От САЩ: Не ви трябват чужди инвеститори, върнете си юпитата

България се радва на млади и можещи хора, но те живеят извън страната. Не търсете чужди инвеститори, по-добре създайте такива условия, че те да се върнат.

Обратно в новината

Коментари - От САЩ: Не ви трябват чужди инвеститори, върнете си юпитата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, то нали за това се влезе в ЕС? Да изнасяме трудоспособни и предприемчиви хора. Запада никога не си е поставял за цел да развива Българската икономика. Само Русия искрено е помагала на Българската икономика. Сега само да кажеш Русия и мастииииите ще се разлаят, че едва ли не роби сме им били. Истината е че много вземахме от тях и по-малко давахме. И сега нашите политици единствено за запада работят. Какъвто е бил тренда със запада такъв и ще бъде за напред.

Затова 3 пъти фалирахме ,докато бяхме по рушка окупация...такива гений като тебе може да има само в пасоля на рушката кочина :)

здраствуй другарю, я кажи сега колко пъти фалирахме при така наречената демокрация ??!!

кой е луда да работи на червените свини за жълти стотинки :))

По добре е да не излизат, че тез дето са там от години са вече с промити мозъци. С каквото имаме тук, с това ще се оправяме.

Принципно в България не се търсят чужди инвеститори! Не знам в това посолство като си знаят протежетата , защо се правят на лулави! Партиините другари и ченгетата имат толкова много пари за препиране, че инвестирите може да са само офшорни!

Как да не трябват чужди инвеститори! Трябват и то от офшорни зони - иначе как ще дават комисионни!

О да юпитата на Симеончо ни е.аха отзад ограбиха ценните книжа, спечелиха милиони чрез англииската фирма на границат и се чупиха---ние да се тюхкаме от къде ни е дошла!!!!!

Защо ни са юпитата?!? Ние си имаме ББ. :)

Типично отношение на Хамерикански служител. "Пари нема оправяте се сами." САЩ има $19.1 ТРИЛИОНА държавен дълг. САЩ има нужда от васали, не от приятелски държави и партньори на равни начала. Забравете за истинска Американска помощ.

Не, не ги щем, дръжте си ги у вас. Вече се връщаха и видяхме на какво сте ги научили и на какво са способни. Нагледахме им се и на Милен Велчев, и на Симеон Дянков, и на Любомир Дацов, и на Николай Василев, и ..... на цялата плеяда знайни и незнайни труженици в банкови институции и фондови борси. Подаряваме ви ги! Халал да ви са!

Добре де тия юпита като се върнат, откъде ще им намерим толкова кенефи за чистене в БГ ??? Така и така са свикнали да чистят чуждите кенефи, по добре да си стоят там.

Не се притеснявайте, ще има достатъчно кенефи за чистене и за вас като се пенсионирате. Няма да ви вземат хляба.

Ади, ади, нали ги върнахме през 2001г. Не само че искаха да изнесът връх Мусала в Испания, ами и откраднаха по няколко двуцифрени милиона. Освен това не се оказаха толкова умни колкото нагли.

kirchevo

Човек трябва много да се пази от такова като този на снимката:"ЛУКАВИЯ"

да чета хвалебствия за "доброто старо социалистическо време", искам да кажа следното: Ако социализЪмът беше толкова читава политическа и ИКОНОМИЧЕСКА система, то СССР и соцлагерът (барабар със СИВ и Варшавският договор) нямаше да се разпаднат. Народите на бившите соцстрани (пък и защо само те?) щяха неистово да "градят" социализъм (и после комунизъм), щеше да има отново мощни комунистически партии със социалистически програми и популярни комунистически лидери. Путиновата "Единна Русия" щеше да прокламира социализъм с всичките му национализации, експроприации и колективизации. БКП нямаше да се преименува на БСП и нямаше да върви към забвение... Нямаше да пишете за лошия запад и световното еврейство, че са натресли октомврийския преврат 1917-та, за да унищожат Русия.

Малко хора тъгуват по комунизма , но виж - законите и редът които имаше бяха железни. Нямаше дпс-та , хелзински комитети а мангалите като сгрешаха да откраднат или нещо по сериозно да направят ги съдеха по бързата процедура и ядеха бой на кубици по районните. Тогава времената бяха спокойни , нямаше мутри и циганска неконтролируема престъпност - това бяха плюсовете на онова време. А сега вечер по улиците е страшно защото никой няма страх от закона.

Дочакахме, една умна идея от САЩ, която да бъде реализирана в полза на България! Но има ли кой да я чуе, има ли власт, която да я реализира! Дано, единственото нещо, което можем да направим е да се молим! Дай Боже!

Искаш такива като Дянков и Велчев ли да дойдат? Да изцедят хазната , да ти вдигнат данъците с 200% и да обеднееш още повече. Определено не си в час какво точно ни пожелават.

Значи щом тия мародери ги хвана шубето, че държавате е оттекла и почнаха да дават съвети, значи положението мортал комбат!

ПЛЮС ДЖИХАД!

Ако юпитата не дойдат, предлагам аз да стана едно юпи, ше викам юпи по цял ден, да видим какво ще стане.

АБЕ, АЛО сащ, вие така, може ли да се нахраните и ядете ли ПОВЪРНАТО?

Не бяха ли американците тея дето ни накараха да си затворим заводите, да си унищожим армията? Защото щели да дойдат чужди инвеститори и ново въоръжение. За прости ли ни имат или си мислят че ние сме като техните дебилски народи?

Опорните ви агитпропски точки са лъжливи! Българската икономика (и заводите) колабираха в края на 80-те и практически фалираха. Затова и стана превратът на 10 ноември 1989 г. В следващите 8 години реформи не се правеха, а заводите (и текезесетата) се ликвидираха и разграбваха от предишните им шефове и партайгеносета. Прочети доклада на Петър Младенов на декемврийския пленум на ЦК на БКП от 1989 и списъците на Виденов на българските предприятия за ликвидация или за оздравяване от 1996-та! Ако американците са казвали, че не може да има предприятия (заводи), които са перманентно на загуба, но редовно плащат заплати, че и премии даже - то несъмнено са били прави!

Да да, вервай си. Тооочно така е станало....

един народ се вижда от жизнения му стандарт. И от нивото на корупция.

БГ може да тръгне напред ако бъде изсчистена от българи и крадливи червени бизнесмени

В такъв случай по-добре Боко, отколкото гееве и сектанти...

В България ще стане гражданска война ,ако се върнат двата милиона българи от чужбина ! Западните мошенници имат интерес от образованите българи подготвенни от нашата държава да им работят ..Нашите политици имат интерес тези българи да се махнат от България ,за да не им създават проблеми тук ! България никога няма да се съвземе при подобна политика на "свободно движение на работна ръка ,стоки ,капитали " ,защото това обслужва единственно богатите страни изсмукващи безплатно качествения материал от бедните страни !

Качественият материал работи тук, седи си и уважава родината си. А не бяга на запад за някой лев в повече. Щом са избягали, значи не им е пукало за тая държава и още повече за тези дето са си дали живота за нея.

или само се правиш? Кой кадърен и работлив човек ще остане тук при повсеместна корупция, убийствена бюрокрация и мафиотски бизнес? Да уважаваш родината си не означава, че трябва да служиш на продажни и крадливи, тесногръди и безскрупулни мафиоти - "бизнесмени" и "политици"! Не е само "за някой лев в повече"...

връщане на социализЪма и двупосочно заключване на границите? Един вид държава-затвор? Не ми е известно някъде и някога затворническият труд да е бил производителен. И затворническият живот привлекателен.

Пази ни Боже от юпитата,особено от тези ала "Милен Велчев". Така ни утрепаха внуците и правнуците с дългове.Боже, пази!

"величеството" довлече от Лондон са препоръчани от сина му и подбрани от Спас Русев (бившия шофьор и "ученик" на живковия министър Стоян Марков, известен като "Стенмарк"). Причината е, че новобогаташът Спас Русев (направил първите си милиони като зам-шеф на Агенцията за чуждестранни помощи) е погасил сериозни задължения на княза.

почти във всички коментари някаво неразбиране на казаното. А то е много просто: оправете си държавата, преборете корупцията, опростете администрацията, осигурете върховенството на закона за да се чувстват всички граждани и бизнеси защитени, създайте добра среда за обитаване (инфраструктура, чиста околна среда, качествено образование и здравеопазване и т.н.) и юпитата сами ще се върнат в България. Освен защото България им е мила (и няма да се чувстват чужденци), а и защото в една развиваща се икономика ще има много по-големи бизнес-възможности. Защото в превърнатата от комунетата и дс-тата мафиотска постсоциалистическа държава нормалните българи се чувстват чужденци в собствената си родина. Затова и бягат от нея.

дума за избирателно връщане на юпита като им се предлагат персонално свръхизгодни икономически (недай Боже и политически!) условия!

тоз шанс мина през 1989-та. само взрив и въвеждане на чуждо управление над териториата мож да "пооправи" нещата.

Търся секретарка, да може да води счетоводство , да пише бизнес планове, да разбира от данъци и обществени поръчки, да оправя компютри и работи с уебстраници , архкад, билдинг мениджър и монго , да е технически грамотна и чертае планове и техническа документация , по възможност с юридическо образование и опит в писане на искови молби и изготвяне на договори , с поне два западни езика и един източен/китайски предимство, може и руски или корейски/, да е с компаньонски умения , да има ентусиазъм в общуването и да е съгласна да остава след работно време, да подписва всички документи , които и преставя. Особено изискване: да е работила в агенция за манекени и пиар каомпании и възраст до 30 години..Заплащане сългасно минималната работна за ангажимента към работодателя с бонуси за прекарано с клиентите време .

демократичен крадлистан .... виц на деня ...

БГ има нужда от 10хиляди специалисти във високите технологии.Ок.Има решение.Да си внесат от братска Индия специалисти.Близо са.Тъкмо ще се разнообрази демографската картинка.А със нашите джипсита не знам как ще разрем проблема.Успех!Напред науката е слънце!

Господата от САЩ много добре знаят че е невъзможно връщане на кадърни българи по родните им земи. Това противоречи на политиката на тяхната страна. Те ограбват каквото намерят читаво по целия свят, прилъгват ги с някакви лъскави къщи, коли, нископлатени роби от лат. Америка. До тогава държат в мизерия третия свят като поставят свои добре обучени глупаци начело на съответните държави. Така се получава омагьосаният кръг - лоши нарочно поставени от тях управници в собствените им страни и от другата страна лъскави условия в САЩ. Изцеждат ги до капка в САЩ, но нашите нали са млади, радват се още на лъскавото.

кво са ти виновни американците че бкп номеклатурата, разсипа икономиката вместо да е реформира. в унгария където прехода протече по добре, заплатите са два пъти по високи, образованите унгарци си се прибират в унгария рано или късно.

..или Да ?!

Няма такива глупаци които биха се върнали в западаща държава с 200 евро минимална заплата където животът и икономиката са контролирани от бандити. Всеки който се е устроил на човешка работа зад граница не би дръзнал да се върне обратно в казана , не и в този живот.

Ти май даде отговор на въпроса , който поставих по-долу за един умен и високкобразован българин !

А Ако е заплатен Тук ? (по Тукашните 10% ..а оноваОттатък - Там/отделно)

Като се разпродаде на мафиоти и то на безценица на 5% от цената промишлеността от Иван Костов и неговата клика в състав Божков - със заместник Едит Гетова - агент на ДС Иванова и други знайни и незнайни престъпници и господ не може да възроди България.

Пропускаш една подробност обаче , никой не е луд да продава стока , имот или предприятие за 5% от стойноста му. Просто останалите 95% отиват в лични сметки за покупки на майнбахове , авентадори , имоти по чужбина и т.н. В крайна сметка губещият е държавата.

Познавам човек, който е финансов анализатор на водеща американска ИТ компания, която е известна и в България и чийто оборот е над 30 млрд долара (почти БВП на България), е като какъв да се върне и работи в България ???? Вие кажете , той е готов да го направи, защото обича родината си и желае да е полезен тук !!

че носи с кофата кюмур на боко главата да се грее :) :) :)

Сигурно е сам и няма деца. Ако има, едва ли ще го направи.

Последно юпита ни управляваха с испанския урунгел и Тиквата се учеше на мурафети.

Кои юпита бе, хазарче, на комунетата отрудените и ненаяли се синчета и дъщерички ли?! Видяхме ги вече какво могат, заедно с мадридския козел!

Огромната част от хората отишли да намерят успеха си в цивилизования свят не искат и да чуят за кремълски порядки. Ако виждаха свобода да правят каквото могат и искат голяма част биха дошли - за ужас на КГБ мафията която със старците си едвам удържа властта тук вече.

Да бе, капитализма в най-дивата му форма е измислица точно на КГБ...Няма начин.

А не е ли добре да се започне с мерки за 'спирането' на млади българи които сега напускат страната? Всяка година като отида в България за 2-3 седмици, има все повече млади хора, чиито родители ме молят за съвет как децата им да успеят да заминат в чужбина. Някои родители са готови дори да започнат работа като нискоквалифициран персонал (чистене, помощ в домакинство напр.) за да помагат на децата си да завършат образованието си и да се устроят в чужбина. Т.е. от България заминават не само младите, но и техни родители, някои от които имат ако не образовние, то поне 20-ина и повече години професионален опит...

Ако ги знаеш какви да са тия мерки, дай тебе да те правим премиер.

Сещам се напр. за премахване или в началото поне ограничаване на корупцията (вж. Румъния), драстично съкращение на държавната администрация, данъчни облекчения за млади професионалисти, осигуряване на качествени грижи за децата и по-добра образователна система и др. О, и мерси за офертата, но аз нямам намерение да идвам в България за повече от 2-3 седмици годишно, а и амбиции за премиер също нямам :)))

От тия тъпанари акъл не иска ме - от правителството нали ги слушат и виждаме за два мандата , че ни докараха до просешка тояга .

А, не! Веднъж вече ги върнахме барабар с "крадлив дедо"и каква стана тя?!!!

Това не бяха обикновени хора образовани на Запад!!! Дедо Симеон си е работил с Руснаците много преди 1989та!!

Абе невинни няма. навремето БКП беше милион и 200х. Всеки има някаква рода.

абе читавите юпита които изкарват голяма заплата и са се устроили, няма да се върнат. ама ако се пооправи образователната система да произвежда отново качествени специялисти в техническите специялности, и ако се пооправи съдебната система и останалите неразбории, тези добре образовани хора ще си седят в българия и няма да бягат. направило ми е впечатление че добре образованите унгарци си се прибират рано или късно в унгария- така че е възможно да се прекрати това източване на мозъци което продължава вече 25 години.

Дори и да започнем да произвеждме "специялисти", пак няма да се оправим. Трябват ни специалисти.

Прав си, но всичко трябва да започне отново, от АБ, от ограмотяването.

А да, за юпитата ще разкажа една смешка. Вчера в Москва катастрофираха два Майбаха (удариха се един друг). Къде другаде по света може да се случи това?!

Колкото повече се напъвате със слугинските си прокремълски коментари толкова повече се насирате, давайте все така.

Хм. На мене коментарът му, ми прозвуча АНТИкремълски. Ти що реши, че е ПРО?

Че остана ли още за крадене, та да връщаме юпитата?! Пък и нали още преди 26г. БСП ни докараха Ран и Ът, така че помощта и акълът от САЩ са ни предостатъчни.

Правете разлика между "Юпита" изпратени от номенклатуарта на запад и "обравоани на запад млади хора"! Със сигурност Милен Велчев не е човек от народа след като е бил на една лодка с Васил Божков и други мафиоти на Социализма!!! Да не говорим че е бил колега на синчето на Симеон 2ри който дефакто си е агент на КГБ!

Добре Sergo, ама как да направим "разлика между "Юпита"? Че то, на челото им не пише, а у нас "неизвестно" защо крадливите са винаги с осигурено предимство пред компетентните и можещите.

Много правилно предложение, но какво ще предложат на тези юпита?! След като the exodus (масово заминаване/излизане, изселване) беше целенасочен, за да се доведе държавата до сегашното състояние.

имаме си Шиши, само да му се извиним и да почва инвестициите

Шиши е прасенце на Руски олигарси...Всяка инвестиция се дърпа към Москва от него! Затова "инвестиция" не винаги е нещо хубаво за страната!

Да бе, да! Тия са предатели и бегълци, Не ни трябват тука да учат останалите роби на неподчинение и граждански права и свободи!

Извинявай за минуса, не бях ти дочел поста. Май кремълските слуги сериозно са се подплашили да не почнат да си идват обратно хора от тия дето прогониха след 1989-а (най-опасната за тях част), което е прекрасна новина. Означава, че от Кремъл са се провалили в смяната на поколението на слугите си тук.

Лош съвет! Как бедна държава като нашата би се справила без инвестиции? А юпитата? Веднъж вече ги върнахме и се опарихме от тяхното управление. "Българският Великден" на Костов доведе алчни млади хора, които уж бяха много успели, а не направиха нищо за напредъка на страната. Виж, за себе си добре се погрижиха. Умните млади българи прецениха обстановката и си останаха навън, продължавайки да отдават своите знания и умения на държавите, които оценяват качествата им. Управляващите все още не разбират, че с упорито поддържаната бедност и ниски доходи никого няма да привлекат в България.

Благодаря, но този път мисля да пропуснем! При първият опит с хора като Милен Велчев, Ники Василев, царските синове и още една плеяда незабелязани от обществото "юпита" България беше ошушкана за пореден път. Да си стоят там! На тази нещастна държава и трябват хора, които я обичат, а не такива които гледат да си напълнят банковата сметка на неин гръб и после да офейкат, примерно във Флорида.

За 16 години навън имам добра работа жената също, изплатена къща за 600к долара, две коли, ходя на ваканциа кадето си поискам два пъти в годината, децата не знаят Български само английски - няма начин да се варна при тия посерковци с манталитет на неандерталска маймуна да ме оберат и пребият в тази ориенталска държава

Не се притеснявай, няма да заплачем за теб и чедата ти ...

Айде ако обичаш тогава не се изказвай във форума, който е предназначен за българи. Седи си в къщата за 600 000, която за тази цена е най-вероятно в някое пропаднало предградие и си хортувай на английски с децата и ракуните!

Тука в тоя форум, хора с по-малко от 2 ферарита няма, така че ти къде си тръгнал с тия 600к?

Всеки има право да избира къде да живее, но не е почтено да се отрича от своята родина. Моят син също не живее в България, създаде си семейство с чужденка и ни дари с две чудесни внучета. Всяко лято децата са тук, говорят, четат и пишат на български. Имат и българско гражданство - никой не знае какво би му потрябвало в бъдещето. Високо ценя роднините - те също настояват малките да познават и уважават България като своя втора родина.

Не ти не си разбирач, а тиквеник. Хубаво си се устроил, да ти е честито. Винаги се радвам, когато хора живеят добре. Вярно е също и това за побоя и грабителството. Много е жалко обаче, че си забравил от къде си тръгнал и коя е твоята идентичност. Не ти прави чест. Големия човек никога не се отрича от собствения си корен. Само така се постига идентичност. Ти не си личност. Ти си потребителска единица!

дал си 600 000 долара за едно дървено бунгало, и го наричаш къща ???

АЗ МИСЛЯ,АКО СИ ВЪРНЕМ КОПИТАТА,ЩЕ ИМАМЕ ПО ГОЛЯМА ПОЛЗА!!!ХА-ХА!!!