САЩ и Куба отварят посолства на 20 юли

Президентът на САЩ Барак Обама изпрати писмо до кубинския си колега Раул Кастро по повод възстановяването на дипломатическите отношения между двете страни.

Обратно в новината

Коментари - САЩ и Куба отварят посолства на 20 юли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кубинската техника е на нивото на 60-те години и без модернизация ще изостанат драматично, затова им е полезно да подобрят отношенията си с Куба. Така или иначе Фидел беше заклеймил американците и то не без основание. Едно време мафията владееше Куба и днес правителството на САЩ осъзнава това.

Кубинците усетиха, че Щатите още много, мнооого дълго ще управляват световните процеси и решиха да не се "бият като вОда у бгег".

бРег

Щом дъщерите на Фидел ,Лавров,Путин .и на други.бягат в САЩ(Запада)не в Русия означава че знаят къде е щастието..

Що така всички бягат от руския ботуш сигурно нещо не им е добре

Мирише на повръщано.

Докато Виктор Черномирдин беше с голяма власт , двете му дъщери бяха в Сиятъл. Що бе пич? Що не ползваха медеца на татко? Що всички рашани се скъсват да обличат американска мода и да купуват американски дрешки? Що не си носят руската конфекция и рубашките?

Защо трябваше да мине половин век, за да разберат американските управници, че някой неща със сила не стават. Много станаха лошите неща по света. И блокадата беше едно от тях. Пукаше му на Фидел от това. Винаги пострадал остава народа. Пред Америка стоеше дилемата-или приятелство с Куба или отново руската база там се задейства. Беше избран по добрият за кубинският народ вариант. Нека им пожелаем добър късмет. Те го заслужават.

един вид - американците са получили урок, а не острова на ..ъмм..'Свободата' ;)

Като на нас ли? Е ние нали не сме с руснаците 26 години вече, и сме в демокрация???!!!

че 'акционерите' на нашата 'демокрация' са на изток - затова и тя понамирисва на Пут-ин.

Никаква дилема за Решаване на Америка със Кубае нямало.Просто в Куба е глад и мизерия.И народа трябва да се изхранва.Путин няма как да постави ракети на Куба ьащото сега е друго време и той няма никакво влияние нито възможности да си налага.волята на САЩ или Куба.

Прекрасни новини! Сега кубинците ще разберат че едно е да си гражданин и имигрант в Америка и съвсем друго да си на мушката на Американската външна политика! У къщи не смеят много да мачкат ама у чужбина не се спират...

Не, че нещо, ама на Путин му е слаб ангела та му е все тая колко съюзници ще има за да мята атомни и химически оръжия, .....за какво са му съюзници

Америка ежедневно убива. Какъв и е ангела? А какво би направила Америка в бъдеще, ако убива днес?

закакво нейния президент обиколи навсякъде

тя ежедневно убива, а онзи ще ни изтреби един път и завинаги, правиш ли разлика?

куба либре

Една Куба беше останала неокадена от американците, ей на сега и там се завряха, кубинците ако знаят колко хубаво им е било без тия тъпи американци, никога нямаше да се съгласи на примирие с тия гниди

Явно не си си показвал носа извън България , камо ли да си ходил в Куба , но ще ти кажа от лични наблюдения - в Куба е социализъм и мизерия, дори във Варадеро е 1;1 със Балкантурист от 70-те. И друго - нищо безплатно няма , дори при комунизма. Едно време команданте Че се опита да го направи , за 2 месеца срина всичко и избяга уж да прави световна революция. И интересно - в Куба той и Хемингуей са навсякъде , Фидел го няма никъде....

не е нужно да съм бил в Куба, достатъчно, ми е че виждам и търпя същото, каквото кубинците, тук в България, ние като сме европейци да не сме цъфнали и вързали или пък да имаме демокрация? Още по-зле сме и от тях , и от африканците, и от туземците и т.н все трети свят.

Ами хвани се на работа!Какво си увиснал тука да ни внушаваш негативизъм?От троленето богат няма да станеш.Ей я дей Европа. Върви работи!По 140 паунда изкарват 22-3 годишни момчета по строежите в Англия.Въобще не се оплакват.

Кастро - долен соросоид! Враг 1 на тутраканската селищна система.

днеска Куба стана американски съюзник, вчера Гърция се моли на могъща Америка... какво става на този свят. Що всички ме отблъскват и не искат да си играят с мене...

зор за посолство дава американеца изнудвач да вземат българското посолство кубинците на нас не ни трябва американско посолство,нестига че е и незаконно изградено в Южния парк

Цру е най-голямата терористична организация в света. С 638 неуспешни атентата на Цру да убие Фидел Кастро! С такава бройка не могат да се похвалят Ал-Кайда, ИД, талибаните, ДС и Педро Пороченко, взети заедно!

много руски вестници си чел

САЩ да се махат от окупирания Гуантанамо Бей. От първата година на другия Кастро, не е приеман наема за него.

НАТО ме обгражда отвсякъде. Ето - и в Куба се настаниха. Как да не съм нещастен?

Кубинците се радват, а Путя плаче...

И Кастро избЕга от путиновия рай!

Вече на кубинците няма да им се налага, да бягат от острова на свободата чрез плуване. Горките акули, гладни ще останат.:)

САЩ ще възстановяват отношения с терористична държава????

САЩ и Куба отварят посолства на 20 юли Мисля , че до 10-на години Куба ще стане поредния щат на САЩ.

ми те половината кубинци се изнесоха в сащ!

И на Острова на Свободата му се "такова" майката! Освен в Северна Корея и Путлеристан, остана ли някъде по земята нещото , наречено социализъм!

Пуснат ли им интернета, отпиши ги като "непотопяемата съветска база"!

Венецуела?

Венецуела е следващата.