FT: Германия засилва ангажимента си на Балканите

Германия засилва ангажимента си на Балканите на фона на безпокойството, че Русия цели да се наложи отново в Югоизточна Европа, пише "Файненшъл таймс".

Обратно в новината

Коментари - FT: Германия засилва ангажимента си на Балканите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едно злато не можете да си приберете,акъл давате!

....ще ядем май курабията скоро всички...война ли пак, кво ли....на всичката мизерия отгоре. Американци, англичани, германци, руснаци, турци....български бързозабогатяли селяндури....стана тясно за толкова богаташи на планетката....ще трябва да се местим на друга...да осерем и нея..

йоахим гаук - пастор и правозащитник. но само за времето, докато е бил в гдр. а днес, речите са му по-кухословни, лишени от смисъл, напънателни и словоблудни от речите на хонекер. "О, колко красива е земята и колко са щастливи хората!"

Абе освестете се бе. Побеснявам някой като каже нещо свързано "21-и век е"... Всичко е едно и също, циклично до полуда. Тези истории не се разиграват за първи път, но явно някой си вярва че могат да завършат различно. Противно на масовата истерия, колко сме зависими от Русия, на практика България в последните 120г. е зависима най-вече от Германия и това ни разказа играта на два пъти... Третият ще е фатален. Работата е ясна...пак

пазара,които ние имахме за износ на плодове и зеленчуци към руссия в момента се употребява от германия,но наскоро беше прекратен по повот санкциите....

германия да прекрати руското си влияние ,което идва по северен поток и тогава да рови в българия ....

като е толкова притеснена,защо германя е обвързана на 80% с руската икономика....

шмеркел да не се прави на загрижена,ние се притесняваме единственно от немското влияние в българия....

може ли по-конкретно какви точно ангажименти има Германия към Балканите. До колкото знам баба Меркел обеща да помага на Винету, като дойде на власт. С какво обаче не стана ясно. Моля за разяснения.

Тапунгерите чиновници и бившата комсомолка от ГДР баба Меркел, сега в ГФР най-накрая включиха, че Балканите са портата към Европа и Изтока за добро или лошо.Нестабилни Балкански държави, водят до дестабилитет на Европа във всички посоки на 21 век.

Меркел сънува 3-ия Райх /в смисъл влияние/, и започна да се притеснява за Балканите, това е истината. Защо до сега не й дремеше? Да е дошла в България, да се е интересувала - не.

всичко хубаво е германско,и всичко германско е хубаво !

жалък дупелизец. германците ни презират, винаги е било така и сега е така. ако толкова ги харесваш - моля изнасяй се докато можеш самостоятелно, защото има и други варианти.

Абе,кой ще хукне да инвестира в България - и какво? Всичко е разпределено отдавна.

Меркел зaвидя нa Путин,че е посрещнaт с военен пaрaд в Белгрaд,дa иде тя,ще я посрещнaт с кaмъни и дърве !

Меркел пак се слага на краварите!

Тази шваба за какво влияние говори, тук,както и неговата страна,там където има американски военни бази управляват те и никой друг.Германците са най-големите слуги на САЩ.

Трудно е да се напише нещо по-неграмотно. По-добре си намери подходяща за образованието ти работа. И без това курсът на рублата пада.

американски бази все още са в Германия, това е смисъл на изказването!

Русия да засили ангажиментите си към България, а не Германия и хамериканците

Изборите показаха точно обратното. Рубладжиите бяха отстранени от управлението.

бих бил толкова уверен! Всъщност т.нар. "рубладжии" или народа, както си му казваме, е мнозинство с неподаване на глас! Не гласувахме бе! Да ви е..м демокрацията! Демокрасти са тези дето имат роби! Виж в древна Гърция. Ние сме робите и не признаваме демокрацията! Признаваме я като робовладелски строй. Точка!

Руското джудже е най-голямото джудже в света, но все повече се смалява. Да имаш под 2 % от населението и под 3 % от БВП на света и да искаш да определяш световните процеси е неадекватно и глупаво, защото си незначителен фактор, който ще бъде пренебрегнат. България избра верния път. Тя е най-големия нетен бенифициент на еврофондове. ЕС не е виновен за кражбите, корупцията и петата колона. Българите трябва да положат усилия и да отстранят тези препятствия. Без ред, дисциплина и работа няма прогрес и просперитет.

това не е планът на америкосите за България, а ЕС ще се подчини на решенията им.

Този план ти ли го пишеш или ти го дават за проверка?

Да заповядат,германци,поляци и всички европейски народи от нашият континент.Но вредните азиатски дебили-да се махат от тук и да си взимат с тях продажните рубладжийски отрепки,дето ни продават вече 70г.

И днес рублата се срина рекордно! Да дойдат германците , добре са дошли! Вън руските прошляци от България ! да ходят да си инвестират в Сибир, тук никой не ги иска !

птн пнх !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! дирници точно по темата е !!!

Германия винаги е била по-цивилизована и демократична от Русия и голям приятел на България. Добрата новина е, че цените на горивата падат и парите за агресия и тероризъм намаляват.

Особено демократични и циливизовани бяха швабите по време на второта световна война, когато избиха 20 милиона руси, украинци и белоруси. А шест милиона евреи унищожиха в концлагерите. Изключителна циливизованост и немски тип хуманизъм и демократизъм.

Пред комунистическия изрод Сталин, Хитлер изглежда като малко дете. Българите са го изпитали на гърба си. Отношението на германските войници към цивилното население е било изключително културно. Дивашката азиатска паплач е донесла невиждан терор. А в окупирана Германия са извършени убийства, обири, изнасилвания и всякакви зверства към цивилното население вкл. към деца и жени. Същата измет управлява и досега Русия.

и сега има ли няква разлика между германия която си изгори евреите и българия която ги е спасила?

Ти и в момента за германците си един боклук, щом не си рус, висок и не говориш немски без акцент. Всичко останало са глупости.

САТАНАТА ИЗПОЛЗВА СВОИТЕ ВАСАЛИ ,ЗА ДА БРАНИ ЗАГРАБЕНИТЕ ТЕРИТОРИ В ИЗТОЧНА ЕВРОПА ! ВСЕКИ КОЙТО СЕ КЛАНЯ НА САТАНАТА ,ИЛИ НА НЕГОВИТЕ ВАСАЛИ ,Е ОБЛАДАН ОТ РОГАТИЯ !

Правилно ! --> Крим, Донецк и Луганск - СА Европа.

И Русия е в Европа. Даже по територия е повече Европа от самата Европа

При Цялото Изобилие от Мнения - за Цял четвърт час Само двама Изказали-Се на Въпроса (от 12:02) ... - Защо, Колеги ?

МНОГО Е ТЪПО

Осемдесет процента - Са Значещите !, както Всички видяхме. ...а дали След И други Изказали-се няма Да станат 99.99999...

Какво видяхме за 25г. демокрация ? Унищожаване повсеместно и поетапно на България..глад , мезирия, циганизация и опростачване.Караме трошките на германците, едвам си плащаме смитките,най-бедните в Европа.Но цените ни са европейски...Това ли е ЕС?Няма да ви се отвори парашута евроГейски колонизатори!

А преди това викаш бяхме в рая! Пиенйе, яденйе, блутства и кражби, убийства и лъжи, взимане на пари за нищо и изведнъж всичко това се развали! И вече никой не иска да ни плаща за нищо правенето!

...и пак в сравнение със сега беше 20х по-добре. Което не оправдава социализма, но пред капитализма сега в България, онова беше цивилизация. И най-вече хората бяха на доста по-добро ниво.

Демокрацията не вирее без: 1) Върховенство на закона; 2) Равнопоставеност пред закона! Мутрите (с известния им генезис) управляват и политически, и икономически чрез избирателното прилагане на закона. Т.е. чрез заобикаляне на закона! Това не е "про-американски вариант" на демокрация, а привнесения руски модел на олигархична държава с огромна, повсеместна и все по-разяждаща живите клетки на обществото КОРУПЦИЯ!

А тези неща се постигат когато всеки човек е ангажиран със спазването на закона! А не със скръстени ръце на мегдана да гледа хитро и да търси кусури! Иначе казано трябва да има желание във всеки човек това да се случи. А то няма как да се случи когато всеки българин си мисли че е бог и цар едновременно ивсички трябва с него да се съобразяват. И няма никакъв страх от закона даже по-скоро закона е някаква гадост която винаги трябва да се заобикаля и отбягва! А това се променя когато човек понзае Бог, иначе казано стане истински християнин и има ясното съзнание че всяко едно престъпление се наказва! И че всеки човек трябва да върви към чистота и святост!

западът прави всичко възможно да ни направи колония на руснаците! за това сме им признателни!

Не е въпросът какво прави запада!!! Въпроса е какво правим ние! Докато се държим като сърдито детенце дето чака баща си да му отмени наказанието, а не като зрели хора които имат отговорност в живота на никой няма да му пука за нас!!!

--------- A аз стоя вече на кръстовището на краи село и чакам руските танкове с хляб и сол и червено вино. --------

Селски,с "пчеличките" ли си на кръстовището??Поне ги нахрани и напои,че ти има дълго време да чакаш водкаджиите а и те вече никога няма да дойдат тук освен на екскурзия

Защо тоя страх и ужас в Четвъртия райх,бе г-жо Меркел!И на Балканите живеят хора и въпреки някои свои слабости могат да разсъждават,да оценяват,да анализират и да даже да вземат решение кое е добре и кое не/е,разбира се,това се получава ако наблиза няма някой представител на американското посолство или Държавния департамент/.Наистина у хората на Балканите има доста сериозно разочарование,даже повече от разочарование!И ако не се промени политиката на Германия и ЕС,считайте Балканите за загубени за европейската кауза/в сегашния и вид!/

Написал сте пълни глупости особенно в частта с мислещите и можещите да взимат решения хора! Защото ако беше така нямаше да сме на това дередже! И не тя трябва да смята нас за загубени защото като цяло много много не сме и притрябвали! Ние трябва да се смятаме за загубени ако не се променим! Това вашето прилича на нянакво раздвоение на личността! Не Германия е зле, а ние! Не те ще се съобразяват с нас, а ние с тях както винаги е било! Да не би едно време СССР да се съобразяваше с нас и ние да има казвахме как стоят нещата???

Popa

Умиращият призрак на Путлеризма, в агонията си броди из Европа!

Направете няколко заовда и пак ще си говорим.. сега на власт са по-малко крадливите и не толкова наглите... А и данъците са ниски...

Да и най-добре те да дойдат да си работят тук и да ни плащат на нас за тази чест! А ние ще си купим по един Мерцедес и цял ден по кафетата ще псуваме живота!

Popa

Ми я провери, колко завода направи Русия в България след 1989-та (нито един), и колко докара до фалит (около 1900)!

са на власт, така че не виждам какво повече можете да се ангажирате, освен ако искате да започнем трета световна война!

Въпрос-Молба : - Всеки от Нас-Всички, който има : а. Самонастаняване в Имоти от Руснаци и/или 'наши' (включая Измами, Кражби , .. Засегнати интереси от Такива) - да Сложи МИНУС (-) ! б. загуби, Засегнати интереси, причинени Щети (и Всякакви Дори-подобни) от ЕС и/или членството-Ни - да Сложи ПЛЮС (+) Благодаря предварително за Тоталното ОТСЪСТВИЕ на ингилъци !

Глобален и тотален дървосекачотивизъм ...

Задължен съм Ви ! (Тотална Яснота, Прозрачност и Отчетнист.)

Няма как да ни накарате да се страхуваме от Русия щото те нищо не могат да ни направят повече от вас, виж вие там сигурно си умирате от страх!

Викаш по-зле няма на къде да сме и за това ще си седим и ще си ревем!

другата алтернатива е революция...

аман с вашите опасения и глупости ! май русия ви "страхува" вас, нас не, стига сте си измисляли оправдания, големи лицемери излезнаха тез западняци, преди години никога не съм предполагал, че ще стигна до това заключение..

Е Казано - от Ума си тегли ! .. И ! - понеже И тази Наша Мъдрост Е Комплексна (Сами сложете -пред си, или сложете ударението теглИ.) Трябва да Си Признаем : - Абсолютно-Всичко у Нас - Е поради Профилът на населението-Ни. И Именно-Затова - Без Тотална ГЛОБАЛНОСТ в Работните-Ни Групи - Сме за Никъде.

Принципно си прав, НО дефакто не си, защото изпускаш много малки но същестествени неща. Ние сме в подчинена позиция на новите си господари и повечето неща зависят от тях а не от нас. Пример: Можем да продаваме домати ама не го правим щото преди нас домати продават и Гърция и Испания и т.н. мога да ти дам още 100 такива примера....

Момент ! - ЕС/ЕП/ЕК - Не действат на Локално ниво в Дадената държава, Колега. ... Е, ако пък Е от Доказан задунайскогубернистически вид и Абсолютно-Всички 'управляващи'/'елит' Са Доказани отвъдчерноморско-канални изделия (т.е. Крадци, Лъжци, Силоваци...ил вкратце - Доказани махленски шмекери !) - то аслъ какво-Друго освен ВОНЯТА (Целево шлякана Навсякъде от 'наште') да очаква Човек ?!

Тотална глобалност ... ???? Може би глобална тоталност

Пежоративизъм ?! ... Encore-еще-encore ?! ---> Опять двойка .

Повече не искаме германски ангажименти към България ... Стигат ни толкова

Смешници! Само локуми. Те 26 години с източна Германия не могат да се оправя, тръгнали нас да оправя. Мерси за лъжливите ви обещания.

Ами, крайно време е Германия да преодолее комплексите си, които я вцепеняват вече цели 70 години и да започне на поддържа дипломатическите си отношения на ниво, съответстващо на големината на икономиката и населението й. Освен това, много спорно е кои исторически връзки на България са по-силни - дали тези с Русия, която след освобождението на северната третина на българското землище(при това с цената на откраднатата от нас Северна Добруджа), ВИНАГИ е била против обединена и силна България, или тези с Германия, с която сме били съюзници и в 2-те световни войни!!! Така че, Меркел да се стегне и да обиколи като начало историческите си съюзници - България, Румъния, Хърватия и Словения - вместо да се вайка, че и Русия имала интерес към тях!

Що се отнася за историческите връзки те нямат никакво значение. Миналото не трябва да тежи на бъдещето. За Германия съм съгласен, но не е ли време и ние да се отървем от комплексите и да спрем да спорим с кой да сме, а какво е в наш интерес. Аз например твърдя, че асоциирането на Украина сега към ЕС не е в наш /български/ интерес. Това, че твърдението ми е срещу Германия и в полза на Русия какво ме интересува.

Мистър Х, поздравявам ви за точното обобщение и верния коментар,ако повечето българи мислят така-има надежда.Бих добавил също и реалното възстановяване на монархията, там е спасението.

Това е правилно! Но ввсе пак да не забравяме че Германия е най-силна в Европа. А в същото време се води окупирана и нямаща право да има голяма армия. Не съм запознат точно с параметрите! Но в случая Англия и Франция трябваше да дърпат юздите. Но е ясно че германия пак е най-силна! Така че според мен не е само до комплекси! Като цяло Европа трябва да посмилси сериозно за сигурността си и всеки да си заеме своето място!

Господа, другари, Напълно разбирам позицията на русофобите. Първата среща със Запада ми беше преди 50 години, когато някои от тях не са били родени. Беше ми обидно, че западняците дори в Латинска Америка, в Бразилия ,са постигнали такива висоти на бита, а ние си останахме десетки години назад. Вярно, имаше оправдания - строеше се нов живот. Работата беше не в блестящите магазини на Марктгасе в Берн, а в подредеността, чистотата, лицата на хората. В мислите, които идваха у човека и отсъствието на политика всеки миг, както когато си у дома. Живееш с историята, миналото на всеки ъгъл, живееш някакъв чужд живот - спокоен и красив. Вижте, умението да се прави политика и да се промени мисленето на човека не става вербално. Нито със закани, псувни и простотии. Мисленето вдясно е функция на стандарта на живот. Нормалният човек след престой от мининум две години във Франция, Швейцария, Австрия и тн се връща тук променен из основи. Ако защитава някаква позиция след това, тя не е искренна. Защото в съзнанието му остават красивите моменти на изобилие на приятни моменти, на релакс и планове кой от кой по-приятни. Трудно е за изразяване, но който го е преживял, повече не е същият. Желанието да пренесете видяното тук, у дома, би трябвало да обедини леви и десни, защото обичаме живота еднакво. Пречат само неудачните ни политици.

аман от туристи ... кървавите задници от бачкане не се виждат от автобуса

--> Д... Дв... Дву... !

Имах приятел, който беше адски надъхан комсомолец от старо комунистическо семейство. Брат му пък беше високопоставен комсомолски функционер. Само за 10 дена във ФРГ този човек преживя пълен душевен срив и се промени из основи. Той никога не се усмихна повече, докато преди това беше душата на компаниите, помръкна, сви се и се затвори в себе си. Естествено, че заряза всякаква комсомолска дейност и повече никой не чу от него и думичка на тази тема. Личният опит е по-силен от всякакви пропаганди и внушения. Затова не приемам на сериозно приказките на хора, които величаят една страна и охулват друга, без да им е стъпил кракът там.

Браво само Германия може да ни оправи и нас и цяла Европа! Хох золл ер лебен! Хох золл ер лебен! Драй мал хох!

Айн, цвайн, драйн, дрън!

Зъл дух, откъде от пред или от зад? Важно е да обясниш. Да се подготвиш.

Според сексуалните предпочитания, приятел! На вашата група ги знаем - за вас отзад! :D

Докато се надяваме някой друг да ни оправи, все ще сме на този хал. Само и единствено ние ако искаме, можем да променим битието си към по-добро. Трябва ни само образование и култура.

Съгласен с корекция на това че само с образование и култура няма да стане! Това си е комунистически лозунг и част от фалшифицирания химн! Като първо нещо ни трябва вяра в Бог. Наситина да станем Християни и да се променим отвътре. За което ни трябва целенасочено желание, знание и усърдие! След това ще дойде всичко! Във всички държави на които сега се радваме е имало стотици години реформация! В БГ не се събират и сто!!!

Те ако с в момента себе си оправят ще е достатъчно. Ако живееш с чувства за непълноценност проблема е личен.

Както и ако живееш със самочувствие без покритие :D

Всъщност Германия е минала да понагледа старите си исторически владения, както се знае в германския град Лайбах или Любляна е започнал германският ренесанс заедно с другите южногерманските градове Триест и Риека. Така поне считат германските историци. Става въпрос за времето преди създаването на Австрийската империя, когато Остмарката е владеела по тези земи местните славянски роби. Лайбах още е един от любимите немски градове на Хитлер в обединена Германия. Пък вие си мислете разни работи за Балканите.

По времето на социализма великия поляк Станислав Ежи Лец беше написал за комунистите - Той носи високо знамето, за да не го гледа. Такава са и сега. Плюят по ЕС, обичат руснаците и карат АУДИ-та.

Аз пък карам Лада. От новите е, купих я за 12800 лева без ДДС . Ха ся, напиши ми едно Ауди на такава цена!

Всеки има право на експерименти. Няма лошо. Ти питай Сидеров какво кара ??

Който си има перчемче си има и гребенче - карай си Ладата и си я ремонтирай със здраве... а новата Лада цялата ли беше руска? :D

Major Payne

Какво се хвалиш - циганите са с каруци и им е още по-евтино!

аз пак карам каруца за 20 лв ха напиши ми сега една лада на тая цена?

Аудита, който ония на запад ги изхвърлят, ние се превърнахме в клошарите на ЕС и то не без тяхна помощ!

Какво общо има колата която карам с външната политика на една държава към България а? За мен е по важно да има къде да работят Българите и те да са щастливи не ме интересува кой каква кола кара. Това че Германия има световно признати постижения в различни производства какво общо има с това че когато сме били съюзници винаги сме завършвали с национална катастрофа а ? В крайна сметка колата е Германска и храни германец не българин.

А добър ден! Това на еснафите с чалгаманталитет трудно можеш да го обясниш. Ще ти кажат, че западняците са прави защото са богати. Дебелия шопар става чудно красив в очите на блондинката ако слиза от SLK. Немската позиция е справедлива, защото карат Ауди а Руснаците грешат защото са бедни и карат Лада.

е какъв съюзник си като два пати нападате германия в гръб?

Колкото по-овълчени, алчни и несправедливи стават западните държави, толкова повече ще се гледа на Русия с надежда... Един вид сами си го правят това Путин не им е виновен.

Колкото повече Целево се спретват шменти-капели --> толкова по-Близо Е Новият Нюрнбергски !

Икономическото робство ще бъде премахнато както навремето са премахнали физическото. Няма как хората се развиват...

Светът "леко" се е променил от 1945г. - сега има едни чичковци с куфарчета за пускови устройства. Та тия чичковци процес не ги лови - процесите са само за раята/пък били те и държавни глави/.

Практичнте хора (ако са) тук в БГ да отговорят: какво се подразбира под думата влияние или от Запад или от Русия и какво искат те. Двадесет и четири години какво направил Запад за БГ? Някакви инвестиции? Някаква помощ като за най-бедната държава в ЕС? Открил пазара си за бг-стоки? Някакви преференции? Не, не и не! А с Шенген какво стана? Какво отсреща получила БГ срещу загуба на своята независимост? Получила. Разградено и срутено стопанство. Двадесет и четири години не е малък срок. Равносметката е очевидна. За родолюбци. За други не отговарям. Изводът е : БГ е бойно поле (за сега в кавички) на Запада срещу Русия. Територия. Нищо друго. И ще продължава да бъде използвана срещу Русия в собствения им интерес. А ви да сте пенясвали тук с безответната обич към Запада. Той е циничен, ако не сте разбрали. Ще сринат всичко,което им пречи срещу Русия.Гледай Украина.

Съгласен съм абсолютно! ЕС не ни помогна по никакъв начин просто си направиха едно място от което да черпят евтина работна ръка - икономически роби.

Ама го пуснахте едно мааазноо... --> Кой си вади Наши папири ?! - Германци или Руснаци ? --> Кой 'води' 'нашия' 'бизнес' ?! - Германци или Руснаци ?! --> Накъде Емигрират Българ(к)ите ?! - към Германия или към Русия ?!

Много просто, всички емигрират към печатниците. Затова америка печата като за световно, щото ако спре печатницата - бедна ти е фантазията.

Тука говорим за социална справедливост. Вярвай ми не е голяма гордост да ходиш да миеш чинии в Германия. Не случайно няма емигранти, които да са на високо ниво в тяхното общество...

Запада не е виновен, че Бат'Ваньо разпродаде българската икономика на безценица. Между другото май и той беше учил в соц. Украйна ??

В Москава. (Извинете !)

И тук идва въпроса кой му подшушна да направи тази разпродажба? 100% не е от Москва!

Абе словенците не се считат за част от Балканския полуостров, тук какви изводи правите?

Абе, майната им на германските коли. Аз предпочитам руските жени! Вие какво - в ауспуха ли...?

ами те са по-евтини и от нигерийките...

Еми то и аспусите са черни, па са и без пари.

Посвещавам Отново на Колегите проКремъл : - Доволни ли сте че докарахте България и Нас-Всички Българ(к)ите до дереджето Днес ?

Последните 25 години България е в сферата на влияние на Запада да не говорим след 1997 година. Всичките ни партии и елит се назначава и одобрява от Западните посолства ако не се подчиняват им се спретват протести. Последният мохикан които искаше някаква относителна независимост за България беше Жан Виденов. Естествено намериха му сметката.

Извинения, Тиранозавъре ! - т.е. Позволете да опитам с Други Слова ! ---> Има ли И-един/на от 'наште' да Не е Доказано отвъдчерноморско-канално изделие ?!

на въпроса. По-точно трябва да се попитат тия, които разрушиха българската индустрия и селско стопанство, здравеопазване и образование ... Риторично, те са доволни. Вижте къде са Филип Димитров, Петър Стоянов и цялата кавалкада от хамерикански прислужници около тях ... В хамерикански и германски фондации, или служители на Държавния департамент и НАТО, които си вземат неплатен отпуск, за да станат служебни министри в България

А те тея - какви/Чии СА ?!

Хайде не така едностранчиво, а! Лично познавам петима, завършили през деветдесетте школата на шорош в Унгария, които в момента разпределят политически и икономически дялове от България.

Въпросът-ми - Си Стои ! Колкото до Вашия - вместо да какалашкате - Го Изкажете пред/към Всички-Ни, Колега !