16-годишна оцеля след падане от 900 метра

16-годишно момиче от град Джошуа, щата Тексас, оживя по чудо, след като падна от височина 900 метра при парашутен скок.

Обратно в новината

Коментари - 16-годишна оцеля след падане от 900 метра | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЧУК

А пък на някои в България,как им се отваря парашута...

Всяко невероятно оцеляване е куп от случайности и в крайна сметка винаги има научно обяснение.Никой не може да ти отнеме дните ,които ти остават да изживееш тук!

вече била изведена от интензивното отделение. НЕ СЕ Е НАЛОЖИЛО ДА СЕ ПРАВИ НИКАКВА ОПЕРАЦИЯ . ПЪРВО попитала дали ще може пак да спортува.

хора, само Чък Норис оцелява след падане от 900 метра без парашут! нещо сте сбъркали в статията с момичето: ))

След падане от 900 метра без парашут на Чък Норис, да оцелява се налага на Земята, не на него :)

няма. Парашутите се сгъват, не се затварят

парашутът се е отворил /отваря се автоматично / ,така че това,което е било отворено не е било резервния парашут,а основният парашут -отворен,НО СПИРАЛОВИДНО ЗАВИВАЩ НАЛЯВО ОТ САМОТО НАЧАЛО ДО ПАДАНЕТО . ИНСТРУКТОРЪТ СЕ ОПИТАЛ ДА ОБЯСНИ КОНТРАДЕЙСТВИЕТО В СЛУЧАЯ ,НО ТЯ НЕ ГО ИЗВЪРШИЛА . Преминали са 6-часов инструктаж ,а Макензи била усвоила нещата . Майката се съгласила да подпише разрешение за скока по случай 16-годишния рожден ден,но мислила,че ще скача на гърба на инструктор в тандем .Опцията тандем там не съществувала ,и баща й се съгласил ,понеже момичето имало огромно желание за скока .Била е пълна отличничка ,вкл на инструктажа .

Дет се вика - липсвала и е острота в завършващата фаза!

за да се приложи теорията на практика е НЕОБХОДИМ И ПРАКТИЧЕСКИ СТАЖ-ОБУЧЕНИЕ +ПРАКТИКА ПОД НАДЗОР .ТОВА ВАЖИ И ЗА ВСЯКА ПРОФЕСИЯ В РАЗВИТИТЕ ДЪРЖАВИ -ИМАТ СЛЕД-ДИПЛОМЕН СТАЖ С ОБУЧЕНИЕ 1-2 Г ЗА ВИСШИСТИТЕ ,А СЪЩО И ЗА СРЕДНО-ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ КВАЛИФИКАЦИИ -ЧИРАКУВАНЕ. В СЛУЧАЯ Й ЛИПСВА ТАКОВА ОБУЧЕНИЕ В ДЕЙСТВИЕ И ОТ ПАНИКА НЕ Е ЧУЛА КАКВО И КАЗВА ДА НАПРАВИ ПО РАДИОТО ИНСТРУКТОРЪТ. Предварително в инструктажа такъв вариант Е БИЛ ОБЯСНЕН !

Силно се съмнавам. В Америка автоматично отваряне на парашут няма. Този метод / Static line / авоматично въже/ не се използва. Като изключим армията им. При такова силно въртене контрадействието е само едно - отцепка и запасен. В последствие обикновенно се оказва, че ученика е разконтрил само едното управление / или се е разконтрило само/ и затова е влязъл в спирала.

Мдааа и аз видях оригиналната статия от която са преписали неграмотниците, парашута се е оплел. Иначе дори Бойко Борисов да го метнат от 900 метра ще пукяса!

Госпожице Христова, излагате се и ДИР излагате. Не пишете глупости от сорта на "парашутът не се отворил". Вие знаете ли какво е това нещо парашут и за какво служи? А знаете ли каква е скоростта на свободно падане с неотворен парашут?

Глупава статия и глупави журналисти то бива простотия ама това минава всякакви граници...Като бивш парашутист пояснявам скороста на свободно падане е около 190 до 220 км в час зависи от положението на тялото...Никой ама никой не може да оцелее при удар с такава скорост...В статията става въпрос за НЕПЪЛЕН отказ на парашута...Същия е извън контейнера не е отворен но е усукан тогава скороста не би била по голяма от 50- 60 км в час напълно достатъчни да се претрепеш но и с голям шанс да останеш само потрошен както в случая...Липса на всякаква подготовка за действие в такава ситуация най нормалното нещо е да се отвори запасния парашут...той е точно за такива случаи...

Веднага те оборвам - 16 годишните американки оцеляват с дребни контузии! ОСТАВКА!

"Момичето преминало преди това през многочасов инструктаж. Но когато скочила, парашутът й не се отворил. Тя паднала на земята и по чудо оживяла." Аз пък не мога да се начудя, нарочно ли ги манипулирате тези новини като ги доукрасявате за да изглеждат по-сензационни, или толкова си можете? "Парашутът се отвори и тя започна да се върти" - казва баща и лично в интервю за телевизионните медии! ОТВОРИЛ и се е парашута, стига сте и го затваряли!!! Ако видите човек паднал без парашут и оцелял от 1 километър височина, можете спокойно да го обявите за възкръсналия Иисус и настъпващото Второ Пришествие!

те парашут не знаят какво е - ти отворил се, затворил се.....

Как да не знаят, като всичките са "парашутисти" в тая медия.

900 Метра.не е много аз съм скачал от 2000Метра

Ама със затворен парашут?

със затворен.....и оттогава е такъв хахо

Аз пък съм скачал от място горе в самолет, който лети на 3000 метра :PPP

Уникално нескопосана статия! Виждам и име на редактор има даже. Заплата дали получава редакторът. Много по-добра щеше да е статията, ако просто сложите един линк към сайта от който сте копирали, пък дори с чичо гугъл транслейт щеше да е по-разбираемо какво всъщност е станало.

Информацията отново не е представена коректно. Парашутът на момичето се отваря, но тя започва да се върти неконтролируемо и изпада в спирала и тогава се удря в земята. ДИР, прочетете внимателно новините, преди да ги публикувате, хората ще ви се смеят!

"..with her secondary parachute open.."! (Huffington Post) Не е било без парашут!!!

Това са го превели като "парашута и се е отворил само за секунди и пак се езатворил" и са решили, че няма защо да се споменава.

Алоооо, неграмотните журналЯ от дира. Седнете и си преведете статията грамотно, че освен съжаление към вас самите, друг ефект от нея не предизвиквате. Като преписвате новини поне ги преписвайте умело!!! Правите ли разлика между неотворен паруш и оплетен парашут, смешковци!!!

Браво на момичето, дано се възстанови напълно! Предполагам обаче, че си е "наранила черния дроб, счупила таза си, лумбален прешлен, лопатката на рамото и няколко ребра" ПРИ падането, а не СЛЕД него... освен ако не си е причинила всичко това подскачайки от радост :)))))

Има такива случаи. Въпроса е и дали изобщо не се е отворил парашута или частично и оплел. Дори някой скачат с специална екипировка, която между ръцете и тялото има плат - все едно като прилеп. Освен това е важно къде и как точно ще паднеш. Може храсти да намалят удара. Да се поеме част от тежества на падане в началото. По счупванията, падането явно е било на страни с краката. Точно както се препоръчва. То довежда до счупвания, но удара се омекотява. Първо стъпалото настрани. После краката настраи, таза и чак тогава тялото или както при нея рамото. Нещо като част от завъртане. Всяка част от предните поема част от удара, пък било и с трошене. Прякото призимяване на стъпала, се счита, че е много по-опасно.

Чувал съм и за падане от 20 етаж върху кола и да е оцелял. Те и каскадиорите ползват кашони за приземяване, за да се забият в тях. Не някакви пружиниращи тела, които могат да ги изхвърлят навън. Така че колата е действала като кашон.

Нямаш идея за какво говориш! И съмнение, че парашутът е бил с частичен отказ няма, иначе няма как при свободно падане от такава височина, че и по-малка да оцелее. Дори и във вода да падне от тази височина и пак казвам при свободно падане, водата ще е като бетон за нея. Като цяло има много, ама много неясноти в статията, т.е. пак е надраскана набързо, за да предизвика сензация и толкоз ;)

По принцип си прав но прочети за югославската стюардеса Весна. Стават и чудеса!!!

Че не съм запознат с парашутите и скачанията е вярно, но точно това обяснение, съм го чувал по Дискавъри, точно за случаи на оцеляване след падане от парашут.

Някога бях парушутист( уви вече съм на 61). Учили (по-точно възпитавали) са ме да се приземявам на цели ходила с изпънати крака. Онзи начин, който описваш, може да се направи само след многократни тренировки (и чупене на кости при всяка от тях) и то при падане от много по-малка височина. При 150 -200 км/час, че и отгоре да въртиш и синхронизираш положението на частите на тялото в момента на контакт с повърхността не звучи сериозно.

Даваха такъв случай по Дискавъри с жена. Даже бе заснет от камера от друг скочил с парашут. Анализираха как е оцеляла жената, при оплетен парашут. Описваха падането абсолютно аналогично. Дори правиха тестове на падания при скок от плоскост формално на компютър. Като се препоръчваше точно падане с превъртане. При такова, няма превъртане, а по-скоро трошене поетапно. А и понякога нещата просто се получават. Дори от първи път и без опитност и знание. После и да се опитваш, може да не може да го повториш. ;)

По разни бойни изкуства ги тренират специално как да падат. Примерно първите 3 месеца тренират само падания.

....наистина невероятен късмет.Възможно е, тялото и да е паднало в някаква пясъчна "възглавница" нейде в тамошната пустиня.Ако се беше ударила в твърда, камениста земя, едва ли това би могло да се случи.Известен е един случай с рускиня, която скача от 3000 метра и парашута не се отваря.Жената пада в район от блатист торф и това я спасява.Дори и счупвания няма. между другото, Дир-а, - "След падането тя си наранила черния дроб, счупила таза си, лумбален прешлен, лопатката на рамото и няколко ребра". Според мен, по-коректно е да се напише - "При падането, тя получила нараняване на черния дроб и счупване на таз, лумбален прешлен и ребра".Наранявания се получават по време на инцидент, а не след него /ако не броим вторични усложнения /....

Като се замисля, снощи общият ни приятел Хорейшо разследва смъртта на баща на 103 деца от същата височина. Иначе, браво на момичето, късметлийка!

има късмет детето но за напред да внимава каро тегли дявола за опашката

Абе то е речено, че ако ти е писано тухла да ти падне върху главата, няма да умреш от падане от високо! Но със сигурност това не е било свободно падане, а парашутът е бил отворен в някаква степен иначе на земята нямаше да я познаят коя е.

Понякога стават и чудеса .Тази е паднала като котка .Явно не и е било времето да се затрие .Интересно как ще протече за в бъдеще живота и.

"Тази е паднала като котка.....как ще протече за в бъдеще живота и..." Ще протече нормално. Все пак й остават оше 8 живата, нали ? :)

пробвай да паднеш "като котка" от третия етаж, не повече, и после пиши тук как е! :)

Това са глупости на търкалета ...

Гледай малко Дискавъри и няма да се излагаш така.

''Една от най-невероятните истории и до днес си остава тази на сръбкинята Весна Вулович - 22-годишната стюардеса на Югославските авиолинии, която оживя след свободно падане от точно 10 160 метра.На 26 януари 1972 г. самолетът, с който лети от Копенхаген за Белград, е взривен от бомба над чехословашкото село Сръбска Каменица. В момента на експлозията Весна се намирала в опашката на машината. Предполага се, че от мощната взривна вълна донякъде я спасява подносът с храна и напитки. Оттук нататък всичко е късмет. Не я убива високата скорост, нито липсата на кислород, нито сгромолясването от височината. Весна пада върху сняг, който омекотява удара. Загиват всички 22-ма пътници и останалите 5-има души екипаж.'

невероятна история, няма как да стане това, поне не и по описания начин...

Има го многократно описано , на различини езици, с доста подробности.

дали пада от 1000, 5000 или 10000м няма значение. скоростта с която ще се удари в земята е все същата ;)

ееегати

Случаят е верен и аз го знам но без имена и дати. Тя не само пада върху сняг, а върху заснежен склон и продължава да се спуска по него известно време. Не се получава внезапно спиране (нещо като челен удар).

Браво! Поздравявам те за находката! В Уикипедия е описана като рекорд от книгата на Гинес. Не съм чел подробно, сега ще го чета но е изумително!

друг на нейно място би умрял от инфаркт с приближаването към земната повърхност

Ех Карди, Карди. Вътре в самолета се поддържа определено налягане. След внезапно разхерметизиране на 10 км височина (в случая бомба), човек губи съзнание почти мигновенно. Най-съмнителното е как белите и дробове не са колабирали или не са се пръснали при такава рязка разлика в налягането и температурата.

Ех, Иванушка, ех... Нерде 900м. нерде 10 км....

Абе ти по тази новина ли си писал?