Евакуиран българин: В Либия не беше страшно

"Честно казано в Либия не беше страшно. Ние се връщаме не защото сме се уплашили, просто месец и половина стоя без работа и няма какво да правя".

Обратно в новината

Коментари - Евакуиран българин: В Либия не беше страшно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя е комунистическа отрепка Такива като него не трябва да ги допускат в страната Направо за Северна Корея или Куба да ги пращат

Никакъв европеец не си, ами си някое селско келеме. Хем не знае, хем не слуша знаещите! Човекът ти казва, какво е видял с очите си. Подобно е мнението и на други хора, които са били в Либия. Яд те е, че не ти е стигнал акъла да отидеш в Либия! Защото за там е голяма цедка, не е като да си вземеш сака, личната карта и хайде на автобуса за Европа. "Европеец"! :))

Я да каже автора след 4-ти какво сте подготвили на тези които са в Либия -- атомни бомби или нещо по езуитско.

ами стои си там защо се врущаш *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ало, човека ти казва как е било, тебе от истината май не ти е на кеф- нещо ти чоглаво че ако западналия запад не беше се намесил хората сега щяха да са добре - но не трябва да се правят рани навсякъде по таз изстрадала земя. Ти знаеш ли че в Сирия например наемници са стреляли в тълпата безразборно, за да се създават размирици. Кой има интерес да го прави ако имаш мозък? Никакъв анархист не си ти ментак.

да си плати за евакуазията , ако ли не иска обратно при кадафи. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

На тебе ли да ти плати???

До Жорето Айрянов.Жоре,вземи батенце се върни обратно в Либия...бъди един път мъжко момче.Тук в България работа няма,далаверка-също.Грабвай калашника и завий зелена чалмичка около главата.Американците и западняците развалиха и твоя рахат,затова защити човека с тюбетейката!Верно си с бедуинска физиономия и ще минеш за техен.После,когато другите настъпят,само свали зелената чалма и си сложи черно-бяло палестинско шалче....калашника ще остане същия.Виж как те отварям на далаверка...и едните и другите плащат в зелено. Иначе тука,какво ще правиш...твоята адаптация си е за Либия....

Човека ти каза истината ама на тебе не ти е нещо на кеф да му вярваш. Ако не се беше намесил запада западнал , досега всичко в Либия щеше да е наред - но не трябва да правят рани по цялата земя. Ами ти наясно ли си че за да се създават размирици в Сирия маемници са стреляли в тълпата . Откъде са дошли те според тебе, ако можеш да мислиш въобще?

Ало, човека ти казва как е било, тебе от истината май не ти е на кеф- нещо ти чоглаво че ако западналия запад не беше се намесил хората сега щяха да са добре - но не трябва да се правят рани навсякъде по таз изстрадала земя. Ти знаеш ли че в Сирия например наемници са стреляли в тълпата безразборно, за да се създават размирици. Кой има интерес да го прави ако имаш мозък? Никакъв анархист не си ти ментак.

Ало глупако, човека ти казва как е било, тебе от истината май не ти е на кеф- нещо ти чоглаво че ако западналия запад не беше се намесил хората сега щяха да са добре - но не трябва да се правят рани навсякъде по таз изстрадала земя. Ти знаеш ли че в Сирия например наемници са стреляли в тълпата безразборно, за да се създават размирици. Кой има интерес да го прави ако имаш мозък? Никакъв анархист не си ти ментак.

Ама знаеш ли колко ми пука и за едните,и за другите?Хабер си нямаш!Просто отварям Жорето на тарикатлъци,щото се оплаква, че месец и половина стоял без работа.Това е начин да изкара допълнително кинти.Първо се бие на страната на Кадафито срещу долари,после като ги ония,- само сменя зелената чалмичка с палестинска черно-бяла кърпа...пак срещу долари.Ама за това се иска сърце и дупе...иначе е голям купон там....А колкото до това какъв съм аз.....аз съм анархист-наемник....викам,скачам и се бия...за който ми плаща.Но тъй като в случаяняма такъв... по лични симпатии...бедуинчетата са ми по-симпатични от Кадафи....беднички и слабички...а Кадафи и приближените му много са се ояли...хайде да пуснат кокала малко и на другите!

Ха, още един измекярин почна да ръси мозък... приятел бил със Здравко Георгиев... само от това да видиш какъв плазмодий е: затварят приятеля ти и той отърва кожата само благодарение на надупването на БГ, но иначе ти си кюташ там и ръкопляскаш на оня лудия с шатрата и зелената книга, нали пълниш джоба... да, ама в един момент нямало вече работа и той си тръгнал. Боклук откъдето и да го погледнеш. Ако имаше достойнство, най-малкото трябваше да напусне Либия още щом водеха процес срещу приятеля му - но къде такива морални категории при измекярина, нали капят парички, другото има ли значение. Естествено че ще възхвалява Кадафи и ще плюе по другите, нали те му развалят далаверата. Ако те му предложат заплата след време, ще оплюе Кадафи и ще се пише пръв симпатизант на революцията.

Вярвам ти.С тази физиономия на дърт бедуин ,кой ще те закача.

В Либия не било страшно,-казал Жорето Айрянов ,посръбвайки си от айрянчето.Ами тогава що се върна бе Жоре?Работа нямало!Да бе,да...нямало работа.Явно си"кадафистче"....защо не отиде като жив щит да пазиш шатрата на Кадафито,и "Калашников"щяха да ти дадат и още доларчета!Не си прав Жоре,да си оставиш либийските приятелчета....когато ти даваха доларчета беше добре,сега като имат нужда от войници-ти бягаш!Бива ли така?Такава би трябвало да е ТВОЯТА гледна точка....а МОЯТА е...че аз се кефя как в момента на джагала с тюбетейката му подпалиха задника,баш когато беше най-рахат!

Ходи си пусни чалга,пии две ракий и ще се почувстваш по-добре.

Точно така ще направя-ще си пусна смесена арабско-гръцка чалга...върха е...двете ракийки ще ги заместя с две чаши червено домашно винце...и две пържолки даже ще забия с гарнитура.....завиждаш ли ми?

неа позная сигурно си от Пуник и гараш Голф 2 с тунинговани джанти....мечта си за всеки по умен човек...)))) да те работи де...)))))а със здраве

Ето я пак причината за да бъде "демократизирана" Либия. При демокрацията поне 50% от тези доходи и придобивки, ще отидат в касите на "Освободителите" от Запада. Така както се случи у нас,помните ли? - БВП на глава от населението - $14192 (за България е $12052). - На всеки член на семейството се изплаща $1000 дотация всяка година. - Помощ за безработен - $730. - За всяко новородено дете - $7000. - На всяко младо семейство се дават $64000 за закупуване на жилище. - За откриване на собствен бизнес се дава еднократна помощ от $20000. - Образованието и медицината са безплатни. - Образованието и стажът в чужбина са за сметка на държавата. - Част от аптеките са с безплатни лекарства. - За фалшиви лекарства - смъртно наказание. - Не се плаща наем за квартири. - Електроенергията за битови цели е безплатна. - Продажбата и употребата на алкохол са забранени. - Безлихвени кредити за покупка на жилище и автомобил. - При закупуване на автомобил държавата плаща 50% от сумата. - Бензинът струва по-малко от водата. 1 литър бензин - $0.14. - Най-голямата в света водопроводна и иригационна система.

Е как няма да го демократизират "Злият Гений"- кадафито.... ще го бесят...как да кажат на своите като поискат още заплати, пенсии лекарства.... все няма криза та криза а на върхушката трябват нови чували за да си приберат печалбата.... голям залък е този либийски петрол.... тези наемните революционери още не са се качили на бесилото и вече почнаха да предлагат петрол.... Впрочем защо не копуваме евтино и ние ....а?а обясняваме че стотинки сме оскъпявали....горивото!

Само се чудя , кога ще престанеш да заблуждаваш хората с твоята препратка към измислената статия в "Комсомольская Правдя" от средата на миналия месец ! Вече повече от дваесет дена постоянно я публикуваш в коментарите си , без дори и да си направиш труда да провериш, че от всичко което публикуваш в момента, единственото вярно е цената на бензина - 0.20 Либ. Динара за литър. Всичко останало е само спомен от миналото - от преди 5 години. И това е и една от многото причини за недоволството на обикновенните либийци !

Нито "баба меца" - нити "майор пейне"??? Благодаря на модераторите, че ме модерираха, и "продължиха" да ми поднасят "кастриран" достъп. Да Ви се връща момчета (хакващи хакерчета - след време и вас ще хакнат, бъдете спокойни). Естествено е, че не ви заплашвам - само казвам, че тук и там пише - "мяра според мяра".

"Хората се връщат в държавите си ,където се грижат за тях ".Г-н Георгиев ,а 400-те милиона ,които се платиха на Либия , а разходите за адвокати ,а компенсациите и признаването за трудов стаж на престоя в затвор на чужда държава ,възстановяване правото да работите като медици ,въпреки ,че по закон след неупражняване на професията повече от 5 години ,го губите, а ПОМИЛВАНЕТО-ПОМИЛВА СЕ ВИНОВЕН ,НЕ НЕВИНЕН-НЕВИННИЯТ СЕ ОПРАВДАВА ,НО КОЙ СЪД ВИ Е ОПРАВДАЛ?

коментарът е доста точен и на място. а някой дали ни пита, съгласни ли сме да платим тези милиони за тия шаврантии и плешивия доктор, а не да се инвестират, например, в детски градини, в пари за майки с деца или в кухни за бедни и прочие?

Вярно бе....... а къде отидоха парите от Ирак? дето спазвахме ембаргото на амерканците????? и ембаргото на СФРЮ? е някои си направиха начален капитал ама това е друга работа.... та да се върнем към паричките за детски градини пенсийки и т.н. впрочем колко дават за подскачане??????

Жестокостите на режима на Кадафи: - БВП на глава от населението - $14192 (за България е $12052). - На всеки член на семейството се изплаща $1000 дотация всяка година. - Помощ за безработен - $730. - За всяко новородено дете - $7000. - На всяко младо семейство се дават $64000 за закупуване на жилище. - За откриване на собствен бизнес се дава еднократна помощ от $20000. - Образованието и медицината са безплатни. - Образованието и стажът в чужбина са за сметка на държавата. - Част от аптеките са с безплатни лекарства. - За фалшиви лекарства - смъртно наказание. - Не се плаща наем за квартири. - Електроенергията за битови цели е безплатна. - Продажбата и употребата на алкохол са забранени. - Безлихвени кредити за покупка на жилище и автомобил. - При закупуване на автомобил държавата плаща 50% от сумата. - Бензинът струва по-малко от водата. 1 литър бензин - $0.14. - Най-голямата в света водопроводна и иригационна система.

И този айранов и той е един мишок и агент на КГБ, как да му повярва човек на такъв!

И ние да имахме толкова нефт бате и ние щяхме да сме така. Или си мислиш,че всички тези блага идват от супер яката икономика на Либия и управленченски качества на кадафи?

Имат нефт - техен си е. Но има още десетки държави производителки на нефт. Ама няма такива социални придобивки. Точно там е въпроса - че Кадафи им ги дава тези неща. А запада сега ще им го вземе. И ще си бъдат бедняци и бездомници в държава с едни от най-големите неразработени залежи на нефт в света. Апропо виж как е в Нигерия. Държава богата на петрол, а народа по беден от църковни мишки.

таваришч, много ви увреди това социализъма. на такива като тебе дай им някой цял живот да им налива помощи и всичко да им е безплатно. държавата да даде жилище, пари по всякакви поводи, а ние като прилежни паразити само да си отваряме устичката, чудя се и за какво са им пари след като всичко е безплатно. айде и ти бегом към либия явно комунизма е там.

В Либия не е страшно. Какво ли трябва да стане за да каже тоя образ, че е страшно? Докато има работа, капе по някой либийски динар и не са ти отрязали главата, не е страшно. Нищо, че пред очите ти убиват хора. И естествено форумните нихилисти и оплюватели не пропускат да кажат, че от България по-страшно няма. Бегом към Либия.

Ти пък много "умно" се изказа! Аз разжирам да си бил/а там, да се изказваш така компетентно, ама ти най - вероятно не си бил/а. Човека много добре и правилно е казал как стоят нещата. Лошото е, че много хора с объркано и манипулирано мислене се навъдиха.

жеуезен прекор. много ти отива.

По-страшно отколкото е в БГ няма. От всякъде те атакуват монополисти със картални споразумения, ТЕЦ, вода, Електро-дружества, горива, скъпо и некадърно здравеопазване и образование, постоянно препускащи нагоре и нагоре високи цени на храни,лекарства,услуги, ниски доходи.Масова практика на кражви и далавери от най-ниското до най-високото ниво, безнаказаност и дефицит на справедливост. И този ад продължава повече от 20 години.Това е по-страшно и от война.

Ето едно мнение начовек който нама как да бъде манипулиран и си казва това което е видял с очите си а не прочетено в манипулативната преса. Прав е че всичко се развихря заради външна намеса както между другото и голяма част от хората виждат въпреки манипулациите на "хуманисти и демократи"

Да, западните хуманисти манипулират, а Кадафи и неговите медии изобщо не манипулират, те са достойни и честни патриоти.

още един дето вижда какво виждат хората.

Демокрация, демокрация - това са лозунгите на недоволните. Можеш ли от 3 пъти да се сетиш кой е спонсорирал това ШОУ? Сещаш ли се, защо за една нощ една държава хвърли 100 томахавки? Аз бих казал, че е за да произведе 150, при това по нови цени - не по 1 - а по 5млн$ парчето, а догодина ще ги хвърлят по следващия не-демократ за 2 часа. Чувал ли си, че в Косово имаше наемници? Знаеш ли, че почти всички зверства които се приписват на наши братя Сърби са дело на платени главорези? Но за сметка на това - Америка изразходва запаса си от "мръсни (заразени с обеднен уран)" бомби. В следствие на падането на един полу-стелт, беше разработена нова серия самолети?!? Америка се направи на ??? На кого беше нужно падането на ракета до София? Не знаят какво правят - или знаят как да сплашват??? ... ... ... ???

А бе ти нормален ли си ??? Имаш ли някаква представа за Либия , освен мястото и на глобуса ? Защо не помислиш, че има и други хора, които са се върнали от там и не се влияят от "западната манипулация" , а са видяли част от зверствата с очите си !!! Или промития ти мозък не допуска друга информация , освен спуснатата от партийната ти централа...