Лавров призова за военни контакти Русия-САЩ срещу ИД в Сирия

Русия ще продължи да доставя на Сирия военна техника за борба с терористичните групировки, заяви външен министър Сергей Лавров.

Обратно в новината

Коментари - Лавров призова за военни контакти Русия-САЩ срещу ИД в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първо да върнат откраднатия Крим и после да започнат с опитите да свалят санкциите...

"Подкрепяме не сирийския режим, а борбата му срещу така наречената Ислямска държава, която нито представлява исляма, нито е държава, посочи министърът." По какво си личи, че Русия не подкрепя сирийския режим? Според мен по нищо. Даже напротив - с оказването на военна помощ за сирийската армия Русия на практика доказва подкрепата си за сирийския режим, една от главните причини за бежанската вълна в Европа. Гледах сутринта репортаж по телевизията от Турция, където учудващо, един от бежанците там се оказа полковник от сирийската армия. Един вид дезертьор се явява според мен поне, защото явно е избягал оттам. Имаше много интелигентен вид, и разказа от личните си премеждия там че хората масово бягат от режима на Башар Ал Асад, както и от Ислямска Държава. А Лавров какво предлага? Да помогнем на едните терористи да бият другите терористи? Иначе за съжаление съм съгласен с това, че само с въздушни удари няма да се справят.

Крайно време е Русия и САЩ да спрат да се надцакват, и да се обединят срещу Ислямска държава. Трябва да видят истинската заплаха за цяла Европа. Само обединени ще могат да се справят с тях, защото все повече фесове се присъединяват към ислямистите. Започвам все повече да вярвам в предсказанията на Нострадамус...

САЩ и Русия обмислят да си кооперират ама нашия златен умник плевел плевнялиев вече обяви няколко пъти джихАД на Русия и самолетите им.....ям са се мернали, той самостоятелно шА ги свали ....даже и нас сирийско небе би ги свалил.....

а не старото болно човече.Между другото не трябва да се издават държавни тайни, ако се оповести за него, както се пише, че има вече няколко няколко тура химиотерапия!!!

Отново руският мечок ще гази джуджетата,докато поощряващите ги ще забавляват онези,които вече са им вдигнали мерника.Или има малоумници,които считат,че сред пришълците заляли Европа ,няма фанатизирани мюслюмани? После да не пискат,че светът вече е друг!

Време е да се каже кой стои зад Ислямска държава ? Дали не е Кралския двор чрез жандарма си САЩ, Саудитска арабия, Израел и Турция. Все приятели ?

съвместни деjствия, но под безкористното ръководство на съвет... генералисимусчето

симо

Ха - ха хаааааа.

Ами ,ако сега ФАЩ и Русия се договорят за общи действия?Какво ли ще стане ,ако Козяк нареди сега да се пуснат самолетите.Аууу,какво ли ще говори Роско,....как са взели самостоятелно решение? Жалки са ,срам ме е от тях....Къде ли се покри Буда????

Къв ти е проблема на теб? Ако решат да пискат руски самолети, можеш да ги замерваш с домати, като истински патриот. Ако пък толкова им се кефиш, можеш да хвъркаш покрай тях и да ги целуваш.

Проблемът ми е такъв ,че всичките тези решения рано или късно ще засегнат и моята и твоята съдби

тОВА ЗА ДОКТОРИТЕ ПРЕДПОЛАГАМЧЕ ГО ЗНАЕШ ОТ ЛИЧЕН ОПИТ. зА ЖАЛОСТ СЪМ ПРИНУДЕН ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАМ С ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НИСКОТО НИВО НА АСЕНЧОВЦИ.

"Мисля, че ще приемем радушно по-активно включване на Руската федерация и руския президент в борбата срещу ИДИЛ ("Ислямска държава"), предвид опасностите, произтичащи от ислямския тероризъм", каза Шефер на редовна пресконференция в Берлин. Най-накрая едно, да се надяваме, едно разумно начало. За съжаление САЩ, които прдизвикаха и продължават да подклаждат тази и други критични за цивилизацията кризи все още не са прогледнали. Да се надяваме, че ще се вразумят.

"Играта" продължава..... Лавров,не прави нищо друго,освен да предупреждава и да изобличава запада...:):)))))))) Това е смисълът на неговото изказване!! От момента в който Кисинджър не е вече в "терена",Лавров е "господарят" на мача...:):))Просто,няма кое от умствените лилипути на запада,да му излезне насреща!! Това,не е въпрос на "симпатии" и "предпочитания",фактите го доказват...:):)) Русия им отмъкна под носа Крим,на път са Донбас и Луганск,а те-прави краставици не продавали вече...:):):))))

Не ти е силата да правиш външно политически коментари ама изобщо не ти е. Виж да пишеш простотии там си силен или пък да лъжеш там си най-добър. Ама лъжите ти едни плитички и намирисват

Ще гледаме поредния епизод от Рамбо но не в Афганистан а в ИД..ха..ха

Ама ти,манджа с грозде направи бе човек...:):)))))))

Първа и необходима стъпка за спиране на бежанския поток. Дано и Обама заеме конструктивна позиция. Доколкото до Митов - пак тича пред вятъра като предшественика си.

Определено руснаците ще защитят съюзника си и базовия си интерес в Средиземно море. Затова определено ще се разберат с американците, а ние ще дадем въздуха си както се купува баничка с боза преди заседанието на министерския съвет. Щом руснаците настояват и открито ни посочиха, че превозват оръжие ние не можем нито да ги спираме, нито да се правим на луди със суверенитета си, още повече като знаем що за заплаха са ИД за светската държава и цивилизацията. Просто руснаците ще минат и в това не трябва да се съмняваме, освен ако не искаме да си отмъстят за загубената база в Сирия.

ivo10

Ние трябва да сме много внимателни с Русия, тъй като е сигурно, че един ден ще ни спасява не НАТО, а Русия. Ситуацията е такава, че едни българи-идиоти ни лишиха от армия по поръка на западните ни "приятели" зад което стои реално Турция. Имперските сънища на Турция се следват последователно и упорито, а американците и чифутите както винаги са на тяхна страна. Америка ще се съобрази не със съюзническите си задължения към България, а с желанията на Турция. Тогава?

Руснаците се съмняват че ще се справят сами и затова викат великата американска армия на помощ подобно на ВСВ! Ама после ще се кичат с медали руските самохвалковци и ще си присвояват победа..ха.ха.. А и за танка Армата е нужно американска техника да го дърпа..ха..ха

Щерев нещо тъжен ми се видиш .- Няма ли го още сомалиеца. Ей заряза те той язък че зарад него работеше по няколко смени

Добре че беше армията на САЩ по време на ВСВ че в Маскава братушките щеше да говорят немски или японски и нямаше да ползват българската азбука..ха.ха

ivo10

Щерев, ти промит мозък ли си или такова е ехото в черепа ти? Руснаците могат за отрицателно време да се справят с ИДИЛ съвсем самостоятелно. Имат богат опит в Чечня, в издирването и унищожаването на терористи. Говоря за последните 1-2 години от офанзивата. Други са целите на руснаците. Те само тестват отделните страни от "коалицията" - коя ще се отцепи и коя ще застане твърдо зад американците. Последните ако тръгнат с руснаците, значи, че са се провалили. Така руснаците печелят войната още преди да са я започнали. Все пак тук става въпрос за нефт, газ и цените им, а не за съдбите на милионите бежанци.

Мануел

Не му намирайте махна на Щерев. Той страда по сомалиеца. Това е любов

Знаем знаем...Сега са в Украйна и с украинските терористи се справят.....Ама има разлика.Тези в ИД са въоръжени до зъби с руско оръжие и най важното-не се боят от смъртта!!!...Май руснаците ще се върнат като от Афганистан..ха..ха с оцапани гащи..

Щерев, как е в Карлуково днеска, вали ли?

ЩЕРЕВ ТАКА КАКТО СА ТРЪГНАЛИ ПРИЯТЕЛИТЕ ТИ , ЕВРОПА ВСКОРО ВРЕМЕ ЩЕ ПОИСКА ОТ ВЕЛИКАТА РУСИЯ ДА Я ОСВОБОДИ ОТ ТЯХ.

А, я за какво били американските притеснения. В статията: Срочно: беспилотники США нанесли удары по Сирийской армии

Щом лавров казва ,значи е така /за копейкаджиите/. Все пак е добре, че не е метеоролог...:)))

призовава, малкият, призовава! бих те с учебника по главата, бих те, ама не можах да ти налея акъл!

Е ти нали си! Като завали дъжд ни информираш тържествено че...вали дъжд!

позициите на САЩ и Германия се завъртяха в обратна посока и сега търсят сътрудничество в борбата с ИДИЛ. И в нашия квартал имаме един такъв дет се върти насам и натам.....

Руснаците, ако решат ще приключат с ИД за по-малко от месец и още 6 месеца за окончателното й ликвидиране. Стоварват 100хил войска и за седмица ще обърнат всеки хилядолетен камък и всяка песъчинка в Сирия. Проблемът е, че ще убият бизнеса на щатите в района.

БРАВО! ТОВА Е ИСТИНАТА! ЕТО ЗА ТОВА САЩ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН, ПРЕЧАТ - НЕ ДАВАТ КОРИДОР НА РУСНАЦИТЕ ДА ПРЕЛИТАТ СЪС САМОЛЕТИТЕ ПРЕЗ ТУРЦИЯ БЪЛГАРИЯ И Т.Н. ЗА СИРИЯ!

могат много неща, особено след литър водка.

Като стоварят 100хил войска, мангасарите от "Алах акбар" ще я изпарят само за една седмица! ИД в Сирия не е Крим, там стрелят, вривяват, режат глави и полови органи! Там ще е новия Афганистан за Русия! Само, че в Афганистан воюваха елитни части, а днешната руска армия се състои на 25 процента от инвалиди и недоносчета! На всичкото отгоре им забраниха партенките!

ivo10

Много им разбираш на тия от ИДИЛ. Чак и мен уплаши.

Кибика не го пропускат от търкачката! Ясен знак че Щерев е мостика!

Ще го кажа честно, откровено и от все сърце. Смърт и нещастия за всички, които пишат тук за пари! Бял ден да не видите изроди нещастни. Човек вече един нормален коментар не може да прочете от вас!

Мда прав си аз този сайт го чета едно 10 години и от една година вече влизам по 1 път на ден само заради 4/5 соросоидни помяра развалиха целия сйт.Стана баси боклуджийския сайт но сами си го направиха има и други сайтове ще четем там

общувай само с такива които 'мислят' като тебе. Много умен ще станеш..

Не ги чети,аз така правя.

Долу гаднярите, борят се срещу ислямска държава и нейния съюзник САЩ.

Браво Юсуф, САЩ и ислямска държава ръка за ръка.

щереффффф, къде си бре.???? трият на хората коментарите заради нас,...или,.. ти ги триеш, а??? хахахахаха..

Значи и немците почват да се осъзнават и призовават руснаците да се бият с ИДИЛ. Само ние понеже спазваме европейски ценности, ще пречим на руснаците да се бият с ИДИЛ. Дори американците вече не са съвсем на ясно какво искат. Ще си прежалят накрая въображаемата опозиция.

те,.. немците, да не кажат на боко, да изпрати "министъра.. ненчев" да поведе българските "лъвове" от армията ни да се бият срещу идил,...тогава ще е големият смях!! хахаха...

Майдана малък пример ли ти е?!?! Да не би сега да живеят по- добре, а бяха по- добре от България?!?!

Да на Русия съм благодарен и на всички живеещи народи!!! Като си толкова отворен по отношение на Украйна искам да ми покажеш карта преди 1991г. където съществува като независима държава и пише УКРАЙНА!!! Хайде предизвиквам те!!!!

Бойко ,Бойко проумя ли накрая ,че иска дисциплинирани ,работещи и изчистени от ДПС служби за сигурност и АРМИЯ , да говоря зя боеспособна армия ,...не пожарна и задължително военно обучение за 6 месеца ,защото май " пи....еш на ламарина" ,мисли ДЪРЖАВНИЧЕСКИ , А НЕ КАТО СЕЛСКИ КМЕТ ,мисли стратегически ,виж какви изненадки идват...!

Лавров е умен и интелигентен човек за разлика от Кери , който с парите на жена си си купи място в правителството на Обама ! Против ИДИЛ всички средства са добри ! Правителството е с ИДИЛ щом пречи на Руските самолети да пренасят товари , помним Младенов който събираше така наречената /Сирийска Опозиция / в Правец на консултации и инструктаж , която попълни редовете на ИДИЛ след това !

Пак чета разни соросоидчета как се пеняват.Пиша го ясно и четливо.Соросчетата вяра нямат,интересуват ги само финикийските знаци и нищо друго.Те и децата си ще продадат,в джамия ще ги вкарат да се молят само и само дядо Сорос да не им спира парсата.Те са измет на всяко общество,със сигурност външният ни министър и президента са оттам.

И Ненчев. То той прави толкова гафове, че дори да не му броиш отнасящите се до Русия, си е отдавна за изхвърляне.

Прав си,но е отврат грозника и не искам да се сещам за него.Впрочем неговата партия е спечелила около 0.45 процента от гласовете ,а той военен министър .ПАРОДИЯ .

Как четеш като през цялото време си пред огледалото. Удари си един шамар, за да се събудиш.:)

aтакистчета, направихте по 20 лева вече от писане, стига толкова че замириса форума...

Скрий се бе, центова курво.

САЩ не ги е страх от Русия в Сирия, а от мирния план за решаване на конфликта там.

До кога само смрад ще се разнася от бившите и настоящи руски колонии. Да се стегнат малко руснаците! много се излагат. Американците взеха за своя колония западна Европа и я направиха рай, а каквото взе Русия след войната, всичко се у....а.

Някои се поправиха, но троянските коне още са бременни.

КОГАТО БЪЛГАРИИЯ БЕШЕ В БЛИЗКИ ОТНОШЕНИЯ С РУСИЯ ИМАШЕ БЕЗПЛАТНО ОБУЧЕНИЕ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, РАБОТНИ МЕСТА, ВСИЧКИ ХОРА СТРОЯХА ДОМОВЕ, МНОГО ПРИЛИЧНИ ЗАПЛАТИ,ЧИСТОТА И РЕД ВЪВ ВСЕКИ ГРАД - ВСЯКО СЕЛО, ЦИГАНИТЕ НЕ БЯХА ПО-ВЕЧЕ ОТ БЪЛГАРИТЕ, ХОДЕХМЕ ВСИЧКИ ХОРА НА ПОЧИВКА, НЯМАШЕ ГЛАДУВАЩИ, НЯМАШЕ ПРЕСТЪПНОСТ, НЯМАШЕ МУТРИ, ХОРАТА СЪС СТОЙНОСТ БЯХА ПО-ВЕЧЕ ОТ ТЕЗИ В ЗАПАДНА ЕВРОПА, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА СЕГАШНАТА ПРОСТИТУЦИЯ, ЧЕ СЕГА АКО НЕ СИ ТАКАВА СИГУРНО ЩЕ ТЕ СОЧАТ С ПРЪСТ, ИМАШЕ ЦЕННОСТ, ИМАШЕ МОРАЛ. ХОРАТА НЕ СЕ УБИВАХА! СЕГА КУЧЕШКИЯ ЖИВОТ Е ПО-ЦЕНЕН ОТ ЧОВЕШКИЯ - БЪЛГАРСКИЯ. НЕ РОВЕХМЕ В КОФИТЕ ЗА БОКЛУК ЗА ДА ЖИВЕЕМ! БИХ ОПЛЮЛ РУСИЯ, АКО ВСИЧКО ТОВА БЕШЕ ЛЪЖА. ЩЕ МИ ДАВАТЕ ПРИМЕР СЪС ЗАПАДНИТЕ ДЪРЖАВИ, ДЪРЖАВИ КОИТО НИ НАПРАВИХА НА ИДИОТИ - НЕ, ЧЕ И БЪЛГАРИТЕ НЯМАМЕ ВИНА ЗА ТОВА! ПРЕТОПИХА БЪЛГАРИЯ! СТИГА СМЕ ВЕЛИЧАЕЛИ ИДИОТИТЕ! АКО БЯХА ХОРА НЯМАШЕ ДА НИ ПОДЛАГАТ НА ТОЗИ ИДИОТИЗЪМ!

Миналият век обедини военните сили на САЩ и СССР срещу фашистка Германия. Като цяло светът имаше полза от това ( само няколко държави включително България нямаха). Може би сега пак е дошло време за обединение срещу ИД?!

Все пак, един въпрос задавя съветофилите.Що така, Турция не пуска справедливите оръжия на другарите?Какво ли имат предвид..И да ли не са по-наясно със ситуацията от всяка една рубладжийска кратуна?Как мислите, кратуни?"Мислите'' разбира се, съвсем условно казано

САЩ са ФАЩ. ЕС са еврогейове Турция са .... За толкова копейки, толкова "мислене".

Мда, то това дори не е мислене.Дресирали са ги, като кучетата на Павлов...Разбира се, кучетата са доста по-умни

първо трябва да удари с ядрено оръжие по нато. След първата залп от ядрени парцали веднага ще завалят дипломатически ноти, че се ''извиняваме'', ''повече така няма да правим'' и '' на нас може да се вярва''. Ако не са се разбягали, после да подпука и ид.

и от средностатистическия руснак. Забележително постижение.

Участието на Турция в така наречената коалиция на САЩ срещу ИДИЛ е само параван за свободните им действия срещу ПКК. Турция досега не са нападнали нито един обект на ИДИЛ, не са ранили нито един техен боец, но за сметка на това можеш да видиш дори от вчера що кюрдско население са избили! Не ми ги хвали тея.

Ти не бъркай интересите на Турция с интересите на България. Преди 1-2 седмици американските им партньори им дърпаха ушите, че уж се борят с ИД а всъщност вдигат самолетите да бомбандират противниците на ИД - кюрдите.

Още един от паралелната вселена. Как ще очакваш Турция да е на кеф от Руските доставки, като те ще се използват срещу ИД? Сам си противоречиш. Не може ли да ви избират с повече интелект?

Турция няма да пусне руски самолети, защото Турция и САЩ създадоха ИД. Те ги въоръжиха и финансираха. Това, че казват че се борят срещу ИД - пиши го бегал / да си лъжат турците и американците/. Турция и САЩ се борят срещу Асад, те не се борят срещу ИД. Вярно е, че турците знаят и друго нещо - това имат в предвид!

А да не би Турция да подкрепя ИДИЛ?!

Чедо ,чети и ако можеш мисли малко преди да изтърсиш поредната си глупост.Ами нали Турция е срещу Б.Асад и кюрдите.Значи е за ИДИЛ.Ама вече 1год.не можа да го разбереш.Тъп соросоидчо.Все такива се бутате да пишете.

Игричките на големите нямат спиране.... ама братушките яко дрискат навсякъде - и преди и сегя където ся си потопили гагата е останала само разруха и мизерия...а нашите мурзилки не им доде акъло ... ТЪПА НАЦИЯ СМЕ ЕЙЙЙЙЙ а па тея селяни у розово дърти пергиши - те повече заслужават афгански паспорт - и българският им е много...

Изглежда големите играчи са се разбрали.Да очакваме цената суровия петрол да скочи драстично в скоро време.Всъщност това ще е индикатора за затопляне на отношенията между САЩ и Русия.

братушките запяха американската песен - давай да грабим кой колкото може, че като разрушим всичко да има и за нас, и ние да имаме парче от тортата. А до вчера лаеха като глуха кучка, че американците били агресори, били терористи, били окупатори.. а като навлязат твои сухопътни сили в чужда държава и я обстрелваш с изтребители какъв си ?!

Ти си тъпанар. Дано го правиш за пари, защото ако наистина го мислиш това, жалко за теб.

ли, както пише в пресата, че турски дипломати в България призовават директно населението на югозапад да се отцепи а тия като тебе си траят?

Лавров е по-лукав и от Гьобелс. И четирите мюсюлмански армии (Асад, Друзи, турци и кюрди) обявяват, че ще борят ИДИЛ, но всъщност се бият помежду си. Асад и руснаците борят Друзите (опозиция, подкрепяна от запада) Турците се бият с кюрдите А ИДИЛ расте и укрепва

Бегеец само оправи изказа, Асади руснаците се бият с Друзите. Турците борят кюрдите...

Русия надупи всички! Интересно ми е сега оня сополанко от въшно как пак ще се изчепи, така че пак да замириши чак във фашингтон.

надупили са майка ти.. явно затова си се родил такъв русофил, руска подлога и пръв гъзоблизец.

минджев ти ли си? че пукнеш вена...внимавай с нервите

Соросоидчетата май изпаднахте изтерия!

Няма ли някой да разбира и от футбол?:) Мале, мале, мале.... Има едни млади хора, които бягат от Сируия, защото имат възможност да го направят. Бягат и търсят късмета си. Кой е луд да стои в една страна, която я се демократизира някога, я не. Някои от тях са амбициозни и ще преследват "американската мечта". Други ще разчитат на спокойствие и добър живот в ЕС. Навярно ще има и такива, които не оценили собствените си възможности, ще препишат вината на някой друг и ще се радикализират. От край време така е устроен света.

Тя българия като е "демократизирана" що не стоите тук?!

Да напомним какво прави Асад в момента. Бомбардира жилищни квартали и болници които са на бунтовническа територия. Той НЕ води военни действия срещу ИД. Това го правят кюрдите и опозицията на Асад.

БATKO

Ибричек, вземай ибрика и на работа!

Ти си изтрещял ненормално сериозно. Не разбираш нищо от война, стратегия, тактика и оценка на обстановката. ХОДИ НА МАЙНАТА И СИ. С ТАКИВА БОЛНИ ГЛАРУСИ КАТО ТЕБЕ НЯМА ДА ИМА ДАЛАВЕРА.

Случайно или не, 2/3 от населението на Сирия сега се е скрило около Дамаск при Асад, при относителна безопастност, разваляна само от спорадичните терористични актове на "демократичната опозиция". Около 4 до 6 млн са само бежанците от другите краища на Сирия, които са се скрили там, и за които Агенцията за бежанците към ООН нито казва, нито прави нещо... Тази информация е от репортаж на фламандското Радио 1 от понеделник, 07/09/2015, около 08:00 часа сутринта и противоречи на "политически правилната" позиция, заемана от 90% от журналистите...

Съвременната немска дипломация никога не прави прибързани или случайни изказвания! Казвайки, че подкрепят Русия в Сирия, немците си дават ясна представа за последствията със САЩ. Но важното е, че тази заявка и основата за една толкова мощна икономически и военно коалиция, че скоро ужасите в Украйна и Сирия ще приключат. И слава богу, че САЩ прекалиха.

Какъв ИД те гони бе Лавров ? Твоето приятелче Асад , не води военни действия с ИД.

Г-н президента ни да си хвърля оставката моментално.