САЩ заплашват да замразят сътрудничеството с Русия в Сирия

Вашингтон заплашва да замрази сътрудничеството си с Москва заради Сирия. Русия призова САЩ да разграничат умерените бунтовници в Сирия от терористите.

Обратно в новината

Коментари - САЩ заплашват да замразят сътрудничеството с Русия в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Mалко история за тези, които уважават фактите и не считат, че кървавият хаос в Сирия е в резултат на гражданска война срещу кървавия режим на Башар Асад. Да си припомним. На 12 декември 2003 г. Джордж Буш-младши подписа декларация за война против Сирия. Няма грешка! 12 декември 2003 г.! След поредицата неуспешни опити да се разпали вражда в региона, американският спецназ през 2011 г. влезе на сирийска територия под предлог, че подкрепя избухналата революция в страната.

Кво имат САЩ в Алепо.

Е как какво имат.. имат брадата редовна войска, оп извинявам се, имат джихадисти...

Румен ?!

И ся кво парим?! Ще накривите шапката на Володя, с това квичене луди крави:)

Досега САЩ са се въздържали от директна военна помощ. Това може да се промени- няколко съвременни ПЗРК и ще се види колко струват Хибинита, Витебски и пр неимеющиханалоговвмире..

Няколко ПЗРК....И ще видим в действие новите руски ПЗРК Верба в Афганистан, и Ирак.....Да видиме как ще се справят самите лудите крави, с техните антични системи за защита на самолети и въртолети....

A освен това, САЩ заплашиха Русия, че ако не се изтегли от Сирия и не спре да помага на избраното и подкрепяно от сирийците правителство, ще обърне терористичните си организации към Русия и в частност ще ги прати в руските градове! Откровени терористи, няма що!

Ако прекратят сътрудничеството, Щатите директно се излагат на обвинения за подкрепа на съмнителни групировки. Затова за парлама ще помърморят малко и ще търсят отново дипломатически ходове. В противен случай остават зад борда, а за тях, очевидно, в момента най-болезненият проблем е, че не командват парада и реално не успяват да влияят върху групировките в Сирия. В момента са се оплели като пиле в кълчища. Ситуацията за тях е патова - ни да продължат с групировките, ни да признаят поражението си. Затова ще въртят и сучат и ще печелят време, докато нещата не се подредят сами и тогава те ще се намърдат в някои преговори за бъдещето на страната!

Интересно, има ли някой който още да вярва на престъпниците от САЩ?

И още един въпрос. Толкова ли са зомбирани Американските граждани, че не виждат как правителството им подкрепя групировка, която уж им срина кулите ( поне така казваха тогава)? Толкова ли бързо забравят?

Тук не става въпрос дали американците забравят или са зомбирани, тук става дума за съвсем други неща..... редовия американец не се интересува какво става по света... Обществото на САЩ не разполага с морални и етични кодекси, то е едно конуматорско общество. По тази причина много лесно се и манипулира. Достатъчно е да има какво да ... консумира и то няма да се занимава с теб...

Обонго към Килъри: -Мамо, мамо...тези лоши руснаци ми строшиха куклите!!! -Кои кукли, мое извънбрачно дете на любовта?! -Тия с които най-много си ги обичам да си играя!! -Кен и Барби ли?! -Не, мамоооооооо....Двете ми любими! Джихади Мюсли и Ислями Джо...от ИДИЛ и Ал Кайда!! -Спокойно сине!!! Като взема власта, и стана президентка на Краваристан, ще ти купя колкото си искаш ислями мюслита!! Само ще напечатам няколко десетки милиарда зелени хартийки:)

Явно е пак е нужно време за прегрупиране и превъоръжаване. И за някоя и друга въздушна атака срещу позиции на сирийскара армия.

Американските империалисти заплашвали да спрат сътрудничеството си с Русия. Че те досега да не би да са сътрудничели?

Така е. Не можеш да спреш нещо, което не си започвал.

къде са тръгнали на сътрудничество със стратегическия си враг 1; при това те трябваше да замразят "сътрудничеството", понеже уса са неизправната страна по договора; те трябваше да забранят полети на други самолети; те трябваше да оставят ердоган да им пълзи в краката; те тябваше да обвиняват уса&со в оон ...

Много смешна ситуация се получава с тия хамериканци и стават за смях пред света и целия свят вижда истинското им лице.Как да разграничат истинските терористи от техните терористи ? Как да кажат тези терористи са наши, а другите не са ? А руснаците са прави да искат някакво разграничаване, но как да го направят хамериканците, оплитат се още и още като пате в кълчища, и стават за смях.

реално и руснаците си имат терористи в Украйна свалят пътнически самолети, Хамас(приятели на Кремъл) направиха атентата в Сарафово. смей се де!

Ха ха, първо добро утро, и наистина ми е смешно.Няма смисъл да водиш някакъв диалог с хора които са като коне с капаци НЕ ! И няма да тръгна да те опровергавам с факти, защото и без това нищо няма да запомниш, на вас" прогамите" ви са други, друго ВИ карат да помните !!!

Напротив, терористите в Украйна завзеха властта и отново са подкрепяни от американските империалисти.

Всеки път, когато в сирия ракетите и бомбите паднат на правилните места, следва страшен вой. Така беше, когато за първи път руските самолети започнаха полетите . Така е и сега. Така е и във форума - рев и плюене от соросоидните производни, та да има за джобни.

МНОГО СЕ ИЗНЕЖИХА И ИЗВРАТИХА ПОКОЛЕНИЯТА .. ХЕМ ИСКАТ ДЖИХАД , ХЕМ ИСКАТ ВОДА , ТОК , 3 ПЪТИ НА ДЕН МАНДЖА И ДАЖЕ ДА ОТСКАЧАТ ДА УДАРЯТ ПО ЕДНА НА КАДЪНАТА :))) .... ТВА СА ДЪЖАВИ КОИТО ПО ВРЕМЕ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА СА ЩРАКАЛИ С ПРЪСТИ :)))

Разрив!?!?! Че то никога не е имало единство между САЩ и РФ по отношение на САР. Вашингтон подкрепя главорезите, а Москва сирийците!

Евалата, на братушките!! Отвяха лудите крави в Сирия, като куцо пиле домат!! или кат дива свиня, блажен вестник!! Все едно им дреме, какво изобщо квичат лудите говеда и техния лидер-маймуняка Обонго!! Володя е над тези неща! Човека игра стратегически игри като шахмат, и то в световен мащаб!! Докато лудите крави, все още играят шашки, и то в задния двор :) Изобщо Русия с Путин, и Краварника с Обонго, са две несъпоставими величини. Краварника стигна до нивото на пълна деградация, страна където стават непрекъснато масови убийства в училища, университети, молове, Гейклубове, и където трепят невъоражени негри, и то посред бял ден..какво изобщо да говорим още!!!...А Руската Федерация е във възход и прогрес, с развиваща се промишленост, селско стопанство,култура, икономика и наука. Това не е Краварника, с "уж"неговите стоки-Маде ин Чайна!Факт!!!

Всех арабов приехавших в Европу надо кастрировать! Они не должны размножаться в Европе! запрет на рождение детей ввести! Китай остановил не нужную демографию!

Истинско удоволствие ще изпитам когато ноември влезе юана като резервна валута. Тогава САЩ ще трябва да купуват скъп юан за да си доставят стоки от първа необходимост в страната. Ами айфон 7? Ами ориза в Китайските квартали? Ами петрола от Руските концесии, Ирански петрол, стоки от Индия, Бразилско кафе, Ю.Африкански диаманти за военната индустрия и петрола добиван от Шел? Аме пиши ги бегали. Изобщо кой какво купува от САЩ? Като се замисля освен долари нищо друго...

Мдаааа 40 години заради евтината работна ръка и от алчност изнесоха цялото производство в Китай,Бавно бавно китаеца научи всяко know-how и сега може да произвежда всичко без ФАЩ.Въпрос на време е да им кажат на ФАЩ,баста НИЕ СМЕ СВЕТОВНАТА ИКОНОМИКА N1 и няма да ви кредитираме вече.Ние ще продаваме в Европа,Африка и Азия а Вие си наврете демокрацията и тъпия американски пазар в гъза.Затова е драпането на тъпите американци за Трансатлантическото споразумение, защото Китай ги бие по всички фронтове

ОтввленоДиректно : - от Китай има Два типа стока от ЕдинИСъщ вид - сравнително-приемлива и ТоталноНепродаваема (Едната - Е от Лицензирани/Официални, а Другата - Фейкната.) - Китай - Е в трансТихоокеанското !, а Не трансАтлантическо Партниране - Франция - макар Да иска Специфичност на ТАИП - Въвежда АмериканскияМодел ЗА Бизнес/Работа.

Бихте ли Успяли да представите този Ппполет на юаннна ?

А, забравяш от къде дойдоха бургерите,кока-колата,ГМО -птодуктите и още много такива все "полезни " за света неща.....

САЩ готви коалиция наречена "Сирийски елитни части" под командването на Ахмед Джерба, а вторият човек на Ислямска държава в момента е роднината му Турат Джерба....

Американците са пътници за Сирия!

Америка скоро няма да може да стъпи на Арабските пазари както вървят нещата. Доста простотии сътвориха и това ще ги изолира съвсем.

...или ще Са ИзцялоТехни.

или сме на всяка манджа мерудийка? Що така? Не ти понася хората като си казват мението и пълниш с глупости? Що за келеме си?

но оже да се каже, че сащ, без комуняшко-ционистката си цензура и диктатура, разпространявана чрез местните правителства в т.ч и на това на радан боков - са пълна нула! и парите, както и авоарите са им пълна нула. подкупните пак ще загубят милиони...

Описателно : - Имате примерно 1Милиард ... Ясно че Ще сте Снизходителен към 1-2К Кражби от джоба-Ви НО ! - Ако сте Само с 1-2К - за 2-3Единици кражбичка - Ще бумбамбумвате.

Ако горките амуджи там се биеха само с хладно оръжие,войната да беше спряла след два три дни. А те с бомби, танкове, снаряди, куршуми и автомати. Туй пари струва бе. Някой го произвежда!Луда печалба! В време на кризи,една такава война може да е доходоносна още сто години!Баси кефа толкова мангизи прави някой само и само да има война без край! Чуден свят!

Пари са ама са на заем. Кредит, дето тези от ИД и умерените (доколкото съществуват) са го взели, ама ще могат да го върнат само ако победят или поне извоюват някаква територия. При положение че ги умерят, длъжника умира, няма държава да поема дълга и дълга умира. Изобщо да се дава на губещата стана е много губещо. Те там ги стиска подковата гринговците.

Башар - по Безплатната 'разценка' ли ?!

Америка пак ще загуби, но този път окончателно. ЕС е по силен и конструктивен в политиката си. Освен това и по демократичен от САЩ. Ето за това САЩ скоро няма да е водеща в нито един спор. На хората им омръзна.

В Русия има много повече демокрация от колкото в САЩ! Дори и тук в България е повече от колкото е в САЩ. На САЩ може човек да се възхищава единствено на съдебната им система и Тесла :)

Ако Асад беше потърсил помощ от Русия преди ИД и умерените да стигнат до Дамаск, то нямаше да се стигне до тук. Бъдещ фалит на САЩ би решил много международни проблеми!

Ноември. В момента ги държат само с една цел- да напазаруват колкото могат повече с доларовите хартийки които все още имат на склад. После прас и край.

сащ, чрез комуняшко-ционистката си цензура и диктатура са заплаха за целия свят!

Не мога да разбера защо все още има хора и политици които се съобразяват със САЩ. Ми те са пътници. Който разбира от логистика знае за какво говоря.

600 американски войника отиват в Ирак в подготовка за атака на Мосул. Руснаците прашат 3000 отпускари в защита на Мосул. Мосул е в ръцете на ИДИЛ. Нормално е и в Сирия Русия и Идил да действат заедно.

Какъв Е контекста В/Около Мосул ?

Западняците почнаха да внасят терористи в Ирак веднага след инвазията им там през 2003-та година. През 2005-та Доналд Ръмсфелд призна, че са се срещали с терористи близки до Ал Кайда в Ирак. Точно от Ал Кайда в Ирак произлиза ИДИЛ. От поне 11 години САЩ си ги контролират тия терористи.

Циркаджии, знаем, че работите заедно, само се правите на врагове, плюса и минуса на една и съща батерия сте, а тези между вас горят

Че те Ан Нусра са си подкрепяни от САЩ от самото начало. Лидерът им е пуснат от американският лагер Бука. САЩ се договаряше с групировки свързани с Ал Кайда в Ирак още 2004-та година. Ако се поразровите из пресата от този период ще намерите статии по въпроса.

Отдавна светът не се е радвал на стогодишна война!

Ситуацията - бих я определил Крехка/Чуплива...

Една огромна свинщина в която се влагат парите откъснати от световните пазари поради кризите. Войната в края на краищата носи печалба. Друго си е да направиш фабрика за безработните и да си загубиш инвестициите . Когато има кризи,милиардите пари произвеждат война!

Тези от САЩ като видяха дебелия и вече заплашват!

не заплашват, прекратяват сътрудничеството. руските самолети изпълняват поръчка на Асад, а не бомбандират ИСИС както твърдят. това беше ясно и преди, де

днес в Афганистан са убили 10 цивилни.. Ама пак ша кажат едно СОРИ..

Ако някога си виждал снимки от Алепо, ще ти направи впечатление че целият е обрисуван в знамена на ИДИЛ.... Ал-Нусра е терористична организация призната като такава от САЩ. Преди дни в немската преса излезна материал, с който открито и без заобикалки се казва, че САЩ обучават и въоръжават Ал-Нусра или казано по друг начин обучават и въоръжават терористична организация.... И сега да се върнем малко назад в историята.. Афганистан... и като се върнем там ще видим , че Ал-Кайда, чийто клон е Ал-Нусрае създадена, организирана, обучена и финансирана от САЩ. 11-ти септември 2001 г., два самолета се разбиват в Ню-Йорк, терористичен акт извършен от Ал-Кайда (поне официално), предвид факта, кой е създал и т.н. (прочети по-нагоре) Ал-Кайда, става ясно че атентатте са дирежирени и организирани от САЩ... От тук следват две неща.. Или САЩ официално признават че са държава, която действа като терористична организация, или признават че са направили грешка създавайки такава.... В първия случай, следва да бъдат изключени от ООН (най-малкото) а във втория, да целват краката на руснаците, че им ринат след гъзовете, но на всеки здравомислещ човеке видно, че ... здраво са се усрали! Хайде лека нощ!

В Афганистан Щатите много яко прекараха тогавашните съветски войски.Русия го помни това и така лесно няма да се поддаде на техните напъни.

като избирате се питайте така: на този/тази бих ли си поверил детето, или внучето. и тогава гласувайте. ако не ви се гласува - нарисувайте едно курче за сибил да си го сложи в турското дупе! тя ще е доволна и задоволена.

Има един полезен ход. Европа да накара Риджепа да прибере цялата цивилна популация на Сирия,а европа да ги храни с еврота. После останалото амуджа там да се избива помежду си докато излъчят победител.После пържим победителя с дузина ядрени бомби -ншма значение коя от великите сили ще ги почерпи с това удоволствие. А ние ще си хапваме пуканките пред телевизора и ще гледаме сеира.

Дет се вика -Окончателно решение ! Кой ли го беше казал това?

Защо, докато "правоверните" от ционистите ни набират, като за хора, които са подходящи за изместване по места, никой не се сети, например, попето да стане пристър на обамовата вяра? Ето например на цибулката дървосекача всеки има доверие, дори да даде детето си за временно наглеждане...

окей, на зеления "ш" никой не би поверил детето си, но той е законен българин, което не пречи на никое правосъдие той да е сутеньор за деца на зелените педофили. сексът върти света, а парите само донастройвали въртежа.. така твърдят асоциалните антрополози на социализъма. а ние кои сме да противоречиме на клинтън и нейните цензуратори. Нали бойко?

:) коментираш се сам

Не вдявам. ... Бихте ли рефразирали ?

ами вижте, ще ви дам един технически съвет от който вие можете само да спечелите, ако го осъществите: връзвате с връвчица една ютия на ръба на един покрив, заставате под местото на падение на ютията, дърпате връвчицата, и ако ютията ви уцели, това е щастие, ако вие я уцелите, това е американско умение да среща нуждата... разбираш ли ме?

ПУТИН И МЕДВЕДЕВ СА МЕКИ КИТКИ ... АКО АЗ БЯХ ПРЕЗИДЕНТ НА РУСИЯ , ДОСЕГА РИАД , ДОХА И РАККА НЯМАШЕ ДА ГИ ИМА НА ГЕОГРАФСКИТЕ КАРТИ :))) А ПОРОСЬОНКО ЩЕШЕ ДА СЪРБА КАША В СИБИРСКИ УРАНОВ РУДНИК :)))

Ами кандидиатирай се със Зюганов и да ви правим президент и вице. Ще ги отнесете като куцо пиле домат.

ЧАКАМ ЗЮГАНОВ ДА ПРЕКАРА ЗАКОНА ЗА РАЗШИРЯВАНЕ НА ЗЛАТО-ДОБИВНИТЕ КОНЦЛАГЕРИ ... ТОЙ ИСКА ДА ПРАЩА ОЛИГАРСИТЕ В СИБИР ДА ПРОМИВАТ ЗЛАТО И ДА ГИ РАЗКУЛАЧВА ... СТАЛИН ГО Е ПРАВИЛ ТОВА:)))

терористи! Бой и безпаричие му е майката на мурзилажа! А Жужко да квичи, провали Русия и докато не я фалира не го сменяйте! Ха-ха-хааааа

Всичко е окей в комента ти... само това Хахахахах-ха-ха говори за силен напън от словесна диария...

Говори, че Щерев не смей да си напише "ника", щото всички ще му се из.серат във феса и фейса.

Събираме си силната европейска войска и разбиваме Идил за нула време! После обявяваме Сирия за европейска държава и си праим кубуци там по стар европейски обичай и си избираме наш човек в ООнето за да ни пази кибиците и разсада там от грабене,а после чакаме интифадата.

доста добра идея! надявам се някой в Брюксел да помисли за това

ми докато мислиш.. така, какво да цензурираш от името на маминка - да ти нахлузим една военна униформа, а педи? и да вземеш да омиротворяваш и твоите, "правоверни"

Чисто и просто, като къпан полицай: Америка е поела курс към война! След като не вразумиха Путин, чрех Украйна, ембарго, опити за преврати в Казахстан и Армения и др., бандата издигнала Обама ще намери начин да обяви война на някого далеко от САЩ, като Сирия. Обама ще изкара още един мандат "служебно", Тръмп ще гледа "Белия дом" през крив макарон Хилари ще е спасена от позорна загуба, ВПК на САЩ ще реализира нечувани печалби, като превъоръжи, Украйна, Полша, Румъния и западните клакьори. Пути не вярвам да има полезен ход в тази ситуация, освен да влезе в играта на бандата а края е неизвестен.....

Като за театро - пасабилно...ама Ако Наистина ?

"Стойността на сделката е €628 млн., но в тази сума не се включва въоръжението, самолетообслужващата техника, логистиката за две години ($457 млн.) и модернизацията на базата в Фетещи (€32 млн.). Всички румънски F-16 са произведени оригинално като Block 15 между юли 1983 и юли 1984 г. Те са служили във ВВС на САЩ, след което са предадени на португалските ВВС. Така Румъния ще бъде техният трети ползвател. F-16 няма заложено ограничение по години, макар и румънските изтребители в момента да са на по 32 - 33 години. Румъния има дългосрочен план да придобие общо 48 многоцелеви изтребителя. През миналата година бе взето решение за водене на преговори за придобиването на още 12 употребявани F-16 чрез Португалия, но за сега няма договор."

Аз съм за демокрацията на сащ! ако утре ви дойдат чехкините за сметката на тока, праснете им една и кажете, че вие сте малцинството на бхка, с което имате право! заредете колата си, но не плащайте! Това е ваше Право! на малцинство, което постигнаха с вас бойко, нери, курумбашев, бкп, костов, ндсв, дпс, екзактния, цацаров, кой и други протестиращи, против беззаконието на юнкер, меркел, обама и евреите с медиите.

И как различават умерени от терористи след като хиляди умерени преминаха към ИДИЛ и Ан Нусра?! Сменят си дрехите или името както го смени Ан Нусра и вече стават умерени ха ха.

лично гледах интервюто с един забраден от ал-Нусра, който направо си каза, че американците ги подкрепят отделно имаше клипове в ЮТуб на които сирийски войници демонстрират празни упаковки от американски оръжия открити на бивши позиции на ИДИЛ - даже се чудя какво си губят времето Лавров и Чуркин - наглите безнаказани каубои само от сила разбират, ВКС да пратят остатъците от ИДИЛ при Аллах и да настъпва мир в Сирия

Ми то И 'наште' 'обясняват' че били били европейци и натовци...

"Руснаците,иранците,сирийците и китайците поканени официално от легитимния сирийски президент Асад в суверенна Сирия пипат доста професионално. Щом "целия самозвал се като цивилизован свят"- Енглизиа и САЩ заедно с техните "пудели на каишка от ЕС(с изключение на Унгария,донякъде Чехия и Словакия) опищяват орталъка,значи че загубите на терористите-опозиция-ИДИЛ-АЛ Нусра в суверенна Сирия са сериозни и надвишават финансовия лимит за "налагането на демокрация с тероризъм и насилие" определен от кукловодите им."

Може и да заплашва, ама не е познал! Това не е Б. Борисов, чинно да наведе главица, за да бъде погален! Пусти кравари, не разбраха, че този път номера нема да мине...май ще го разберат по трудния начин.

/...Кадафи едно време каза, че * американци рушат стената (либийския режим), която държи дивите ислямисти далеч от Европа, Тогава и аз не му повярвах, но се оказа, че е говорил истината. И още по-лошо е, че не всичко е направено заради петрола. Според мен истинската цел е дестабилизирането на Европа, за да не може да се пребори с американската зависимост./

Либия - Е кажи-речи в центъра на Магреба... - т.е. Няма Ни географско, Ни етническо едно-друго С Дискутирания район ! Тоя дет Ви плаща - Добре го доите ! Ну, на счастье !

сащ заплашват да въведат циганския джихад, като върховна ценност на цивилизацията, и успяват, чрез комунетата, клинтън, меркел и обама. скоро всички в затвора, по заповед на хайко мас - социалиста с нацистките си заложби на канцлер...

"Като,че ли медийна д.и.а.р.и.я хвана целокупните "независими мейнстрийм медии по света и у нас"-Ройтерс,Франс Прес,АП,СНН,ББЦ,Дочевеле,Бтв,Нова и т.н.,квото и да напишат за Сирия все едно и също излиза-медийна д.и.а.р.и.я. Я пуснете някоя прясна статия на Ройтерс с единствен източник бакалина Рами Абдул Рахмани-единствен служител-шеф сам на себе си и бакалията наречена с гръмкото "Сирийски център за наблюдение на човешките права"."