7 дни карантина за влизане в Гърция до 15 юни

Новата заповед на гръцкото правителство е изпратена до всички ГКПП в страната

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нагла лъжа, важи карантина за страни по списък вън от ЕС и Балканите - https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.kathimerini.gr%2F1080791%2Farticle%2Fepikairothta%2Fellada%2Fypoxrewtiko-test-kai-karantina-7-hmerwn-gia-toyristes-apo-mh-asfaleis-epidhmiologika-xwres ,

Олио да ги попари

Уж карантина в заглавието, а после четеш: от 00.00 ч. на 1 юни свободно всички пътуващи само срещу лична карта, без назначаване на карантина Ибим ти списвачите.

Стига вече с тези карантини! До сутринта няма заповеди, защото изтичали на 31.05.2020 г. Все едно не са знаели кое, кога изтича ! Да вземат да уеднаквят и от едните и от другите страни нещата, защото не е честно да се приемат хора в Бг , а в другите страни да си правят каквото искат ! Време е вече да се осъзнаем всички, че така не може да се живее и че трябва да се свиква да живеем с всякакви вируси и бактерии ! До сега какво спечелихме с тази карантина - безработица, безпаричие , страх и нерви ! Стига вече с тази гавра с хората ! Не можем да се видим с близките си, отдалечиха ни от децата и внуците ! Търпението ни вече се изчерпа ! Каквото е писано , туй то....!!!

Дира отново пише глупости за Гърция с цел да уплаши хората и ги насочи към бетона и мутрите. .има да чакате за клиент...

От 15 юни пътуваш свободно в Гърция. Никаква карантина никакви тестове. А броя на заразените всеки ден е един или два случая. 15 юни и тръгваме

прав ти път , но по добре остани там ....ако може за по дълго , за следващите години, ако може за постояно

Тепърва ще видим византийски номера. Ще вземеш да отидеш на 16-и, но току виж от 17-и взли въвели някоя нова карантина със задна дата.

гърците имат повече заболели от нас(не по официалана статистика) :) сега се чудят кака като ни върнат заразените турсити да се оправдаят ....а най добре като влезете в гърция да си платите и ниъде да не мърдате просто си оставяте паричките на границата и после не мърдате докато не деойде врме да си ходите у България, ....следваща стъпка е да обвинят Българите,че са донесли заразата,защотот не спазват карантината и така ще си опрвдаят големия брой заболели който най вероятно имат

Те сигурно ще го направят като при нас: пишеш една декларация и те освобождават от карантина. Да му мисли, който откаже да попълни декларация с лични данни и кратка автобиография, след принудителната карантина могат да ги заставят да работят тежък физически труд - ангария на някоя маслинова плантация при 40 градуса жега, а нищо чудно да ги продадат по островите на някой роботърговец, който да ги пласира на сомалийските пирати...и накрая да свършат като донори на органи!

Какъв е смисъла на седем дневната карантина? Болестта може да остане скрита през това време (по-вероятно) и после те пускат да си щъкаш болен? Ама нейсе, дресировката да върви.. диря няма.

Ще изчакам да се стабилизира времето. Моето няма да се загуби.

Пълно безумие. Типично по гръцки. Допускат в страната хора без карантина до обяд и изведнъж хоп карантина. Ами влезлите в безкарантинния период , какво правят. Ще се окаже, че трябва да се карантинират някъд за една седмица и да плащат хотел или квартира.

Чакаме Баце да си изпълни договорките и ви пускаме... Бизнеса да му мисли.

Аз излитам, и смятам да се "карантинирам" на един ол-инклузив на о.Крит

Надявам се за постоянно

Интересно, къде се предполага, че трябва да прекарат седмичната карантина, влизащите в Гърция чужди граждани - в затвора ли? Без никаква уточняваща информация, на практика гърчолята си затвириха границата отново... поне до средата на месеца!

Какво стана с уговорките? Пак сме излъгани.

От тук насетне всичко ще е динамично. Дай Боже нещата започнат да затихват-добре, но ако се влошат ще много ясно че всяко решение ще е съобразно обстановката. Трябва да се научим да не мрънкаме и да бъдем по-гъвкави и най-вече по отговорни.

Не разбрах! Положението ли се влоши, кое наложи неспазването на така обявената спогодба, защо пуснаха хора от 24:00 до 9:30 без карантина и как тях ще ги карантинират сега, след като са преминали границата, защо се наложи едноседмична такава в последния момент..и кой мрънка? Та, за кое не съм прав?

да настоявате и да разчитате на нещо сигурно. Трябва да се нагодим ,че от тук до изчезването на вируса нищо не е обещано и нищо не е гарантирано. Сега е едно ,след половин ден друго. Какво решават тези които носят отговорност и които после ще бъдат питани защо не са взели тези или онези мерки. Освен това знаете ,че ние не разполагаме с цялата информация. Има много неща ,които не достигат ,а не е и нужно. Нека не коментираме мерките и решенията! Нека да ги спазваме стриктно и да се надяваме скоро да загърбим напълно неприятностите и неудобствата.

И Последно?! Всяка заповед е предпоследна.