Германия ограничава социалните помощи за имигрантите от ЕС

Германското правителство иска да ограничи драстично достъпа до социални помощи за имигрантите, идващи от страни членки на ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Германия ограничава социалните помощи за имигрантите от ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

човек след 4 години работа няма право да бъде болен от рак.че е плащал няма значение. живота е дребен. след 2-рата световна воина платените пенсионни на останалите евреиски граждани са били отметнати и изтрити, те оставащи граждани в германия. правете си сметката. с качеството си идваш, с по-долно си отиваш.

болест - 2 месеца плащания от едната ти немска здравна каса, при определено дълго служене ALG I при загуба на работа- малко месеци до намирането на нова работа се изплаща доста висок процент от заплатата ти, ако има изгледи в рамките на "малко" месеци да си намериш подобна работа. ALG II или " соцялни пари", или тези наричаните соцялни помощи- до 2 години със "поправителна" работа, за з0 часа седмично, освен ако нямаш миниджоб, които се окастря-за теб 1з0 евро. соцялно помагане-основна осигуровка- или харц 4-неограничени по същество, със труден личен акт, не за новопристигнали-te

ALG II или " соцялни пари", или тези наричаните соцялни помощи- на това няма да имаш право до 5 години ALG I- се иплаща да намирането на "квалифицираната" такава ( работа )

Интересно обаче е да се разбере,колко пари ще спестят Мути Меркел и Ко от тази работа?!? И дали ще са повече от онези,които ежемесечно се хвърлят за издръжка на...майките с бради,които бият по цял ден кучето в прясно изградените за тях,с парите на данъкоплатците,разбира се(много от които са и такива от страни-членки на ЕС)социални жилища?!? Виждал ли е някой от живеещите ни в Германия наши сънародници такива...майки с бради,които да"дупчат"по полята за...аспержи,примерно??? И ако са виждали,то къде???

Аз не мога да разбера откъде извира това всеобщо възмущение към решението на Германия да не раздава парите на немските данъкоплатци на чужди граждани, които не работят! Вие плащали ли сте близо 40% данъци в Германия, та да пищите, че щели да ви орежат помощите? Не? Е с какво право изобщо искате тия пари? Какво толкова скандално има в подобно решение? Я си представете как всеки чужденец, пристигнал в България, автоматично ще има право на социални помощи, само щото е благоволил да дойде! Или тогава е друго, защото нашето е наше, а чуждото - общо?!

Камерадке, а сещаш ли се, че тия 40% отиват, за осигуряване на пласмента на боклуците, които уж произвеждате в същите тия страни, на които вземате от джоба? Айде, "арбайтен"!

Deutschland Unter Alles!

Германия се държи нагло към български и румънски граждани,унижава ги ,при положение ,че имат равни права в ЕС.Това са граждани на ЕС ,по друга система,не по бежанската,а бежанците те ги поканиха.В същото време,когато видяха резултата от действията , сега от зор се подлагат на Ердоган,особено визи,без реално да проучат или просто в момента набързо със затворени очи си въобразяват,че ще се отърват.С тези визи Германия още повече ще се напълни с мюсюлмани,с религиозни имами,които ще вършат религиозна ,а не светската дейност върху европейските мюсюлмани и бежанци,както става под носа ни у нас,вследствие на безхаберието на службите и т.н. толерантност,която никой не я разбира.Всяка свободия или подобна измислица без ограничаващи рамки ,се ползва съзнателно от радикали и граничи с наивност,да не говорим че застрашава националната сигурност като цяло!

след 7 години забрана за работа и чакане да се отвори трудовия пазар за българи германия пак изхвърля на бунището българските граждани като ясно показва че не ги признават за европейци и приемането на BG в Европа е с цел създаването на най големия лагер за бежанци в Европа на мястото на България.нека сега да приемат 5 милиона мюсюлмани да им разредят католическите празници.

"вече няма да могат да получават социални помощи, ако не работят." Ами, ако работят, защо ще получават социални помощи!?

прав си! вкисната статия, на неграмотен журналист!;)

В грешка сте донякъде. Някои получават недостатъчно, за да издържат семейството и трябва да им се помогне. Друг е въпроса, че заплащането и шанса за достоен труд са кофти. Та, това е, не е грешка на журнала, а на на системата.

много българи и румънци получава соц помощи , защото са с много ниско заплащане . на мен лично са ми предлагали преди няколко години брутно заплащане 9,25 евро ,като само здравните са ти около 300 на месец

Ако имаше референдум за ЕС и НАТО щяха да ни уважават. Но при политици на конци какво да им пука като знаят, че като свирнат и те ще се надупват без да се пазарят дори.

Тоя работлив българин как се е загрижил, че ще му спрат социалните в Германия не е истина. :))))

НЯМАШ СИ НА ИДЕЯ ЗА КАКВО ГОВОРИШ, ЗА ДА СИ КОНКУРЕТНО СПОСОБЕН , ТИ И НАЙ ВЕЧЕ ДЕЦАТА ТИ ЕДИН ДЕН ТРЯБВА Д АИМАШ ПРВАО НА ТОВА КОЕТО ДРУГИТЕ ИМАТ ИНАЧЕ ДЕЦАТА ТИ ЩЕ РАБОТЯТ ЗА ТУРЦИТЕ , ГЪРЦИТЕ И АРАБИТЕ, ГЕРМАНЦИТЕ ЩЕ СЕ УРЕЖДАТ С НОРМАЛНА РАБОТА КОЯТО Е БЕТЕР ОТ ТОВА ДА СИ БЕЗРАБОТЕН , РАЗБИРАЙ ЧЕ ГЕРМАНЕЦА ЩЕ СИ КЛАТИ КРАКАТА ПОВЕЧЕ ОТ БЕРЗБОЕН НО ЩЕ С ЕВОДИ НА РАБОТА ЗА БЪЛГАРИТЕ ТОВА ЩЕ МНОГО НЕВЪЗОЖНО, НО ПОНЕ КАТО СЕ СЪСИПЯТ ОТ БАЧКАНЕ Е ДОБРЕ Д АИАТ ПРАВА , ЩОМ ТЕХНИТЕ СУПЕР МАРКЕТИ УНИЩОЖАВАТ ПОМИНАКА ТУК ТРЯБВА ДА СИ ПОЕМАТ ОТГОВОРНОСТА!!!!

Deutsche Bank от началото на годината загуби 42 процента от своята стойнос , всичките им парички са в америка и ги загубха по време на финасовата криза , запада е мърша, която се храни от руда на българи и румънци, градовете им бяха гета до преди 20 години , източно европеиците им ги построиха , като им се плащаше с печатани пари , докато запада разори нашите земи и сега българи бачкат в несмки ферми за да може немския фермер да изнася за България, където българина ще купува месото с пари изпратени от роднина в имиграция, разбира се ако тези българи си бяха в бг месото щеше да се произвежда в бг и данъците щяах да са за бг

" ... разбира се ако тези българи си бяха в бг месото щеше да се произвежда в бг и данъците щяах да са за бг" ... и да получават помощи в БГ

От 24.15 евро на 19.46 евро не са точно 42%. Някъде по към 20% ми се струват без да го смятам точно. И да, пак не е малко. Ама ти лъжеш като го увеличаваш два пъти. Защо да ти вярвам на останалото? Има нет провери. А в България да бачкам за ДС апаратчици ще пропусна. Да не са го закъсали за кадри твоите хора, а? :)

дойче банк има дъщерни инвестиционни дружества, който не са в статистиката ти. ДС очевидно не плаща, и за това предпочиташ да работиш за чужди ДС-та. от коментара ти следва, че разбирания са ти такива или бачкаш за българско дс или бачкаш за чужденци, явно друг избор нямаш, реално положението с целия банков сектор е така, и хем те държат всички лостове на финасите и пак са тотално фалирали, представи си за каква Неадекватност стават хем ни окрадаха пазара и ни фалираха и пак опряха до ризата на българина много му било

Точно така-ограничават социалните за граждани на ЕС за да има за нахлуващите ислямски скакалци.Да живее Германската джамахирия!!!

Точно това е целта и това е и бъдещето на цяла Европа!

Не е това целта,а проблема че не се прави разлика между безработни малцинства и специалисти, а всички ги слагат в общ кюп,и всички българи обират пешкира.

Нека все пак разделим нещата: -- помощите за безработица (ограничени до определен период, най-много 24 месеца) и пенсиите за прослужено време по принцип не са социални помощи, а заслужени доходи на застрахователен принцип - за тях не виждам нищо в статията и спирането им е нелогично - социалните помоще се дават на хора, които нямат достатъчни доходи и са на "солидарен" принцип - в Германия това е т.нар. "Харц IV" пакет - за тези помощи наистина е нелогично да можеш да отидеш от България в Германия и веднага да получаваш тези придобивки...

Нелогично и несправедливо. И изглежда като единственият начин България и Румъния да се оттървем от циганите си. Такива условия за комуниста и за циганина са рай приживе. Не само Германия, но и другите държави трябва да имат такива условия. Можете ли да споменете една комунистическа държава, която да дава на народа си такива социални издръжки, както Германия например? Зразата с комунизъм е донесла само бедност. Гледай само капитализмът какво е постигнал, докато нашите уроди обещаваха щедро бъдеще и осигуряваха блага на плакати. Че и още се опитват!

защото за тях не става въпрос. става въпрос да се спрат социалните помощи за хора които не са работили в Германия и явно са мигрирали заради това. да не правим от мухата слон все пак. Ако и ние бяхме на мястото на Германците отдавна да сме го въвели като се знаем какви сме расисти.

+++ нека си говорят, няма да разберат това, което се опитваш да им кажаш

За българите помощи след 5 години за Турците , Гърците помощи до живот, докато си направт бизнесите, в които един ден да работят българите и румънците, които с данъците си ще плащат на децата на турчина бизнесмен докато и те почнат бизнес. дане го ворим за арабите

Ако труда е еднакво заплатен няма защо да скитаме по света.Имаме си прекрсна страна.Изравняване на доходите,това е решението.

Така е, но ако няма контрасти в състоянието на държавите, няма да има и сътресения и мигрантски кризи. Но някои се хранят от това напрежение и го създават изкуствено.

Германците пак не разпознаха врага. Не от българите и румънците трябва да се страхуват, а от новодошлите арабски мигранти. Арабите само след няколко години ще са мнозинство, ще си сформират партии, ще спечелят изборите и ще изритат правителствата, които ги защитават и които им дават втори шанс за живот. Ще променят ценностите и морала на обществото и в Европа ще настане такава диващина, както в Сирия в момента. Германците слепи ли са, глупави ли са или зомбирани??? Трябва ли цяла Европа да потъва с тях, само защото всички сме на кораба?

Странна работа -когато Германия се кани да прави някакви икономии ,винаги се започва от българите и румънците ! Българи и Румънци последни получи разрешение за работа там ,а сега първи ще получат ограничения в социалните помощи. Не че заставам на страната на социалните търтеи -просто е странно самото отношение . Сега при това положение се получава така ,че една неграмотна ма.муна ,дошла в Европа от ма.ната си ,има повече права от един европейски гражданин ! Абеее...да ви п.кам на Германията ос.ана ....

Не че нещо, ама нашенските и румънските цигани, които населяват цели блокове в Германия (ела да видиш Вилхемсбург в Хамбург!) не са много по-стока от мюсюлманските "скакалци", както ги наричаш. А мнозинството от етническите българи работят, и нямат нужда от т. нар. Harz IV, които действително се отпускат на бездомниците на гарата, но които немската държава, логично, няма възможност да раздава на всички социално слаби от ЕС!

Много правилно, тук се напълни с цигани, получаващи социални помощи и работещи на черно. Само в Дортмунд има 5-10.000 наши сънародници от Столипиново. А има и българи, действащи по този начин.

Не забравяйте оная приказка за цървулите,които всеки отпътувал нанякъде трябва да има закачени на стената си ...и не забравяй ,че каквото ида правиш ,колкото и да се натягш ,винаги ще бъдеш БЪЛГАРИН с ограничени права !

А, ако имаш двойно гражданство?...

Тъжно е, че заради мургавите братя, които идват в Германия заради социалните помощи, има предразсъдъци в обществото и отрицателно отношение и към хилядите български студенти, голяма част от които вече са завършили, интегрирали са се напълно в обществото и дори имат немско гражданство.

В Германия нещата са дълбоко сбъркани... С това решение ще спестят 2-3 милиарда на година. Години наред правителството провежда система на ограничения в социалния сектор, което прави нормалното отглеждане на деца много трудно. С 5-6 милиарда на година този проблем може да бъде разрешен и раждаемостта при добре образованите семейства да се вдигне с 30-40%. Но "пари няма"... И сега изведнъж, без никакви задръжки, правителството е готово да изсипе по 15-20 милиарда на година (по консервативни сметки) за "бежанците"... А германците си трят и ръкопляскат...

someone

ако си плащал данъци - при нужда имаш право на социални помощи. а които иска вечно да се издържа от тях е глупав - малко пари са и сравнено с работещите ще живее в бедност. ще има за основни нужди, няма да умре от глад - но много нисък стандарт.

Да, аз като инженер, ако си загубя работата и докато интензивно си търся друга, нямам право на макар и малка помощ нищо, че ме дерат за осигуровки и други. Онези орки дето нападнаха Европа имат право на стотици еври на месец, без да са внесли и едно евро в хазната. Браво!!!

Мога да Ви уверя, че не сте прав. При полагане на труд в Германия от 12 месеца имате право на социални помощи. Или разпространявате неправилна пропаганда, или не сте запознат със системата в Германия...

Уважаеми г-н Инженер, Както се в Германия, информирайте се, моля Ви, за разликата между Arbeitslosengeld I и Arbeitslosengeld II. Първият тип, който е в размер на 60+% от нетната ви работна заплата, имате право да получавате за определен период, който зависи от продължителността на периода, в който сте работили и сте се осигурявали. Вторият тип (Hartz IV) се дава на бездомниците пред гарата, както и на безработни, които са изчерпали своя Arbeitslosengeld I. Според новия проектозакон, ако сте работили над 5 години, ще имате право и на този вид обезщетение. Да, 5 години не са малко, но съгласете се - вие наистина ли бихте разчитали на Hartz IV?

Инженере, не си разбрал. Arbeitslosengeld I никой няма да ти го вземе, и докато работиш (дори на 400-Euro-Basis) ще имаш право и на Arbeitslosengeld II. Целта е да не се дават пари на чужденци, които не работят, а просто идват да цоцат социалната система!

Milen Gagov

Интересно обаче как Манго и Айше идват в...Дуисбург,да речем и веднага започват да..."цоцат"от социалните?!? Да не би да са някакви...факири бре,майка му стара?!? И тези пари,кой им ги отпуска след като е направил проверка...,Аврам Мекото от Пето районно в София ли?!?

Жалко. Сега нашите индийци няма да ходят там

Нашите индийци са най-добрите полски работници, без тях фермерите ни ще фалират, кой ще бере рози и лавандула! Ние не се тревожим от циганите, ако не ни тормозят американците и германците бързо ще ги вкараме в правият път, ще си плащат и данъците и няма да нападат възрастни хора, "со кротко, со благо и со малко кютек" и работата ще е готова!

Сега вече циганите ще се приберат в БГ. Жална ни майка...1

Циганите копаят, берат ягоди, малини, череши, почистват улици......... работят на строежи! Българина има нужда от циганите и няма проблеми с тях! Българина има проблем с разни псевдодемократи и НПО-та, които пречат на българите да накарат циганите да спазват законите и да си плащат сметките, но спокойно и тази работа ще се случи!

германия прехвърля бежанците си към други държави от ес, сключва сделки с турция за безвизово преминаване засягащи всички европейски държави за да си оправи създадения от нея проблем, но за компенсация прекъсва помощите за имигрантите от останалите европейски държави. германия е най-големият донор в ес , но това което дава е нищо в сравнение с ползите от износ и липсата на граници и мита. това е европейският съюз на германия.

Ами нали от някъде трябва да спестят тези пари, които ЕС дава на Турция и кой знае още колко време ще ги дава. Накрая ще разберат, че са си вкарали автогол, защото не само плащат на турците, но и ще им отворят свободно вратите към Европа и цялата Турция ще се влее в ЕС.

Германците си изуха гащите и ги развяха, като бяло знаме на предателството към Европа и ЕС, легнаха в краката на ИД!!! Най-отпред розовите килоти на Мути Меркел объркват противника и го настройват сексуално! Плачете немски майки за загубеното достойнство на Германия!

Изумялата баба е ясна, но аз се чудя къде са германците? Спят ли? Едно време строени в хитлеровата армия всяваха ужас, а сега ги няма никакви. И мути им го вкарва, а те като къртица на светло.

на линия. Работят като добромолци по бежанските лагери след работното им време!

Ти говориш за шепа хора от немските НПО, а масата германци се крие по домовете си и псува държавата, трепери за себе си, собствеността си и за децата си!

комунистическите доносници са много жалки , ама много , а децата им са в Германия , та дори в Япония и пак тези държави плащат

Скоро в Русия едно семейство се беше доверило на бурка да им гледа детето и историята приключи кошмарно с убийство на детето и психопатка тичаща по улиците с главата му и истерични викове Аллах Акбар, какво ли ще стане, като ги назначат в детска ясла в Германия, не ми се и мисли, Боже Опази!?

да ама всички искат Германия някак , а не БГ , а да не говорим за Империята на злото

Май ти се иска безплатен преглед на простата от непрофесионалист вечерта на Берлинската гара?!

А на бежанците мерака е Германия!

Защо бе, всички искат САЩ също, защо "да не говорим"...?!

Съвременна Германия: - Затварят комиците си, за критика към Ердоган. - Арестува протестиращите си, борещи се за права и демокрация. - Приветства ИД, напълни Европа с главорези и садисти. - Оставя безнаказани масови изнасилвания на жени и деца и смаза достойнството им. - Гаври се с правилата на общността на ЕС, безчинства с България и Румъния. - Улиците пълни с боклуци и мизерия, страх и беззаконие. - Полицаите страхливи и уплашени, подложени на тормоз от ИД! Кой е инициатора и вдъхновителя - Мамито Меркел?!

МОЙТА ТАКТИКА ЗА ДА МЕ СЧИТАТ НАВСЯКЪДЕ ЧОВЕК : - В ЕС КАЗВАМ ЧЕ СЪМ АМЕРИКАНЕЦ - В ЛАТИНСКА АМЕРИКА ЧЕ СЪМ КАНАДЕЦ - А БЪЛГАРИН КАЗВАМ ЧЕ СЪМ САМО НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ :))) ....

без обратно кацане ще е най добре за България тия и тука не ви искаме германците се осъзнаха че тия пиявици не са нужни чао

Германците няма да имат политици като нашите, така че не се косете! Не само Меркел, и следващият канцлер след Меркел ще гони тарикатите и търтеите. А не само границите, а и домовете и сърцата на германците ще са отворени към бежанците. Християните не се ползват с никакви привилегии!

ДЕМЕК : .... ГЕРМАНСКИ ГЕШЕФТАРИ В БЪЛГАРИЯ ИСПОЛЗВАЩИ ЕфТИНА РАБОТНА РЪКА И ПРИРОДНИ РЕСУРСИ МОЖЕ .... БЪЛАРИ В ГЕРМАНИЯ ИСПОЛЗВАЩИ ГЕРМАНСКАТА СИСТЕМА НЕ МОЖЕ .... А УЖ СТЕ БРАТЯ С ХАНСОВЕТЕ:))

Стига спами с глупости. 1% от казаното от теб за Германия не е вярно. Не си живял и работил в Германия. Нито във фабрика, нито в офис, като мен, така че недей лъжи хората с някакви алабалистики.

ба мама му за ристиени не мое а за мюслита мое? Що така ма Миме?

Германците се излагат напоследък доста, явно американците ги притискат, Меркел се гърчи и иска да си запази империята, но нещо хич не и се получава! Хубавата новина за нея е, че под бурката ням ада се вижда обърканата и физиономия! Слава Богу, че Вишеградската Четворка и България ще бъдат зона свободна от сектанти и техните символи бомби и бурки!

Ми да си държат чалмалиите. И без това хората от източна Европа вече все по-рядко обръщат поглед към западна Европа, защото се превърна в мюсюлманско гето. Да си плащат помощи на камиларите, а те да си им изнасилват жените, дъщерите и да си ги бомбят на воля. Явно на Хансовете това си им харесва. Англия, пък изобщо не я гледам - там векове наред аристокрацията им е плод на кръвосмешения, това обяснява идиотските закони и "красивите" им жени!

someone

много хора искат в западна европа, няма отлив. не съм чул някои да мечтае за африка.

Що пискате бе?? Тук става дума за тъмните румънци, българи и т.н. които само източват социалната система. Читавите хора отиват там и бачкат, а не висят по цял ден пред социалната каса.

РАЗЛИЧНО Е - АКО СИ БАЧКАЛ ПОНЕ 12 МЕСЕЦА НА ЕДНО МЯСТО ИМАШ ПРАВО НА 6 МЕСЕЦА СОЦИАЛНИ НА НИВО 100-90-80-75% ОТ ЗАПЛАТАТА - НАМАЛЯВАТ ВСЕКИ МЕСЕЦ ... МАКСИМУМА Е 2-3 ГОДИНИ АКО ИМАШ ПОВЕЧЕ СТАЖ НА РАБОТИТЕ :)

Ми то, така, както го казваш намалението, за година и половина ще стигнеш на 0 помощи, или да?

Браво на Германия, най-после. Цялата измет, която идва тук от България и Румъния за кинти, да се маха.

прав си, но да му мислят сега шведите и другите северняци. ще се замъкнат натам всичкото мангал.

а вие знаете ли колко българи муфтат англииските соцялни служби? циганите - отделно. и то не само български ами румънски,словaшки и пр.

ИМАМ ПРИЯТЕЛ СЪРБИН - ГРАФИЧЕН ДИЗАЙНЕР В АНГЛИЯ - ... ПОТРФОЛИОТО МУ Е КОЛКОТО "ВОЙНА И МИР"- И ВСЕ ИЗВЕСТНИ МАРКИ .... СМУЧИХА ГО 20 ГОДИНИ И КАТО ПООСТАРЯ ПОЧНАХА ДА ГО ПОДРИТВАТ ИНГИЛИЗИТЕ .... ТЕ СА ТАКА - ВЛАЧАТ ДОКАТО МОГАТ И СЕТНЕ НЕ СИКАТ ДА СИ ПЛАЩАТ :)))

lu4ka

А в България как е, да не е по-различно? Взехме най-лошото от двете системи и вече сме на изчезване. В Англия поне прилича на социализма в България от седемдесетте - по върховете крадат, ама има и за обикновените хора.

ПЪРВО : АНГЛИЧАНИ, ПОТОМСТВЕНИ ФАМИЛИИ СМУЧАТ КАТО КЪРЛЕЖИ НАЙ-МНОГО СОЦИАЛНИТЕ СЛУЖБИ ! СТИГА ТОЛКОВА ПЛЮЕНЕ СРЕЩУ ВЯТЪРА...!

МАЙКАТА ЗАБРЕМНЯЛА НА 16 ДОКАТО БИЛА НА ХЕРОИН .... БЕБЕТО СЕ РОДИЛО НЕДОРАЗВИТО С МЕТАДОНОВА ЗАВИСИМОСТ ...И Т.Н :)) ... И ПРИ НАС Е ТАКА - ТРАШ-А СИ ТРАШ - НЕЗАВИСИМО БЯЛ ИЛИ ЧЕРЕН :))

баба Меркел е дълбоко увредена от соца...Тя горката не е разбрала , че европейските имигранти са хора! А орките дето нападнаха Европа НЕ СА! Но за орките имаше посрещане, плюшени играчки...вообще отврат!

Не бива да забравяме днес , че е "Разпети Петък" . На днешния ден Пилат Понтийски символично си изми ръцете и прати Христос на Кръста ! Какво искам да кажа : че Меркел както Юда предаде Христос , така тя предаде цяла Европа и прати стотици милиони на "Кръста" за 10 американски сребърника ! Тя символично като Пилат Понтийски се "избърса" с всички нас , против волята ни , против всякаква логика на поведение , демонстрирайки , че ще бъде докрай предан "пудел" на американските си господари ! Сега ще загърби всички ни , ще потъпка всякакви европейски споразумения , за да освободи работни места за нейните "любимци-резаци" ! Търсят какви ли не по цяла Европа , а не виждат "вълка в кошарата" ! Тази жена е най-голямото зло за цяла Европа , вкара ни в лабиринт без какъвто и да е изход...

6 ВЕКА КАТОЛИЦИ И ПРОТЕСТАНТИ ГЛЕДАТ КАК ТУРЦИТЕ РАЗПЪВАТ ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИЯНИ НА КРЪСТА И СЕ КЕФЯТ ..... ЧАК КОГАТО ДЕДО ИВАН НИ ОСВОБОЖДАВА СЕ СЕЩАТ ДА НАПРАВЯТ БЕРЛИНСКИЯ КОНГРЕС НА КОЙТО БЪЛГАРИЯ Е РАЗПОКЪСАНА НА 3 ЧАСТИ - ТУРСКА МАКЕДОНИЯ , КНЯЖЕСТВО БЪЛГРИЯ И ПОЛУВАСАЛНАТА ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ ..... ... А ПО ВРЕМЕ НА БАЛКАНСКАТА ВОЙНА НЕМСКИ уФИЦЕРИ СА ОБУЧАВАЛИ ТУРСКИЯ АСКЕР ..... БЪЛГАРИНА НЕ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ ЧЕ ТОВА НЕМСКОТО НЕ НАЧИН НА МИСЛЕНЕ .....!

ГЕРМАНСКИТЕ НАЦИСТИ И ГЕРМАНО-БРИТАНСКИТЕ САКС-КОБУРГОТИ ( КОИТО ОТ ПИАР ПРОБЛЕМИ СЕ ПРЕКЪСТВАТ НА УИНДЗЪРИ) ВИНАГИ СА ГЛЕДАЛИ НА СЛАВЯНИТЕ САМО КАТО НА ТЕРИТОРИИ КОИТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАВЛАДЕНИ :)))

ако видите безкраините опашки пред "фамилиен касе "бюрата в германия, ще разберете защо! няма българи почти, само роми с по 5-6- деца, които даже не живеят в германия!!! колкото до опасенията, че социалната политика на германия в момента ще привлече нови мигранти, предимно от бг и румъния, пълни глупости! да мислят как ще се оправят с безкраините орди от легални мъжки елементи с арабски произход и с аи-фони в ръце!!

В NRW какво чудо е.... Просто не е за разказване. 100% се припокриват нещата, като при Вас, обаче вероятно е и по-зле...

Така е. Требе да има за ОРКИТЕ. Както е и у нас 500 Евро

Закони се правят за българи и румънци да не ползват социалната им система, а за терористи и престъпници отвориха широко вратите си - за тях имат пари! Проумейте българи - ние сме им необходими само за маша срещу Русия, не им трябваме силни и богати, а бедни и тотално зависими от тях! Благините са за други! Тази еврогейщина излиза на народа много скъпо, но на продажните ни политици се плаща скъпо за този геноцид! Няма ЕС, няма Шенген, няма просперитет на България с тези политици и в този ЕС!

Искат изравняване на "заплати" на Външни работници - за да са равни ушким / а всъщност да не ги конкурират / а социалните да не са равни.... - иде края на ЕС..

Силен Балкански съюз и започваме да работим за себе си.. От това със сигурност ги е страх , иначе нямаше непрекъснато да ни ръчкат и да ни настройват един срещу друг. Само как ще изгоним мутрите от пазарните нисши не знам . Поне за земеделието ми идва на акъл. Спират субсидиите за зърнопроизводителите и ги дават на зеленчукопроизводителите и овощарите. Да видите как мутрите ще почнат да разпродават земите с които се налапаха. хахаха

в нашия край тази година череши почти няма да има, ябълки - ще видим и от овошките дето череши и ябълки са основно препитание годината ще е нулева

Проводник на американските интереси в "нова Европа" е Мерчелита фон-браун , която се заплю , заплю и своите от партията си, и нас - цяла Европа ! Едно е сигурно , че предатели като Меркел и Горбачов ще бъдат записани в историята с черни букви като от некролог ! Tе направиха половин човечество нещастно , спечелиха си 10 - те сребърника от господарите и омразата на стотици милиони ...!

Какво стана със свободното движение и правото на работа в ЕС ? Отново Запада ни показва, че българите сме втора ръка европейци! Крайно време е Управляващите да защитават правата ни като страна членка на ЕС.

Пич, кой ти говори за българите? Говори се за чужденици, които отиват, за да не работят. Нито се споменава за българи, нито за спиране на пришълците в Германия. Да не би да си се надявал на нещо?

Какво са допринесли държавите на емигрантите извън ЕС, че те ще бъдат отглеждани с пари от вноските на членове на EС, чиито граждани дискриминират?

помощи само за шалварите терористи а после се чудят защо хитлер дошъл на власт