Германия отхвърля искането на Гърция за спасителните заеми

Германия отхвърли внесеното днес искане на Гърция да бъде удължена финансовата помощ на европейските й партньори.

Обратно в новината

Коментари - Германия отхвърля искането на Гърция за спасителните заеми | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за европа а и за самата гърция е по добре да напусне еврозоната и да върне драхмата и да я девалвира за да може икономиката да стане компетитивна наново.но тогава сириза ще някъде в девета глуха....ако изобщо я има.само дано не се хванат с руснаците.

Седя и се чудя. Как ще я карам без великденска заплата? Ами аз имам резервация за празниците! Май ще ходим на избори по Великден. Да!

Не бой се Кръстю. Няма да има избори. Може дори да има и великденска заплата, ако Бойко вземе по-скоро някой транш от кредита. Харчи парите по вътрешен туристически маршрут. Алтернативно до Турция или БЮРМ. В никакъв случай до Русия или Гърция.

и да се пени и да не се пени истината е че немските данъкоплатци ще платят. Това е положението. Никой не им е крив на швабите. Пък и те бързо ще наваксат с липсите, ще си обложат хората с още данъци и готово!

Не тъжи комшу, И утре е ден. Може пак и да размислят германците и отново да кажат "nein".

Скъпи съфорумци (и по-точно - скъпо мнозинство, което така силно очакваш гръцкия фалит, за да си осмислиш живота), Тази добра новина е вече стара. Имам лоша новина: Вицеканцлерът на Германия ревизира отказа на Шойбле. Гръцкото предложение се приема като обосновано и ще се разглежда утре.

"Ауф видерзеен фрау Меркел", а?

Да, и аз исках да се зарадваш, Кръстю.

Гърция е поискала удължаване на програмата за спасително финансиране с 6 месеца, съобщи днес председателят на групата на финансовите министри от еврозоната Йерун Дейселблум.

и още как. Позволено ви е да се подърпате малко, колкото за пред балъците, които плащат данъците, но крайният резултат си го знаете.

Ам сега чегеваровци?Ай сега да видим след червените знамена по площадите можете ли и да бачкате яко?

не искам никои" да ме води за носа "и не пожелавам това на нито един истински българин!бяхме наивни и слепи, сега вече е обратното- това ми дава надеждата, че можем да бъдем по- добри от гърци, румънци и други разни мързеливи тарикати ... мързелът погубва човека,така са говорели мъдрите хора по света, пише го навсякаде, защо старата гръцка цивилизация не го е схванала още , това е мистерията !

Сега е момента Ципрас да се обърне към др.Путин.

Путин ще обещае да помисли!

Той и Путин ще му го обърне.

Решението е едно! На Ципрас, както и на всеки нормален човек, му е ясно, че не Германия решава това или онова! Решава шефа на Германия! Шефа на Германия към настоящия момент е САЩ. Та, значи, отива Ципрас в САЩ. Сядат с Обамката и разискват , как Гърция може да е много полезна за САЩ! Примерно, спира руските бойни кораби от Черно море за Средиземноморието на 100%! Примерно дава концесия за 50 години за добив на газ по гръцките острови - казват че находищата cа огромни и т.н. Има ли някой , които се съмнява, че при такова положение, Германия няма да измени мнението си за около половин секунда! Та Меркел е на заплата в Белия дом. Това го пише в "Продажни журналисти" на Улфкоте, а той е доста запознат с тия работи!

просто Гърция си връща дълговете и после прави каквото си иска.

Гърция, подобно на всички останали държави с дългове над 75% от БВП, не могат да върнат дълговете си дори да имат прекрасното желание за това! Това е механизма на съвременната икономика и финанси! Дори сам да печаташ парички без никакво покритие пак не можеш да върнеш дълговете. Защото една секунда след напечатването , стойността и е с лихва и ти отново нямаш наличност за да го върнеш! Пак печаташ и пак така!

само моторни лубриканти, ама и те вършат работа, от Германия са!!!

ARAL- удоволствието от шофирането, удължава живота на двигателя

Няма ли овча лой.

вазелина свърши!

Е не са мажи толкова де остави и за другите. Ама че си разопретина.

само графитна смазка.

Край, утре в Гръцко ще мирише на изгорял гас

нямаш буква Ъ на клавиатурата ?

Мръсни гадни немски империалисти. Не искат нито репарации да дадат на Гърция, нито да им опростят 300 млрд, нито да им дадат още пари, че гърците само да тракат сиртаки и да се кефят на живота

Тези гадните капиталисти ако успеят да ударят Гърция България е следващата. Тези 16 милиарда , които сега ги вземаме ще станат 160 милиарда с лихвите след 3-4 години.

Отписваш 6 и вземаш 6 с по-ниска лихва. Колко ти става дълга???

Какво има предвид Германия като настоява за спазване на цялата спасителна програма? Главното различие между Гърция и Германия е намерението на Гърция да преразгледа или да спре приватизцията на някои обекти към които интерес имат германски държавни фирми.Такъв е случаят с приватизацията на 14 летища в Гърция които изобщо не са губещи и трябваше да бъдат приватизирани от германската ,,Fraport''AG. ,,Дойче телеком'' също е в игарта както и доста други фирми.Е затова е целият зор на германците. И щеше да им е много по лесно ако гърците бяха продажници като нашите политици.....

много весели поздрави от Щутгарт, неграмотник

Не си губи времето в нета че още доста чинии за миене те чакат,в Щутгарт.

Лягай си, защото си на бачкане утре рано. И имаш да плащаш Einkommensteuer, от който за твое съжалени една част ще отиде за плащане на гръцките дългове. Haben Sie mich verstanden?

Пристанищата и тях ли ще ги купува Германия? Хайде стига манипулации. Истината е, че при тази "хуманитарна" криза, гърците имат 250 милиарда евро депозити в гръцки банки. Отделно в чужди банки. Германските граждани, дето плащат на гърците имат по малко пари, въпреки че са почти 8 пъти повече народ.

Не бабо Яго пристанищата няма да ги купува Германия тях ще ги купува китайската ,,Cosco" евентуално те и без това държат на концесия за 35 години 2 от трите кея за контейнерни товари на пристанище ,,Пирея" Там беше отхвърлена офертата на една холандска фирма. А за манипулациите виж това и кажи дали са манипулации. Президентът на Fraport Щефан Шулте изрази задоволство от сделката и каза, че неговият консорциум с международния опит, който притежава, ще допринесе за повишаване на конкуретността на гръцките летища.

По тази "спасителна" програма им бе отписан 100 милиарда дълг. Ако не си спазят уговорката значи ще бъде записан отново към останалите 320 милиарда. Капито.

Да подкрепим справедливата борба на Гърция,срещу общия тиранин,наречен ЕС!

Да бе как можаха да им дават пари наготово досега гадовете

И за какво да я подкрепяме. Затова че подкопава ЕС и го прави по-слаб спрямо САЩ,Китай,Русия. Или затова , че там потъват огромни суми за да живеят гърците охолно вместо тези пари да се влагат по програми в по-бедните страни каквато е България. Или на последно място ,че мързеливковците от Гърция получават по-високи заплати и пенсии от българите без да ги заслужават.

айде на вазелина, че ще ни трябва утре вечер в Гърция

Германия разбира се не може да решава сама, защото е напълно лишена от суверенитет. Гърците да се договорят с Великите сили да си получат дължимото от Германия за войната и темата прилкючва. Шойбле показва дух значи има още дълго да работи за Гърция.

положението наистина е сериозно и бих казал неспасяемо

АБЕ КАКЪВ Е ТОЗИ ИЗРОДЕН ТРОЛ НА СНИМКАТА.ТОВА НЕ Е НЕМЕЦ.ТАМ НЯМА ТАКИВА УРОДИ.

Всички са такива там. Зомбирани прусаци.

За разлика от зомбираните атакисти, които са ПРОСТАЦИ!

аз съм много красив, ама си стържа долните гащи с ножче, понеже няма пари за вестници

От коментарите като цяло личи непознаване на ситуацията. И насъскване срещу Гърция. Истината е че, гърците са толкова работливи колкото са и немците или австрийците. Разлика няма. Европейската банкерско-лихварска система направи такъв механизъм в еврозоната, с който на практика направи всички страни солидарни длъжници в случай, че някоя от тях не плаща. ЕСМ се казва. В случая Германия е най-големият вносител на средства и съответно тя ще плати най-много, ако Гърция обяви фалит. Затова е тоя рев от Германия срещу Гърция. Но, Шойбле трябва да се сърди на немските конституционни съдий, които допуснаха Германия да става неволен солидарен длъжник на всички от Еврозоната. Някой да е карал някого да става поръчите насила?

Абе кап_т ти какви глупост дрънкаш тука. Какво им е работното на гърците. От къде тръгват германците след втората световна и докъде стигат въпреки всички ограничения. Ти какво ще сравняваш германският инженер с гръцкия ли. Или германските клиники с гръцките. Какво изобщо може да сравняваш. Нещастник неграмотен.

Емоционален си, защото истината е горчива за Германия. Колониална държава на САЩ и банковите картели.Единственото задължение на прусаците е да бачкат и да плащат.А, в немските клиники доктори не лекуват, там има само машини.

Бедните гърци, не им завиждам. Техния реален стандарт е на около 30 процента под българския - и с комунисти в управлението ще го достигнат за 1 година.

Алооо икономиста ако наистина беше щеше да знаеш че гръцката икономика е най голямата на балканите колкото и на някои да не им харесва това са фактите.Така че не е ясно за какви 30% под българският стандарт говориш.Я кажи много ли боли да си пр*ст?

Личи си че не си икономист, а плямпаджия.

Авантакис свършакис

Не казвам че гърците са прави,но виждам как определени медии и най вече някои мижави сайтчета се опитват да манипулират хората.Какво имам предвид? Само в един единствен сайт от два дни се правят свободни съчинения от думите на Шойбле.НИКЪДЕ Шойбле не казва споразумение навсякъде се говори за ПРОГРАМА,който не ми вярва има Ройтерс може да провери.Преди малко по новините показаха Шойбле и човекът буквално каза ,,Не се притеснявайте ще постигнем договорка,важното е да си имаме взаимно доверие'' В друг материал на Ройтерс от днес се казва че от агенцията лично са видели писмото на Гърция и там се посочва твърдо намерението на Гърция да спазва договорите със всичките си кредитори.

angoabg

Да са само Бг-медиите- с мед да ги храниш! Не съм чула по немски новини да говорят за репарациите от 2-та св. война, за които Ципрас говори пред гърците.

Едно от най-противните неща е да гледам, как масово българите подкрепят Русия и Гърция ( които са откровени престъпници ) и изпълнени с омразата на бедния завистливец, плюят САЩ и ЕС. Отврат!

1000+

Едно от най-противните неща е да гледам как "различни" продават интересите на България на САЩ и ЕС и я превърнаха в колониална държава. Най-голямо достижение-гей парадите.

така ли се говори на обществено място?

А до сега на кой ни продаваха интересите - на Русия. Не видяхме голяма полза и от това. България не може да си позволи да води самостоятелна политика и да бъде независима държава, защото финансите й не го позволяват. Винаги ще бъдем "пришити" за някой. Трябва да свикнем с това. Въпросът е колко коректно ни "използват".

Щом БЪЛГАРИТЕ масово подкрепят Русия и Гърция,замисли се дали не си ЧЕРНАТА ОВЦА!

защото от белите овци сме цъфнали

Ганьо си иска кочината. Не обича реда.

Че си примитив от средновековието е ясно. За теб най-ценното нещо е фирмата Даймлер Бенц. Другите имат други ценности. А когато подкараш "мерцедес" в тундрата, дори и с дизелов двигател се обади. Та той не може да се движи и в степта.

предлагам да съберете по един лев да правим на братска Гърция, за да и помогнем в трудния момент. Великден идва! ДМС: greece - 2.40 с ДДС

не преживявайте, Пиреос банк продължава да работи в България. Една българска банка в Гърция, няма. То и в България няма. Но ако искате да съберете повече от един лев на човек за покриване на фалиралите български банки може, но едва ли ще помогна. За това мъдрото ръководство на България иска заем от 16 милиарда лева.

Ама не е нужно да ги вземаме тези 16 милиарда лева. Вие ще ги дадете за да си изплатим шестте милиарда евро от заема чийто падеж е тези дни и няма нужда страната да тегли заеми.

Германия като отхвърля искането на Гърция,ще го духа!

защо толкова глупав и задръстен, ЗАЩО?

къде е този, който казваше, че ще плащам за гърците, а? А? А?

Като не плащаш си заминаваш в небитието. Сам си го направи. Кой караше предишните правителства да взимат заеми и защо. Защо, когато беше ясно, че при тази ситуация не могат да ги върнат им дадоха още. Отговорът е ясен, постоянна зависимост и изсмукване на всичко което е възможно от държавата. По същия начин се постъпва и с България.

глупости, никой не ги е карал да взимат заеми

Радостта от спечелването на властта отмина. Ами сега ?

След като дойчовеца се е преработил на 5 часов работен ден и 5 дневна работна седмица, какво да кажем за Китай който е световният производител. Но Китай не иска да влиза в съюзи като ЕС.

Тъпак! Я кажи и за Американците...

Един примитивен идиот като теб, не намиращ изразни средства, в злобата си ръси епитети. какво има да казвам за американците, за тези които отдавна ги няма, нищо не може да се каже.

като сравняваш китай ,че е първи а германия е втора (то износ) да знаеш случайно ,че китайците са около 20 пъти повече от немците ? и освен това немските фирми карат жълтурите да завиват болчетата а после те продават произведенето и печелят в пъти повече?

никъде не съм написал, че Германия е втора, далече е от втора позиция. И защо немските фирми постъпват така, Китай произвежда и тяхна и собствена продукция. Това, че китайците са много повече изисква много повече храна и създаване на жизнени условия. Отчиташ ли го. България с 3 милиона не може да се справи.

Браво на германците, сега трябва да подгонят и руските фашисти. Никой не разбира от либерализъм, това и Путкин го знае - само ритник в зъбите, тогава всииичко почват да разбират. Нали путкинчета, дпс-агентчета и прости комунистчета.

очакваме да подгонят на муро к.... Ще спрат северен поток, ще махнат веригите магазини, ще се откажат от съвместни производства. Чакаме с голямо нетърпение. Ауф видерзен Дойчланд.

Живееха си добре и без СССР

Твоята тиква явно считаИзточната римска империя за България, 12 императора са тракийци.

Кой определя курса, Федералния резерв или Световната банда? Тези които имат огромни дългове и отдавна трябва да ги няма, за да има мир в света.

Гърците не искат ново икономическо робство за страната си. Ако напуснат Еврейския съюз, ще ги последват неминуемо и други. Тази долна еврейска организация е зло за народите.

беден човек-жив дявол

Най-лоша е духовната бедност, нейно следствие е материалната бедност.

гърците искат като нашите дебилчета, да не работят, да лежат и да чакат някой друг да работи и да им дава, та да си живеят по царски. това е мечтата на социалиста/комуниста. а като излязат от ЕС гърците, това значи сигурен фалит и тогава това затягане на коланите, което правят сега ще им се стори като детска песничка

Германците "успокоиха" евреите, "пазарят" се с гърците, "помогнаха" на украинците, "обещаха" ни "благоденствие" и "сигурност", обащаха на руснаците - "справедливост". Абе къде продават маски, бели чаршафи и консерви да се подготвим за оцеляване по време на световният "мир", че "няма" да има ТСВ!

и тоз чака някой да го оправи

Обикновено тези дето са правят на успели и наперени са бедни соросоиди на които им плащат да пишат за дребни стотинки глупости, които не разбират!

Историята ни показва през вековете че две са могъщите държави - Франция и Германия. Всички други играта им е била да ги скарат. В момента те са заедно и се очертава да е задълго. Не бива да си правим никакви илюзии- Това е толкова мощен съюз щото останалите могат само да се присъединят. Всякакви опити за атакистко репчене, гръцка гордост, английско високомерие или руско просташко поведение няма да мине

Всеки, който подминава Русия като велика сила свършва като Хитлер самоубит и изгорен и като Наполеон на заточение и отровен от своите. ти си следващата жертва на глупостта си! Аз ще съм съюзник на победителите, по-умно, по-печелившо и по-удобно!

Ама нали "Ауфидерзеен.."....

Няма,занчение курса.Важно е,че имат производство - нещо което можеш да пипнеш и ядеш.Имат запазени стуруктори и традиции.Човек, като е нахранен и облечен в определен момент това е всичко което има значение.Ще дойде лятото и Гърция пак ще се напълни с туристи, даже с ограда да я заградят пак ще има желещи да я посетят... готино е, разбираш ли ! Море, слънце, хибава храна...която си произвеждат.Нямат пустееща земя, имат рибни ресурси...а и колко предприятия изкупиха в бившите соц.страни на безценица, които работят за тях и дори за износ.Пример: завода за хартиени изделия и толетна хартия с която и ти сигурно си бършеш гза от време на време (бившият КМХ), най голямото предприятие от този тип на Балканите...продадено за без пари на гърците по време на Ванката Костов си работи супер, включително и за износ.

Какво пройзвеждат? Без евросубсидии? Грийк Фета сирене! Ха ха ха. Кажи некоя световна фирма командвана от Гърция?

е едно от малкото гръцки неща. За друго узо се сещам, но не и за промишлено производство. Да, може да отида в Гърция на почивка, но може и другаде да намеря слънце и хубава храна.

" Златна зора ", а? Scheise !

A бе до тук добре, но по-важното е германците да угържат до края и да не отстъпят нито 1 евро на византийците.

Хайде бе, гърците какво им се връзват на тези.Да излизат от еврозоната и това е, какво трябва да я мъчат.Да си пускат драхмата обратно, поне ще могат да си я печатат и това е...Ще има кратък период на спад и девалвация на драхмата, но после ще дръпнат силно напред - имат неща, които винаги ще си ги продават, които много от мъгливите и студени западни държави винаги ще купуват.Селско стопанската им продукция (особенно зимата - я се разходете до който и да е супермаркет и вижте колко от пресните плодове са гръцки..и е така на всякъде на север от нас), туризма, хубавата храна, купона..Да излизат най-после и да извикат, че царя е гол и че ще са по-добре извън ЕС, отколкото в него.Проблема е че в момента в който решат да го направят, тези където сега им се репчат бързо, бързо ще им дадат толкова пари, колкото си поискат само и само да не излизат, именно поради изброените причини.

Да , ама външният дълг е в евро/долари, а не в драхми!

Не забравяй, че има Испания, Италия и Португалия в тази игра със селско стопанската продукция и курортите. В момента и 3-те потриват ръце Гърците да се направят на тежкари :)

Слушайте,деца мои!Гърците са древна,велика и мъдра нация.Колкото и да ги плюете,това е от завист и дребнавост.България може и да я няма един ден ,но Гърция ще я има.Гърците са не само умни,те са и хитри.Знаят какво правят и как да го постигнат,за разлика от нас.На нас ни дай да плюем,полза обаче -никаква.Не плюйте,а се учете от по-умните от вас!Хайде,със здраве!

Ако бяха толкова мъдри и велики, нямаше да се набълбучат с 500 милиарда евро заеми, ами щяха да произвеждат автомобили, кораби и самолети. Ти обаче, байчо, да си видял гръцки завод за нещо си? Затуй сега ще викаш велики на тези дето правят ай-фоните, а ти вземи се пообразовай малко, че с това село и с това пиене съвсем пропадна.

А ти да си наясно, че ЕС определя промишленото и селскостопанско производство на държавите членки? Както и на България не разрешават развитие на промишленост и селско стопанство. Всичко се унищожи. Не можем да стигнем равнището на соца при всички " сладки приказки" колко сме добре в ЕС и НАТО.

Ай-фоните се правят от китайците. Велики са наистина.

Шойбле има типична физиономия на горски трол от приказките на Братя Грим. При това злобна физиономия.

А рушняка Лавров на кво мяза? Бабите плашат децата с него! :))))

10 милиона мързеливци и грозници ще разиграват цяла Европа, няма такава наглост.

Като бях млад се шегувахме, че най-разпространената марка цигари са гръцките "Наавантакис"... Явно на гърците още им се ще да е така, ама пусти германци - не пафкат, бе... :-) ПП Очаквам Ципрас да спечели някакви отстъпки все пак, които ще бъдат изкарани като Велика Победа и Несравним Успех... Популистите в цял свят си приличат, няма какво...

нито съм фен на гърците,напротив и съм работил в гръмцка компания обаче византийците може да са нагли,стиснати и пр,но си гледат интереса и се опитват да го отстояват и да си продадат геополит разположение-само от US базите прибират 8млрд/год ама са в добри отношения и с Китай и Русия А ние?По нас се излива помия от страна на UK,Някой другар от ЕК ни похвалил и получаваме ректален оргазъм,а ни заливат вълни от талибани

Кажи нещо за германците, холандците, датчаните, финландците. Те извличат ли полза от някакво си положение? Или си произвеждат Аудитата без да се циганят?

Интереса на гърците е икономиката им да работи добре, да продуцира бюджетен излишък и да раздават заеми на други, а не да вземат. За да се случи това, трябва да се направят промени в обществото им. В момента те не желаят да направят това усилие. Искат както са свикнали, искат си памперсите.

Гърците са циганите на Европа. Искат всички да ги хранят, а те да си друсат маанетата (сертаки).

От българите,по-големи цигани -няма!

цигани вече няма -имаме само ром !

А на тези гърци що не им изтеглим ние един заем и да им го дадем срещу комисионна. Примерно вместо 16 милиарда да изтеглим 116 милиарда. Даваме им на тях 50 милиарда от които да ни върнат там колкото ще ни връщат и готово.

ха ха ха ха ха ?даваи ,бате, ако ви останат , даи малко насам!

Дай ти. Аз на грък пари на заем не давам, щото няма да ми ги върне.

Е къв е проблема да ипотекират някой друг остров. После съдия изпълнител и готово. Пазарна икономика на нас ни набутват заеми на тях не им дават. Що да не излезем на кяр.

изключително изгодната лихва до 20% и одма сме взели 116 милиарда заем. И като дадем 20-30 на комшиите бартер за 20-30 тона портокалчета за фреш, и като дадем тука там на посредниците, и накрая ще останат търсените под дърво и камък 16 милиарда, и ще избегнем парламентарните разправии. А германците като не могат да гледат 6 месеца напред да се поучат как ний за 36 месеца в бъдното предвиждаме що може да се случи.

Какво може да се очаква от хора, които купуват овчче бълг. сорене за износ, преопаковат го с надписи за произход Гърция, и го изнасят в Щатите?! Не са нужни никакви коментари.

бизнесмени. м?

кво като ги мързи, от глад ли да мрът?

Алоооооо, атакисти-комундрели? Нали до вчера се радвахте на ЦиПрасчо, че бил голям пич, съсипал ЕС и поставил Германия на колене... Па и голем френд с Путляка станал... И сега кво?-Май византиеца се оказа копие на Сидер-ага и на Дудука? А да видим как ще го носят мързеливите гърчоля като пак пристегнат коланите.

e нормално, гърците нещо сериозно се объркаха на последните избори...