25 години обединена Германия - нови предизвикателства

Германия отбелязва днес четвърт век от обединението си с двама лидери, родени в бившата ГДР начело на страната.

Обратно в новината

Коментари - 25 години обединена Германия - нови предизвикателства | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БЕЗСРАМНИЦИ! 25 ГОДИНИ ОБЕДИНЕНИЕ И ПРАЗНИЦИ... И НИТО ДУМА ЗА ГОРБАЧОВ И РУСИЯ...! ЗАТОВА ПЪК ОСТАРЕЛИЯТ И ВЕЧЕ В ДЕМЕНЦИЯ ГЕНШЕР КИСНЕШЕ ВСЕ В МОСКВА, ДО ОБЕДИНЕНИЕТО! КОМУ СА БЛАГОДАРНИ ГЕРМАНЦИТЕ - НА САЩ ! ТЕ СА ТЕХНОТО ВЪРЗАНО И ДРЕСИРАНАО КУЧЕ В ЕВРОПА... НО АРАБИТЕ ГИ НАВОДНИХА...А ТЕ СЕ НАДЯВАХА НА УКРАЙНА-БОГАТСТВА И МЛАДА РАБОТНА РЪКА...

ГДР изчезна, но сега повлече към изчезване и цяла Европа....

не си разбрал нищичко ! изчезна ссср! германия се обедини !

Много съм тъп! Значи Германия се обединила, изчезнал СССР. А сега ЕС расте и убавее с братята ислямисти. Така ли? Верно ли бе? Ша ми бесниш ли?

Четвърт век от рухването на демоничната комунистическа диктатура, и още се намират разни промити мозъци в дира, дето точат лиги по срамното комунистическо минало. проблемът на разделението не е само в индустриализацията, раждаемостта или емиграцията, но също и културен проблем.

на унищожителката на Европа?

Германия още не е обединена. Поляците държат половин Германия!

След 25 години вече няма да има празници. Тогава цяла Европа ще е арабски халифат. Ще празнуват в Истанбул, Мека или някъде си там. Германският език ще се говори ят някаккво все още останало малцинство, или ще е умрял като латинския.

Глупости бабе, Европа е 700 милиона, а колко са мюсюлманите?

а догодина 25 г. от разпадането на ссср . дали ще го честват в москва ?

Честват го,в Сирия и окрайната!Олигофрен!!!!!!:-)

Украина със сигурност ще го чества ! а сирия ще плаче ! нали сега там са руските пияници .

Честит празник Дойчланд, страна с ясни правила и уникална чистота, с достойни хора и велика култура! Ich Liebe dich!

Скоро да си ги посещавал? 4истотите?

Ееех защо нямаше и Западна България?

Ама е в Сърбия и в Македония. Там още ядат естествени храни от собствени семена и породи, а не холандски пластмасови сортове и хамерикански ГМО-та!

Черно бялата паплач,циганите от Британия и Германия-ЯДРЕНА ПЕПЕЛ

Водеща сила в Европа - и накъде я води, и то насила? Питам аз и отговор не искам...

Ако германците бяха по-внимателни и гледаха кинопрегледа Фокус,щяха да разберат предварително какво може да стане!Ето преди 30 г-ст.н.с.инж.к.т.н Джони Пенков, в едно предаване обясни,че трябва да се внимава с обединенията ,защото "Обединението ,това е разединение в неговата цЕлост",както и се получи при германците!

Меркелката беше с много провесен нос, а уж празнува!!!Сигурна ще я отсвирят в скоро време!!!

ГДР беше 16.5 млн. когато падна бариерата. Днес е 12.5 млн. В ГДР намааляват даже малко повече процентно и от нас. Целенасочена политика на западняците да ги направят безработни и зависими.

се удвоява! Колко ли тъпанари пишат?

Е след 25 години - някъде към 2050: Магистралата към Мюнхен, полицейски екип спира шофьор за проверка. -Ей, Ахмеде, вика Хасан (почиващ в полицейската кола), ела да видиш ебати смешното име - Гюнтер..., ха ха ха....

ебати вица, на 35 години

актуален като храната и водата - това е реалността в момента, за съжаление

Скъпи сънародници, вие тотално сте изпърдели гащите!

За 5 години война германците ИЗБИХА около 30 000 000 хора! Това са 6 000 000 на година или ПОЛОВИН МИЛИОН- 500 000 хора на месец!! Срам за Европа която им позволи да се обединят! Че и поздравления получават!? Колко е къса паметта! Аз бих ги продала за роби в Китай, Нигерия или Индонезия за 100 години! БЕЗСРАМНИ УБИЙЦИ!

обединението на един народ не е срамно, нека да не забравяме, че хитлер бе финансиран от евреи, а американски фирми правиха печалби, като помагаха и на руснаците и на хитлер. този народ е дал много за културата и развитието на европа и да се поставят подобни петна и на днешните германци е едно подло, еврейско деяние.

Говориш глупости! Обединението на един народ от професионални убийци е тотален срам за стойностите с който се кичи Съюзът! СРАМ! И какво намесваш еврейте!? Германците избиват 16 700 ЖИВИ ХОРА НА ДЕН, НА ДЕН!!?? Заслужават смърт, всички! И не ми казвай сега, че имало фашисти и т.н.! Фашистите са били ОФИЦИАЛНО 12000-13000 членове на НСДАП! Убийците не са били ФАШИСТИ! Убийците са били Германци!

Откъде ги извади тези данни? на теб ясно ли ти е какво е война? И понеже си много сведуща по сифрите ще те призная, ако ми кажеш колко хора германците са избили само за периода ноември - февруари 1942 - 1943 пред Сталинград? Сталин само за периода 1935 - 1939 избива 20 милиона пуснаци без война.

Историк, ти са Баба! Прави ми впечатление, че през последните 20-25 год се започна процедура по " измиване" имиджа на Германия и то предимно в САЩ! Това е вероятно с цел, реактивиране на Германия като " нашият човек в ЕС" и в същото време злепоставяне на Русия!

Добре бе Миме, след като германците са убийци защо не остана да си живееш в Кърджали вместо да ми се натресеш н Германия и да им точиш социалите?

Пий хапчетата и в леглото! Работният ти ден не свърши ли?

Ислямска германска република или диктаторски халифат не разбрах?

По заповед на Шорош.

Където е газил руски ботуш и след още 25г трудно ще поникне трева. 2 трилиона $ налети, 2 милиона напуснали и от 3% дял от икономиката на обединена Германия са достигнали до 13%.

трябваше да видите и строежа на новото берлинско летище, което трябваше да струва поне три пъти по-малко от сега и трябваше да е отворено преди години. това са днешните политици на германия. като воверайт хем гей хем социалист, хем нищо не направи, а само използва парите, които изработват за него по-силните икономически държави във федерацията. да не говорим за хвърления 1милиард за дрон, който не лети. и за това руския ботуш ли е виновен, или корумпираните политици, които са във всеки надзорен съвет, дори и на банки, които едвам не фалираха. и защо така? пак путин, нали.

не съм фен на путин, но когато се прекалява с манипулациите единственото, което предизвиквате у всеки честен човек е гнус. това направи и меркел. народа може и да си трае, защото го е страх от щазите на хайко маас, но погнусението, което те предизвикват с появата си е на лице, така както и спомена за последните дни на хонекер, които много приличат на днешните на меркел и габриел.

Така е защото са корумпирани измамници, алчни мошеници и съвсем болни убийци! Убиха Jörg Haider , с когото тия от Байерн източиха Хипо Алпе Адрия Банк!

И какво празнуват? Новата Ваймарска република? С новото "национално богатство" арабската сган? Ами след нея следва само и единствено Хитлер. Не знам как успя един обезумял евреин като Шорош, вместо да е благодарен, че не е съставна част на сапунената индустрия, да се опитва да съсипе цяла Европа!

Ако утре се вземе решение за възстановяване на ГДР до 2 дена колко германци ще останат там - 1000 - 10 000 пенсии и оше малко объркани хора с илюзии:):) Това би създало по голяма вълна за 2 дена отколкото Сирийската за 5 години

Руските ушанки днес ронят тежки сълзи,че германците се измъкнаха от кенефа наречен "соц Лагер" И други народи (славабогу)се измъкнахме от там.Само гламавото руско население остана да се храни с пропагандна "храна". Никой не страда ,че се махна от "руският свят" ,но Путлер напъва да "преобщава"народи обратно в кенефа.Украйна,Грузия,сега и Сирия.

нямах съмнение, че не можете да не споменете путлер. отделно от това с един свой пост по-надоле само доказвате, че простаци и сте против свободата на словото дадено ни от Бога, и с нищо не се различавате от онез диктатори от които уж сме се били освободили. вие сте диктаторите нео-либерастчета. вие! само не го осъзнавате, че сте в пъти по-гнусни, понеже се криете зад маските на "хуманността", а сте изчадия на дявола.

Аве ФИЛИПОК МЪРЛЕВИЯ, ти поне кат се сериш толкова си слагай памперсите че фунтячиш на дизел по 1 ,05 евро от Австрия.!. ЕБати мирингясалия колар си.!. ха..ха

Даже соц. лагера бледнее.

Това е велик ден за Германия и Европа - деня в който Германия и Европа започна своя път и този път стига доста извън сегашните предели на ЕС - ценностите и модела на развитие са без алтернатива и без война съвсем скоро Германия ще властва и над Русия ,колкото и слепите фенове на жужи с военнокосмическите сили и зелените човечета да се репчи,времето му лека полека изтича- тик так тик так- на всички живеещи в България и хранещи се от еврофондове,возещи се на евро магистрали и имащи удоволствието на пътуват и работят където си поискат вечно недоволни и лаещи против Европа комунисти ,путинисти и прости хахо исти да го д...хате:)

Пишеш като комсомолски секретар! Е, браво!

защото комунистическите кадри положиха клетва за вярност пред САЩ за което получиха автоматична амнистия и задружно започнаха да ограбват българската държава.Руснаците не командват в БГ от четвърт век.......извади си главата от задника

За случая с ГДР народа има една приказка ,,скочили от трънка на глог,,.

За теб също има една приказка:малоумник.

След още 25 ще е Германистан!

писачи. Ако не се беше обединила Германия, все още щеше да си пишеш НРБ. Не се ли преумува?

Щеше и народ да има, "умньо"!

ново предизвикателство - следва обединение със съюзника им турция ..

25 години обединена Германия-25 години разединена България!

комсомолците в държавната власт все нещо ще оклепат и все ще направят някоя поразия. Така и при нас с Плевнелиев, така и в Германия с Меркел. А тя, за разлика от нашия, освен че умело се изкачи до върховете на властта в страната си стана и решаващ фактор в живота на ЕС. Отгоре на всичко, типично по партийному, като истински немски комсомолец интернационалист (или национал социалист -въпрос на поглед) взе че започнада налага волята си не само в Германия и ЕС но и по другите страни на света. Но за разлика от нашия комсомолец тя се оказа много по-дейна и по-твърда в защитата на националните им интереси. Но това с мигрантите им дойде малко повечко на немците и както е потръгнало тяхната комсомолка не само ще получи тяхното неодобрение, но може да покажат и на нея, въпреки заслугите й, пътя извън властта така, като се очертава да стане и с нашия комсомолец.

В ГДР нямаше комсомолци! "Младежката германска младеж" е по друго от ДКМС. НИЩО НЕ ЗНАЕТЕ! ГДР е демократична република!

СВОБОДНАТА ГЕРМАНСКА МЛАДЕЖ! FDJ

И едните и другите бяха младежкият резерв на управляващите комунистически партии и разлика им е само в имената, а не в същността им.

Германия се обедини, обаче пролетариите от всички страни се опитват и те да се обединят в Германия :))) Даже и руските пролетарии по някаква причина не искат да се обединяват в Русия , а искат в Германия да се обединяват :))) Даже и париите презрени , и те в германия :))) Само презиращите париите патриции си седят в Кремъл и презират ли презират :))) кремълски патриции, ще останете без презрени парии скоро :)))

Парите, дето са натрупани в Германия са изсмукани от Източна Европа. И хората справедливо отиват да си ги търсят там, те са си ги заработили.

На вас мозъка са ви го изсмукали или в Москва, или в Магадан, обаче вие не си го търсите , ЗАЩО ???

Аншулца с Австрия бил незаконен,а този с ГДР,ЗАКОНЕН???!!!!По кои закони бре,на Сидериона?!

АНШЛУС , АНШЛУС :)))

Повечето жители на ГДР едва ли празнуват.

всъщност само те празнуват ... на тия тука в западна германия им е все тая, за тях изтокът си е все още само бреме *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Защо нямаше санкции за анексията на ГДР ОТ ФРГ?Нямаше даже референдум?Ама то населението искало???!!!Ама верно ли???!!!Не може да бъде!!!!А в Крим,какво искало населението???!!!!

Е, в другия пост за турската песен в Бг, правилно съм предложила, да отиде Местан в Германия и да изпеят на тяхна мелодия от националните им герои - турска песен за ибрикчийска либов- нарочно еи а не ю

Ай стига с тая корумпирана и фалшива Германия бе! Сега започва проверката на всичките автомобили във Дойчланд -Евро % После са наред евро 6...

Има ви в Грос Джърмани евразийски мекерета като таско,наско,мая сърбежа,енчев и сидераста? Ходят ли да се чекнат като шафрантии на германската Копринка и Бузлуджа увити с червени байряци? Германските сидерасти скубят ли стюардеси, дипломатки и журналистки?Имат ли си златен сфинктер ,обилно пълнен от германските сараи и маскава?

А колко по-добре щяха да живеят германците ако ГДР бяха освободили ФРГ от капитализма.

много е патетично, когато българските дриплювци коментират германия :) повече ви отива да коментирате путин, там сте просто експерти :)

И така, драги комуненца, като ви гледам коментарите, то си мисля, че за вас наистина годината все още е далеч преди 89та! Кой и защо успя да ви убеди, че Германия е обединена в момента?!? Ако ето това ми обясните така, че да ви разбера, ще съм ви адски благодарен! А всъщност, какво е това Германия, някой може ли да ми каже, защото аз наистина не разбирам? Държава ли е, кочина ли е, що ли? За мене такава страна няма още откакто Меркелицата се качи на власт и няма и да има дълго след като тя слезе! Разберете, баба Меркел и комунистическа издънка и няма да се промени никога към по-добро! Това не е човекът, който ще обедини Германия, а още повече ще я разедини! Покажете ми една страна, която да е била обединена от Меркел! Ако беше толкова способна, защо САЩ не й предложиха на тях да държавен секретар, а? Защо Великобритания така и не потърсиха нейните услуги? Мислите, че само, защото е германка ли? То пък една германка, да ти умре конят! Ако си мислите, че те не е еврейски шпионин, значи сте някъде около 60 и 70 гидини назад в развитието си! Ама като ви чета коментарите май си е точно така! Но то това обяснява защо и дереджето на нашата държава е именно такова де... Тъй че не се чудете когато следващия път видите, че вие сте с 400 лв заплата, а колегата от САЩ взима 6 500 долара и прави същото като вас. Впрочем, той го прави наистина, вие не! Вие си отбивате още комунистическите номера и си мислите, че правите нещо истинско. Е, да, ама не, казано на чист български! Ми айде, да ни е честита обединена Германия...

Е ти направо ги качи на марс- комняро атакаджийте с този текст! Те един киноафиш като прочетат после по 3 деня ги болят кратуните от преумора! не са завалиите за таквизе анализи ,говори им простичко,да те разберат например- капутя ни дава на аванта по 1 таблет и самолет ,а перхидрола ни дава на муфта злато, рубини и перли към пенцията!

pich, bolen si, pii si hapchetata

Меркел трябва да си ходи вече! Ще стане много по-добре за германците, европейците и булгаристанците! Само мангалите прииждащи към Европа ще загубят!

Там ,където е минал рушняшки цървул няма оправяне още 100 години,освен, бъзе троскот и сидерастия ,друго нема!

Тук, в Западна Германия улиците са тихи, дори извънредно и необичайно тихи и безлюдни...вероятно официално празнуват някъде на изток...жителите от западната част надали биха празнували, че са им вдигнали таксите за съвземането на изтока в името на обединена Германия.

с това си управление - за германия или добро, или нищо. от мене - нищо.