Щайнмайер: Изборът на Тръмп заличава стария свят от XX век

Външният министър на Германия Франк-Валтер Щайнмайер вижда в президентството на Доналд Тръмп повратна точка, която слага край на стария свят от XX в.

Обратно в новината

Коментари - Щайнмайер: Изборът на Тръмп заличава стария свят от XX век | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

много ми хареса последното изречение от информацията - това е мъдростта на търговец и политик.

за два дни - чао на ТТП споразумението , чао на гей страницата , чао на парите за производства извън щатите.. какво ли ще направи до 100 ния ден ?

"На федералното правителство в Берлин предстои да търси диалог с Вашингтон, за да "обясни на новата администрация нашата нагласа, нашите ценности и интереси", пише Щайнмайер.Интереси Да ИМАТ ГИ ГЕРМАНЦИТЕ НО със техните "ценности" съсипаха европа и ЕС без да се замислят за хилядите издавили се, убитите в атентати и всичко това заради интересите ИМ.дА МИСЛЯТ КАК ЩЕ ОБЯСНЯТ НА ТРЪМП ТЕЗИ "ЦЕННОСТИ"

вашата баба Меркал не промени само политиката - тя унищожи Европа!!!

Не се излагайте! Щайнмайер го освиркваха по митингите в Германия и го наричаха подпалвач на войни!

Кремъл вече си каза официално, че няма никакви проблеми да изчака няколко месеца преди провеждането на среща на върха Москва Вашингтон. Което е естествено. Все пак да му дадат някакво време на Доналд Тръмп да си покаже рогата пред света. Пък и да видят как върви туитър. Времената, когато Бил Клънтън разхождаше пред камерите вечно почерпения Борис Елцин по света като мечка на синджир, може да са отминали, но не са забравени. И в Москва се молят за хахав американски президент, поне в името на възмездието, откакто братството на Путин държи юздите. Близо 20 години. Сега имат шанса и ще чакат търпеливо своя холивудски моме

почистването от паразитна администрация ще започне от германия

Система която не дава шанс и надежда на губещите е обречена. Когато дълго време няма справедливост идва тълпата и освен справедливост иска и търси мъст и възмездие. Не дали , а кога. Бой се от търпевия !

германската (швабската)бюрокраця започва да се осъзнава в кои век живее

според мен, ако и при следващият мандат без значение кой ще го спечели от българските крадци(политици) и нищо не се подобри в живота на Българина дори и София ще започне да се изпразва :) но това е добре дошло, тъкмо няма да има претоварване на пътния трафик

Либералната демокрация наистина се провали. Да, наистина в страните от либералната демокрация се живее по-добре. Но населението измира. Да, хората от другия свят идват към страните с либерална демокрация, но не за да станат част от нея. Те идват като завоеватели. И си търсят обещаното ( пари без да работят, секс с която си поискат ). И нямат никакво намерение да живеят според идеалите на либералната демокрация. Те просто я използват, както вирусите използват слабостите в нашата имунна система. А тази либерална демокрация дори вече не е демокрация. Народите са против безконтролната миграция на тези завоеватели, но тях никой не ги пита. Още в тази точка либералната демокрация се е провалила, защото вече не е демокрация.

това плямпало е още тук, значи нищо не е заличено! Когато малоумното поколение политици като тоя станат на прах, но бавно и мъчително, само тогава думите му ще имат съдържание. Засега си чиста проба еврогейска логорея.

Не ме слушайте кво говоря, гледайте кво правя.

ЩАЙНМАЙЕР - жив евреин. Къде се пише и той германец.

Тръмп също е от онези, които са част от стауквото и изразител на интересите му, но от онази част, която е разбрала, че промените са неизбежни и следват старото правило, че "Като не можеш да спреш или предотвратиш едни нежелателни процеси и явления, ОГЛАВИ ГИ!" Подобно на червената ни ДС-КГБ върхушка през 1989 година, когато цялата бе много уплашена от евентуално възмездие за престъпленията й, и една част бе уплашена и се оттегли с придобитото и заграбеното, докато другата реши, че като не може да спре промените трябва да ги оглави, и така се отзовахме на дъното в ЕС...

абсолютно си прав, но все пак този подход е по-конструктивен от ядреното зануляване на дълговете което планираше Хилъри.

От 1949 г. всеки канцлер на Германия се утвърждава в САЩ. Има 37 американски военни бази. Германия няма армия и големи разходи .Това я разви както и Япония. Бяха победени фашистки държави. Така, че тозди каквото и да говори на Тръмп, от Германия нищо не зависи

Браво, добре формулирано и точно кзано!

Само човек като Тръпм ще може да върне "американската мечта" !!! Бизнесмен, Републиканец , за чиста държава , икономика , бизнес с Русия и Китай , какво по-хубаво от това

например здрав разум и трезва оценка над нашите лични пристрастия.

"Чиста държава",..., "чиста нация",..., "Моята борба", ... "Зик Хайл!". Психопати и ментарджии, на които се връзват други идиоти, кретени, неудачници и незадоволени тъпанари, лусъри и хейтъри с мокри сънища!

Дядото

ЗиГ

дупето още ли те боли от вчера ма, що ревеш така по форумите бе гери, споко и довечера ща плюскам кат гръдзки рибар охтопод ма пача

Света се разпада на 4-5 големи регионални мега-клъстъри. Със собствена индустриална зона, затворена икономика, финанси, военно-политически съюзи, конкуриращи се, с ограничено право на пътуване и т.н С връщане към старите традиционни ценности -семейство, трудолюбие, спестовност, национализъм. С падане на потреблението до нивото на 1950 година. (Колкото по-голям, глобален е един пазар, толкова по-дълбоко разделение на труда и възможност да се изплащат тесните специалисти и високо-технологичните производства.) С елити грижещи се по принуда за развитието на собствения си регион - защото иначе съседния клъстър ще ги изяде и защото вече няма да има къде да бягат с парите си . С връщане на личната отговорност. С огромни социални напрежения. С умиранетона всичко което нацъфтя от 1990 -идеи, групи, политики - защото Америка плащаше за това като печаташе долари и постоянно разширяваше доларовата зона (търсенето им) от други страни -доброволно или насила. Сега вече не може да разширява търсенето и значи не може да печата. Значи не може да финансира. Значи всичко породено и зависещо от това печатане ще отмре, най-вече еднополюсния модел и либералните идеологии - свободен единен пазар, свободно придвижване на хора и капитали, Реформаторски блокове, толерантност и т.н.

Според някои Лондонското Сити затова се дръпна от ЕС за да бъде чейнчбюро между тези клъстъри и да живее от проценти.

"Но светът трябва да се подготви за неспокойни времена". Браво, този много ни открехна. Досега всичко беше спокойно, направо песен. Я да видим през какво минахме в последните 9+ години- световна финансова криза; война в Сирия; безконтролно нашествие на мигранти от Африка и Азия в Европа; няколко атентата в ЕС. Брекзит; ИД. Ние направо досега живяхме в някаква страхотна идилия. И сега видиш ли, с Тръмп начело на САЩ всичко ще се промени и ще навлезем в бурни води. Как не ви писва да публикувате подобни безмислици бе хора? Докога ще ни занимавате с шизофреничните изцепки на този или онзи хипократ?

Освен това кво общо омат със свободното движение на хора и капитали така наречените офшорни зони? Тва зло трее просто се изкорени!

Не мое се изкорени, оти ний пичелим от тва. Който играй пичели, който ни играй ни пичели.

Значи на кухарника германец не му направи впечатление как Обама разсипа Либия, сирия, Ирак? Прай му впечтление Тръмп който още нищо не е направил!

тръмп засега само говори, но от това което говори ги втриса, а понеже говори все едно и също става още по-страшно например ако америка сложи мита, какво се случва с ВТО?

Ако Америка сложи мита другите ще сложат и те.

Германия си повярва, че може би е дошъл момента най-сетне дасе обособи като регионална политическа и военна сила! Не може да стане това! Все пак тя е победена държава през ВСВ и й се диктува какво може и какво не може да прави!! Да прави , а не да иска да прави! Особено чувствителни към геополитическите стремления на Германия през последните 30 години са САЩ! И с основание- не се знае какъв нов фюрер ще извадят и как ще си повярват, че могат да оправят проблемите на Европа, а с лебералните глупости и глобализацията , и на света!!

Всъщност германският кухарник е забравил макар и да изглежда доста дърт 20 век. Там имаше и протекционизъм и всичкото което го говори Тръмп.Само в края му се появиха урдливи понятия като глобализъм , демонстративен геизъм по улиците и куп други малоумщини кой знае защо слагани под знаменатела на свободата и демокрацията. Щото мойта свобода да из1чукам всяка харесала ми жена без нейно съгласие се нарича углавно престъпление изнасилване.Начи щом мене не ме кефи и мнозинството хора не ги кефи демонстративния по улиците геизъм той също не е нещо ценно а нещо което не трее го има!

А некой може ли да ми обясни скорошната псевдоценност да се воза по гащи в метрото януари месец? Кво ценно, културно, възвишен има в това?

Кръгово развитие. Човекът тръгва, стига до някъде и пак се връща. Дано да е спираловидно, иначе ще стане животно. Педагозите учат да се ползва спираловидния подход и в обучението.

Ма развитие значи развитие към нещо. Ти кажи каква е целта на возенето по гащи в метрото януари медец. И то по долни гащи. Ми това е гнусно и нехигиенично освен тва и на човек му е студено и мое фане грип! Чито малоумие казано купешки-псевдоценност!

"Всъщност, точно заради малкото земя в Германия, Хитлер започва втората Световна война срещу съседите си." Нещо ти клопа дъската. Хитлер почва войната точно като александър Македонски.Да завладева. А по времето на алексндър Македонски цела Европа не е била и 2 милиона.

Населението на Земята е нарастнало 5 пъти за последните 50 години. Ясно е че скоро ще има войни за Територия, където да живеят новопоявили се хора. Точно затова , всякакви араби тръгнаха към Европа( няма достатъчно място в арабските страни)... Всъщност, точно заради малкото земя в Германия, Хитлер започва втората Световна война срещу съседите си... Най- добре ще е ОБАЧЕ, вместо съседите държави да се избиват едни - други, най- добре САЩ, Русия и Европейските страни да избият арабите в Азия инегрите в Африка. Така ще има Земя и Територия за увеличаване на населението на тези страни( САЩ, Русия и Европейците ) през следващите 150- 200 години. А след това, би трябвало, Белите хора да са успели да създадат космически кораби за пътуване из космоса и живот на други планети... Негрите и Барак Обама, като за начало да бягат от САЩ към Африка.

И да псевдоценност е мъже да се целуват по улиците и да правят паради. Аз жената не съм я целувал по улиците. Да си се ебът у тех си за мене нема проблем! Ма да ми одат по улиците с пера на главата и голи гъзове е те тва е псевдоценност! Не съм тръгнал по уй из улиците да демонстрирам мойта хетеросексуалност. Демонстрирам я на жената дома!

""Да бъдеш враг на Америка е опасно, но да бъдеш приятел на Америка е фатално". - Хенри Кисинджър" Кисинджър май беше от полски произход та си пада малко глупак. америка нема приятели батко. има интереси. А виж нащо приятелство е фатално-нема империя или съюз къде да сме влизали или били приятели и да не е пропаднала.

Е ви го и на наш терен. Плевнелиев и борисов като пазители на псевдоценностите ме убеждават, че живея добре спестяванията ми се увеличават и ходя всеки уикенд в гърция. Как да гласувам за тия идиоти като едва свързвам двата края, нямам спестявания и никога не съм ходил в гърция??? Как???

"Да бъдеш враг на Америка е опасно, но да бъдеш приятел на Америка е фатално". - Хенри Кисинджър

Демокрацията това е власт на мнозинството. Именно защото заради разни псевдоценности които явно не се споделят от мнозинството демокрацията бе погазена хората избраха Тръмп.Защото клинтън бе пазител на системата от псевдоценности която кара мнозинството да чувства, че живее все по-зле!

Хората не избраха точно Тръмп, ако трябва да сме напълно прецизни, защото мнозинството от американците все пак гласуваха за Хилъри, а не за Тръмп, тя спечели популярния вот, а той - електоралния, който според Конституцията се зачита, на електоралните колжеи! Тоест, в Америка няма всъщност съвсем пряка демокрация при изборите за президент, а се минава през т.н. електорални колежи. Така може един кандидат да получи повече гласове - както Хилъри с над 2.5 милиона гласа повече от Тръмп, но друг да стане президент! Не е зле да се знаят и помнят тези неща...когато се говори за статукво и промяната му!

По принцип президентската институция, когато не е чисто формална и представителна в една държава, е остаряла реминисценция на ... монархическата институция, на царската и кралската институции, но с някаква мандатност. Те пък, царската и кралската институции са от своя страна вече широко отречени като валидни и решаващи в управлението на съвременната държава и държавност в пълния им мащаб, каквито са съществували от векове и при зараждането им и са видоизменена реминисценция на ... РОЛЯТА НА ШАМАНА И ГЛАВАТАРЯ НА ПЛЕМЕТО В ПЪРВОБИТНООБЩИНСКИЯ СТРОЙ например. Идеята е, че при примитивните общества на онзи, който се явява носител на повече мъдрост и умност, и най-вече НА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВАЖНИ И НЕОБЯСНИМИ ЗА ДРУГИТЕ НЕЩА, или претендиращ само той да ги знае, владее и разбира, Е ИЗДИГАН В КУЛТ И МУ Е ПРИНАДЛЕЖАЛА ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ВЛАСТ НАД ДРУГИТЕ! По подобен начин и маниер в момента, в който ПО НЯКАКЪВ НАЧИН, ОБИКНОВЕНО НЕ СЪВСЕМ ПУБЛИЧЕН, ОПРЕДЕЛЕНА МАЛКА ГРУПА ОТ ХОРА ПОДБИРА НЯКОГО НА МНОГО ВИСОК ПОСТ, като президент, НА НЕГО АВТОМАТИЧНО ПО РЕФЛЕКС И НАЛОЖЕН МАНИЕР И ТРАДИЦИИ ЗАПОЧВАТ ДА МУ С ЕПРИДАВАТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ, ДОРИ ПОНЯКОГА ЕДВА ЛИ НЕ ИЗВЪНЗЕМНИ СИЛИ, СПОСОБНОСТИ И МЪДРОСТ, АД ХОК, и някакъе ореол и култ, особено сред най-големите тъпоглавци и по правило най-неграмотните. Същият човек, същата персона, която до вчера е била просто един от всички, пък дори и успял или преуспял в дадена област, но показал и слабости и дори пороци и зависимости, изведнъж за един ден се превръща в бог или бащица и му се придават качества и значимост, които никой дотогава не е забелязал и той не е показал и демонстрирал. И изведнъж големи групи хора и дори целият свят започва да се втренчва в него и животът им да зависи от него! Това, на съвременния етап на развитие на обществото и технологиите е простотия и очевиден анахронизъм за всеки поне средно интелигентен образован мислещ човек!

По принцип за безотговорната сива пасмина преди у нас наричана номенклатура, а днес демократичен елит като всяка друга бюрокрация най-добро е единствено безименното, безотговорно ибезнаказано управление

стане ли дума за дела и резултату обач никави ги няма. същото и със западния истаблишмънт от гнили гъби

Само човек като Тръпм ще може да върне "американската мечта" !!! Бизнесмен, Републиканец , за чиста държава , икономика , бизнес с Русия и Китай , какво по-хубаво от това !

Единственото ново на тръмп са новите лъжи,а гласувалите за него са старите глупаци.

Реалните проблеми на светъ са огромни. Защото от една страна некъде мниого се плодят а живеят в мизерия от друга некъде не живеят толкова зле ама спреха да се плодят.Като естствена реакция тия които се плодят отиват при тия които не се плодят и искат и те да живеят по-добре.От трета страна имаме една фашистка религия то не целата религия но има и такава интерпретация на свещенната и книга и никога не се знае един до вчера умерен религиозен човек или дори не съвсем вярващ дали след някой житейски провал няма да стане последовател на крайното ечение и да избие 40=50 или повече човека с някой камион.Не знам как Тръмп ще ги решава тия и още поне 100 още по-големи проблема. то за това президент е той а не аз:)

Глупави разсъждения на глупав човек. Значи големият проблем на света са отделни групи хора, които много се плодят и размножават,..:) "Грабни ги за п.тките!..." "И аз съм прост, и вие сте прости..." Бай Хуйове...и много други подобни и техни последователи без особено много мозък в тиквите...

Казах, че това е един от проблемите бе бастун плосък, чукча не чете он пише:)

Че досегашната организация на ибществото и особено на управленията бе несъстоятелна и повече невъзможна още за много дълго време вече е повече от очевадно за всеки. Сега остава въпросът дали наистина точно Доналд Тръмп е човекът, който може да застане начело на тези промени в Америка и по света и какви точно промени се кани да праив наистина, защото много от обещаното просто не е реално, а и едва ли възнамерява наистина да го прави, доколкото очвеидно говори противоречиви неща и изпраща противоречиви послания. Като това, че например ако и когато станел президент щял да победи и изчисти земята от Ислямска държава за три месеца, и то напълно, а когато го попитаха как и какъв е точно планът му той отговори, че знаел повече дори и от генералите:) и че нямало да издаде плана си, за да не улеснел терористите...

Ако иска, без оръжие ще ги съсипе. Има начин. Важното е кой и какъв ще бъде Тръмп. И дали ще му позволят.

Той тях може и да може да ги съсипе, дори може и без оръжие да го направи евентуално, но да изкорени изобщо тероризма от лицето на земята завинаги, както обещаваше повече от очевдино че не може, по съвсем разбираеми за всеки вменяем човек причини.

Всички политици са слуги на трансконтиненталния монополизъм. А той е застрашен с идването на Тръмп, макар че него го доведе невъзможността на света да живее повече по този модел, разрушил средната класа в белия свят и довел до бедност напреднали народи. ЗАТОВА ВИЯТ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ И ПЛАЩАТ ЗА ПРИВЪРЖЕНИЦИ ДА СТАЧКУВАТ..СЕГА СЪЩИТЕ ВЕЧЕ НЕ ЗНАЯТ КОЙ ИМ Е ШЕФА И КОЙ ЩЕ ИМ ПЛАЩА И ДАЛИ ЩЕ БЪДАТ СМЕНЕНИ. КРАЙ НА ЛИБЕРАЛИЗМА. Великобритания като велика вековна сила, първа се отскубна от този модел, заявявайки, че няма да и диктуват как ще живее и търгува, след като тя е измислила империализма и колонизирала половината свят. Първо кралицата се обърна към нацията да гласува с "ЗА" на БРЕКЗИТ. Това показва, че изборът е обсъден на високо ниво и сведен до народа. Този модел вече е зачертан - не може брюкселските политици да диктуват живота им. След Брекзит - избори в САЩ, следват избори във Франция, Холандия, Германия. СВЕТЪТ СЕ ПРОМЕНЯ. Супер-монополите, педерастиите, третополовите, хората-кариеристи, човекът-фирма или човекът-машина,без поколение и човечност, идващ да управлява една огромна маса от народи, сведени в заплащането си само да се хранят, както и имплантирането на чипове НЕ СЕ ПРИЕМА от живия организъм, наречен човечество. Имащ своята динамика, гъвкавост и усет за упадък, както и имунитет за оцеляване. Нещо не разбрано от няколкото човека, владеещи капитала на света. Финансовият капитал нарасна в пъти над индустриалния и сега идва балансът, който ще сложи всичко на мястото му.

Говориш пълни глупости. Значи милиони американци, които протестират срещу Тръмп, съвсем различни и разнородни и със различни мотиви и искания, всичките са платени. Ами по тази логика не са ли платени по-малкото хора, които приветстваха Тръмп при инагурацията. После друго много интересно - и какво точно според теб означава трансконтиненталният монополизъм, кои точно са най-изразените му представители? Не са ли например от едрия банков капитал, "върхът на сладоледа", "череката на тортата" на който са точно Голдман Сакс например, които точно - ха, каква случайност - са ... ФИНАНСИРАЛИ И НАЧИНАНИЯТА НА ТРЪМП, И ТО С МНОГО СТОТИЦИ МИЛИОНИ ДОЛАРИ, при много странни условия... Или например изпълнителните директори на едни от най-големите петролни компании в света, един от които Тръмп назначи на висок пост вече? Къде и в кои държави )ТРАНСНАЦИОНАЛНО" И МОНОПОЛНО САМИЯТ Тръмп прави бизнес, да ти припомня ли, или само Китай например е достатъчен? Човек не е зле като пише и говори и да мисли, и да се запознае с темата.

Май нещо се правиш, че не знаеш как се плаща на подстрекатели ли? Колко вида движения и клубове има в САЩ и в другите страни. Сигурно и клуб на папагалите има. Отричаш този инструмент на управление ли? Да не би да са ти плащали? А колкото до финансирането на Тръмп, щом е решил да се кандидатира - ще го направи. Освен това има и с какво да гарантира вземанията си, както и заинтересовани да го финансират. Да не би САЩ да се управлява от събудили се след чуден сън? Също така коментирах финансовата върхушка на света, а не техните директорчета. Естествено, че тях ще ползва Тръмп. Има високи и широки цели - по целия свят, типично за САЩ. Няма да покани Дянков да защитава американските бизнес и политически цели на САЩ. И не разбирам какъв е тоя тон за толкова елементарни въпроси, изкривени нелогично, търсещо заяждане. И други хора четат.

Русия ще бъде в Китай, а китайците в Русия. Руснаците, какво ще правят, това вече не знам.

Щайнмайер е едно най-тривиално плямпало. Баба му Ангела ще го прави президент на ФРГ. Интересно, какви ли шпагати ще прави той, за да се хареса на шефа на света, Доналд Тръмп!

Германия и Франция са били винаги страни със собствено мнение и все пак тясно обвързано със САЩ.Франция разчита на амер-те туристи,а за Германия най-големия и пазар на коли е САЩ.Най-големите амер.бази в Европа са в Германия и тя не знае какво ще се случи с тях.

доказателство, че трябва да се въведе интелектуален и образователен ценз за правото на гласуване. Противоестествено е гламаваците да определят бъдещето на човечеството.

Абсолютно!

Да живее Германия, тя ни е спасението!

Така и не мога да разбера какъв толкова е проблемът че са избрали Тръмп за да ни занимават всички медии с това какъв апокалипсис е настъпил.Щял да строи стена, все едно вече не е построена между Мексико и САЩ.

на офиц.сайт на белия дом :"Да направим америка велика отново заедно"..."движението продължава-започва работата !" доналд тръмп ,президент ........... Да направим отново България Велика,зависи от всички нас !!!

Като за начало предателите-комунисти изчезнете в Русия! Това е първата стъпка към това България да започне да става скромна, но нормална страна.

Въпросният господин по-рано бил нарекъл идването на Тръмп "резултат от сериозна радикализация на американското общество." Вече започва да им просветва на дебелите глави, че не Тръмп носи промяната, а промяната доведе Тръмп. Или иначе казано капитализма бере душа, върхушката отлагаше от 2008 чак досега, но повече няма накъде. Време е за реформи и нов икономически модел. И първа жертва ще са орязаните финанси на радетелите и пропагандистите на някои либерални политики.

вместо да си отидат с достойнство мучат и направо вият

в анл. медии пишат ,че русия щяла да им разпердушини армията за около половин ден ,но сигурно преувеличават както обикновено ...

И аз мисля че няма да устискат толкова дълго.

В АМЕРИКА ИМАМЕ НУЖДА ОТ ПОНЕ 2000 МИЛАРДА ( 2 ТРИЛИОНА ДОЛАРА) САМО ЗА РЕМОНТ И РЕ-ПОСТРОЯВАНЕ НА ПЪТИЩАТА И МОСТОВЕТЕ ... ОЩЕ 2 ТРИЛИОНА ЗА ВиК , ЕЛ.МРЕЖИ И ЖП ИНФРАСТРУКТУРА ..... РАШКИТЕ ПЪК СА САМО 150 МИЛИОНА - И НЯМАТ ХОРА ДА ЗАСЕЛЯТ ДОРИ РФ СЛЕД КАТО БЕЛЯЗАНИЯ ПРЕДАТЕЛ И ЕЛЦИН ИЗБИХА 50 МИЛИОНА РУСНАЦИ ..... ЗАТОВА НЯМА ДА ИМА ВОЙНА :)))

със засилването на долара отока на капитали от вто рия и третия свят ще се засилва. също и след панама лийкс. вие сте добре.

Ама Китайците имат хора да заселят Русия! :)

руские са богове, затова ще им трябва цяла седмица но в неделя ще си почиват

"АМЕРИКА ЮБЕР АЛЕС" ... ТВА КАА БАЙ ТРЪМП .... ЧУДНО ЗАЩО ГЕРМАНЦИТЕ СЕ СЪРДЯТ ????:))

Ама той светът ,до сега ,щото беше много спокоен!