Германия привлича хиляди имигранти от Западните Балкани

Десетки хиляди имигранти от Албания, Косово и Черна гора са пристигнали през последните месеци в Германия и искат политическо убежище.

Обратно в новината

Коментари - Германия привлича хиляди имигранти от Западните Балкани | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Семействата с 11 деца от Косово, дето щяха да завладяват Балканите. Пораснаха, няма препитание за тях и се запътиха към Европа, като един винаги остава да пази голямата къща.

Що така пак с визи ?! Нали бяхме голямо и щастливо европейско семейство , или е така само когато на вас ви изнася ?!

Германия беше хубава едно време. Сега е пълна с всякаква измет - лошо но факт

Ами че то отдавна вече няма други хора дето да отиват да живеят в Германия. А германците им се радват. Получават евтини роби, дето слушкат старите бабички и дядовци. Това е, няма вече германци, трябват млади без акъл роби, готови на всичко за някоя социална помощ. На изток, Русия може би също, си имат достатъчно местно население, такива слуги не им трябват.

Точно така :) И след това не си мурзилка, да? :))) Тия глупости може да ги говориш само, ако ти плащат или не си излизал по-далече от явката в тайната квартира. :) Толкова си объркан, че не знае, откъде да те почне човек. :)

big_uncle@dir.bg

За твое съжаление -f-f ( нерегистриран ) е много прав - и по-скоро ти си този, дето не е ходил по-далеч от Волуяк или гара Курило! Но и това "гостоприемство" ще е до време - защото точно по немска статистика под 15% от тези пришълци започват някаква работа, всички останали увисват на врата на социалната система на Германия - е, колко време дори тази богата държава ще издържи? А после управляващите им се чудят защо неонацистките партии и движения в Германия (а и не само там) се множат...

Четвъртият райх има нужда от роби, за да поддържа високия си стандарт и ще погуби Европа, както е било в древния Рим.

Ти колко точно си свободен и горд с 600 лева заплата? Любопитно ми. И никой не ги кара насила там. Немците обсъждат как да ги спрат, а не как да ги направят повече... Ама, какво да ти обяснявам на тебе. На тебе вече всичко са ти обяснили...

Това са последствията от унищожаването на Югославия, в което дейна роля игра и ФРГ.

Кажи, кажи сега, какви са лоши немците :) Как мразят унтерменшените и как ги е страх от нас славяните. п.п. На немците така им е набито в главите, че са отговорни за всички злини на света, че дори и да се докаже друго, те няма да го повярват.

Нищо лошо към немците. Тогава следваха интереса си. Просто казвам, че това е една от последиците.

никой не може да ползва евро по самоинициатива, това първо черна гора - не ми е известно нещо изобщо да произвежда, но изобилства от момченца с черни големи джипове сигурно произвеждат брутен вътрешен продукт . от какво живее тази държава за мен е пълна загадка, е сега са намерил и друг начини начин да поспечелят накое и друго евро - успех им желая!

Мюсюлманите раздробиха Сърбия, създадоха измислени държави, сега и там не щат да седят, на Запад ще вървят, и там да осе*ат... : )

Германия е велика държава. По волята на историята, ние винаги сме били приятели с нея. За да разберем по добре днешна Германия, ще бъде полезно ако се запознаем с някои важни моменти от нейната история. Аз ви препоръчам за целта да прегледате сайта "ТРЕТИЯТ РАЙХ ВЪВ ФАКТИ И ЦИФРИ". Четивото е само историческо, така че без плашене с разни концлагери. Приятно четене.

германия запазено място само за чернилки от Африка.

"Албания, Косово и Черна гора да бъдат обявени за сигурни държави" яаа колко лесно, обявяваш ги за сигурни и те стават сигурни! е то бива лицемерие, ама това е вече прекалено!

Единственните съюзници на Германия на Балканите са били и са България и Румъния. Така че когато е страдала германия сме страдали и ние, когато е добре германия трябва да сме добре и ние ама нещо не става.

Що, на теб зле ли ти е ? На мен не. А това за съюзниците си е верно.

Какво стана сега - хитрата сврака - с двата крака. А на времето нас не ни пускаха да мръднем извън транзитна зала на летищата. Албания и Косово 100% в Германия - напред!

Ех, таз лоша Германия, дето 'сичкото балканджия там ще. Що се врете у ръцете на експлоататори, еврогейци, конспиратори ?! Я бегом у Евразийщината, при родните братя с дръпнатите очи, че има едни Якутия, Чукотка, Сибир за заселване ;-)

Вредна душичка си ти, Пуберчо. Никакъв българин не си, камо ли ариец. Така ли те учат в училище или вече си на хранилката на чичко Шорош. Германия си е Германия, ние сме си в България. Всеки е свободен да ходи било на запад, било на изток. А тези с "дръпнатите очи" са светлинни години от нас. Само Сингапур ще ти посоча, ама ти по-далеч от жп гарата в Франкфурт не си ходил.

БългАриец

К'ъв Сингапур, иди при брат си чукчата, ингушетът, бурятът- там е раят, и няма да е на светлинни години от теб, а точно на нивото ти. Приятен пъ-ът :-)))

Разбихте Югославия, дадохте оръжие в ръцете на албанци и косовари мохамедани, сега пък не ги искате........Няма угодия за германците.

този шваба явно не е информиран как български цигани като получаваха масло (материална помощ) го обелваха от опаковката и го залепваха по таваните в стаите на т.нар. центрове за временно настаняване на бежанци .....просто не трябва да бъдат допускани от тези 3 места хора в германия, а тези, които искат убежище веданга да бъдат връщани обратно....колкото и измислени да са двете държави и това недоразумение косово.....при тях няма преследване .....диви държави са, но това е регионална особеност ....

Тези държави преди да станат люпилници на емигранти и бежанци, се бяха напълнили с филисофи и лалажии подобни на по долните форумци.

И с едни, доста натъпкани с петродолари, шейхове. Или рубли бяха, не знам.

с оръжие и демокрация от Запад. Да е хаирлия!

и защо бягат, нали американците ги демократизираха, държавите са им свободни и независими,има пазарна икономика и европейски и евроатлантически ценности, да се нахранят с тях:)), впрочем както и у нас , в резултат на демократичните промени животът стана толкова хубав, че всеки гледа да се спаси някъде в чужбина ????

Западния принцип относно властта е много прост и се състои отговора на въпроса - каква е връзката между властниците и гащите? Много просто, ако не се сменят на определено време, те почват да понамирисват.

А преди тъй като никой не искаше да напуска България, затова имаше изходящи визи... Чуден си. Явно си от котилото на отговорниците по стенвестниците или ОФ председателите. Прав си да ти е мъчно. Свърши вашата. :)

Писна ми от тая западна простотия и лицемерие. Значи не искат емигранти, ама за клалифицирани работници има даже коридор. Запада целенасочено унищожава изтока и всички пляскат в захлас. Изсмукват се по способните хора да бачкат като идиоти роби назапад като обезлюдяват огромни територии от държави като нашата и правят колосален икономически дисбаланс.

еми пич, тука като мутрите бият и грабат безе мера - как нема да се махнеш. Бачкай ти за българче, дет нема ти плати 3 месеца, и то некви кирливи 300 лева, че и ше те пребие за кеф след тва: ВЕЛИКИЯ ИНВЕСТИТОР! ТОВА ОБЕЗЛЮДЯВА, НЕ ГЕРМАНИЯ! МАЙКАТ НИ ЕБАХА. ОБАЧЕ, КАЛАШНИКА ШЕ ИЗРАВНИ НЕЩАТА. ВЕРВАМ В ТВА.

Аз мислех, че спецовете бягат на изток, към Русия или към Северна Корея, за които знаем, че са много успешни и много справедливи държави.

Когато в България нито бизнеса, нито държавата защитава правата и интересите на квалифицирания работник, какво го задължава да седи тук и да си дава времето и здравето да могат синковци да обикалят чалготеки и коври по курортите?

Откакто в руския парламент внесоха законопроект за забрана на секса преди брака - нищо вече не може да ме учуди.

А бе, тия идиоти що не бегат , у Русия, раят на земята, а всички се натискат за концлагерите и газовите камери във фашистка Германия?

sps_hrsf@abv.bg

ПУСНАЛИ са райски газ у камерите, да ге.

У нащето мала нивгаш не сексиме преди баркът, ама барка ни фаща на 5-6 години, а подир брака, булката си е наша - купили сме сия за целата фамилия, ама това не се брои, щот е подир бракуваньето на булката.

когато си алчен и искаш да няма конкуренция и с тази цел смачкаш десетки държави ....иде момента когато тези държави ще те притопят защото вълната от миграция съсздадена от несигорности и мизерия няма да се спре с визи

щото едно семейство с дете там взима пари от помощи дето тук и да работат немогат и да ги сънуват и после чакай тия хора някога да се хванат работа

а имаше времена в който за всеки имаше работа и храна в изоблие

Майната ньи знай!

Стига манипулации. Никой не бяга на запад. Стотици хиляди са поискали политическо убежище в Русия. Даже нашите роми се пренасочват на изток.

ТЕ РУСОФИЛИТЕ НЕ ХОДЯТ...ТИ РОМИТЕ ПРАТИ ЦИГАНИТЕ НЕ СА ПРОСТИ ЕЙЙЙЙ...ЗНАЯТ ДЕЙ ПО-ХУБАВОТО

Дори и Меглена Ташева поседя в Русия и Луганск 2-3 седмица,понагледа се на хубавини и се прибра.Е верно ,не с празни джобове,но се прибра.Прибра си ,за да ни обяснява колко е хубаво там на Изток.Може да е било "по приказ" прибирането,може да и са се дояли свежи плодове и зеленчуци,може просто да и е домиляло за Еврогейска,педофилска и Натовска България-нейната родина.

Въпроса е защо бягат? Нали доживяха до демокрацията по родните места.

И Албания и Косово са си все албанци. От досегашните ми допири до албанци всичките изглеждат много хрисими и работливи, а в действителност голяма част от незаконните търговии и наркотици са пак на албанци. Има българки омъжени за албанци. Тези българки са пропищели от албанските си съпрузи. А в началото всичките си мислят, че са намерили "идеалния" мъж!!! Патки! Обясненията им са едни и същи - ДА, знам, че сред тях има разни бандити, ама моя не е такъв и е красавец...! Веднъж една такава тръгна с албанците да посреща приятелка на едно от лондонските летища. Опитах се да и обясня някои подробности около летището, а тя ми заяви, че тези момчета знаят отлично, били ходили много пъти... Накрая се оказа, че са отишли на друго летище!!! Абе албанска работота, все в обратна посока се движат! А мнението на повечето англичани за албанците е такова: Дойдоха като бежанци. Държавата им даде жилища и помощи, а те почнаха да търгуват с жени и наркотици. В един курс по англииски имаше албанка от Косово. Беше много въодушевена когато обявиха независимост. В разговора с нея научавам, че тя трябва да се омъжи САМО за албанец. Ако се омъжи за друг е застрашена доживот да я намерят и заколят. Тяхната доктрина е да се размножават и така да завладяват територии. Така са превзели и Косово. Като цяло около албанците НЯМА напредък, няма градивност а само проблеми.

АБЕ АЛБАНСКАТА ПОДВОДНИЦА НА 5 МИН ТРЯБВАЛО ДА ИЗПЛАВА - ЗА ЗАРЕЖДАНЕ С ВЪЗДУХ

ПУТИН С БЪКЛИЦА ГИ КАНИ - НЕ ОТИВАТ МЕРКЕЛ ГИ НЕЩЕ - ОТИВАТ ПРОСТИ АЛБАНЦИ ЕЙЙЙ...НЕ СА КЪТ НАЩИ РУСОФИЛЧЕТА

успокой се малко! Има време до довечера, ще наваксаш с необходимите за работния ден постове. Не се пренапрягай, че е жега и това влияе на психиката и разсъдъка.

Това пък що за животно ще да е. За какво политическо убежище става дума? Нали в Албания и Косово са трайно настанени американските военни бази, а Черна Гора се отърси от игото на Милошевич. От американското управление ли търсят тези хора политическо убежище в Германия?

ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ СЕ БЯГА В РУСИЯ НЕЩО МАЙ ТИ АБОРТИРАЛ МОЗЪКА ОТ СЛЪНЦЕГРЕЕНЕТО...МОКРИ СИ ГЛАВАТА

Е от кого бягат тогава? Да не съм писал аз статията? Кажи ми, моля те свежа главо!

преследва те власста например, и те гони да те убива, задето не щеш да садиш марихуана у косово. и оп - политическо убежище.

А когато след време Албанците постигнат етническо мнозинство в някой край на Германия, дали пък да не си спретнат и там едно Косово?

ще решат износителите на демокрация и най-върлите радетели за спазване на международното право. Ако ги има до тогава:)

И като поискат автономия, ще стане още по-интересно..

АБЕ РУСОФИЛЧЕТА, КРЕТЕНЧЕТА...ЗАЩО НЕ СИ ИЗКАРВАТЕ ПАРИТЕ КАТО РАБОТИТЕ И ЖИВЕЕТЕ В РУСИЯ РАБОТИТЕ НА ЗАПАД И ХВАЛИТЕ РУСИЯ...ХРАНИ КУЧЕ ДА ТЕ ЛАЕ СТЕ... РУСКИ ПСЕТА

Изглежда Хората ще продължат да бягат от България докато останат само такива като теб. Защо ли? Ами пак благодарение на такива като теб.

Гаргамел

АНОНИМЕН СИ, НЕ СТАВАШ ЗА ДИСПУТ ВЪШЛЮ СИ

За да има някакви нормални хора и на тази земя. Това е отговорът. Иначе ще останат само такива като теб и римляните. А след това само римляните. Но ти си напъвай мозъка да мислиш чак до там, карай по опорните точки. Следващата е за сриващата се рубла, да не забравиш!

заради кретени като теб ! браво заработи 0,05 цента - вкара Путин в статия за Германия ...

а ти нищо не заработи - рублата пак падна до ниво 3 към 1: 3 килограма рубли за 1 долар..

БЯГАЙТЕ В РУСИЯ - ШИ ИМАТЕ ВОДКА, АВТОМАТ...КО ПОВЕЧЕ ВИ ТРЯБВА

е ама в Русия искат да се бачка а в Германия дават социалка

Гаргамел

ТИ МА УБИ...МОЖЕ ЛИ ТАКИВА ПРОСТАЦИ ДА ПИШЕТЕ ТАКИВА ГЛУПОСТИ

АБЕ ЩО НЕ БЯГАТЕ ПРИ ПУТИН...ТОЙ ДЕ СВАРИ И ВСЕКИГО КАНИ...И ЩО ГО НЕЩЪТ

много болен мозък, лекувай се бе човече ,жал ми е за теб!

някой по-долу идиот е написал нормалните хора от Косово,Албания и Черна гора:))) Ами Германия да си ги прибере всичките , особено наркотрафикантите от Косово;))) На Русия шиптъри не и трябват.

тя си има от Чечения и Казахстан предостатъчно, или опаа.. забравих че в развитият социализъм наркомания и проституция не съществува, блядки и шлюхи няма ;))

правилно, затова Албания и Косово да се изнесе в Германия, да им стане хубаво на германците колкото са останали :))))0

Ами ще мислят и ще предлагат. То не е като да държиш в безпаричие и икономическа зависимост граничните за ЕС държави, които пресрещат бежанците от арабския свят. Или да се надупваш всеки път на хамърите, когато градят мюсюлманския облик на Западните и Източните Балкани. Сега да видят малко ислямска демокрация и на собствена територия.

Има и още нещо - българският "грях" се казва "обвързаност"! Затова ще сме зле в които и да е строй, в която и да е група!Ти как си представяш германец да поиска услуга от приятеля си която дори и да не е наказуема, е неморална?И какво би отговорил някой шваба ако му поискат такава?И дали след това ще са приятели?

Не надценявай прекомерно почтеността на швабите и особено на политическата и икономическата им върхушка. Нали не мислиш, че нашите "елити" са измислили всичките врътки сами. Естествено е, че са гледали от някъде. Всъщност "обвързаностите" са типични за върхушките навсякъде. Въпросът е в каква степен ще решат да им се подчиняват. Засега явно границата им на търпимост е много висока, щом жертват нациите и държавите си. И не са само българските управници. Пресен пример е Украйна.

ЧУДЯ СЕ,ЗАЩО НОРМАЛНИТЕ ХОРА БЯГАТ КЪМ УГНИЛИЯ КАПИТАЛИЗЪМ И САЩ ,А НЕ ИСКАТ ДА ХОДЯТ И УЧАТ В РУСИЯ-ТУЛА,КОРЕЯ-ПХЕНЯН???МОЛЯ, НЯКОЙ АКО ЗНАЙ ДА МИ ОТГОВОРИ???

Нормални хора, имигранти от Албания, Косово и Черна гора

Веднага ти отговарям - Бягат по чисто икономически подбуди.Това не означава автоматично, че това се дължи на общестженият им строй!Пример - Иван Искров взимаше огромна заплата в БНБ, но тожа не означава,че е добър професионалист, нито,че е честен и неподкупен!

sps_hrsf@abv.bg

с действиата си направо доказа, че е леке. до го убиеш не трабва да съжаляваш.

Нашествие на шиптари от Албания, Косово и Черна Гора. Това донесе анексията на Косово от страна на САЩ не без участието и на ФРГ. Сега ще подготвят Косовско-Македонски вариант в Германия. Заедно с турците в Германия са особена критична взривоопасна маса.

Високата раждаемост води до лоши последици!

колко лесно било... Обявяват една страна за сигурна и край с визите. И що така не ги искат тези от Косово, ми там нали ги демократизираха?

Ако в тези държави се създадат условия, що годе нормални , то няма да има такива вълни от бежанци

ЗАЩО НЕ БЯГАТ В РУСИЯ БЕ РУСОФИЛИСТИЦИ?

Или в твоята тиква една тема само витае. Прегледай се!

онези все още си пазят националните интереси и не са прегърнали толкова здраво евроатлантическите ценности. Нещо да се чува за вилаета на ИДИЛ в Кавказ?

В Русия отиват способните, тези които искат да работят. Близо милион Украинци отидоха през последната година там. Общата бройка надхвирля 7 милиона. В Русия обаче не щат Косовари щото са неграмотна паплач.

Комунисти и русофили обраха България.Крадливо племе еййй.

опорна точка не беше лоша, но се поизтърка. Измисли нещо ново. Например: Кюрдите, тези терористи, обраха България, но нашите турски съюзници и ИДИЛ ще им го върнат тъпкано! Или пък нещо за крадливите китайци, или иранци. Давай, не ти плащат само да пускаш едни и същи постове!

Започнаха да сърбат попарата, която сами надробиха. не можеш само да поучаваш. Сега да се учате от собствените си уроци

БATKO

Чакай, чакай. Нали нас ни обвиняваха, че не искаме емигранти. А Германия като не иска емигранти кой ще я обвини. Докога двойни стандарти?

Нещо ги бъркаш двата щата,няма какво да те чакат.Тези в България са бежанци.Бягат от смърт.Не са тръгнали на печалбарство..Щото,ако искат да печелят,няма да идват точно тук..Те не искат и да остават де,ама Ганьо да си се оплаква..Както си знае

бъркаш. Бежанци са в Турция. При нас са вече имигранти, защото идват от сигурна страна или такава, в която няма военен конфликт.

Емигрантската политика на ЕС е най-голямата и простотия!!!Следват щастливите кокошки и къпаните прасета, санкциите и безкрайните резолюции от тъпоте и восоко платени, от никого неизбраните чиновници от Брюксел за които щастието на хората е последната грижа!

Eее,...това е, една от ценностите на Eвропа която проповядват постоянно: "Cвободно движение на хора и капитали"?! A,.. какво се получава,...само капиталите маи свободно се движат,... от изток към запад, а за хората отново Bизи,..иии?!;)) "Hовият световен ред",... ще доведе изглежда до пълно безредие?! Cъсипаха икономиките на изтока,... оставиха хората без работа,.. Hо,... прибраха капитала и парите от приватизациите и сега хората,...на кучетата!! Cтрахотна схема,... Cтрахотен,.. "Hов ред"???!! ;))... идва момента на отрезвяванееее! ;)

Скоро Германия ще стане най-големия производител на албански реотани.

"Други политици настояват за връщането на визовия режим " Това не ми звучи като "Германия привлиа", а по скоро като "Германия отблъсква", ама щом сте рекли...

Идвайте при нас. Какво сте се затирнали към германия....

В Русия има търсене на програмисти , инженери - там не търсят болногледачи и гледачи на стари хора .

Ами то програмисти и инженери се търсят по целия свят, кой луд ще тръгне за Русия, а няма да замине за бяла държава?

Вярно, че в Русия никой не доживява до такава възраст, че да го гледат.

Търсят ги, защото ги нямат. Няма и да ги намерят. Русия не е място, където някой би искал да отиде.

Ами то в Русия няма много стари хора - мъжете средно живеят до 62 години.

Злобата и завистта ще те затрият. Успех.

Това, че парите нямали значение, върви го обяснявай на Платените ни Пишман-Патриоти у Парламенто... За милата ни Родина са готови чак у Варадеро да идат за твоя сметка!!??...

НАШЕНСКИТЕ МАНГУСТИ КВО ЧАКАТ - АЙДЕ ДА ОТИВАТ ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ!

Чичо Фриц каза, ти да си ги инегрираш. Така е по демократично и европейски! А, като гледам, и тия май не му се ще да интегира.