6 ценности ще спасят журналистиката, а бързината не трябва да измества качеството

От 2021 г. търсенето на новини намалява по целия свят и това се случва за първи път в историята, заяви директорът на AKAS Люба Късова, водещият лектор в четвъртия панел "Повече от хиляда думи"

Обратно в новината

Коментари - 6 ценности ще спасят журналистиката, а бързината не трябва да измества качеството | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

6 ценности ще спасят журналистиката, а бързината не трябва да измества качеството Е?! С толкова плява и преразкази на късо кои са тия 6 ценности? 1. ... 2. .... Обобщение в кратце може ли? Все пак краткото и лаконично изказване е майка на гениалността.

Но има 6 ценности, които ще спасят журналистиката и медиите - честност, любознателност, смелост, човечност, любов към фактите и надежда", завърши Люба Късова.

В България няма Журналисти и Журналисти , Има Мисири и Мисирки ! Всички Мисири и Мисирки са Купени от Сорос и Укрие и лъжат та мивки Къртят !

Нито дума за грамотност, т.е. Дир-ниците са затънали неспасяемо.

Първата и единствено важна ценност е НЕ ЦЕНЗУРИРАЙ! Цензурата е потъпкване на мнение. В държавата има закони и правила и когато едно мнение излезе от тях, тогава има други последици. Триенето, замъгляването, недопускането и прочие защитни "журналистически" методи, само поставят под съмнение самото представяне на информацията.

"Журналистиката" да се сърди на себе си защо не и щат "новините". Когато си се продал и проснал на килимчето пред силните а деня и чакаш поредния грант от някое нпо за да възпяваш "правилната" линия не чакай читатели. Който иска да бъде наистина информиран си търси сам новините, анализите и коментарите и преценява на кое може да се вярва. Има достатъчно независими канали за информация. Да четеш или слушаш политкоректни проституиращи медии е мазохизъм.

Търсенето на новини намалява, защото това вече не са новини, а пропаганда и хората го знаят.

Честността е излишна ,защото се подразбира. Не бива да лъжеш. В тази връзка, "фактите" трябва да се проверяват, преди да се представят на обществеността. Почти никой не го прави, което означава, че няма журналисти. Човечността може да е пристрастна и това би изкривило "истината" и "фактите". Любов към фактите?! Това как трябва да се разбира? Не може ли да е любов към професията? Надеждата също изкривява "истината" и "фактите" и дава на обществеността откровено лъжливи обобщения и заключения. Всичко до тук е манипулация на общественото мнение или иначе — пропаганда. Останаха любознателност и смелост. Тук нищо не мога да кажа освен, че у почти всички практикуващи тази професия ( не ги наричам нарочно журналисти, защото не са ) те липсват. С всички тези "глупости" искам да кажа, че журналистиката е в криза, ако не и в предсмъртна агония. Хората загубиха доверие.

Substack и Telegram. Глобалната идиотия и продажност на всички медии е скандална. Бегъл поглед ясно показва, че са Давос, Брюксел, ЦРУ и МИ6 рекламни говорители. Никаква отговорност за откровената манипулация и лъжа. И награди си раздават за журналистика. Грозна и противна картинка. Навсякъде се напълни с лапни шарани и калинки. Световно. Демокрацията е умряла отдавна. Сега ни сервират трупа и.

Както е казал другарят Оруел:Журналистиката задава въпроси на властите,които не искат да им бъдат задавани,всичко друго е пропаганда.Та ся,за коя журналистика,трябваше да плачем?!

ме изкефи, че българите проявявали полово стереотипно мислене по отношение ролите на мъжа и жената. Понеже сте некадърни, не можете да изпълните задачите не тези, които ви плащат. Дано приходите ви да намалеят до 0 лв и да си вадите хляба на свободния пазар. Тогава ще разберете принципите на журналистиката, а не когато държавата ври и кипи, да пускате новини от сорта Принцеса Шарлийн си смени цвета на косата. Боклуци сте!

за каква журналистика може да става въпрос, когато като вземеш едно изречение от коя да е водеща статия за деня и го пуснеш в любимата си търсачка... ти връща като отговор че тази статия, балабар с правописните грешки, е публикувана във всички писмени медии и се чете на глас по радия и телевизии... че понякога се оказва че абсолютно същия текст се върти и в големи чуждоезични медии Та тези хора или плагиатсват най-нагло... или единствената им работа е да копи-пействат елекронната си поща;)

На лъжата краката са къси. Тая знаеш ли я?

Т.нар. "журналистика" се фабрикува централно/глобално и "новините" се спускат по региони.

За каква честност говорят тези? Преди една информация се правеше по рецептата- малко истина, малко неистина и малко лъжа. Днес в западната журналистика има негласно правило,че в един материал трябва да има 70% истина и 30% лъжа. На запад в последните години се появи нов вид лъжа,чрез полуистина. Например при обиск се казва,че са открити долари и евро, но не се съобщават размерите им, защото открити са нищожни суми. Преди време журналистиката съобщаваше факти и ги оценяваше лъжливо и необективно. Днес дори фактите са лъжа. Официални данни от САЩ свидетелстват за тотално спадане интереса към СМИ. В СМИ спазването на политкоректността се оказа по-вредно от предишната цензура.

"Журналистика", друг път - пропаганда и агитация бетер комунистическата.

Нужна е обективност, а не партийни пристрастия. Поднасяш новината и толкоз. Цензурата в медиите да изчезне. И не на последно място, пишете и говорете грамотно.

Какви новини бе, не гледам отдавна новини. БТВ и Нова опорочиха всичко с едностранното си информиране и слугинаж.

Къде виждате журналистика? Журналистът трябва да отразява обективно събитиата, а не да прави коментари. Ако желае да го направи, трябва да подчертае че това е негов коментар. За сега никъде не виждам това, само поръчкови статии.

Това дарто селско мекотело Илияна Захариева,каква журналистка е бее Чешка филология е завършила Кой я Дарби тая пачичка толкова години не е ясно. Ама то и грозно,нагло и тъпо

не знам коя е тая "журналистка" на петата снимка, ама и през чорапогащника и се вижда, че доста време прекарва на колене! дали е чистачка на второ работно място, дали е фаянсаджийка или просто минет....чийка, ама по коленете и личи, че доста време не стои права!

НЕ МОЖЕ ДА Я СПАСИ ! КАКВИ ЦЕННОСТИ ТЕ НЯМАТ ЦЕННОСТНА СИСТЕМА .ОТВРАТ

когато новините са пропаганда и промиване на мозъка, защо хората да им пука за нечий интереси и "ценности" дето насила се опитват да им натресат на главите?

След като прочетата коментарите направени от хората, журналистите ще кажат само : Все пак трябва да изкарваме прехраната си! Жалка професия за безлики същества, които не откриват друг начин да печелят толкова много лесни пари!

nagradi за чиста журналистика, в Благодаря !!!!!!!!!!!ne vi e SRAM?????????

Свобода за Жулиан Асанж и снемане на обвиненията от Е. Сноудън!!!!!!!!!! Българската журналистика е квартална клюкарска агенция. Направо ме е срам...

Три рубрики днес, които като ги отвориш са с едно съдържание! на това му се вика набиване и промиване на мозъци, а световни новини се подминават тихомълком защото не са политически коректни и са цензурирани от "спонсорите"! Тъмното нацистко минало на Урсула фон дер лайнен разкрито от Мария Захарова на брифинг. Мария Захарова на брифинг на 10 май 2023 г. открито декларира, че Урсула Вон Дер Лаиен търси реваншизъм и да отмъсти за разгрома на родителите си през ВСВ. Тя уточнява, че Урсула произлиза директно от James Ladson, който преди започването на гражданската война (USA) е притежавал повече от 200 роби (Wikipédia), че в произхода й се намират някои от най големите търговци на роби в Обединеното Кралство (Wikipédia), но и едни от най видните нацисти на третия райх - прадядо й е: Karl Albrecht Oberg - офицер от вермахта (Wikipédia), а Joachim Freiherr von der Layen е замесен в организацията на холокоста! Тя се пита докъде ще стигне цинизма на ръководителите на ЕС и подигравката с жертвите на холокоста! Интересно е да се отбележи, че в същото интервю Захарова разкрива, че дядото на Зеленски е бил награждаван с две червени звезди и се пита дали внука му ще успее да ги изскубе! https://qactus.fr/2023/05/14/france-tout-ce-quon-vous-dit-dans-les-medias-jour-apres-jour-est-archi-faux-et-na-pour-but-que-de-vous-faire-accepter-des-choses-que-nous-devrions-tous-refuser-fl/ "Критиците посочват водените от САЩ войни в Афганистан и Ирак, като твърдят, че Западът е воден от лицемерие, а не от принципи." Интересно защо ДИР-а като "обективна" медия не публикува и не даде отзиви на брифинга на Мария Захарова относно реваншистките изстъпления на лидерите на ЕС и колективния запад?

Няма журналистика в България, всички са в подчинение..

Съвременната журналистика не отразява новините, а дава информация, която медията иска четящият да възприема. Много статии има в ДИР в които се прокламира "прогрес за обществото" защото някой, получил власт има определени полови органи, но тотално не се обяснява що за човек е това и цялата статия се върти само около половите органи на дадения индивид. "Защото така създаваме ботове - хора, които само копират и препредават информация." - това е лъжлива информация, която се разпростира на форум на журналисти, само говори колко лошо информирани са те. Ботовете са програми, които правят постове в социалните медии с цел определени манипулации. Съвременните ботове използват алгоритми, за да отговарят, но не са толкова съвършени като най-новите чат ИИ като ChatGPT, въпреки че и те ще почнат да се обновяват да работят по същия начин. По отношение на снимките - не те не предават информация. В снимките липсва контекст и често се ползват за манипулация на четящите твърдейки че нещо се е случило. Много добър пример е журналистическата афера в САЩ, където едни деца, носещи MAGA шапки бяха обвинени че нападнали коренен индиянец и за един уикенд бяха обвинени в какви ли не неща от журналистите въз основа на 1 снимка, а се оказа че самият индианец им е влязъл, докато децата се опитвали да приглушат расисти, които крещяли по тях.

Корупирани политици, съдии, полицаи, прокурори , държавни служители, лекари, продажни корумпирани журналисти какво си мислите, същите боклуци сте като политиците и другата измет няма такава медиа като безпрестрастна и почетена поне в България! Кой притежава dnev,bli 23+1 ч* и т.н. а? Поръчкови статии, прикриване на истината, като бтв в катуница, нова няколко пъти, да не говорим пък за бнт

А пък СЕМ е вреден и за БНТ, и за българското общество. 5 дами, всяка лице и гръб на някого си. Да го закрият! Защо чакаха цяла година, а не отстраниха Кощлуков от директорския стол. Цяла година Кошлуков и послушни журналисти се гавриха с истината. БНТ от обществена тв се превърна в креатура на този или онзи.

То ЖУРНАЛИСТИКА Н Я М А !!!!!!!!! Всички СМИ пускат едно и също !!! Гледната точка е САМО Е Д Н А !!!!!! Порнография от кадето и да погледнеш!!!! А изказа на така наречените "журналисти" е на нивото на живущите във "Факултета" и "Столипиново"!!!!!! Да "погледнем" и говорителите по разните телевизии и кабеларки-говорят на диалекти и стават за присмех на по-възрастното и високо образовано население- младите-вятър ги вее на бял кон!!!!! Гледат бирата, тревата и чалгата!!!!!