Добруджа срещу Молдовия, иначе рашъните въобще не са знаели че ни освобождават, те просто са си воювали с Турция, но впоследствие са решили така и така са ни освободили и от това да изкарат келепир. Като са ни толкова братушки, по тоя случай на нас най-скъпо ни продават газта :) Ей жалим ви акъла. Единствено Хитлер (като външна сила) връща на България Южна Добруджа, той е единствения благодетел на България, всичко друго , което е дошло е дошло за да вземе.

знаеш, че Евангелието някои го четат по друг начин?

Благодарение на дружбата със СССР/ наследник на който е Русия/ преди 1989 г. имахме развита промишленост и селско стопанство, тъй като всички предприятия бяха построени през този етап. Сега когато сме в ЕС не е построено нищо, даже построеното преднамерено се разруши, намален е БВП и сме на последно място по доход на глава от населението в ЕС.

Сложни ще са, нищо не върви по план. Вместо сваляне на Путин, рейтингът му расте, 60% от руснаците искат нов СССР, не ги плаши спада на цените на петрола и рублата.

Америка се старае прекалено много в този конфликт. Когато заподозрян има отговор на всички въпроси, значи е замесен по някакъв начин.

Начело на Русия са клептомани примитиви.Вижте само колко пари дават на вашите шефове да се опитвате да ни промивате мозъците на хората със някаква измислена реалност,че САЩ нападнали Украйна или,че Европската Уния е зависима от Руските ресурси.Че САЩ са пред финансова катастрофа и долсрът видите ли няма цена:-)Направо сте за лудницата пру шизофрениците.

Да не се изненадаш, като един ден осъзнаеш, че си на друга планета!

да отношенията с русия са много сложни.вижда се краят на възхода на сащ.

сложни са защото третират руснаците като хора а не като прасета. ако ги третират по правилния начин всичко ще е супер просто. лоше и когато наивитета на западната цивилизация поставя розови очила на очите ни.

УСА е Злото от Библията, скоро ще му се види краят.

Mда УСА обича Русия само когато има какво да изкопчи от нея, например когато олигарсите крадяха от Русия и влагаха щедро в УСА , всичко беше наред , Елцин пиян, Русия ограбена - какво по хубаво за америка, сега Путин каза стоп на кражбата, олигарсите да връщат парите и хоп Русия стана много лоша. Това е УСА - плащаш или ставаш лош.

Напротив.Сега Путин и неговата шайка ограбват Русия.Виж само кой печели държавните поръчки и кой стои на чело на най големите компании в Русия.

Шайката се намира в САЩ и ограбва другите страни!

колко сте заблудени това путлерастията, путлер взе от едни и даде на други негови си олигарси, дева изкарахте го като робин худ жожето кагеебец

Ами, да, Русия не иска да се строи заедно с европейските васали по команда от Вашингтон. Тя е суверенна държава и го демонстрира без страх пред наглата, бандитска световна сила САЩ. Това е голям удар върху самолюбието на Обама и въобще САЩ губят почва под краката си - нещо не върви както преди по стария план. САЩ със своята фашизоидна изключителност вече не е господар на света оформят се други влиятелни сили.

Сложни,но отношения,не са се скарали!

САЩ подготвиха и извършиха въоръжен преврат.Така завзеха властта в Киев.Снайперите , които убиваха на Майдана бяха обучени агенти на ЦРУ. В отговор на тази агресия, Русия завзе Крим. Всички инсинуации за вината на Русия и т.н. са като химическото оръжие в Ирак. Пропаганда и лъжи ! Вън янките от Украйна и Европа ! На Кийив !!!

Глупави глупости...

Защо не публикуват информация ,че в момента ние провеждаем военни учения съэс САЩ? Научавам го от немска преса???

немска преса, чети дира, риа новости, интерфакс, итартасс, там е описано всичко за вас

Тронът на хамериканците се клатушка ... Време е и те да изпитат силата на Илья Муромец

Абе Пиздака го е закъсал май...

Putako, ти си пази собствената пизда, че ще ти се разпори от напъване.

малоумници пишете тук, чудя се в в коя държава съм като ви чета, кой е са тоя Малоумец, за какви тронове гавариш, значи признаваш все пак че е на трона, така ли?

Говорителката на Държавния Департамент Дженифер Псаки е много по-ясна и разбираема от прессекретарят на Белия дом Джош Ърнест. За Псаки всичко е ясно, но нямало информация, за Джош всичко е сложно ...

Какво се случи до сега от началото на санкциите... -Петролът поевтиня двойно; -Еврото се обезценява за сметка на долара; -Засилиха се отношенията между Русия и Китай, както останалите членки на евразийския съюз; -Стоките поскъпват отново за сметка на долара... -Франция показа, че не е независима с отказа си да достави мистралите на Русия, които са платени предварително. Всичко това ме навежда на мисълта, че САЩ са леко обезпокоени за бъщето си, като лидер на пазара.

ДоларЪТ се покачва спрямо всикчи валути, не само спрямо еврото. Това е поради факта на ''НЕскачените съдове'' - долар/петрол. Срива на рублата е по друг параграф. Стоките поскъпват, защото братския Китай който реално е бачкатора на света си обича долара повече от Мао , това да го знеш и работи в долари, а не в рубли например. САЩ никога няма да се обезпокои, защото в тях са всички познати на човечеството механизми за контрол на целия свят. Например механизма раздаване на кредити в долар, в момента работи на макс. Китай и Русия са заробени да работят и да връщат заеми в долари. Русия корпоративни заеми,в Китай най-вече потребителски .

и ти разбираш от икономика , колкото аз от ядрена физика .

Ей, разбирач, та по какъв параграф отслабва рублата?И знаеш ли, че валутата на Китай е юана.Той също има обменен курс спрямо долара, а не че китайците примират за долари.Защото те продават и в евра, и в йени,и т.н.Цените са във валутата,с която искаш да платиш.Така че, многознайко прост, не се опитвай да разсъждаваш на много далечни от теб теми.

Никой не иска да съсипе Русия,ни САЩ,ни ЕС или Китай!Всички искат да я приобщат към цевилизования свят и да е полезна най-вече на руснаците,а защо не и на останалия свят с богатствата си.Но Кремълските КГБ-сти,Путиновци ,страдат от неизлечимата болест за величие и за забравели,че в 21 век,никой няма да търпи капризите им!На заден ход е само Русия,а разумните я съжаляват и наказват, за да се поправи!

Ако проследите военните престъпления на САЩ в смешно кратката им история като държава ще ви "изтръпнат" и космите и ноктите.По - голямата част от света е имала удоволствието и щастието да бъде "приобщена" по - най хуманен начин към американското разбиране за цивилизация - попитайте като начало местното индианско население, останките от което живее днес в резервати, попитайте жителите на Хирошима и Нагазаки ... ще си спестя да изброявам народите преживяли гаврата на американската агресия, и ще ви попитам "Колко са държавите по света които не са вечни длъжници на частните банкови институции ?" Колкото до "кучешки мозък" - по - кучешки, отколкото като вас - без никакъв мозък.

Поправка - моля да се чете - по - добро кучешки мозък, отколкото като вас без никакъв мозък . ... е - може би все пак имате някакъв мозък, макар и само гръбначен ...

Хамерика или арабски емирати кога ще споделят с целия свят свои богатства, ей така от добрина и цивилизованост? Тец Марица,кога ще заработи на нормални цени? Иначе за руснаци лесно отсъди

Кой е цивилизованият свят бе бидон? Тези които изклаха и ограбиха 40 млн.индианци и докараха роби от Африка, които експлоатираха 300 г. Тези, които създадоха яничарски корпус в Индия и воглаве с крралицата на Британия са чисти престъпници ? Бегом в Уса кенефа !!! Те ще учат Русия? Ако на местото на Русия бяха САЩ, никога нямаше да се чуе за чеченци, тунгузи, татари и пр. Всичко щеше да е ликвидирано.Изклано и обрано до троха-

РУСИЯ ЩЕ МОЛИ ДРУГИТЕ СЛАБОРАЗВИТИ ЧЛЕНКИ НА БРИКС ЗА ФИНАНСОВА ПОМОЩ, ХАХАХА

Ако хората прогресивно поумняват, то ти погресивно заглаждаш последната си гънка на мозъка. Не знам каква цена трябва да си платил, за да си толкова тъп.

Не бе, той така си е роден, после си е паднал на главата, та е задълбочил проблема...

Путин ,с болшевишкото си тъпоглавие и капризи,ще съсипе народа си и Русия,както стана и с ,уж нерушимия ,СССР!

Да де ама вчера и германците, и французите дадоха "на задна" по отношение на санкциите срещу Русия ...

Шило

Интересното е, че за разлика от ЕС, износът на Щатите за Русия се е увеличил с 23 %. В крайна сметка може да се окаже, че не е толкова политика, колкото печелене на пазари, като се използват други, а не пазарни способи.

Иронията на историята е, че именно членът-учредител на БРИКС Русия може да стане първият кандидат, на който новата му банка на развитие ще окаже финансова помощ. А ако през 1998 г. в Русия "повикаха" МВФ, сега този вариант е вече невъзможен. Съединените щати имат право на вето в МВФ.

Шило

Че нали за това я създават тази банка. Да помага като се наложи. Нима СБ и МВФ не отпускат кредити на България? Коя държава не търси кредитиране?

Държава с умни управници прави всичко възможно за да избягва кредитирането - особено от външни за държавата кредитори.

От сто години виновни за световните конфликти са Световните лихвари.САЩ са само инструмент за докарване до просешка тояга на всяка една държава.Следват предложения за мнооооого "изгодни" кредити, с мнооооого изгодни заробващи лихви, на което предложение съответната държава "не може да откаже".И така докато все повече народи стават вечни длъжници на Световната банка, на МВФ и др. подобни Финансови вампири.Останалото са технически подробности.

Газета.ру и Интерфакс са единствените източници за ДИР-а, русофилският платен сайт.

ТОЯ САЙТ Е УНИКАЛЕН, ТУК МОГАТ ДА СЕ ПРОЧЕТАТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ РУСКИ ПРОСТОТИИ В СВЕТА, ХАХАХА

Шило

Засега никой не е надминал твоите! Фаворит си, спор няма!

Вярно е ,че този сайт е уникален с такива екземпляри като теб

като изключим някои взаимни интереси НЯМА УВАЖЕНИЕТО НА НИТО ЕДИН НАРОД в света - Кой ги обича - Латинска Америка, Япония, Европа /с малки изключения, арабския свят, Азия. Зя съжаление амитата първо стрелят и после питат. Но този огромен дефицит от над 16 000 милиарда ще им изиграе лоша шега. Както един човек, бил той и най-силния не може без приятели, така и САЩ не може без реална подкрепа.

Popa

"Кой ги обича - Латинска Америка, Япония, Европа /с малки изключения, арабския свят, Азия". Ми то май стана целия Свят, не остана кой да обича Русия?

Латинска Америка е извън американското влияние в момента. Големите страни са в абсолютно противопоставяне със САЩ. А сред арабите имат само купувачи на оръжие и връзки на основата на шантажа. Единствените, които имат общо с тях са Израел. Защото тази държава зависи изцяло от американските пари. Отношенията на САЩ с другите страни са на основата на военна заплаха.

Значи така - първо забъркваш кашата, след това обвиняваш Русия, че не изпълнява своите задължения за решаването на конфликта в Украйна. Конфликт "made in USA". Тоя мазльо подмина и Боко Тиквата - все някой друг е виновен, но той - никога!

Вярно е и ще става по зле . САЩ с неговите амбиции за господство над населението на Земята и владеене на всички природни ресурси се превърна в най мразеният народ в света. Цели огромни територии в Америка са унищожени и превърнати в пустини, където и трева неможе вече да расте.Унищожаването на канадските гори е достигнало вече 40% , всичко на този континент е изядено и изсрано.Сега погледите са насочени към необятните недокоснати от никой територии в Русия. Затова беше създаден този ЕС, който е механизъм чрез подкупни политици и тлъсти монополисти да подчини населението на Европа и направи враг на Русия. Сега се почна със санкции, но дано не се стига до война. Украйна е измислена държава и затова направиха там преврат и тези 45 милиона са заложник и инструмент за техните амбиции.

Що бе,напротив,много прости са- признайте,че сте във фалит и платете сметката на Китай и целия останал свят. О,вярно бе- тогава ще се върнете икономически в предколумбова Америка, а социално не ми се мисли. Кофти,но пък с "горещия вариант" 2-3 континента ще ви върнат още по-назад- преди появата на Люси /някъде към 3 млн. години преди Христа,ако си спомням правилно/