Референдумът все по-близо. ГЕРБ: Ако строим ”Белене”, се замразяват пенсии и се вдигат данъци

Референдумът за АЕЦ "Белене", иницииран от БСП, е национална безотговорност, заявиха от ГЕРБ. От БСП обвиниха управляващите, че обиждат българските граждани. Министър Делян Добрев смята, че за да се построи централата, подписалите се ще трябва да платят по 25-30 000 лева.

Обратно в новината

Коментари - Референдумът все по-близо. ГЕРБ: Ако строим ”Белене”, се замразяват пенсии и се вдигат данъци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи по 25 000 - 30 000 лева на човек??? Че то някакви със фармацефтичн бизнес обраха държавата, незаконни цигари, ЛУКОЙЛцени, далавери с ДДС... Че то по-добре да си я построим... Какво са по 30 000 хиляди на човек??? Те колко окрадоха... далавери от ДПС, далавери от БСП, далавери от СДС, далавери от ГЕРБ.... далавери... така че по добре това АЕЦ с по 30 000 лева на човек няма да ме впечатлят. Откраднали са от пенсионерите не една, не две, а три атомни централи, матистрали и кво ли не! Въпросът е имаш палат за милиони и до него води шосе с дупки хахахаха по- добре построй по- малък палт и оправи шосето бе държавнико. Луксозна къща без канализация и какви ли не абсурди... само да се краде от горката България!

smirn0ff

много много много ми е интересно при положение, че БЕЛЕНЕ е толкова изключително невероятно печеливш проект, защо 20г никой не го реализира??? защо само от време на време се вкарваха пари в онова блато, което представлява площадката??? на комунистите не им писна да лъжат!!!

Явно на тебе не ти е писнало комунистите да те лъжат защото те в момента са на власт.А иначе няма не супер непечеливша АЕЦ в света.Всички до една са суперпечеливши дори и най-старите и малки.

Аз съм енергетик, не искам цигани и червени баби, които не знаят нищо за енергетика, камо ли за ядрената енергетика, да определят бъдещето на децата ми, защото АЕЦ"Беляне" не само е скъп и непродуктивен проект, но е много опасен защото територията на Беляне е една от най-сеизмичните зони в България и е много трудно охраняема срещу терористични актове.....а такива вече има в България. Считам, че само енергийната мафия и тези, които са взели пари от руските олигарси, все още искат да се стои тази централа. Но дори и те искат друг да извади кестените от огъня и не подписаха договор с Русия за строежа на АЕЦ"Беляне"

Той и шефа на Козлодуй не разбира от ядрена енергетика- зареждал е детски градини със закуски, но е партиен кадър на ГЕРБ. А трябва да взема мигновенни решения при авария ( не дай си боже)

СПОРЕД АНАЛИЗА ТОКЪТ ОТ БЕЛЕНЕ ЩЕ Е ОТ 3 ДО 4 ПЪТИ ПО-СКЪП ОТ КОЗЛОДУЙ. КОЙ ЩЕ ГО ПЛАЩА? КОЙ? СЕРГЕЯТ ЛИ? ЕЙ БЪЛГАРИ, ГОТОВИ ЛИ СТЕ ДА ПЛАЩАТЕ ТОК ПО 60 СТОТИНКИ? НЯМА КОЙ ДА ДАДЕ ПАРИ ЗА ТАКАВА ЦЕНТРАЛА. ВСИЧКО СА КЬОРФИШЕЦИ НА КОМУНДЕТАТА, ЗА ДА ДОКОПАТ ВЛАСТ И ПАК ДА КРАДАТ.

Ал

Ти що не вземеш първо да научиш колко струва тока от АЕЦ Козлодуй и после да се изказваш малко по-подготвен? Дори и 3-4 пъти да е по-скъп пак ще е 4 пъти по-евтин отколкото си мислиш.

Токът от Козлодуй е 4ст.а от Белене ще е 12ст. разбирко.В момента плащаш 24ст.киловата,а с всички такси и ескалации за доставка до дома ти излиза 50ст.киловата.

Явно не си чел доклада на HSBC. Според него, тока от АЕЦ Белене ще бъде колкото тока от АЕЦ Козлодуй по сегашни цени. Т.е. така както цената тока от АЕЦ Козлодуй е два пъти по-ниска от средната за страната, така и тока от АЕЦ Белене ще бъде винаги два пъти по-евтин от средния за страната.

Токът от Белене ще е три пъти по-скъп след 35 години, но тогава и пазарната цена на тока ще бъде три пъти по-висока. Така че АЕЦ Белене ще е равностоен на АЕЦ Козлодуй - винаги ще дава два пъти по-евтин ток от средната цена за страната. Това гарантира печалба от 200 милиарда евро.

Референдум по този важен въпрос трябва да има! Народът трябва да вземе решение! Но всеки който реши да гласува или да не гласува, трябва да е добре информиран за различните възможност, за да направи правилна преценка. Аз също не съм си изградил окончателно мнение, но не трябва да чакаме да спрат Козлодуй, че тогава да решаваме въпроси за енергийна стратегия!

Колко са хората в света, извън тесните професионални кръгове, които разбират от който и да е въпрос? По тази логика думата "референдум" трябва да се изхвърли от речника. Аз например не разбирам нищичко от готварство, така че не мога да дам мнение за никое ядене. Така ли?

Анализът на HSBC, който според Станишев е 'скрит', въпреки, че го има АБСОЛЮТНО НАВСЯКЪДЕ: Крайна цена: 10, 352 млрд. евро (през 2006 г. се предполагаше цена до 6, 881 млрд. евро). Съотношение собствен капитал/заеми: 40/60 Средна цена за жизнения цикъл (60 г.) на АЕЦ Белене: 74.9 евро за mWh Срок за изплащане на заемния капитал: 26 г. => 1. Вадим 4 милиарда евро държавни пари кеш, 6 милиарда заем. 2. 26 г. връщаме заема, 18г връщаме четирите милиарда, 7 години строим 3. Цена на тока от АЕЦ Белене - 150 лв МВч - само за сравнение сега от Козлодуй е 50 лв, ТЕЦ Марица - 110 лв, ТЕЦ Бобов Дол - 160 лв. 4. Цената според БСП от 4 ст е ДОЛНА ЛЪЖА. пред HSBC варира между 15 и 22 ст според иконом. фактори 5. Печалбата според БСП от 3 милиарда евро на година е не евро, а лева и не печалба, а приходи 6. Това само при положение, че АЕЦ продаде всичкият си ток и работи 60 години нон стоп на 100%. Не знам на такава цена къде ще изнасяме, като сега на три пъти по-ниска цена трудно изнасяме. 7. Със или без АЕЦ цената на ток-а се вдига 3 пъти в следващите 5 години. За това не обвинявайте НЕПОСТРОЯВАНЕТО на Белене за скъпия ток. 8. Не знам Станишев за какъв истински доклад на HSBC говори и кой доклад е менте. Ако Станишев има друг доклад - нека го сподели!!!

Явно нищо не разбираш от този доклад. Разходите от 10 милиарда не са цена на АЕЦ Белене. Например, от тях не е изваден половин милиард евро, който заработва 1 блок на АЕЦ Белене докато втория е още в строеж. Освен това като разходи е включен резерва за заема, а не е дадено, че този резерв след това се връща. А като се дисконтират (обезценят) бъдещите парични потоци цената на АЕЦ Белене към днешен момент е 6 милиарда евро. Цената на тока от 74.9 Евро е анюитетна (непроменяща се) цена за целия срок на експлоатация, т.е. цена след 35 години примерно. Дотогава пазарната цена на тока ще бъде два-три пъти по-голяма, така че АЕЦ Белене ще е на огромна печалба. Няма такова нещо като "вадим". Инвеститора вади парите, ти нищо няма да вадиш. АЕЦ се изплаща напълно (и заем и кеш) за 18 години след началото на експлоатацията в най-лошия случай. При най-добрия случай се изплаща за 8 години.

Аз съм против строежа на АЕЦ Белене,но като се има в предвид колко сме платили до момента и колко още ще платим е по-добре да се построи поне един блок.Иначе над 1млрд.платени и 1,3млрд.които ще платим отиват на вятъра.

Тия тъпунгери да не приказват за пенсии- те са си замразени отдавна. Вместо референдум да пуснат акции за централата. Тогава ще си проличи желаем ли я или не. Но няма да можем да се вредим да си закупим ;)

Гербераско-американскаа машина за плюнка (т.е плювалника икю- минус-146) за задави от лъжите пръскани в тази изключително неприятна за тях ситуация, когато демократичните камъни се връщат обратно по компрадорско-глобалистките глави. От къде измисли тези 40ст. лъжец такъв ? Това да не ви е некачесвения асвалт на Цариградското шосе ?

Ной

Колко трябва да е тъп човек, за да си сложи подписа, трите имена и ЕГН'то на лист хартия, който не се знае после за какво, колко пъти и от кого ще бъде употребен.Даваш лични данни без гаранция.Кой ще съдиш после, ако изтекат тези данни някъде, лесно е да се продадът и пре-продадът, ама кой ти мисли...

Да с последното изречение си абсолютно прав,кой ти мисли преди да пишеш глупости.

ШИЗОФРЕННА е същността на КОМУНОИДНИТЕ КРАДЦИ. Когато се сблъскат с що годе интелигентен събеседник, задълбават в детайлите на атома и отказват каквито и да е отговори на прости въпроси с атака към компетентността на опонента. Същевременно се позовават върху мнението на стотици хиляди НЕГРАМОТНИ ЛУМПЕНИ, за да обосноват нуждата от строителството на тази БЕЗПОНЯТИЦА - БЕЛЕНЕ. И забележете, с чужди пари(нашите, на данъкоплатците) и със заробващи държавата клаузи за изкупуване на тока от централата. А руския господар искаше и държавни гаранции, за да може пак ние, данъкоплатците, да платим неговия господарски масраф!

Младеж, вземете властта и стройте Белене! Нагло е да накараш опонента да строи губеща централа и после да хвърлиш вината върху него. Изчакайте 10 месеца, нали ще разбиете тия мутри от ГЕРБ, направо ще ги съсипете на следващите избори и ТОГАВА СТРОЙТЕ! Не сега да драпате за комисионните. Кажете на господарите да изчакат още 10 месеца. Чак после, след изборите, ще се разплатите с тях!

Ние, умните и интелигентни, с IQ над 100 българи, наистина се страхуваме от референдума. Защото под строй ще гласува платената паплач на КОМУНОИДИТЕ. Ако 1 млн. гласа са достатъчни за "ДА" на референдума, да видим това "Да" колко ще струва на КРАДЦИТЕ? 1 МЛН. Х 50лв. = 50 млн. лв. КРАДЦИТЕ за 2 г. строеж(до никъде) на Белене, откраднаха 1,5 млрд. лв. Сиреч по 750 млн. на година! А едно "Да" = 50 млн. Как да не се страхуваш? Та те дотук са ОТКРАДНАЛИ пари за да платят "ДА"-то на 30 Референдума!!!

До сега не съм срещал умен и интелигентен човек, който да парадира с това. Също така не съм срещал такива хора да не се съмняват поне мъничко във всяка една теза. Както и да не допускат чуждо мнение. Така, че спри да се изтъкваш и да браниш със зъби и нокти всяка една герберска теза.

Да да

Има. Мини АЕЦ - американски проект с големината на ТИР. "Абсолютно" безопасен (ако има изобщо нещо абсолютно безопасно) Само че цената му е доста по-голяма от 30К лева. И пак не си доразбрал това е цена на инвестицията. Оттук нататък се плаща и за производство - около 5 ст. кВтч. Ако ги имаш парите наготово добре, но ако теглиш кредит с 10% лихва ще ти дойде нанагорно да връщаш по 290 лв. на месец. за 20 г. при сегашни средомесечен разход за ток под 200 лв. И да отбележа годишното производство на централата в Белене е 16 млрд кВтч: 700К народ прави по 22 500 кВтч годишно на калпак по 8 ст. изкупна цена =1800 лв. приход годишно. За кредита даваш 12х 290=3480, което прави 1680лв назад годишно, т.е. за да можеш да си покриваш кредита трябва да продавш двойно на 16 ст.кВтч + 5 ст. производствена цена. това са 21 ст. при сегашна средна 8 ст. Дали някой ще ти купи тока? Може, но с държавна гаранция и натоварване на всички потребители със 150% по-скъп ток и принуда да разходват тройно повече отколкото имат нужда. И все пак е по-добре да си направиш комбинация за 30К лева от фотоволтаик и вятърен генератор за около 5кВт и производствена цена 1 ст. кВтч при годишно производство около 25 000 кВтч, което ще ти струва с около 30% по-евтино от мини АЕЦ с годишно производство 22 500 кВтч., колкото се пада на калпак при разбивка на АЕЦ Белене на 700К тикви.

Тук става дума за следното: за да се построи въпросната АЕЦ тия 700 000 ахмаци ще трябва да се бръкнат и да платят по 25-30 000 лв, за да се съберат въпросните средства - около 20 млрд (с всичките НЕГАТИВИ, които този проект ни носи - технологична, суровинна и еко-извеждане на отпадъците КОЛОНИЗАЦИЯ!!!

Като не сте запознати с материята не се мъчете да разсъждавате, просто не можете. Никой няма да събира пари от хората, има инвеститори за това.

Дори да се проведе РЕФЕРЕНДУМ, ако се внесе яснота за цената на самата АЕЦ и цената на която ще се продава за населението и за фирмите произведения от нея ток (без износ и ХИПОТЕТИЧНИ продажби на предполагаеми цени от .... евроцента/квч нормално разсъждаващите участници в референдума ЛОГИЧНО ще го БЛАМИРАТ!!

Според доклада на HSBC цената на тока от АЕЦ Белене е равностойна на цената на тока от АЕЦ Козлодуй. Т.е. винаги ще бъде два пъти по-ниска от средната цена на тока в страната, като и двете цени се движат нагоре най-малко заради инфлацията.

Този референдум го искат, защото идват избори.Ей сега ще дойде следващото лято!А българският народ още не разбира,че не е важно ОТ КОЯ ПАРТИЯ ще е ПОЛИТИКЪТ, важното е ДА НЕ КРАДЕ! Тогава ще има пари за здраве, пенсии, заплати, благоустройство и развитие! Иначе всичко ще отива в приближените на политиците! И пари НЯМА ДА ОСТАВАТ! А без пари НИЩО НЕ СТАВА! НАЙ-ВАЖНИЯТ въпрос към всеки управленец е КРАДЕ ЛИ? И ако има и най-малкото съмнение, че този кандидат е КРАДЕЦ, не трябва да го избираме. За НИЩО НА СВЕТА! Независимо от КОЯ ПАРТИЯ Е! Почтени хора от БСП, СДС, ДСБ и всички останали? Да заповядат! САМО ДА НЕ КРАДАТ!!! Лява или Дясна политика? Какво значение има каква политика ще се провежда, АКО НЯМА ПАРИ ЗА ПРОВЕЖДАНЕТО Й? Без ПАРИ никаква политика не може да се осъществява. Ще има само МИМИКРИИ, предназначени ДА ПРИКРИВАТ КРАЖБИТЕ-вижте дупките по пътищата!!! ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА ГОВОРИМ НИЕ, ГРАЖДАНИТЕ! ЗАЩОТО ТАЯ КРАДЛИВА ПАПЛАЧ КРАДЕ НАШИТЕ ПАРИ!!! И ОБЩЕСТВЕНИЯ ДОГОВОР Е НАРУШЕН! Общественият договор, който гласи Ние плащаме данъци, а вие, политиците управленци, ги харчите съгласно закона за бюджета, не да ги КРАДЕТЕ! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ!!!И накрая, КОЙ Е КРАДЕЦ, всеки сам ще реши. Аз лично този въпрос го решавам "Според делата". Така, както Иисус е съветвал.... Моят призив КЪМ ВСИЧКИ е от тази гледна точка да се обосновава гласуването, а не по сини, червени, пембени и тем подобни безполезни пристрастия и зависимости!!!

Цена на тока от АЕЦ-БелеНЕ - 40ст. НА ЕДРО. В момента цената на тока е 20ст. НА ДРЕБНО. Дали ни е изпила чавка акъла и МАЛОУМНИ ЛИ СМЕ ДА ПРАВИМ РЕФЕРЕНДУМ, за да ни стане цената на тока НАД 80 СТОТИНКИ/КВТЧ. НА ДРЕБНО??? КОМУНОИДИТЕ са КРАДЦИ, това е ясно. Въпросът е НИЕ, БЪЛГАРИТЕ, ЛУДИ МАЗОХИСТИ ЛИ СМЕ???

По тази сметка 400лв/МВтч са 400хил. лв на час за един реактор 1000МВтч на пълна мощност. Два реактора за месец ще имат оборот 400 000 2 720 часа = 576 млн лв. Така оборот равен на цената на централата (10 млрд евро) би бил реализиран за 3 години. Или се излагаш с криви сметки, или си партиен функционер, същият като онези от БСП, които са на другата крайност - 3 стотинки за кВтч, с които централата ще направи оборот равен на себестойността чак след 40 години. А истината е в средата. Едни 20-30 ст/кВтч изглеждат съвсем реални. При това като средна цена - 15 в началото и 40-45 към края на експлоатационния срок след 60 години. Сега такива цени са високи, но след 20-30 години, може би дори след 10, хич няма да са.

krassikat@

И КОЕ ще направи цените по-високи? Невъобразимия растеж или страхотното търсене на енергия? Момче, тия глупости ги разправяй на измиращия ви електорат, но не пропускайте да му кажете, да повторите, а даже и да ПОТРЕТИТЕ, за да сте сигурни, че са ви разбрали, че предвиждате след 10 г. цената на тока да е ДВОЙНА и ТРОЙНА!!! За да стане ВЪЗМОЖНА БЕЛЕНЕ! Знам, че ако сте на власт, това МОЖЕТЕ да го направите! Щом можете да подписвате договори за фотоволтаици на 800 лв/МВтч., значи можете всякаква КРАЖБА да направите в енергетиката! ПРЕДАТЕЛИ!

Не ти е толкова IQ-то- говориш глупости. Влез в сайта на ДКЕВР и ще видиш колко е цената на ток от АЕЦ- а тя е точно 15.30 за МW/h, предполагам сам ще можеш да си я сметнеш колко е за KW/h. Следващата цена е на Тец Марица Изток2- 39.04, та докато се стигне до133 лв. За ФОтоволтаици не говорим там отиват и до 400 лв. Повтарям за да не говориш глупости: справка сайта на ДКЕВР -цени.

Този Референдум ми прилича на замянята на дълга от ПРЕДАТЕЛЯ Милен Велчев. Когато цената на тока стане 60 ст./кВтч., КОМУНОИДИТЕ ще обвинят Борисов, че лошо е построил централата и заради него е толкова скъп тока. По същия начин Велчев казва, че нямало как да знае, че еврото толкова ще поскъпне. Цял свят знаеше, Велчев не! Лошото е, че така УДОБНО НЕ ЗНАЕЩИ Министри на финансите, а и всякакви други министри-КРАДЦИ, НАШАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА НЕ МОЖЕ ДА ОСЪДИ. Но народа показа на жълтите ЧЕРВЕН КАРТОН. НА КРАДЦИТЕ!

Референдуми хората провеждат, за да живеят по-добре. А не за да живеят по-зле. Референдуми, довеждащи до по-лош живот НЕ ТРЯБВА да се провеждат!

ВЕИ И АЕЦ са основните хранилки на олигарсите от БСП. ИЗВАДЕТЕ СПИСЪКА НА ИНВЕСТИТОРИТЕ И ПОСРЕДНИЦИТЕ В АЕЦ! Вижте кои са собственици на фирмите.Сега искат с референдум ДА НИ ИЗНУДВАТ, защото НЯМА КОЙ ДА ГИ ФИНАНСИРА ЗА ИЗБОРИТЕ. Ако Борисов за пореден път клекне, да знае, че това ще е политическия ме КРАЙ!

НЕ СЪМ ИЗМИСЛИЛ, А НА ТОЛКОВА ГО ИЗЧИСЛИХА В НАЙ-УВАЖАВАНИЯ СВЕТОВЕН ЕКСПЕРТ - БАНКА NHBS.

това министърче с жълто около устата има очи да ни плаши колко ще струва централата да отговори преди това: какво направи в русия с преговорите нали беше намалил цената на газа, но понеже е пълен некъдърник те се изгавриха с неговата некомпетентност и газа се увеличи заради този провал, ако бяхме нормална държава трябваше да му искаме оставката до дупка.

Поправете ме ако греша ама не беше ли едно от последните предложения на Русия сама да си го финансира? А на тези озлобени против АЕЦ - как Турция смята за изгодно да строи даже не една подобна централа? Явно турските управници са държавници, а наште управници са помияри дето защитават американските интереси на наш гръб.

Да да

Ключът от палатката е във фразата "смятат". Само дето ще си смятат хиляда години и няма да троят накрая. аправили са им руснаците предложение да построят централа да си продават сами тока 20 г. на пазарни цени и след 20 г. да харижат на Турция централата безплатно. Само че няа как да се изплати и руснаците ще са вътре поне няколко милярда, защонто ниската прогнозна цена е 10 цента на киловат. Високата е двойна. А турция има планове и в момента строи и вече е построила няколко язовира с ВЕИ и за няколко АЕЦ. Как смяташ дали ще могат руснаците да продават ток над 6-7 евроцента при това положение? Т.е. ще работят на загуба и в най добрия случай ще разчитат на това, че те като производители на централата и при собствено финансиране, ще си върнат парите, но без лихви за периода, което си е загуба. При нас предлагаха да ни отпуснат ЗАЕМ с ЛИХВА 11% и държавно грантиран. Ама надали вие кретениет схващате тези неща.

В митницата щели да слагат нови 200 митничари. Тия от ГЕРБ да отида и да видят какво става защото някой корумпиран директор-стар комунист може да сложи сложи разни комунистчета- ге.йове, лес.бийки и наркомани.

това министърче с жълто около устата има очи да ни плаши колко ще струва централата да отговори преди това: какво направи в русия с преговорите нали беше намалил цената на газа, но понеже е пълен некъдърник те се изгавриха с неговата некомпетентност и газа се увеличи заради този провал, ако бяхме нормална държава трябваше да му искаме оставката до дупка.

това министърче с жълто около устата има очи да ни плаши колко ще струва централата да отговори преди това: какво направи в русия с преговорите нали беше намалил цената на газа, но понеже е пълен некъдърник те се изгавриха с неговата некомпетентност и газа се увеличи заради този провал, ако бяхме нормална държава трябваше да му искаме оставката до дупка.

Като искаха да направят АЕЦ Белене, да бяха я направили преди 4-5 години, аа не самп да вдигат шум тия корумпирани комунисти. Ясно е че държавата вече няма пари за тая централа.

Бр-е-е-е-е-й! Колко сме нервни! Аз пък искам да има референдум! Защо едно стадо безродни селяци (Борисов, Цветанов и др.) ще решават този въпрос? Една полуграмотна мутра, един прост физкултурник и едно момченце със силиконова уста акъл ще ми дават, а аз човек с две висши и два западни езика не мога да реша. Хайде сиктер, чалгаджии скапани!

Воденичаров

Бр-е-е-е-е-й че си некомпетентен бе Брей!! И с шест висши да си и с всички езици-пиктограми да си ПАК не си в състояние да отговориш на елементарния въпрос: ЗАЩО (ако е такава голяма далавера за България) долните комунисти НЕ подписаха договора, а предпочетоха да БЕТОНИРАТ цялото Черноморие и планинските ни курорти при отсъствието на КРИЗА и възможност за генериране на ИЗЛИШЪЦИ!! Защо Р.Овч. предоговори в наша вреда договора за доставка на газ договорен от Бакърджиев?? Защо "братушките" ни биха шута на тема газ и бяхме единствените в цял свят, които преживяхме истинска газова криза?? Защо се държат като генерал-губернатори и не спазват НИКАКВИ договорености за намаляване цената на газа?? Апропо РУСНАЦИТЕ унижиха и премиера серГЕЙ станиШЕФ, като го накараха да чака като кутре пред затворена порта!!

това министърче с жълто около устата има очи да ни плаши колко ще струва централата да отговори преди това: какво направи в русия с преговорите нали беше намалил цената на газа, но понеже е пълен некъдърник те се изгавриха с неговата некомпетентност и газа се увеличи заради този провал, ако бяхме нормална държава трябваше да му искаме оставката до дупка.

Вървят млади усмихнати момчета и момичета...носят листи и казват ...подпиши се чичко тука за БЕЛЕНЕ за тока да е по ефтин..и бабките и старците и всички тъпанари бързат да се подпишат...мислят че и някой лев ще им дадат...обещават децата на партията всичко...ама усмихнати,щастливи ,че вършат нещо велико,а всъщност и те не знаят какво....ще има на БУЗЛУДЖА кебапи утре...стягайте багажа!!!

1989г. Вървят усмихнати и със сини знамена великите демократи /костов ,доган,петър димитров, пасито с трабанчето и други които сега са в Сащ и са забравили къде е Б-я / а хората подскачат от радост и викат ТОВА СА и хукват подир тях ама и те незнаят накъде - но изведнъж се събуждаш и ...2012 ами те са пак същите

Подписката на БСП е измислена. Всеки корумпиран полицай или данъчен може да извади данни за няколко милиона души, а след това и да направят фалшива подписка. Ясно е че пари за АЕЦ Белене , държавата НЯМА. Това е една измислена подписка.

това министърче с жълто около устата има очи да ни плаши колко ще струва централата да отговори преди това: какво направи в русия с преговорите нали беше намалил цената на газа, но понеже е пълен некъдърник те се изгавриха с неговата некомпетентност и газа се увеличи заради този провал, ако бяхме нормална държава трябваше да му искаме оставката до дупка.

Не ги харчите вие - прошляците. Парите ги харчи инвеститора. А цената на тока от АЕЦ Белене е колкото от АЕЦ Козлодуй 4 ст/кВч, виж доклада на HSBC.

що не я построихте толкова време бре, а сега виете

това министърче с жълто около устата има очи да ни плаши колко ще струва централата да отговори преди това: какво направи в русия с преговорите нали беше намалил цената на газа, но понеже е пълен некъдърник те се изгавриха с неговата некомпетентност и газа се увеличи заради този провал, ако бяхме нормална държава трябваше да му искаме оставката до дупка.

Министър Добрев мисли че все той ще е на власт и отсега плаши за пенсии и заплати . Може до 10 години да дойдат хора честни и да изритат тези 240 депутати и партии дето се въртите в кръг и да Ви потърсят отговорност и да си платите и за централата и заводите и за всичко което съсипахте .

АЗ СЪМ ПРОТИВ АЕЦ БЕЛЕНЕ.ЖИВЕЯ В ТОЗИ ГРАД И ВИЖДАМ КОЛКО РУСНАЦИ ИМАШЕ ПРЕДИ ПРОЕКТА ДА БЪДЕ СПРЯН.ОСВЕН ,ЧЕ ЩЕ Е БОМБА СЪС ЗАКАСНИТЕЛ И САМО ХОРАТА С ИЗЛИШНИ СТАЙ И СОБСТВЕНИ МАГАЗИНИ НИКОЙ ДРУГ НЯМА ДА СПЕЧЕЛИ ОТ АЕЦА.ПРЕДИ 30 ГОДИНИ КОГАТО Е ПОЧНАТ СТРОЕЖА МУ Е ИМАЛО ПРИБЛИЗИТЕЛНО 10 000 ВИЕТНАМЦИ И РАЗНИ ДРУГИ ЕЛЕМЕНТИ.СЕГА НЯМА ДА СА СЪЩИТЕ ,А РУСНАЦИ НО ЗА ТЯХ СЕ СТРОЯТ БЛОКОВЕ СЪС СОБСТВЕНИ МАГАЗИНИ,ДЕТСКИ ГРАДИНИ,БАНКИ И ПР.БЕЛЕНЧАНИНА ПАК ЩЕ ОСТАНЕ БЕЗРАБОТЕН,А БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ВСЕ ПО СКЪП ТОК ЩЕ ПЛАЩА .ЗАЩО СИ МИСЛИТЕ,ЧЕ АКО ИМА АЕЦ-БЕЛЕНЕ И ЦЕНАТА НА ТОКА ЩЕ ПАДНЕ А??????????????/

Мисля първо да наблегнеш на правописа

ЧЕ НА ТОЗИ ДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ ДИМИТРОВ БАЩА МУ ИЗТОЧИ КРЕМИКОВЦИ .СЕГА НАМЕСТО ФАМИЛИЯТА ИМ ДА Е В ЗАТВОРА ТЕ НИ ДАВАТ АКЪЛ ЕГАТИ НАГЛИТЕ БОКЛУЦИ .ТОВА СА ГЕРБ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ ДРУГИТЕ ДАЛИ СА ПРАВИ,ЗНАМ ЧЕ ГЕРБ ЛЪЖАТ КАТО ГО ГЛЕДАМ ТОЯ.

МОЖЕТЕ ЛИ ДА СМЯТАТЕ?! ТОКЪТ ОТ БЕЛЕНЕ БИ СТРУВАЛ ОКОЛО 16 СТ. ЗА КИЛОВАТЧАС НА ИЗХОДА. ОКОЛО 4 ПЪТИ ПО-СКЪПО ОТ КОЗЛОДУЙ И ПО-ВИСОКО ОТ ЦЕНАТА НА ВЕТРОПАРКОВЕТЕ, КОЯТО ОБАЧЕ СИ ПАДА УСТОЙЧИВО... Е, КОЙ ЩЕ ПЛАЩА ТОЛКОВА СКЪПА ЕНЕРГИЯ? КОЙ? А КОЙ ЩЕ ПЛАТИ 20 МИЛИАРДА ЗА ТАКАВА ЦЕНТРАЛА? ТЕЗИ 700 ХИЛ. МАЛОУМНИЦИ ЛИ? ТЕ ЛИ ЩЕ ПЛАЩАТ? МОЖЕ. ТЪКМО ЩЕ ВЪРНАТ НА НАРОДА СИ КРАДЕНОТО ПРЕЗ ГОДИНИТЕ. НЕ ПОМНИТЕ ЛИ КАК И КОЛКО КРАДЯХА КОМУНДЕТАТА ОТ "ОБЩОНАРОДНАТА СОБСТВЕНОСТ" ПРЕДИ 89-ТА? А СЛЕД ТОВА... НИМА НЕ ПОМНИМ КАК ОКРАДОХА ВСИЧКО И ВСИЧКИ?

И как ги измисли тези 16 ст

krassikat@

Даже са 19 евроцента...

Червените са супер нахални. След толкова години чакане да изкарват новото правителство виновна. Едва се въздържам да не кажа нещо кофти ... ама нали сме европейци ще замълча ;)

baicoder

По всичко си компетентен!

Токът от АЕЦ Белене е 4 ст/кВч по сегашни цени. След 35 години когато пазарната цена е 30 ст/кВч, токът от АЕЦ Белене ще бъде 15 ст, т.е. винаги наполовина на пазарната цена, аналогично на АЕЦ Козлодуй.

1chovek

точно обратното - за 20 години никой не се осмели реално да го задвижи този проект, освен единия гьол, от който да понапълнили разни партийни касички, но дотам. Защо ли?

Докога ще ги търпим тези умници и здавеопазването оправиха я вижте какъв министър си имаме и всичко останало им е наред ,досега да я бяха построили иначе след това ще купуваме от турците!

тоспода от герб , вие какво направихте за да поправите " лошите " решения на Станишевото правителство ? само оправдания слушам от вас , последователни сте като променлив ток - постоянно убивате България .

То пенсиите и без това са замразени от тези безотговорни управляващи. По-добре да имаме централа, която е най-перспективна и ще се изплати за няколко години и след това нашите деца и внуци ще ни благославят за държавническото мислене. Сега са събрани 770000 подписа, а при референдума ще са 5555555, защото българина е разумен за разлика от днешните управници. А тоя мижитурко Д.Добрев като папагал повтаря просташките думи на своя вожд и пожарникар. Срам ме е от такива клакьори министри.

Аз мисля, че след всички повишения на заплати и пенсии, кито видяхме през управлението на ГЕРБ, просто ще е жалко да пропуснем още толкова и да ствоим някаква си АЕЦ, в която вече са вкарани четвърт от парите и след 6 години ще ни е единствения източник на енергия (ако не броим зелената, която струва в пъти повече). Толкова са се насрали тези от ГЕРБ, че се чудят какво да измислят, за да се измъкнат и да ни оставят фотоволтаиците

Българското правителство е избрано от народа, а не от интересите на една или друга велика сила и когато народа иска АЕЦ, правителството трябва да се съобрази с това.

hagen Нали това е целта - не с един подпис този на Станишев а с"огромното желание на българите" да се строи Белене.Подписката трябва да се даде на прокурор защото подписващите са били подвеждани и за решението си не са получавали информация.Със сигурност 50 % от подписалите се не знаят какво е ядрена енергетика.

По същата логика трябва, всяка една реклама по телевизията да се даде на прокурор, както и всички политици , които знаем как обещават наедро а после ядец.

Аз съм твърдо за АЕЦ, даже и в Белене, но руските и русофилски ръчички ограбващи България трябва да бъдат начупени и изхвърлени в морето.