Германия търси болногледачи от чужбина

Кой ще се грижи за възрастните и болни хора в Германия? Без жените от Източна Европа цялата система просто би се сгромолясала.

Обратно в новината

Коментари - Германия търси болногледачи от чужбина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

милиони бежанци нищо не работят и не се интегрират но получават от нашите пари нали

за над по 7 години гледачи от рускаата мафия - с лъжливи данни. Мошеници!

Е нали Меркелица покани над половин милион именно за да спасява икономиката и да работят черната им работа. Нека те да ги гледат, та по-бързо и лесно да завземат техните домове

Да гледат те наште при наши цени и заплати, ще идем да гледаме и ние техните при техни цени и заплати! Иначе тц!

работа като всяка друга, които е кадърен ще замине, ще научи езика, ще се запише в колеж докато работи и след 5 години ще работи друго за повече пари, това е шанс за бедни булгари, преди 2007 искаха виза за това и пак имаше кандидати.а глупаците ще си плюят тук.

Докато сменяш памперсите на някой немски болен пенсионер сети се и за своите родители в България. За тях дали има кой да полага такива грижи?

и кой е виновен за това? Ако плащаш ще се грижат за теб!!!!!

че за болногледачи не се изисква познания по немски език.

Представям си как ще иде някоя нашенка и започне да крещи, обижда или шамаросва децата с увреждания или възрастните хора с деменция... Колко ли минути ще я държат на работа, а и ако се отърве само с уволнението, ше е добре....

Със заплата на болногледач в Германия се оцелява много трудно, форумна проститутко. Лични наблюдения. Много българи работят навън как мислиш, че ще се вържат на глупостите ти?

Ако швабите бяха победили преди 70г, сега пак жените от Източна Европа щяха да мият ла#на и да сменят памперси, но под дулата на шмайзерите, а не притиснати от дългове и мизерия.

Германски откровения за същината на Европейския "съюз" и - в частност, за мястото на България в него.

Немските дъртаци искат някой, който да им работи като роб, за без пари обаче. Не им се връзвайте, това е робски труд, ужасни ниско заплатен. Като сметнете и високите разходи за живот в Германия е абсолютно безсмислено.

Скоро раята дори за такава работа ще си мечтае. Защото след някое и друго десетилетиие, роботиката ще е направила домашни помощници, които ще оставят без работа по-голямата част от прислугата. И тогава около 100милиона жители на ЕС ще станат не просто излишни, ами направо вредни.

И сега има достатъчно техника защо търсят болногледачи? Но ако стане това няма кой да купува боклуците на концерните, абе волът като рие, на гърба си го хвърля та "пророчествата" ти нещо издишат.

соросоид долен!!!

Природата не ни създава за да сме полезни и потребни на ЕС! Ако майка ти е мислела така, когато те е носела в корема си, щеше да роди едно много нещастно и обречено на робство дете!

на мен ми се губи един доста голям вече и разрастващ се детайл. милионите орки от близкия изток и африка нещо няма ли да работят или само ще плюскат на корем, ще се размножават като зайци и ще нападат германските жени?! а, да , извинете! сам си отговорих-милионите орки са висококвалифицирани инженери, архитекти, програмисти, неврохирурзи, учени и подобен висш пилотаж и не могат да се занимават с подмиване на немските старци. нека дойдат източноевропейците да подмиват, които години наред бяха тероризирани за визи пред посолствата, а орките дойдоха по червени килим направо за социални помощи, по покана на меркелица...

Не можеш ли да проумееп, че тези хора бягат от една огромна трагедия!? И идват тук с обещания за по-добър живот. А ти искаш да ги вкараш в много по-лоша ситуация, от тази в собствените им страни.

Повечето маймуни са от държави в които няма никаква война троле, хайде стига простотии. И в каква трагедия ще ги вкарат, че трябва да работят ли? А какво според теб ще правят?

Западналите наркомани могат само да си мечтаят вечер да се разкарват свободно в родината си, както българите и руснаците. Това е за сведение на туркофилските джендърски утайки.

български глупаци/путинисти, от краи време вие разделяте работата на чиста и мръсна. и ето ви затънали до гуша в простотия и мизерия.

лайнар!

Я марш от компютъра бе! Върви да измиеш тоалетната.

марш бе,джендър!!! ходи на излижeш дъртия гъз на Mаккеин!!!!!

Интересно от 1 милион араби и африканци как няма 2000 болногледачи.Долу ЕС.Да живее България!

че възпитаните, културни германци/италианци/ и други европейци не желаят да гледат възрастните си родители или роднини. Това не може да се случи при мюсюлманите - там уважението към възрастните е закон.Затова ще ни превземат. Примерът в семейството е много важен.

Възрастните мюсюлмани са в Сирия и другите арабски страни. А младите мюсюлмани ги "уважават" и "гледат" от Германия и цяла Европа. От такова "уважение" повече де?

Когато получаваш 25000 евро и повече месечен доход не е нужно да обикаляш задникът на някакъв старец или бабичка. Просто плащаш 1500 евро на някоя булгаристанка и тази дейност ще я върши тя. А ако е и хубавичка може и да си я чукаш. Тя няма да има нищо против.

че ти така си праен, вас затова са ви и потурчили на юг, нямали сте и най-малко достойнство.

Е, ЩО ТЪРСИ,ТОЛКОВА МНОГО СПЕЦИАЛИСТИ ПРИЕ БАБИШКЕРА!

болногледачки и проститутки за германия - от русия.

Нещо да кажеш защо на българките в Европа им казват, че са проститутки, та и една такава я убиха в Норвегия?

българите да гледаме немските възрастни хора срещу 1500 евро нето месечно, а германците да дойдат и да гледат нашите срещу 250 евро месечно?!

1500 нето мократа мечта на 80% дебил от РъБЪ виж бруто може и после че ти се уяснят некои неща кат ти остане "нетото" ...хи хи

Тоя дето е писал това-няма представа за работата!Съпругата ми е там !Получава-950 евро месечно за 24 часов работен ден!Румънките и словенките са на 1500 евро!Ебати Българските фирми!Обирджии като играят с...мутрите!Правителство и държава.....няма.....а народа ни е от слама!!!!!!!

Получава 950 евро защото не знае език. Умишлено си пропуснал, да кажеш, че е домашна помощница, не работи 24часа, защото все пак спи и почива и всички разходи като храна, квартира и др. се поемат от семейството работодател. Освен това има и един почивен ден.Тези 950 евро са и чисти. Като ти се виждат малко тези 950 евро, кажи и да се прибира в България, да работи за 200 евро, да си плати храната, тока, водата, парното и прочие с тях и да спестява.

И още нещо което пропуснах да ти кажа. Бъди сигурен, че супругата ти я чукат. 100%. Дори да не е съвсем млада и хубава. Има турци, поляци, араби и друга сволоч която не пробира. А и самите германци са мераклии.

съпругата му ги чука, не подбира, писнало и е от БГ Отовци Скорценита!

Това е точно така, работиш без почивен ден и то при тежко болни, които дори и през нощта имат нужда от обслужване. Без познание на език не можеш да отидеш фирмата от БГ, която те подлага на тест по езика и ако не се представиш добре те отрязват. Вярно е че храната и нощувките са безплатни осигурени от там, но е и вярно ,че реалната заплата е 1500 евро нето, но българската фирма посредник ги прибира, а ти дава чисто около 900-1000 евро .

не е само германия

Германия търси не само болногледачи а всякаква работна ръка. И който се кандидатира го наемат веднага. За това в България на практика безработица няма. Защото всичко читаво се изнесе на работа в Германия. А не заради измисления икономически растеж на стъкмистиката. И за това всеки път когато си пуснете телевизора виждате някоя крадлива червена мутра да реве със сълзи че за "бизнеса" няма работна ръка. Няма и да има. Хората предпочитат 2000 евро в Германия вместо 200те евро на червения "бизнесмен". Смърт на комунизма.

Искаха работна ръка от всички континенти и си я вкараха. Ха сега да ги накарат да работят.

Не е лошо мутрите да отидат да работят в чужбина по клозетите, кадето им е точно мястпото, а ние да си дойдем в родината...

Бе, не знам какво разбираш под "читаво", истината е че като ми се налага да летя от или за България почти не чувам българска реч в самолета, всичко сиган тръгнало за Германия! И като видя някоя кола с българска регистрция, тя обикновено е трошка,а в нея се возят мургави съграждани. Какво работят не знам, не искам и да знам!

Да си вземат от "добре дошлите" емиграти, а не да ги гонят унас да им ги гледаме!

Не мога да разбера защо има хора които още работят в България

за да покажaт на путин, че им е голям приятел.

... преди да тръгнете трябва да обмислите, че там пари по дърветата не растат... в италия е случаят, който ще ви разкажа... племенницата ни замина преди години и попадна на мъж с един зъб, вдовец, накарвал я младото всеки момент, когато той каже и да започне единственият зъб с паста и четка в ръка да е готова тя по всяко време и от тогава не желае да чуе, работи в гърция, защото живее в близост и с автобуси сутрин и вечер пак обратно в бг, на полето са..., а за Германия и там е ужасно, но зорът какво не прави, деца им учат там, сутрин като станат и всичко разхвърлено на масата, в банята, отгоре върху леглата, женски работи от ...к..ръв, а и там не е както да чистиш в бг, всичко е механизирано, и там трябва да знаеш, не е лесно, а и език също , хляб без кора няма никъде, в бг останаха знаете кои, на вън всеки не може да свикне, не може да се оправи по улици, автобуси, смяна на превозни средства, три часа и три обратно, общо шест часа пътувания, от къща на къща и вечер с дрехите в леглото, добре че от бг отидоха и ги изпраха, накараха ги да си сменят скъсаните обувки, няма време, не майтап работата и от там много братя и сестри посегнаха на хора без работа, на наследства, земи, а вторите безпаричие, както казва у нас човека до мен, за деца, внуци, правнуци няма да работят в бг, там мили депутати наблегнете, направете нещо, за да няма толкова бедни хора...нямаш пари за адвокат, нямаш пари за нищо, а трябва в столицата, там са архивите за земите в гърция и т.н. и т.н. , но дреме им на управляващите за народа

човече, нищо не ти разбрах..

Писал го е неграмотен дърт комуняга, който на времето е бил "отговорен другар", сиреч началник и е съсипал съдбите на купища грамотни и образовани люде.

Искам да добавя на колегата ОтоСкорцени, заплатите са не само много ниски, но и осигуровките са задължително върху минималната. Става въпрос за "родината" Реални осигуровки само в държавните служби и международни компании, всичко друго е пълен т,шак. И естествено социалните фондове са празни, няма пенсии, няма здраве, няма образование.

Явно, че унищожението на българския народ трябва да върви с още по- бързи темпове, та мамят пората да им работят. Емигрантите щом стъпят на европейска земя изведнъж се,,разболяват,, и имат нужда от гледачи. Да не говорим за това че винаги като чужденци тези болногледачи ще чуят, че има грешка и те като чужденци нещо са разбрали погрешно- тоест вина за грешки винаги ще е тяхна. Не се лъжете на такива измамни обяви. Същото правят и в скандинавските държави. Много може да се пише по този въпрос.

Не се подлъгвайте да ходите в Германия да работите за 2000 евро месечно, не правете нищо, лежете на хълбок и псувайте Бойко Борисов. И работете на комунистическия "бизнес" за 200 евро месечно, които може и да не получите. Това ли са опорните точки на Госпожа Лъжа?

Толкова си елементарен, че дори не ми се дискутира с тебе. А и добре би било да направиш калкулация след като хората си платят наема, тока, храната и всичко останало колко ще им остане, ако въобще им остане.

В момента който се кандидатира за работа в Германия получава работа светкавично. И ако не е мързелив си докарва поне 2000 евро заплата и човешко отношение от страна на работодателя. Съвсем скоро червените комунистически "бизнесмени" с техните заплати от 200 евро ще трябва да си работят сами.

Смърт на комунизма.

реално погледнато в европа по зле от германия е само българия !

не мога да разбера, толкова циганьори и болни негри, мюсюлмани и всякакви изроди вкараха и пак нямат работна ръка ;)) Сигурно защото на Хасан не му се работи, иска само да и6е и да лежи ахаххаха

В Германия в момента работят десетки хиляди българи и българки. Мъжете като шофьори, заварчици, монтажници и прочие. Жените като болногледачки, домашни помощници, камериерки по хотелите, сервитьорки. И получават прилични заплати. В северозапада още миналата година всичко се изнесе в Германия, Австрия и Швейцария. Тези дето работят в Гърция тихо и полека се изнасят в Германия. Защото за една и съща работа германеца плаща 2000евро заплата, гърка з 500евро, а българският "бизнесмен" 200 евро.

сам аз мигрант и иска да гледа германски стари болни - да ми пластат да гледа как се мачат и умира и не могат сами кенеф и ядат - то лесна работа!

Майка ми в момента е с тежък грип на село, с аптека и лекар на десетки километри от нея. Обажда се на бърза помощ в съседния град, съответно сиктирдосват я, а тя се грижи и за 93годишния ми дядо.....та за какво ни пускате тия статии за гОрките германски старци, а българските възрастни хора, нашите родители, баби и дядовци ,, тях какво , тъпанари тъпи , а, тях кучета, цигани и джендъри ги яли. Господи, моля те, убий ги тия мръсници на власт тука, мръсник до мръсника

не търси болногледачи, а овчари. Да не би да не сме най-застаряващата и намаляващата нация в ЕС..

в частните старчески домове у нас... таските са високи...заплатите на персонала ниски. Като сестри работят на смени обикновено сестри от болниците и пенсионирани,като санитарки предимно пенсионирани санитарки от болниците и ромки. При ромките текучеството е огромно, но видях сред тях и доста свестни млади жени....колко ще се задържат...не се знае.

А защо германци не рабатят като болногледачи ?

по добре питай в "бг-то", има ли, и колко им плащат???? катастрофа!!!;)

От 'къф зор бе? Бабетката Ангелинка да не е окъсала и да е почнала да пълни гащите... Да и пратим един от нашите,дето я обича,не да е целива,а да и оближе задника....не,че не го е правил до сега... Германия след един луд я затриха веднъж... Сега заради друга...ЛУДА... ТРАГЕДИЯТА ЗА НАС,ЧЕ И ПРЕДИ И СЕГА СМЕ ЗАЕДНО С ТАЗИ ...ЗАГУБЕНА НАЦИЯ...

знаене на език....за болногледачи... Брей,брей,брей.... Че то тригодишни курсове...си е сестринско образование бе! С други думи....източно европейки със сестринско образование....болногледачки в старческите немски домове.

Как кой, мигрантите ще ви гледат, нали се плашехте че източноевропейците ще ви вземат работата.

В дира и обяви за работа ли почнаха да пускат? За лайночистачи на евроман!алската кочина!

Ще внасяте бели хора да ви бършат задниц.... ,нали си внесохте паразити,използвайте ги.По добре на село домати да изкарвам,отколкото стари немкини да обгрижвам.

Нали приехте толкова много мигранти?

Мюслитата които си внесоха не стават за гледачи а само за ЕБАЧИ

Германците не могат собствените си лайна да обършат ли?

Е?! Толкова много мигранти приеха и пак няма кой да им бачка!

не ги търси за такава работа....