Хербицид ”трови” германската коалиция

Глифозатът породи напрежение в сегашната германска управляваща коалиция между консерваторите и социалдемократите.

Обратно в новината

Коментари - Хербицид ”трови” германската коалиция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интереса клати феса!

,,хибридът,, монсанто-басф си показва ,,рогата,,...!!! преди мноого години и ,,ддт-то,, беше ,,безобидно,,...??? Изследователи от Щатския Университет на Айова открили, че употребата на глифозат е довела до намаление с 81 процента на пеперудите монарх, които разчитат на млечка за размножаване и оцеляване. Подобно на пчелите, пеперудите монарх служат като опрашители на посеви. Без тях много семена и плодни растения не биха могли да оцелеят. Връзка към публикацията: Пет причини, поради които Раундъп трябва да бъде забранен завинаги Публикувано в последния юнски брой на списание Хранителна химия, проучването разкрива, че докато културите Раундъп Реди са способни да издържат на глифозат, за да оцелеят, те също така го абсорбират и по този начин го включват в храната ни. Това означава, че хората, които ядат генетично модифицирана (ГМ) соя или продукти, получени от нея, включително соев лецитин и соев протеин, ядат също и химически разтвор, свързан с всякакви видове здравословни проблеми. Правителството поддържа същото положение като Монсанто че по същество глифозата е инертен и нещо, за което не трябва да се притесняваме. Но последният преглед на повече от 44 публикувани научни изследвания открива друго, като установява, че излагането на глифозат удвоява риска на фермерите от развитие на неходжкинов лимфом. ,,..

Монсанто Баер е съюзът БАСФ бяха най големите, но след обединявнето станаха втори. По принцип обаче сте прав.

Хербицид като хербицид, какво толкова. В България е по популярен с търговското име Раундъп на Монсанто и се използва почти повсеместно (включително и аз самия) и с нищо не е по отровен от останалите тотални хербициди. За мен като човек занимаващ се растителна защита, в категорията на инсектицидите има доста по тежки отрови.

Проблемът с глифозата е, че не се разгражда, а се натрупва в почвите, замърсява реките и подпочвените води. По този начин все по-големи количества попадата в хранителната верига. а той е канцерогенен.

Беше по- популярен, сега си торят баш с глифозат!

Е закво им е на гирманците глифозат? Почвите в гернания, австрия, швейцария са тоооооолкова бедни и никакви, че даже и плевели не растат. Който не вярва да постои там и да понаблюдава. В България обаче, като пръснеш с раундъп гориш само горните части на треволяка без корените и то само местата, на които попада разтвора, а незасегнатото остава. След десетина дена треволяка в плодородната Българска Земя си никне отново. НО: земята е отровена! Който има градина или поне е пръскал на гробище знае за какво става въпрос. Тук се защитатават интересите на монсантовците. Какво е това ЕС изобщо? А затова, че България е РАЙ за земеделие не требва вобще да се говори, но нали те требва да ни продават всичките си боклуци и скапани сортове... П.С. Абе, какво стана със зелето? Зелето в цела европа от две-три години НЕ СТАВА ЗА ЯДЕНЕ! Дори в България няма вече.

Ние скоро "накиснахме" едно Кьосе от Пазарджишко - що годе става. Бойкот на пластмасовите зеленчуци!

,,..През 2015 г. Международната агенция за изучаване на рака публикува доклад с резултатите от изследванията на веществото глифосат (известно като раундъп), използвано в цял свят като хербицид. Резултатите от изследванията показват, че това вещество е открито в повече от 700 различни хранителни продукта, включително и в хляб. Провежданите от 2001 г. изследвания над животни показват, че глифосатът предизвиква мутации на ДНК и поврежда хромозомите, увеличавайки вероятността от поява на рак при изследваните мишки.[24] Компанията Monsanto опровергава подобни опасения и твърди, че при правилно използване на този хербицид той е безопасен за здравето на хората.[25] В САЩ са подадени искове от хора, които смятат, че са се разболели от неходжкинска лимфома в резултат от контакт с глифосат. В хода на съдебното разследване става ясно, че Monsanto (разработила глифосата), а също и работещият с нея чиновник от Американската агенция за опазване на околната среда са се старали да противодействат на изследванията за канцерогенност на това съединение. Обнародваните документи съдържат също сведения за възможно фалшифицирано изследване, поръчано от корпорацията..,,???

loyola

Ами много просто! Миглена Кунева подписа споразумение с ЕС, че имаме право да отглеждаме зеленчуци само от семена, закупени от ЕС!!! Това бе и последния щрих по заличаването на българското на тази бедна земя.

А генната банка в Генерал Тошево не я ли затвориха?

Що за бюрократичен абсурд?! Понеже нещо е вредно затова ще го забраним за приложения на дребно, но на едро може за 5 години.

Обявен първоначално за безвреден и биоразградим, изведнъж изчезват тези рекламни надписи... Аааа, как се осмеляват да изследват, че и да доказват, че причинява болести, и то смъртоносни! Ама нищо, в ЕС работят за производителите и ще издействат за изтравянето на хората

деер

Сега кой е виновен? Путин или руснаците? Асад или някой от Венецуела? На никой не му пука. В Португалия има 109 загинали от сушата , за Испания нищо не се каза. Но мерките са ясни-повече химия Честито на печелившите.

Диктаторът Путин е забранил ГМО-то в Русия, която в момента е може би най-голямия производител на еколкогично чиаста продукция. Диктаторска му работа...

баба меркел ако иска коалиция със социалдемократите, трябва да даде оставка на шмит, дано социалдемократите не подведат

Кинти, кинти- за тях са готови на всичко, а гласоподавателите им да мрат. Дето се вика видиш ли политик трепи с чиста съвест, защото той вече те е сготвил. Гликозатът произвеждан под марката Раунд уп е собственост на Монсанто, които бяха купени от "Байер" или иначе казано немците и американците си уговориха бизнес, а кой ще пука - няма значение. Май плевелът се казва Меркел и времето и изтече. Много други поводи са твърде незначителни в сравнение с канцерогенните отрови, които прогонват буболечки и плевели, но тровят хората по същия отровен начин. Няма смисъл от такова земеделие, но досега не са се намерили българи, които да смачкат фасона на такива убийци. Само ние можем да се справим с тях и никой друг. Докаже ли се веднъж вероятна връзка с рака, значи нещата са ясни. А връзка се доказва като се преброят заболяванията в даден район и се уточни на кои органи въздейства глюкозатът? Ако има съвпадения, значи трябва да се спре употребата и да се плащат тежки обезщетения.