САЩ продават 200 ракети на Финландия за над 700 милиона

Съединените щати одобриха продажбата на 200 нападателни и отбранителни ракети на Финландия, която не е член на НАТО и граничи с Русия.

Обратно в новината

Коментари - САЩ продават 200 ракети на Финландия за над 700 милиона | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Закупуванета на такъв вид техника в днашния век на електрониката е много рискова работа. Предлагам ви един сценарий за филм. Купуват си те ракетки, но продавача вгражда в електрониката чип, който може да се задейства дистанционно от продавача (чрез сателит да речем) и да прдизвика изстрелване с предварително зададена цел. Така дистанционно може да се провокира конфликт между две страни от трета страна, която е някъде на майната си. Разбира се това е само сценарий, но си е опасно.

Чудат се на кои шарани да пробутат стари фалшиви железа.

Политиците в последните години ни заливат с притеснителни, панически, агресивни и заплашителни изказвания. В резултат - печалбите на ВСИЧКИ оръжейни производители растат главоломно :) Въпрос: В чий интерес работят политиците - в интерес на народа или на ВСИЧКИ оръжейни производители?

Дир. Къде ми е предишния коментар. Не е обиден, циничен и аморален. И по друга тема не го пуснахте. А уж сте за свобода на мисълта и печата. Нали така?

...

значи в Тубата пишете горе в търсачката : YuraPaPu Излизат всичките клипове на един щангист. Той е финландец шампион и говори перфектно на руски. Обяснява на руснаците за живота във Финландия и разликата с Русия. Обяснява за всичко- за армията, за заплатата, защо руските лекари и зъболекари бягат във Финландия, защо филнладците ходят на секс туризъм в Русия, как са устроени финските къщи. Страшно много инфо има. На който му харесва може да гледа с часове. И говори само истина. Няма я пропагандата на Кремъл.

ако във Финлания е толкоз добре както го казваш то нашите цигани първи щяха да са отишли, нали. Ама не е така. Хайде трии суполите и не плаци на чужд гроб.

А ти погледай малко руска телевизия, да видиш на колко рускини женени за финландци са отнели децата. Последния случай, който гледах е за това , че навремето мъжа й е бил регистриран като наркоман. Вземат им децата от детската градина или училище и го дават на разни чужди хора, излиза така , че ти го раждаш а другите печелят от него.

Наркоман е на майка ти сина... освен това и тъп заблуден комунист.

А вие се поинтересувайте малко защо, при условие, че в скандинавските страни живеят хора от цял свят само на рускини отнемат родителските права. Подробни обяснения има и в руски сайтове.

Да колега, но малоумните ушанки тук нито ще го разберат нито ще искат да го гледат. Те са зомбирани с едни кремълски лъжи и искат да си умрат с тях... е дано това се случи по-бързо.

В момента руската армия е супер подготвена, разполага с върхово оборудване за самоотбрана и нападение и е в напълно бойна готовност във всяко едно отношение - резултат от неспиращите набези на НАТО към границите й. Руското разузнаване сигурно никога не е било по-силно...абе те си избраха президентът на САЩ, какво повече да говорим. Ако стане нещо първите, които ще го "отнесат", това ще са всички новоизлюпени сателити на НАТО, около Русия, и както винаги САЩ няма да помогнат, а ще се затворят и ще изчакват.

Ама разбира се че е така - само дето им свалят безаналоговите самальоти с преносими ракетки модел 1970 и отвреме навреме издумкват в Дамаск някой брадат Хизбуладжия покрай безаналоговите им С-400

Като "върховите" невидими стелт F117, дето сърбите с руска техника от 20-ти век им направиха показно ли?

за тези пари колко овцевози можехте да купите. руски кораб нямаше да може да премине от там :))))

Само да не плават под филипински флаг щото "USS Фицджералд" ще заобикаля на 10 000км оттам!!!

Финландците уж са умна нация, но защо играят по американската свирка не мога да разбера.

умна нация са. Определено няма да играят по руската свирка.

Ами защото не искат да играят по руската вероятно...

Те руснаците не ги и карат, за разлика от американците.

Финландците май първи ще ядат големият бахур!

Цялата Европа се въоръжава - от Финландия до Румъния. Само наште дупедавци са вдигнали крака и чакат да ни освободят братушките. - ЗАКРИВАЙ!!!

Не само нас трябва да освободят а и Европа, но този път цялата.

къде предпочиташ да живееш? В Русия или в Финландия? Аре малко по-спокойно с мечтите да живееш в землянка като скот и едва да достигаш 60 години.

ЗДРАВИ НЕРВИ ИМА ПУТИН. ДО КОГА ОБАЧЕ РУСКАТА МЕЧКА ЩЕ ТЪРПИ ДА Й СЕ КАТЕРЯТ ПО ГЛАВАТА?!?! И КАКВО ЩЕ СТАНЕ С НАС, С МНОГОТО АМЕРИКАНСКИ БАЗИ , КОИТО НИ ГИ ОСИГУРИ ПЪРВАНОВ.

И тия Първанов, Станишев и компания се броеха за комунисти едно време?!

финландците не чакат, а се подготвят да се защитят. румънците също вече си купиха ЕФ-ове. само каракачанката и крадев продължават да се назлъндисват за комисионни, а самолети още няма.

Те румънците и през ВСВ бяха подготвени, но ядоха бахура с германците.

През ВСВ най-големия бахур ядоха руските отпадъци, щото си ги избиваха най-вече техните. Е добре че си ги понамалиха като бройка поне..

"Литовската президентка Далия Грибаускайте каза пред журналисти, че "ракети Искандер се разполагат за постоянно в Калининград, докато ние разговаряме", т.е. докато НАТО се доближава до границите на РУСИЯ!

ха, те и САЩ разговарят за мир, ама изграждат ракетни бази...

абе ква е тая статия в България за Финландия и Русия? По цял ден статии за Русия в европейската преса! кво ще им помогнем ние на финландците, при условие, че финландците, аккто и всички европецйци взимат 1 300 евро минимална заплата, а българите средна от 350 евро! А относно Финландия и Русия! Русия като разположи военни бази в Европа и продава нападателни оръжия в Европа, както правят САЩ, ще се притеснявам за финландците! НАТО и САЩ преди няколко години нападнаха и бомбардираха европейска държава- Сърбия! Май по скоро сърбите трябва да се въоръжават срещу военна агресия, отколкото финландците!

Сърбия първа нападна 4 европейски държави. Бясно куче ( Милошевич ), само от тояга разбира.

Аха, аха,вярвайте...Това е официалната мантра. А истинската причина първо е да се разбие Югославия като основен съюзник на Русия и второ-да се откъсне част от Сърбия, за да си направят американците базаааа...

Ако ще правим относителни сравнения давай! Ми то и САЩ и Англия нападнаха Ирак, без резолюция на ООН, пък гледам НАТО още не ги е нападнало и бомбардирало!( същите нападнаха и Сърбия) В момента в Сирия мисля, САЩ подстрекават към война, снабдяват с оръжие 30 000 души, някакъв етнос- кюрди ли са, идил-ци ли им викат, не съм запознат с въпроса, пък Сирия е суверенна държава, призната в ООН!

Проруски глупак, хайде сега да обясниш на народа: ЗАЩО СЪРБИЯ СЕГА СЕ СТРЕМИ ДА ВЛЕЗЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.

Хайде да ми обясниш, Украйна и Сърбия влезли ли са в ЕС! Като влезат ще говориш, кой е глупак! Турция от 50 години ЕС я канят, тя уж се натиска за ЕС, пък и досега не е влязла, а си гледа интереса! Затова в Турция минималната социална заплата е 538 $, а в България, дето е в ЕС, средната работна е 350 евро! Как ще иска Турция в ЕС, като вижда кво става с заплатите в България след реформите на ЕС! Вие комундетата, май на всички давате наклон, кво да мислят, или им лепите етикети!

Бивша Югославия беше в европейския съюз още по времето, когато НРБ разстрелваше гражданите си, ако пробват да излязат в чужбина. Югославяните пътуваха и работеха свободно по Западна европа, един динар беше равен на една ФРГ марка. Заплатата им бяха по 1000 марки. Процъфтяваха. После се появи бясното куче милошевич и с див национализъм върна Сърбия 50 години назад.

Да бе , затова се въоръжава с руска военна техника и има солидна армия, че даже вижда и "невидимите" .

Като казваш "Сърбия", кого имаш предвид: Джендъра министър-председател или нормалните сръбски хора. Миналата седмица бях в Пирот. Що ли на никой сърбин не му се влизаше в ЕС. Те поне са изпитали прелестите на Запада. Имат даже и филм: "С цървули по Дивия Запад". Зад комедията може да откриеш и други усещания. Нали така?!

Най-куриозната новина знаеш ли коя е? Тя е, че комунизмът победи във Финландия, а се очакваше да е в Русия. Защо така? Във Финландия не само че заплатите са им хиляди евро месечно, не стига това, ами даже нищо да не работиш, пак ти дават пари повече отколкото е у нас минималната заплата!!! В Русия същевременно минималната заплата е 164 щатски долара месечно! Май по-скоро са отишли назад към феодализма, отколкото да вървят напред към комунизма? Е как тогава да не се занимаваме с Русия, като Русия иска да се занимава с нас?

А за комунизма дето победи в Турция, що нищо не казваш! Икономически Турция е по добре от нас и без да е в ЕС! Турция от 50 години ЕС я канят, тя уж се натиска за ЕС, пък и досега не е влязла, а си гледа интереса! Затова в Турция минималната социална заплата е 538 $, а в България, дето е в ЕС, средната работна е 350 евро! Как ще иска Турция в ЕС, като вижда кво става с заплатите в България след реформите на ЕС! Вие комундетата, май на всички давате наклон, кво да мислят, или им лепите етикети!

На вас комундетата все Русия ви е в устата! Минимална заплата в Русия, Путин и т.н.! Ама нас не ни интересува Русия и Путин, както вас! Виж съседа ни Турция без да е в ЕС, минималната социална заплата е 538 $, а в България в ЕС работната заплата е 350 евро! Що мислиш Турция от 50 години, уж се натиска за ЕС, ама не е влязла в ЕС! Турция вижда до какво водят реформите на ЕС!

Във Финландия данъците също са хиляди евра на месец на човек, наемите на мизерни дупки по 20-30 м 2 също са по 900-1000 евро на месец, един хляб е 2-5 евро. Така че стига сте им завиждали за заплатите и стига сте ги изтъквали.

ако във Финлания е толкоз добре както го казваш то нашите цигани първи щяха да са отишли, нали. Ама не е така. Хайде трии суполите и не плаци на чужд гроб.

ако във Финлания е толкоз добре както го казваш то нашите цигани първи щяха да са отишли, нали. Ама не е така. Хайде трии суполите и не плаци на чужд гроб.

карат за "ГРИПЕН"-и или"F-16","F-18" да се закупят различни видове ракети,както правят сега финландците.Два-три изтребителя са по-неефективни ако имаме десетки и стотици ракети от различен вид и калибър.

Тази приказка!

вие не разбирате тези ракети не са против русия те са против това което ще остане след русия изгладнели зомбита

Какво ще остане след Русия-ти няма да си жив да видиш!

е така беше и за ссср нерушимия доживяхме да му видим разпада тва за русия беше шега ама знае ли се

Хитлер и Наполеон също искаха да видят края на Русия. САЩ пък включваха във военната си доктрина изпреварващ ограничен ядрен удар. Както и разполагане на оръжия в Космоса ( известно още като "Междузвездни войни" ). Все едни такива мирни инициативи.

Я, защо ли им са на финландците тези ракети? Да се отбраняват от полярните бели мечки ли ? Те са за защита от агресивните мурзилки, които в своя колапс се мъчат да завлекат всички в Ада. Една студена война съсипа икономиката дори на силния СССР. Сегашна бедна раша по нищо не може да се сравнява с моща на бившия СССР. Сега решавате да се състезавате със Запада? Един разпад и фалит малко ли беше на ватенките ? Или това е агония преди разпадането?

Защо ли са им?? Ами не им трябват! Ноо, Чичо Сам е настоял. Че им трябват. А щом Чичо Сам казва, значи трябва да им трябват!

финландците цепят стинката на две. Явно е имало конкурс. Явили са се краварите, китайците и ватенките. Имало е точки за цената имало е точки и за способността да порази целта. Явно руската ракета не е била нито по-евтина нито е поразила целта. Иначе щяха да купят руска.

Финландците са на ясно че най-доброто което може да се случи с тези ракетки е да поседят в един склад 30-тина години и после да бъдат бракувани. Всякакви опити за реална конфронтация с Русия ще бъдат фатални. В случая просто са платили 700 милиона рекет на САЩ.

а руснаците какво ще правят с техните ракети??

Всеки има право да се въоръжава като част от мерките за защита на своя суверенитет. Т.е. това е суверено право. Но не трябва да се изпуска фактът, че Щатите имат навсякъде бази околовръст Русия, което никоя суверенна и уважаваща себе си държава не може да подмине и да се държи безотговорно към собствената си сигурност.И тук веднага лъсва истината със състоянието на бълг. армия и нац. сигурност.

И тук веднага лъсва истината за състоянието на бълг. армия и способността на България да защитава своите интереси и суверенитет на фона на ставащото на юго-изток от нея и на Балканите

Тук ще ти е трудно с твойта глупава демагогия да обясниш защо. Защо всички съседи на агресивните руснаци и цяла Източна Европа се надигнаха и постигнаха своята свобода, след като половин век бяха под комунистическо робство и желязна завеса. Всички тези съседи на дивата азиатска пияна орда не желаят повече да бъдат поробвани от тъпите руснаци и търсят ЗАЩИТА ОТ ЕДИНСТВЕНАТА СВОБОДНА И ДЕМОКРАТИЧНА държава в света, която защитава човешките ценности - Америка. И като собствена защита тези държави единодушно са приели да влязат в съюз с Америка и другите Западноевропейски държави. И така като съюзници в НАТО - войските на алианса се оказват НА ТЕРИТОРИЯТА НА СВОИТЕ СЪЮЗНИЦИ и до границата на комунистическия окупатор . Мурзилките да се сърдят сами на себе си... или както е казал народа: "да би мирно седяло, не би чудо видяло"

"ЕДИНСТВЕНАТА СВОБОДНА И ДЕМОКРАТИЧНА държава в света" Баси, ама ти наистина си вярваш ....

русия е държала под робство и финландия и полша там много добре знаят че това е най-лошото което може да се случи на един народ ще се пазят с ракети много ясно

Абсолютно вярно! Поляците са били под руско робство. Все едно сега Ердоган да разполага ракети по нашата граница а ние да му се усмихваме. Всички сме свидетели, че Ердоган не разполага ракети по нашата граница (Слава Богу!), нали? Е, кой е по-лошия? Турския султан или руския цар?

Господа американците са майстори да пробутват оръжеен скраб на високи цени на съюзниците си . Противокорабните ракети " Харпун" са приети на въоръжение през далечната 1977г. Противосамолетните ракети Sparrow са приети на въоръжение по време на Виетнамската война а са свалени от въоръжение през 2000 година. Виждате ли, какво продават на съюзниците си.

С един куршум-два заека. Чистят си складовете за ново, по-ефективно въоръжение. Старото задължително пробутват на пуделите! Не го бракуват! Снарядите с обеднен уран /доказано токсични/ си ги изгърмяха на воля в бивша Югославия! Та така...

Финландците не са член на НАТО, та да са съюзник на ЩАТИТЕ, по-скоро са съюзник на руснаците, защото с тях имат много интензивни икономически връзки.

Не, явно не се усеща. Ако беше умен щеше да се усети нали?

HARPOON Service history In service 1977present Used by See operators Production history Manufacturer McDonnell Douglas Boeing Defense, Space & Security Unit cost US$1,200,000 for Harpoon Block II Кого ще лъжеш?

И пътешественици в бъдещето, ще се окажат прави, че в крайна с/ка една ядрена война е неизбежна.

Изобщо не ме интересува Русия! Интересува ме защо страна член на ЕС - България средната залата е 350 евро, а минималната в брюкселски ЕС е 1 300 евро след 11 години членство в ЕС, и 21 години реформи налагани от ЕС и САЩ в България! Навремето е било така- в Англия се е живеело добре и богато, в колониите и бедност и мизерия! А финландците, латвийците, поляците в американските военни бази да си тренират колкото искат военни операции срещу Русия! Русия съм чел, че няма и не е разполагала военни бази, нападателни или отбранителни ракети на териториите на суверенни държави в Европа!

абе тва е статия за финландия която се пази от русия

абе статия в България за Финландия? кво ще им помогнем ние на финландците, при условие, че финландците взимат 1 300 евро минимална заплата, а българите средна от 350 евро! А относно Финландия и Русия! Русия като разположи военни бази в Европа и продава нападателни оръжия в Европа, както правят САЩ, ще се притеснявам за финландците! Знам как НАТО и САЩ нападнаха и бомбардира европейска държава- Сърбия! По скоро сърбите трябва да се въоръжават, отколкотео финландците!

Ами направо ти отговарям на въпроса "защо". Там ти е грешката - ЗАЩОТО не се интересуваш от Русия! ЗАЩОТО: Минимална заплата в Русия - 164 щатски долара месечно. Минимална заплата в Латвия (защото я споменаваш) - 430 евро месечно! СЪЩЕВРЕМЕННО: Минимална заплата в Либия (държава която не е изобщо членка на ЕС, няма и да бъде, раздирана от гражданска война, бомбардировки от НАТО, разрушения, враждуващи фракции, мизерия и т.н.) - минимална заплата 325 щатски долара месечно!!! ИЗВОД: Колкото по далеч от Русия (Брюксел, минимална заплата - 1560 евро месечно), толкова по-добре!!! Капиш?

Пич не ме интересува минималната заплата в Русия! Интересува ме защо средната в България е 350 евро след 21 години реформи налагани от ЕС( Финландия), САЩ в България и 11 години членство в ЕС! А в страните от брюкселски ЕС, без да си закриват индустрия, реформират драстично минималните заплати са 1300 евро! Икономическа дискриминация в ЕС- това доказва от разликата в заплатите! А руснаците да се оправят, както искат!

Защото страната бе половин век под робството на твоите началници от Кремъл, руска подлого. Като не ти харесва тук отивай в Сибир или Сев. Корея.

Докато бяхме с тях-бяхме ДЪРЖАВА! Сега сме разграден двор! 1989г бяхме малко по-назад от западните стандарти! Сега-няма да ги стигнем никога! Та не пиши глупости!

Ако натовски генерал се информира от президентката на Литва за разполагане на ракетите в Калининград, значи нещата са много зле.

Ти присъства ли по време на информирането?

А вие какво очаквате бе пудели? Няма такива изперкали и нагло промити същества. Вие да си купувате ракети, да слагате ПРО по границата на Русия, а тя да мълчи и мирува покорно? Е минаха тези времена. Като сте тъпи подлоги на САЩ, не само ще ви прибират паричките за скапаните си ракети, ами и Искандери ще имате на границите си, а те ще се подхилкват как се играят с пуделите си, които първи ще се изпарят, когато ги насъскат срещу Русия.

Първо руски Искандери в Калининград, сега идват американски Искандери в Хелзинки! Квото повикало, такова се обадило!

Да де, ама въпроса е-откога Хелзинки е американски? Щото Калининград май си е руски, или?

Всъщност първо бяха базите на САЩ и НАТО и ПРО-то. Всичко, което Русия предприема до момента е отговор на агресивната политика на експанзия и опити за ограничаване от страна на НАТО. Европа са крайни подлоги и се управляват от продажен елит, който е в джобовете на американските финансови и ВПК олигарси, които постоянно се опитват да я насъскват срещу Русия. Причината е проста - технологиите и културата на Европа + ресурсите на Русия, при едно евентуално обединение, би означавало абсолютен край на хегемонията на краварите, край на долара и пълен среив на изкуствената им империя. Ето затова е цялото дрънкане на оръжие и торбалан в лицето на Русия. Щатите ръчкат, пуделите от Европа, купени и продажни, изпълняват.

Те и австралийците преди два века поръчали на Англия най-големия боен кораб за времето си, за да ги пази от лошите и агресивни руснаци и вече 200г все чакат руснаците.

ами добре е да имаш кораби явно щото руснаците и финландия превзеха и литва латвия естония полша русия си е империя и съседите трябва да се пазят

И сега благодарение на руснаците тези държави ги има на картата на Европа.

АМЕРИКА ИСКА ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕНА ЕВРОПА ОСЪЗНАЙТЕ СЕ

е силно увредено от облъчванията на Путин и сие.

Това ли е новият План Маршал, с който Америка създаде Европа?

Америка създаде Европа НЕ ЗА ДА И БЪДЕ КОНКУРЕНТ!!! А за да бъде ПОКОРЕН ПУДЕЛ!!! И тя е и такава...

Смеят ли финландците да откажат на САЩ да им купят скъпия скрап?

Ще поседят 20-30 години и ще ги изхвърлят. Голяма "инвестиция", за малки човечета.

що питкин кво ще прави с неговите ракети???

Няма да чакат толкова, максимум 5-6 години, докато се разпадне Раша, както се разпадна Великия и Несъкрушимия СССР! А Раша е 5 пъти по слаба от СССР!

Що квичиш денонощно, кат е 5 пъти по- слаба тогава????

Хвърлят си парите на вятъра тия финландци.

дълбока загриженост!

Имат, фърлят! Това не ти е Раша, "Денег нет и не будет"!

веднъж те напада империята на злото втори път те напада империята на злото купуваш си яки ракети минималната заплата във финландия е 1300 евро трябва да се пазят от изгладнели зомбита

Нали,налиии, негоднико! По стар обичай продаваме оръжие другите да се избиват с него! Ответният удар ще избие финландци-не американци нали така! Уверявам те обаче, че при следващата патаклама бомби ще гърмят и в сърцето на САЩ! И то баш от яките!

да от над 3 млн. български гастарбайтери, които емигрират заради безработицата в България от 11 години член на ЕС след реформите на ЕС, САЩ и НПО-тата 21 години: - средна заплата в България след реформите 350 евро- - финландия минимална 1 300 евро - Турция минимална 538 $

повече ги притесняват руснаците с мин. заплата 100 евро :)))

В Русия 135 евро! Мухахахахаха!

560 евро, ако въобще не бачкаш "базов минимален доход" в Финландия! В Русия, ако си скъсаш задника да бачкаш МРЗ - 135 евро!

Нали това е целта дрънкани и заплаха да пласират дърти и не ефективни железа.

Нападателни и отбранителни ракети! За какво са им на финландците НАПАДАТЕЛНИ ракети? Нали са пацифисти! Или са някакъв вид марионетка, на която едни други интереси дърпат конците.

да са пацифисти, но руснаците - не.

То на руснаците американски скрап не им трябва.

Пацифист с нападателни ракети?! То всички са пацифисти, а са набичкали агресивни военни бази на САЩ на териториите си и тренират удари по Русия! Руснаците, не са като нас българите и си пазят държавата! Не съм чул руснаците да са разположили свои ракети за отбрана или военна база в чужда държава в Европа! как го измъдри?

Просто копират руската военна доктрина "най-добрата отбрана е нападението, малой кровью и на Чужой земле"! Фините има добър опит в отбраната, 500 000 руснака го видяха по време на Зимната война! На 1 убит фин се паднаха 17 руснака!

Не бяха ли 50 милиона, тикво соросова недоопрашена??

Някои се радват някои не, един предлага да дойде краваря да ни издои. Но краваря издои Финландия с 700 000 000$ за 200 ракети само. За сведение на малоумниците едни от най скъпите оръжия са тези на САЩ- защото обществените поръчки за производството им се спечелват единствено от еврейски фирмички, които надуват цената за да печелят, печелят, печелят, а от там разпалват конфликти по света за да се продават скъпо и прескъпо оръжията им!!!

Мчи то, в Русия има ли такова оръжие, което да не е еврейска разработка? Всички танкове, артилерия, самолети, стратегически ракети са с разработчици само евреи!

това е разликата - разработчици, а не търгаши...

Е пъ няма сама руснаците да се фукат, чи само те контролират Балтийско море с противокорабните си ракети "Бастион" разположени в Калининградска област! Днес щатски ракети в Финландия, утре в Швеция, Дания, Германия, Полша, Литва, Латвия, Естония! Дупе да му е яко на Краснознаменния Балтийски флот! До това води бъзикането с НАТО! Нема лабаво! "У Москвы денег нет, но у других есть"!

че искандерите са по-бързи.

"докато ние разговаряме". Лафите си значи?! Ми няма проблем, лафете си!

САЩ са държава символ на насилието по света! Окупирали са цяла Европа и света с военни бази, разпалват постоянно военни конфликти, подкрепят терористи- идили-ал-кайда-ал нусра, сега са въоръжили кюрдите( а уж са целостта на държавите)! Това беше политиката на Хитлер, окупираше държави в Европа, разполагаше хитлеристки части в съюзниците си, разпалваше войни, обграждаше СССР с военни бази! Жалко, че Наполеон и Хитлер не са живи, добри съвети можеха да дадат на САЩ, докъде води военната агресия и окупацията на суверенни държави!

Дрънкай си на воля! Няма как да помогнеш с това на новия Империалистически кръвожаден изверг Русия! Питай Япония и Южна Корея дали САЩ са символ на насилие! С насилие ли Япония е на 3-то място по БВП в света, а Южна Корея изпревари "великата" Русия и е на 11-то! Само можем да мечтаем за такова Американско "насилие"!

Няма как да питам Япония или Южна Корея! Той и Хитлер не е питал, когато е окупирал, както и САЩ! Знам, че Япония си има други ядове заради САЩ, които ги настройват срещу Китай и Северна Корея! А това, че японците ядат по три пъти на ден, както и корейците, носят дънки, дъвчат дънки и т.н., не ме интересува!

Е, па говедата кат нямат телевизори, компютри и ютии, ша продават ракети.

Аз лично не бих отказал американски Apple или Alienware, ама ми идват над два пъти над бюджета, та се задоволявам с ASUS-G. Американски джип също не бих отказал, нищо че харчи повече от корееца.

И от къде по точно са американски откъм цените ли? Щото всичко им е китайско.

Не че са ни притрябвали но, щом трябва да изхарчим едни пари /820 млн. лв/ много по ефективно ще е вместо две "корита" да купим 100 такива ракети. Ако се пресметне по критерия "стойност-бойна ефективност/способност/" разликата ще е повече от десет пъти в полза на ракетите.

нация на Света и много добре знаят какво правят. Мужиците още помнят Зимната война, когато дадоха над 250 хиляди трупа. В момента и във Финландия, и в Швеция текат сериозни дискусии за членство в НАТО. Така Скандинавския полуостров ще се превърне в непревзимаема крепост срещу попълзновенията алчните азиат-болшевишки варвари.

Няма най- интелигентна нация на света! Това е робско съзнание на колониален жител! Историята знае доста най-най- нации и техните властимащи( царе, търговци, бизнесмени и т.н.), които ги няма вече!

на брой население, виж също холандци, норвежци, шведи, сЕ "МАЛКИ" народи, а какъв принос имат !!! Най-унизително за мужиците е случаят "Курск". Холандците разработиха технологията за ваденето, норвежците направиха специализираната платформа и по време най-жестоките северно морски бурии я занесоха на мужиците в Мурманск.

Дано по-скоро някой да затрие този тумор плъзнал по земята, наречен САЩ.

дано по-скоро някой да затрие кгб!

КГБ отдавна няма тъпо детенце!! Няма и ЩАЗИ, ДС, остана само ФБР- но заради филмите смяташ, че те са от добрите!!

Тия ракети са от серията която се провали на тестовете в Хавай миналата седмица.