Тийнейджърката Макензи Уетингтън по чудо оживяла с многобройни счупвания на костите и нараняване на черния дроб, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Инцидентът се случил миналия уикенд в град Чикаша в щата Оклахома. Макензи получила разрешение от родителите си да скочи с парашут. Малко преди нея скочил баща й.

Момичето преминало преди това през многочасов инструктаж. По думите на сестра й Меган, при скока на Макензи парашутът не се отворил. Тя паднала на земята и по чудо оживяла. След падането тийнейджърката си наранила черния дроб, счупила таза си, лумбален прешлен, лопатката на рамото и няколко ребра.

Собственикът на центъра "Pegasus Air Sports" Робърт Суейнсън обаче заявява пред Fox 4 News, че парашутът се е отворил, но е започнал да се върти неконтролируемо, което е довело до инцидента. По думите на Суейнсън, по време на инструктажа на Макензи й е било обяснено как да се справи при подобна ситуация, но вероятно момичето е изпаднало в паника.

Състоянието на Макензи бързо се подобрява и се очаква да бъде изписана от реанимацията на болницата в Оклахома Сити.

Хирургът-травматолог Джефри Бендър, който приел младата пациентка, още не може да си обясни как е оцеляла след падане от такава височина. Според него за възстановяването на Макензи ще са необходими минимум няколко седмици.