Договорена е дясно-лявата коалиция в Германия

Консервативният блок на германския канцлер Ангела Меркел и социалдемократите постигнаха споразумение за съставяне на коалиционно правителство, съобщиха ДПА и Ройтерс, като се позоваха на участници в преговорите.

Обратно в новината

Коментари - Договорена е дясно-лявата коалиция в Германия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Aко у нас се случи,коментарът би бил:когато всичkи са в управлението,в опозиция е народът. Hо видно е, реалностите налагат управлението на страната да се структурира от вота на избирателя,на и з б и р а т е л я!!!A не от харизмата на поредния лидер.

На въпроса кой е най-впечатляващият лидер в световната история, Борисов отговаря: "Номер едно, който ми е просто модел на подражание, е г-жа Ангела Меркел. От друга страна, Путин от една изостанала държава направи в момента сила, с която се съобразяват всички. Погледнато за своето време, Хитлер и Сталин също са номер едно. Или Мао - за това да водиш една империя толкова време в такива ситуации, се изискват качества". Културната ти революция и Х.У.И.венбините ти ги видяхме. В държавата става, това, което АЗ КАЖА - на другите ти двама идоли, до гледахме четири години. Тренировките ти по карате - също. Но НИЩО ОТ МЕРКЕЛ НЕ ВИДЯХМЕ ДА ПОДРАЖАВАШ....

Не се бях сетил да погледна Путин и Меркел като Хитлер и Сталин....Интересен коментар.

Яркият пример на най-развитата държава в Европа показва, че старите клишета за ляво и дясно в 21 век не работят. Партиите трябва да се оценяват по 2 много прости критерия: 1. програмата на партията 2. личните качества на лидерите - не на лидера, вожда, а на ръководството като цяло. В този смисъл БСП е най-далече от "лявото" - програмата им защитава интересите на обръчите от партийни фирми, управлявани от агенти на КГБ-ДС, а лидерите са корумпирани ултрабогати олигарси. Най този фон 4-те лева, с които увеличават пенсиите, са просто някаква подигравка с "лявата" политика.

за дясното. Що запецна само до тук. Щото Меркел даде много, ама много ЛОШ ПРИМЕР на СПИЧЕЛИЛИЯ изборите футбалер 1. Виждаш - не се ската за пресконференцията в нощта на изборите. Каза - няма да управлявам в малцинство. Писа покани към вторите, третите и т.н. Два месеца преговаря. Направиха една програма, която с подписите си ще трябва да спазват. Предстои да видим и ЦЕНАТА - правителство 50 на 50 или някакво друго съотношение. Не си върна мандата и не се тръшка пред матряла за втора дузпа.... А имаше достатъчно време да си КУПИ 5-6 ДУПЕТАТА...

Ето го и толкова желания от тебе разбор на дясното. Благодарение на дясното България преодоля фалита на държавата и хиперинфлацията през 1997 година. Благодарения на дясното България, след 1300 години лутане, робства и национални катастрофи, най-после направи верния и единствения възможен цивилизационен избор - Европа. Благодарение на този избор България усвоява милиарди евро, а последствията от третата национална катастрофа макар и бавно, но се преодоляват. Проблемът на дясното са лидерите - силният лидер Костов не издържа изпитанието с власт и слава, загърби народа си, сърди му се 2-3 години, разцепи партията си, след което се маргинализира. Новите лидери на дясното са млади, неопитни, слаби. Това може да се преодолее, ако убедят народа да подкрепи ценностите им и програмата им. Да опитаме! Всеки някога е бил млад и неопитен - това не е толкова страшно, ако е умен и честен.

Ей мрънкалници, не забравяйте, че "левите" в Германия не са бивши комунисти и слуги на Москва. Така, че нещата там и тук са доста различни. Я да видим дали на Острова ще се обединят Консерваторите и Либералите или в някоя друга европейска държава ще стане. Стига сте използвали всяка новина да плюете по България.

СПИЧЕЛИЛИЯ ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ ТРЯБВА ДА ГО ОТЪЖДЕСТВЯВАМЕ С БЪЛГАРИЯ???? Та той сам си го каза: "АЗ СЪМ ЕДИНСТВЕНАТА ПАРТИЯ..." За какъв двупартиен модел говориш?

iq oosh

ние първо трябва да изметем старите боклуци и тогава може да се правят коалиции с лявото пространство - при нас техния модел е неприложим - няма морал, а само тежко наследство

За българи, политиката и действията на немците са неразбираеми! У нас, се чака, какво ще ни сдъвкат медиите, за да го повтаряме, като наше схващане! Виждате какви са нескопосани коментарите на форумците, защото няма в медиите точните трактовки на събитието дадени от ГЕРБ, РБ, СДС и др. подобни

Пичове, разбрахте ли най-после защо Германия е най-великата държава в Европа. Мисля че е ясно.

Пич, не поставяй каруцата пред коня. Още нищо не се е случило, чакай поне да започне и да видим колко ще изкара. Пич, ако това беше станало тук сигурно ще си от първите които щеше да викаш, че такива безпринципни коалиции могат да станат само у нас. Защото в Германия е точно такава.

Е, два пъти се осира през миналия век и до преди няколко години на територията й имаше американски, английски и мисля френски войски, но що да не ръсим акъл коя е най-великата държава?! Германия е държава на не особено интелигентно мнозинство, което преопределя слонността нна дази държава да създава проблеми. Опитвал ли си да работиш с германци? Ще разбереш, че велика е простотията, наглостта, тесния мозък (не за технически неща, там са ок, но едва ли свестен човек би приел това за достатъчно). Бил съм на концерти в Германия, публиката не знае какво е опус на Бах. Емпатията е нещо непознато в онези географски ширини. Аз бих определеил Германия като котило на работници с орязани мозъци, тясна визия, нисък морал, не особено откроена коректност, борба за кокала през всякакви норми и твърде често особено изявена простотия. Не е само моме мнение. Талантът да произвеждаш и да бълваш като малоумен стока - не е водещ при преценката ми коя нация е велика. Германия е работилницата на Европа, но не е ввелика. Просто е свела трудовите усилия до фикс идея. Дисбалансът на личноста придобива невиждани мащаби, семействата намаляват, раждаемостта сред германците се снижава също невиждано до сега. Всяко преувеличение за великостта е глупаво. Такива дисбаланси може да допусне глупава и ограничена нация, а последствията наближава да видим за 3-ти път след двете войни, които направиха. Апропо вече все повече хора знаят, че Германия е организирала октомврийската революция в Русия и за това е заделиела суми, равни на десетки милиарди днес. Има вече достатъчно изнесена докумнетация по въпорса и няма никакво съмнение кой е организаторът на това бедствие за света, от което са избити над 130 милиона души. При всяко положение това идва именно от Грмания, добре финансирано от индустриалци, подкрепени недвусмислено от политиците тогава. Не ми прилича на велика нация, камо ли да е най-великата. Сбърканяци са, а днес това почва отново да си личи.

Как при тези сбърканяци се натискат всички да живеят и тези сбърканяци са най-добре !!

Не е велика, но е UEBER ALLES !!!

Немеца си е немец.Да се учат нашите политици.

С това деформирано мислене наследство от социализма, няма как да стане тези политици да се научат на добри и полезни практики. Трябва поне столетие за да се научим да мислим рационално и в интерес на обществото. За съжаление нямаме никакво време. Новите варвари вече са тук. За да ни наложат своята средновековна култура.

кресливите и принципни БГ журналисти да ми обяснят е ли е това безпринципна коалиция на политически противници или какво е това изобщо?

Немците могат да се коалират в името на просперитета си,но нашите политици ще си умрат на ината и на егото-кой да води бащина дружина.То пък и една дружина останахме-бедни,болни,гладни и озлобени хора.И най-тъжното е,че и двете тъй да се каже противникови партии имат едни и същи ръководители-бивши комунисти-май затова не могат и да се разберат.

Много точно казано. Немеца и сега си пее наум "Дойчланд Дойчлан Юбер алес", минава край портрета на дядо си, умрял с алцхаймер получен от боеве и маршировки, баща му е с неизживяно дество, защото всички почивни дни е поагал да се разтребват тухли от развалините и той се чувства наследник на хората от тая нация - научен на труд и дисциплина. Някога ненавиждах скинарите. Сега ги разбира - как ще отстъпиш Родината си извощвана от предците ти на всякакви навлеци, които с влизането през граница претендират да са нещо повече от теб? А нашите политици освен за бащината дружина се борят кой пред кого да наведе народа - Брюксел, сирийци, вчерашни сополанковци-юпита... Та разликата е че в германския парламент е че те знаят за какво са там и работят по нея кауза за разлика от нашите

Как е възможно такава коалиция? В Германия нямат умни, интелигентни ранобудни студенти. Ако канцлера Меркел подаде ръка можем да й изпратим нашите, та и София малко да си почине от крясъци.

Ако е в БГ, ще се чуе веднага "Разделиха баницата"

Чета коментарите и гледам как гербаджии плюят Станишев и червените плюят Борисов, а те двамата са олицетворение на народа, т.е ние не сме германци. Само Царя подаде ръка на СДС, после управлява и с ДПС и червените (които го изгониха), но забравих че той дойде от тях страни, не е изживял балканския синдром

на час, не на ден! За какво говорим!Ние още сме в ерата на "доциализЪма". Помощи, безработни, цигани, всичко това след 45 по-бедни години и още 24 - за натрупване на червени офшорни сметки и имоти. За какво доверие и обединение може да се хортува...

От тези 8,50 евро на час , половината се връщат в Хазната под формата на данъци и осигуровки.

придобивките на германците. Знаете ли, че общините правят директно допитване за това, какво желаят гражданите да бъде подобрено с бюджета. За медицината няма да говорим - дълга тема. За ученицине - също. То какво ли да сравняваме. За няколкостотин евро или за преписан труд в Германия си отиват министри.

Като сравняваме Меркел със Станишев стигаме до следното заключение: Къде е на камилата оная работа, а къде е на комара грездея. И тъй като нашето момче не е като Меркел така и България никога няма да настигне Германия ако и последната срещу нас да бяга

Борисoff, гледаш ли какво прави кумирката ти???

Браво, че се работи в интерес на една могъща държава, която ще бъде още по-просперираща, едно политическо разбирателство е налице, а къде е то у нас, кога ще се случи и ще е факт, може би когато Борисов и сие бъдат развенчани в съда и българинът си смени чипа, за да мисли държавнически...

...сменя чип, знаеш ли? И от колко време по тая земя, дето сега е Германия, работят в тая насока. Е, имат проблем с източната зона, но ,ако се забелязва, много не го коментират. А ние, докато кътаме мотиките и правим компоти, скоро чип няма да сменим.