Германски вестник: Който разбира Путин, не разбира Запада!

Защо толкова много източногерманци проявяват разбиране към Путин? Дали пък не се съмняват в ценностите на демокрацията, пита в. "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг".

Обратно в новината

Коментари - Германски вестник: Който разбира Путин, не разбира Запада! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уважаеми господин Путин, как да те разбираме, като ти непрекъснато дуеш мускули и с ирационални решения плашиш света. Преди седмица и нещо бойни кораби в международни води пред Австралия, бойни самолети над Карибите а днес бойни кораби през Ла Манш. Как да Го разбираме това, уважаеми Путин? Тва ли трябва да е изявата за добри намерения? Лек ден.

Лесно е за разбиране - както разбираш ПРО-базата на САЩ на 70 км от Плевен, 5 и 6 флот на САЩ в Средиземно море и Персийския залив, полетите на шведски разузнавателен самолет над Калининград, корабите на САЩ и Франция в Черно море... Само не започвай да ми пееш за "демократичното право" щото демокрацията е като тояга - има два края, а международните води и въздушно пространство всеки може да ги ползва както иска.

Да уважаеми колега, не забравяй само, че корабите на САЩ са в Черно море защото, САЩ е Съюзник на НАТО! Колега/и за пръв път ли Го научаваш/та този факт? Случайно в НАТО са Турция, България и Ромъния...! Оставям те ти да си отговориш Защо САЩ имат бази у нас и в Тутция и др. страни. А защо са в Средиземно море и Персийския залив, одговора ти е за домашно! Лек ден, уважаеми.

Само името като му се изрече и се напикават от страх.... Защото формулата му е : П Н Х

Айде да сметнем и американските в Черно море!

Типична пропаганда. Същото е мнението и за Орбан. Не става дума за недоверие в Запада и отказ от ценностите на демокрацията. Става дума за западните лидери, които се отказаха от ценностите на демокрацията, примери са за лицемерие и липса на елементарен морал и се проявяват по-зле и от Путин и от Орбан. Затова и хората предпочитат Путин и Орбан пред тях.

"почти герой в очите на източногерманците - също като Горбачов едно време." Ако Горбачов не герой за всички германци, незнам що за ценности трябва да имат тези западняци...

ще остане в историята като политик предал руските интереси-това го знаят и децата а ти не!

промитите мозъци на фац е редно да се запитат: а дали това е демокрация? живял съм и на двете места и е очевидно, че по-печените (без съмнения) в подслушванията и следенето на бюргерите си, в шуро-баджанашките назначения, в подкупите, в лъжите и пропагандирането на лъжеценности, в предизвикването на войни и продажба на оръжие на диктаторски режими, в подписването на тайни-антинародни договори, в даряване на безмерни правомощия на определени среди (наречено за благозвучие неолиберализъм), в отвличането на хора и заключването им в тайни затвори (също в полша - родината на бившия "светец" но 1 и пострадала от фашизма), в утърбординга и др. криминални дейности- са "демократите". в сравнение с тях "комунистите" са си просто чавдарчета.

да не забравя да спомена на фацианците да направят и едно проучване как се отрази дейността на "тройханд" в унищожаването на работни места и "разпределянето" на собственост. печалбите заминаха за едни банкови сметки, точно както при схемата на "масовата приматизация", докато народа ликуваше над свободните банани, кафе и шоколад милка.

Защо ли галениците на Соца сега така искат пак Соц! Ами защото от водещи преди, сега са на опашката. Те внаги ще си останат изтока...

Не искам, да се заяждам с никой или пък да обидя някои от колегите във форума, но имам чуството, че повечето от списващите тук коментари, не са ходили и не знаят за какво става дума по-далеч от (на запад) Калотина. Лек ден, уважаеми.

Това, че си ходил на екскурзия и са те водили по презентации (забележителности) никак, ама ника не означава, че познаваш "живота" на местата където са те завели!

Няма начин здравият разум разбиращ Путин да не разбира и коварството на дивият капитализъм тоест запада и неговите аморални гей ценности.

Цялата работа е, че източногерманците, както и ние, имаха възможност да опитат от първа ръка и едното, и другото. Всички ние, източно-европейците от тази страна на желязната завеса, след падането й приехме с отворени обятия каквото Западът имаше да ни даде. Някои го харесаха, някои не - нормално, хора всякакви. Но ние се променихме - от едната крайност, та до другата. Отне десетилетия, поколения, сътресения, но ние сега знаем и едното, и другото; и хубавото, и лошото и то, пак казвам, от първа ръка! А Западът къде е? Ами на същото място. Господата западногерманци, французи, англичани и т.н. не са мръднали и на йота от преди 30 години. Те просто НЕ СА ВИЖДАЛИ И НЕ ЗНАЯТ ДРУГО!!! Уж много толерантни, отворени, свободни, но как разбереш и приемеш нещо, което никога не си изпитал? Имаме много добра поговорка в случая - сития на гладния не вярва. Съответно не го и разбира. Тъй че, не евярно, че този, който разбира Путин, не разбира Запада. По-скоро Западът не разбира не само Путин, но и тези от нас, които ги разбираме и двамата. Ама понеже сме гладни, не ни вярват.

мноого по-сериозен! Социализмът може да се хареса единствено на мързеливци и неудачници, които не са били на партийна или силовашка работа (армия, милиция, ДС). Капитализмът не се харесва и от много от работливите и образовани жители на бившите соцстрани заради различния старт - за което обаче отново е виновен социализма! Как един способен източногермански лекар, например, може да се сравнява при старта с западния си колега, чийто предци са му осигурили материалната база за практикуване на професията! У нас също е било така преди комундетата да заграбят, опоскат и примитивизират всичко! Унищожените традиции и увредените мозъци са причината!

Комунизъм да, че партийните хора бяха несправедливо по-добре да, но самия "идеал" който е бил и като религия е учил хората на морални ценности - ПОМАГАЙ на другия, всички са равни. А в момента, какво учат западните "демократи" и университети? Печалбата е най-важна, унищожи конкуренцията, или сегашния бг манталитет - да прецакам другите че на мен да ми е най-добре... Унищожение на традициите е в момента. Знаеш че бягането от селата в градовете също е западна политика нали? Не харесвам комунистите, но не харесвам и янките. Недей съди само едните...

ПУТИН: Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти и издигна Русия от 36-то на 6-то място в света. Вдигна средната заплата в Русия от 80 долара през 2000 г. до 700 долара сега. Увеличи средната пенсия 14 пъти. Национализира 65 % от нефтената и 95 % от газовата промишленост. Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти. Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3). Увеличи военните разходи 30 пъти. Издигна Русия на 2-ро място в света по износ на зърно. (САЩ са на 4-то място). В момента строи няколко нови автомобилни завода. Забрани на депутатите в Държавната дума да имат банкови сметки в чужбина. Национализира ЮКОС и така защити интересите на държавата. Премахна закона "Споразумение за дележ на продукцията", приет от Елцин, за забогатяване на олигарсите Ходорковски, Гусински, Березовски и т. н., и за заграбване на руските нефтени залежи от американски и британски нефтодобивни корпорации. Развали договорите с американски фирми по нефтените залежи "Сахалин-1" и "Сахалин-2" и ги върна на Русия. Изгони от Русия хиляди чуждестранни съветници, внедрени от Елцин, и възстанови исторически истини. Организира най-пищната олимпиада в световната спортна история. Унищожи радикалните ислямисти. Смаза грузинската агресия. Предотврати американското нападение срещу Сирия. Върна Крим на Русия, тоест възстанови направеното от княз Потьомкин, Екатерина Велика, героите на Севастопол през 1856 г., героите на Севастопол през 1941 г. Има най-висок рейтинг на политик в света...

е национално-предателска партия! Освен лъжите, в този позив! Путин е агресор, анексирал и окупирал Крим! Той масов убиец и мафиот! Премахнатият закон е да бъде отнета една собственост от едни олигарси и да бъде поднесена на други (негови приятелчета) - т.е. грабеж! Рейтингът му вече е под 49%, което е значително по-малко от този на Ким Чен Ун...

Над 300 милиарда годишен корупционен оборот и 135-то място в света (от 157)! Това означава огромна престъпност във всички възможни проявления. Това е заслуга най-вече на Путин и неговата бандитска шайка!

А АТАКА, много ли те е яд, че са разкарани чуждестранните компании и не са в състояние да изсмукват реални ресурси и да ги предоставят в собствените си стрени, за да може такива като нас, от задния двор, да ходим да слугуваме за жълти стотинки?

Защо да не "разбира Запада"? Може би просто не го харесва. Може би не харесва двуличието, педерастията, липсата на ценности...

Отговорът е: "Да, явно се съмняват в "ценностите" на Запада"! Ами ако тези т.н. "ценности" са: двоен и троен стандарт, вмешателство във вътрешните работи на суверенни държави, поголовна цензура, изопачаване и премълчаване на неудобна информация, изнудване и купуване на продажни, безскрупулни политици, като нашего брата, е необходимо време да се асимилират толкова стойностни ценности.

Германците отдавна са американо-юдейски държанки.

ВСИЧКО Е ПАРИ-МНОГООО ПАРИ

ТОВА Е ЗА ОПИТНИТЕ НИ МИШКИ ДЕТО ГИ ЗАЛЪГВАТ ОЩЕ С КОМУНИЗЪМ СРЕЩУ КАПИТАЛИЗЪМ

СЪЩОТО ЩЕ СЕ СЛУЧИ И С БОЙКО АКО НАПРАВИ ТОВА.ЗАПДНИ КОМПАНИЙ СА КУПИЛИ ПОЛОВИНАТА ОТ ОТКРАДНАТОТО ОТ УЛИГАРСИТЕ-БИВШИ КОМУНИСТИ И НЕ ИСКАТ ДА ГО ЗАГУБЯТ.

Атаката срещу Путин,започна когато започна да взема откраднатото от олигарсите си ,които до един са бивши комунистически лидери ,превърнали се от партйни секретари в собсвенници на заводите -досушт като в България

т.е. като почна путлер с национализацията, като комунягите ли?

А КАТО Е ОТРАДНАТО ,КАКВО ДРУГО МУ ОСТАВА ОСВЕН ДА ГО ВЗЕМЕ ОБРАТНО.ТИ ЗА ОЯЛИТЕ СЕ ПАРТЙНИ ДРУГАЛРИ ПРЕВЪРНАЛИ СЕ ЗА 24 ЧАСА ОТ ПЪРВИ КОМУНИСТИ В ПЪРВИ КАПИТАЛИСТИ ЛИ СТРАДАШ?

Като и видя написани със злоба имена и олята със слюнки от безсилие уста , винаги си представям наритано по задника куче с подвита опашка. Бъди мъж бе боклук...

давам нагоре и нека е грях,ама искам някои ден да сера на вас !

Ти вече го правиш-твойто писане във форума е точно това!

Снимката на Путин кърти миФки:) Прилича на тест за трезвеност прилаган от американските ченгета на пътя:)

А твоята на офца ли е?

Само за два часа и половина след началото на валутните сделки в Москва от 9 до 11 часа и 30 минути московско време повече от 60 милиарда рубли са били обърнати в долари и евро, съобщи Интерфакс.Котировката на щатския долар се повиши с 92 копейки по официалния курс на руската Централна банка за днес, но по време на търговете разликата с вчерашната търговия достигна 1 рубла и 23 копейки. При еврото официалният курс на Централната банка за днес бе с 2.88% по-висок в сравнение с вчера. Така нивата от 60 рубли за едно евро и 48 рубли за един долар изглежда ще бъдат достигнати в следващите два дни, освен ако в конюнктурата на пазара не настъпи сериозна промяна.

Ти, господинчо обърна ли си рубличките в долари. А, забравих - ти нямаш пари и за хляб, затова пишеш тука и се молиш за някоя подхвърлена копейка или центче. Каквото дадат...

Major Payne

По принцип руснаците ми плащат в долари, но имам и малко рублички:) Имам и други европейски и азиатски парички, дори левчета. Други въпроси имаш ли?

"Който разбира Путин, не разбира Запада!"А пък не разбрах - тази фраза от немския вестник ли е или е на нашия редактор , който така е разбрал прочетеното от него.

Popa

Най-новите новини от руските сайтове! Франция била породист пудел на Америка, Русия безроден проскубан помияр!

Най-новите новини от руските сайтове касаят информацията за това, че Малазийския Боинг е бил разстрелян от Су-25 с бордови номер 08, пилотиран от подполковника от украинските ВВС Дмитро Якацуц

Major Payne

Да, да, много достоверна информация. Някакво филмче. Ако знаеш пък Холивуд какви филмчета може да направи... А пък преди 2 седмици имаше снимка как изтребител стреляше по боинга. Да не говорим за "сензацията" с рапортите за напускане от американския кораб, тръгнала от майтап на един блогър. Изобщо, кой вярва вече на такива измишльотини, разпространявани дори от официалните руски медии?

А Бьлгария какво е?

спасителят на българия от анархията, фалшивата демокрация, фанатичните цигани от ид и бедността! чакаме те освободителю!

Той не си е тръгвал. Тук е. Когато си замине мизерията ще разбереш че и Путин си е тръгнал

Не се притеснявай, в бугарско няма да дойде, кулминацията беше Крим, от сега на сетне ще отстъпва до мавзолея:)

НЕ НА САНКЦИИТЕ СРЕЩУ НАШАТА ОСВОБОДИТЕЛКА!!! НЕ НА САНКЦИИТЕ СРЕЩУ БРАТСКИЯ РУСКИ НАРОД!!!!!!!!!

истината е че западът по-скоро Америка разбуни Украйна, а тя е на границата с Русия - ако руснаците направят същото в Мексико САЩ ще стоят ли мирни???? Излиза че мозъците на западняците са по промити от нашите и това е факт - тях много повече са ги плашили със социализма отколкото нас с техния капитализъм- а животът никога не е само лош или само добър - той е шарен. освен това двойните стандарти на западняците са ОЧЕВАДНИ и истината е че източните немци са значително по образовани от западните - факт - затова по-трудно се лъжат. Това че караш БМВ и се наливаш с бира и тъпчеш макдоналдс не те прави по-умен както се видя и у нас

ПО ПОВОД НА ЖЕЛАНИЕТО НА 41,РУСИЯ ДА БЯДЕ РАРОРЕНА И ДА ИЗЧЕЗНЕ-----Ха така, кажете си го да е ясно каква е целта на цялото мероприятие - Русия да бъде разорена и разделена! Там ви болии, тааам, не ще пустата му Русия да се разпадне и да изчезне безкрайно , седнала баба Меца на изконно американските природни богатства и не ги дава...

Истината е нещо, което е много далече от теб!! "Прави само нужното без да прибягваш до насилие" - стара китайска мъдрост. Та кой каза, че завзе Крим и навлезе в Източна Украйна ??

ЗАЩО ТОГАВА ,НАШИТЕ НОВИ БРАТЯ НИЩО НЕ НАПРАВИХА КОГАТО ТУРЦИЯ СИ ПРИСВОИ ПОЛОВИНАТА ОТ КИПЪР,КОСОВО НЕ БЕШЕ ЛИ ЧАСТ ОТ СЪРБИЯ ПРЕДИ ДА И ГО ВЗЕМАТ?КОЙТО ВИЖДА САМО НЕЩА КОИТО ТРЯБВА ДА ВИЖДА ,ТРЯБВА ДА СИ СМЕНИ ОЧНИЯ ЛЕКАР.

Той изобщо не е казал кой е завзел Крим! на тебе май ти "говорят звездите"!

Сърбите ги пускаха да работят на Запад по времето на комунизма в Югославия. От там е и култовата реплика: Източно Немачко и Западно Имачко. Повече няма какво да се коментира. И това при положение, че ГДР беше в пъти по-добре от България.

Тая уж "култова реплика" си е само твоя - ти си си я измислил и си мислиш, че "звучи на сръбски", което не е вярно.

не си умен, не друго

МНОООООООООГО ЖАЛЪК СИ,МНОООГО...

Popa

Никой не разбирал Путин? Има такива които го разбира! Долар - на 25.11 - 45 р., днес - 27.11 - 48 р.! Евро - 25.11 - 55 р., днес 27.11. - 60 р.! Нафтата от 80 на 76! Май тизи много добре го разбират Путята!

Мани ги тия. Те винаги приемат желаното за действително.

Стара информация: $1 - 46,7 рубли €1 - 58.2 рубли

Popa

Я си пусни мейл.ру и провери начаса! Пресна, пресна информациа!

Путин може би е интелигентен, развил икономиката, вдигнал жизнения стандарт (отново може би), но репресира населението, отнел е доста свободи и права и постепенно изгига в култ личността си. Това не е добър знак за Русия, така в съвременното общество няма начин да се действа. Лошото е, че докато режимът му си отиде ще има много пострадали и ще е изгубено много време, а накрая може и да не го осъдят.

След като предполагаш ,"може би" за някои положителни неща, как си сигурен в отрицателните - ограничил свободите?

Пиша "може би", защото не съм убеден, че изобщо нещо положително може да се отбележи по отношение на политиката му и защото не искам да съм "хейтър".

Какви свободи и права отнел ние е Путин? Че нещо не се сещам с какво повече от свободи и права имаш ти по сравнение с мен?Моля за едно списъче

Уважаема, рускиня. Путин не само ограничава правата и свободите, а дори е репресивен в управлението си. Nяма да изпадам в излишни подробности, само ще ти напомня как след като демонтира постамента на Стив Джобс, всички граждани на Русия бяха "насърчени" и "посъветвани" от властта да спрат да използват смартфони и всякакви продукти на Apple.

Popa

Отне ви сьомгата, отне ви фуа-гра, отне ви хамона, кара ви да ядете пелмени с начинка фарш от мишки и плъхове!

Popa

Едно време Ленин казваше: "Всяка готвачка ще може да управлява държавата", мъ нищо не каза за внуците на готвачката! Путин, внук на готвача на Сталин, е много далече от интелигентността на една готвачка от времето на Ленин! Сега за такива казват, много ентелигентен, почти като листна въшка!

Ами, така, де!

То тук цяло народно събрание - е една синя кръв. Все графове, барони виконти, херцози. Е няма да придиряме на тук-таме - комс.секретар, пожарникар, стругарката. Супер,че хората имат професия - по интересно как ще я приложат?

Апропо, бабата на Обама още боса ходи по Серенгети.

тази статия е пряк резултат от масивната пропаганда създадена от путлеровата клика, която залива целия свят. така някога заливали хората с пропаганда, как хубаво се живеело в ссср. после стана ясно, че ссср не нито това което се представя нито е нещо хубаво - заради него загинаха десетки милиони а цели народи бяха преименовани или затрити от лицето на земята. та така и с това изследване - то е просто една лампичка която светва и умните разбират за какво става дума. Изхода е един - русия трябва да бъде разорена и разделена на десетки други държави! само така ще има мир по света!!!

Ха така, кажете си го да е ясно каква е целта на цялото мероприятие - Русия да бъде разорена и разделена! Там ви болии, тааам, не ще пустата му Русия да се разпадне и да изчезне безкрайно , седнала баба Меца на изконно американските природни богатства и не ги дава...

Popa

Ми нали точно това цели Путин, да ликвидира Русия и да оди да си арчи 40-те милиарда долара на Майями Биич! Само лапнимухите не го вдяват!

АМИ ВЪРВИ И Я РАЗДЕЛИ НО НИКОЙ ОТ ВАС" СМЕЛЧАЦИ"НЯМА ТОПКИ .КОЛКО ГРАМА МОЗЪК ТРЯБВА ДА ИМАШ ЗА ДА НЕ СЕ СЕЩАШ ЧЕ АКО НЯКОЙ СЕ ОПИТА ЩЕ СЕ ВЪРНЕМ В ПЕЩЕРИТЕ,КОЙТО Е ОСТАНАЛ.

Popa

Путин си има топки, той ще ликвидира този империалистически тумор, наречен Русия! До здравствует Коммунизм во всем мире! Да живее Путин гробокопача на руския империализъм! Ха сега де!

Popa

След Втората Световна братята опоскаха Източна Германия ката скакалци! И гащи не им оставиха! Америка, с плана Маршал възстановига икономиката в Западна Германия! На кого да вярват и на кого да са благодарни немците, на благодетеля и приятеля или на крадеца и бандита?

ПНХ

Винаги прокстакът е компетентен по всички въпроси и ти не правиш изключение. Благодарение на ограбената Западна Германия, износа на учени в Щатите САЩ станаха свет.сила. Ако отвориш капака на Опел, там пише Дженерал Мотърс. Вкараха бази американците.Ликвидираха армията им.Заробиха и досега с чифутският план Маршал. Затова немците извръщат глави когато видят американски военни. А това което бърдук спукан, си написал за ГДР отидеш и ко кажеш на хората там, ще те тепат като маче у дирек! Марш у кенефо Сгърчен Педалов-Разпопичкин

Popa

А като отвориш капака на Москвича и Жигулото, кво виждаш, пак Опел и Фиат! Е, и ква е разликата?

Popa

Бил съм в Берлин по соц-време! На немците щяха да им изфръкнат очите, като гледаха към Западен Берлин! Пъ не дай си боже да заговориш на руски, ставаш празно пространство за тях! Виж българите ги уважаваха! Булгария! Слънчев бряг! Мой човек!

Major Payne

След края на ВСВ повечето сгради на Опел са разрушени, а заводът им в Бранденбург е демонтиран и напълно изнесен в СССР. С помощта на Генерал Моторс производството на камиони Опел Блитц беше въстановено, апо-късно и на леки коли. От тогава са заедно .

Случаят с изтогерманците е класика в психологията и се нарича "Стокхолмски синдром".

Върнете социализма в Източна Германия, но върнете и 300 млрд. помощи и тогава пак ще говорим кого искате.

Да им върнат и разрушената източно германска промишленост, която струва много повече.

че са им я изнесли на гръб на запад ли ?? Това включва ли и заводите Трабант ??

Popa

Тя не беше разрушена, беше ограбена и изнесена в СССР, ако требе да бъдем точни! Изнесоха даже лопатите и мотиките!

До Запада и уест геьовете ! ПНХ

ФАЦ откриха топлата вода - "НАТО носел вината за това, че се е разширил на Изток и Путин е бил принуден да реагира на това, за да запази достойнството си. А Украйна пък била направо предадена от Запада. " Ми така си е и източногерманците го виждат най-добре, както и всички ние от бившия соц-лагер. Но и някои стратези-ветерани от Запад (като Кисинджър) го осъзнаха, само дето младият май.мун не иска да се учи от старо и патило.

и кво? целия свят да се съобразява с това да не се обиди жужето с токчетата? а то може да нарича европейците еврогеьове, фашисти и т.н. що за тъпота трябва да притежава човек, за да разсъждава по такъв парадоксален начин???

Най-после! Доживях да видя тук коментар от реномирани западни медии, като "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" и "Дойче Веле". Най-после малко почивка от жълтия немски таблоид "Билд" и от проруските пропагандни медии. Браво!

ЕДИН АНТИБЪЛГАРИН.

Трудно се променя изкривения манталитет след 45г цоциализъм даже при една нация като германската.

А какво да кажем ние с гайдите?

Popa

Пъ за българската немам думи!

ИЗКРИВЕНИ СА ВСИЧКИ ,КОИТО МИСЛЯТ ЧЕ 1% ОТ НАСЕЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА ПРЕЯЖДА И 99% ДА БЪРКА В КОФИТЕ ЗА БОКЛУК,ЕРЕПЕТА КОИТО ДА СА ЧУЖДИ ПОСРЕДНИЦИ МЕЖДУ БЪЛГАРСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ И ПОТРЕБИТЕЛИ ,ИЗНАСЯЙКИ НАВЪН ПАРИТЕ С КОИТО БИХА МОГЛИ ДА БЪДАТ НАХРАНЕНИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРСКИ ПЕНСИОНЕРИ И ДР.И ДР

ВСЕ ЕДНО ЧЕ СЛУШАМ ИВАН КОСТ ,КОЙТО СЪЗДАДЕ НОВАТА НИ БУРЖУАЗИЯ,КАТО ПРЕВЪРНА ПЪРВИТЕ НИ КОМУНИСТИ ВЪВ ПЪРВИ КАПИТАЛИСТИ РАЗДАВАЙКИ ИМ ЗАВОДИТЕ ПОД ФОРМАТА НА МЕНАДЖЕРСКО-РАБОТНИЧЕСКА ПРИВАТИЗАЦИЯ.ПРОКЛЕТИ ДА СА ВСИЧКИ ИГРАЧИ НА КРАДЛИВИЯ ПРЕХОД,И ТАКИВА КАТО ТЕБ ,ДЕТО МУ СЕ РАДВАТ.

Всъщност истината, че противопоставяне и страх трябва да има. Трябва да има глад, мизерия, несправедливост, шоубизнес и зрелища, защото ако хората на земята заживеят добре,здрави са и са щастливи имат дом, образование и собственост тези , които ги управляват ще станат излишни. Ще станат излишни и войните и шоубизнеса, ахората ще могат да погледнат към небето....А тези които ни управляват, точно това НЕ искат!

Да, СТРАХ! Това е единственното истинско нещо, което ни "продават" в настоящето. Ако хората поне 3 месеца спрат да гледат телевизор, да четат вестници и да ползват интернет, може би ще получим ИСТИНСКО ЧОВЕШКО общество. Но се съмнявам това да се случи. Балонът ще бъде надуван, докато не се спука. А който остане жив след това, може и да му дойде акъла. Носете си новите дрехи, не гледайте телевизор, не четете вестници, не ползвайте интернет и особенно социалните мрежи, и ще се преродите за 3 месеца. 100% работи!

като си решил да се връщаш назад във времето, отиди за три месеца в гората, яж коренчета, вечер спи в пещери... и за три месеца ще ти дойде акълът. 100% работи!

Оди при талибаните, они си карат като преди илядо годин.

Велик играч е Путин ! Побърка ги ! Не може да бъде ните унижен, нито победен ! Това го доказва огромният му рейтинг, който има на Запад.Немският гей-журналист пише само за Източна Германия.Защо нв пише колко клубове наречени Путин има в Ниедер-Вестфалия, Тюрингия,Мюнхен и т.н. Пука му на мантинелата на Путин какво пишат поръчкови журналисти и платени български еурогеьове....

путлер по рейтинг има да гони ким чен ун... да го гони...

..дано не останеш разочарован, когато разбереш, кой първи е натиснал КОПЧЕТО.

Popa

Страшен рейтинг, като на футболно топка, на световното! 19 държави му биха дузпата в Бризбейн, барбар с целия БРИКС! Излетя, та се ни видя!

Popa

За кво да му пука на Путин, щом лудниците гласуват 100% за него, а нормалните ОМОНА ги вразумява с оловни палки и гумени куршуми!

Сибирската гора и да я изсечат, отдолу има толкова злато, диаманти, петрол и газ, че на уса-фъшкиите им става лошо.Още по-лошо им стана, че Путин си поиска златото и диамантите от ФР на САЩ-13,7 трилиона! Безполезната хартийка ,наречена долар отиде на кино ! Западняците да си тренират като Исаакашвили лицевочелюстните си мускули.Има яка сибирска лиственица за гризане.... Мачът свърши !

а защо безполезната хартийка, наречена долар поскъпва непрекъснато спрямо великата рубла? Защо рашките сами си смятат всичко в доларес и защо си пазят валутния резерв в долари, а не в китайски юани, а?

Popa

Отдолу има толкова злато, диаманти, петрол и газ, че китайците ще има да се чудят кво дъ ги правят, като си присъединят Сибир, исконна китайска територия, според теориите на "най-великия историк" Путин! Мъ той съ оказа по-велик от Сталин! Да съсипеш такава велика държава като Русия, требе да си по-по-най велик!

Путин иска да вади с Германия/ и САЩ/ политика ,отговаряща на интересите на Русия и руския народ.Германия би могла да бъде подходящ политически и икономически партньор на Русия.Но Германия се оказа политическо джудже и икономически придатък на САЩ.Какво трябваше да направи Путин в тази обстановка!?Карен Шахназаров -"Както едно време Петър I отвори прозорец към Европа,така сега Путин отвори прозорец към Китай.По необходимост!"

Popa

Не лъжи, Карен Шахназаров каза -"Едно време Петър I отвори прозорец към Европа, а Путин с трясък го затвори"! И ние можем да четем и пишем, докато си посръбваме пещерската мастичка!

само дето не виждам китайците, какво ще спечелят от този прозорец, който рашките така упорито се опитват да отворят? Може би китайците ще се откажат от пазарите в САЩ и ЕС и ще си пласират продукцията в тайгата? Та руският пазар е по-малък от френския само, да не говорим за Германия и изобщо ЕС... за САЩ няма да говоря, само напомням...

Popa

Печелят Сибир, брато, където китайците се инфилтрират на малки групи от по 1 милион! Ако следиш руските новини, неотдавна в Държавната Дума предложиха да заселват именно китайци в обезлюдяващият се Сибир, пък даже и в европейската част! Както казват братушките: "Читать надо!"

Popa

А от мен казано: Путин си отвори "задния прозорец (вход)" към Китай!

В Източна Германия явно още милеят за трабанчетата ,да членуват в СИВ и да си разменят със СССР целувки . Путин е бил агент на КГБ в ГДР. Дали пък не искат руска окупация.

2/3 ор ръководителите на Германските концерни са от източна германия за това и Германия стана първа икономика в европа.

Т.е. черно на бяло, немците признаха, че на Земята има поне ДВЕ коренно различни цивилизации. А всеки опит на едната да наложи СВОИТЕ ценности на ДРУГАТА, води до безумни и кръвопролитни войни. Светът вече е достигнал нивото, при което ВСЕКИ МОЖЕ да си избере цивилизация по свой вкус и разбиране и спокойно да живее там където си е избрал. Не разбирам къде е проблемът, това да се признае на ниво ООН и да се приключат всички неприятности. Пак повтарям: Има ПОНЕ ДВЕ цивилизации, които се РАЗЛИЧАВАТ. Но стремежът на запданите ръководители, да направят САМО ЕДНА, води до войни. Всеки може сам да си избере къде да живее. Сегашното развитие на човечеството го позволява. Дали световните ръководители ще го разберат някога? Това не знам. Но че все повече обикновенни хора го разбират, се вижда вече и с просто око.

Popa

Така е, има две велики цивилизации! Китайска и Западна! Русия стои разкрачена между двете! Затова никой не я взема насериозно!

Точно така е. Идеята за еднополюсен свят с монополен център на управление води до диктатура само на един клан, бигбрадър. Няма така нужния баланс. Не случайно природата е създала хората са с два крака, с две ръце и т.н.

Popa

В Русия Путин го наричат най-големия "дерьмократ" на планетата! Това е за тия, дето разбират руски!

В Източна Германия повече разбирали Путин! Ами той там е работил КГБ, има си сътрудници от ЩАЗИ там! Те му осигуряват превода на немски.

sthefu

Външен дълг САЩ - 7,754,467,569,229 $ процент от БВП - 106% Външен дълг Русия - 715,819,000,000$ процент от БВП - 23%

Popa

На когото повече вярват, на него дават повече заеми! Русия я отрязяха, а Щатите не!

Попич, кога си чел Ленин?Нещо много ме съмняваш, защото,когато се учеше, почти никой не го четеше.За политкомисарите, пропагандаторите и идеолозите-не знам.Но, изказвайки се така компетентно, да не си от тях?Сигурно-само сменихме риториката.Но все сме същите.

този процент на рашките преди обезценяването на рублата ли е или след това? Понеже всичко си изчисляват в долари и те... а уж са противници на долара...

Test

Разликата е лесно обяснима. САЩ имат развита индустрия и развито общество. Русия имат развит добив на суровини и ниска консумация в общесвото. За това в САЩ са необходими кредитни инвестици - това изискват производствата. Добивът на ресурс не изисква толкова инвестиции, далеч по-рутинно е. Ако това звучи не дотам разбираемо, ето друго обяснение. Хасан събира старо желязо. Колко може да задлъжнее Хасан Циганина? Да речем 200 лева да е взел то някого. Петров има завод за производство на вина механика с пласмент по целия свят. Колко може да му е кредитният портфейл? Няколко милиона за оборотни средства и за развитие на производствените мощности. Ето това е разликата.

Целият проблем е ,че на западняците им е втълпявано как живеем при социализма и никога не са познавали дейстителността у нас която беще шарена, и добро и лошо .На тях са им казвали там е ад и те ,западните германи казват на източните ,вие сте живели много зле.Така и на нас западняци се опитват да ни казват как сме живели,пък и техните лакеи у нас ,пригласят същото.А никой не може да ми казва как АЗ съм се чувствал ,как съм живял .И за това все повече хора поглеждайки към миналото си го оценяват обективно и се дразнят когато някой им казва какво е "правилното" мислене.

а тези, които помнят празните магазини, забраната за пътуване, забрана за западна музика, вкарване в затвора за виц, или по-лекото- уволнение на цялата ти рода... чакането за остарял морално съветски автомобил по 12 години... цветен телевизор с връзки, пералня и печка с връзки...инженер или лекар да взимат, колкото чистачка... Как да си определим миналото? Като добро или като живот в престъпен режим?

Popa

Браво, описа много точно Русия на 15-тата година от "управлението" на Путин!

Точно за такива като тебе пиша как ми обясняват как съм живял. Много ми се иска да ти покажа една снимка от зала универсиада някъде в края на 60-те години да видиш какна дансинга всички средношколци играят туист.Разказал съм хиляди политически вицове и никой не ме е арестувал. -Да, на щанда имаше само два вида сирене -Краве и Овче-какво като сега има 50 вида от боклук по боклук. -Да ,на щанда имаше два вида кашкавал Витошаи балкански - истински ,а сега 50 вида-от боклукпо боклук -Да имаше три вида колбаси -Камчия,,македонска ,народна -ама истински.Какво като сега има сто вида. Но не знаех какво е: -данъчна декларация -свидетелство за съдимост -социална осигуровка - здравна осигуровка -Не знаех цената на тока,телефона ,парното ,хляба И основното никой не беше СОЦИАЛНО СЛАБ

Чак пък "празни магазини"! Не че имаше изобилието на днешните, но имаше какво да се яде и беше качествено. Не мога да понасям хора, които с днешна дата реват колко лош е бил социализмът и се смятат за герои, дисиденти, натриващи носа на останалите. А къде бяхте тогава,' герои"? Щом е било толкова нетърпимо - жертвайте родата.

Уважаеми, целия проблем е, че от години хора от източните страни бягат на запад. На тези хора, кой и какво им е разказал за запада? Имаш ли обяснение или не можеш да отговориш на въпроса ми? Питам те като човек, който повече от 25 години живее в Германия. Лек ден, уважаеми.

Коректно зададен въпрос ,заслужава сериозна полемика ,но за съжаление не е тук мястото . Затова само накратко по един конкретен проблем. Защо живеем в грозни панелки а западняците в стари красиви градове. Защото там индустриализацията настъпва поне сто петдесет години преди нас и селяните бавно се пренасят към градовете на метрополиите, имат врме за красиво строителство за уредени градове пък и от колониите тече пълноводна река от суровини и евтина работна ръка. У нас индустиализацията в градовете и селата протече буквално за десетина ,петнайсет години след 09.09.1944г.И града трябваше да приеме огромни маси народ -ето ти бързо ,евтино индустриално стрпителство -панелки ,неуредици .Ела виж сега например пловдивският квартал Тракия само 30 години по късно какво много хубаво място за живеене стана .Е блоковете не станаха по хубави .Но..... Въпрос на исторически време,място и т.н

Целият проблем е, че и аз живях в социализъм и помне абсолютно същото, което западнярите раказват за социализма. При това едно на ръка е усещането за онова време, а друго са фактите. Усещането ми е за младост и опасност от уродствата, в които протече младостта ми в социализма. Опасностите се реализираха и днес живееш в реализираните опасности на социализма. Да, днес социално активните хора са възпитаници на социализма и са лакмусът за ценностите и достиженията на този изроден, повратен, циничен строй. Тогава проявленията бяха не дотам страшни: нямаше стоките, които хората искаха, комунистите си правеха бизнес, като внасяха евтини западни стоки, а ги продаваха скъпо (портокали струваха 3.50, което и до днес е висока цена въпреки годините инфлация; нямаше достатъчно жилища, коли, захар, маслини, хубави дрехи и т.н. По-страшното обаче тогава беше, че се задаваше днешната ситуация. Какво имам пред вид. Имам пред вид, че демагогията и психическата, и емоционална негодност на хората, която комунизмът възпита, обрече нашия народ на днешното падение. Да, днес ние сме това - възпитаниците на комунизма. Страхливи, завистливи, некадърни, мързеливи, ниско морални. Всичко това се проявява, когато принудата отпадне. Тоталитарният режим падна и ето ти Истината право куме в очи. БНе ч ен епочна от преди промяната, но се отприщи след това и до днес.