Обама подписа закона за отбраната при бюджет от $607 млрд.

Барак Обама подписа обновения законопроект за отбраната на САЩ, който предвижда да бъдат изразходвани за военни цели 607 милиарда долара.

Обратно в новината

Коментари - Обама подписа закона за отбраната при бюджет от $607 млрд. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Заради заплахата от Русия светът е принуден да харчи колосални суми за отбрана, вместо да ги влага за подобряване живота на своите граждани. Но краят на Империята на Злото е близо, спете спокойно деца :Р

Аз се радвам за американците! Тъкмо старите си изтребители ще подменят ,и ще подарят стотици Ф16 на българската ни армия?! Ще дадат дядовия!

Че какъв му е проблемът на Обонго? Можеше да посочи три или четири пъти по-голяма сума. Просто ще пуснат още една машина за печатане на зелени хартийки, които отдавна нямат покритие и гарантирана равностойност. Тяхната относителна тежест се поддържа от непрекъснатите военни конфликти и откровената кражба на суровини и ресурси от по-слабо развити или завоювани държави. Тук включвам и територията България. Защото нали точно това е източването на бюджета ни и на енергийната ни компания чрез "американските Марици"! Плащаме за електроенергия, която дори не сме използвали!!!

Вижете новината за убития младеж в Чикаго. Това са янките . Нация основона с насилие живееща чрез насилие за насилието. Този бюджет има тази цел много насилие от страна на САЩ вече в целия свят.

са пред инфаркт.Техният, ,непогрешим" фюрер може да си позволи само 50 милиарда долара.Краварски разбира се.Кой рус ще работи за рубли?Пък били те и с златно или по скоро ла*няно покритие. Но и като се знае как винаги от Кремъл казват истината (лъжат)със сигурност парите са много по малко.

Това е само един клон в Американската икономика. Обама казва: О не аз не иска клон, аз иска да съм на бюро.

Оръжия за Украйна... Тюю, викам си до пролетта тия Яцето, Порошенко и т.н. ще ги махнат и нещата там ще се пооправят, но не - поне още 2-3 г. ще има конфликт в У-на, а на тия ще им чета тъпите изказвания.

Да, ще създават нов ИДИЛ, че този нещо вече е негоден

Ми огромна икономика и огромен бюджет за отбрана. Нещо, което мужикистанците не могат и да сънуват ама се напъват, милите:))) И накрая - ние ги пускаме, турците ги свалят!:)))

Козяшки простотии на кило

Тия па от кой се отбраняват за толкова пари? Или нападат по-скоро

Ще си произвеждат "отбранителни" оръжия.

Грешка при писането. Обама прие закона за бюджета за нападение на света - не за отбрана.

Черен "дявол "-черни "дяволии " !

Това са по 110 долара за всяко човешко същество на планетата. Ако прибавим и другите военни бюджети ще стигнем до очевидния извод, че парите служат за престъпления, а не за напредък..

Пак не разбрах , това бюджет за отбрана на страна на чиято територия никога не е имало война с участието на друга страна или бюджет за финансиране на световният тероризъм .

Уж голяма демокрация и човешки права, а концлагера в Гуантанамо не могат да го закрият трета година. Все едно Хитлер да твърди, че Германия е демократична държава, ама Освиенцим не може да се закрива, щото Гьобелс не дава....

Трудно им е ,като си нямат сибир. :)))

Че Аляска за кво е?

Икономика - това могат ,това правят.

Шило

Евах таз отбрана, евах...дЪл е само за отбрана?

чи как?!? Отбраняват се в Афганистан, Ирак, Сирия и ... и т.н. Че и за ИДИЛ трябва оръжие да пускат от небето.... това е голяма отбрана!!! Тоест СКЪПА!

Урко подписа най-голямата корупционна сделка на годината .Никъде по света няма такава корупция ,както в американската армия с бюджет 10 пъти по висок от този на руската армия и съмнителна ефективност...Следва НАСА с бюджет 6-пъти по-висок от РОСКОСМОС и въпреки това американците ползват руски ракети ,имат по-малко изстрелвания...Да живеят алчните частни компании ,чиито интереси защитават такива ,като Урко .

Просто е - руснака в тези направления взема примерно 2-3$ хил., докато американеца - поне 2 пъти повече.

Смятай го как искаш , това са 10 пъти при почти еднаква численост и арсенал...слагам и военните им бази в чужбина и войните ,които водят и "по-високите " заплати ..но 10 -пъти !!?? Руските военни също получават вече високи заплати и са подсигурени с жилище и тн ...докато голяма част от американските военни свършват под мостовете след като се уволнят ...

Закон за ОТБРАНА! Ако поддръжката на стотици военни бази в суверенни държави, се нарича ОТБРАНА, ако военните конфликти в Сирия, Афганистан и Ирак- финансирани от ФАЩ се наричат ОТБРАНА, ако военните доставки за еврейската хунта в Украйна е ОТБРАНА, ако предизвиканите бежански вълни от Северна Африка и Близкия изток са ОТБРАНА, то аз твърдя,че брикета Обонго е МАЙМУНА!

поне на 50% си прав! ))))

Туй всичкото отива за мир и демокрация по света и у нас. И най-вече за овладяване на "агресията" на Русия, с нейния десетократно по-малък бюджет.

Този фантастичен бюджет ми прилича повече на нападателен. С тези пари всички хора по света щяха да живеят щастливо. А ако се отделяше толкова пари за наука в медицината сега нямаше да умират хора до 60 г. масово. Американците са сатаната на света.

Мързела е доста по-голям Сатана. Хората не са равни. Който работи - има.