5000 лв. глоба за тийнейджър, драскал със спрей край НДК

Младежът е наказан и заради "безцелно движение" в условията на извънредно положение

Обратно в новината

Коментари - 5000 лв. глоба за тийнейджър, драскал със спрей край НДК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Даже не е написано правилно. Написал е ИзвиМявам

най-накрая са пипнали незадоволения руски торл "ghost", хахахахаха, дето все искаше да го фистват пред НДК-то :))))

не знаят български

За тоя надпис трябвало да го ударят с 15-20,000

Аз предлагам да го пратят САНИТАР да чисти в болниците за 6 месеца. Ще се научи копеленцето...

Но ще мие ли там на място осраното от него?? Но като мие - той да купи материалите за целта

Най-после! Но пак не е наказан за каквото трябва. Освен, че е нарушил наредбата, той трябва да бъде наказан и за вандализма му. И да се издирват всички такива драскачи и глобявани съответно солен,о те или техните родители, та да се научат, че това не трябва да се прави и да не приличаме на ...…….. /не мога да напиша определението, защото веднага ще гракнат за език на омразата, нетолерантност и още куп несъстоятелни неща, които водят до такива явления/ държава. Никъде, където има ред и законност, не съм видяла такива драсканици по сградите, а за централната част пък да не говорим.

Мале като му гледам почерка и ми става ясно къде и до кой клас е учил.100% е от етноса.

Разбира ги нещата, младият онанатор!

Малко му е, повече трябва!

пусни Google Street View, и ще видиш че "модерното изкуство" го има навсякъде. За жалост още от римско време :(

Кой знае бащата и майката какви наркомани са

неграмотен дрисльо

Това нещо "безцелно движение" за пръв път чувам да има такава разпоредба. Всеки ден спортувам като карам велосипед - не нарушавам никакви разпоредби,карам сам

е такива неграмотни дрогирани скинарчета, рапърчета и други утайки требе се бият профилактично с тояги на мегдана по 10 пъти на ден за назидание

Да ме извинят от Столичният инспекторат, но момчето не е написало "Извинявам се", а "Извимявам се". А е така, защото е тинейджър, а не юноша.

Аз бих постъпил по друг начин с този изрод. Бих изпразнил един флакон в гърлото му и един флакон в гъза му посредством сламка, и бих го пуснал да си ходи по живо по здраво.

Тези утайки сега ще риват за безусловен базов доход

Трябваше да му се даде избор: 100 тояги, 100 лъжици сол или да бъде обладан от огромен афроафриканец. Щеше да започне с тоягите, на деветдесет и деветата щеше да се откаже и да иска солта, на деветдесет и деветата лъжица щеше да се откаже и да каже да идва афроафриканеца.

По добре да беше драскал върху МОЧА - дори щеше да получи награда за това,а той взел че надраскал НДК

че тоя не може да пише, как няма да драска - горкичкият.

почерк на полуграмотен човек... дете на нашето време!

Размерът на глобата си плаче за оспорване пред съд. Освен това няма забрана за "безцелно движение"-къде го пише,ако някой твърди друго. 5000 глоба е абсурд при първо нарушение, и по отношение на лице, което изразява съжаление за стореното, освен това глобата следва да бъде съобразена и с имущественото състояние на дееца , и няма начин съдът да не редуцира глобата. Проблемът е,че въпросния младеж вероятно няма да знае,че може да се обърне към съда, и глобата ще влезе в сила, ако не я оспори. Алооооу,че то за откраднатите милиарди за дупката в Белене няма наказани, този младеж ли е най-голямото зло, че такава разправа с него? Допуснал е грешка, редно е санкцията да е в нормален размер-1 МРЗ, не повече. А драскачите, които се упражняват по темата-вие никога ли не сте нарушавали правилата-да пресечете на червено, да паркирате неправилно, да...теглите от торент сайтове, да пропуснете срок по някой закон, да се качите без билет в автобуса и тн.

Това не е причина за такава свирепа глоба. А като се има предвид,че масово се пише вече на компютър, повечето от упражняващите се по темата едва ли имат по-добър почерк- нямат практика на ръкопис. Има хора,, които от десетилетие не са написали нищо ръкописно, всичко написано и разпечатано на принтер. Това важи и за "интелектуалните" професии.

Аз останах с впечатление ,че е издадено НП-след като в статията пишат за наложена глоба. Друг е въпроса, ако има само акт, и се чака наказателното постановление с глобата. Тогава няма 5000 лв глоба,не се знае каква ще е глобата, ако няма НП.

а кой е казал, че това е причината за глобата, само ти. Иначе, да, напълно си прав.

Допълнение: като прочетете статията се оказва,че глоба от 5000 лв няма към момента. Има акт-а в акта не се съдържа глобата, актът е по същество обвинението за извършено нарушение, наказателното постановление е санкцията. Предвидената санкция е от 100 до 5000 лв-според статията,да приемем,,че е така ,не ми се проверява. Това не значи,че глобата ще е 5000 лв. Заглавието заблуждава. Щом като е хванат вчера,, той има право на тридневен срок за възражение, тоест глоба към момента няма. Напълно вероятно и правилно е да бъде наказан със сума към минимума-100-200-300 лв, не повече. Така ,че успокойте се-глобата му няма да е 5000 лв, колкото и да ви се иска, драги форумни коментатори. то на чужд гръб и 100 тояги са малко

Познавах една стара женица с такъв почерк, ама тя беше ходила на училище до трето отделение на село. А това е съвременен тинейджър. Ти да видиш. Младо и образовано бъдеще на България. Спаси ни Господи.

По една от световните телевизии даваха предаване за графити културата по света в добър и лош аспект, та докато гледах припознах в няколко кадъра и нашата мила София, всички кадри без един бяха в лошия аспект ... та се чудя, кога Ц....... кметица ще направи нещо по въпроса, къде са общинските служби и въобще нещо прави ли се?!?!?!

Супер! Най-накрая се сетиха, че това е начина!

нужна е транскрипция на извинението

да му лепнат на това келеме.

Пише На Кирилица , Българин е: сменяй чипа ще се оправи .

ИзвиМявайте, но си мисля, че той не съжалява за делата си, а просто се е спекъл като са го хванали. ИзвиМявам се за безпокойството.

хванали са един неграмотен боклук

200 часа обществено полезен труд през септември после ако иска пак да драска

Краснописа е на ниво 1ви клас, явно това е действителността в България.

Най-после млад пишлегар да бъде одърварен здраво. 5000 лева са си сума. Дано да е някой чалгар задръстен та да не ме е яд. Да плаща и да му пукат ушите. На 19 нали сме загубени, бяхме в казармата. Тоя сигурно от Судентски не излиза от чалготеките.

щом у него няма железо не е мангал

5 бона за гаменчето- мам и тати ще продават Голфа

А на мама и тати, дето са отгледали това яйце златно, по 50 удара с тояга на голо на площада. Защото това дете не се е родило такова. Така са го възпитали. Или по-скоро изобщо никак не са го възпитали, а е било на самотек.

позната до болка гледка в подлеза на българия и гешов след основния елате да видите драскачите и скейтърите какво натвориха има уж видеонаблюдение и охрана (един вмирисан дядка )резултат 0

аман от фарисеи

Такава глоба одобрявам!

Да му дадат един парцал и да трие до второто пришествие

Деди, а какво правим или по-скоро какво коментираме, ако гаменчето плати 5 бона от джобните си за седмица и отпраши с G класата , подарък от тате за 18 -тия му рожден :))

за планктна дето не знае що е ПорнХъб (и Пиринско) няма какво да кажа младежът е прозрял смисъла на живота а вие ще пълзите и занапред в калта на ежедневието

Направо 5 000 000 000 лв. глоба бе. Да покрие на ГЕРБерастите всичките кражби :-)

От акта си личи, че младежът е ниско грамотен. Едва пише. Същото обаче се отнася за полицаите. Не са записали нищо - нито какви са щетите, нито какво са иззели от злосторника - дори спрея не са описали. (Бас, че е имал поне 3 спрея!) Неграмотна работа. Като нищо съдията ще го пусне с глоба 50 лева...

поне се е научил да изписва буквите с химикал на хартия, с тази дигитализация скоро това ще е рядо срещано умение като калиграфията :))