Американците се втурнаха към магазините в ”черния петък”

Милиони американци се втурнаха да пазаруват с внушителна отстъпка в деня, наречен "Черен петък".

Обратно в новината

Коментари - Американците се втурнаха към магазините в ”черния петък” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

49.8246 скоро 50

всичко е относително. за едни е печалба, а за други - загуба. само бъдещето ще покаже. (ако го имате)

американците пазаруваме,а междувременно в раша рублата бясно гони 50 рубли за 1 $ и руснаците пазаруват долари: 1$ -49.7497 ха ха ха

да ви се похваля и какво си накупих. взех си два ръкава за потник. единият е долче, а другият габана. и двата ги взех на далавера - без v.a.t. и данъци. от същата фирма си купих изкуствени косми за женски гърди... за жената, а тя ще ми купи депилатоар за мъжки гърди. по този начин ще сме напълно в крак с (съ)врем(и)ето. отделно от това си купих и една ел.маша за навиване на хитлерови мустачки произведена в украина. не, че ми трябва, ама да подпомагаме "нео-демократичната" индустрия. купих си и "демократичен полски ошав" с 99% ябълки. него го излях направо в мивката - беше мухлясъл, но в името на "демокрацията", човек трябва да купува. даже е длъжен. купих си и няколко каменисти баира. тях пък ще ги заменя за крайморски плажове. имаше и банки, за по 1лев - парчето, ама ми се досвидяха толкова пари за нищо, нали...

ще можеш да си напазаруваш Руски банки безплатно

Като на опашка за маслини!

А бе скъпи кравари, нали сте най-най-най богатата и развита икономика в света , а народа ви за някакви си намаления ще се избие в магазините ви , затова сте го нарекли "черен петък".Това е все едно да подхвърлиш вмирисан кокал на бездомни кучета и те да сбият кой да го захапе първи.Егати краварника!

Така е, в 'краварника' е много лошо, особено за интелектуално ощетени като вас, съдейки по поста ви! Стойте си в България, най-много до Русия отскачайте ...

Major Payne

Остави го - такива не могат да си попълнят дори бланката за виза.

Имането има две страни - печелене и харчене, така че разумното пазаруване е признак на зрялост и здрав разум. Виж, цървуланко си е нещо друго - той изкара цели 200 лева и после всичко изяжда и изпива и започва да плаче, че е беден и държавата не се грижи за него.

Хората имат пари и свободно време да правят каквото си искат. А иначе гроздето винаги е било кисело.

Хаха, преписвайте от Тасс колко се мъчат американците - блъскат се да купуват, после пък да връщат или заменят покупки които не им харесват.... Мъка! Друго си е като си платиш сметките да то остане колкото за едно бонбонче - не се буташ с никого, влизаш си спокойно, избираш си вкуса, излизаш и си го изяждаш, та поне малко да се махне горчивината от живота.

е, друго си е всичко да ти е на кредит и да си мислиш, че имаш нещо...

Уважаеми извънземен, всеки, който е в състояние да плаща сметките си, вкл. вноски по ипотека, за кредитните карти и всякакви други видове дължими плащания, а след това да му останат и пари за подаръци, 3 х годишно ваканции и някои глезотиики, е богат. Какво е право на собственост и кога едно лице е собственик няма да ви обяснявам, едва ли ще ме разберте :)))

АКО СЕГА ГОЛЕМИТЕ МАГАЗИНИ НАМАЛЯТ ЦЕНИТЕ , ТРЯБВА ДА ГИ НАМАЛЯТ ОЩЕ ЗА КОЛЕДА ... .... КОЕТО Е НЕВЪЗМОЖНО .... ... ТАКА ЧЕ ЧЕРНИЯ ПЕТЪК И БОКСЬОРСКИЯ ДЕН СА ГОЛЕМИ ЛЪЖИ ... МОЯ ОПИТ ПОКАЗВА ЧЕ НАЙ-ДОБРИТЕ СДЕЛКИ СА СЛЕД КОЛЕДА - В КРАЯ НА ЯНУАРИ - НАЧАЛОТО НА ФЕВРУАРИ - КОГАТО НИКОЙ НЕ ВЛИЗА ПО МАГАЗИНИТЕ ... :)

В понеделник пак ще се бутат на опашки да връщат купените в петък боклуци.

Айде на боклуците.

егати консуматорската нация, като озверели са на този ден, за какво са им всичките тез боклуци ?? било то и на намаление ??? а по други места на света, дори и в тяхната хамерика, сума хора измират от глад, жажда, студ..:(

И какво да направят американците по този въпрос? Да седнат и да започнат да плачат за бедните, измръзнали и изгладнели българчета, които максимум един сандвич могат да си вземат на този ден?

достатъчно гладни и бездомни хорица имат из улиците си, да вземат да им купят нещо топло да облекат и нещо за ядене, вместо да се чудят къв нов боклук да си купят, само защото е на намаление, не че им трябва...

Тва е новия световен ред. От едната страна дебели и малоумни американци, роби на ненаситни евреи. А от другата, също толкова малоумни алкохолици, роби на сбирщина олигарси....

49,72 айде още малко бутайте :))))

Който има долари пазарува, а който има рубли пише злобни коментари и псува капитализЪма хахаха Материалестически диалектизъм, какво да правиш..... :)))

плс, който има пари няма никога да се нареди и да се бута за да спести 200 долара...

На този ден ти се дава възможност да си купиш стока, която в нормален ден може да не ти е по джоба.

ПИПО

Пич, който има пари влиза и пазарува. Да спиш на палатка пред магазина за да купиш нещо с отстъпка, не е признак на богатство.

Ако трябва да си купя хубава камера и пр.фото съоръжения на полвин цена... Отивам чао болгар......

Демокрация ли ? Власт на народа ли? Глупости ! Олигархията/монополите/ при капитализма управляват ! Кога овцете са избирали овчаря си бе уест-тролове ! Не дрънкайте простотии !!

Имам рубли, когато ме трябва нещо от магазина - купувам. Да се бутам, като прасе в свинеферма измежду подивели животни (в което собствено се превръщат американци по време на такива шопинги) е под достоинството и възпитанието ми.

То на тебе освен водка и сельодка кво ти требе

Тука също имаше нещо такова.Предишният ден са вдигнали цените със 100% след което са ги намалили със 80%.Хитри сме ей.

До "hate US": Обаче забележи! Не се тълпят за да кръводарат, или за да помогнат на някого, а се тълпят за да придобият някой ненужен боклук, който след 2 дена "радост" ще захвърлят някъде и никога повече няма да погледнат. И всичката тази радост заради хартийките, напечатани от Fed, с които "изкупуват" труда (реалния!) и природните ресурси на целия останал свят... Има едно руско клипче снимано от руснаци. Човек имитира че му става лошо и пада на улицата в Петербург - едва след 30 минути някой се намира да го пита има ли му нещо. Другите го подминават равнодушно. Правят същия експеримент във Флорида, ако не се лъжа - в момента в който започне да пада, веднага към него се втурва някой - бял черен, мексиканец да го пита има ли му нещо! Ей това е показателно за ценностната система на едните и на другите - предполагам, затуй мразиш УС!

Това филмче,по се-на-еб-ен ли го гледа , щото на летището в Детройт на големи табели се умоляваха гостите да не замръкват навън ако им е мил живота и да ходят добре въоръжени.

Ами хора всякакви ! Не знам в Русия как е, но точно във Флорида са ми помагали моментално когато съм закъсвала с колата ! Безкрайно съм им благодарна ! Докато в БГ са ми отказвали помощ млади, яки мъже !

Дребни душици, да търчиш и да се буташ за да се докопаш до нещо ненужно, обаче на по-изгодна цена. Жалка работа, превръщат хората в животни.

А нашите пенсионери как са? По цял ден обикалят веригите да купят нещо намалено с жълти стотинки.

Нали и аз т'ва ти казвам, оскотяват хората.

Ех , ех, ех пуста българска орис. Другарите все се мъчат да ни убеждават как бедността на е е порок , докато пазаруват в най-скъпите световни магазини, почиват в най-скъпите курорти и имат имения на най-атрактивните райски кътчета по света. А овците да рупат туршия и да чакат Коледните намаления след задължителните коледни увеличения.

ти добре ли си? мейсис и уолмарт най-скъпите магазини в света- Погледни на снимките - това са озверели тълпи работници, които живеят в общество, което им казва, че за коледа трябва да пръснат всичките си спестявания от годината за да купят ненужни пластмасови играчки, които до февруари са счупени. Това е обществото, за което празникът означава само пазаруване и консумиране и нищо културно, защото мизерните животи, които живеят не им позволяват да излезнат от класата си. Внимавайте какво си пожелавате щото може и да ви се сбъдне.

А нашите озверели работници от Бобовдол дори кренвирши не могат да си купят. Ех другарииии !!!!

в най-добрия за САЩ случай тая държава ще я има още максимум няколко десетилетия,защото и там белия човек е изчезващ вид. Тази година за пръв път в историята и,цветнокожите ученици надхвърлиха броя на белите ученици.......поеха по пътя на нанадолнището

Защото белите американци, масово емигрират в Европа заради социалната и уреденост.

тъжен малък живот.

харесва ми как се млатят по кратуните за стек с бисквити или гащи. как не се е сетил някой да почне да стреля още

"Според Федерацията на търговците на дребно в САЩ тази година през "Черния петък" и следващите го почивни дни магазините ще бъдат посетени от повече от 140 милиона американци, като всеки от тях смята да похарчи средно по 300 долара. " Т.е. за 3 дена ще бъдат похарчени $56 миларда, което е повече от БВП на България... Не за нещо особено, а за подаръци!

ЕЕЕ затова пък българският Хитър Петър, научи магарето си да яде асфалт и да трупа бели пари за черни дни / 50 млд в български банки/ на които сега Хитър Петьо се облизва и се чуди как да ги присвои законно. Явно маймуните зад океана не толерират кражбите в особено големи размери и пускат дюшеш на простосмъртните.

ПИПО

Интересно същество е родният трол. В Щатите има черен петък, милиони американци се втурнали да пазаруват, а родният трол плюе по Путин:) Да се смее ли човек, да плаче ли.

Защо избираш само определени тролове :D Я виж твойте тролове... А това е много важна новина. Въобще без тая новина... нямаше да стане деня! Това е като Испанската корида дето я правят по улиците, но в американските молове! :D

ПИПО

Ами защото има резон:) Новината е за САЩ, не за Русия. На мен лично тази тяхна истерия ми идва малко неразбираема. В Европа също има подобни аналози, също се извиват опашки, обаче не съм видял никъде, да опъват палатки и да се бият в истерия.

Българите все се оплакват че нямали пари,влезте във е-маг да видите почти всичко е разпродадено.Да си ги ползват уредите със здраве.

Не вярвам някой да се е избил за ментаците на българските промоции. По-скоро всичко е рекламен трик на сайта. Пък и Ганчо не е толкова ларж като колегите му от чужбинско.

Те- промоциите, са в "ограничени количества" или "до изчерпване на количествата"- разбирай 4-5 бройки най-много. МОЖЕ ЛИ ДА ИМА МАЛОУМНИ ХОРА, КОИТО ВЪВ ВЕКА НА ДИВИЯ КАПИТАЛИЗЪМ ДА ВЯРВАТ, ЧЕ ИМА БЕЗПЛАТЕН ОБЯД !?!?!? Те се чудят как да ти свалят ризата от гърба, а пък изведнъж- такива човеколюбиви отстъпки !?!?1

За България вероятно си прав, но чуждите сайтове вместо да плащат огромни суми за реклама, в момента си правят промоция . Другият път ще отидеш и когато нямат намаления , нали?

то беше разпродадено още с пускане на продажбите, всичко е пълна лъжа, другия трик всичко намалено с много проценти не беше в наличност - то така и 150% намаление може да обяват

имаше една смазка, която се казваше: "намажи и забрави". тук това се казва:"купи и забрави". продължението на треската за злато. показваме, че щом можеш да консумираш - значи всичко ти е наред. айде, че бързам и аз. отивам да купя две-три неща, че да имам какво да връщам после.

Тази година отново ще си напазарувам маркови парфюми от ягодата на 1/3 от цената на български мол , благодарение на пазарния усет на чужбинските търговци.

Който има възможност нека си напазарува всичко за Коледа от чужди сайтове. Поне ще сте сигурни че купувате качествени и оригинални стоки съответстващи на изложеното инфо за тях, не като у нашите тъпи шибани сайтове, пишат ти оригинал, а получаваш не съвсем ориЖинал и на всичкото отгоре в условията на сайта им пише, че не отговарят за разминавания инфо сайт- получена стока. Колкото по-малко работа си имате с бай Ганчо , толкова по-здравословно.

Някой хора които ограбиха КТБ ОТ ГЕРБ,не им трябват такива черни петаци,пример Цецка Цачева харчи за вечеря във столичен ресторант 1700лв добре ли е а???а балъците нека чакат намаленията по магазините и да ядът боклуците със изтекъл срок от веригите магазини калфланд.

българите сме наи-великите еи ...остъи ги тия хамериканци знаят само да пазаруват ...

Хайде на картите ! Bank of America,Chase и Wells Fargo вас чакат ! Нямате пари ? Това няма значение ! Вземете нашата кредитна карта.Без такси и комисионни.Купуваш за 100 -връщаме 1$,купуваш бензин за 200-връщаме 5 $. Пък колко бонус точки ще получите.Ние сме най-великите ! Нашата стока е най-зелена ! Мдааа.За "черния четвъртък" да са чували ? Не вярвам.Трябва да им се спестяваъ лошите вести все пак Гледам покрай ОПЕК bbb акциите на шистите тръгнали надолу. Къде е бай ти Иричек да му обясня какво следва )) Да взема да патентовам първи икономически закон на чукчите-"ЕДИН БАЛОН КОЛКОТ ПОВЕЧЕ ГО НАДУВАШ ТОЛКОЗ ПОВЕЧЕ ВЪЗДУХ СЪБИРА" той е в корелация с втори икономически закон на чукчите "ЕДИН БАЛОН И ДОБРЕ ДА ГО НАДУВАШ ВСЕ СЕ ПУКА"

еи ,тия хамериканци били големи балъци еи !? само купуват купуват а пък ние крадем ли крадем....

ИСТИНСКА НАЦИЯ НЕ КАТО МОСКАЛИТЕ ПИЯНДУРНИЦИ

мязат на стадо овци.....консултирай се колко от кандидат купувачите са вече с травми в болниците

се нарича нация и то велика

тия дето в уса ходят са си купуват глупусти по черен петък са от същото съсловие като булгаристан дето не могат да си платят тока...кои са по- за съжаление ?

верно реднците в уса са много-зле че си харчат парите за ненужни вещи ама пак имат шанс да ги върнат до три месеца без уговорки .....а в булгаристан жена ми попита дали само може да смени с друг размер рокля купена предният ден и само дето не я изкараха луда и не извикаха полиция...

Барак Хюсеин си преброи овцете.

СБИРЩИНА ОТ ИДИОТИ ,НАРИЧАЩА СЕ НАЦИЯ...

Достатъчно е само да изтъкнем факта, че всеки американец е или човек, който е напуснал родината си, или потомък на човек, който е напуснал родината си! Съжалявам хора, които не само бягат от България, но и са щастливи от факта, че никога повече може да не видят майка си, баща си, брат, сестра и приятели. Естествено имам такива роднини и познати ... може да са щастливи и да си живеят добре там (радвайки се на дни като днешния) .. но също така знам и колко нещастни и самотни родители оставят тук! Безотговорност е най-малкото определение, което мога да използвам по техен адрес!

защо се не прибереш в Бора Бора. Да не кажеш, че тук са ти корените?!!!!!

Щом са родители, това да не ги прави богопомазани? Създали живот за да го обрекат на мизерия - я да ходят по дяволите. Безотговорността е при скапаните български родители, не децата.

Сам изпратих децата си в САЩ,за да живеят нормален живот, а не да стоят тук и комунистите и техните наследници да им тровят живота,както отровиха моя.

за каква мечта бълнуваш бе? нали си тук, всичко ти е ОК, заеби ги онези. Позавий се само да не настинеш и си живей живота! А, можеш и да скочиш от балкона, безнадежден си!

Богата Америка и ЕС - милиони хора ще зарадват себе си и близките си покупки за празниците... Нищо - в СССР е по добре... знаеш ли кви ракети имат а ? леле ! Нищо че всеки ден от седмицата там е черен - на гречка и самогон . Отговаряйте другари комунисти ?

Лошо нещо е гречката?!?

Гречката е разкожна за едно нещо - отслабване !!! И това го казвам без майтап .. Една седмица на гречка и айрян и влизаш в спортна форма... Разбира се чисто гастрономически не може да се сравнява с стек по тексаски...

когато е наречено капитализъм - това е зло когато е наречено свобода - това е илюзия :)))) друго си е комунизма - реално общество без пари а ама то такова нещо не е съществувало никога?! комунистическите революции де факто се оказаха БЕЗМИСЛЕНО избиване на милиони хора! накрая дори и нямаше комунизъм имаше само соц което дори идолът ви - живков нарече НЕДОНОСЧЕ! клоуни

Останаха 292 такива и вземаш 50 лева.

Алчността и глупостта човешка е безгранична и точно тя ще погуби този алчен изроден свят. А всъщност колко малко ни трябва за да сме щастливи - духовен мир и здраве,няколко залъка да не гладуваш и подслон за сушинка и топлинка в студа.

После Адам и Ева са хапнали от забранения плод и ....се родили предците на сегашното греховно човечество. ТАКА ,ЧЕ НЯМА КАКВО ДА СЕ ЧУДИШ, ТОВА СМЕ НИЕ ХОРАТА - АЛЧНИ И ПОКВАРЕНИ .

В кой век живееш! Чул ли си за пазарна икономика.

Същото ни го пробутваха 50 години червените чугуни, докато в същото време те драпаха ли драпаха към "злините" на "гнилия" капитализъм. Апропо, съселовите им отрочета и до ден днешен не можеш да ги откопчиш оттам за нищо на света...

и когато нещо се набива в главите толкова време ... Ей го резултата, на.

и какво се оказа (от което никой естествено не е изненадан) - пазаруването на намалени стоки е по-важно от подкрепата на протестите срещу несправедливостта! Всеки човек си има цена, срещу която загърбва принципите си ... за някои обаче тази цена е срамно ниска!

Бе нали неграта щяха да бойкотират Черния петък и коледните намаления?:)

Черен петък, черен президент, черни бунтове и един куп премазани от тълпите в навалицата, докато се бутат да си купят поредния ненужен боклук, произведен в Китай.

а ти брайно, величествен и горд, живееш пълноценният си живот, хранейки се с каквото намериш, чудейки се как ще си върнеш заемите и как ще изкараш зимата. Абе да те питам, не ти ли е студено случайно?

Ракийка има ли- има, туршийка има ли - има, пържолка има ли - има. Какво търсиш ти? На българина малку му трябва, за да е здрав и щастлив в родината си!

в момента в щатите има няколко комунистически партии колко десни партии имаше в България през соца??? ся тук някакви имбицили се опитват да ме накарат да повярвам че през соца беше по-голяма свобода отколкото сега в сащ :))))) еми нагли сте и трбява противодействие

Пиши ги по-кратки,имаш поне 300 такива норматив. Жалък соросоид.

Така се прави, а не като тук, пуснали ми по 5 артикула, увеличили предварително цените им с 20-30 % и в черния петък ги намаляват с 40 - 50 %.... и ходи се дореди, трябва в 5:00 ч. сутринта да седна на компютъра...

Докато хората се чудят за какво да си дадат парите, тук се чудим как да замаскираме, че нямаме пукнат грош. И пишем глупости за "хамерика" и т.н. докато консумираме поредният си черен ден. Съвсем изпростяхте драги сънародници! Я си налейте по една ракия, нищо че е собаелем - ще ви държи докато дойде икиндия и вече заседнете сериозно. Честит ви пореден черен петък!

Зомбита в зомбиланд.

От глупав, по-глупав. Ти ти истински Болгар, нали?

Трай бе зомбиран, ае бегай да се плюнчиш на опашката за банани и китайски парцалки.

Бензина в САЩ без пари, стоките им без пари. Това е истинския социализъм. После що всички американци са от 100 кила нагоре. Ами защото всичко им се сервира на готово. Те само трябва да консумират, да консумират, да консумират, така до безкрай. Света бачка за тях. Велика нация са американците, безспорно.Задминаха по величие дори Римската империя.

социализъм???? социализма е липса на свобода липса на стоки избиване на другомислещите това е соца!!! излишъка на стоки и благоденствието това е капитализъм!!!! много са ви промити мозъците!

да си пиеш хапчетата по редовно

Ха ха, явно ти си с промития мозък. Недей да говориш, за социализъм и капитализъм, защото си нямаш никаква идея. Седни и почети малко, хайде стига заучени реплики, и дежурните интерпретации. Философията и на двете, е съвсем различна от реалността. А ти остани си със здраве, и следващия път като ревеш за социалните несправедливости, се сети за промитите мозъци. Ако на това в Бг, му викаш капитализъм, еми майната му. Казваш комунизма убива, може и да си прав. Капитализма също - всички тези големи корпорации, с политически лобита, които всеки ден ти продават ГМО, които ти пробутват фракинг, които не се спират пред нищо в името на печалбата и т.н. Верно,не те гърмят- просто им отнема малко повече време.

дали причината е, че не са градили РСО? И не са такива страхливци, крадци, лицемери и подлеци, като некои други народи? Що не питаш кои народи?

Преди няколко години като откриваха Лидъл имаше бутане за евтини промоционални стоки -и почнаха коментари за българската народопсихология. Оказа се, че навсякъде е така. В щатите този петък е евтини чорапи по 2 долара го наричат боксинг дей. Тами има не само бутане-там си има и сбиване.

е след около месец бе пич.Чакай да мине Коледа и тогава.

безмозъчни консуматори: д-р салк - ваксина срещу полиото братята райт - самолета едисън - електрическата крушка и др. бел - телефона ............................ дълга поредица от безмозъчни консуматори омразата никога не е добър съветник и показва тъпота и безсилие :)

Солк- Ражда се в Ню Йорк в семейството на руски имигранти от еврейски произход Само ,че записките на германецът Ото Лилиентал служат за основа на планерите на братя Райт. Лампата с нажежаема жичка е създадена от А. Лодигин през 1872 г. Едисън само удължил живота и . а посл еЛодигин я доусъвършенствал още. През 1861 г. немският физик и изобретател Йохан Филип Райс ( Johann Philipp Reis) демонстрирал устройство, с което можело да се предават музикални тонове и човешка реч с проводници. Апаратът имал оригинална конструкция на микрофон, захранващ източник (галваническа батерия) и устройство за възпроизвеждане на звука (високоговорител). Рaйс нарекъл конструираното устройство телефон (Telefon). И т. н. и т.н.

ха е той и едисън е потомък на холандци!!! всички в сащ са емигранти :)))) ДОБРО УТРО :))) хората са си хора важна е системата а в сащ системата е свобода и свободна икономика!

Не тъй, бре, възмутен съм, руския физиолог И.П.Павлов е открил "мнимото хранене" и "малкото стомахче"- епохални открития, приложими не само в/у куче, но и в/у цялото евразийско народонаселение !

У тях е печатницата за долари, а китайските роби бачкат като обезумели за да залеят американския стоков пазар с всевъзможни евтини стоки.

Ей това точно е бил моментът за ядрения удар! А за чалмите е, когато постелят килимчетата и започнат да бият чела о земята.

ще видиш уса безвизово прес крив макарон. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Дали визово или без - повече не ме интересува изобщо. Откакто ми взеха отпечатъци и ме снимаха в профил и в анфас като престъпник се зарекох никога повече да не стъпя в презряната им държава.

истинските държави вземат превантивно мерки за сигурност, за да не се оправдават или да мълчат виновно после... като "вид мъжки характер"...