Германски министър потвърди, че скоро няма да влезем в Шенген

Германският вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих отново изрази съмнение за скорошно влизане на България и Румъния в Шенгенското пространство, макар българските власти да се усъмниха, че това е официална позиция на Берлин.

Обратно в новината

Коментари - Германски министър потвърди, че скоро няма да влезем в Шенген | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

копи "Аушвиц и избиването на шест милиона евреи, както и световната война на Хитлер са събития, които са се загнездили подсъзнателно в умовете на европейските народи, така че е изключено Германия да играе лидерска роля в Европа и това ще продължи още дълго", посочи 93-годишният Шмид, цитиран и от link

Западняците отказват на тази държава, защото всички правителства от прехода: 1) отказват да има независим съд и правов ред. В резултат - организирани и неорганизирани престъпници (едри и дребни) остават ненаказвани (съобразно политическата конюнктура и политически коректното говорене). 2) водят външна политика в интерес на САЩ и Турция и заместват християнските ценности с други. Повечето българи също отказват да живеят в такава държава.

Яд ги е немците, че ще ги 'напердашим' довечера на игрището пред цял свят. За Шенген ми е през... сещате се. Даже и по-малко. Ако това е инструмент да натрият носа на управляващите и да ги подтикнат към действие срещу корупцията и безхаберието, то аз съм с 2 ръце за. Никаква полза няма за обикновенния човек от влизането ни в тази зона, абсолютно никаква. Изгодата ще е изцяло за търсещите бягство през граница престъпници, както и за различни трафиканти.

Бертран Ръсел е герой от "Голямата мечка" и е брат на Винету- за сведение на кандидат-премиери.

Докато на власт в България са малоумници от рода на Борисов, ще има нищета, спорове със сърбофилите в Южна България /Македония/, етнически конфликти с циганите, управление на мафията, пожари, взривове и социално напрежение до степен на бунт заради цените. Така че Германия е права - мястото на тази България, в този си вид и с тези управници няма място в Шенген. Него повече - няма място и в ЕС. Ние не можем да сме черната овца заради милициоинери, мутри и всякакви простаци на власт. Опростачена, деградирала и лумпенизирана, страната ни не е демократична, западна и правова държава.

Така, де! Но от написаното оставам с впечатление, че преди Борисов не е имало никакви спорове със сърбофили, конфликти с цигани, мафия, пожари, беднотия. Излиза, че всичко това ни се изсипва на главите в последните 3 години и че решението е смяна на правителството. С кое? С БСП-ДПС?

И ти ли, Меркел? пак въздъхна Б.Б.

Виждате ли огромната разлика от нашите политици и западните??? Нашите гледат в каква медия (нацоионална или регионална) е направено изказването, а не кой го прави. В Германия първо министъра на вътрешните работи не се прави на медийна звезда и не ходи от медия в медия като цветарка и второ- винаги си контролира изказванията и после не се налага да обяснява на простолюдието, че не е разбран правилно. Но предполагам, че това е така защото истински е ангажиран с борбата с престъпността и няма време да се занимава с медии. Неговия рейтинг се мери не по броя на интервютата, а по спокойствието което тяхното МВР създава на гражданите.

Ето, защо за мен беше необяснима реакцията на Плевнелиев. Нали е бил в Германия, работил е там? Би трябвало да знае, че немецът, еле пък немски министър, не е човек, който просто си плямпа някакви работи. Каже ли се нещо, значи е така.

Сега пак ще кажете, че не ни искат в Шенген, защото не искали ромите ни. Не е така! В Европа не са расисти. Аз бих повярвал, че е така само ако го чуя лично от устата на Барозу. Не ни искат защото ни управлява ГЕРБ, т.е. мафията. Щом всички признават, че България технически е готова за присъединяване към Шенген, а не ни приемат там, значи причината е политическа и тя е, че ни управлява ГЕРБ. Да не забравяме, че при управлението на Станишев влязохме в ЕС. Конграчюлейшънс Борисов.

Прав си, хората ни нямат доверие, защото ние като народ допускаме мутри от най-гадните години на прехода да ни ръководят държавата. Тези нищожества се държат спрямо нас така както групировките се държаха през 90-те години. Западния стандарт за политици е друг и те простичко ни подсказват, че докато ние като народ не си изчистим къщичката от тази мръсотия, те няма да ни допуснат близо.

Абсолютно съм съгласен с теб, че причината да не ни искат в Шенген е, че България се управлява от мафията в лицето на Б.Б., а уволнението на съдийката е само формалния повод. Да не забравяме, че тя си беше уволнена от съдии, т.е. съдебната система в този случай е действала независимо.

Не твърдя, че ГЕРБ са по-добри. Но да не забравяме, че в края на управлението на Станишев народът протестираше с: бе-се-пе-е-ма-фия! Т.е. - в Брюксел предпочитат единия клон на мафията пред другия по политически причини.

Това не е нищо повече от показване на слабост от Германия. Страх ги е от ромите, защото не могат да се справят с тях. Да напомним на немците, че ние живеем от векове с ромите и оцеляваме, а тях ги е страх.

...за какви РОМИ говориш? От деца ги знаем като ЦИГАНИ..

До: Браво на Германия! Нима ти очакваш от мат'ряла да се събуди?

браво значи и еврото скоро няма да го има в бг страхотна новина да го духа бръуксел с гадното евро искат да ни ограбят още повече не трябва да се приема *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тия германците много прости бе!!! Ние имаме НАЙ-ДОБРОТО правителство за всички времена, оправиха икономиката, създадоха богата средна класа /предпоставката за демократични устои на държавата/, повишиха жизненият стандарт в пъти, изкорениха корупцията, създадоха прекрасно работеща държавна администрация, провеждат невероятно честни избори, неподкупни, честни и чисти са като сълза, нямат неизвестно как придобито имущество и ...............................още и още, А СМОТАНИТЕ НЕМЦИ НЕ ГО ХАРЕСВАТ?????? Като си помисля, това е само на Станишев работа, ходи в Германия и разказва само лоши /неверни/ неща за ГЕРБерското развитие на България!

Дреме ми на шмайзера ! Само европейски глупост ни затрупват.И от 4 тия райх да ни махнат ,май е за добро

Този немец говори шменти капели. При управлението на Герб всичко е ОК. Цените падат , заплати и пенсии растът , бизнеса процъфтява. Да живее Бойко. Ура!!

И правилно. И аз да съм на мястотото на германците, няма да искам разни талибани да ми идват безпрепятствено в родината.

точно казано

България силно се компрометира пред Европейския съюз вследствие резултатите от парламентарните избори през 2009 г. и местните и президентски избори през 2011 г. Те, за съжаление, показаха, че българският преход към демокрация още не е завършил, а може би дори не е започнал. Странният избор на българските гласоподаватели поставя под въпрос сигурността на европейското пространство. Технически България вероятно е готова за Шенген, но политически - със сигурност не.

От 23 години България се компрометира в очите на европейците. 1. Комунистите на Луканов и Дойнов изнесоха капиталите на БКП в Австрия и де що има офшорни зони по света. (ПАРТЯДРОТО) - Оруел 2. "Освободените" от милицията, армията, специалните служби - масони по подразбиране, се включиха като "свежа кръв" в ъндърграунда, сега вече са начело и на държавата. (ПАРТПЕРИФЕРИЯТА) 3. "Потомците" на гражданите от Бангладеж, с оригинални български документи, осъществяват колективни пътувания от западноевропейските столици към България, особено по времето на избори за ГЕРБ. (ПРОЛИТЕ) "ЛЕСНИТЕ ПАРИ СВЪРШИХА", идва времето за приключването и на паричната система. Шенген за България, е мисия НЕВЪЗМОЖНА. Въпросите щяха да се решат, ако Болен Лидеров не беше "предал" четата. Но всичко е в Божите Ръце и Милост, за да пребъде България.

Най-слабата олимпиада на България откакто се помня. Неподготвени и слабохарактерни спортисти с изключение на Данчо и волейболистите. Останалите дойдоха в Лондон на разходка. Отдавна мина времето на олимпиада да ходиш само за участие. Трябва подготовка и хъс. А при нас скандали, скандали и накрая сълзи. Трагично участие на България. като гледам в генералното класиране какви държави взимат медали и се питам защо Държавата в лицето на спортния министър се сетиха да правят проверка на федерациите след като изхарчиха Нашите пари? И какво като излязат нарушения. Ще ги върнат на куково лято. А ние ще продължаваме да даваме пари от нашите заплати да храним тези мърди, станали за смях пред целия свят. Срам и позор!

,,Корупцията по високите етажи" сиреч обръчите са си обръчи,постижението е,че рекетът от уличен стана административен.

Не може да заповядваш на Лукойл, или да се месиш в ЦСКА, нито да замразяваш цените! Управлението на българската икономика се е превърнало в един странен тип полусоциалистическо правителство, което се опитва да интервенира във всичко, без да има истинска политика в нищо! Коя икономика може да издържи с вече близо 4 годишна неспадаща безработица от над 12 % (въпреки непрекъснато заминаващитe от страната работоспособни българи)? Коя икономика може да издържи без никакъв, направо умрял вътрешен бизнес и то на фона на страхотната задлъжнялост? Може ли една икономика да работи само за някакви европейски фондове, в които държавата навсякъде дърпа конците и то не чрез невидимата ръка на пазара, а чрез своята собствена видима ръка протегната под масата?

в гробарска България не остана никаква икономика само узаконен рекет от страна на ТИКВАТА

И той има купища аргументи от типа ама. Ама, то комунистите, ама правосъдната система, ама мръсотията на прехода, ама ония, които окрадоха, ама мутрите, политиците, евреите, циганите, хомусексуалните, слугите, лакеите Във всички тях може да има частици истина, реални факти. Само че като поставим огледалото пред това общество формирано от парчета истини, полуистини, завист, омраза и нетолерантност в него се оглежда чудовище! Чудовище, което мрази и е готово да разкъса всичко различно, без да осъзнава, че това различното е то самото.

И не е прав Бертран Ръсел, когато казва: При демокрацията глупаците имат право да гласуват, а при диктатурата да управляват! Има моменти, в които именно при демокрация глупаците и щурмоваците могат да управляват. И никаква Европа, световна демократична общност или ценностите на демокрацията не могат да ни спасят от това. От това може да ни предпази само общият фронт на разумните и свободни хора срещу настъплението на хората от народа! Шансовете за обединение на разума срещу посредствеността днес изглеждат минимални. Засега зад тънкото лустро на демокрацията ясно се долавя тропотът на подкованите ботуши на щурмоваците, заглушаващи плахите вопли на презрените интелигенти Ама не бива така, бе!

Когато целуваш ръката на Американците , Турците и Арабите , най-много да бъдеш Бойко-тиран по оста Париж-Берлин-Москва :)

До: реалист Това което пишеш не е съвсем реалистично. Да, би трябвало да се радваме, че ни отървават от това задължение. Само дето Бойко не ти казва цялата истина и ти лапаш въдицата веднага! Де да ни отърваваха така лесно от задължението да пазим границата на ЕС! Още през 2007 година, в присъединителния договор има условие, че трябваше вече да сме се присъединили към Шенген, изпълнявайки всички изисквания. Сега, образно казано "ще ни дърпат ушите", а в материално изражение ще го усетим под формата на глоби. Също такива глоби, каквито ни налагат и за депата за боклука, за цифровизацията на ефира и много други задължения. То като подпишеш договор да не очакваш само облаги?

Бизнесът се чувства по-спокоен в Шенгенското пространство и това е друга една причина заради коят трябва да ни приемат, когато изпълним изискванията.

Цецо трябва сега веднага да го покани тоя немски вътрешен министър на посещение в България и тук вече веднага да го арестува и да му лепнат едно обвинение по делото Октопод, за очерняне на името на нашата свята Родина.

Егаси изнудването. Интересно ми е когато дойде време за отпадане на разрешителните за работа какво ще измислят за да не вдигнат забраните. Нас ни правят на маймуни.

Ние сме такива - МАЙМУНИ!!!!

БРАВО! Аз повтарям същото всеки ден пред немски студенти, че България е единствената държава в ЕС, която се управлява от МАФИОТ и НАРКОТРАФИКАНТ! Защо никоя медия не коментира факта, че Европейската комисия започва разследване на престъпното минало на Бойко Борисов свързано с убийства и наркотрафик?! Защо се потули педофилския скандал около него?! Има ли журналусти в тази държава или само подлоги?! Докога ще търпим тази евтина мутра да се гаври с нас?! Събудете се хора! Нямате ли капка достойнство?!

И още, закусва с детски главички а вместо кафе пие детска кръв.

А известно ли ти е колко деца в България са недохранени и нидолекувани, поради икономическата политика на точно това управление? За детска смъртност нещо да си чувал?

Хич даже не ние нужен шенген.Даже и отЕС файда никаква.Само не командват и не исползват.

Шенген не е нужен нито на грабещата орда, нито на оцеляващата сган. Едно и също 14 века и без Шенген. Ще оцелеем пак.

Без ЕС няма асфалт, магистрали, субсидии за фермерите и общините - а това ако се спре ще настане революция (преди това ще фалираме) :)

Аз за толкова години преядох с асвалт.А за субсидий не говори знаем каде отиват.За това имаме по-скъпа продукция.Аз имам приятели един лев не са взели.А имам един комшия с лъскав джип полетата му са запустели а пари бол,сигурно за камъни субсидий взима :) :)

но на моите приятели, близки и внуци е нужен. Ние не мислим, че претърсването по митниците, подозрението за пренос на наркотици или други товари е най-доброто при посрещане в една културна страна.

Щом не искат да ни приемат, ще си вземем плочките от тоалетните по границите и ще си ги занесем на село.

Щом и немските куманизише се разквичаха, доцент Борисов е на прав път. Мачкай Боце!

Докато не сменят състава на ВАС и ВСС както и главният прокурор който очевандно защитава мафията, няма да ни приемат....

От стар персонал, нов бардак не става, дори новия персонал да е от ГЕРБ. Най-много герберизъм да стане, тоест тоталитарен режим.

"но в момента нямаме друга индикация" - каква по-сериозна индикация ви трябва, заблудени?

Който ни вкара в ЕС той ще ни вкара и в Шенген, останалите са ШМЕНТИ КАПЕЛИ.

Незабавно да Бойкотираме, немските енергийни проекти у нас и да спрем плащанията на дългове към немски банки. Най-много да дадем на Сименс БДЖ, но те не знаят, защото са си взели парите от банката и сега сме не техни длъжници а на банката. И никаква бира, баварски колбаси, фолксвагени,аудита, мерцедеси и трабантчета. И Карл Май да Бойкотираме и Карл Маркс също.

Че нямаме грам полза от Шенген и трябва да сме доволни, че западняците ни спестяват тази гадост, е безспорен факт ! Но защо герберастката управляваща върхушка се пънеше три години и се мъчеше да доказва, че от нас по-достойни за Шенген нямало ? Пълен провал на мутренската външна политика и тотално компрометиране на Бойко ленторезеца, при това от любимата му Германия водена от Меркел, която едва ли не беше осиновила "геният" от Банкя.

айде пак,боко и цоко да почнат да приказват!!защитниците на герб веднага на амразурата!!напред матросовци!!само боко неразбра ,че вече е аут,язък ,че пропусна олимпядата,завалията!!

Това е неофициално и в България, Президент, Министър-председател, министър и управляваща партия нищо не знаят по впроса. Може да има, но може и да няма.

В прав текст това е шамар за ББ и покрай него за цялата нация-нищо че се подмазваше идиотски на Меркел!

Това е по-скоро автогол - признание че чрез такива решения се решават вътрешно-политически въпроси - новият евросоциализъм

Германски министър потвърди, че скоро няма да влезем в Шенген - поне докато Бойко Борисов и ГЕРБ са на власт, или докато СДС или друга, истински демократична партия не дойде на власт - Шенген - през крив макарон!!!

тоя пъ. СДС ?!? Откъде го измисли пък тва. Не си пробутвай политическите пристрастия по такъв тъп начин. СДС е история вече.

Не пробутвам нищо. Само констатирам факти. На такъв мат'рял - такъв премиер! Измаза една сграда и вече сме "хоп - в Шенген!". Аз отдавна вече не протестирам, защото съвестта ми е чиста - не съм гласувал нито за ГЕРБ нито за БСП нито за Доган, нито за оня брадатия от Мадрид.