Коментари - 5500 км пътища чакат основен ремонт, властта търси допълнителни средства | dnes.dir.bg
назад

5500 км пътища чакат основен ремонт, властта търси допълнителни средства

По думите на ресорния министър Андрей Цеков при бюджет от около 1,7 млрд. лева за основни ремонти и ново строителство, само за магистрали отива около 1 млрд.

Обратно в новината
| Редактор : Елза Тодорова

Коментари - 5500 км пътища чакат основен ремонт, властта търси допълнителни средства | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пътищата могат да чакат, сега най-важното е да дадем всички милиарди на Украйна и да си купим още самолети на чертеж

Търси се нещо което си загубил!

Как става тази работа в Германия: 1. "Данъкът" върху МПС се използва за поддръжка на пътищата - т.е. целево. 2. Върху горивата има сериозен акциз. Този акциз се използва именно за това - да се поддържат пътищата. Колкото повече гориво харчи някой, толкова повече участва в поддръжката на пътищата. 3. Не се строят "ненужни" пътища. по които ще има малко трафик и съответно няма да се генерират достатъчно постъпления от продадени горива за тяхната поддръжка.

Yann

При положение, че цялата пътна мрежа в България е под 20 000км, то това означава, че тия искат да правят основен ремонт на повече от 1/4 от всички пътища! Ако това наистина беше така, то в България пътищата щяха да са по-добри от тези в Германия! Всичко е да се откраднат поне 50% от сумата предвидена за ремонт, а това ще са милиарди!

Като приспаднем това, което ще се открадне, от тия 500-600 милиона реално ще останат 150 млн. макс!

Ами да се захващат да ремонтират. Само с крадене или пренасочване към лични сметки на средства няма да стане. Финансирането на военни конфликти също не помага за нашите пътища.

Нали винетките бяха за това - поддръжка на пътищата. Сега искате още? Къде са парите от винетките? За Украйна и "бежанците" ли се харчат?

И за развъждането на 1 000 000 циганина.

Не така Бат Марко. Украйна е най важна сега. Българина може и с каруците да тръгне отново. То за тях не са необходими хубави пътища. А мигрантите ще са новите българи. За тях само хляб и сол и никакви лоши приказки. Така каза Галя от посолството. Хайде със здраве.

Близо 200 лв е станала таксата за един камион евро 6 , да премине от Видин до Сапитан Андреево !!! Като включим и таксата мост 72 лв =270 лв. Пътища никакви , едни нищожества стоят в разни кадита и дачии и чакат да глобят някой забравил да си купи винетка старец . 1500 кьоровци , дремат в измислената служба бгТрол 1500 ×2200 =3300000 лв . Отделно нашите фирми със завишени цени за изграждане , подръжка и т.н и т.н.

Говори се че Навални е заврял нос между цветята....

И това какво общо има с темата на тази статия?

Решение има: давате магистралите на концесия. Изваждате ги от винетката. И концесионера плаща за строеж и ремонт. Който използва, плаща. Държавата прибира чиста концесия. Който не иска да плаща за магистрала може да използва старите пътища. И не, няма да откриете топлата вода. Просто ще въведете малко ред и най-накрая ще имаме магистрали като хората.

Тъпото си е тъпо. За начало ако имаш магистрала на концесия (платена отсечка), по ЕС регулация си длъжен да имаш паралелен, първокласен път. Второ ако концесионерът печели за себе си и за държавата, ще плащаш от София до Бургас 50 лева на всяко минаване, а за камион тройно и всичко това ще ти влиза в цената на стоките.

Прав си! За смях си! Има паралелен първокласен път :) И, да! Предпочитам да платя 50 лв, но да се движа по нормална магистрала. Като не ви харесва използвайте подбалканския път! Освен това ще е много добре, че тировете се махнат от магистралата. Не им е мястото там. Ако пък стане този транспорт по-скъп от БДЖ ще е още по-добре. Време е да има алтернативи и да не мислим все за бедняците като теб. Да, зная! Беден си, защото си тъп. И си тъп, защото си беден! Осъзнай се и не пиши. Само се излагаш!

И от 67-ма чакаме асфалт. Европейска столица. 22 години соц, 35 години демокрация - асфалт химера. И за капак като се съберете да налеете бетон да покрие 15-те сантиметра кал, идват от общината веднага да пишат акт за самоуправство. А като излезеш с колата на булеварда с калните гуми КАТ те глобява за замърсяване. Наведнъж ли да ви бием или по отделно?

Слава Україні и санкций за Русия. А санкциите работят а еурочалгари... ББААХАХА

Еми като си правите излишен ПР и намалихте винетките няма да имате пари. Навсякъде увеличават ние търсим гласоподаватели и намаляваме.

асфалт не ядем.... и кола не карам ...

не, не се краде, не

Gugnelid

Предлагам да продадем половината Ф-16-ки, новички са, ще се разкарат бързо!

Там не може да се пипа. Те вече са ПОДАРЕНИ на територия 404 - украйна

Властта нали подарява пари на Усрайна

След 34 години демокрация, не знам колко години в Еврогейския клуб на богатите (педали), просим пари за да правим основен ремонт на пътища построени през лошия комунизъм.

ее, не бе... те руснаците са виновни... Путин на интервюто каза, че по цяла нощ не спял да измисли как да направи на нашите евроанални идиоти да им е гадно.

Крадците на България прибират милиарди за винетки, а нямат пари, ха-ха!

Другаря всичко претопява, а те пращат ли пращат. :)

Тировете и други тежки камиони трошат, защото са основния превоз. Няма го жп транспорта, а чрез него трябва да се превозва всичко насипно или тежкотоварно. Държава без жп е пропаднала държава. То да имаше пари през 5 години да правиш нови пътища ок, ама нищо нямаме, църковни мишки

Парите щом се търсят ще бъдат намерени. Ще се намери и кой да ги открадне. Въпросът е откъде ще се намерят хора, които да имат елементарни познания от ремонт на пътища, така че да се намери формално основание за открадването на тези пари?

То не е задължително да разбира някой :) В моя град като правиха "водния цикъл", от 23 фирми подизпълнителки само 4-5 имаха за технически ВиК специалисти ..... другите квито дойде на ниска заплата :)

Голямото крадене тепърва предстои! Сега разбирате ли защо крадливият от Банкя е постоянно недоволен?

Търсене му е майката.

Ами да не ги бяха давали на Украйна...

Дойде време ББ да идва на власт и пак се почна със старата песен...

Мездра-Ботевград изпотрошиха още толко по "обходните маршрути" Нема фъндък България от превозвачите и Шенген Изнасят валута през вноса на горива и трошат инфраструктурата на строителете от Герб

ама нали всичко това трябваше да се оправи само автоматически веднага щом бе махнат паметника??

А защо не спрем да даваме на Украйна и да започнем да ги харчим за нас?

Нито е Европейско, нито е "демократично" това, което предлагаш, но си прав!

Какво точно сме дали на Украйна, което да има влияние върху пътищата?

Пароляк,чрез ЕС

Парите, които даваме за Украйна, могат да се дават за България. Така до сега можеше да имаме и няколко хеликоптера и детска болница. Мислете малко, така се правят гънки.